-
Α ΟΚ τότε. Ζητώ συγγνώμη για την παρανόηση.
-
Πάντως ο 1.0 turbo των 125 αλόγων της Ford είναι ισχυρό χαρτί έναντι των diesel. Δοκίμασαν το Focus με δαύτον ο Τρακουσέλης σε ενότητα του F1 στον Alpha και έλεγε σε μικτές ότι έκαιγε 6,3λ/100 ενώ σε πιο οικογενειακούς ρυθμούς έκαψε 4,6λ/100 (!!!)
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
passat με φυσικό αέριο 4Τ Ιούλιος 2011
'Από πλευράς αυτονομίας, οι κυλινδρικές δεξαμενές υψηλής πίεσης συνολικής χωρητικότητας 22 κιλών αρκούν κατά μέσο όρο για 350 χλμ. (με ήπιους ρυθμούς καταναλώνονται 5,1 κιλά/100 χλμ., τιμή που ανεβαίνει στα 6,5 κιλά/100 χλμ. σε πιο γρήγορους ρυθμούς), ενώ το ντεπόζιτο της βενζίνης των 31 λίτρων (σε αντίθεση με το 70άρι που υπάρχει στις βενζινοκίνητες εκδόσεις) επαρκεί για περίπου 300 χλμ. επιπλέον (μέση κατανάλωση 9,6 λίτρα/100 χλμ.)'
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13396
Volkswagen Passat 1.4 TSI CNG , εργοστασιακό με φυσικό αέριο.22 κιλά δεξαμενή είναι τεράστια = 150 λίτρα κύλινδρος (με περιθώριο ασφαλείας).
Επειδή είναι εργοστασιακή κατασκευή μπορούν και την σφηνώνουν βαθιά στο αμάξι.Αν πάρουμε τις αντίστοιχες σε μέγεθος από μετατροπή σε υγραέριο που χωράνε στα αμάξια χωρίς να χάνεις όλο το πορτμπαγκάζ, θα παίρνουν 40 λίτρα, δηλαδή 100 χιλιόμετρα με ιδανική κατανάλωση (70 πραγματικά χιλιόμετρα).
Κάθε πότε πρέπει να γεμίζεις για να μη μένεις από αέριο;Βέβαια με τόσο μικρό κόστος ανά χλμ το φυσικό αέριο είναι με διαφορά το φθηνότερο καύσιμο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως ο 1.0 turbo των 125 αλόγων της Ford είναι ισχυρό χαρτί έναντι των diesel. Δοκίμασαν το Focus με δαύτον ο Τρακουσέλης σε ενότητα του F1 στον Alpha και έλεγε σε μικτές ότι έκαιγε 6,3λ/100 ενώ σε πιο οικογενειακούς ρυθμούς έκαψε 4,6λ/100 (!!!)στην ιδια εκπομπη ειπωθηκαν τοσες παπαρες που δεν εχω κανενα λογο να πιστεψω οτι και αυτη δεν ηταν μια απο αυτες
(αν και μακαρι να ειναι ετσι) -
Πάντως του πετάς και ένα υγραέριο και να πάνε να κουρευτούνε τα πετρέλαια.
-
Ένα πλεονέκτημα, που συχνά ξεχνιέται, του πετρελαίου είναι ότι η διαφορά στην κατανάλωση με την βενζίνη ανεβαίνει όσο πιο ζωηρά οδηγείται το αυτοκίνητο.
Τείνουμε να συγκρίνουμε καταναλώσεις με οικονομική οδήγηση, όπου ένας σύγχρονος βενζινοκινητήρας δε τα πάει κι άσχημα. Όσο όμως αυξάνει η ταχύτητα κίνησης τόσο πιο οικονομικό είναι το πετρέλαιο. Πχ στα 100χαω μπορεί η διαφορά να είναι 1 λίτρο /100χλμ, αλλά στα 140χαω μπορεί να έχει ανέβει στα 3-4 λίτρα άνετα, όπου ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί και να δουλεύει στις 2.5k rpm, ενώ ο βενζινοκινητήρας στις 3.5-4k...
Οπότε, η απόσβεση εξαρτάται και από τον τρόπο χρήσης, και το είδος του οχήματος. Σε ένα σύγχρονο, μικρό αυτοκίνητο πόλης μάλλον δεν έχει και τόση διαφορά, αλλά σε ένα μεγαλύτερο, βαρύτερο που ταξιδεύει με μεγαλύτερες ταχύτητες ή ανεβοκατεβαίνει βουνά σβέλτα, η απόσβεση μάλλον γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τα 100k χιλιόμετρα.
Δηλαδή η βενζίνη θέλει οικονομική οδήγηση για να κάψει (σχετικά) λίγο, ενώ το πετρέλαιο 'αντέχει' αρκετά περισσότερη πίεση πριν αρχίζει να αναβάσει δυσανάλογα κατάνάλωση.
Π.χ. Giulietta 170ps, 6,5λτ/100χλμ σε πετρέλαιο, περίπου 10λτ/100χλμ σε βενζίνη υπό παρόμοιες συνθήκες κίνησης, (αρκετά σβέλτης) οδήγησης. Σε χαλαρό ταξίδι η αντίστοιχη διαφορά είναι 5,5 με 7 χοντρικά.
