-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οχι δεν ειναι ολα ετσι αλλα ολα καποια στιγμη κανουν σαν τρατες. Το συγκεκριμενο μοτερ ειναι αρκετα θορυβωδεςSent from my MB525 using nuclear power
Fiat ειναι ετσι?
-
Ολα τα μοτερ της Οpel ειναι Fiat. Το συγκεκριμενο το εχω οδηγησει σε Combo εκτος απο παρα πολυ θορυβωδες λογω ελλειψεων σε μονωσεις και της κλουβας ηταν και ταφος
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Το πρόβλημα των πετρελαιοκινητήρων γενικώς, είναι ότι οι κραδασμοί, ταλαντώσεις και οι κτυπογενείς θόρυβοι είναι χαμηλής σχετικά συχνότητας και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να μονωθούν. Χρειάζονται πολλά και βαριά μονωτικά, και πάλι 100% απομόνωση δεν έχεις.
Είναι εγγενές το μειονέκτημα και δεν αποβάλλεται, απλώς μετριάζεται κάπως ανάλογα με την διάθεση του εργοστασίου και τη συχνότητα του θορύβου. Οι βενζινοκινητήρες πλεονεκτούν και εδώ χαωτικά. -
Το πρόβλημα των πετρελαιοκινητήρων γενικώς, είναι ότι οι κραδασμοί, ταλαντώσεις και οι κτυπογενείς θόρυβοι είναι χαμηλής σχετικά συχνότητας και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να μονωθούν. Χρειάζονται πολλά και βαριά μονωτικά, και πάλι 100% απομόνωση δεν έχεις.
Μάλλον δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον ακριβώς έτσι στα καινούργια μοντέλα
Στο δικό μου octavia που δεν έχει και 'πρεμιουσύνη',στο εσωτερικό δεν ακούς απολύτως τίποτα ακόμα και στα 200,ούτε βέβαια κραδασμούς ταλαντώσεις κ.λ.π.
Απ' έξω όντως ακούγεται οτι είναι ντίζελ αλλά μόνο εκει -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ολα τα μοτερ της Οpel ειναι Fiat. Το συγκεκριμενο το εχω οδηγησει σε Combo εκτος απο παρα πολυ θορυβωδες λογω ελλειψεων σε μονωσεις και της κλουβας ηταν και ταφοςSent from my MB525 using nuclear power
το μυαλο σου και μια λιρα (ποντιακη, οι χρυσες ειναι ακριβες) που ειναι ταφος το combo
Δεν ξερω αν οδηγησες το απλο ή το τούρμπο, αλλα αν εισαι στις ωφελιμες στροφες, το ττραβηγμα που κανει στις μακρυες σχετικα σχεσεις ειναι μια χαρα (turbo ε)! Για προσπερασεις κλπ καταστασεις. Οσο για το θορυβο σίγουρα ειναι περισσοτερο θορυβοδες απο ενα IX λογω κατασκευης, αλλα ο κινητηρα ελαχιστα ακουγεται μεσα και καμια σχεση με αυτο που ακους εξω. Που σε σχεση με το corsa που ακουσα, το combo είναι ποιο αθορυβο -
Όχι, είναι ακριβώς έτσι, είτε καινούργιο είτε παλιό είναι ο μοντέλο. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ανάλυση φάσματος του ήχου ενός ντιζελοκινητήρα, δείχνει ότι έχει χαμηλότερες συχνότητες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα.
Χαμηλότερες συχνότητες ταλάντωσης σημαίνει χρεία για περισσότερα, ακριβότερα και βαρύτερα μονωτικά προκειμένου ο θόρυβος να έρθει στα ίδια επίπεδα με κάτι άλλο, κάποιες υλοποιήσεις το καταφέρνουν καλά, άλλες λιγότερο. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όχι, είναι ακριβώς έτσι, είτε καινούργιο είτε παλιό είναι ο μοντέλο. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ανάλυση φάσματος του ήχου ενός ντιζελοκινητήρα, δείχνει ότι έχει χαμηλότερες συχνότητες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα.
