-
ford puma 1.4
+
κιβώτιο με 'χτένα'(και αλουμινένιιος επιλογέας)
κινητήρας με αγωνιστική χροιά όσο ανεβαίνουν οι στροφές
κρατήματα
φρένα
ΤΙΜΟΝΙ!!!!!
τοποθέτηση με υπερστροφή στην είσοδο(αν θέλω-ΘΕΛΩΩΩ)
αξιοπιστία(το καπώ ανοίγει μόνο στα σέρβις!!)
διαστημική σχεδίαση αμαξώματος( αν το δείς σε πάρκιν, δίνει την εντύπωση ότι προσγειώθηκε ενώ όλα τα άλλα ήρθαν τσουλώντας )
'συλλεκτικό'(600 αυτοκίνητα στην Ελλάδα)θέση οδήγησης(πολύ ψηλή)
ορατότητα πίσω(άστο να πάει άστο!)
μή διαιρούμενο πίσω κάθισμο
θέλω το 1.7(125hp) -
2000 VW Jetta VR6
Το εχω ακριβώς 4 χρόνια και έχω κανει 89.000 χμ.
ΥΠΕΡ
Όμορφη εξωτερική σχεδίαση και άριστη ποιότητα κατασκευής, αν και λίγο γέρασε τώρα...
Εξαιρετική εσωτερική σχεδίαση, εργονομία και ποιότητα υλικών.
Πλήρες εξοπλισμός (εκτός απο υπολογιστη ταξιδιου και κλιματρονικ)
Πολύ καλό στάνταρ ηχοσύστημα με ενισχυτή και 8 ηχεία
Πολύ καλά καθήσματα
Καλή οδική συμπεριφορά
Γρήγορο (0-402: 15.99)
Τεράστιο πορτμπαγκαζ.
Άριστη ποιότητα κύλισης, άνεση, δεν καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα, τελείως αθόρυβο σε ολες τις ταχύτητες (μέχρι 180 που το έχω παει δεν ακούγεται τίποτε)
Πολύ καλά φρένα
Απίθανη ροπή, από το ρελαντί
Πολύ ευκολοδήγητο αυτοκίνητα, λόγω ροπής χαμηλά...ξεκινάει με 2α, και με πρώτη δεν χρειάζεται να πατας γκάζι οταν αφήνεις τον συμπλέκτη
Ιδανικο αυτοκινητο για ψυχρά κλιματα.ΚΑΤΑ
Πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, 2 φορές ΜΑΦ, ανάφλεξη, αντλιες νερού, ασφάλειες, αισθητήρες αεροσακου, τζάμια που πέφτουν στις πόρτες κλπ.
Ντήλερς που προσπαθούν να σε κλεψουν σε καθε ευκαιρία (οποτε πας για σερβισ η προβλημα) και χρεωνούν πολύ ακριβά.
Πολύ ακριβή συντήρηση, ακριβές οι αλλαγές λαδιών.
Πολύ μαλακή ανάρτηση.
Κιβώτιο ταχυτήτων λίγο δύσκολο στις αλλαγές και σφιχτό
Καίει αν το πιέσεις (πάω από 4000 στροφές)
Περιορισμενος χώρος για τους πίσω επιβάτες λόγω μικρού μεταξόνιου -
το δικο μου μεγκαν κουπε 1.4 2000μοντ. με 79000χλμ
ΥΠΕΡ
ακαμψια
αψογη οδικη συμπεριφορα
φρενα και λειτουργια αbs
συνολικη αποδοση κινητηρα,ελαστικοτητα+δυναμη
καταναλωση
σχεδιαση
εξοπλισμος
αξιπιστια μηχανικων μερων
ΚΑΤΑ
θορυβος κινητηρα στο ταξιδι(120-140χλμ)
σαζμαν,οχι κακο δεν χανει αλλαγες αλλα χανει σε αισθηση
προβληματακια στα ηλεκτρονικα βλ.λαμπτηρες,κανα ρελε,ηλεκτρ.παρ.συνοδ.
θεση τιμονιου,πολυ οριζοντια.
λιγο αποτομος συμπλεκτηςκαι του μπαμπα ΑUDI 80 1.6 91 222000ΧΛΜ
ΥΠΕΡ
αριστη ποιοτητα κατασκευης,το αμαξι εχει ακομα και τωρα μια εξαιρετικα συμπαγη αισθηση
τερας αξιοπιστιας.τι να πρωτοπω?τοσα χρονια δεν εχει καψει ουτε ενα γραμμαριο λαδι!!!κινειται ακομα με μαμα δισκο πλατο,καταλυτη,αναρτηση,δισκοπλακες(θα αλλαχθουν στο σερβις των 230000χλμ),σε 13χρονια εχει καψει μια λαμπα!!!το μεγκαν 4σε 3μιση!!!
ασφαλης οδικη συμπεριφορα
ανετο ταξιδι με εξαιρετικη ευθυβολια
αθορυβο
πολυ καλα καθισματα
καλη καταναλωση μεχρι τα 130.
ποιοτικο και ανθεκτικο εσωτερικο
καλα φρενα
πολυ καλο κιβωτιο σε κουμπωμα και αισθηση
αξιοπρεπες προσπερασμα οταν δουλευει μεταξυ 3500και 5500
ωραιος μπασος ηχος σε αυτες τις στροφες!!!
ΚΑΤΑ
εξοπλισμος,υδραυλικο τιμονι,τι ειναι αυτο???
αντικειμενικα αργο
μικρο πορτμπαγκαζ
ανεση σε εγκαρσιες ανωμαλιες και κακοτραχαλους δρομους(τους εχει φαει με το κουταλι!)
