-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ok, είμαι άσχετος.
ΟΜΩΣ, ο συγκεκριμένος είναι φίλος μου από το νηπιαγωγείο. Γιατί να με δουλέψει ή να μου κοκορευτεί? Και πρόσεξε μια κρίσιμη λεπτομέρεια, η πρώτη μπετονιέρα που έχει είναι παμπάλαια και σε αυτή χρησιμοποιεί το φωτιστικό. Στην δεύτερη, που είναι τριετίας Ακτρός των 70.000 ευραίων, δεν θέλει 'δεν το καίει καλά' μου είπε. Και γι' αυτό θέλει να την πουλήσει...
Και φυσικά το βρίσκει φθηνότερο ως λαθραίο, και χωρίς χαρτιά. Κανονικά είναι ακριβότερο.
1,62 χτες φούλαρε με πετρέλαιο κίνησης ένα φορτηγό της εταιρείας, είναι σοβαρή η διαφορά από το 1,10 και με την συμπίεση κέρδους που υπάρχει στον κλάδο των μεταφορών, οι λεπτομέρειες παίζουν σοβαρότερο ρόλο πλέον.'Ρεαλιστική' τρόπω τινά βλέπω την κίνησή του λοιπόν, αν και παραμένει φουλ παρανομία.
EDIT
Και δεν εννοούσε θέρμανσης, το διευκρίνησε επισταμένως όταν του το είπα. Φωτιστικό._O φίλος είναι βλάκας. Το φωτιστικό περιέχει σχεδόν όσο θείο έχει το θέρμανσης και έτσι αν γίνει έλεγχος θα του πούνε ότι χρησιμοποιεί θέρμανσης και θα πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο.
Επίσης, το φωτιστικό έχει πολύ μικρότερη λιπαντική ικανότητα από το κίνησης και θα καταστρέψει τις πανάκριβες αντλίες πετρελαίου των μοντέρνων πετρελαιοκινητήρων. -
Τα ευρήματα του ελέγχου για θείο στο πετρέλαιο είναι πταίσμα εμπρός στο γεγονός ότι σηκώνει (και) αυθαίρετα. Επίσης αν διάβασες καλά το ρίχνει στο παλιό αυτοκίνητο και όχι στο καινούργιο. Κατά τεκμήριο τα παλιά έχουν πάμφθηνες μηχανικές αντλίες σχετικά μεγάλων ανοχών και χαμηλών πιέσεων λειτουργίας, και ίσως εκεί είναι και η εξήγηση ότι το καίνε μια χαρά.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Χθες αλλαξα φιλτρο πετρελαιου στο cdti.
Αναγκαστικα οτι πετρελαιο ήταν στο δοχειο του φίλτρου εφυγε σκάρτο.
Για να δω ομως αν ειχε τιποτα απο την υδατοπαγιδα το αφησα να αδειασει απο τη βαλβιδα αυτης. Ξεκινάει να βγάζει λευκό υγρο, νερο λέω είναι, μεχρι που άδειασε όμως το υγρο (πετρελαιο?) ήταν σχεδον διάφανο. Δηλαδή καμία σχεση με το χρώμα του πετρελαίου.
Αναρωτιεμαι τώρα, τα φίλτρα κάνουν τόσο καλο καθαρισμο που βγάζουν και το χρώμα ή το πετρέλαιο είναι τοσο καθαρο? Επισης, πριν μερικα φουλαρισματα είχα βάλει και καθαριστικο, 'παίζει' αυτο να αποχρωματισε το πετρέλαιο?Οχι τα φιλτρα δεν μπορουν να αποχρωματισουν το πετρελαιο...
Το καλυτερο που ειχες να κανεις ειναι να παρεις ενα μικρο δειγμα απο το αχρωμο υγρο και να δεις αν καιγεται.. Αν οχι τοτε ειναι νερο (δινω μια στις 100 να ειναι νερο!), αν καει κανονικα θα στοιχηματιζα οτι ειναι αποχρωματισμενο θερμανσης!