Χαμηλότερες συχνότητες ταλάντωσης σημαίνει χρεία για περισσότερα, ακριβότερα και βαρύτερα μονωτικά προκειμένου ο θόρυβος να έρθει στα ίδια επίπεδα με κάτι άλλο, κάποιες υλοποιήσεις το καταφέρνουν καλά, άλλες λιγότερο.Eσυ έχοντας αποτελέσματα αναλύσεων φάσματος ήχου,και επίσης αποτελέσματα συχνοτήτων υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις,και πολύ καλά κάνεις
Εγω όμως σαν κάτοχος υποστηρίζω αυτό που βλέπω και ακούω καθημερινά,και που δεν έχει καμμία σχέση με ταλαντώσεις,κραδασμούς,και εσωτερικούς θορύβους βέβαια -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ολα τα μοτερ της Οpel ειναι Fiat. Το συγκεκριμενο το εχω οδηγησει σε Combo εκτος απο παρα πολυ θορυβωδες λογω ελλειψεων σε μονωσεις και της κλουβας ηταν και ταφοςSent from my MB525 using nuclear power
Μια διόρθωση εδω: ο 1.7 d/dti/cdti ΔΕΝ ειναι fiat,ειναι ο αρχαίος opel με facelift,bottox,σιλικόνες κλπ.Αν εχεις οδησει αυτο το combo τοτε δεν δοκιμασες καινουριας γενιας.
Εχω την τιμη να πω και εγω, να οδηγω αραια και που ένα opel astra 1 1,7d ατμοσφαιρα.Το αυτοκινητο μου ειναι η δελτα twinturbo.Ειλικρινα αν ειχα οδηγησει μονο το οπελ δεν υπηρχε περιπτωση να αγορασω ποτε diesel.Ο ορισμός του 'περιμενοντας καρτερικα τον θάνατο να ερθει'.Καπνο βεβαια δεν πεταει σχεδον ποτε και αυτο μου κανει εντυπωση οντας και ατμοσφαιρικο που του δινει ενα επιπλεον μειον,αλλα η εννοια επιταχυνση δεν υπάρχει στο λεξιλογιο τουΓια τα καινουρια συμφωνω με τον παραπάνω,ουτε θεωρειες ουτε τιποτα.Κραδασμοι μηδεν,μετα απο 5 δευτερολεπτα o multijet ειναι ησυχος οσο (και οχι σαν) ενας βενζινοκινητηρας.
-
Το 1.3 οδηγησα
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Στο δικό μου octavia που δεν έχει και 'πρεμιουσύνη',στο εσωτερικό δεν ακούς απολύτως τίποτα ακόμα και στα 200
Φυσικά και δεν ακούς τίποτα ακόμη και στα 200. Σε οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο με κλειστή καμπίνα, πάνω από τα 80-100 χαω αυτό που ακούς είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος και αυτός των ελαστικών. Ο λόγος είναι ότι αυτοί οι θόρυβοι είναι τόσο σημαντικοί που υπερκαλύπτουν αυτόν του κινητήρα.Ούτε και καταλαβαίνεις αν οδηγάς ντίζελ ή βενζίνη, το ίδιο ακούγεται.
Το θέμα είναι όταν ξεκινάς, όταν είναι κρύο, όταν οδηγάς με χαμηλές ταχύτητες και έχεις ανοιχτά παράθυρα (πολύ συνηθισμένο λόγω κλίματος στη χώρα μας, τουλάχιστον 6-8 μήνες το χρόνο), και βέβαια τι ακούνε οι απέξω αλλά και οι περίοικοι.
Όταν ζούσα το 2005 σε ήσυχο προάστειο της Θεσ/νίκης, είχα την ατυχία να έχω διαμέρισμα πάνω από πιλοτή και ένας εκ των διαμενόντων στο ίδιο κτίριο να είναι ταρίφας. Όταν έβαζε μπροστά το πρωί το 406 του για να φύγει, και το άφηνε και καμμιά 5-10 λεπτά να στρώσει ρελαντί ενώ παράλληλα αυτός καθάριζε τα τζάμια και το τασάκι, σηκωνόταν στο πόδι η μισή πολυκατοικία και κάποιοι γείτονες.Το καλοκαίρι όταν ήμουν στην βεράντα, ήξερα την ώρα που ερχόταν από τη δουλειά του, γιατί τον άκουγα. Γιατί δεν άκουγα τους υπόλοιπους?
