-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Προφανως, αλλα ειναι ενα απλα σκληρο carnauba κερι. Ξερω πολυ καλα τις αντοχες του και καθε 2-3 μηνες το ξαναπερναω μεσα σε ουτε μια ωρα και με αστειο κοστος αφου η συσκευασια μου κραταει 3-4 χρονια με κοστος 40-50 ευρω.
Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με υποτιθεται ειδικα προιοντα που κοστιζουν 300+ ευρω και περνιουνται απο detailers, οποτε και οι απαιτησεις θα επρεπε να ειναι πολυ μεγαλυτερες κι οχι να χρειαζονται καθε 3 και λιγο "συντηρηση" με εξτρα κοστος και παλι αναμφιβολα, σε σχεση με τα οσα υποσχονται, αποτελεσματα.
Εσυ που το περασες μονος σου κι εβαλες απ'οτι ειπες ενα οχι ιδιαιτερα ακριβο προιον, το εκανες πιο πολυ σαν πειραμα.
Αλλα αν ειχες δωσει 300 ευρω κι επρεπε ανα χρονο να δινεις αλλα 50-100 για "συντηρηση" και παλι το χρωμα μαζευε κι αραχνες και το βερνικι καιγοταν απο κουτσουλιες κλπ κλπ, σιγουρα θα ησουν πολυ πιο αυστηρος με τα προιοντα αυτα.
Επειδη εχω δει παρομοιες περιπτωσεις σαν αυτες που αναφερω, γι'αυτο παραμενω υπερβολικα διστακτικος με τα προιoντα αυτα. Να εδινα 60-70 ευρω να αγορασω καποιο και να το εφαρμοσω μονος μου, σαν δοκιμη, ισως και να το'κανα. Να δωσω 300-400 ευρω ομως και να δινω κι εξτρα χρηματα καθε χρονο, ουτε με σφαιρες, γιατι πραγματικα θεωρω οτι δεν αξιζουν για το κοστος αυτο.Είπαμε από όλα έχει ο μπαξές για όλα τα βαλάντια. Εσύ βάζεις το κόστος και το χρόνο που σου παίρνει στην εξίσωση. Και φτηνά και εύκολα και αποδοτικά στην ίδια πρόταση είναι δύσκολο να τα έχεις όλα. Εφόσον σε βολεύει και είσαι ευχαριστημένος καλά θα κάνεις να συνεχίσεις με ότι χρησιμοποιείς, δεν τίθεται θέμα στο αν κάτι είναι "καλύτερο" έναντι του άλλου. Έχουν μεν τον ίδιο στόχο αλλά και αρκετές διαφορές.
Όσον αφορά τα υλικά της κεραμικής δεν έχουν εξωπραγματικά κόστη. Αυτό που έβαλα το τελευταίο κόστισε 15 ευρώ και βγάζει ενάμιση αυτοκίνητο το μπουκαλάκι(100 ml). Βάλε συν 15 ευρώ τα υπόλοιπα αναλώσιμα (πετσέτες κυρίως). Τα DIY κιτ long term κεραμικής που κυκλοφορούν κυμαίνονται συνήθως από 50-150 ευρώ. Ο εξοπλισμός μου ξεπερνά εύκολα το χιλιάρικο (πιεστικό,κομπρεσσέρ αέρα, φυσητήρας, αλοιφαδόρος, pads, σκαμπό , αλοιφές, πετσέτες, μπουκαλάκια, σκατάκια , οδοντόβουρτσα, προφυλακτικά κτλ) οπότε σίγουρα δεν ανήκω στην mainstream κατηγορία του τυπικού weekend warrior που απλά πλένει μόνος το αμάξι του. Αυτό που δε φαίνεται είναι οι άλλες πόσες ώρες έχουν καταναλωθεί σε τεχνικές για να μάθω να τα χειρίζομαι σε καλό επίπεδο αλλά και να κατανοώ το πως λειτουργεί η περιποίηση στο σύνολο.