Δηλαδη λαθρεμποριο...Το πετρελαιο ειναι κιτρινοπρασινο και μαλιστα τωρα με το βιοντιζελ το πρασινο ειναι αρκετα εντονο! Σαν αυτο της χρυσομυγας...
Και το καθαριστικο ειναι απιθανο να αποχρωματισε το πετρελαιο!Με τι τιμη εβαλες το συγκεκριμενο πετρελαιο αν επιτρεπεται??
-
Το πετρελαιο καιγοταν ανετα.
Τωρα διαφανο δεν το λέω ακριβός, αλλά ειχε μια ελαχιστη κιτριναδα. Παντως κόκκινο δεν ήταν ούτε πράσινο.
Τιμη κανονικη ( δεν θυμαμαι) απο revoil, ενα απο ζευγαρι μεγαλων πρατηριων που ειναι σε κεντρικό δρόμο με κινηση και πελατεια.
Απο αυτά βάζωω μονο σύν ενα αλλο απο το χωριο μου ποιο σπάνια, και συνηθως φουλαρω με οταν πεσει στο 1/2 ή 1/3 του ντεποζιτου. -
Αρα κατα 99% θερμανσης αποχρωματισμενο ηταν... Παρακαλα να ηταν θερμανσης και οχι ναυτιλιακο γιατι εκει τα πραγματα για τον κινητηρα σου ειναι χειροτερα!
Πηρε μια κιτριναδα απο το παλιο πετρελαιο που ειχες μεσα!Το σωστο πετρελαιο ειναι ενα χρυσοπρασινο χρωμα το οποιο οντως 'παιζει' αναλογα με την παρτιδα αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπερδευεται με νερο...
Σημερα τα δικα μου ειναι ετσι:
-
Η εικονα σου δεν ανοιγει...
δηλαδη περιπτωση να 'αποχρωματιστει' στο ντεποζιτο ή στις δεξαμενες του πρατηριου δεν παίζει. Αυριο μεθαυριο θα παω να γεμισω πάλι, θα του πω να γεμισει και ενα μπουκαλακι του νερου, αν το δω λευκο τι μπορώ να κάνω? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
...αν το δω λευκο τι μπορώ να κάνω?Να ζητήσεις καλύτερη τιμή και έκπτωση.
-
Ελπιζω τωρα να φαινεται η φωτο... Αυτο ειναι το χρωμα που ειχαν τα πετρελαια μου χθες και γενικα καθε μερα!
Ετσι πρεπει να ειναι...Uploaded with ImageShack.us
-
Αυτο βλεπω κι εγω (φροντιζω να προτιμω πρατηρια που εχουν αντλιες με καθαρο 'ματακι')
To V-power diesel δεν (πρεπει να) ειναι λιγο πιο ανοιχτοχρωμο;
-
Νέο Diesel Ekonomy από την ΕΚΟ
http://www.protothema.gr/environment/ar ... aid=184352 -
απροχτες εβαλα πετρελαιο απο ενα βενζιναδικο που το προτιμω. Πως ετυχε, εσταξε η μανικα πριν τη βαλει στη 'τρυπα' και μου φανηκε λευκό το καύσιμο...Το ίδιο και στην έξοδο... Τωρα εγω τι μπορω να κανω για να το τσεκαρω?
Γνωριζω οτι ο τυπος εχει δεξαμενες πετρελαιου και εκτος βενζιναδικου ως αποθηκη. Προβλημα δεν ειχα και ουτε άλλοι απο ότι ξέρω δεν ειχαν με το βενζιναδικο τούτο.
