-
Χαχα! Μην με μπερδευετε αλλο ρε'σεις
Εννοω, με πολυ απλα λογια,
με την μεμβρανη Ποιας εταιρειας βλεπεις Λιγοτερο αυτον που ειναι μεσα στο αυτοκινητο..?? Με 2ο σταδιο απο 3Μ ή με 2ο σταδιο απο LLUMAR..??
(ΑΝ υπαρχει βεβαια καποια διαφορα.. γιατι μπορει και να μην υπαρχει..) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eβαλα και γω στα 2 μπροστινα μεμβρανες(απο την μεσαια κολωνα και πισω ειναι ολα απο το εργοστασιο καταμαυρα ) και ειδα μεγαλη διαφορα απο τον ηλιο! Μαρκες και τετοια δεν ξερω....60 ευρω μου πηγαν, πηρα και χαρτι κτεο..καλη τιμη?
Φίρμα (άλλο 3Μ άλλο llumar άλλο μάρκα με έκαψες) , σε τι αυτοκίνητο ; Παίζουν μεγάλο ρόλο αυτά. Ετσι ξερά ένα 60 ευρώ δεν λέει τίποτα.
LLumar ειναι η μαρκα...
-
Εμενα μου πηγαν στα 320 για ολο το αμαξι
http://www.rotise.gr/erotisi/filtrochoa ... punto.html
-
Τι αμαξι??
-
Τις μεμβράνες V-KOOL τις έχει τοποθετήσει κανένας? (http://www.v-kool.com/index.html).
Οι τιμές τους είναι πανάκριβες (διπλή τιμή σχεδόν από τις Lumar), αλλά από φίλο άκουσα ότι θεωρούνται κορυφαίες, με συνεργασίες ακόμα και με NASA.Με ενδιαφέρει να τοποθετήσω μια εντελώς διάφανη μπροστά στο παρμπριζ (για να μην ζεσταίνεται το αυτοκίνητο), αλλά φοβάμαι μην μπερδεύεται ο σένσορας των φώτων AFL (Opel Insignia) και δεν λειτουργεί σωστά.
-
Είναι κορυφαίες γιατί είναι αρίστης ποιότητας και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το καλύτερο σκούρο φιμέ χωρίς να μαυρίζει.
Αν μπορείς να τις βάλεις ...ΒΑΛΤΕΣ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι κορυφαίες γιατί είναι αρίστης ποιότητας και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το καλύτερο σκούρο φιμέ χωρίς να μαυρίζει.Αν μπορείς να τις βάλεις ...ΒΑΛΤΕΣ!
Έβαλα ήδη Llumar (μετά άκουσα για τις V-Kool), αλλά η V-Kool βάζει και στο παρ-μπριζ σε αντίθεση με την Llumar που δεν τοποθετεί μπροστά.
Με ενδιαφέρει μια V-Kool διάφανη μόνο για το παρ-μπριζ, αλλά όπως προανέφερα δεν ξέρω μήπως προκαλέσει δυσλειτουργία στον sensor των AFL φώτων που έχει το Insignia μπροστά στο παρμπρίζ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την λειτουργία των φώτων ('διαβάζει' τα φώτα του περιβάλλοντος και αντίστοιχα προσαρμόζει την λειτουργία τους.) -
Ο High Fidelity που είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους, είχε γράψει ότι δεν δίνουν σημεία ζωής στα τηλέφωνα επικοινωνίας
Υπάρχει ακόμα η V-kool;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο High Fidelity που είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους, είχε γράψει ότι δεν δίνουν σημεία ζωής στα τηλέφωνα επικοινωνίαςΥπάρχει ακόμα η V-kool;
Ένας φίλος μου είπε ότι πέρασε από κατάστημα τους (Γλυφάδα ή Άνω Γλυφάδα αν θυμάμαι καλά), πριν από 1-1.5 μήνα περίπου και λειτουργούσαν κανονικά.
-
καλησπέρα η lumar ξέρει κανείς αν κάνει ακόμα την έκπτωση για τα δυο αμάξια -20% κάτι τέτοιο;
Αν ναι ενδιαφέρεται κανείς να πάμε μαζί; Το υπολογίζω η τετάρτη η πέμπτη αυτή την εβδομάδα . όποιος θέλει ας μου στείλει πμ!
-
Ξέρει κάποιος να απαντήσει τι ισχύει για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που φέρουν φιμέ τζάμια; Ένας συνάδελφος από Βουλγαρία σκέφτεται να επισκεφτεί την Ελλάδα κι έχει ακούσει ότι βεβαιώνουν παραβάσεις στους τουρίστες για φιμέ.
Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό να τοποθετείται μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης η σφραγίδα με τον τύπο της μεμβράνης. Αν, όμως, στο εξωτερικό δεν ισχύει αυτό, τι γίνεται;
-
Στα κρυσταλλα των αυτοκινητων , οι μεμβρανες τοποθετουνται μονο εσωτερικα??
-
Ναι εννοείται.
-
Οπως καταλαβαινεις στην καθε χωρα εφαρμοζεται ο ΚΟΚ που ισχυει στην χωρα αυτη, κ τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν εντος της επικρατειας της πρεπει να ειναι νομιμο συμφωνα με τα παραπανω.
Αρα, ισχυει για εκεινον οτι κ για εμας. Απο εκει κ περα, αν του βεβαιωσουν παραβαση, το τι την κανει δεν γνωριζω.
