-
Το αυτό.
-
Αλητες!
-
Εγώ το κόλλησα στο δικό μου...
Τώρα πρέπει να βάλω και τα υπόλοιπα στα άλλα οχήματα της οικογένιας -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Βασικά, θα έπρεπε να αγοράζεις σήμα για όσο καιρό γουστάρεις... τι πάει να πει για ένα χρόνο; Εγώ μπορεί να θέλω να το έχω κλεισμένο το αυτοκίνητο μου σε ένα γκαράζ και να το βγάζω δυο μήνες το χρόνο, γιατί να μου επιβάλλουν να πληρώσω ολόκληρο το σήμα;Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην πατρίδα μας!
Μήπως υπερβάλλεις;
Να βγάλουμε και σηματάκι με συγκεκριμένες ώρες κυκλοφορίας μήπως;
Σαν κάρτα parking ένα πράγμα;
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έτσι γίνεται...
Θα μπορούσες να το ψάξεις λίγο παραπάνω προτού γίνεις ειρωνικός, εγώ δε σε έθιξα σε κάτι! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ούτε εγώ το κόλλησαεγώ να δεις πότε θα το βάλω...
-
Και γω το κόλλησα σήμερα αλλά μου βγήκε το λάδι για να ξεκολλήσω το προηγούμενο
-
Για να τα ξεκολλατε πιο ευκολα βαλτε για λιγα λεπτα να τα φυσαει ζεστος αερας απο το καλοριφερ
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενα τροπο που βρηκα για να ξεκολλαω ευκολα το σημα ειναι να μη το κολλαω 'γερα', δηλαδη με το που κολλαει στο τζαμι το αφηνω ετσι χωρις να το 'στρωνω' για να κολλησει γερα.Τον επομενο Γεναρη με λιγο νυχι γινεται η αποκαθηλωση ανετα και γρηγορα.Μιας και το σημειο του τζαμιου πισω απο τον καθρεπτη δεν ειναι και ευκολα προσβασιμο ουτε για σκουπισμα η ακεραιοτης του ειναι εξασφαλισμενη.Σωστός Επίσης βρήκα εξαιρετικά χρήσιμη τη συμβουλή που δόθηκε σ' αυτό το thread, να κολλάμε πρώτα το σήμα σε ένα τζιν παντελόνι για να φύγει η πολλή κόλλα....μετά βγαίνει πολύ εύκολα κ αφήνει πολύ λίγα ίχνη.
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Για να τα ξεκολλατε πιο ευκολα βαλτε για λιγα λεπτα να τα φυσαει ζεστος αερας απο το καλοριφερΤο δοκίμασα και αυτό... όταν είχα ήδη φάει ένα τέταρτο για να ξεκολλήσω τα 3/5 του σήματος. Κομματάκι-κομματάκι έβγαινε Καλά να πάθω που και καθαρίζω τέλεια το τζ΄μι πριν το κολλήσω και το πατάω καλά αφού το κολλήσω
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Για να τα ξεκολλατε πιο ευκολα βαλτε για λιγα λεπτα να τα φυσαει ζεστος αερας απο το καλοριφερΉ να το καίτε από κάτω για ελάχιστα δευτερόλεπτα με τον αναπτήρα. Μετά βγαίνει 'φλούδα' ακόμα και με το νύχι, χωρίς να σκιστεί. Τάδε έφη Obelix και δουλεύει.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για να τα ξεκολλατε πιο ευκολα βαλτε για λιγα λεπτα να τα φυσαει ζεστος αερας απο το καλοριφερ
Ή να το καίτε από κάτω για ελάχιστα δευτερόλεπτα με τον αναπτήρα. Μετά βγαίνει 'φλούδα' ακόμα και με το νύχι, χωρίς να σκιστεί. Τάδε έφη Obelix και δουλεύει.-
Το έκανα σήμερα σε αμάξι φίλου όπου το σήμα πολύ απλά δεν έβγαινε με τίποτα. Και δούλεψε....
Βέβαια ήθελε αρκετές προσπάθειες - το παρμπρίζ ήταν τόσο κρύο που σε 1-2 δευτερόλεπτα ο αναπτήρας είχε παγώσει
(Σημ: με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου αυτά. Ίσως να γίνονται και με συμβατικό αλλά μπορεί να καπνίσει το τζάμι ή τίποτα χειρότερο...)
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ή να το καίτε από κάτω για ελάχιστα δευτερόλεπτα με τον αναπτήρα. Μετά βγαίνει 'φλούδα' ακόμα και με το νύχι, χωρίς να σκιστεί. Τάδε έφη Obelix και δουλεύει.-
Το έκανα σήμερα σε αμάξι φίλου όπου το σήμα πολύ απλά δεν έβγαινε με τίποτα. Και δούλεψε....