Τα ποσά που ζητάνε οι επαγγελματίες είναι αρκετά μεγαλύτερα από 300 ευρώ. Ειδικά αν το αμάξι δεν είναι καινούργιο και χρειάζεται και διόρθωση/γυάλισμα ανεβαίνει αρκετά. Αυτό που πληρώνεις στην ουσία είναι (πολλές) εργατοώρες και όχι τόσο τα υλικά.
Αν είχα πληρώσει επαγγελματία για να μου περάσει κεραμική και δεν με είχε ενημερώσει σωστά σε αυτή την περίπτωση ναί θα ήμουν πιό αυστηρός, όχι τόσο με το προιόν όσο με τον επαγγελματία.. τώρα αν βγεί καμία επίστρωση στο μέλλον ξέρω γω με Valyrian Steel που να με γλιτώσει από όλα τα κακά που μπορεί να πάθει το βερνίκι καλά θα ήτανε
Προς το παρόν όλα τα αμάξια με κεραμική ή χωρίς μπορεί να χρειαστούν κάποιου είδους "συντήρηση", πχ από κακό πλύσιμο, water spots και ένα σωρό άλλους λόγους. Ακόμα και αυτό που έκανα χθές, συντήρηση στην ήδη υπάρχουσα κεραμική ήταν και όντως αν είχα κατάστημα θα έπρεπε να χρεώσω. Καταλαβαίνω πάντως τι λές, και εγώ είμαι κάπου στην μέση όσον αφορά το κόστος και αν αξίζει. Άλλοι είναι ευχαριστημένοι από την επιλογή τους και φυσικά εξαρτάται και από την τσέπη του καθενός. Πχ για έναν κάτοχο πολύ ακριβού αυτοκινήτου το κόστος δε θα τον φρενάρει. Τέλος, για κάποιον που ψάχνει το vfm το σωστό πλύσιμο/"συμβατικό" κέρωμα είναι εξαιρετική επιλογή και από αυτό ξεκινήσαμε όλοι..
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο εξοπλισμός μου ξεπερνά εύκολα το χιλιάρικο (πιεστικό,κομπρεσσέρ αέρα, φυσητήρας, αλοιφαδόρος, pads, σκαμπό , αλοιφές, πετσέτες, μπουκαλάκια, σκατάκια , οδοντόβουρτσα, προφυλακτικά κτλ)
αχαχαχ κλαίω , ξέχασες και τα μποξεράκια UOMO
Τα ποσά που ζητάνε οι επαγγελματίες είναι αρκετά μεγαλύτερα από 300 ευρώ. Ειδικά αν το αμάξι δεν είναι καινούργιο και χρειάζεται και διόρθωση/γυάλισμα ανεβαίνει αρκετά. Αυτό που πληρώνεις στην ουσία είναι (πολλές) εργατοώρες και όχι τόσο τα υλικά.
300? 400-500 πάει η "διόρθωση" και κέρωμα και με άλλα 200-300 κάνεις κεραμική "αλεξίσφαιρη" , ούτε μηχανάκι δεν σε γρατζουνά ...
Παιδιά δεν φαντάζεστε πως μου πλάσαραν την κεραμική , λες και είναι πανοπλία .
Ο άλλος είχε ποτίσει με κεραμική ένα demak up και αυτό είχε πετρώσει και μου το έδειχνε λέγοντας ότι τέτοια στρώση - τόσο χοντρή θα κάνει στο χρώμα ... μιλάμε για 5mm πάχος . -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το 915 σιγουρα. Παρκαρω σε πυλωτη βεβαια κλειστη απο πανω αλλα και παλι. Φυσικα το beading δεν ειναι το ιδιο οπως τον πρωτο μηνα αλλα υπαρχει ξεκαθαρα και 3.κηνες μετα, μην πω και 4. Αν βεβαια το καλοκαιρι παρκαρεις στον ηλιο για ωρες θα κρατησει κανα διμηνο το πολυ λογω θερμοκρασιων. Αλλα κατα μεσο ορο 3 μηνες τους βγαζει.
