-
Μισό, εννοεις να βάλουμε γαλάκτωμα και όταν στεγνωσηναπο πανω τη νανοτεχνολογία;
Χάλια γίνονται τα πλαστικά. Στο δικό σου τι βάζεις εκεί μπροστά στους υαλοκαθαριστήρες. Και σε εσένα πρέπει να έχει πολύ πλαστικό εκει. Εκείνο το σημείο φοβάμαι πολύ εγώ.
Ενώ πάντα του βάζω γαλακτώματα, το καθαρίζω απαλά απαλά πάντα αν το αφήσω αρχίζει και δείχνει πολύ φθηνό και χάνει αυτό το πώς να πω ...την ωραία πλαστηκουρα.
Και υπόψιν από την πρώτη μέρα του βάζω και το περιποιούμαι. Κυριολεκτικά την πρώτη μέρα.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μισό, εννοεις να βάλουμε γαλάκτωμα και όταν στεγνωσηναπο πανω τη νανοτεχνολογία;
Όχι.. Εννοώ ότι αν τον καλύπτει το αποτέλεσμα της ενυδάτωσης από ένα γαλάκτωμα υδάτινης βάσης μπορεί αντί αυτού να χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο προιόν κεραμικής ώστε να έχει και διάρκεια. Αυτό ισχύει για όλους
Συνοπτικά οι οδηγίες για τέτοιου είδους κεραμικές είναι να εφαρμόζονται σε ολοκάθαρη επιφάνεια (Ναι τελικά μπορούμε να τις καθαρίζουμε με ισοπροπυλική ή paint prep), πέρασμα της κεραμικής με ένα applicator και σκούπισμα με μια δυο πετσέτες. Πανεύκολο
ΥΓ Εκεί μπροστά που λές το πλαστικό πάντα με τα χρόνια ασπρίζει. Και εκεί βάζω γαλάκτωμα για πλαστικά (Γενικά βαριέμαι να περιποιούμαι πλαστικά και ζάντες) Ένας δλδ λόγος που ψήνομαι να δοκιμάσω την κεραμική είναι να μην ασχολούμαι συχνά..
-
Άι γεια σου. Αυτό θέλω....όπως το δείχνει στο βίντεο εκεί που το περνάει. Ενώ και τα δύο μέρη που συγκρίνει ειναι καθαρά, αυτό που περασε είναι πιο ....δεν ξέρω πως να το περιγράψω....και γαμω τα πλαστικά.. Αυτό εννοούσα.
Όταν είναι έτσι το πλαστικό μου αρέσει πάρα πολύ ως υλικό.
Να σε ρωτήσω αυτό μπαίνει στο ταμπλό;
Ωραίο πράγμα να έχεις ένα αυτοκίνητο έτσι... Κάθεσε και το καμαρώνεις. Δεν χρειάζεται μόνο να το οδηγείς. Το καμαρώνεις ως αντικείμενο.
Στο βίντεο με το κίνητρα όπως το έχει απλά τον χαζεύεις ως έργο τέχνης -
Θεωρητικά ναι, αν το ταμπλό είναι σκληρό πλαστικό. Όμως προσωπικά δε θα το έκανα γιατί θα άλλαζε ο τόνος του σε σχέση με τα πλαστικά της υπόλοιπης καμπίνας.
Πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή θα ήταν στα φανάρια του οχήματος
-
Πιο σκληρό μόνο ο βράχος...χεχεχε.
Στο ταμπλό έλεγα για προστασία από τον ήλιο. Δεν έχει και πολύ καλά τζάμια με προστασία uv. Ψηλοφουρνος γίνεται και χτυπάει όλο αυτό στο ταμπλό
Και στα φανάρια σωστά...δεν το σκέφτηκα!!
Ωραίος! Θενξ ε λοτ ρε συ... Σκέφτομαι να το εφαρμόσω μόλις έχω χρόνο
-
κλείνει 5ετία το όχημα φέτος το καλοκαίρι. χρώμα γκρι μεταλλικό σε αρκετα καλή κατάσταση.
σε ένα πρόχειρο πλύσιμο που του έκανα μόνος μου παρατήρησα μερικά μαύρα μπιμπίκια (πολύ μικρά) στο κάτω μέρος των μπροστινών πορτών. έτσι μου γεννήθηκε η απορία...
