-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Lol alex. Δε θυμάμαι αν το πέρασες κεράκι. Αν το έχεις κάνει και του ρίξεις με πιεστικό και αέρα θα είσαι λογικά κομπλέ. Αν είναι ακερωτο, με νερό από λάστιχο και σκέτο πανί δε ξέρω.. Κακά τα ψέμματα πρέπει να το πας λίγο εμπειρικά για να είμαι ειλικρινής
Λοιπόν δάσκαλε πρώτο μπανακι ήταν, αφρός προπλυσης, σαμπουάν meguiars με κερί και μετά στο τέλος έβαλα meguiars ceramic wax αυτό το μπλε το μπουκαλι
-
Θα το δοκίμαζα με νερό όπως λες και πετσέτα απαλά με προσοχή.
-
Θα το δοκίμαζα με νερό όπως λες και πετσέτα απαλά με προσοχή.
Ευχαριστώ φιλε
-
Swiffer για τη σκόνη;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Swiffer για τη σκόνη;
Το φοβάμαι φίλε Lap.
2ον θέλω κάτι για τσακ μπακ... Ωχ αμαρτησα για το συγκεκριμένο τοπικ
Παιδιά δεν θέλω να φανεί κάπως αυτό που θα πω και ίσως να φανώ υπερβολικός σε κάποιους αλλά όταν είσαι κυλιόμενο 8ωρο στην ψυχικη υγεια(τουτέστιν μεγάλη ψυχολογική κούραση) μετά γυρίζω και πάω αλλες 4 ώρες αγροτικά με θερμοκρασίες μεγάλες και οξυγόνο ελαχιστο λόγω της κλεισουρα που έχουν τα φυτά βάλε μετά τον ύπνο βάλε οικογένεια βάλε κάποια θέματακια υγείας οικογενειακα κάπως πρέπει να μειώνω τους χρόνους μιλάω για καμμια 20ρια μέρες ακόμα μετά θα στρώσει η δουλειά.
Υ. Γ έχω θάλασσα 15χλμ και ακόμα δεν έχω πάει όχι για μπάνιο ούτε να την δω -
Ότι σε βολεύει ρε 'σύ Άλεξ, σιγά που θα σε κρίνουν κιόλας άσχετοι άνθρωποι.
Αν σου έρθει το βάφεις και λευκό με βούρτσα.
Εύχομαι μόνο καλά νέα να έχεις και να κουράζεσαι δημιουργικά.
-
Λοιπόν παίδες σήμερα είπα να ρίξω λίγο νεράκι να φύγουν οι σκονες από το x άσχετο που στο τέλος μου ήρθε η όρεξη και το έπλυνα και με σαμπουάν , αυτό που έχω να πω τελικά το hybrid ax που είχα πέρασει πριν μια βδομάδα έκανε δουλειά έριχνα νερό με το λάστιχο (βαρέθηκα να συνδέσω πιεστηκό) και έφευγε αμέσως και έμεναν ελάχιστες σταγόνες, αυτό που λέει ο Mastoras έχει δίκιο πως αν πάρεις και έναν φυσητήρα για το τέλος δεν μένει τίποτα συν γλυτώνεις χρόνο.
Υ. Γ πήρα ένα πιστόλι νερού από γνωστό super market ονόματα από L αρχίζει, σαν εικόνα νόμιζες πως έχεις μπαζούκας αλλά από παντού τρέχουν νερά.
Υ. Γ σορρυ αν γράφω καμμια λέξη πχ λεκη αλλά μου ράγισε η οθονη από τηλ και είναι στο κέντρο ακριβώς... Ήταν ατύχημα αραγε ή ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και την ασύρματη φόρτιση που έχει το x? -
Μόνο μετροσεξουαλ τύποι με κορόλλα υβριδική έχουν αιφον. Άλλαξε κινητό για αρχή, ευκαιρία είναι
Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα
-
Μόνο μετροσεξουαλ τύποι με κορόλλα υβριδική έχουν αιφον. Άλλαξε κινητό για αρχή, ευκαιρία είναι
Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα
Βρε ποιον ξέρω με υβριδική corolla? Ποιον ξέρω?