Νομίζω ότι έκανα τόσον καιρό βλακεία.
Χρησιμοποιούσα το gold class το οποίο είναι ωραίο σα σαμπουάν αλλά με ένα-δυο πλυσίματα αφαιρεί το κερί και χρειάζεται ξανά κέρωμα.Τζάμπα πήγαινε το 915.
Πήρα τώρα το pure shampoo της autoglym που κάνει για κερωμένα αυτοκίνητα.
Διαβάζω post που δεν έχω διαβάσει και θα ήθελα να γράψω τη γνώμη μου. Ίσως βοηθήσει.
To sds του gold class
https://www.meguiars.com/sites/default/files/pdf/G71 SDS.pdf
To sds του pure shampoo
https://www.autoglym.com/pub/media/pdfs/PURE-SHAMPOO.pdf
Aν της Megs είναι στα 8ph και όχι πάνω από αυτό το νούμερο, θεωρητικά έχουν και τα δύο σαμπουάν την ίδια δύναμη. Αν της Megs πάει στα 9 και 9,5ph είναι δυνατότερο δε θα έλεγα όμως αισθητά ώς προς την προστασία που μπορεί να αφαιρέσει.
Αν θυμάμαι καλά, το ουδέτερο ph είναι στα 7ph (δεν είναι ούτε όξυνο, ούτε αλκαλικό). Η κλίμακα του ph όπως γράφει και ο Μάστορας είναι λίγο πολύπλοκη για να πει κάποιος πόσο διαφορά μπορεί να έχει το 8ph από το 9ph. Δεν τα γνωρίζω με λεπρομέρια.
Μετά τα 7ph είναι ποιο δυνατό ως προς την δράση κατά της βρωμιάς και την αφαίρεση του κεριού.
Το gold class σαν conditioner μάλλον έχει κάποια "λάδια" όπως και το gloss shampoo της Sonax. Αυτό το κάνει να γλιστράει καλύτερα και να αφήνει μία γυαλάδα μετά το στέγνωμα.
Το sonax και το gold glass τα χρησιμοποιώ χρόνια. Το gold class βγαίνει ακριβότερο σε κάθε πλύσιμο γιατί απαιτεί μεγάλη δόση σαμπουάν. Εμένα μου φάνηκε πως γλιστράει και δεν μου έκανε κάποια "ζημια" στο κερί. Το ίδιο και το sonax που αυτό πρέπει να είναι κάπου στα 7-8ph.
Το pure shampoo από όσο θυμάμαι στη περιγραφή της η Autoglym αναφέρει πως είναι ότι γράφει. Δεν έχει κανένα πρόσθετο και είναι για να αφήσει μετά το ξέπλυμα μια επιφάνεια πραγματικά όπως είναι χωρίς να προσθέτει γυαλάδα.
Από όσα διαβάζω είναι πολύ καλό, κάνει καλό αφρό και είναι μία διαχρονική και οικονομική και ποιοτική αξία.
Μήπως στην περίπτωση του 915 δεν έγινε καλή προετοιμασία πριν την εφαρμογή του; Χρησιμοποιήθηκε περισσότερο σαμπουάν; Στην τελική. Πολύ καλή η επιλογή του Pure Shampoo. Πάνω από μία 10ετία αν δεν κάνω λάθος το έχει η Autoglym, όχι πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Glod Class που όμως κοστίζει σε κάθε πλύσιμο αρκετά παραπάνω χρήματα. Δεν ξέρω αν αξίζουν τόσα χρήματα παραπάνω. -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο εξοπλισμός μου ξεπερνά εύκολα το χιλιάρικο (πιεστικό,κομπρεσσέρ αέρα, φυσητήρας, αλοιφαδόρος, pads, σκαμπό , αλοιφές, πετσέτες, μπουκαλάκια, σκατάκια , οδοντόβουρτσα, προφυλακτικά κτλ)
αχαχαχ κλαίω , ξέχασες και τα μποξεράκια UOMO
300? 400-500 πάει η "διόρθωση" και κέρωμα και με άλλα 200-300 κάνεις κεραμική "αλεξίσφαιρη" , ούτε μηχανάκι δεν σε γρατζουνά ...
