-
Αν το FOCUS ηταν δευτερο θα εβγαζε ποτε η FORD αυτη την λιστα ;
Η αξιοπιστια κρινεται απο τα δικα μας αυτοκινητα και τι προβληματα βγαζουν στα χερια μας ,η γνωμη μου.
-
Τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών μόνο σαν ενδεικτικά μπορείς να πάρεις. Μην ξεχνάτε ότι βάση φιλοσοφίας του κατασκευαστή ή και κάθε μοντέλου ξεχωριστά άλλα μοντέλα πάνε σε ήσυχους οικογενειάρχες που απλός τα μετακινούν άλλα σχεδόν αποκλειστικά σε γυναικεία χέρια άλλα σε ανήσυχους νέους ή «νέους» κλπ. Άλλο δούλεμα έχουν από την κάθε μερίδα καταναλωτών και είναι φυσιολογικό να έχουν και άλλες φθορές. Επίσης η κάθε μερίδα καταναλωτών όταν ρωτηθεί θα απαντήσει διαφορετικά γιατί αντιλαμβάνεται και διαφορετικά τι είναι βλάβη. Κάποιος μπορεί να αναφέρει σαν βλάβη ακόμα και το κάψιμο μιας λάμπας ενώ κάποιος άλλος όχι γιατί το θεωρεί φυσιολογική φθορά και πάει λέγοντας. Για να μην πούμε πόσοι κάνουν σημαντικά λάθη που οδηγούν σε πρόωρες φθορές και τις χρεώνουν στο αμάξι, όπως να πατούν συμπλέκτη και μετά να φρενάρουν ή να ξεκουράζουν το αριστερό πόδι στο πεντάλ του συμπλέκτη στα φανάρια.
-
Την ειρωνία δεν τη βλέπει κανείς?
-
Τη λίστα τη δημοσίευσε η ford που έχει ένα αυτοκίνητο στην 25άδα!
Δηλαδή η toyota τι έπρεπε να κάνει? -
Μιλαει για γερμανικη αξιοπιστια.
-
Ειναι διαφημιση.
Αν είναι βίβλος? Εγώ πήρα πεζό - μην το ψάξετε στη λίστα, ούτε αυτό ουτε κάποιο άλλο γαλλικο...
για να μην αδικούμε κανένα να προσθέσω ότι η καταταξη εγινε με βάσει τις λιγοτερες ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ βλαβες μεταξυ 107 αυτοκινητων (δεν ξερω ποια εινα τα υπολοιπα) ηλικιας απο 1-3 ετων, και ειναι του αθτο ρεπορτ 2002 . αρα η 147 δεν ειναι μαλλον μεσα..
-
-
Λοιπόν...
Άν αυτή η λίστα αφορούσε πλυντήρια πιάτων (που ανέφεραν μερικοί) ή ψυγεία ή ηλεκτρικές σκούπες θα την είχα όντως σαν βίβλο. Επειδή όμως αφορά αυτοκίνητα θα την ξεχάσω πολύ γρήγορα...Διάολε, για να είμαστε σ' ΑΥΤΟ το forum μας συγκινούν άλλα πράγματα στ' αυτοκίνητα, έτσι δεν είναι; -
Το ότι η λίστα βασίζεται σε αυτοκίνητα τόσο μικρής ηλικίας (1-3) ετών, μου φαίνεται αστείο. Λίγο μας ενδιαφέρει η διαφορά αξιοπιστίας τόσο νέων αυτοκινήτων. Με ποιά έννοια το λέω αυτό: βάζω στοίχημα ότι οι διαφορές στον αριθμό των βλαβών στα αυτοκίνητα της λίστας, ακόμα και του 1ου από το τελευταίο, είναι πολύ μικρές. Κανένα αυτοκίνητο σήμερα δεν είναι αναξιόπιστο (για τα 'μπάζα') τα 3 πρώτα χρόνια.