-
Καρκίνο προκαλούν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112879911
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Ένα πλεονέκτημα, που συχνά ξεχνιέται, του πετρελαίου είναι ότι η διαφορά στην κατανάλωση με την βενζίνη ανεβαίνει όσο πιο ζωηρά οδηγείται το αυτοκίνητο.Τείνουμε να συγκρίνουμε καταναλώσεις με οικονομική οδήγηση, όπου ένας σύγχρονος βενζινοκινητήρας δε τα πάει κι άσχημα. Όσο όμως αυξάνει η ταχύτητα κίνησης τόσο πιο οικονομικό είναι το πετρέλαιο. Πχ στα 100χαω μπορεί η διαφορά να είναι 1 λίτρο /100χλμ, αλλά στα 140χαω μπορεί να έχει ανέβει στα 3-4 λίτρα άνετα, όπου ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί και να δουλεύει στις 2.5k rpm, ενώ ο βενζινοκινητήρας στις 3.5-4k...
Οπότε, η απόσβεση εξαρτάται και από τον τρόπο χρήσης, και το είδος του οχήματος. Σε ένα σύγχρονο, μικρό αυτοκίνητο πόλης μάλλον δεν έχει και τόση διαφορά, αλλά σε ένα μεγαλύτερο, βαρύτερο που ταξιδεύει με μεγαλύτερες ταχύτητες ή ανεβοκατεβαίνει βουνά σβέλτα, η απόσβεση μάλλον γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τα 100k χιλιόμετρα.
Δηλαδή η βενζίνη θέλει οικονομική οδήγηση για να κάψει (σχετικά) λίγο, ενώ το πετρέλαιο 'αντέχει' αρκετά περισσότερη πίεση πριν αρχίζει να αναβάσει δυσανάλογα κατάνάλωση.
Π.χ. Giulietta 170ps, 6,5λτ/100χλμ σε πετρέλαιο, περίπου 10λτ/100χλμ σε βενζίνη υπό παρόμοιες συνθήκες κίνησης, (αρκετά σβέλτης) οδήγησης. Σε χαλαρό ταξίδι η αντίστοιχη διαφορά είναι 5,5 με 7 χοντρικά.
Ναι όχι ακριβώς έτσι. Ο βενζινοκινητήρας έχει την μέγιστη απόδοση του με πλήρως ανοιχτό το γκάζι. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι αποδοτικός σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος όσον αφορά τη θέση του γκαζιού κ.λπ. Από εκεί και πέρα δεν έχω παρατηρήσει κανείς να δηλώνει τίποτα εξωφρενικά διαφορετικό από αυτό που αναμένεται ως συνέπεια της αύξησης της ταχύτητας.
-
δεν ειναι ετσι, τα ντιζελ εχουν πολυ μικροτερη διακυμανση σε συνθηκες πιεσης. Ποσοστιαια παντα.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Καρκίνο προκαλούν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελhttp://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112879911
Γνωστό χρόνια τώρα αγαπητέ Άρη. Εκεί είχε βασιστεί η απαγόρευση που ίσχυε και η οποία ήταν σωστή. Το ότι εξυπηρετούσε και άλλα συμφέροντα είναι επίσης γνωστό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι ετσι, τα ντιζελ εχουν πολυ μικροτερη διακυμανση σε συνθηκες πιεσης. Ποσοστιαια παντα.το ίδιο λέμε
-
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Γκολφ πετρέλαιο 1600 κ.εκ. μοντέλο 92. Τι πρέπει να προσέξω? Περισσότερο ρωτάω για τον κινητήρα.
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Γκολφ πετρέλαιο 1600 κ.εκ. μοντέλο 92. Τι πρέπει να προσέξω? Περισσότερο ρωτάω για τον κινητήρα.20 χρονων αμαξι θα εχει κανει το Γη Ηλιος καμποσες φορες!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Γκολφ πετρέλαιο 1600 κ.εκ. μοντέλο 92. Τι πρέπει να προσέξω? Περισσότερο ρωτάω για τον κινητήρα.
20 χρονων αμαξι θα εχει κανει το Γη Ηλιος καμποσες φορες!
150.000 χμ (λέει). Όσο να πείς έχω ένα κόλλημα με παλιά αυτοκίνητα. Εχω ένα Ουνο τουρμπο του 91 με 160.000 χμ και πριν ένα αντίστοιχο με 450.000! Με πετρελαιοκίνητα δεν έχω ασχοληθεί οπότε θέλω να ξέρω τι πρέπει να προσέξω.
-
Εκείνα τα Γκολφ μηδένιζαν στις 300.000 χλμ.
Δηλαδή έχει 450.000 χλμ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εκείνα τα Γκολφ μηδένιζαν στις 300.000 χλμ.Δηλαδή έχει 450.000 χλμ.
Πριν το €.Μετα εκανε αλλα τοσα!
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Εχω ένα Ουνο τουρμπο του 91 με 160.000 χμ και πριν ένα αντίστοιχο με 450.000!τι ειπες τωρα ρε φιλε..!!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Εχω ένα Ουνο τουρμπο του 91 με 160.000 χμ και πριν ένα αντίστοιχο με 450.000!
τι ειπες τωρα ρε φιλε..!!
Kι αν η γυναίκα μου δεν στουκάριζε αυτό με τα 450.000 ακόμα θα το είχα. Ένα απο τα καλύτερα, η έκπληξη στις φάτσες των οδηγών την ώρα που τους προσπερνάς, ιδίως στον ανήφορο! (Δερβένι, εξωτερική περιφερειακή)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καρκίνο προκαλούν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112879911
Γνωστό χρόνια τώρα αγαπητέ Άρη. Εκεί είχε βασιστεί η απαγόρευση που ίσχυε και η οποία ήταν σωστή. Το ότι εξυπηρετούσε και άλλα συμφέροντα είναι επίσης γνωστό.
σκέτος καρκίνος είναι , τι να λέμε τώρα...
με τα δεδομενα ειδικά της αθήνας μας βλέπω να ψοφάμε σαν τα κοτόπουλα...
-
Ενώ οι βενζινοκινητήρες με χαλασμένο καταλύτη βγάζουν από πίσω λουλούδια.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;