-
Παιδιά γεια χαρά.Όποτε διαβάζω τους 4Τ,παρατηρώ πως ο Καββαθάς γκρινιάζει.Τα βάζει με όλους και με όλα.Αλλά αυτό που με τσατίζει,είναι πως λέει συνέχεια πως είναι έξω από συμφέροντα και πως προσπαθεί με δικιές του ενέργειες να κάνει δουλειά.
Αφού είναι εκτός συμφερόντων,μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς στέκεται η επιχείριση των 4Τ,πώς κάνει εκπομπές σε ράδιο και τηλεόραση και πώς γίνεται να το βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση;
Τώρα,βέβαια,δεν έχει εκπομπή στην TV,αλλά θεωρώ πως ο Στεφανής με το Traction είναι του κύκλου του Καββαθά.Έτσι δεν είναι;
Οπότε γιατί κλαίγεται συνέχεια;Μήπως θέλει να τον κάνουνε Υπουργό Αυτοκίνησης;Να μας το πει άμα είναι,για να το βοηθήσουμε όλοι,μήπως και γλιτώσουμε από τη γκρίνια του!
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε; -
Παιδιά γεια χαρά.Όποτε διαβάζω τους 4Τ,παρατηρώ πως ο Καββαθάς γκρινιάζει.Τα βάζει με όλους και με όλα.Αλλά αυτό που με τσατίζει,είναι πως λέει συνέχεια πως είναι έξω από συμφέροντα και πως προσπαθεί με δικιές του ενέργειες να κάνει δουλειά.
Αφού είναι εκτός συμφερόντων,μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς στέκεται η επιχείριση των 4Τ,πώς κάνει εκπομπές σε ράδιο και τηλεόραση και πώς γίνεται να το βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση;
Τώρα,βέβαια,δεν έχει εκπομπή στην TV,αλλά θεωρώ πως ο Στεφανής με το Traction είναι του κύκλου του Καββαθά.Έτσι δεν είναι;
Οπότε γιατί κλαίγεται συνέχεια;Μήπως θέλει να τον κάνουνε Υπουργό Αυτοκίνησης;Να μας το πει άμα είναι,για να το βοηθήσουμε όλοι,μήπως και γλιτώσουμε από τη γκρίνια του!
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε; -
Καλώς όρισες!Αλλά μου κάνει εντύπωση η πρώτη σου δημοσίευση!
Δηλαδή,η ερώτησή σου ποιά είναι?
Η μήπως είναι απλώς διαπίστωση και θές την γνώμη μας?Αν ο Καββαθάς γκρινιάζει,όπως λές,πως συμπεραίνεις ότι θέλει να τον κάνουμε Υπουργό για να ησυχάσει?! Είναι αρκετα ακραίο αυτό που λές!
Η γνώμη σου είναι βέβαια,και είναι σεβαστή!
-
Vasilios περίμενε λίγο.....[mod]
-
Τώρα Jacob βάζεις τον προβληματισμό σε εμάς? Έτσι γενικά? Όποιος δεν έχει δηλαδή διαπλεκόμενα δεν μπορεί να αναπτύξει την επιχειρησή του? Και για την γκρίνια του ξέρουμε, αλλά συνήθως συνοδεύετε και με προτάσεις, όπότε έχει διαφορά.
Γιατί δεν του κάνεις ευθέως τις ερωτήσεις σου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ανοιχτός σε όλα. Το e-mail του είναι γνωστό και είναι εδώ: [email:2h0q1q8l]pilot@techlink.gr[/email:2h0q1q8l] -
Δεν έχει και πολύ άδικο που γκρινιάζει. Κάποιες φορές βέβαια γίνεται υπερβολικός, αλλά καλά κάνει και μας τα ψάλλει λίγο, σε εμάς τους νέους, μπας και ξυπνήσουν τα αίματα.