Δεν θέλω να πω ότι η λίστα δεν δείχνει κάτι. Αλλά πιό πολύ σημασία θα είχε μια λίστα για αυτοκίνητα πχ 3-6 χρόνων, ή καλύτερα να υπολόγιζαν με αριθμό χιλιομέτρων. Πόσα χιλιόμετρα κάνει σε 3 χρόνια ένα Cuore βρε παιδιά??? Ειδικά στην Γερμανία που για τους περισσότερους θα είναι 2ο αυτοκίνητο πόλης. Ένα Α3 που θα έχει τα 10πλάσια χιλιόμετρα, σίγουρα θα έχει πιό πολλές βλάβες σε αυτό το διάστημα.
Είμαι σίγουρος ότι η Φόρντ διάλεξε αυτό που την βόλευε, ξεχώρισε ένα τμήμα από μια μεγαλύτερη έρευνα.
-
οντως τα ποσοστα βλαβων ειναι 1% για το φοκους και 3,3% για το αλμερα... εψαξα στο ιντερνετ για την πληρη ερευνα αλλα τζιφος... καμια ιδεα?
-
η πληρης ερευνα ειναι εδω...
http://www.avd.de/index.html?presse/pd/ ... 7_2_02.htm
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
οντως τα ποσοστα βλαβων ειναι 1% για το φοκους και 3,3% για το αλμερα... εψαξα στο ιντερνετ για την πληρη ερευνα αλλα τζιφος... καμια ιδεα?Aπ' ότι κατάλαβα στα Γερμανικά, στα 9 και τα 11 χρόνια, τις λιγότερες βλάβες τις έχουν οι Porsche και Μercedes...
-
kai kati akoma gi aksiopistia
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
για να μην αδικούμε κανένα να προσθέσω ότι η καταταξη εγινε με βάσει τις λιγοτερες ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ βλαβες μεταξυ 107 αυτοκινητων (δεν ξερω ποια εινα τα υπολοιπα) ηλικιας απο 1-3 ετων, και ειναι του αθτο ρεπορτ 2002 . αρα η 147 δεν ειναι μαλλον μεσα..Ρε μην τα λες αυτά. Άσε τον κόσμο να χαρεί.
Πάντως όταν λέμε αξιοπιστία εγώ σκέφτομαι Japan. Θυμάμαι να οργώνω τα βουνά με ένα Hilux εικοσαετίας ενός θείου μου και να μην καταλαβαίνει τίποτα. Οι κλειδαριές βέβαια δεν λειτουργούσαν μετά από τόσα χρόνια, αλλά το αμάξι σκυλί!
-
Διαβαζα στο car&driver μια ερευνα της ADAC για ποσοστό ικανοποιήσης. Στην πρώτη δεκάδα μόνο η πόρσε από γερμανικά , και όλα τα άλλα ιαπωνικά.
Αναρωτιέμαι, όταν φτάσεις να πληρώσεις την 147 όσο ένα impreza, θα αισθάνεσαι ακόμα ευχαριστημένος; Η τράπεζα και ο μηχανικός θα είναι σίγουρα πανευτυχείς.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν το FOCUS ηταν δευτερο θα εβγαζε ποτε η FORD αυτη την λιστα ;Όχι, οπότε θα έπρεπε να πληρώσει η ΤΟΥΟΤΑ για αυτήν την διαφήμισή της!!
-
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Αναρωτιέμαι, όταν φτάσεις να πληρώσεις την 147 όσο ένα impreza, θα αισθάνεσαι ακόμα ευχαριστημένος; Η τράπεζα και ο μηχανικός θα είναι σίγουρα πανευτυχείς.Η τράπεζα και ο μηχανικός θα είναι ακόμη πιο ευχαριστημένοι αντικρίζοντας ένα κάτοχο Ιμπρέζα, αφού η Σουμπαρού φλερτάρει με τις τελευταίες θέσεις της αξιοπιστίας...
-
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Αναρωτιέμαι, όταν φτάσεις να πληρώσεις την 147 όσο ένα impreza, θα αισθάνεσαι ακόμα ευχαριστημένος; Η τράπεζα και ο μηχανικός θα είναι σίγουρα πανευτυχείς.Έχοντας μετά απο 3 χρόνια αλλάξει μόνο μια μπαταρία νομίζω ότι θα ήμουν άδικος να γκρίνιαζα για αξιοπιστία, κι εσύ θα ήσουν παράλογος.
