-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο High Fidelity που είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους, είχε γράψει ότι δεν δίνουν σημεία ζωής στα τηλέφωνα επικοινωνίαςΥπάρχει ακόμα η V-kool;
Ένας φίλος μου είπε ότι πέρασε από κατάστημα τους (Γλυφάδα ή Άνω Γλυφάδα αν θυμάμαι καλά), πριν από 1-1.5 μήνα περίπου και λειτουργούσαν κανονικά.
-
καλησπέρα η lumar ξέρει κανείς αν κάνει ακόμα την έκπτωση για τα δυο αμάξια -20% κάτι τέτοιο;
Αν ναι ενδιαφέρεται κανείς να πάμε μαζί; Το υπολογίζω η τετάρτη η πέμπτη αυτή την εβδομάδα . όποιος θέλει ας μου στείλει πμ!
-
Ξέρει κάποιος να απαντήσει τι ισχύει για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που φέρουν φιμέ τζάμια; Ένας συνάδελφος από Βουλγαρία σκέφτεται να επισκεφτεί την Ελλάδα κι έχει ακούσει ότι βεβαιώνουν παραβάσεις στους τουρίστες για φιμέ.
Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό να τοποθετείται μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης η σφραγίδα με τον τύπο της μεμβράνης. Αν, όμως, στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτό, τι γίνεται;
-
Στα κρυσταλλα των αυτοκινητων , οι μεμβρανες τοποθετουνται μονο εσωτερικα??
-
Ναι εννοείται.
-
Οπως καταλαβαινεις στην καθε χωρα εφαρμοζεται ο ΚΟΚ που ισχυει στην χωρα αυτη, κ τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν εντος της επικρατειας της πρεπει να ειναι νομιμο συμφωνα με τα παραπανω.
Αρα, ισχυει για εκεινον οτι κ για εμας. Απο εκει κ περα, αν του βεβαιωσουν παραβαση, το τι την κανει δεν γνωριζω.
Αυτο που εχω απορια χρονια τωρα ειναι το αν μπορουν τα μπατσονια μας να αφαιρεσουν πινακιδες ξενου αυτοκινητου. Κ οχι μονο απο πρακτικης αποψης (πως βγαζει ακρη ο ξενος μετα?) αλλα νομικης, αφου οι πινακιδες ειναι ιδιοκτησια του εκαστοτε κρατους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως καταλαβαινεις στην καθε χωρα εφαρμοζεται ο ΚΟΚ που ισχυει στην χωρα αυτη, κ τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν εντος της επικρατειας της πρεπει να ειναι νομιμο συμφωνα με τα παραπανω.Αρα, ισχυει για εκεινον οτι κ για εμας. Απο εκει κ περα, αν του βεβαιωσουν παραβαση, το τι την κανει δεν γνωριζω.
Αυτο που εχω απορια χρονια τωρα ειναι το αν μπορουν τα μπατσονια μας να αφαιρεσουν πινακιδες ξενου αυτοκινητου. Κ οχι μονο απο πρακτικης αποψης (πως βγαζει ακρη ο ξενος μετα?) αλλα νομικης, αφου οι πινακιδες ειναι ιδιοκτησια του εκαστοτε κρατους.
-
Καταλαβαίνω ότι ισχύει ο ΚΟΚ της εκάστοτε χώρας. Στην Ελλάδα ο ΚΟΚ μιλάει για συγκεκριμένη φωτο-διαπερατότητα στις μπροστινές μεμβράνες. Η απορία μου είναι πώς μπορεί να το αποδείξει ένας ξένος σε περίπτωση που δεν έχει προμηθευτεί από τον εγκαταστάτη το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
-
Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες οχημάτων της Ε.Ε. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και μόνο!
-
-
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.
-
Δεν ελενχουν αλλα και αλλα πραγματα και θα τον ελενξουν για φυμε;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.Συμφωνώ με αυτό που λες. Να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα:
- Με σταματάει σε μπλόκο αστυνομικός. Δεν έχει μηχάνημα για μέτρηση διαπερατότητας. Αν έχω πιστοποιητικό από τον τοποθετητή, δεν μπορεί να με γράψει, σωστά; Αν δεν έχω, με γράφει, σωστά;
- Σταματάει ο Βούλγαρος στο ίδιο μπλόκο. Δεν υπάρχει μηχάνημα για μέτρηση αλλά ούτε κι ο οδηγός έχει πιστοποιητικό αφού στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωτική η έκδοσή του. Τι γίνεται; Τρώει κλήση;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.
Συμφωνώ με αυτό που λες. Να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα:
- Με σταματάει σε μπλόκο αστυνομικός. Δεν έχει μηχάνημα για μέτρηση διαπερατότητας. Αν έχω πιστοποιητικό από τον τοποθετητή, δεν μπορεί να με γράψει, σωστά; Αν δεν έχω, με γράφει, σωστά;
- Σταματάει ο Βούλγαρος στο ίδιο μπλόκο. Δεν υπάρχει μηχάνημα για μέτρηση αλλά ούτε κι ο οδηγός έχει πιστοποιητικό αφού στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωτική η έκδοσή του. Τι γίνεται; Τρώει κλήση;
Όχι απαραίτητα
Στην πρώτη περίπτωση σε σταματάνε και έχεις μεμβράνες οι οποίες, δια γυμνού οφθαλμού, είναι εμφανές ότι δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές του νόμου, αλλά εσύ έχεις πιστοποιητικό ..Τί λες σε γράφουν αν θέλουν ;Ως προς το Βούλγαρο μάλλον το κρίσιμο πρακτικό ζήτημα είναι κατά πόσο οι μεμβράνες του έχουν τη σωστή διαπερατότητα...Αν ναι ή τέλος πάντων πολύ κοντά στο όριο - είναι δηλ πρακτικά σχεδόν αόρατες - δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πιστοποιητικό, αν όχι έχει πιθανότητα για πρόστιμο όπως άλλωστε και όλοι μας...
Το μέτρο βέβαια και στις 2 περιπτώσεις είναι σχεδόν υποχρεωτικά το μάτι του μπάτσου, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο παράλογο αν έχει λίγη εμπειρία και είναι ελαφρώς επιεικής...Με 2 λόγια πάνω κάτω τα ίδια που 'λέμε' και στους δικούς μας : με ανοιχτόχρωμες μεμβράνες (ακόμα και αν είναι πάνω από το όριο του νόμου) είναι εξαιρετικά απίθανο να έχεις πρόβλημα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες οχημάτων της Ε.Ε. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και μόνο!Ότι το κάνουν ισχύει αλλά για το πόσο έχουν το δικαίωμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Οι ελληνικές πινακίδες είναι ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους αλλά άλλες είναι είτε ιδιόκτητες (αγορασμένος αριθμός και φτιαγμένες από τον ιδιοκτήτη) είτε του άλλου κράτους.....
-
Ένας φίλος θέλει να βάλει μεμβράνες σε Astra H GTC. Είναι σαν αυτό που ακολουθεί:
Αν υπάρχει κάποιος χρήστης που έχει σχέση με εταιρείες που τοποθετούν μεμβράνες, ας δώσει μάρκα και τιμές για να έχουμε μια τάξη μεγέθους και ένα σημείο εκκίνησης τους ψαξίματος.
Ευχαριστώ.
-
200 ευρώ για μεμβράνες στη B (παντού πλην παρμπρίζ και ηλιοροφής) ακούγεται καλή τιμή;
Καλή ή κακή η τιμή μικρή σημασία έχει γιατί τελικά γιατί αποφάσισα να μη βάλω. Ο λόγος είναι ότι στη Β πρέπει να αφαιρεθούν οι επενδύσεις των θυρών για να μπουν σωστά. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, αρχίζω να ψάχνω για κουρτινάκια.
Ένα μεγάλο μπράβο πάντως στον υπεύθυνο καταστήματος της llumar στο Μαρούσι για την άκρως επαγγελματική στάση του (αν θεωρηθεί διαφήμιση το τελευταίο ας σβηστεί).
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ένας φίλος θέλει να βάλει μεμβράνες σε Astra H GTC. Είναι σαν αυτό που ακολουθεί:Αν υπάρχει κάποιος χρήστης που έχει σχέση με εταιρείες που τοποθετούν μεμβράνες, ας δώσει μάρκα και τιμές για να έχουμε μια τάξη μεγέθους και ένα σημείο εκκίνησης τους ψαξίματος.
Ευχαριστώ.
είναι τόσο καγκούρικο και θέλει και φιμέ?
-
Τυχαία φωτογραφία ήταν αυτή. Το αυτοκίνητο του φίλου είναι μαύρο και μαμά εκτός κάτι φίλτρα, πνίχτες που έχουν αφαιρεθεί κτλ. Απλά μπήκε στο δικό μου και είδε ότι ο ήλιος δεν ήταν τόσο ενοχλητικός, οπότε αποφάσισε να βάλει και αυτός.
Τιμές έχουν ως εξής: 170€ δίνουν όλοι σχεδόν, ανεξαρτήτως μάρκας, για τρίθυρο αυτοκίνητο. Νομίζω αποφάσισε για llumar απλά γιατί είναι κοντά στη δουλειά του και θα μπορέσει να πεταχτεί να το αφήσει και να το πάρει μετά πίσω όταν σχολάσει. Εγώ είχα γνωστό σε άλλη μάρκα και τα είχα βάλει φθηνότερα, αν και 5θυρο, αλλά οι τιμές ήταν παλιές και του ερχόταν μακριά για τοποθέτηση, οπότε δεν ήθελε να πάει στο γνωστό μου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
200 ευρώ για μεμβράνες στη B (παντού πλην παρμπρίζ και ηλιοροφής) ακούγεται καλή τιμή;Καλή ή κακή η τιμή μικρή σημασία έχει γιατί τελικά γιατί αποφάσισα να μη βάλω. Ο λόγος είναι ότι στη Β πρέπει να αφαιρεθούν οι επενδύσεις των θυρών για να μπουν σωστά. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, αρχίζω να ψάχνω για κουρτινάκια.
Ένα μεγάλο μπράβο πάντως στον υπεύθυνο καταστήματος της llumar στο Μαρούσι για την άκρως επαγγελματική στάση του (αν θεωρηθεί διαφήμιση το τελευταίο ας σβηστεί).
Στην Α-Class της συζύγου τοποθέτησα llumar titanium. Πριν την τοποθέτηση με ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί να αφαιρεθούν οι επενδύσεις των θυρών (μπροστά). Επειδή στον συγκεκριμένο εγκαταστάτη στα Ιωάννινα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, χωρίς δεύτερη σκέψη του είπα να προχωρήσει... Το αποτέλεσμα με δικαίωσε, καθώς η αφαίρεση ήταν πανεύκολη (το είχε κάνει πολλές φορές σε άλλα Α και Β). Το ίδιο εύκολη ήταν και η επανατοποθέτηση... ήμουν παρών στην όλη διαδικασία... Και φυσικά κανένα τρίξιμο εδώ και πάνω από δύο χρόνια...
Και επειδή έμεινα πολύ ευχαριστημένος, στο Q5 μου, την δεύτερη μέρα που το πήρα, τοποθέτησα πάλι titanium. Η αλήθεια είναι, επειδή το σαλόνι έχει άσπρο δέρμα, οι μεμβράνες φαίνονται ελάχιστα... Το αποτέλεσμα απλά τέλειο... -
παιδια να ρωτησω... περασα φιμε τζαμια σε kia carens και με εβαλε στα 2 μπροστα 22αρα % και στα πισω 18-20% υπαρχει περιπτωση να βρω καμια πιστοποιηση ? γενικα τι παιζει με την αστυνομια??
και ποσο ειναι το προστιμο-κληση για φιμε??
πληρωσα ενα 100αρικο για station wagon αυτοκινητο.. αλλαξε πολυ εμφανισιακα και εκανε πολυ καλη δουλεια ο μαστορας... αλλα δεν ειπε τπτ για πιστοποιηση ...
-
Καλησπέρα!! Δευτέρα πάω για φιμε της Llumar.. O μάστορας μου είπε για τα πίσω τζάμια όσο σκούρο θέλω με πιστοποίηση κανονικά κ μπροστά μου είπε για πιστοποίηση μόνο αν βάλω την πολυ ανοιχτή μεμβράνη. Εγγύηση εφ'όρου ζωής φυσικα για όλες αλλά αν μπροστά επιλέξω titanioum ή alu light θα έχω πρόβλημα με Κτεο;
-
Ο χρήστης Panther_SwIfT έγραψε:
Καλησπέρα!! Δευτέρα πάω για φιμε της Llumar.. O μάστορας μου είπε για τα πίσω τζάμια όσο σκούρο θέλω με πιστοποίηση κανονικά κ μπροστά μου είπε για πιστοποίηση μόνο αν βάλω την πολυ ανοιχτή μεμβράνη. Εγγύηση εφ'όρου ζωής φυσικα για όλες αλλά αν μπροστά επιλέξω titanioum ή alu light θα έχω πρόβλημα με Κτεο;Με Titanium σε όλα τα παράθυρα δεν είχα πρόβλημα ούτε στο ΚΤΕΟ αλλά ούτε και σε όσους ελέγχους της Τροχαίας έχω σταματήσει μέχρι σήμερα, μέρα ή νύχτα. Μπορεί να βοηθάει το «οικογενειακό προφίλ» του αυτοκινήτου, μπορεί απλά να ήμουν τυχερός. Δεν τις προτείνω αν θέλεις να είσαι νόμιμος, παρά ταύτα όμως δεν τις θεωρώ τόσο σκούρες ώστε να πάρεις πρόστιμο σε περίπτωση που σε σταματήσουν.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