-
Focus mkI 1.8
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Focus mkI 1.8Σε κινητήρες Ford μπουζί μόνον της motorcraft
O συγκεκριμένος κινητήρας φοράει τα AYFS 22 PP1 τα οποία απ όσο θυμάμαι νομίζωότι είναι platin και δεν έχουν καμια σχέση με τα bosch που είχε πάνω,ας βάλει αυτά και θα δει τεράααααααααστια διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα και όσο αναφορά την ιδιότητά τους ως πλατινένια αλλά και ως motorcraft ταιριάζουν γάντι σε αυτά τα μοτέρΤα bosch που φορούσε πάνω προδίδουν τέλεια κάυση του κινητήρα αλλά για τα μπουζί μπορώ να πω πως για 20 000km είναι ελαφρώς φθαρμένα παραπάνω απ όσο έπρεπε και για αυτό ίσως φταίει η ασυμβατότητα(είναι πολύ ιδιόρυθμα και απαιτητικά μοτέρ στα μπουζί) αλλά και η ποιότητα των μπουζί καθ' αυτού.
-
Απ'οσα διαβάζω σε φόρα του εξωτερικού φοριούνται πολύ και τα NGK σε Ford μοτέρ και σκεπτόμουν να τα δοκιμάσω στο δικό μου 1.25 zetec-se του '97 στην επικείμενη αλλαγή μέσα στη βδομάδα (AYFS 22 C σε Motorcraft και TR5A-10 σε NGK ).
Επίσης πλατινένια (AYFS 22 P1 ή PTR5A-10) θα άξιζαν σε αυτό το μοτέρ;
Τα τωρινά με 43.000χλμ και 80% ανοιχτό δρόμο και 20% πόλη θέλουν άμεση αλλαγή
-
εμπαιναν πλατινενια οντως απο το εργοστασιο. το θεμα ειναι οτι καιγοντουσαν οι πολλαπλασιαστες με αποτελεσμα η εταιρια να το γυρισε στα απλα μπουζι....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εμπαιναν πλατινενια οντως απο το εργοστασιο. το θεμα ειναι οτι καιγοντουσαν οι πολλαπλασιαστες με αποτελεσμα η εταιρια να το γυρισε στα απλα μπουζι....Σοφή επιλογή να βάλουν απλά μπουζί.
Οι πολλαπλασιαστές καίγονται γιατί υπερθερμαίνονται.
Τα μπουζί με πλατίνα ή ιρίδιο ζορίζουν λιγότερο τον πολλαπλασιαστή και ζεσταίνεται λιγότερο από όταν χρησιμοποιεί κανονικά μπουζί.Χρησιμοποιείς μπουζί με πλατίνα (ή ιρίδιο) για να μην έχεις φθορές από τον σπινθήρα όπως στα μπουζί της φωτογραφίας και να βγάζουν τα μπουζί 50-100.000χλμ. Μπορείς να χρησιμοποιείς απλά μπουζί αν τα αλλάζεις συχνά, με την προϋπόθεση ότι δεν ζεσταίνεται περισσότερο ο πολλαπλασιαστής και μειώνεται η ζωή του.
Βάλε τα μπουζί και τη μάρκα που συνιστά ο κατασκευαστής γιατί μ' αυτά συνήθως δουλεύει καλύτερα.
Σε κινητήρες Ford μπουζί μόνον της motorcraft
+1
-
εμπαιναν πλατινενια οντως απο το εργοστασιο. το θεμα ειναι οτι καιγοντουσαν οι πολλαπλασιαστες με αποτελεσμα η εταιρια να το γυρισε στα απλα μπουζι....Αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
εμπαιναν πλατινενια οντως απο το εργοστασιο. το θεμα ειναι οτι καιγοντουσαν οι πολλαπλασιαστες με αποτελεσμα η εταιρια να το γυρισε στα απλα μπουζι....
Αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό.
Είναι γεγονός πάντως πως ως ανταλλακτικό γνήσιο (Motorcraft) δεν υπάρχει πλέον μπουζί πλατίνας, μόνο απλά, για Fiesta, Focus, Mondeo. Υπάρχουν μόνο για κάποια μοτέρ Modeo και Focus RS. Πληροφορίες από ανταλλακτικάδικα.
Κάποιυς κωδικούς που ψάχνω για το δικό μου σε στοκ μονάχα και από ebay.
Για τους πολλαπλασιαστές πάντως σύμφωνα με παλαιότερη οδηγία μείωσε το διάκενο από 1.3 σε 1.0 χιλιοστά στα μπουζί. Τώρα αν είχε αποτέλεσμα δεν ξέρω. Για zetec από AYRF22PP πήγε σε AYFS22C.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό.