'Παιζει' το μπερδεμα με πετρελαιο απο αλλα γεμισματα απο άλλα πρατηρια να μειώνει το όποιο τυχον 'πρόβλημα' απο νοθευμενο/αποχρωματισμενο θέρμανσης, καύσιμο? -
Αυτό που θα στάξει δέν φαίνεται, πρέπει να βάλεις μια ποσότητα σε ένα μπουκάλι πχ για να καταλάβεις το χρώμα
-
αν δεις οτι σε κλεβει στα λιτρα κ καλεσεις το 100 κ το 1520,θα υπαρξει αποτελεσμα?η θα του πορδευσεις τους ορχεις κ απλως θα χρεωθεις κ επιπλεον για τις κλησεις στα προαναφερθεντα τηλεφωνα?
-
Το 100 παντως ειναι δωρεαν
edit ορθογραφικο
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://www.protothema.gr/environment/ar ... aid=184352κανει δουλεια αραγε??? το δοκιμασε κανεις?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
http://www.protothema.gr/environment/ar ... aid=184352κανει δουλεια αραγε??? το δοκιμασε κανεις?
Τωρα θα κυκλοφορησει ,ουτε στο site τους δεν το εχουν. http://www.eko.gr/Main.aspx?lan=1
-
Πάντως κάτι παίζει τώρα τελευταία με τα πετρέλαια κίνησης... παλιά το φίλτρο πετρελαίου του φορτηγού στην αλλαγή ήταν πεντακάθαρο. Έχει τώρα περίπου κανένα εξάμηνο που αλλάζεις φίλτρο στα ίδια (και λιγότερα) χλμ και βγαίνει απο τη θήκη του λες και το βούτηξες μέσα σε καμμένα λάδια, κατάμαυρο και στο παρά πέντε για βούλωμα. Το στοιχείο πιάνει πάνω μία μαύρη γλίτσα και βουλώνει.
Δεν είναι θέμα πρατηρίου, όλα τα συνεργεία φορτηγών το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Άλλοι το αποδίδουν σε μεγάλα ποσοστά βιοντήζελ μέσα στο κίνησης, άλλοι σε γενικότερη πτώση της ποιότητας των καυσίμων...
-
συνδιασμός αποχρωματισμένου και βιοντίζελ.Αφου η τιμή του κίνησης με τους φόρους του ΔΝΤ,έφτασε το 1,60+ μιλάμε για τρελό κέρδος στο κυνηγημένο απο τους πολιτικούς , κύκλωμα εμπορίας-λαθρεμπορίας υγρων καυσίμων.Αν η τιμή ήταν 0,70 ή 1 ευρώ στο κίνησης, θα βλέπαμε πόσοι θα κάνανε τέτοιες χημικές ενώσεις.
-
δεν ήξερα που να το ποστάρω, ας το βαλω εδω
Στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ στην ίδια τιμή θα πωλείται και το πετρέλαιο κίνησης. Για το μεν θέρμανσης αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά 40% και για το κίνησης μεταφράζεται σε μείωση κατά περίπου 8%. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, όπως τον αποκάλυψε σήμερα, σε εκδήλωση στο ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ Παντελής Οικονόμου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα γίνει κατά μέγιστο στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψει η πορεία των εσόδων, η εξίσωση να γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα.http://www.capital.gr/tax/gmessages/sho ... id=1459332
βέβαια, χθες διαβαζα στην ίδια σελίδα οτι ή εκτιμώμενη τιμη θα ήταν τα 1,25€...
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1459053
μεχρι το φθινόπωρο εχουμε να ακουσουμε πολλα... -
Και 1,25 να είναι το θέρμανσης(που δεν το πιστεύω, πιο ακριβό θα είναι) πάλι πανακριβο είναι.Θα θέλεις 2 μισθούς για να γεμίσεις 1000 λίτρα δεξαμενή.Το όφελος θα είναι στο κίνησης και για αυτούς που έχουν diesel αυτοκίνητο( ).Οπότε πως ισοφαρίζουμε τη χασούρα? Απλά πηγαίνωντας την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ!
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;