-
κόκκινο
γιατί φαίνεται πιο όμορφη η καρδιά της Alfa μπροστά... -
Το πισω ομως μερος δεν χανει με κοκκινο χρωμα λογω του οτι δεν κανει αντιθεση με τα κοκκινα φωτα.Δεν την εχω δει σε κοκκινη απλως ρωταω.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πανέμορφη, όπως άλλωστε και η GTV.
H Αlfa Romeo λέει ''Beauty is not enough''.
To πράττει τελικά ;Ο μόνος τρόπος για να το πιστέψεις είναι απλά να οδηγήσεις μία.
Τα λόγια είναι περιτά................ -
Ο χρήστης Alfisti_156 έγραψε:
Πανέμορφη, όπως άλλωστε και η GTV.
H Αlfa Romeo λέει ''Beauty is not enough''.
To πράττει τελικά ;Ο μόνος τρόπος για να το πιστέψεις είναι απλά να οδηγήσεις μία.
Τα λόγια είναι περιτά................Σίγουρα, στην πράξη αποδεικνύονται όλα.
Από Alfa έχω οδηγήσει μόνο τις 75, 146.
Α, και βόλτα με Giullieta -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θυμάμαι που σύγκριναν 147 με Corolla G6 και έγραψαν ότι η corolla έχει κατά πολύ πιο ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά.
Αυτό που εγώ θυμάμαι για την G6 είναι ότι την είχαν βγάλει σε επιδόσεις πιο αργή και από την 147 με τα 105hp.
-
entaξει παιδια μη συγκρινουμε τη Λουτσα με τη Π...α
κορολα vs αλφα?
μη τρελαθουμε κιολας!
ισως αν και οι δυο ειναι με 1η ταχυτητα να συγκρινονται.
Μετα και τον παπου μου να βαλεις θα εξαφανιστει με την αλφα -
Εγώ βρε παιδιά τα σχόλια που θυμάμαι για τη G6 μιλούσαν για υποστροφική συμπεριφορά που, στο όριο, γίνεται απότομα και άτσαλα υπερστροφική.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ βρε παιδιά τα σχόλια που θυμάμαι για τη G6 μιλούσαν για υποστροφική συμπεριφορά που, στο όριο, γίνεται απότομα και άτσαλα υπερστροφική.Καλά αφού με κράξατε όλοι μαζί θα ψάξω να βρω το άρθρο και θα επανέλθω με στοιχεία.
Ειδικά για σένα Κωνσταντίνε από ότι θυμάμαι το άρθρο το υπέγραφε ο Πατέλος...
Αν δεν θυμάμαι καλά πάντως, sorry... -
Τώρα Μιχάλη δεν θυμάμαι, γιατί το κομμάτι ήταν πολύ παλιό. Πάντως, όσες φορές το κουβέντιασα με τον Παντελή (γιατί ένας φίλος μου έχει G6), δεν πολυήθελε ν'ακούει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όλο κάτι ευρωπαϊκά ονόματα αντιπρότεινε... Να δεις πώς τα λέγανε... Α ναι!
Ford Focus, Renault Megane Coupe, (το προηγούμενο), Alfa 147... Κάτι τέτοια ονόματα προέκρινε. Λες να στρίβουν καθόλου;
-
βρε παιδια... γραψτε και για μενα τον ξενιτεμενο που δεν μπορω να βρω το DRIVE τι μειονεκτηματα εχει η GT
-
Aristoteli ti kaneis dokimases ton jts h exeis kanena gnosto poy na ekane thn dokimh me jts?kSEREIS pion κινητηρα προτιμουν περισσοτερο οι ιταλοι?JTS I M-JET.