για την συντήρηση του χρώματος τι μου προτείνετε? γυάλισμα, κέρωμα, προστασίες κλπ? επίσης επειδή δεν έχω τον χρόνο και τον χώρο είναι εύκολο να μου προτείνετε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο που να κάνει τέτοιου είδος δουλειές? προσωπικά με ένα πρόχειρο ψάξιμο google έχω βρει ένα συνεργείο στο Ηράκλειο Αττικής κοντά στο ΟΑΚΑ. (δεν το αναφέρω μην θεωρηθεί διαφήμιση) αλλα δεν με βολεύει τόσο η περιοχή.
Αν έχετε όμως να μου προτείνετε μερικά πέριξ της Νέας Φιλαδέλφειας-Ίλιον-Περιστέρι θα το εκτιμούσα.( το όχημα παρκάρει στον δρόμο οπότε δεν με ενδιαφέρει η υπερβολή απλά θέλω να το περιποιηθώ όταν μου δωθεί η ευκαιρία σε συνάρτηση πάντα με το κόστος. )
-
@gv2000 Ψάξε ένα εξειδικευμένο κατάστημα περιποίησης αυτοκινήτου (detailing) να το πάς για βαθύ καθαρισμό/κέρωμα. Όχι συνεργεία, πλυντήρια αυτοκινήτων των δέκα ευρώ..
Εκεί θα σε ενημερώσουν και για τα υπόλοιπα.. Γυαλίσματα, προστασίες κεραμικές κτλ ανεβάζουν πολύ την τιμή και δεν αφορούν αυτούς που δεν δίνουν πολύ σημασία στο όχημα τους.
Τα μαύρα μπιμπίκια μπορεί να είναι οτιδήποτε με πιθανότερο την πίσσα..
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θεωρητικά ναι, αν το ταμπλό είναι σκληρό πλαστικό. Όμως προσωπικά δε θα το έκανα γιατί θα άλλαζε ο τόνος του σε σχέση με τα πλαστικά της υπόλοιπης καμπίνας.
Πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή θα ήταν στα φανάρια του οχήματος
Να τα πάρω ένα - ένα Μάστορα γιατί κόλλησα και δεν τα κατάλαβα καλά. Δεν γνωρίζω από κεραμικές.......Σε ασπρισμένο από τον ήλιο πλαστικό, η κεραμική θα δώσει αυτό το μαύρο εργοστασιακό χρώμα;
Επίσης σε πλαστικό που έχει φύγει το βερνίκι του είναι θαμπό θα βελτιώσει η κεραμική τη θαμπάδα;
Η συγκεκριμένη της Gyeon είναι και για φανάρια;
Το ταμπλό αν είναι μαλακό, δεν ξέρω αν το σκληραίνει η κεραμική. -
@sarantism Ούτε εγώ έχω εμπειρία εφαρμογής από κεραμικές. Έχω διαβάσει πολύ για αυτές και έχω παρακολουθήσει πολλά video οπότε ότι γράφω είναι προσωπική εκτίμηση, όχι απαραίτητα ο κανόνας.
Η κεραμική ναι, σε ασπρισμένο από τον ήλιο πλαστικό θα το επαναφέρει όπως θα έκανε ένα γαλάκτωμα. Η διαφορά είναι στην διάρκεια σε σχέση με το δεύτερο. Όσο βέβαια περνάει ο καιρός θα δείς και εκεί σε κάποια σημεία να χάνει την γυαλάδα της μέχρι το σημείο που θα πρέπει να κάνεις επανεφαρμογή.
Αν ένα πλαστικό είναι πολύ χάλια, πχ αμάξι 30ετιας λέμε τώρα, τα trim restorers που ανέφερα πρίν όπως το polytrol είναι σαν βαφή άρα και η επαναφορά θα είναι πιο έντονη. Ίσως κρύβουν και καλύτερα αμυχές/εκδορές σε σχέση με τα άλλα.
Ναι, η gyeon είναι και για φανάρια εφόσον είναι πλαστικά. Ανάλογο προιόν είναι και της CarPro το DLUX. Εγώ θα σου πρότεινα για όσα προιόντα αναφέρουμε να κάνεις τη δική σου διαδικτυακή έρευνα και να κρίνεις ποιό θα είναι καταλληλότερο για την περίπτωση σου.
Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όταν λές σε πλαστικό που έχει φύγει το βερνίκι εννοείς προφυλακτήρα? Φανάρια ? Αν έχει φύγει το βερνίκι θέλει ξανά... βερνίκι. Αν είναι φανάρι που έχει κιτρινίσει και αφού το ξεθαμπώσεις, εκεί η κεραμική υποθέτω θα βοηθούσε να καθυστερήσει το εκ νέου κιτρίνισμα..
Οι κεραμικές δεν αντικαθιστούν το βερνίκι. Το βερνίκι μπορεί να έχει πάχος 50-150 microns χονδρικά όταν το πάχος της κεραμικής είναι της τάξεως 1-4 ανάλογα τα χέρια εφαρμογής.. Τα από πάνω νούμερα είναι ενδεικτικά
-
Mastora το πλαστικό που έχει χάσει το βερνίκι του, είναι «κομμάτι» μοτοσυκλέτας. Αυτό μπορώ με φωτογραφίες να το εξετάσω ίσως, στέλνοντας τις φωτογραφίες ή στον πωλητή στην Ελλάδα, ή στη Gyeon.
Τα φανάρια είναι πλαστικά. Είναι καθαρά. Έχουν όμως κάποιες γρατσουνιές αν τα κοιτάξει από πολύ κοντά. Το ρωτάω και αυτό στη gyeon αν και νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση δε θα έχω θέμα με την εφαρμογής της.
Για τα φανάρια το θέλω γιατί κάθε δύο χρόνια, με ένα φιλό ντουκόχαρτο «κάνω χέρια». Στα φανάρια τα απλά τεχνητά κεριά, δεν νομίζω να συγκρίνονται με μία κεραμική. Για ταμπλό δεν έχω θέμα.
Μην το σκέφτεσαι για τις προτάσεις σου. Δεν συνηθίζω να τα βάζω με όποιον μου προτείνει κάτι. Η πρόταση είναι πρόταση, πρέπει όμως και εγώ να το ψάξω. Ειδικά από το διαδίκτυο που ο άλλος δεν το βλέπει από κοντά οτιδήποτε, δε μπορώ να έχω απαιτήσεις τρελές.
Εδώ από κοντά το βλέπει κάποιος (οτιδήποτε) και μπορεί να πέσει έξω στις εκτιμήσεις του.
Όποτε μπορέσω θα τα ψάξω τα βίντεο στο Mdetailing. -
Πάντως αν είναι βαμμένο πλαστικό που έχει ξεφλουδίσει το βερνίκι αμφιβάλλω αν ένα προιόν κεραμικής θα το βοηθούσε. Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις όμως
Οι μικρογρατζουνιές στα φανάρια δεν επηρεάζουν την εφαρμογή της κεραμικής. Απλά θα παραμείνουν όπως και πρίν. Κανονικά μετά τα ντουκόχαρτα χρειάζεται και πέρασμα με αλοιφαδόρο για να εξομαλυνθούν όσο περισσότερο γίνεται οι ατέλειες και να πάρεις το καλύτερο δυνατό φινίρισμα. Στο τέλος "σφραγίζεις".
Σωστό αυτό που λές περί απομακρυσμένων εκτιμήσεων. Εδώ απλά υποθέσεις κάνουμε.. Χωρίς trial & error σε πραγματικές συνθήκες δε γίνεται να είμαστε απόλυτοι..
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@gv2000 Ψάξε ένα εξειδικευμένο κατάστημα περιποίησης αυτοκινήτου (detailing) να το πάς για βαθύ καθαρισμό/κέρωμα. Όχι συνεργεία, πλυντήρια αυτοκινήτων των δέκα ευρώ..
Εκεί θα σε ενημερώσουν και για τα υπόλοιπα.. Γυαλίσματα, προστασίες κεραμικές κτλ ανεβάζουν πολύ την τιμή και δεν αφορούν αυτούς που δεν δίνουν πολύ σημασία στο όχημα τους.
Τα μαύρα μπιμπίκια μπορεί να είναι οτιδήποτε με πιθανότερο την πίσσα..
ευχαριστώ!
-
Για καθαρισμο κινητηρα ποια μεθοδο προτιματε,για αποφυγη πιθανον προβληματων με ηλεκτρολογικα?