Βέβαια ήθελε αρκετές προσπάθειες - το παρμπρίζ ήταν τόσο κρύο που σε 1-2 δευτερόλεπτα ο αναπτήρας είχε παγώσει
(Σημ: με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου αυτά. Ίσως να γίνονται και με συμβατικό αλλά μπορεί να καπνίσει το τζάμι ή τίποτα χειρότερο...)
Mε συμβατικό αναπτήρα εννοώ, γκαζιού (όχι Zippo). Μια χαρά δουλεύει, χωρίς... παρενέργειες και δεν θέλει πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα.
-
Κι εγω παντως που τα τελευταια δυο χρονια το ζεσταινω 1-2 λεπτα με το σεσουαρ βγαινει πολυ ευκολα. Το μονο αρνητικο ειναι η σχετικη μπαλαντεζα και προυποθετει να εχω παρκαρει κοντα
-
To ίδιο κάνω κι εγώ. Μπαλαντέζα και σεσουάρ, και αναλαμβάνω όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας. Μόνο που φέτος το δικό μου το πήρα καινούριο στις 13/12 και κόλλησα απευθείας του 2008 το σήμα και έτσι δεν χρειάστηκε να ξεκολλήσω τίποτα. Έτσι για τα υπόλοιπα, πρέπει να βρω καποια στιγμή να έχω χρόνο και όρεξη...
-
Πάρτε μια ξύστρα με ξυράφι στο τέλος, βγάζεις το σήμα σε 10sec και την υπόλοιπη χρονιά καθαρίζεις διάφορα σημεία στο σπίτι!!!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
aserfΓια την τοποθέτηση έχεις πολύ δίκιο, είναι γνωστό άλλωστε , απλώς δε μπορώ να βλέπω τίποτε και πουθενά κολλημένο στο αυτοκίνητό μου και το ρισκάρω. Μέχρι τώρα καλά με πάει, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα στις ουκ ολίγες φορές που με έχουν σταματήσει και γι αυτό το λόγο το συνεχίζω, έτσι ...για γούρι.
Και εγώ έτσι. Δεν αντέχω - να με υποχρεώνουν κι' όλας στην περιουσία μου - να κολλάω ένα κάρο πράγματα. Τα έχω ; Είμαι ΟΚ. Δεν τα έχω ; Γράψε με.
Πάντως για την μηχανή λόγω αλλαγής πινακίδος και αδείας ( μου έκλεψαν την παλιά πινακίδα ) πήγα για την πινακίδα στις 28 Δέκ και για τα τέλη 31 Δέκ. Για την άδεια περίμενα μόνο την διαδικασία έκδοσης ( πήγα πρωί , έφυγα και γύρισα μεσημέρι να την πάρω ). Για τα τέλη της μηχανής ( τα είχα ξεχάσει ) στα ΕΛΤΑ περίμενα περίπου 20 λεπτά. Για το αυτοκίνητο το είχα πάρει από τότε που είρθε το ειδοποιητήριο.
-
εγω το εβγαλα σχετικα ανετα,μεσα σε 5 λεπτα ειχα βγαλει το παλιο και ειχα βαλει το νεο
Το κολλαω τερμα χαμηλα δεξια στο μπροστινο παμπριζ,ωστε να μην το βλεπω οταν οδηγαω,να μην με εμποδιζει καθολου -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και εγώ έτσι. Δεν αντέχω - να με υποχρεώνουν κι' όλας στην περιουσία μου - να κολλάω ένα κάρο πράγματα. Τα έχω ; Είμαι ΟΚ. Δεν τα έχω ; Γράψε με.
Κορόιδο! Θα μπορούσες να πάρεις μόνο το ένα σήμα (της μηχανής που κατά πάσα πιθανότητα είναι φτηνότερο), να το έχεις μόνιμα στο πορτοφόλι μαζί με το δίπλωμα και όποτε σε σταματάνε, με οποιοδήποτε όχημα, να το δείχνεις. Αφού το έχεις, θα είσαι ΟΚ.
Καταλαβαίνεις τώρα το σκεπτικό της υποχρέωσης να κολληθεί το σήμα στο όχημα, έ;
-
Πηγαν μερικοι και πληρωσαν το προστιμο και ξαγνικα εδωσαν παραταση για τα σηματα. Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται.
Θα επιστραφουν τα χρηματα βεβαια αλλα και παλι... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έτσι γίνεται...
Θα μπορούσες να το ψάξεις λίγο παραπάνω προτού γίνεις ειρωνικός, εγώ δε σε έθιξα σε κάτι!Δεν το είπα για ειρωνεία. Απλά όντως μου φαίνεται πολύ μικρή λεπτομέρεια μπροστά στα αίσχη.
Sorry αν το εξέλαβες προσβλητικά, δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας