-
μια χαρα καταλαβαινομαστε
και στην Ευρωπη τα ιδια, ειχαν και εκει ΑΓΠ το '80?
-
Καλησπεριζω όλους καλός η κακός είμαι Ταριφας όχι κιτρινος- το τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει με τα diesel αλλά στην επαρχία που ζω τα περισοτερα είναι· Καλα θα ήταν να αλλάξει η νοοτροπία του κράτους για τα diesel και στην Αθηνα για να μπορέσει ο κθενας να αγοράζει τετια αυτοκίνητα ψητή και η συντήρηση είναι πιο οικονομική και το καύσιμο πιο φτηνό και η κταναλοση πόλη πιο λίγο απο τη βενζίνη· φανταστιτε ότι το αμαξι μου εχει 895674 χιλ και η καταναλοση είναι η ίδια
-
τις προηγουμενες μερες εβαλα πετρελαιο απο ενα βενζιναδικο το οποιο ειναι στην μεση του πουθενα κυριολεκτικα, ανοιγει λιγες ωρες την μερα και μονιμος βλεπω βυτια παρκαρισμενα μεσα και να πηγαινοερχονται.
πηγα απο περιεργια να δω τιμη πετρελαιου και το ειχε 1.41 οποτε φουλαρα και εφυγα. Το παραδοξο? ξαφνικα το yaris εβγαλε 400 χιλιομετρα με μισο ρεζερβουαρ μεσα στην πολη...... και με αρκετα βαρυ ποδι, οπως το οδηγουσα και πριν. ο υπολογιστης ταξιδιου δειχνει 5λ/100 και εχω παθει την πλακα μου.υπαρχει περιπτωση το πετρελαιο να διαφερει σε ποιοτητα και κατεπεκταση καταναλωση οπως και η βενζινη και να πετυχα φλεβα καλου πετρελαιου?
μεχρι τωρα εχω βαλει σε αρκετα βενζιναδικα και παντα μεσα στην πολη ειχα 6λ/100 χλμ το λιγοτερο
-
http://www.greektube.org/content/view/1785/2/
Κάνε ό,τι και το ζωντανό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.greektube.org/content/view/1785/2/Κάνε ό,τι και το ζωντανό.
???
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
μονιμος βλεπω βυτια παρκαρισμενα μεσα και να πηγαινοερχονται.χαχαχα θα ειναι ναυτιλιακο για...αεροπλανοφορα
δοκιμασε αλλες δυο τρεις φορες κι αν ειναι καλο πες να βαλουμε κι εμεις...
-
Επίκειται νέα αύξηση φορολογίας στο diesel
Στις νέες προτάσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογίας της ενέργειας που υπέβαλε η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η σταδιακή αύξηση του φόρου ανά χιλιόλιτρο στο πετρέλαιο (diesel) γεγονός που θα αυξήσει εκ νέου το κόστος των μεταφορών.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/96/ΕΚ που αφορά στην φορολογία της ενέργειας (ΟΦΕ), προβλέπονται στοχευμένες κινήσεις που θα οδηγήσουν σταδιακή στην επιλογή νέων τεχνολογιών με καθαρότερη και αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας.Αύξηση φορολογίας στο diesel
Ωστόσο μεταξύ των προτάσεων συγκαταλέγεται και η σταδιακή υπαγωγή του πετρελαίου diesel σε υψηλότερα –ελάχιστα- επίπεδα φορολογίας ανά λίτρο σε σύγκριση με την βενζίνη ως απλή συνέπεια του γεγονότος ότι το diesel έχει υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο και επίσης παράγει περισσότερες εκπομπές CO2 ανά λίτρο σε σχέση με την βενζίνη.
Ακόμα και το υπό το νέο σύστημα, το diesel θα διατηρήσει το πλεονέκτημα του μα βάση την διανυόμενη απόσταση, αλλά η άρση των επιδοτήσεων του (μια ακόμη νέα πρόταση), θα ενθαρρύνει την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στους βενζινοκινητήρες και θα ωθήσει στην δημιουργία μιας αγοράς για εναλλακτικούς τύπους καυσίμων με λιγότερες εκπομπές CO2, οι οποίοι και αναμένεται να κατακτήσουν την αγορά καυσίμων μέσα στην επόμενη 10ετία.
Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη πως τα οχήματα που κάνουν χρήση εναλλακτικών τύπων καυσίμου δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε μεγάλη κλίμακα, η ευθυγράμμιση της φορολογίας όλων των καυσίμων κινητήρων, θα εισαχθεί σταδιακά σε τρεις (3) φάσεις κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου 2013- 2020. Παράλληλα η θέσπιση του νέου φορολογικού καθεστώτος για το diesel θα παρέχει μια περίοδο προσαρμογής και στον τομέα των εμπορικών μεταφορών. -
Όταν τα έλεγα εγώ ότι θα πάψει κάποια στιγμή η επιδότηση του diesel.....