Παιδιά δεν φαντάζεστε πως μου πλάσαραν την κεραμική , λες και είναι πανοπλία .
Ο άλλος είχε ποτίσει με κεραμική ένα demak up και αυτό είχε πετρώσει και μου το έδειχνε λέγοντας ότι τέτοια στρώση - τόσο χοντρή θα κάνει στο χρώμα ... μιλάμε για 5mm πάχος .Τα μποξεράκια UOMO δεν είναι απλά εργαλείο detailing... είναι κάτι παραπάνω, ικανά να ξελογιάσουν οικονομικές μετανάστριες από το Ουζμπεκιστάν !
Ο μι τζι τι μλκιες λένε για να πουλήσουν.. Καλά που δεν έβγαλε κανά ταμπόν να λές και που δε σου είπε πως ότι πέφτει πάνω σου θα το βγάζεις ολική
Να αυτά δε μπορώ
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Διαβάζω post που δεν έχω διαβάσει και θα ήθελα να γράψω τη γνώμη μου. Ίσως βοηθήσει.
To sds του gold class
https://www.meguiars.com/sites/default/files/pdf/G71 SDS.pdf
To sds του pure shampoo
https://www.autoglym.com/pub/media/pdfs/PURE-SHAMPOO.pdf
Aν της Megs είναι στα 8ph και όχι πάνω από αυτό το νούμερο, θεωρητικά έχουν και τα δύο σαμπουάν την ίδια δύναμη. Αν της Megs πάει στα 9 και 9,5ph είναι δυνατότερο δε θα έλεγα όμως αισθητά ώς προς την προστασία που μπορεί να αφαιρέσει.
Αν θυμάμαι καλά, το ουδέτερο ph είναι στα 7ph (δεν είναι ούτε όξυνο, ούτε αλκαλικό). Η κλίμακα του ph όπως γράφει και ο Μάστορας είναι λίγο πολύπλοκη για να πει κάποιος πόσο διαφορά μπορεί να έχει το 8ph από το 9ph. Δεν τα γνωρίζω με λεπρομέρια.
Μετά τα 7ph είναι ποιο δυνατό ως προς την δράση κατά της βρωμιάς και την αφαίρεση του κεριού.
Το gold class σαν conditioner μάλλον έχει κάποια "λάδια" όπως και το gloss shampoo της Sonax. Αυτό το κάνει να γλιστράει καλύτερα και να αφήνει μία γυαλάδα μετά το στέγνωμα.
Το sonax και το gold glass τα χρησιμοποιώ χρόνια. Το gold class βγαίνει ακριβότερο σε κάθε πλύσιμο γιατί απαιτεί μεγάλη δόση σαμπουάν. Εμένα μου φάνηκε πως γλιστράει και δεν μου έκανε κάποια "ζημια" στο κερί. Το ίδιο και το sonax που αυτό πρέπει να είναι κάπου στα 7-8ph.
Το pure shampoo από όσο θυμάμαι στη περιγραφή της η Autoglym αναφέρει πως είναι ότι γράφει. Δεν έχει κανένα πρόσθετο και είναι για να αφήσει μετά το ξέπλυμα μια επιφάνεια πραγματικά όπως είναι χωρίς να προσθέτει γυαλάδα.
Από όσα διαβάζω είναι πολύ καλό, κάνει καλό αφρό και είναι μία διαχρονική και οικονομική και ποιοτική αξία.