ετσι μου ειπανε , ετσι σου λεω...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μια χαρά είναι τα μπουζί σου (τα 4 στο κόκκινο κουτί).Στο σπίτι φτιάχνεις τη βενζίνη που βάζεις στο αμάξι;
Όντως. Έχεις τρελές επικαθήσεις λόγω θείου.
-
Τις προάλλες βάζω 40 ευρώ βενζίνη σ ένα φτηνό στην βόλου στην λάρισα.Όλα κομπλέ πάω σε κάτι δουλίτσες και αργότερα το πάω για πλύσιμο (απ' έξω μόνο και μόνος μου με λάστιχο ).Το αμάξι μετά το πλύσιμο άρχισε να κλωτσάει απίστευτα να μήν τραβάει καθόλου όσο γκάζι και να δινα, τρανταζόταν ολόκληρο και τέλος στο ρελαντί έπαιζε απο 900-1200 στροφές.Πήγα κατευθείαν σε μηχανικό ο οποίος μου είπε κατευθείαν ότι είναι μπουζοκαλώδια το πρόβλημα και μάλιστα τα βγαζε ένα-ένα μπροστά μου και μου δειξε ότι είχαν φθαρεί σε μερικά σημεία και έβγαινε η σπίθα απ έξω.Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Ο μηχανικός μου είπε ότι ίσως να έφταιγε η βενζίνη, να ήταν νοθευμένη κλπ.Όμως είχα κάνει καμιά 20αριά χλμ απ την στιγμή που έβαλα την βενζίνη και όλα πήγαιναν μια χαρά δεν είχε παρουσιάσει τπτ μέχρι την στιγμή που το έπλυνα.Όντως μπορεί η βενζίνη να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα αν είναι νοθευμένη ή λέτε να έγινε μαλακία στο πλύσιμο;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μια χαρά είναι τα μπουζί σου (τα 4 στο κόκκινο κουτί).
Στο σπίτι φτιάχνεις τη βενζίνη που βάζεις στο αμάξι;
ο μαστορας σημερα ανεφερε οτι ηταν μια χαρα...
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Τις προάλλες βάζω 40 ευρώ βενζίνη σ ένα φτηνό στην βόλου στην λάρισα.Όλα κομπλέ πάω σε κάτι δουλίτσες και αργότερα το πάω για πλύσιμο (απ' έξω μόνο και μόνος μου με λάστιχο ).Το αμάξι μετά το πλύσιμο άρχισε να κλωτσάει απίστευτα να μήν τραβάει καθόλου όσο γκάζι και να δινα, τρανταζόταν ολόκληρο και τέλος στο ρελαντί έπαιζε απο 900-1200 στροφές.Πήγα κατευθείαν σε μηχανικό ο οποίος μου είπε κατευθείαν ότι είναι μπουζοκαλώδια το πρόβλημα και μάλιστα τα βγαζε ένα-ένα μπροστά μου και μου δειξε ότι είχαν φθαρεί σε μερικά σημεία και έβγαινε η σπίθα απ έξω.Το ερώτημά μου είναι το εξής:Ο μηχανικός μου είπε ότι ίσως να έφταιγε η βενζίνη, να ήταν νοθευμένη κλπ.Όμως είχα κάνει καμιά 20αριά χλμ απ την στιγμή που έβαλα την βενζίνη και όλα πήγαιναν μια χαρά δεν είχε παρουσιάσει τπτ μέχρι την στιγμή που το έπλυνα.Όντως μπορεί η βενζίνη να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα αν είναι νοθευμένη ή λέτε να έγινε μαλακία στο πλύσιμο;
Η νοθευμένη βενζίνη να καταστρέψει μπουζοκαλώδια και να φαίνεται και η φθορά τους εξωτερικά, λίγο δύσκολα. Επειδή την έχω πάθει μια φορά, χωρίς όμως να ξέρω τι έκανες ακριβώς, θα πόνταρα στο πλύσιμο...Μπουζοκαλώδια άλλαξες τελικά;
-
Βρε τον μάστορα.
Όλες οι απλές αμόλυβδες έχουν αρκετό θείο, δεν είναι παράνομο. Από ότι ξέρω μόνο η EKO Super 100 octane δεν έχει (για αυτό και γράφει SF -Sulfide Free).