αυξημενη καταναλωση μετα τα 140 η μετα τις 4000σαλ
βαρυς συμπλεκτης
αρκετη υποστροφη με γρηγορη οδηγηση σε κλειστες στροφες -
Ας πω κι εγώ, έστω και καθυστερημένα, για το δικό μου αυτοκίνητο.
FIAT Stilo 1.8 3d
μετά από 14 μήνες και 26000 χιλιόμετρα
' + '
- Ασφαλής και ταυτόχρονα διασκεδαστική οδική συμπεριφορά
- Κινητήρας που ακούγεται (και ακούγεται ωραία... )
- Ο κινητήρας του έχει 'γεμάτη' απόδοση που αυξάνεται ανάλογα με τις στροφές και φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι τον κόφτη (6900 σ.α.λ.) ακόμα και με πέμπτη ταχύτητα!!!
- Σαφής και γρήγορος επιλογέας ταχυτήτων
- Υπέροχα φρένα τόσο σε αίσθηση όσο και σε αποτελεσματικότητα, με ABS που παρεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται
- Πολύ καλό κράτημα στις ανοιχτές καμπές και γενικότερα πολύ καλή αίσθηση στον αυτοκινητόδρομο
- Πολύ σταθερό στα πόλλα χιλιόμετρα και χωρίς να επηρεάζεται εύκολα από τους πλευρικούς ανέμους
- Χαμηλή θέση οδήγησης που ενισχύει τη σπορ αίσθηση
- Γρήγορο και άμεσο σε δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές
- Άμεσο και γρήγορο τιμόνι (2,5 στροφές) με καλή αίσθηση
- Πολυ διακριτικό ESP (με δυσκολία το αντιλαμβάνεσαι)
- Πολύ καλή ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης (αν θέλετε πιστέψτε το, αλλά δεν τρίζει τίποτα!)
- Καθίσματα που συνδυάζουν την άνεση με την καλή πλευρική στήριξη (αν και προσωπικά θα ήθελα να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη δεύτερη )
- Το πρόγραμμα CITY κάνει το τιμόνι 'πούπουλο' και βοηθά στο παρκάρισμα (μόνο!)
- Διαθέτει την καλύτερη ηλιοροφή που υπάρχει και μάλιστα στην τιμή μιας απλής (όταν είναι ανοιχτή η αίσθηση πλησιάζει αυτή ενός κάμπριο)
- Αρκετά καλοί χώροι για τέσσερις επιβάτες (χωράνε πάντως και πέντε )
- Παρά τη φήμη που ακολουθεί τα FIAT το μόνο πρόβλημα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα είναι μια βλάβη στον αισθητήρα βάρους του αερόσακου του συνοδηγού που αντικαταστάθηκε
' - '
- Μικρό εσωτερικό ύψος (όσοι είναι πάνω από 1,85 βρίσκουν)
- Σχετικά μικρός χώρος αποσκευών
- Κοπανάει στις λακούβες (τουλάχιστον στην Αθήνα)
- Το τιμόνι του είναι ασαφές γύρω από τη θέση της ευθείας (λόγω ηλεκτρικής υποβοήθησης )
- Το μεγάλο βάρος (1240 κιλά ) επιβαρύνει τις επιδόσεις
- Η ηλιοροφή ορισμένες φορές 'κολλάει' στιγμιαία
- Το ASR είναι εκνευριστικό αλλά ευτυχώς απενεργοποιείται
- Τα φλας δεν ακούγονται καθόλου και τα ξεχνάς αναμμένα
- Το σύστημα συναγερμού είναι υπερβολικά ευαίσθητο
- Η χαμηλή θεση οδήγησης και οι μικρές γυάλινες επιφάνειες περιορίζουν την ορατότητα
- Ο κινητήρας καίει πολλά λάδια (ούτε δίχρονο να ήταν )
- Στις πολύ κλειστές στροφές δεν νιώθει και τόσο άνετα
- Το σύστημα κλιμάτισμού δεν λειτουργεί και τόσο αποτελεσματικά το καλοκαίρι στις υψηλές θερμοκρασίες
Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αλλαγμένη ανάρτηση με αμορτισερ Bilstein και ελατήρια APEX και επίσης ξηρό φίλτρο APEX και αλλαγμένο τελικό καζανάκι. Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την εικόνα του αυτοκινήτου, απλά το θεώρησα χρήσιμο να τις σημειώσω.
-
Seat Ibiza 1,4 16V 2000
Τα καλά
-Χωράω! (Μην ξεχνάτε ότι είμαι 2.06cm 120κιλά)
-Απίστευτη αξιοπιστία που δεν το περίμενα. Του έχω βγάλει το λάδι! Αν είχε φωνή θα έλεγε: ΑΜΑΝ ΡΕΕΕΕΕ!!!!
-Πολύ ευχαριστημένος από το γκάζι και ροπή
-Πολύ λίγους τριγμούς
-Ποιότητα
-Στην πίστα σ’ ευχαριστείΤα κακά
-Service Αντιπροσωπείας
-Δεν χωράει κανείς άλλος πίσω μου.
-Στο όριο αν δεν το ξέρεις το αμάξι το έχασες.Lada 2105 1,2 1985
Τα καλά
-Χωράω
-Το πρώτο μου αμάξι.
-Δεν με άφησε ποτέ
-Σκυλί!
-Εχει καλοριφέρ!
-Τα ανταλλακτικά είναι σχεδόν τσάμπα.