-
Εγω βαζω πιεστικο κανονικα και δεν ειχα ποτε θεμα παρα μονο πολλα χρονια πισω στην 147 μου που ειχε βαλει νερο απ τους πολλαπλασιαστες. Οκ δεν επιμενεις πανω απο ασφαλειοθηκες, πολ/στες, abs κτλ αλλα με λιγη προσοχη σε συγχρονα αυτοκινητα νομιζω ειναι safe. Κατα τα αλλα εγω ξεκιναω με engine cleaner, πινελο-διαφορες βουρτσες (ακομα και η μακρια για τις ζαντες), ξεπλυμα με το πιεστικο και τελος dress τα πλαστικα με οτι εχω. Δεν το ψαχνω και πολυ. Συνηθως βαζω το ιδιο υλικο που βαζω και στα πλαστικα εσωτερικου.
Δευτερα ξεκινησα ανανεωση κεραμικου στο Cupra, "τελειωσα" χθες το απογευμα. Δυστυχως δε πηγε οσο καλα θα ηθελα κυριως λογο χωρου (πυλωτη), γυρης και κακου φωτισμου. Δοκιμασα το κεραμικο του Μεϊντανη (ceramic bond new formula) το οποιο μαλλον δεν κανει για diy. Δε συγχωρει τπτ. Στεγνωνει σε 10 δευτερολεπτα οταν το cQuartz 3.0 κανει εως και λεπτο και αρα ειναι πολυ πιο user friendly. Γενικα εχω αφησει λεκεδες και πρεπει να ξαναδιορθωσω τοπικα και να ξαναπερασω κεραμικο και μετα να περασω κι ενα δευτερο χερι ολο το αμαξι για να κρατησει παλι 1.5-2 χρονια.
-
Τι μου θύμισες.. είχε μια 147 ο αδερφός μου κάποτε. Όταν έβρεχε δεν την κουνούσε γιατί πάντα έμενε από ηλεκτρολογικά. Ειλικρινά ήταν αλλεργική.. α και δεν υπήρχε δεύτερο πάρκινγκ τότε οπότε μας ξεβόλευε τα δικά μας να βάλει τον ιταλικό οχετό.. Το οινοπνευματί μεταλλικό και και τα μπορντοκόκκινα δέρματα την μάρανε κατά τα άλλα.. τέσπα
Μοτέρ δε πλένω ποτέ, μπράβο για την υπομονή. Αν ποτέ γίνει χωματερή θα κάτσω να ασχοληθώ λογικά.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για την DIY κεραμική. Γιατί σου πήρες τόσες μέρες ? Φαντάζομαι μια μέρα προετοιμασία/γυάλισμα και την επόμενη από νωρίς σφράγισμα με την κεραμική δεν αρκούσε ? Τις ατέλειες πώς θα τις διορθώσεις, σου έχει ξανατύχει ? Θένξ
-
Ειχα original και facelift 147, τρομερα αυτοκινητα και τα δυο και με κανανε και οπαδο μαρκας. Εκτοτε εχουν περασει 5-6 αυτοκινητα απο τα χερια μου και οι Alfa παραμενουν τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα που ειχα ποτε. Και δουλευανε παντα στα κοκκινα οι καημενες. Κοφτες παντου και παντα ελεω ηλικιας και κενου αναμεσα στα αφτια.
Τωρα σε οτι αφορα την κεραμικη με περιοριζε ο χωρος γι αυτο και η διαρκεια. Δευτερα επλυνα, περασα πυλο κτλ. Τριτη πρωτο σταδιο διορθωση με μεσαιο pad και μεσαια αλοιφη (γυρω στις 4 ωρες). Τεταρτη δευτερο σταδιο γυαλισμα με μαλακο pad και ψιλη αλοιφη. Πεμπτη ενα touchless πλυσιμο να φυγουν τα πολλα, περασμα ισοπροπυλικη και μετα ενα χερι κεραμικο. Συνολικα πρεπει να μιλαμε για περιπου 13-15 ωρες αλλα σε εντελως ακαταλληλους χωρους και συνθηκες. Σε οργανωμενο κλειστο χωρο σ αυτο το χρονο θα ειχα κανει και δευτερο χερι ανετα και πολυ ποιοτικοτερη δουλεια γενικως.
Τωρα για ατελειας ιδια διαδικασια...ξανα λιγο cut μεχρι να φυγει το σημαδι, γυαλισμα εαν χρειαζεται και τοπικα κεραμικο. Θα σημαδεψω με χαρτοταινια τετραγωνακια και θα δουλεψω εκει. Θα βοηθαγε ιδιαιτερα να ειχα μινι αλοιφαδορο αλλα δε μπορω να δικαιολογησω 200-300€ γι αυτη τη χρηση.
-
Θυμάμαι καλό ήταν το 147 όταν δεν έβρεχε αλλά του έμεινε κουσούρι του bro και είπε δε θα ξαναπάρει από τότες πάντως. Χαίρομαι που τη δικιά σου την απόλαυσες
Πολλές οι ώρες και σε νιώθω.. γι'αυτό λέω αν έχεις παρέα/βοήθεια είναι άλλη εμπειρία. Βέβαια όταν φτάνεις στο τέλος αποζημιώνεσαι, είναι ωραίο συναίσθημα.
Εύχομαι να γίνεται τοπικά η διόρθωση όπως λές μιας και έχεις εμπειρία, γιατί διαβάζω για γυαλόχαρτα και επανεφαρμογή ολόκληρων πάνελ αν κάτι πάει στραβά με high spots κτλ.
Εμένα ο αλοιφαδόρος μου είναι έκκεντρος με μικρό throw (8mm) και αλλάζω την πλάκα από 5άρα σε 3άρα. Έτσι κάνω και πιο μικρές περιοχές με το ανάλογο pad. Εκτός αν εννοείς εκείνον τον πάρα πολύ μικρό τον nano πώς τους λένε που ναί αν δεν είσαι επαγγελματίας ή λεφτάς δεν αξίζει..
-
Μεχρι τωρα ειχα δουλεψε μονο με ενα Flex δανεικο και ειπα να παρω δικο μου και πηρα το γνωστο Bulle που μαλλον εχει η μιση ελλαδα. Αυτος ερχεται με 6αρα πλακα και την αλλαξα στα καπακια με 5αρα αλλα δυστυχως ειναι long thow και 3αρα δεν παιρνει. Ισως επρεπε να χω παρει short throw ωστε να εχω και το οψιον της 3αρας.
Παντως για οικιακη χρηση μου φανηκε σουπερ τιμιος ο Bulle. Στο 1/4 της αξιας του Flex και σε εργονομια και δονηση δεν καταλαβα διαφορα. Αν καταλαβα καπου διαφορα ειναι στη μεταφορα θερμοτητας στο pad και στο παραπανω στολαρισμα.
-
Αν έχεις δουλέψει με flex που είναι σοβαρό επώνυμο μηχάνημα κορυφαίο στους rotary λογικό να είδες διαφορά στο stalling, άλλη κατηγορία.
Στην Ελλάδα όλα αυτά τα έκκεντρα μηχανήματα για budget detailing δυστυχώς τα φέρνουν με μεγάλα throw και πλάκες. Εγώ για αυτό το λόγο έφερα το δικό μου από Γαλλία, το οποίο και αυτό φτηνιάρικο είναι, αλλά μου δίνει το πλεονέκτημα της μικρότερης πλάκας.
Για οικιακή χρήση είναι μια χαρά. Αν πάρεις δεύτερο μηχάνημα με μικρότερη πλάκα υπολόγισε 100-150 ευρώ κινέζικο συν τα pads που πρέπει να αγοράσεις. Όντως ξεφεύγει.. Άσε είδα τιμές για τα pads που θέλω να πάρω και μου βγαίνει άλλο ένα 80αρι+ . Βαρέλι χωρίς πάτο το "άθλημα"
-
Ολα αυτα τα αθληματα ειναι πανακριβα οσο και να το ψαχνεις με τα εργαλεια και τις προσφορες τους.
Για μενα ηταν 3η φορα στο Cupra οποτε ας πουμε σε "επαγγελματια" θα ηθελα 1500€ γι αυτες τις 3 φορες. Τωρα εχω δωσει συνολο τα παντα ολα 500-700€ και μου χουν μεινει και τα εργαλεια. Συν την ικανοποιηση του μαστορεματος. Περιμενω και το C4 οποτε με αλλα 100-120€ υλικα θα κανω κι εκει τη δουλεια μου και θα γινει αποσβεση με το παραπανω.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