Μήπως στην περίπτωση του 915 δεν έγινε καλή προετοιμασία πριν την εφαρμογή του; Χρησιμοποιήθηκε περισσότερο σαμπουάν; Στην τελική. Πολύ καλή η επιλογή του Pure Shampoo. Πάνω από μία 10ετία αν δεν κάνω λάθος το έχει η Autoglym, όχι πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Glod Class που όμως κοστίζει σε κάθε πλύσιμο αρκετά παραπάνω χρήματα. Δεν ξέρω αν αξίζουν τόσα χρήματα παραπάνω.Λοιπόν τα περί ph κτλ δεν είναι του πεδίου μου, κανονικά θέλουμε χημικό να τα ερμηνεύσει αλλιώς κινούμαστε στα όρια του @Lap -ειου Θεωρήματος.
Με μια μικρή επιφύλαξη το ουδέτερο ph είναι γύρω στο 5,5. Όσο πιο ουδέτερο ένα προιόν συνήθως χάνει σε δραστικότητα. Όμως.. χθές που έψαχνα για χημική απορρύπανση είδα ότι υπάρχουν και tar/iron removers με σχετικά χαμηλά ph. Στα fora όμως λένε ότι δεν έχει σημασία γιατί μόλις κάνουν αντίδραση στον ρύπο το ph αλλάζει και εκτοξεύεται. Χαμός δλδ και αν βρώ όρεξη θα το ξαναψάξω να κάνω ένα update. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας διαφωτίσει. Υπάρχουν πάντως σχετικά βίδεα στο γιουτούμπ αν και σε αυτά φοβάμαι μην είναι φόλα και έχουν λάθος πληροφόρηση.
Πρίν εφαρμόσουμε ένα κερί είμαι της άποψης να χρησιμοποιήσουμε ένα "καθαρό" σαμπουάν που δεν περιέχει άλλες εκπλήξεις μέσα και να είναι και ισχυρό. Γιατί όχι και IPA wipe για όποιον δεν βαριέται. Όσο πιο καθαρή η επιφάνεια τόσο καλύτερο το bond που θα γίνει στο κέρωμα που θα ακολουθήσει.
Επίσης έχετε υπ' όψιν ότι κάποια προιόντα (αλοιφές, toppers, σαμπουάν) μπορεί να μασκάρουν με αρνητικό τρόπο το κερί/sealant μας. Έχω απογοητευτεί πλήρως από προιόν της Carpro το essence+ που υποτίθεται φρεσκάρει/fillαρει την κεραμική της ίδιας εταιρίας. Είτε με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο με ελάχιστη πίεση το αποτέλεσμα ήταν να χάσει η κεραμική την υδροφοβικότητα της σε δύο σημεία που το δοκίμασα. Οπότε ή το προιόν είναι ψιλομάπα ή δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ (μάλλον κανείς δεν ξέρει από τις διαδικτυακές αναζητήσεις που έκανα)
-
Έτσι, όσα δεν ξέρουμε αφιερώνουμε χρόνο να διαβάσουμε και να τα μάθουμε. Ξεκινάμε από απλά άρθρα, οποία εννοια μας κεντρίσει το ενδιαφέρον την ψάχνουμε σε μελέτες ειδικών που είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Μέσα σε λίγες ώρες ψαξιματος έχουμε σχηματίσει μια αρχική εικόνα. Μετά αν μας ενδιαφέρει το θέμα διαβάζουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες και ξαφνικά από το πουθενά σας λένε ξερολα οι υπόλοιποι.
Δεν θα πάρουμε την θέση εργασίας κάποιου,ούτε θα διδαξουμε σε σχολές, αλλά θα μάθουμε κάτι νέο και θα το μεταφέρουμε στις συζητήσεις μας.
Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν σπούδασαν σε εποχές όπου όλες οι μελέτες και οι εργασίες στις σχολές στηρίζονται στο ίντερνετ έχω να πω πως το ότι διαβάζεις κάτι από το ίντερνετ δεν σημαίνει ότι το διαβάζεις σε κουτσομπολιστικα sites. Το διαβάζεις από σοβαρές πηγές, κάτι που στην εποχή σας δεν υπήρχε και πολλοί δεν το καταλαβαίνετε. Για αυτό μη σνομπαρετε το ίντερνετ, χρησιμοποιήστε το σωστά.