Στο κάτω κάτω κάνει και καλές προτάσεις, όπως είπε και ο cmarin. Ποιός άλλος γκρινιάρης κάνει κάτι άλλο εκτός από το να γκρινιάζει μόνο;
-
Ο χρήστης jacob35 έγραψε:
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε;Υποθέτω ότι δεν διαβάζεις πολλά χρόνια τον Καββαθά. Έτσι είναι, ένας φίλος που τον γουστάρουμε ακόμη κι όταν γκρινιάζει. Η επιχείρηση στέκεται γιατί αυτός και οι συνεργάτες του είναι άξιοι και την στηρίζουμε όλοι εμείς οι φίλοι του περιοδικού. Άλλωστε δεν ανθούν μόνο οι διαπλεκόμενοι σε αυτό τον τόπο. Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Εσύ θα πετύχεις στη ζωή σου μόνο άν γίνεις διαπλεκόμενος;
-
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε;Ε οχι,δεν πρεπει να του κανουμε τη χαρη να δωσουμε συνεχεια σε αυτο το κειμενο.Γιατι ο κατα τα αλλα εξαιρετος κυριος Ιακωβος αυτο περιμενει.
Αφου φοβαται να τα βαλει με τον ιδιο περιμενει απο εμας να τον αποπαρουμε για να μας πει τσιρακια και γλυφτες.Οχι ας ειναι αυτο το ποστ το τελευταιο. -
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ! Άλλωστε αν κρατηθούμε μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαστε υποταγμένα φερέφωνα κλπ κλπ!
Γειά σου λοιπόν και σένα jacob35! Λοιπόν εγώ παρατήρησα ότι όποτε διάβασα δικό σου γραπτό (και την μία φορά!) φαίνεσαι να γκρινιάζεις. Μοιάζεις σαν να έχεις κάποια εμπάθεια με ένα άτομο. Τα έχεις λές με τον Καβαθά και δεν αναφέρεσαι στο ότι γιατί δουλεύει σκληρά για πάρα πολλά χρόνια σε έναν ανταγωνιστικό και εχθρικό χώρο, ούτε στο ότι από το τίποτα κατάφερε να πετύχει αρκετά πράματα (μεταξύ των οποίων το παρόν forum το οποίο ακριβώς χρησιμοποιούμε όλοι μας) με προσωπική προσπάθεια και θυσίες και χωρίς εξωτερική βοήθεια και υποστήριξη. Και θεωρείς γκρίνια το να σημειώνει τα κακώς κείμενα, την διαπλοκή και τη διαφθορά, την ασχετοσύνη, την ιδιοτέλεια και τη χαζοϋπερηφάνεια και το να έχει ονειροπόλα πλάνα και ιδέες για μια πιο δυνατή και ανεξάρτητη Ελλάδα, για μη υποταγμένους και παραιτημένους πολίτες που ασκούν δημιουργική εργασία, για σπουδές και πρόοδο? Τολμάει μάλιστα να 'γκρινιάζει' για 'πολλούς τομείς' ....αντί τουλάχιστον να επιλέξει ας πούμε να καθίσει στα αυγά του για θέματα εκτός από αυτά των αυτοκινητακίων! Μήπως η παραπάνω συμπεριφορά εκτός από γκρίνια μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εποικοδομητική κριτική? Γιατί μάλλον έτσι την αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι! Αντίθετα δυσκολευόμαστε να χαρακτηρίσουμε σαν κάτι καλοπροαίρετο τη δική σου επίθεση!Αν είχε άσχημη παιδική ηλικία δεν το ξέρω ακριβώς αλλά όπως κι αν ήταν μάλλον τον επηρέασε θετικά...τουλάχιστον για μας (αν και ίσως όχι για το εαυτό του)!