-
μεταξύ των προτάσεων συγκαταλέγεται και η σταδιακή υπαγωγή του πετρελαίου diesel σε υψηλότερα –ελάχιστα- επίπεδα φορολογίας ανά λίτρο σε σύγκριση με την βενζίνη ως απλή συνέπεια του γεγονότος ότι το diesel έχει υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο και επίσης παράγει περισσότερες εκπομπές CO2 ανά λίτρο σε σχέση με την βενζίνη .
Σώπα, τέτοια πράγματα το αμόλυντο και ιερό ντίζελ? Δεν το πιστεύω, αυτό καταρχήν δεν είναι καύσιμο, είναι αγιασμός.
Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη πως τα οχήματα που κάνουν χρήση εναλλακτικών τύπων καυσίμου δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε μεγάλη κλίμακα, η ευθυγράμμιση της φορολογίας όλων των καυσίμων κινητήρων, θα εισαχθεί σταδιακά σε τρεις (3) φάσεις κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου 2013- 2020.
Καθίστε να δείτε τώρα που θα κατρακυλήσουν σταδιακά οι νέες ταξινομήσεις των ντίζελ στην 'προηγμένη' και οικολογίζουσα ευρώπη. Και φυσικά τι θα γίνεται εφεξής με νέες παρουσιάσεις βενζινοκίνητων υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς και άλλων π.χ. fuel cells, extended range, H2, καύσιμου αερίου κ.α., ιδιαίτερα από ΄σκληρούς' περί το ντίζελ κατασκευαστές, διάβαζε εΒΑΓΚελιστές, Φιατάκηδες και ΠΣΑκηδες.
ΥΓ. Μπέμπη, λινκ δεν βλέπουμε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ΥΓ. Μπέμπη, λινκ δεν βλέπουμε.
απο το autotritiPRO το πηρα
http://www.autotritipro.gr/data/news/pr ... /99677.aspειναι γνωστο οτι το πετρελαιο εκλύει περισσότερα γραμμάρια αερίου ανα λίτρο, απλα λόγω μειωμένων καταναλώσεων το τελικό ποσό είναι μικρότερο.
κάποτε πρέπει να είχα δημοσιεύσει τα δυο κλάσματα, για βενζινη και πετρελαιοΠιστεύω, οτι κάθε πράμα έχει τον καιρό του, κι εγω περιμενω να αλλαξω το μικρο αυτοκίνητο με ηλεκτροκίνητο
-
αληθευει οτι θα νομημοποιηθει το πετραιλεο στο κεντρο της αθηνας?
-
Δεν είμαστε το φόρουμ του Μαντείου των Δελφών...
-
Θα ειναι ''νομιμοι''.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Είτε το επιτρέψουν είτε όχι ποια είναι η διαφορά ? Όσοι ήθελαν πετρελαιοκίνητο το πήραν και κυκλοφορούν με αυτό.Δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα όμως (βλ. εξοχικό, σπίτι στο χωριό κλπ).
-
Άντε και μπορεί κανείς να το πάρει, το ότι θα κυκλοφορεί 'ανασφάλιστος' όμως (αν τελικά ισχύει αυτό) δεν τον πτοεί;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Άντε και μπορεί κανείς να το πάρει, το ότι θα κυκλοφορεί 'ανασφάλιστος' όμως (αν τελικά ισχύει αυτό) δεν τον πτοεί;
Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Δεν αναφέρεται πουθενά το καύσιμο σε μία αίτηση ασφάλισης.
Δυο-τρεις ασφαλιστές που ρώτησα ήταν κατηγορηματικοί: Δε σε καλύπτει η ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.
Το που το στηρίζουν αυτό βέβαια δεν το γνωρίζω. Και μόνο όμως ότι θα προσπαθείς μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας είναι αρκετά αποθαρρυντικό. -
Κατι αλλο.Αμα μπω εγω Αθηνα που μενω Αιγιο με πετρελαιο ειμαι παρανομος?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Κατι αλλο.Αμα μπω εγω Αθηνα που μενω Αιγιο με πετρελαιο ειμαι παρανομος?Λιγακι , αλλα ποιος ελεγχει οποτε μην σκας
-
Λεει κανενα ασφαλιστηριο οτι δεν αναλαμβανει καλυψη ντιζελοκινητου σε Αθηνα/Θεσ-νικη???Το οτι εισαι παρανομος απεναντι στους νομους του κρατους το δεχομαι αλλα το αλλο ειναι καπως χαζο.Μπορει να λεω και βλακειες βεβαια,ο sv2 μπορει να τα εξηγησει καλυτερα αυτα.
Εντιτ: με προλαβε
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εντιτ: με προλαβεΛογικό...
Εσύ την έχεις σε αβανταρ ενω εκείνος στην πραγματικότητα
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;