Μπράβο στο μάστορα για τις αναλύσεις του.
-
Διάβασα για τα iron removers, τις επικαθήσεις και το trafic film.
Βασικά Μάστορα και εγώ από 5μιση θυμάμαι πως αρχίζει το ουδέτερο ph αλλά κοίταξα την κατάταξη και μέχρι το 6 έδινε το προιόν όξινο. Οπότε αφού το αναφέρεις και εσύ είναι από 5μιση.
Στα iron removers θυμάμαι να διαβάζω πως είναι ουδέτερα και δεν βγάζουν το κερί. Έχω χρησιμοποιήσει δύο φορές της car pro και δεν είχα θέμα με το κερί. Είχα θέμα όμως με το ότι στο αμάξωμα δεν είχα σχεδόν καθόλου ρινίσματα σιδήρου. Το θεωρώ φυσικό για την Ελλάδα αυτό. Στις ΗΠΑ που έχουν τρένα θα έχουν πολλά περισσότερα ρινίσματα σιδήρου στο αμάξωμά τους. Στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου και εμπειρία μου, μόνο στις ζάντες χρειάζομαι το iron remover.
Για το trafic film remover. Αυτό θεωρώ πως εμφανίζεται στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος. Υπάρχουν προιόντα όπως το Bilt Hamber Surfex HD ή το Koch-Chemie Green Star που κάνουν καλή δουλειά. Για κάτι ποιο δυνατό υπάρχουν και τα TFR προιόντα. Ή αν θέλει κάποιος μπορεί να βάλει μία ποσότητα από τα προαναφερόμενα APC μαζί με το σαμπουάν που χρησιμοποιεί το οποίο αν είναι δυνατό, θα γίνει ακόμη ποιο δυνατό για να καθαρίσει καλά και το TFR και ότι βρωμιά υπάρχει σε όλο το αμάξωμα. Κάνει έναν καλό σε βάθος καθαρισμό. Το έχω κάνει με Surfex HD και το Gold Class Shampoo.
Το θέμα που προκύπτει είναι: καθάρισε από βρωμιά καλά το βερνίκι; Νομίζω πως εδώ έρχεται ο πηλός και ακολουθεί και ένα Paint Cleaner με abrasives για εμένα (άλλη θέλουν χωρίς), Το paint cleaner ταυτόχρονα καθαρίζει και το βερνίκι από το παλιό κερί.
Για τις γρατσουνιές που μπορεί να γίνουν από τον πηλό. Μία λεπτή αλοιφή με αλοιφαδόρο θα δώσει τη λύση.
Σχετικά με τα sealants (όχι τα waxes). Όσο καιρό παρακολουθούσα κατάλαβα πως σε καλή τιμή και διάρκεια είναι to Turtle Wax Ceramic και το Soft99 Fusso Coat 12 months που έχει και πολύ καλή υδροφοβικότητα εκτός από διάρκεια.
Όμως όπως λέει αυτός ο Άγγλος detailer δε θυμάμαι όνομα για να διατηρηθούν αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει να περαστεί άλλο προϊόν από πάνω. Ή να περαστεί κάποιο της ίδιας εταιρίας.
Προσωπικά επειδή της sonax το σπρέι μου έβγαλε την ψυχή (κάνει όμως δουλειά), πήγα στο κεραμικό με ψέκασμα της turtle wax. Θα προτιμούσα το Fusso Coat αλλά έχω κουραστεί με αλοιφές και τριψίματα.