Άσχετο αλλά εγώ samsung κοιτούσα -
Έχω μια απορία εδώ και πολύν καιρό.
Υπάρχουν σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί. Και σκέφτομαι:
Το σαμπουάν πρέπει να το ξεπλύνεις πολύ καλά, να φύγει όλο. Από την άλλη, το κερί πρέπει να μείνει. Έτσι, ο συνδυασμός αυτός έχει δύο ανταγωνιστικά υλικά, αφού το μεν ένα πρέπει να φύγει, το δε άλλο πρέπει να μείνει. Ναι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση αυτά έρχονται ζευγάρι.
Ποιο το νόημα λοιπόν να έχεις αυτά τα δυο μαζί; -
Είναι:
- Τέχνασμα μάρκετινγκ
- Δουλεύει λίγο, γιατί τα καλά σαμπουάν αυτοκινήτου δεν αφαιρούν το κερί (εξ' ου και χρειάζεται πηλός ή IPA).
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχω μια απορία εδώ και πολύν καιρό.
Υπάρχουν σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί. Και σκέφτομαι:
Το σαμπουάν πρέπει να το ξεπλύνεις πολύ καλά, να φύγει όλο. Από την άλλη, το κερί πρέπει να μείνει. Έτσι, ο συνδυασμός αυτός έχει δύο ανταγωνιστικά υλικά, αφού το μεν ένα πρέπει να φύγει, το δε άλλο πρέπει να μείνει. Ναι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση αυτά έρχονται ζευγάρι.
Ποιο το νόημα λοιπόν να έχεις αυτά τα δυο μαζί;@alex-mix Δε κατάλαβα αν έχεις μηλόφονο έτσι όπως τα έγραψες με το Χ. Έχεις δεν έχεις ισχύει ο σχολιασμός χαχα
@alexandros-s Οι εταιρίες βγάζουν σαμπουάν 2 σε 1 γιατί συχνά ο καταναλωτής δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο και όρεξη να διαθέσει για την περιποίηση του οχήματος του. Κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πλένουν μόνοι τους το αμάξι αλλά όχι και να το κάνουν επιστήμη ή και να το "υπηρετούν" αντί να τους υπηρετεί.
Πάντα ένα προιόν 2 σε 1 λοιπόν θα έχει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης αλλά θα υστερεί σε διάρκεια. Το κερί λοιπόν που θα περιέχει το σαμπουάν θα κρατήσει λίγο, από πλύσιμο σε πλύσιμο δηλαδή και αυτό αν δε περάσει μεγάλο μεσοδιάστημα. Όπως πάντα η διάρκεια εξαρτάται και από την έκθεση του οχήματος στα φυσικά φαινόμενα. Φυσικά όταν εφαρμόζουμε stand alone sealants έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
Το κερί δε "φεύγει" μόλις ξεπλύνεις το όχημα. Σαν να προσθέτεις ένα λιπαντικό σε νερό είναι, θα χρειαστείς νέο πλύσιμο ή και κάποιο προιόν για να το αφαιρέσεις άμεσα (πχ ισοπροπυλική αλκοόλη IPA)
@fanis75 Με έκαψες .. τα σαμπουάν αυτοκινήτου δεν χωρίζονται σε καλά και κακά. Υπάρχουν δραστικότερα ή πιο ήπια ανάλογα την περίπτωση και τι επιδιώκουμε. Αποκέρωση κάνουμε με δυνατό σαμπουάν+ IPA ή κάποιο προιόν Paint prep, όχι με πηλό.
Τα υγρά κεριά στα σαμπουάν, τα κλασσικά κεριά καρναούμπας, τα συνθετικά κεριά, οι κεραμικές επιστρώσεις για ερασιτέχνες ή και αυτές που εφαρμόζονται από επαγγελματίες, όλα ανήκουν στην κατηγορία LSP (Last Step Protection). Μπορεί να διαρκούν λοιπόν από μια εβδομάδα μέχρι και χρόνια και να έχουν και επιπλέον ιδιότητες (σκληρότητα, υδροφοβικότητα, εμφάνιση κτλ.) . Για αυτό κέρωμα από κέρωμα διαφέρει, όπως και οι κεραμικές επιστρώσεις μεταξύ τους.
Σε άλλα νέα όσοι πλένετε μόνοι σας πάντα να ζητάτε από τον μέσο γίβωνα που βάζει χέρι στο αμάξι σας να μην το πλύνει, ξεσκονίσει κτλ. Ο κόσμος είναι εντελώς ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει τι τους λές, επαναλάβετε το με κάθε τρόπο. Σκέφτομαι να βάλω ταμπέλα νέον με ανάλογο μήνυμα όταν αφήνω το αμάξι γιατί μου κάνανε μλκια.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η διαπίστωση ότι η κεραμική επίστρωση δεν είναι όσο scratch proof θα ήλπιζα και θα δοκιμάσω ένα προιόν (carpo essense plus) σε κάποια σημεία που παρατήρησα τη μεγαλύτερη "ζημιά" που μου κάνανε(πίσω πόρτα) για να το μπαλώσω. Θα επανέλθω επί του θέματος..
-
Αποκέρωση κάνουμε με δυνατό σαμπουάν+ IPA ή κάποιο προιόν Paint prep, όχι με πηλό.
Έχω μια θεωρία. Μπορεί να λέω βλακεία, μπορεί όμως να είναι και σωστό.
Αν κάποιος κάνει τον πηλό χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου ισοπροπυλική αλκοόλη. Κάνει δηλαδή ένα καλό πλύσιμο, με ένα κοινό σαμπουάν, τύπου gold class και μετά να πηλώσει δουλεύοντας και με λιπαντικό. Το λιπαντικό διαλύει εν μέρη το κερί (γιατί όλο και κάτι ουσίες θα περιέχει) αλλά όχι όλο το κερί. Αυτό το λίγο κερί που έχει μείνει παρέχει και μια προστασία από τα στίγματα marring του πηλού, ενώ το πήλωμα γίνεται μια χαρά. Αυτό που λέω το εφάρμοσα πέρσι και όντως δεν είχα καθόλου στίγματα, ενώ το αποτέλεσμα το ένιωθες στην υφή, αφού η επιφάνεια του αυτοκινήτου ήταν τόσο λεία όσο ποτέ.
Αλλά: πρώτον, το κερί που είχα από κάτω ήταν καρναουβικό (νομίζω ότι το brilliant shine ή άλλα συνθετικά κεριά δε θα είχαν τόσο βολική συμπεριφορά) δεύτερον, σίγουρα κάποια πολύ μικρά σκουπιδάκια δε θα μαζευτούν, αλλά η δουλειά θα έχει γίνει. -
Το λιπαντικό πηλού μπορεί να είναι κάποιο εξειδικευμένο προιόν είτε.. νερό με σαπουνάδα. Αυτό που ζητάμε είναι να παρέχει αρκετή λίπανση ώστε η τραχύτητα του πηλού να κάνει την λιγότερη δυνατή ζημιά και ταυτόχρονα τη δουλειά του. Όσο πιο αποτελεσματικά κάνουμε πηλό τόσο πιο πολλούς ρύπους θα σηκώσει με αντίστοιχη "ζημιά", όσο πιο λίγους, λιγότερη και η ζημιά. Αυτό λέει η εμπειρία μου. Εγώ είμαι της άποψης μετά τον πηλό(που δε το κάνουμε συχνά) να ακολουθήσει ένα απλό γυάλισμα είτε με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο. Εφόσον κάποιος αφιερώνει τόσο χρόνο ήδη με τον πηλό ας το πάει all the way..
-
Συνήθως λιπαντικό μπορεί να είναι το ίδιο το σαμπουάν που πλένουμε το αυτοκίνητο. Εγώ έτσι το χρησιμοποιώ με τον bild hamber. Ο συγκεκριμένος πηλός σου λέει ότι μπορείς και με σκέτο νερό βέβαια.
-
Εννοείται ότι μετά τον πηλό πρέπει να γίνει ένα καλό γυάλισμα και για προστασία. Είναι δώρο-άδωρο το να κάνεις κοτζάμ πηλό και να μην περάσεις ένα καλό κερί από πάνω.
Όσον αφορά το σαπουνόνερο, το πιστεύω ότι δουλεύει, αλλά να σας πω την αλήθεια έχω βολευτεί με τα λιπαντικά. Πήρα εξάλλου πρόσφατα κι ένα της gyeon, που επιτρέπει αραίωση μέχρι 1/10. Με την συχνότητα που κάνω πηλό, θα μου πάει για μια δεκαετία! -
Και εγώ εχω το ONR που είναι για πολλές χρήσεις και μια από αυτές είναι σα λιπαντικό πηλού. Μόνο να μη συγχέουμε το κέρωμα με το γυάλισμα. Υπάρχουν εξαιρετικές ΑΙΟ(all in one) αλοιφές που με χρήση αλοιφαδόρου πετυχαίνεις γυάλισμα και κέρωμα μακράς διάρκειας σε ένα βήμα με ελάχιστο κόπο/χρόνο.
Και μια παρατήρηση.. Όταν πλένουμε και κερώνουμε "συμβατικά" οι γείτονες μας κοιτάνε με λύπηση χλευάζοντας (πάλι το χαιδεύει ο λακαμάς λένε). Όταν όμως βγούν τα ματσίνια που κάνουν φασαρία, πιεστικά, κομπρεσσέρ αέρα, φυσσητήρια, αλοιφαδόροι και εργαλεία η γειτόνισσα βαράει παλαμάκια στα χαμηλά χαζεύοντας εμάς και το uomo να ξεπροβάλλει κρύβοντας (εν μέρει) την τριχωτή λωκοχαραμάδα μας. Ωπ αυτός ξέρει σου λέει τι κάνει, βγάζει αντρίλα και κινείται λάικ ε μπός.. Δοκιμάσθε, Πιστέυσθε, μετανοείτε !
-
https://www.youtube.com/watch?v=uIQ9b1FcWxw
Άχαστη η συμβουλή του Mastora για να γίνεις ελκυστικός στις γυναίκες. Περιμένουμε όμως report για το τι έγινε στο αμάξι, να δανείστηκε το Vitara o Γάτος για ξεμπούκωμα ή λασπομαχίες σε ειδική του Ακρόπολις ;
Youtube Video -
Al Bundy. Είδωλο
-
@fanis75 Με έκαψες .. τα σαμπουάν αυτοκινήτου δεν χωρίζονται σε καλά και κακά. Υπάρχουν δραστικότερα ή πιο ήπια ανάλογα την περίπτωση και τι επιδιώκουμε. Αποκέρωση κάνουμε με δυνατό σαμπουάν+ IPA ή κάποιο προιόν Paint prep, όχι με πηλό.
Δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι υπαρχουν κατι σαμπουαν νο νεημ που ειναι σαν τρυλετ και ειναι χάλια. Αυτα λοιπον (οπως και το τρυλετ, αβα κλπ) αφαιρουν το κερι. Επίσης και ο πηλός το αφαιρεί (εδω αφαιρεί ρυπους). Οποτε περασα πηλο το αμαξι το κερι (προσοχη κερί οχι sealant) εφυγε.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