Όμοίως, όταν εγώ σήμερα παίρνω σπίτι καμμιά φορά το πετρέλαιο Χάιλουξ (του 2009) από τη δουλειά μου, το πρωί όταν βάζω μπροστά γαυγίζουν όλα τα σκυλιά και σηκώνεται η γειτονιά στο πόδι. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο όταν έχω το δωδεκαετές βενζινοκίνητο Βιτάρα των 2.000 κυβικών? Για το 1.300 Τζίμνυ ούτε λόγος βέβαια, κοιτάω το στροφόμετρο για να δω αν πήρε.
Όταν έχει καλό καιρό οδήγα με το κάθε ντιζελοκίνητο Οκτάβια σε πόλη με ανοιχτά παράθυρα και πές μου αν δεν ακούς τον κινητήρα στα σταματήματα και στα μαρσαρίσματα στο συνεχές σταμάτα ξεκίνα.Εκεί φαίνεται η διαφορά του ντιζελοκινητήρα από κάποιον αντίστοιχο βενζίνης και η ποιότητα των μονώσεών του, στα δύσκολα, όχι στην πορεία στην εθνική με κλειστά τζάμια, 5η και 150.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το 1.3 οδηγησαSent from my MB525 using nuclear power
Το 1.3 χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία, 16v, common rail και είναι σχεδόν αθόρυβος. Κάτι άλλο παίζει, όπως να είχε ακατάλληλα λάδια ή πολύ 'τελειωμένα' λάδια
Πάντως τα ντίζελ κάνουν πολύ θόρυβο, άκουσα ένα ascona 25ετίας++ και έκανε σαν ψαράβαρκα ή ένα 406 15ετίας με 500.000 χλμ που έκανε σαν τανκερ
...κτυπογενείς θόρυβοι....
όπως λέμε 'συρσογενείς' 'αναπηδογενείς' 'ροογενείς' κ.ο.κ.................
(συγγνώμη αλλά )
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
...κτυπογενείς θόρυβοι....
όπως λέμε 'συρσογενείς' 'αναπηδογενείς' 'ροογενείς' κ.ο.κ.................
(συγγνώμη αλλά )
H μαλακία που ακριβώς βρίσκεται σε αυτό που έγραψε ο dstou;
-
Γκέκο δες μερικά πράγματα για τον θόρυβο. Είναι από δομικές κατασκευές βέβαια, αλλά είναι στα ελληνικά και οι βασικές αρχές είναι ίδιες. Για αυτοκίνητα, υπάρχουν άλλα λινκ, πιο εξειδικευμένα αλλά θέλει καλά αγγλικά και δεν τα έχουν όλοι.
– Αερόφερτος θόρυβος (airborne noise)
Κτυπογενής (structure borne) θόρυβος
http://www.ionio.gr/~floros/lessons/avarts_acoustics_lesson11.pdf
-
Λίγο , αλλα για να αντιληφθούμε λίγο αυτο που λέει ο dstou, όσοι μένετε σε περιοχή με κλαμπακια, θα έχετε προσέξει ότι ακόμα και σε απόσταση χιλιομέτρων, αυτο που ακούς είναι το νταμπα ντουμπα απ τα γουφερ. Είναι πολυ δυσκολο να κοψεις αυτ τις συχνότητες
-
Eγω δεν καταλαβα τι μας ενοχλεί.
Οι ρύποι;
Ο θόρυβος;Πόσος ειναι ο θόρυβος;
Ποιος είναι ενοχλητικός θόρυβος;
Ποιον ή ποιους ενοχλεί ο ενοχλητικός θόρυβος;Ενοχλεί περισσοτερο ή λιγότερο απο τα καθε ειδους κανγκουρομηχανακια ή αυστραλοαυτοκίνητα;
Στο θεμα μας τωρα, πραγματι καποια τρικύλινδρα βενζινοκινητα ακουγονται σαν το δικο μου, αφου κοιταω επιμονα μηπως ειναι ντιζελ
Το Σουμπαρου λογω μποξερ εχει ενα πλεονεκτημα στους κραδασμους, αλλα το κροταλισμα υπαρχει.
Με κλειστο παραθυρο δεν ακους τιποτα ειτε σταματημενος, ειτε τρεχοντας.
Με ανοιχτο παραθυρο ακους κατι ειδικα σε στενα και παντα με χαμηλη ταχυτητα.Στο πατρικο μου στη Θεσσαλονικη (οπως ειπα και παλαιοτερα) υπαρχουν πολλα ντιζελ.