Είναι τελικά ο Καβαθάς γκρινιάρης??.....ίσως!.....είναι όμως έμπειρος συγγραφέας, γνώστης του χώρου όσο λίγοι και βέβαια έχει πολλούς που αρέσκονται να τον ακούν! Δεν θα ισχυριστώ ότι είναι τέλειος και αλάνθαστος ή ότι δεν γίνεται γραφικός μερικές φορές αλλά διαθέτει μια σχετική γοητεία και πάνω από όλα προσωπικότητα και άποψη! Στην καλύτερη περίπτωση παρεξηγείς τις προθέσεις του ή έστω δεν σου αρέσει ο τρόπος που εκφράζεται. Στην χειρότερη περίπτωση διαβάζεις λάθος περιοδικό και είσαι σε λάθος forum! -
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε;Καλως μας ηρθες και σε ευχαριστουμε που αναφερεις ποσο γκρινιαρης ειναι ο Καββαθας. Και βεβαια και εσυ με την σειρα σου φαινεται βρηκες το φορουμ (υποθετω απο την ιστοσελιδα των 4Τροχων) σημερα και μπηκες μεσα 'για του τα πεις ενα χερακι'.
Απο την αλλη μερια οταν καποιος μπουκαρει μεσα με κατεξοχην αρνητικη αποψη δεν εχει πολυ εμπειρια απο το φορουμ πιο καλα θα ηταν αρχισει να διαβαζει τι γινεται πως δουλευει τι κανουν οι χρηστες. Και μετα να ανοιξει θεμα, να προβληματιστει, να εκφερει γνωμες, να παραπονεθει ισως.Στο κατω κατω και email εχει το περιοδικο και μπορεις να στειλεις γραμμα.
Για τις υπολοιπες αιχμες για παιδικη ηλικια, υπουργιλικι κτλ.
ειναι το λιγωτερο αστεια και το περισσοτερο προσβλητικα. Σκεψου το. Τι θα ελεγες αν καποιος αλλος εκφερε γνωμη για εσενα με το ιδιο στυλ. Τι ειδους παιδικη ηλικια και τι ανατροφη ειχες (η δεν ειχες). Ποσο θα θυμωνες και θα εδινες σημασια. Μπες μεσα με θετικο στυλ και γραψε την γνωμη σου και φυσικα να εισαι ετοιμος να κριθεις οπως κρινεις και εσυ.Νικος
-
Μιά παροιμία λέει ότι:Η φτώχεια φέρνει γκρίνια!!!
Νομίζω ότι,σέ αυτή τη περίπτωση,η γκρίνια φέρνει κέρδος!!! -
αλλά και τίποτε από τα παραπάνω να μην ίσχυε..σκεφθείτε πόσους ακόμη γνωρίζετε που τα τελευταία χρόνια διατήρησαν υγιείς εκδοτικές επιχειρήσεις χωρίς να ανήκουν απαραίτητα στην ευρύτερη συμπολίτευση
η γκρίνια αν συνοδεύεται με δημιουργία δεν σε καθιστά γραφικό και εξ'επαγγέλματος γκρινιάρη..αυτό είναι άλλωστε που κάνει τους περισσότερους δημοσιογράφους αντιπαθείς..επειδή ζούν παρασιτικά τρεφόμενοι από πράγματα που κάνουν άλλοι, ο κ.ΚΚ τουλάχιστον έχει δώσει δείγματα δημιουργικής εργασίας σε τομείς που άλλοι άργησαν αρκετά να μπουν..και οι ειδικές εκδόσεις και η πληροφορική είναι τέτοιοι τομείς
ευτυχώς δεν χρειάζεται να λιβανίζω κανέναν και έχω ξαναπεί πως εκτιμώ αρκετούς αλλά δεν είμαι οπαδός κανενός..αναγνωρίζω όμως στον κ.Κ.Κ. το θάρρος να γκρινιάζει ΔΗΜΟΣΙΑ την ώρα που οι άλλοι σέρνονται στα παρασκήνια
-
Από την αρχή θέλησα να σου απαντήσω, όμως σκέφτηκα πως δεν θα ήταν σωστό να δώσω τη δική μου άποψη για το θέμα φοβούμενος πως θα χαρακτηριστώ 'δικηγόρος' και 'γλύφτης'. Γι'αυτό λοιπόν σου παραθέτω τις απαντήσεις του ίδιου του Κυρίου Καββαθά, ο οποίος φρόντισε να σου απαντήσει πριν καν αναρωτηθείς... Εκτός αυτού σε προκαλεί για διάφορα πράγματα. Μόνο διάβασε προσεκτικά τα όσα έχω παραθέσει. Τα οποία φυσικά δεν τα έχεις διαβάσει μέσα από το περιοδικό, αφού είναι προφανές πως κρίνεις τη στάση κάποιου -και μάλιστα δημοσίως- χωρίς πρώτα να την έχεις παρακολουθήσει στενά.