Τα μειονεκτημα που λενε ομοφωνα ειναι ο ηχος του JTS ΣΕ σχεση με τον παλιο twin spark οτι και καλα εχει χασει το γουργουριτο του στις χαμιλες στροφες.Το θεμα ειναι οτι συμφωνουν οτι παραμενει παρολα αυτα μελοδικοτερος των ανταγωνιστων του.Επισης το Drive sygkekrimena ξΕΝΕΡΩΣΕ με το αυτοκινητο που μοιαζει με 156 καιμ 147 γιατι περιμεναν κατι πιο καθαρομαιο σπορ στα protima tis filosofias enos rx8.Μαλλον δεν ξερουν αγγλικα γιατι το αυτοκινητο einai GRAN TYRISMO που σημαινει οτι τον καλυτερο εαυτο του τον δειχνει στα ταξιδια.
-
Οι ιταλοι εδω αγοραζουν 70% M-JET και το υπολοιπο 30% τα δυο βενζινοκινητα.
Δυστηχως δεν εχω βρει χρονο να παω να δοκιμασω την JTS ακομη...
Παντως αν για σενα ειναι σημαντικοτατος ο ηχος που κανει το αυτοκινητο απο εξω και σταματημενο...τοτε ασε το ντηζελ και παρε βενζινη. Αν σε ενδιαφερει ο ηχος απο μεσα και εν κινησει... και παλι η βενζινη ειναι καλυτερη αλλα η διαφορα δεν ειναι μεγαλη. και στο ντηζελ ακουγεται ελαφρα και η τουρμπινα
τι να σου πω... δυστηχως δεν μπορεις να τα δοκιμασεις...
-
Δηλαδη οι ιταλοι δεν πτοουνται απο το γεγονος οτι ο JTS exei καλυτερες επιδοσεις.Αρα για να τον προτιμουν οι ιταλοι γιατι να μην τον παρω και γω.Παντος γενικοτερα ειναι αξιοπιστος γιατι εχω ακουσει για κραδασμους στο ρελαντι.
Ρε μηπως τον προτιμουνε οχι γαι την ροπη του που σκοτωνει αλλα για την οικονομια καυσιμου γιατι ξερω στην ιταλια το κυκλοφοριακο ειναι διπλασιο της αθηνας αλλα και η βενζινη κοστιζει 1 ευρω το λιτρο.
Παντος τα περιοδικα τη συνιστουν?Ποια ειναι τα υπερ και τα κατα του καθενος?Ποιος ειναι περισσοτερο φτιαγμενος για επιθετικη οδηγηση?
-
Σιγουροτατα οι ιταλοι προτιμουν ντηζελ για την οικονομια καυσιμου.
Να εξηγησω μερικα πραγματα. Οσο ειμαι ελλαδα το σκεφτομαι να κανω 200χλμ ταξιδι. Ας πουμε το να παω απο αθηνα πατρα ειναι ολιγον εφιαλτης (ενταξει υπερβαλω αλλα καταλαβατε)Στην ιταλια συχνα για 'βολτα' θα κανω και 200χλμ. δηλαδη μπορει να φυγω απο την πολη μου και να παω στο μιλανο, ή στο βεργκαμο ή βερονα να φαω. 100χλμ πηγαινε και αλλα 100 ελα... Μου φενεται τιποτα. τεραστια εθνικη,λιγη κινηση ή οταν υπαρχει πολυ παντα προχωραει με τουλαχιστον 120χλμ/ωρα, καλοι δρομοι καλα αυτοκινητα κλπ κλπ. Το Σ/Κ μπορει να κανω και 300-400χλμ για...βολτα... Αυτο βεβαια το κανουν σχεδον ολοι οι ιταλοι. Οπωτε και σαφως σκεφτεσαι αν αξιζει να χασεις 10 αλογα και ολιγον μαγεια ηχου αλλα να εχεις στο ταξιδι εως και 10λιτρα/100χλμ λιγοτερα (η οικονομια του ντηζελ σε κινηση με σταθερο γκαζι ειναι πραγματι κατι το απιστευτο...)
Ταυτοχρονα και σε ορεινους δρομους δεν αντιμετωπιζεις προβλημα εφοσον εκει η ροπη του τουρμπο ντηζελ...κα8αριζει (με οσα ατομα κι αν εισαι μεσα)
Ταυτοχρονα ενα ντηζελ εδω πουλιεται καλυτερα σαν μεταχειρησμενο. η βενζινη κοστιζει 1.1 ευρω και το ντηζελ 0.9 (αστα...)