Τα μονα που καταλαβαινεις οταν ερχονται ή οταν φευγουν ειναι ενα Hilux (τουλαχιστον 15ετιας) και ενα παλιο 80αρι που μαλιστα το εχει αστυνομικοςΕμενα, τον απεναντι με το Q7 τον παραδιπλα με το Touareg, ενα S40 και μια Χ5 που θυμαμαι προχειρα, και με ανοιχτα παραθυρα δεν μας καταλαβαινει η κουτσομπολα της γειτονιας για να μας καταγραψει (τουλαχιστον πρεπει να βγει στο παραθυρο να δει)...
-
Nα καταλήξουμε σε αυτό που λέω από την αρχή? Ότι ο πετρελαιοκινητήρας έχει περισσότερους θορύβους/κραδασμούς/ταλάντώσεις κ.ο.κ. από τον βενζινοκινητήρα στη γενική περίπτωση, και εξαρτάται από την υλοποίηση το πόσο, καθώς και το τι ειδική δουλειά έχει γίνει με τη μόνωσή τους?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nα καταλήξουμε σε αυτό που λέω από την αρχή? Ότι ο πετρελαιοκινητήρας έχει περισσότερους θορύβους/κραδασμούς/ταλάντώσεις κ.ο.κ. από τον βενζινοκινητήρα στη γενική περίπτωση, και εξαρτάται από την υλοποίηση το πόσο, καθώς και το τι ειδική δουλειά έχει γίνει με τη μόνωσή τους?Σιγουρα ΝΑΙ
Το θεμα ειναι ποσο ενοχλητικο μπορει να γινει αυτο
-
Ένα εκαπιδευμένο αυτί καταλαβαίνει αμέσως έναν ντιζελοκινητήρα πάντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ένα εκαπιδευμένο αυτί καταλαβαίνει αμέσως έναν ντιζελοκινητήρα πάντως.+πολλά
Τι να λέμε τώρα. Βάλε δίπλα δίπλα τον καλύτερο ντήζελ που υπάρχει και έναν fine tuned οκτακύλινδρο βενζίνης σεταρισμένο να τοποθετηθεί σε αφεντάδικο αμάξωμα (Lexus LS, Mercedes S, BMW 7) Πάτα το start------> Χάος . Άστο στο ρελαντί------> χάος too
Α και πίσω οι ντήζελ δεν βγάζουν λουλούδια και βιόλες. Ούτε βέβαια οι βενζινοκινητήρες.
Αλλά πάει να επικρατήσει η τάση από τους γνωστούς παπαρολόγους δημοσιογράφους, πως τα νέα ντήζελ κάινε ροδοπέταλα και μίσχους και εκλύουν Ο2 και αγιασμό. -
To θέμα του θορύβου στα επιβατικά πετρελαιοκίνητα προφανώς δεν είναι σοβαρό και η κριτική περιορίζεται στο αστείο -πείραγμα (τρακτεράκι, μηχανότρατα, κλπ).
Προφανέστατα ένα πετρελαιοκίνητο κάνει περισσότερο και πολύ χειρότερο ακουστικά κροτάλισμα στο ρελαντί, αλλά μέχρι εκεί. Ούτως ή άλλως όλα τα νέα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα έχουν μετρήσεις έντασης ήχου (db), οι οποίες πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και σαφώς δεν επηρεάζουν τη ζωή στην πόλη. Δηλαδή ακούγεται λίγο περισσότερο και σαφώς «χειρότερα» από ένα βενζίνης
Στο αστικό περιβάλλον ο θόρυβος είναι πολύ εντονότερος από τα βαρέα οχήματα (μένω δίπλα σε ανηφορικό δρόμο, από τον οποίο περνάει αρθρωτό αστικό) και κυρίως από τα καγκουρομηχανάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ή τα καγκουροαυτοκίνητα με τις μπούκες και τα ηχεία τέρμα.
Οι νέοι κινητήρες πάντως είναι σαφώς πιο ήσυχοι στο ρελαντί από τους παλιότερους. Στη δική μας πυλωτή ο 1,3 multijet (euro 5) του Punto ακούγεται σαφώς λιγότερο από τον 1,9 multijet (euro 4) του Sedici
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;