Το Fusso έχει αν το γράφω σωστά PTF που το κάνει ανθεκτικό και το ίδιο συστατικό έχουν και άλλα προϊόντα της Sof99 οπότε δεν χάνει τις ιδιότητές του το Fusso. -
Το turtle wax, δεν αφήνει πολλά υπολείμματα συγκριτικά με άλλα που πρεπει να τα τρίψεις;;
-
Το ουδέτερο ph είναι το 7. Το 5,5 είναι το ph του ανθρώπινου δέρματος και γι΄αυτό είναι ουδέτερο για το δέρμα, αλλά όχι ουδέτερο γενικά. Τα σαπούνια και τα σαμπουάν γενικά έχουν ph πάνω από 7. Διαλύουν λίπη και παρεμφερείς ουσίες.
Φυσικά δε θα θέλαμε Ph κάτω από 7 γιατί διαβρώνει τα μέταλλα.@sarantism σκέφτομαι κι εγώ να πάω στο pure shampoo.
-
Θυμήθηκα τώρα, παλιό μέλος του φόρουμ, που είχε δώσει 300€ για γυάλισμα φαναριών!
-
Έχει δίκιο ο Αλέξανδρος, το ουδέτερο ph είναι στο 7, λογικό εφόσον η κλίμακα φτάνει μέχρι το 14. Όντως με του δέρματος το μπέρδεψα . Κάτω από 7 είναι τα όξινα και πάνω από αυτό τα αλκαλικά.. Όσο πάμε προς τα άκρα τόσο πιο δραστικά είναι
-
@sarantism Αν θυμάμαι καλά την έχουμε ξανακάνει την ίδια συζήτηση περί βαθιάς απορρύπανσης κτλ. Anyway..
Αυτό έχει ξανανέβει ? Το πέτυχα σήμερα τυχαία.. detailing εξομοιωτής
https://store.steampowered.com/app/1433570/Car_Detailing_Simulator/
-
Μόνο εσύ θα μπορούσες να δώσεις 13ε για να πλένεις το αμάξι σε εξομοιωτή
-
Χρησιμοποιεί τον εξομοιωτή τις ημέρες που βρέχει.
-
Χαχαχαχα καλό! Όχι δεν πλέρωσα προτιμώ το λαιβ
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το turtle wax, δεν αφήνει πολλά υπολείμματα συγκριτικά με άλλα που πρεπει να τα τρίψεις;;
Δεν αφήνει lap. H εφαρμογή του και το σκούπισμά του είναι πολύ απαλά.
Μάστορα τα είχαμε ξαναγράψει. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Τα έγραψα γιατί είδα να γίνεται κουβέντα για τα iron removers και τον πηλό.....
Για τον καθαρισμό των τζαμιών (εξωτερικά) καλή δουλειά κάνει και ο συνθετικός πηλός.
Δεν το έψαξα στο διαδίκτυο αν κανείς γνωρίζει. Γιατί τα καθαριστικά ελαστικών για αυτοκίνητα γράφουν να μην χρησιμοποιηθούν σε ελαστικά για μοτοσυκλέτες; -
Τότε κάνω κάτι λάθος.
Το πήρα και εγώ και είναι πολύ πιο δύσκολο από τα της meguiar's, αφήνει πολλά σημάδια και θέλει πολλές φορές με καθαρό πανί να τις ομαλοποιησεις.Αλλά όταν το κάνεις είναι από τα καλυτερα που έχω δει.
-
Lap εγκεφαλικό ή βιασύνη ; τόσα λάθη σ' ένα μόνο ποστ μας κάνουν κι ανησυχούμε, κάνε break το ΣΚ
-
Εγκεφαλικό.....
Μόνο ένα λάθος έκανα και αυτό το χρεώνω στο τ9. -
Αγαπάμε Lap γιατί τα βάζει με τα θηρία/μουσεία του forum, χάσμα γενεών. Διόρθωσε και το brand όμως γιατί θα μας περάσουν για ερασιτέχνες από σκρουτζ και youtube. Στα του topic έχει τολμήσει κανένας καθαρισμό κινητήρα μόνος του ; Τα APC σε μικρές αραιώσεις κάνουν δουλειά ή να πάω κατευθείαν σε degreaser ή μήπως μείξη τους ;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