-Πισωκίνητο
-Δεν θα το πουλήσω ποτέ!Τα κακά
-ποιότητα δεν υπάρχει.
-Επιτάχυνση μετριέται σε μέρες.
-Ντρεπόμουν να βάλω γυναίκα μέσα.
-Ντρεπόμουν να μπω ο ίδιος μέσα
-Σε περνάνε για ΡωσοπόντιοSaab 93 2003 Triptonic
(Το δεύτερο μου Saab που παίρνω)
Τα καλά
-Χωράω
-Γκάζι, ροπή
-Saab δεν έχει και η κουτσή Μαρία όπως γίνεται με τα BMW και Mercedes
-Χλιδή
-Είναι Saab και αυτό σημαίνει ότι δεν σπάει δεν χαλάει!
-Στρίβει.
-Το κιβώτιο (Triptonic) είναι απίθανο και χαίρεσαι να παίζεις μαζί του σε αναβάσεις
-Ποιότητα κατασκευής
-Gadgets που θυμίζουν αεροπλάνο.Τα κακά
-Δεν χωράει να κάτσει κάποιος άλλος από πίσω μου.
-Ο Satellite Navigator θέλει έναν τόμο να διαβάσεις για να το μάθεις πως δουλεύει.
-Αν η ασφαλτος είναι άριστη δεν μπορείς να παίξεις μαζί του γιατί δεν φεύγει από την πορεία του. -
Fiat punto sporting fl. 1.4 (περίπου 3000km)
Τα +
-Εμφάνιση.Ειδικά στο ανθρακί που το έχω,μ'αρέσει πολύ.Δείχνει επιθετικό και το βρίσκω πιο όμορφο από ibiza,polo κλπ.
-Κινητήρας και κιβώτιο!Δεν έχω οδηγήσει και πολλά αυτοκίνητα στη ζωή μου,αλλά έχω ενθουσιαστεί.Δίνουν στο αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις για 1400 που δεν νομίζω να τις άλλαζα για καλύτερη οδική συμπεριφορά(π.χ.fiesta 1.4).Επιπλέον έχει πλάκα το 6άρι.
-Καθίσματα.Δεν έχω κάνει και κανένα τεράστιο ταξίδι σε εθνική πάντως σε μέχρι περίπου 2ωρες διαδρομες σε επαρχιακό δίκτυο έμεινα πολύ ευχαριστημένος και από και από πλευρική στήριξη.
-Αρκετά γρήγορο τιμόνι με καλή πληροφόρηση για τα τεκτενόμενα.Ιδιαίτερα βολικό για κίνηση μεσα στην πόλη.
-Πρόγραμμα υποβοήθησης city-αποκλειστικά για επιτόπιους ελιγμούς
-Εξοπλισμός για τα χρήματά του.Έχει τα πάντα εκτός από αυτόματο κλιματισμό,το οποίο ποσώς με ενδιαφέρει.Καλό είναι και το παραδοσιακό air condition,το οποίο από το λίγο που το χρησημοποίησα φαίνεται να είναι πολύ αποδοτικό
-Οδική συμπεριφορά σε σχέση με ότι έχω οδηγήσει μέχρι τώρα.Το αυτοκίνητο δεν ισχυρίζεται ότι είναι το νέο rallye,απλά ένα σβέλτο ευχάριστο μικρό αυτοκίνητο.Φαντάζομαι με αλλαγή αμορτισερ-ελατηρίων τα πράγματα θα καλυτερέψουν πολύ
-Χώροι.Πραγματικά μεγάλοι για την κατηγορία του.Και για τις αποσκευές,αλλά και για τους επιβάτες.Χωράνε μέσα 5 μαντραχαλαίοι,μεταξύ τους και ένας ύψους 2.02m!
-Και το πιο σημαντικό! Ο πορτοκαλί φωτισμός τη νύχτα+λευκά όργανα.Μόνο σε golf έχω δει πιο ωραίο βραδυνό ταμπλό.(Όλα κι όλα στον συγκεκριμένο τομέα υποκλίνομαι στα golf-δε κάνω πλάκα!)Τα -
-Η ξερή αντίδραση της ανάρτησης στις ανωμαλίες να τις πω,λακούβες να τις πω,χαντάκια ή κρατήρες των ωραίων δρόμων μας.Πάντως όταν αυτές λείπουν η άνεση είναι σε μια χαρά επίπεδα.
-Οι κλίσεις στις στροφές θα μπορούσαν να είναι μικρότερες,χωρίς όμως να είναι ενοχλητικές.(είπαμε θα διορθωθεί,όταν αλλάξω ανάρτηση)
-Λίγο βαρύτερο τιμόνι δεν θα έβλαπτε...
-Μη δυνατότητα απενργοποίησης esp.Τώρα δε μου κακοφαίνεται για έτσι κι αλλιώς στο on θα το είχα λόγω απειρίας (θέλω να κάνω τις βλακείες μου σχετικά εκ του ασφαλούς),αλλά μετά από κάποιο καιρό μάλλον θα είναι ενοχλητικό.