4Tροχοί, τεύχος #397, Οκτώβριος 2003
Αντίλογος, σελ. 167:
Μια σύντομη απάντηση στους επικριτές
Πολλοί αναγνώστες επικρίνουν τον γράφοντα (κ. Κ. Καββαθά) για την 'απαισιοδοξία' και την 'γκρίνια' που 'διακρίνουν τα κείμενά του'. 'Δεν είναι όλα μαύρα', λένε. 'Πρέπει να είστε χαρούμενος και αισιόδοξος'. Νομίζω ότι, έπειτα από τρεις δεκαετίες και κάτι, οφείλω μια απάντηση, αν και τα όσα έχω κάνει (άν έχω κάνει) και κάνω στη ζωή μου είναι η απάντηση. Παρόλο που και στο προηγούμενο 'Εν Λευκώ' έγραψα ότι, όχι μόνο δεν είναι όλα μαύρα, αλλά γίνονται πράγματα που εκπέμπουν εκτυφλωτικό φως, επανέρχομαι στο ερώτημα: έχουν δίκιο όσοι με κατηγορούν; Η άποψή μου είναι πως όχι, γιατί εκείνοι που το λένε δε βλέπουν (ή προσποιούνται πως δε βλέπουν) τις δεκάδες -για να μην πω εκατοντάδες- ιδέες, προτάσεις, πρωτοβουλίες των 4Τ (και βέβαια, του γράφοντα) που ακτινοβολούν αισιοδοξία και επιθυμία για καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί, για λόγους που δεν είναι της στιγμής, 'πιάνονται' από κάποιοα σχόλια που αφορούν συγκεκριμένα θέματα τα οποία θίγονται από τους δημοσιογράφους σε όλες τις εφημερίδες και κατηγορούν το γράφοντα για...καταστροφολογία! Αν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα άρθρα ορισμένων συναδέλφων σε εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία), τα δικά μου θυμίζουν εκθέσεις της Γ' Λυκείου. Τα όσα τρελά και περίεργα συμβαίνουν στην Ελλάδα δε συναντώνται ούτε σε μπανανίες. Είναι γνωστό, άλλωστε (σε όσους θέλουν να το δουν), ότι η χώρα είναι χωρισμένη στα δύο: από τη μια βρίσκεται ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που διαθέτει τα χαρακτηριστικά του πολιτισμένου ανθρώπου και, απ'την άλλη, τα κοινωνικά και γνωστικά 'αμόρφωτα' υβρίδια που ρυπαίνουν, φωνασκούν και συμπεριφέρονται σαν κατακτητές στον ίδιο τους τον τόπο.... Κώστας Καββαθάς
Στο Εν Λευκώ του ίδιου τεύχους:
Ζητάω συγγνώμη γι'αυτό το 'Εν Λευκώ'. Ο λόγος είναι ότι αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ την ιστορία και την προσφορά του περιοδικού στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, μια και τους τελευταίους μήνες κάποιοι έχουν στήσει βιομηχανία φημών για την εταιρεία, τα περιοδικά που εκδίδει και, βέβαια, για το γράφοντα......