Τα μπουζί είναι ΟΚ αλλά αν έβαζες και σουπερ αμόλυβδη που και που (πχ ταξίδι) θα ήταν πολύ καλύτερα. -
Pop, εχω βάλει κάπου φωτό τα μπουζί μου, εκείνα ήταν όντως μια χαρά.
Sent front my Desire using smoke signals.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Βρε τον μάστορα.
Όλες οι απλές αμόλυβδες έχουν αρκετό θείο, δεν είναι παράνομο. Από ότι ξέρω μόνο η EKO Super 100 octane δεν έχει (για αυτό και γράφει SF -Sulfide Free).
Τα μπουζί είναι ΟΚ αλλά αν έβαζες και σουπερ αμόλυβδη που και που (πχ ταξίδι) θα ήταν πολύ καλύτερα.10ppm θείο έχουν όλες οι βενζίνες απο το διυλιστήριο. Είναι τόσο λίγο που είναι κοντά στα όρια της ανιχνευσιμότητας (0,5 - 1,0 ppm είναι το ελάχιστο που μπορούν να βρούν οι αναλυτές). Επικαθήσεις θείου δέν είχαμε στα μπουζί ούτε παλιότερα που το όριο ήταν 50ppm. Οπότε μάλλον ο βενζινάς του ποπολάρου βάζει μέσα τίποτα δικά του 'βελτιωτικά πρόσθετα'
-
Η νοθευμένη βενζίνη να καταστρέψει μπουζοκαλώδια και να φαίνεται και η φθορά τους εξωτερικά, λίγο δύσκολα. Επειδή την έχω πάθει μια φορά, χωρίς όμως να ξέρω τι έκανες ακριβώς, θα πόνταρα στο πλύσιμο...Μπουζοκαλώδια άλλαξες τελικά;
Τελικά μου τα άλλαξε κ όλα κομπλέ.Κ εγώ για πλύσιμο νόμισα ωστόσο όταν άνοιξε τη μηχανή για να δει τα μπουζοκαλώδια δεν υπήρχε πουθενά σταγόνα νερού.Τί να έφταιγε άραγε;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Τελικά μου τα άλλαξε κ όλα κομπλέ.Κ εγώ για πλύσιμο νόμισα ωστόσο όταν άνοιξε τη μηχανή για να δει τα μπουζοκαλώδια δεν υπήρχε πουθενά σταγόνα νερού.Τί να έφταιγε άραγε;
Το νερό έκανε τη δουλειά του (βραχυχύκλωμα) και μετά την έκανε (εξατμίστηκε).
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Focus mkI 1.8
Τα bosch που φορούσε πάνω προδίδουν τέλεια κάυση του κινητήρα αλλά για τα μπουζί μπορώ να πω πως για 20 000km είναι ελαφρώς φθαρμένα παραπάνω απ όσο έπρεπε και για αυτό ίσως φταίει η ασυμβατότητα(είναι πολύ ιδιόρυθμα και απαιτητικά μοτέρ στα μπουζί) αλλά και η ποιότητα των μπουζί καθ' αυτού.
Τελικά χάλασε ο κόσμος. Πρώτη φορά βλέπω σε γνήσια μπουζί της Ford αντί για Motorcraft το κουτί να περιέχει Bosch!! Ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν το δει. Το 1 493 001 από Motorcraft AYFS22C είναι πλέον FoMoCo AYFS22CB και πάνω στο μπουζί αναγράφεται Bosch HR8MEV
-
Μπουζί για xantia II 1.8 16v;
Μένουμε σε μονάκιδα, ε;Sent from my upcoming john's phone
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Focus mkI 1.8
Τα bosch που φορούσε πάνω προδίδουν τέλεια κάυση του κινητήρα αλλά για τα μπουζί μπορώ να πω πως για 20 000km είναι ελαφρώς φθαρμένα παραπάνω απ όσο έπρεπε και για αυτό ίσως φταίει η ασυμβατότητα(είναι πολύ ιδιόρυθμα και απαιτητικά μοτέρ στα μπουζί) αλλά και η ποιότητα των μπουζί καθ' αυτού.
Τελικά χάλασε ο κόσμος. Πρώτη φορά βλέπω σε γνήσια μπουζί της Ford αντί για Motorcraft το κουτί να περιέχει Bosch!! Ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν το δει. Το 1 493 001 από Motorcraft AYFS22C είναι πλέον FoMoCo AYFS22CB και πάνω στο μπουζί αναγράφεται Bosch HR8MEV
Και σε ένα Mondeo 2.0 που έχει ο πατέρας μου αν θυμάμαι καλά τα εργοστασιακά δεν είναι Motorcraft αλλά NGK.
Μπουζί