-Τριγμοί στον ορίζοντα!Μου φαίνεται ότι δεν θα αργήσει πάααρα πολύ η στιγμή που θα αρχίζει να τρίζει.Το λέω κρίνοντας από κάτι μικροθορυβίσκους να το πω ευγενικά που ακούγονται μόνο σε οδόστρωμα επιπέδου επιφάνειας σελήνης.Πάντώς δε με πειράζει να κάνω αυτήν την παραχώρηση αν βγει αξιοπιστο μηχανικά και αφού θα το χαίρομαι στο δρόμο!Αλλιώς θα παιρνα polo.Μη με παρεξηγήσετε,θέμα προτεραιοτήτων είναι.Συνολικά το βλέπω ως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για τα λεφτά του,τίμιο,χωρίς να είναι σε κάποιον τομέα κορυφαίο,αλλά με πολύ καλό μέσο όρο.Αλλωστε αγοράστηκε για να καλύψει τις ανάγκες της μάνας μου κυρίως(λέμε τώρα) και τις δικές μου,οπότε...
-
Οι γνώμες που έχω σχηματίσει για δύο αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει καιρό:
Toyota Corolla Sedan '94 1.6 (4A-FE) - 95.000χλμ
++++
Ελαφρύ
Κινητήρας που ανοίγει όμορφα από τις 2.800σαλ. μέχρι τον κόφτη
Εκπληκτικό κιβώτο σε αίσθηση και ακρίβεια
Ελάχιστες μηχανικές/ηλεκτρικές βλάβες
Οικονόμετρο (όχι ακριβείας αλλά είναι σχολείο για μένα)
Δυνατά φρένα
Λίγοι χώροι για το μέγεθός της
Κινητήρας σχεδόν απών μέχρι τις 1.800σαλ (πρώτο σκαλοπάτι) και απλά ok μέχρι τις 2.800σαλ
Αμάξωμα που τρίζει σχεδόν παντού (μάλλον λόγω 2 τρακαρισμάτων )
Σκληρές αναρτήσεις + Kumho Ecsta712= 'πέτρα' στην πόλη
Σχετικά απότομες αντιδράσεις (αν ξεκολλήσει, αν μπλοκάρει ή αν σπινάρει, θα το κάνει αρκετά)
Θόρυβος κινητήρα πάνω από τις 3.500σαλ (ενοχλητικός στα ταξίδια)
Τιμόνι βούτυρο μετά τα 140χ.α.ω
Σχετικά μακριές σχέσεις
Φρένα που μπλοκάρουν εύκολαCitroen ZX 1.4 '93 - 90.000 χλμ
++++++
Τρομερή ελαστικότητα από τις 1.500σαλ
Επίσης τρομερή άνεση ανάρτησης
Παθητική τετραδιεύθυνση (λιγότερο τιμόνι σε μεγάλες ταχύτητες, και τσαχπίνικη ουρά )
Ωραία κλιμάκωση κιβωτίου σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα
Τιμόνι χωρίς υποβοήθηση= αρκούντως βαρύ στις υψηλές ταχύτητες
(Μεγάλες κλίσεις στις στροφές, αλλά) κρατάει πέρα από τα προσδοκώμενα
Μικρή κατανάλωση στην πόλη, ακόμα μικρότερη σε ανοιχτό δρόμο
Μεγάλοι χώροι (ό,τι πρέπει για την παρέα)
Μεγάλη επιφάνεια παρμπρίζ που δίνει ωραία αίσθηση
Ηλεκτρικός καθρέπτης δεξιά (πολύ έξυπνο για την εποχή της)
Φρένα δυνατά και με ωραία αίσθηση
Κινητήρας που λαχανιάζει πάνω από τις 4.500σαλ
Πολλές βλάβες (έχουμε αλλάξει σχεδόν όλο το αυτοκίνητο )
Τιμόνι ασαφές γύρω από την ευθεία
Σέρβις κάθε 7.500χλμ -
Το ξεχάσαμε..?
-
Hyundai Accent, 2000, 33.000 χλμ
Θετικά:
-χαμηλή τιμή
-φθηνά ανταλλακτικά και σέρβις από λογικούς ανθρώπους
-ελάχιστες βλάβες [ένα χαλασμένο αμορτισέρ, αλλά αυτό ήταν λογικό με τις λακούβες που περνάω κάθε μέρα - μια καμμένη ασφάλεια του κεντρικού κλειδώματος - προχθές χάλασε η αντλία βενζίνης - μπαταρία στα 3,5 χρόνια - 3 καμμένα λαμπάκια]
-καθόλου τριγμοί, ακόμα και μετά από αρκετά χτυπηματάκια σε φτερά, πόρτες, προφυλακτήρες, δάπεδο
-πολύ ελαστικός κινητήρας, με 1500-2500 στροφές κινούμαι κανονικότατα στα μποτιλιαρίσματα, μέχρι και με δευτέρα ξεκινάει από στάση
-χώροι πολύ καλοί για μικρομεσαίο
-σκυλί, δεν καταλαβαίνει τίποτα από κακομεταχείριση
-πολύ εύκολος λεβιές ταχυτήτων
-πάρα πολύ καλή ορατότητα
-πολλά καλούδια στον στάνταρ εξοπλισμό
-υποδειγματικές ποτηροθήκες [συρταρωτές στην κονσόλα, μπαίνουν και βγαίνουν με ένα άγγιγμα περίπου σαν CD player]
-αρκετές θέσεις για αντικείμενα
-σχετικά καλή μεταπωλητική αξία
-για όσους ξέρουν τι θέλουν, είναι ό,τι θέλουν.Αρνητικά:
-μεγάλες αποστάσεις στον λεβιέ ταχυτήτων (πιο μικρές πάντως από κάποιο πεζώ που δοκίμασα, 207 ή 307 δεν θυμάμαι ακριβώς)
-μέτρια φρένα
-σκληρά πλαστικά
-μέτριες αναρτήσεις, πολύ άνετες για την πόλη αλλά πολύ μαλακές για ταξίδια και γενικά για υψηλές ταχύτητες. Με 350 ευρουδάκια πάντως το αμάξι γίνεται τελείως διαφορετικό προς το καλύτερο.