-
Ρε παιδιά, το Γερμανικό αυτοκίνητο αναξιόπιστο? Μήπως φτάσαμε να δουλευόμαστε και μεταξύ μας?
Πανάκριβο στην αγορά του, ναι είναι.
Αντλλακτικά και service, ο Θεός να σε φίλάει.
Μέχρι πρότινος ήτανε, τα ζώα μου αργά.
Αλλά, αναξιόπιστο? ε! όχι! και εδώ ας είμαστε επιτέλους αντικειμενικοί.
Σύγουρα, δεν έχει την Ιταλική φινέτσα και αίσθηση, ακόμα-ακόμα αν θέλετε την Ιαπωνική τεχνολογία (ειδικά στα μοτέρ). Αλλά αναξιόπιστο ΟΧΙ! Αντιθέτως τα Γερμανικά αυτοκίνητα είναι θαυμάσια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, και όσο για το Golf, το έχω πεί και θα το λέω πάντα. Είναι το ποιό Ευρωπαϊκό μοντέλο που φτιάχτηκε ποτέ! -
Θα το θεσω καπως αλλιως. Οχι αναξιοπιστα... αλλα οχι τοσο αξιοπιστα οσο τα παρουσιαζουν!
Παντως εγω θα αγοραζα Γερμανο αφοβα Δεν με ενδιαφερει αν θα μου βγαλει και μια βλαβη παραπανω στα τοσα χρονια, αρκει που ειναι ολοκληρωμενα αμαξια.
-
takiskoym η λίστα μιλάει από μόνη της.
Όχι αναξιόπιστα..απλά τα Toyota είναι άπιαστα.
ρε παιδιά που είναι η Honda?
Επίσης το Focus έχει κινητήρα εξελιγμένο από την YamahaMatsushita rulez
-
...... dystyxos i aksiopistia ton germanikon aftokiniton apotelei parelthon!!!
Apo germaniko exei meinei mono i akrivi timi tous kai tipota allo!!!
.... apo pou na arxiso kai apo pou na teleioso apo prosopiki embeiria kai apo embeiries filon me germanika amaksia .......
Den einai tyxaio to gegonos oti oi idioi oi germanoi eklegoun os ta pio aksiopista aftokinita ta iaponika!!! -
Ο χρήστης Psilos έγραψε:
...... dystyxos i aksiopistia ton germanikon aftokiniton apotelei parelthon!!!
Apo germaniko exei meinei mono i akrivi timi tous kai tipota allo!!!
.... apo pou na arxiso kai apo pou na teleioso apo prosopiki embeiria kai apo embeiries filon me germanika amaksia .......
Den einai tyxaio to gegonos oti oi idioi oi germanoi eklegoun os ta pio aksiopista aftokinita ta iaponika!!!Καπως ετσι ειναι
-
Οταν μιλάμε για αναξιοπιστία ενός προϊόντος τι ενοούμε. Γιατί αν συγκρίνουμε τα σημερινά αυτοκίνητα με αυτά των 10ετιών 70 και 80. Ναί σύγουρα τα σημερινά είναι όλα μα όλα αναξιόπιστα. Μπορεί να στρίβουν καλύτερα να φρενάρουν καλύτερα, αλλά δεν παύει η κατασκευή τους να είναι πολύ ποιό φτηνιάρικη απο τότε. Μπορούμε άραγε να συγκρίνουμε την κατασκευή του σκαραβαίου VW με την κατασκευή του αντίστοιχου σημερινού Golf. Καμία σχέση νομίζω. Για τούτο και σας θέτω την ερώτηση τι ενοούμε με το να λέμε ένα αυτοκίνητο αναξιόπιστο. Ποιά είναι τα κριτίρια της αξιοπιστίας που θέλουμε.
Γερμανική Αξιοπιστία :)