Όχι μόνο είμαι μια χαρά, α΄λλά και περήφανος που οι 4Τροχοί δεν ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο του εντυπωσιασμού, αλλά το δύσκολο, της προσφοράς στον αναγνώστη και, θέλω να πιστεύω, στον ελληνικό πολιτισμό. Τελευταίο δείγμα, η πρότασή μου (που σημοσιεύθηκε στο 'Εν Λευκώ' του τεύχους Αυγούστου) για την τέλεση κάθε τέσσερα χρόνια αγώνα με διθέσια ηλιακά οχήματα που θα ξεκινούν από την Ολυμπία και θα τερματίζουν στην εκάστοτε Ολυμπιακή πόλη. Πιστεύω ότι η υιοθέτησή της από την ελληνική Πολιτεία θα είναι γεγονός πιο σημαντικό από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για έναν απλό λόγο: ο αγώνας θα κάνει την Ελλάδα κέντρο της έρευνας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για όσα χρόνια γίνονται οι Ολυμπιακοί!...................Αν αναρωτιέστε ποια ήταν η αντίδραση των αρμοδίων στην πρόταση, θα σας πω: καμία! Άκρα του τάφου σιωπή. Μούγγα, παρότι την έστειλα σε υπουργό και την είπα σε άλλον, υψηλα ιστάμενο κρατικό λειτουργό, που μου ζήτησε 'να κάνω ένα χαρτάκι', για να το δώσει στον πρωθυμουργό...........Με αυτό το 'Εν Λευκώ', θα ήθελα ακόμα να απαντήσω σε εκείνους που με ύποπτη ευκολία λένε ότι τα κείμενά μου εκπέμπουν...μιζέρια και απαισιοδοξία. Τους προκαλώ, λοιπόν, να απαντήσουν αν η δημιουργία της πρώτης οργανωμένης Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης (Safetrack, με ISO 9000-202), το 'Γίνε Πρωταθλητής', οι αλλεπάλληλοι διαγωνισμοί Βιομηχανικής Σχεδίασης, οι (ίδιοι) διαγωνισμοί με το Δήμο Αθηναίων, το 1ο Πανευρωπαικό συνέδριο για τα Καθαρά Αυτοκίνητα (το 1997, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, με τη συνεργασία του τότε Πρύτανη Νίκου Μαρκάτου), το ΦΑΕΘΩΝ 2004, η πρόταση για την οργάνωση αγώνα με διθέσια ηλιακά αυτοκίνητα από την Ολυμπία στην εκάστοτε πόλη όπου θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες (με αφετηρία το Πεκίνο το 2008) και κάποια ακόμη για τα οποία θα διαβάσετε στα επόμενα τεύχη είναι αρκούντως αισιόδοξα............Επειδή οι 4ΤΡΟΧΟΙ, οι συνεργάτες μας και ο γράφων εκπέμπουμε μόνο αρνητικά vibes, γι'αυτό κι έχουμε αναλάβει αυτές τις μοναδικές, για την ελληνική πραγματικότητα, πρωτοβουλίες. Και επειδή κυριολεκτικά 'τα έχω πάρει' μ'εκείνους που με αποκαλούν 'γκρινιάρη' και επειδή η ζωή και η εργασία σε μια χωματερή ιδεών και πολιτισμού προκαλεί την αισθητική και τη νοημοσύνη μου, τους προκαλώ να στηρίξουν (με επιστολές ή e-mail) την άποψή τους, για να μπορέσω να απαντήσω. Οι σελίδες των 'Διαλόγων' είναι, όπως πάντα στη διάθεσή τους._Κ.Κ.