Αυτο που εχω απορια χρονια τωρα ειναι το αν μπορουν τα μπατσονια μας να αφαιρεσουν πινακιδες ξενου αυτοκινητου. Κ οχι μονο απο πρακτικης αποψης (πως βγαζει ακρη ο ξενος μετα?) αλλα νομικης, αφου οι πινακιδες ειναι ιδιοκτησια του εκαστοτε κρατους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως καταλαβαινεις στην καθε χωρα εφαρμοζεται ο ΚΟΚ που ισχυει στην χωρα αυτη, κ τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν εντος της επικρατειας της πρεπει να ειναι νομιμο συμφωνα με τα παραπανω.Αρα, ισχυει για εκεινον οτι κ για εμας. Απο εκει κ περα, αν του βεβαιωσουν παραβαση, το τι την κανει δεν γνωριζω.
Αυτο που εχω απορια χρονια τωρα ειναι το αν μπορουν τα μπατσονια μας να αφαιρεσουν πινακιδες ξενου αυτοκινητου. Κ οχι μονο απο πρακτικης αποψης (πως βγαζει ακρη ο ξενος μετα?) αλλα νομικης, αφου οι πινακιδες ειναι ιδιοκτησια του εκαστοτε κρατους.
-
Καταλαβαίνω ότι ισχύει ο ΚΟΚ της εκάστοτε χώρας. Στην Ελλάδα ο ΚΟΚ μιλάει για συγκεκριμένη φωτο-διαπερατότητα στις μπροστινές μεμβράνες. Η απορία μου είναι πώς μπορεί να το αποδείξει ένας ξένος σε περίπτωση που δεν έχει προμηθευτεί από τον εγκαταστάτη το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
-
Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες οχημάτων της Ε.Ε. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και μόνο!
-
-
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.
-
Δεν ελενχουν αλλα και αλλα πραγματα και θα τον ελενξουν για φυμε;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.Συμφωνώ με αυτό που λες. Να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα:
- Με σταματάει σε μπλόκο αστυνομικός. Δεν έχει μηχάνημα για μέτρηση διαπερατότητας. Αν έχω πιστοποιητικό από τον τοποθετητή, δεν μπορεί να με γράψει, σωστά; Αν δεν έχω, με γράφει, σωστά;
- Σταματάει ο Βούλγαρος στο ίδιο μπλόκο. Δεν υπάρχει μηχάνημα για μέτρηση αλλά ούτε κι ο οδηγός έχει πιστοποιητικό αφού στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωτική η έκδοσή του. Τι γίνεται; Τρώει κλήση;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ούτε το ελληνικό πιστοποιητικό αποδεικνύει τίποτα, απλά θεσπίστηκε υποχρέωση να τοποθετείται αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τη διαπερατότητα της μεμβράνης (μπορεί να είναι πλαστό, λάθος κλπ). Αν δηλ. μετρηθεί η διαπερατότητα και βρεθεί μικρότερη από την επιτρεπόμενη το πιστοποιητικό δε θα σε 'σώσει'.
Συμφωνώ με αυτό που λες. Να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα:
- Με σταματάει σε μπλόκο αστυνομικός. Δεν έχει μηχάνημα για μέτρηση διαπερατότητας. Αν έχω πιστοποιητικό από τον τοποθετητή, δεν μπορεί να με γράψει, σωστά; Αν δεν έχω, με γράφει, σωστά;
- Σταματάει ο Βούλγαρος στο ίδιο μπλόκο. Δεν υπάρχει μηχάνημα για μέτρηση αλλά ούτε κι ο οδηγός έχει πιστοποιητικό αφού στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωτική η έκδοσή του. Τι γίνεται; Τρώει κλήση;
Όχι απαραίτητα
Στην πρώτη περίπτωση σε σταματάνε και έχεις μεμβράνες οι οποίες, δια γυμνού οφθαλμού, είναι εμφανές ότι δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές του νόμου, αλλά εσύ έχεις πιστοποιητικό ..Τί λες σε γράφουν αν θέλουν ;Ως προς το Βούλγαρο μάλλον το κρίσιμο πρακτικό ζήτημα είναι κατά πόσο οι μεμβράνες του έχουν τη σωστή διαπερατότητα...Αν ναι ή τέλος πάντων πολύ κοντά στο όριο - είναι δηλ πρακτικά σχεδόν αόρατες - δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πιστοποιητικό, αν όχι έχει πιθανότητα για πρόστιμο όπως άλλωστε και όλοι μας...
Το μέτρο βέβαια και στις 2 περιπτώσεις είναι σχεδόν υποχρεωτικά το μάτι του μπάτσου, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο παράλογο αν έχει λίγη εμπειρία και είναι ελαφρώς επιεικής...Με 2 λόγια πάνω κάτω τα ίδια που 'λέμε' και στους δικούς μας : με ανοιχτόχρωμες μεμβράνες (ακόμα και αν είναι πάνω από το όριο του νόμου) είναι εξαιρετικά απίθανο να έχεις πρόβλημα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η αστυνομία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες οχημάτων της Ε.Ε. αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη και μόνο!Ότι το κάνουν ισχύει αλλά για το πόσο έχουν το δικαίωμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Οι ελληνικές πινακίδες είναι ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους αλλά άλλες είναι είτε ιδιόκτητες (αγορασμένος αριθμός και φτιαγμένες από τον ιδιοκτήτη) είτε του άλλου κράτους.....
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες