Δεν το συζητω, σαφως και η GT ειναι ακομη καλυτερα στημενη απο τις 156/147. Ακομη πιο γρηγορο τιμονι (αν δεν κανω λα8ος 1.8 στροφες απο τερμα σε τερμα).Το προβλημα με το τιμονι ειναι... οτι δεν κοβουν πολυ οι τροχοι... αλλα αν 8ες σπορ αλφα θα ζησεις μαζι του (και στην GTV μου για να κανω στροφη επι τοπου υποφερω)
Πιο στιβαρη, πιο αμεση, πιο σταθερη, ισως υπερβολικα σταθερη... αλλα μια καλυτερη ρυ8μιση στην πιεση των ελαστικων θα στο κανει πιο παιχνιδιαρικο (απο το εργοστασιο ολα πια τα αυτοκινητα βγαινουν με πιεσεις υπερβολικα συντηριτικες). Τα φρενα δεν το συζηταμε... η δικη μου GTV κανει 100-0 σε 39μετρα... η GT ειναι απλα... καλυτερη (37.5m)! Και αψογη κατα την γνωμη μου αισ8ηση.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που τα περιοδικα βελτειωνουν τις τιμες των κατασκευαστων... λοιπον για δες εδω τι τιμες βγαινουν απο το Quattroruote
http://motori.excite.it/servizi/quattroruote/prestazioni.php3?id=411
Oπως βλεπεις το περιοδικο βγαζει την ντηζελ πιο γρηγορη σε ΟΛΕΣ τις μετρησεις απο την βενζινα...Ακομη και στις ρεπριζ οι μικρες διαφορες υπερ της βενζινας ειναι λογω της 5ης, ενω η ντηζελ μετριεται με την 6η... αν βαλεις 5η...αντε γεια!
Με το χερι στην καρδια απο τις 2500στροφες μεχρι τις 4500 η ντηζελ με κολαει στο καθισμα περισσοτερο απο την δικη μου V6 turbo benzina. Μετα βεβαια παιρνει το χερι η δικη μου και φευγει.
Για την 158 δεν ξερω σχεδον τιποτα... πολλα ακουγονται αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος.
Αξιοπιστια ντηζελ. Σιγουρα οι σημερινοι ντηζελ δεν ειναι τα τερατα αντοχης οπως η παλαιοτεροι. Βγαζουν ομως και πολλα αλογα. Ισχυουν πανω κατω οτι ισχυουν και για τους τουρμπο βενζινα, δηλαδη σεβασμος οταν ειναι κρυοι, και να τους αφηνεις να ηρεμησουν οταν τους εχεις σκισει. Κατα τα αλλα ομως ειναι σκυλια ειδικα οι ιταλικοι 1.9. Ο φιλος μου που δουλευει στην αλφα εχει 147 1.9 ντηζελ με πανω τα καλουδια του 150αλογα εδω και 4 χρονια (του το πληρωνει η αλφα για να δοκιμασει την αξιοπιστια) Μεχρι τωρα κανενα προβλημα.
Κραδασμους δεν παρατηρησα, ο ηχος εν κινησει δεν ειναι ποτε ενοχλητικος, καθε αλλο.
χμμμ 8α δοκιμασω το Σ/Κ να ηχογραφησω τον ντηζελακι citroen c3 1.4 της γυναικας μου να δεις ποσο λιγο ακουγεται. Ετσι να εχεις μια ιδεα απο συγχρονα ντηζελ
αυτα...