-
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε;[list:357kbro9]Γιατι φωναζει ο Καβαθας?[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Πιστευεις οτι εχουμε την κοινωνια που μας αξιζει?[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Θα βολευε φυσικα πολυ καλυτερα, και ειδικα στη νεα γενια, να τος χαιδευει καποιος 'επωνυμος' και με 'δυναμη', τα αυτια.Αυτος ο τροπος ομως μεγαλωνει τη σαπιλα ακομα ποιο πολυ, και οταν καποιοι δουν τον βουρκο ενα πρωι αποτομα, ξαφνικα απ την καλοπεραση, η γκρινια του Καβαθα θα ειναι τιποτα μπροστα στον ολεθρο που θα αντικρυσουν.Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, πρεπει πλεον να δεχομαστε τα πραγματα ως εχουν και να μην κρυβομαστε πισω απο μια καλοδιατηρημενη εμφανιση και 'ευπρεπης' λογους.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Ο Καβαθας φωναζει, γιατι οτι εκανε ο μπαμπας του μπουλη 50 χρονια, τα εφαγε ο κανακαρης τους(με τον τροπο του αλλα και την νεα ταξη πραγματων) για να αγορασει αμαξι πολυτελειας.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Φωναζει γιατι, πουλησαμε οτι οικοπεδα και γενικα γη ειχαμε για τα εξαργυρωσουμε σε αυτοκινητα, χωρις να ξερουμε τι εστι παραγωγη, δουλεια, μοχθος.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Φωναζει γιατι ο πιτσιρικας, δε θελει δουλεια της μουντζουρας, αλλα την δουλεια του μελλοντος..............σκουλαρικας σε επωνυμο μπαρ, εκτελωντας χρεη πορτιερη[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Φωναζει για τα ΑΠΕΙΡΑ κακα που μας περιβαλουν πρωτα ως ανθρωπους και μετα ως κοινωνια.Ειναι επομενο να μην αρεσουν σε μερικους.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Τωρα για συμφεροντα, τι να σου πω?Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος, ξεκινησε εκδιδοντας ενα 'εξειδικευμενο' περιοδικο για τα ελληνικα δεδομενα πριν τρεις δεκαετιες, το οποιο μεχρι και σημερα αποτελει πληγη για τα ελληνικα 'συμφεροντα' καθως δεν ταυτιζονται με τους κυβερνωντες.Να εβγαζε εφημεριδα, εκει να σου πω, μπορει να εχεις και δικιο.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Ξεκινησε ομως αγωνιζομενος μονος του.Δεν τα βρηκε απο κανεναν, οπως ο πατερας μου αλλα και πολλοι αλλοι πατεραδες.Κι εχουν καθε δικαιωμα να κρινουν και εχουμε καθε υποχρεωση να τους ακουμε.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Ειδικα σημερα που ξυπναμε και κοιμομαστε με τον καημο του.............τι αμαξι θα αγορασουμε, κι ας πουλησουμε και το σπιτι.[/list:u:357kbro9][list:357kbro9]Αυτους τους ανθρωπους που κατακρινεις, μας αφησαν περιουσιες, εμεις να δουμε τι θα αφησουμε στα παιδια μας!!![/list:u:357kbro9]
-
Καλύτερα στείλε τις απορίες σου στον ίδιο τον ΚΚ
Χωρίς παρεξήγηση, μεγαλώνοντας γινόμαστε όλοι περισσότερο 'γκρινιάρηδες', ειδικά αν βλέπεις και συγκρίνεις την Ελληνική μιζέρια στο θέμα της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας σε σχέση με τις χώρες από τις οποίες αγοράζουμε τα αυτοκίνητα μας, τουλάχιστον.
Για αυτό, διάβασε μερικά ακόμη τεύχη των 4Τ, πάρε και κανένα παλαιότερο και μετά πες ξανά την άποψη σου. Πολύ πιθανό είναι και πάλι να πεις πάνω κάτω τα ίδια, απλά ίσως εκφραστείς πιο κόσμια...
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
...αναγνωρίζω όμως στον κ.Κ.Κ. το θάρρος να γκρινιάζει ΔΗΜΟΣΙΑ την ώρα που οι άλλοι σέρνονται στα παρασκήνιαΑυτό ακριβώς!