Τα περιοδικα δειχνουν ολα ενθουσιασμενα με τον ντηζελ και με τον 3.2 . Ανεκτα σχολια για τον 2.0 βενζινα...
Η δικη μου αποψη. Για βενζινα εαν δεν σε ενδιαφερει η καταναλωση πρεπει να διαλεξεις πολλα κυβικα η κινητηρα τουρμπο βενζινα. Ετσι ναι μαλιστα δεν θα εχεις προβλημα.
Αλλα τωρα... να εχω alfa GT 2.0 βενζινα... και να μου αναβει φωτα το ντηζελ στην ανηφορα με δυο μεσα.... χχμμμμ -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
βρε παιδια... γραψτε και για μενα τον ξενιτεμενο που δεν μπορω να βρω το DRIVE τι μειονεκτηματα εχει η GTτα παραπονα ειχαν να κανουν με το τιμονι.
Οχι οτι ειναι κακο απλα σε σχεση με αυτα της αλφα μεχρι τωρα δεν τους αρεσε... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
τα παραπονα ειχαν να κανουν με το τιμονι.
Οχι οτι ειναι κακο απλα σε σχεση με αυτα της αλφα μεχρι τωρα δεν τους αρεσε...Αυτό είναι μάλλον καινοφανής άποψη. Όλα τα ξένα περιοδικά έχουν εκφράσει την άποψη ότι το τιμόνι της GT είναι τουλάχιστον ισάξιο με αυτό των 147/156 που με τη σειρά τους θεωρούνται κορυφαία.
Μήπως είχαν προβληματικό αυτοκίνητο; Να σημειώσω ότι δεν διάβασα το άρθρο.
-
Aristotelis:Θελω μια μεγαλη χαρη.Εσενα ποια ειναι η αποψη σου για το αυτοκινητο και για το στησιμο του σε σχεση με 156.Οσοι το εχουν οδηγησει μου εχουν πει οτι σαφως ειναι πιο σπορ με ξυραφι τιμονι απιστευτα κρατηματα κορυφαια φρενα και βελτοιωμενο τιμονι.
Ασχετο σε ενα γαλλικο περιοδικο ο M-jet ekane 0-100 9,2 την ωρα που ο κατασκευαστης δινει 9,6.Πως εγινε αυτο?Με το χερι στη καρδια πες μου, ο
M-jet σε κολλαει στο καθισμα?Επισης αν εχεις τιποτα τελευταια νεα απο ιταλια για την 158?
-
Aristotelis-Δεν μου απαντησες για την αξιοπιστια του ντιζελ?Τι λεγεται στην ιταλια για αυτο και για τους κραδασμους?Μεχρι το νοεμβριο θα εχει απελευθερωθει και στην ελλαδα η πετρελαιοκινηση.
Καλα ο ηχοσ ειναι ενοχλητικος η γραμμικος?
Και τωρα μια γενικη ερωτηση.Το πετρελαιο νοθευεται κατα κορον στην ελλαδα η υπαρχει σωστη διανομη?Ειναι ενα ρισκο.
-
Δεν το συζητω, σαφως και η GT ειναι ακομη καλυτερα στημενη απο τις 156/147. Ακομη πιο γρηγορο τιμονι (αν δεν κανω λα8ος 1.8 στροφες απο τερμα σε τερμα).Το προβλημα με το τιμονι ειναι... οτι δεν κοβουν πολυ οι τροχοι... αλλα αν 8ες σπορ αλφα θα ζησεις μαζι του (και στην GTV μου για να κανω στροφη επι τοπου υποφερω)
Πιο στιβαρη, πιο αμεση, πιο σταθερη, ισως υπερβολικα σταθερη... αλλα μια καλυτερη ρυ8μιση στην πιεση των ελαστικων θα στο κανει πιο παιχνιδιαρικο (απο το εργοστασιο ολα πια τα αυτοκινητα βγαινουν με πιεσεις υπερβολικα συντηριτικες). Τα φρενα δεν το συζηταμε... η δικη μου GTV κανει 100-0 σε 39μετρα... η GT ειναι απλα... καλυτερη (37.5m)! Και αψογη κατα την γνωμη μου αισ8ηση.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που τα περιοδικα βελτειωνουν τις τιμες των κατασκευαστων... λοιπον για δες εδω τι τιμες βγαινουν απο το Quattroruote
http://motori.excite.it/servizi/quattroruote/prestazioni.php3?id=411
Oπως βλεπεις το περιοδικο βγαζει την ντηζελ πιο γρηγορη σε ΟΛΕΣ τις μετρησεις απο την βενζινα...Ακομη και στις ρεπριζ οι μικρες διαφορες υπερ της βενζινας ειναι λογω της 5ης, ενω η ντηζελ μετριεται με την 6η... αν βαλεις 5η...αντε γεια!
Με το χερι στην καρδια απο τις 2500στροφες μεχρι τις 4500 η ντηζελ με κολαει στο καθισμα περισσοτερο απο την δικη μου V6 turbo benzina. Μετα βεβαια παιρνει το χερι η δικη μου και φευγει.Για την 158 δεν ξερω σχεδον τιποτα... πολλα ακουγονται αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος.
Αξιοπιστια ντηζελ. Σιγουρα οι σημερινοι ντηζελ δεν ειναι τα τερατα αντοχης οπως η παλαιοτεροι. Βγαζουν ομως και πολλα αλογα. Ισχυουν πανω κατω οτι ισχυουν και για τους τουρμπο βενζινα, δηλαδη σεβασμος οταν ειναι κρυοι, και να τους αφηνεις να ηρεμησουν οταν τους εχεις σκισει. Κατα τα αλλα ομως ειναι σκυλια ειδικα οι ιταλικοι 1.9. Ο φιλος μου που δουλευει στην αλφα εχει 147 1.9 ντηζελ με πανω τα καλουδια του 150αλογα εδω και 4 χρονια (του το πληρωνει η αλφα για να δοκιμασει την αξιοπιστια) Μεχρι τωρα κανενα προβλημα.
Κραδασμους δεν παρατηρησα, ο ηχος εν κινησει δεν ειναι ποτε ενοχλητικος, καθε αλλο.
χμμμ 8α δοκιμασω το Σ/Κ να ηχογραφησω τον ντηζελακι citroen c3 1.4 της γυναικας μου να δεις ποσο λιγο ακουγεται. Ετσι να εχεις μια ιδεα απο συγχρονα ντηζελαυτα...
-
Aristoteli-Mia πολυ απλη ερωτηση θα σου κανω και αν πιστευεις οτι μου εχεις απαντησει μην μπεις στον κοπο.Απλως επιμενω γιατι δεν μπορω να καταλαβω.
Ο κατασκευαστης ανακοινωνει gia to 0-100
M-JET:9,6
JTS:8,7
Τι στο καλο γινεται?Πεσε οτι βαλουμε τους δυο κινητητηρες διπλα διπλα σε μια τεραστια ευθεια.
Μου ειχες πει οτι ο JTS σου φανηκε ικανοποιητηκος αλλα ο M-JET σε κολλαει στο καθισμα(μηπως ησουν λιγο υπερβολικος γιατι αν συμβαινει αυτο με πορωσες αγρια).Στην ευθεια συμφωνα και με τον κατασκευαστη το 0-100 και το 0-1000 πιο γρηγορα θα το κανει ο JTS.Αρα δεν μπορει να σου φανηκε απλα ικανοποιητικος.Δεν μπορει και αυτος πρεπει να σε κολλαει στο καθισμα.Ασε τις μοικτες διαδρομες σε μια ευθεια ο JTS πρεπει να ειναι καλυτερος.Δεν μπορει.Στις υψηλες στροφες ποιος πιστευεις οτι τραβαει περισσοτερο?
Ο αλουμινενιος επιλογεας αλλα φερραρι ειναι προνομιο μονο του JTS η διατιθεται και στον εξαταχυτο πετρελαιοκινητηρα?Ευχαριστω για την βοηθεια σου.
Alfa Romeo GT