-13άρες ζάντες [τα καινούρια έχουν 14άρες]
-τα μαμίσια λάστιχα Kumho είναι καλύτερα για κατασκευή σφεντόνας παρά για δρόμο, έφυγαν με μεγάλη ανακούφιση στα 3 χρόνια, ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό νωρίτερα
-όχι καλές επιδόσεις, αλλά στην πόλη είναι μια χαρά λόγω του ελαστικού κινητήρα (βλ. παραπάνω)
-παιδί ενός κατωτέρου Θεού στα μάτια πολλών κακοπροαίρετωνΚρίσιμη ερώτηση: Θα το αγόραζες ξανά σήμερα;
Απάντηση: σίγουρα ναι, αν και άλλαξε η εξωτερική εμφάνιση, τα μηχανικά μέρη είναι σχεδόν το ίδιο. -
Εγώ θα μιλήσω και για τα δύο που έχουμε στην οικογένεια:
1. SAXO 1.1, μοντέλο 98, 76.000 χλμ
Συν
- Ευκολοδήγητο αυτοκίνητο για την πόλη
- Σαφές τιμόνι και εύκολο στο παρκάρισμα (όχι υδραυλικό)
- Αξιόπιστο
- Κορυφαία φρένα (χωρίς ABS βέβαια)
- Φορεμένα αμορτισέρ του VTS στα 50.000 χλμ με θεαματική βελτιωση
- Παραμένει πολύ καλό οδηγικά στην ευθεία και στις στροφές (παρόλο που είχα ένα πολύ σοβαρό τρακάρισμα μπροστά πριν 3 χρόνια, βρήκε σασί , όμως δίνω τα εύσημα στο συνεργείο μου)
- Ύπαρξη a/c για μοντέλο του 98 πολύ σπουδαίο για τότε.
- Παρά τα 60 αλογάκια του, πολυ ροπάτος κινητήρας και τέρας αξιοπιστίας, δεν καταλαβαίνει χριστό
Πλην
- Ξεπερασμένο εσωτερικό (λογικό αφου είναι του 98 μοντέλο )
- Μη ύπαρξη airbags και ABS ( λογικό αφου και πάλι είναι του 98 μοντέλο )
- Κάποιοι μικροτριγμοί από το ταμπλό
- Το a/c ρίχνει το αμάξι στην ανηφόρα (τι περιμένεις απο 1.1, και πάλι καλά)
- Επειδή είναι το 3Θ, είναι πολυ στενό πίσω
- Το service είναι λίγο τσιμπημένο
Σε γενικές γραμμες είμαι αρκετά ευχαριστημένος
2. AUDI A4 1.6 , μοντέλο 2000 (facelift του προηγουμενου μοντελου), 30.000 χλμ
Συν
- Κορυφαία ποιότητα κατασκευης
- Είναι αγορασμένο με δερματινα καθίσματα και ξύλινες επενδύσεις στις πόρτες και ατο ταμπλό (άλλη αίσθηση )
- Φρένα
- Ανάρτηση ικανοποιητική, όχι πολυ σκληρή
- Μέχρι στιγμης αξιόπιστο
- Ροπάτος κινητήρας (παρόλο που είναι ο παλιός 1.6), δεν έχει βέβαια την επιτάχυνση την τρελή αλλά όταν ανοίξουν τα χλμ, φτάνει τα 180-190 χωρίς να πάρεις χαμπάρι)
- Μεγάλος χώρος αποσκευών
- Είναι ότι πρέπει για τον πατερα μου
- Υπαρξη κλιματισμού που είναι πραγματικά άπαιχτος
Πλην
- Λείπει ο υπολογιστής ταξιδιού (υπάρχουν όμως όλα τα άλλα)
- Στενάχωρο λίγο στα πίσω καθίσματα
- Γενικά τα καθίσματα είναι λίγο κουραστικά μετά από πολύωρο ταξίδι
- Η παρουσία του δέρματος ίσως να ανεβάζει κάπως την θερμοκρασία το καλοκάιρι
- Υψηλό κόστος αγοράς
Και εδώ η επιλογή θεωρώ ότι είναι πολύ καλή, μια και ο πατέρας μου δεν προκειται να ξαναλλάξει αυτοκίνητο.