Όλοι γκρινιάζουμε καθημερινά, αλλά μεταξύ μας. Το να το κάνεις δημόσια ενοχλεί και μάλιστα υπερβολικά.Ακόμα και συ φίλε Ιάκωβε, αν είχες ιδέες (πολλές) οι οποίες βλέπεις ότι αν υλοποιηθούν θα κάνουν καλό σ' όλους (τη χώρα και τους πολίτες), αλλά από την άλλη έβλεπες τα καθημερινά κωμικοτραγικά και τρισάθλια που συμβαίνουν, θα είχες μόνο δύο επιλογές:
[list:33n9jlyi][:33n9jlyi] την εύκολη: όχι μόνο θα 'γκρίνιαζες', αλλά θα έφθανες σε ένα σημείο που θα έλεγες 'Δεν πάνε στο δ...ο όλοι, που θα χαλάσω εγώ τη ζαχαρένια μου. Μη σώσουν'[/33n9jlyi]
[:33n9jlyi] τη δύσκολη: θα επιδείκνυες υπομονή και επιμονή συνεχίζοντας αυτό που εσύ νομίζεις ότι μπορεί ν' αλλάξει τα δεδομένα κάποτε. Την σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα και τη συνεχή παράθεση ιδεών που ίσως, κάποτε...[/33n9jlyi][/list:u:33n9jlyi] -
Η γκρίνια αυτή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία,ε;Καλώς ήρθες , κατ' αρχήν , στο 4Τforum !
Δεν είμαι ο οικοδεσπότης , ούτε ένας εξ αυτών , ούτε έχω καμμία άλλη
σχέση παρά του μέλους του forum.Σε ενόχλησε η γκρίνια του ΚΚ ?
Δέν σε ενοχλούν αυτά για τα οποία γκρινιάζει ???????????????????????
Μήπως , κάποια απο αυτά , 'Συνέχεια τα βάζει με τους νέους..' , απο
εκείνα που 'επεκτείνονται σε πολλούς τομείς' και σε κάνουν να
γράφεις απρεπέστατα (ο βαρύς , όντως , χαρακτηρισμός 'κολλάει' στο ε;)
'*Πρέπει να πέρασε πολύ άσχημη παιδική ηλικία , ε; *', σε ενοχλούν
προσωπικά ? και ήταν η αιτία της δημοσίευσης ?????Έτσι , απλά , έκανα μία ερώτηση........
Αποστόλης.
-
Για μεγάλο μέρος της νεολαίας ο Κ.Κ. έχει απόλυτο δίκιο. Χθες μιλούσα με έναν πρωτοετή φοιτητή Ιστορίας - Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο και έμεινα άναυδος από την απίστευτη ασχετοσύνη του και την έλλειψη διάθεσης για προβληματισμό και σκέψη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για μεγάλο μέρος της νεολαίας ο Κ.Κ. έχει απόλυτο δίκιο. Χθες μιλούσα με έναν πρωτοετή φοιτητή Ιστορίας - Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο και έμεινα άναυδος από την απίστευτη ασχετοσύνη του και την έλλειψη διάθεσης για προβληματισμό και σκέψη.μια εκδοχή είναι βέβαια πως τα νεότερα παιδιά σκέφτονται κυρίως το επαγγελματικό τους μέλλον και αναλώνουν τον χρόνο που έχουν στην απόκτηση τυπικών προσόντων, τον δε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες που τους κάνουν να ξεδίνουν και να εκτονώνονται μάλλον παρά να προβληματίζονται
φαντάζομαι οι περισσότεροι των 30+ σήμερα 'ζορίστικαν' μετά τα 17..ως τότε όμως έπαιξαν, διάβασαν, αλήτεψαν..στο φινάλε η γιαγιά τους τους είπε και κανένα παραμυθάκι..σήμερα απλά η κοινωνία απαιτεί ρεαλισμό, εξειδίκευση και ατομισμό..live fast die young δεν μου θέλατε ροκάδες?
ψιλοάσχετο (?) μια και πλησιάζουν άγιες μέρες..κάντε μια δοκιμή και ρωτήστε και το μικρό σας ξαδερφάκι αν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη να δείτε τι θα σας πεί..
Γιατί γκρινιάζει ο Καββαθάς;