-
Nissan Almera 1.4 μοντ 2000 40.000
*του πατέρα μου
Καλοί χώροι
Μεγάλος χώρος αποσκευών (sedan)
Θετικός κινητήρας
Καλά φρένα
Μαζεύει εύκολα τα χιλιόμετρα
Στρίβει (αλλά γέρνει)Γέρνει (αλλά στρίβει)
2 φορές έμεινε από δίσκο πλατώ (!!!) με 10.000Km τη φορά. Τώρα δείχνει όμως να έχει διορθωθεί
Αναίσθητο τιμόνι
Σκληρά πλαστικά
Αίσθηση κλειστοφοβίας (περίεργο αφού δεν του λείπουν χώροι! Ίσως φταίνε τα μαύρα πλαστικά και τα χαμηλά καθίσματα)
Τσιμπημένο service αντιπροσωπείας** Fiat Seicento 900cc Μοντ '98 33.000Km **
*Της γυναίκας μου
+
Απίστευτα βολικό στην πόλη
Καλό κράτημα
Δυνατά φρένα
Καμία βλάβη μέχρι τώρα
Φθηνό serviceΜηχανικό τιμόνι
Λίγοι τριγμοί
Θόρυβος από κινητήρα
Απελπιστικά αργό
Έλλειψη κλειστου αποθηκευτικού χώρου στο εσωτερικό
Έλλειψη air - condition
Άβολο κάθισμα οδηγού
Κακό κιβώτιο
Κακό επίσημο service** Toyota Corolla 1.4 Μοντ 2004 11500Km **
*Δικό μου
+
Ποιότητα
Αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου
Αθόρυβο
Χώροι επιβατών
Δυνατός κινητήρας πάνω από τις 3000rpm. Μέχρι τότε απλά θετικός
Δυνατά φρένα, διακριτικό ABS
Ασφαλής συμπεριφορά σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς
Καλός επιλογέας
Δυνατό κλιματιστικόΜικρός χώρος αποσκευών
Λεπτή στεφάνη τιμονιού (δεν ξέρω, με ενόχλησε)
Αδιάφορο τιμόνι (με ενοχλεί πολύ λιγότερο από το προηγούμενο)
Ανυπαρξία ηλεκτρονικών πλην του ABSΕσκεμμένα δεν αναφέρω τα περί αξιοπιστίας και service θετικά του Corolla επειδή με 11.000Km δεν έχω προλάβει να τα τσεκάρω. Ελπίζω ότι ισχύουν, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κιχ.
Αποφεύγω τα εξουσιοδοτημένα της Fiat για το Seicento, μου άφησαν κακές εντυπώσεις. Κακή εντύπωση μου έκανε και η Nissan επειδή χρειάστηκαν μήνες για να τους πείσουμε ότι δεν τρώμε εμείς τον συμπλέκτη και τελικά αλλάχτηκε η προβληματική... ντίζα και ως δια μαγείας δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει σωστά. Δεν έχει παρουσιάσει τίποτε άλλο. -
Peugeot 304 1.1lt, 1974, 45hp (το κληρονόμησα απο την γιαγιά μου).
Τα '+'
-το αφήνω ξεκλείδωτο, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το κλέψει!
-παίρνει εμπρός με την πρώτη, άν είσαι 'μάγκας' με το τσοκ
-μόνο 45.000χλμ!
-πουλάω μούρη στο μπούλη με την Cayennε του 'μπαμπά' ο οποίος αναρωτιέται τι ξέρω και τον κοιτάω έτσι
-το παρκάρω 10 μέτρα απο είσοδο 'in' μαγαζιού και δεν φοβάμαι για τις επιπτώσεις
-Ψηλό και με λάστιχα φοβερού προφίλ: πάει παντού
-Ελαφρύ και σε συνδυασμό με το προηγούμενο - κολλάει τελευταίο στο χιόνι (για όσους ξέρουν, το βάρος είναι ανάθεμα στο χιόνι!)
-μηδαμινά ασφάλιστρα
-οικονομικό
-τόσο παλιό που είναι σχεδόν 'cult' και 'trendy'Τα '-'
-Μπάζει νερά το χειμώνα
-δεν έχει aircondition
-to 'hifi' αποτελείται απο Pioneer του 74 και ένα ηχείο στο ντουλαπάκι του συνοδηγου
-οι 'ωραίες' γκο##/sorry γυναίκες σε κοιτάνε με φρίκη και ύφος
-top speed 90χαω
-χρόνος 0-100: ποτέ
-επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του '70Αυτά...προτίμησα να γράψω γι'αυτό το αυτοκίνητο, είχε πλάκα!
-
Opel Vectra B '99 1,6
+Απόδοση κινητήρα πάνω από τις 3500rpm
+Ήχος μηχανής πάνω από τις 4000rpm
+Αίσθηση συμπλέκτη
+Απόδοση φρένων
+Ηχομόνωση
+Σταθερό στις μεγάλες ταχύτητες
+Χειρόφρενο που μπλοκάρει τους τροχούς σε ένα χιλιοστό τραβήγματος (Δηλαδή: Το σηκώνεις μέχρι ένα σημείο και δεν πιάνει καθόλου, το σηκώνεις ένα χιλιοστό πιο πάνω, ακούγεται ένα γκουπ από πίσω, και βλέπεις την κωλάρα στο πλάι.
+Μ' αρέσει από μπροστά και απ' το πλάι-Αδύναμα φώτα
-Κακή αίσθηση πεντάλ φρένων (αν και συνηθίζεται εύκολα και εγώ το γουστάρω
-Θόρυβος από την πίσω ανάρτηση (ακούγεται ο δρόμος, ένα συνεχές ββββββββ)
Αδύναμη μηχανή χαμηλά, αλλά όχι τραγική.
-Αποκομμένο από το δρόμο
-Τιμόνι που ελαφρώνει πολύ εύκολα στις στροφές, χωρίς να πιεστεί το αμάξι πολύ. Σπινιάρει και εύκολα ο μπροστά εσωτερικός τροχός στη στις στροφές. (Να αναφέρω οτι η ανάρτηση είναι μανίσια και ότι ο πατέρας μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΑ 110.000 χλμ!!!! Πείτε του κάτι ρε παιδιά)
-Πίσω δε βλέπεις τίποτα για παρκάρισμα.
-Λίγο σκαλωτός επιλογέας ταχυτήτων.Poλο 9N 1,4 75ps
+Στιβαρότητα
+Καλό τράβηγμα από το ρελαντί
+Ποιότητα υλικών-συναρμογής στο εσωτερικό
+Επιλογέας ταχυτήτων: φανταστικός
+Αρκετά κολοί χώροι πίσω
+Κοντές σχέσεις-Κόφτης στις 5800rpm???? Ψοφίμι η μηχανή μετά τις 5000rpm???
-Ηλεκτρικό γκάζι?? Τί είναι αυτό? Μακριά!!!!
-Ανάρτηση???? Ποδηλάτου μήπως? Όποιος το ξεκινήσει σε ανηφόρα χωρίς σπινιάρισμα παίρνει βραβείο 300 ευρώ για αλλαγή δίσκου-πλατώ.....
-Τιμή: φαρμακείο
-Προοδευτικό και αδύναμο χειρόφρενο
-Που ακούγεται σαν diesel όταν του βάζεις μπρός.... θα κλάψω...Γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος, πιο πολύ γουστάρω το Vectra, στο Polo θέλει όλο το στήσιμο άλλαγμα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το Polo όσον αφορά οδηγική ευχαρίστηση. Και αναρτήσεις να αλλάξεις, και μηχανή πάλι... έχω απογοητευτεί. Και μάλλον αυτό το αμάξι θα έχω μέχρι να τελειώσω τη σχολή και κάτι παραπάνω... μόνο που το σκεφτομαι δε μπορώ να διαβάσω->δε θα τελειώσω τη σχολή ποτέ->θα έχω για πάντα ένα αυτοκίνητό για 40άρηδες+ ή για γυναίκες.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
........
Και μάλλον αυτό το αμάξι θα έχω μέχρι να τελειώσω τη σχολή και κάτι παραπάνω... μόνο που το σκεφτομαι δε μπορώ να διαβάσω->δε θα τελειώσω τη σχολή ποτέ->θα έχω για πάντα ένα αυτοκίνητό για 40άρηδες+ ή για γυναίκες.Kαλά δεν ντρέπεσαι να παραπονιέσαι για κάτι που στο κάναν δώρο οι γοννείς σου ; (σε ένα άλλο post έγραφες οτι στο πήραν οι γοννείς ) Έτσι εκτιμάς τέτοια δώρα;
Άντε διάβαζε νε τελειώσεις γρήγορα να πάρεις κάτι δικής σου επιλογής με δικά σου χρήματα
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
-Τιμόνι που ελαφρώνει πολύ εύκολα στις στροφές, χωρίς να πιεστεί το αμάξι πολύ. Σπινιάρει και εύκολα ο μπροστά εσωτερικός τροχός στη στις στροφές. (Να αναφέρω οτι η ανάρτηση είναι μανίσια και ότι ο πατέρας μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΑ 110.000 χλμ!!!! Πείτε του κάτι ρε παιδιά)Χα!Εγώ τα κατάφερα στις 95.000!Η συνταγή είναι πρήξιμο και πάλι πρήξιμο,ειδικά αν μπορεί να βοηθήσει και κανένας φίλος του πατέρας σου.Το δικό μας θα μπορουσε να στρίβει σαν τις μοτοσυκλέτες,δηλαδή ξύνοντας τους μαρσπιέδες και μετά από πέρασμα ανωμαλίας του δρόμου,ειδικά με αρκετά χιλιόμετρα,έκανε ταλαντώσεις για 2-3 λεπτά! ή μήπως ;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
[ ή μήπως ;μάλλον
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
-Τιμόνι που ελαφρώνει πολύ εύκολα στις στροφές, χωρίς να πιεστεί το αμάξι πολύ. Σπινιάρει και εύκολα ο μπροστά εσωτερικός τροχός στη στις στροφές. (Να αναφέρω οτι η ανάρτηση είναι μανίσια και ότι ο πατέρας μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΑ 110.000 χλμ!!!! Πείτε του κάτι ρε παιδιά)
Χα!Εγώ τα κατάφερα στις 95.000!Η συνταγή είναι πρήξιμο και πάλι πρήξιμο,ειδικά αν μπορεί να βοηθήσει και κανένας φίλος του πατέρας σου.Το δικό μας θα μπορουσε να στρίβει σαν τις μοτοσυκλέτες,δηλαδή ξύνοντας τους μαρσπιέδες και μετά από πέρασμα ανωμαλίας του δρόμου,ειδικά με αρκετά χιλιόμετρα,έκανε ταλαντώσεις για 2-3 λεπτά! ή μήπως ;
Άσε... μέσα είσαι... μετά από λακούβα η ρόδα χοροπηδάει 2-3 φορές όπως το είπες! Δηλαδή λυπάμαι και το καημένο το αμαξάκι!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
........
Και μάλλον αυτό το αμάξι θα έχω μέχρι να τελειώσω τη σχολή και κάτι παραπάνω... μόνο που το σκεφτομαι δε μπορώ να διαβάσω->δε θα τελειώσω τη σχολή ποτέ->θα έχω για πάντα ένα αυτοκίνητό για 40άρηδες+ ή για γυναίκες.Kαλά δεν ντρέπεσαι να παραπονιέσαι για κάτι που στο κάναν δώρο οι γοννείς σου ; (σε ένα άλλο post έγραφες οτι στο πήραν οι γοννείς ) Έτσι εκτιμάς τέτοια δώρα;
Άντε διάβαζε νε τελειώσεις γρήγορα να πάρεις κάτι δικής σου επιλογής με δικά σου χρήματα
Φιλικά,
ΔημήτρηςΠολύ παρατηρητικοί είστε σε αυτό το φόρουμ ρε Γ@μ$το!!!!!!
Μάλλον που το θυμάστε ρε θηρίο; -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Peugeot 304 1.1lt, 1974, 45hp (το κληρονόμησα απο την γιαγιά μου).Τα '+'
-το αφήνω ξεκλείδωτο, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το κλέψει!
-παίρνει εμπρός με την πρώτη, άν είσαι 'μάγκας' με το τσοκ
-μόνο 45.000χλμ!
-πουλάω μούρη στο μπούλη με την Cayennε του 'μπαμπά' ο οποίος αναρωτιέται τι ξέρω και τον κοιτάω έτσι
-το παρκάρω 10 μέτρα απο είσοδο 'in' μαγαζιού και δεν φοβάμαι για τις επιπτώσεις
-Ψηλό και με λάστιχα φοβερού προφίλ: πάει παντού
-Ελαφρύ και σε συνδυασμό με το προηγούμενο - κολλάει τελευταίο στο χιόνι (για όσους ξέρουν, το βάρος είναι ανάθεμα στο χιόνι!)
-μηδαμινά ασφάλιστρα
-οικονομικό
-τόσο παλιό που είναι σχεδόν 'cult' και 'trendy'Τα '-'
-Μπάζει νερά το χειμώνα
-δεν έχει aircondition
-to 'hifi' αποτελείται απο Pioneer του 74 και ένα ηχείο στο ντουλαπάκι του συνοδηγου
-οι 'ωραίες' γκο##/sorry γυναίκες σε κοιτάνε με φρίκη και ύφος
-top speed 90χαω
-χρόνος 0-100: ποτέ
-επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του '70Αυτά...προτίμησα να γράψω γι'αυτό το αυτοκίνητο, είχε πλάκα!
το πρώτο μου αυτοκίνητο
να΄σαι καλά και να το προσέχεις
(δεν έχω την ηλικία της γιαγιάς σου)
-
Peugeot 206XS 1,6 16v, 2001, 110+ άλογα
Η σειρά παρουσίασης δεν αφορά και στην σπουδαιότητα, μιας και κάθε παράγοντας έχει την δικιά του, ξεχωριστή σημασία...
ΤΑ θετικά!
- Επιθετική εμφάνιση. Πολύ ωραίο, σπορ παρουσιαστικό γενικότερα, με την αρωγή 15άρων ζαντών ελαφρού κράματος, μεταλλικού χρώματος (αυτά τα είχε με την αγορά), πίσω φώτων και γρύλιας εμπρόσθιου προφυλακτήρα από 206 face lift, τάπας αλουμινίου από 206GTI face lift και την απόληξη του τελικού της Devil.
- Κινητήρας. Ροπή παντού, κατασκευαστικά και σχεδιαστικά σε πολύ υψηλή στάθμη. Είναι αρκετά οικονομικός
- Πλαίσιο αρκετά στιβαρό, προσδίδει ακαμψία στο αμάξι. 4 αστέρια στα crash tests...
- Αναρτήσεις με 'σκανδαλιάρικο' set up. Παρόλα αυτά, παραμένει πολύ προβλέψιμο και γλυκό στις αντιδράσεις του, σε βοηθάει να το πας γρήγορα.
- Πολύ καλό κράτημα
- Πολύ καλά φρένα (δυστυχώς δεν έχω ABS)
- Πολύ αξιόλογο τιμόνι, που παρέχει όσο πρέπει βαριά-σφικτή αίσθηση και καλή πληροφόρηση. Θα το προτιμούσα λίγο πιο γρήγορο...
8 ) Αξιοπιστία σε πολύ καλά επίπεδα. Κοντεύω τα 60.000 χλμ. και τίποτα το χειροπιαστό δεν παρουσιάστηκε. - Πολύ καλά καθίσματα (σχεδόν κανονικά Bucket)
- Ωραία σχεδιαση από μέσα (ειδικά με τις πινελιές που πρόσθεσα, τοποθετώντας εξαρτήματα από ακριβότερες ή νεότερες εκδόσεις 206)
- Θερμόμετρο λαδιού
- Πολύ ωραίος ήχος από τον κινητήρα - εξάτμιση (με την προσθήκη μιας Devil εξάτμισης από το χταπόδι και πέρα)
- Μηχανικά μέρη χωρίς πολλά πλαστικά, εύκαιρα για μαστορέματα - φροντίδα.
- Ικανοποιητικοί χώροι για την κατηγορία
Τα αρνητικά
- Τάσεις πλεύσης σε ανοικτές καμπές με μεγάλη ταχύτητα. Γενικά τότε δεν σου εμπνέει ΤΗΝ ασφάλεια (όχι ότι δεν πάει)
- Ο λεβιές είναι το αδύνατο σημείο του (αν και με τις νέες βαλβολίνες βελτιώθηκε σημαντικά)
- Αεροδυναμικοί θόρυβοι που περνάνε στην καμπίνα στις μεγάλες ταχύτητες
- Θόρυβος του κινητήρα που φτάνει στην καμπίνα (αυτό προσμετράται στα αρνητικά, μόνο όταν μιλάμε για ταξίδια ή για άνετες μετακινήσεις)
- Πλαστικά που ακούγονται (αν και μετά την επιχείρηση 'σκούπα' έχουν κοπάσει αρκετά)
- Μετριότατη ποιότητα συναρμολόγησης των πλαστικών (γι' αυτό και ακούγονται)
- Κάποιες κατασκευαστικές αμέλειες (όπως το σαζμάν που ακούγεται όταν δεν πατάς συμπλέκτη, δύστροπο, μη προσεγμένο σαζμάν, βλ. (2) κ.τ.λ.)
8 ) Όχι και τόσο καλή ορατότητα προς τα πίσω (άντε, να το γράψω και αυτό! )
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!