-
Και το κουτσομπολιό της εβδομάδας... 4 ήμερα σεμινάρια detailing στον τόπο μας κοστολογούνται 1000 ευρώ συν φπα / άτομο
Τοποθετούμε χέρια στην κοιλίτσα και κουλουριαζόμαστε στο έδαφος. Ξεκινάμε τα γέλια και τις σπασμωδικές κινήσεις μέχρι να ξημερώσει
ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ - φτούυυ
-
Εγώ κερί περνάω με σπρευ κάθε δύο το πολύ τρεις πλύσεις. Το καλοκαίρι ίσως και σε κάθε πλύση. Από εκείνα τα σπρευ που απλά συντηρούν. Το ίδιο και το γαλάκτωμα στα πλαστικά, άντε πες τα πλαστικά μια φορά το μήνα ίσως τα κάνω ιδιαίτερα τώρα που φτιάχνει ο καιρός. Αλλά γενικά μετά το κερί που το κάνω σιγά σιγά σε όλο το αμάξι ψηλοκουραζομαι και έλεγα μήπως γλυτώσω τα πλαστικά. Κολλάνε και τα γλακτωματα για πλαστικά και γίνομαι χαλιά και άστα να πάνε.
Βέβαια στα πλαστικά η επιβράβευση είναι σχεδόν άμεση. Όταν τα βλέπεις ολοφρεσκα σου φτιάχνουν τη διάθεση αλλά είναι κουραστικό για εμένα. Πιο ωραία αίσθηση να χουφτωνεις τη λαμαρίνα.
Ωραία, όταν δοκιμάσεις τίποτα τετοια γράψε να μάθουμε...
-
Πρόσθεσα μερικές φώτο στην προηγούμενη σελίδα και αφήνω και ένα video από το κινητό με το τελικό αποτέλεσμα του Captur..
Πρώτη φορά ανεβάζω βίδεο οπότε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θα έπρεπε να κινούμαι πιο αργά ας πούμε κτλ κτλ. Πατήστε το γραναζάκι να ανεβάσετε ποιότητα. Σην αρχή μου αρέσει που φαίνονται οι αντανακλάσεις στο καπό
ΥΓ Ξέχασα να ευχαριστήσω τον φίλο Yem για το lidl-o-σκαμπουδάκι που ήταν ευγενική του χορηγία/δωράκι
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και το κουτσομπολιό της εβδομάδας... 4 ήμερα σεμινάρια detailing στον τόπο μας κοστολογούνται 1000 ευρώ συν φπα / άτομο
Τοποθετούμε χέρια στην κοιλίτσα και κουλουριαζόμαστε στο έδαφος. Ξεκινάμε τα γέλια και τις σπασμωδικές κινήσεις μέχρι να ξημερώσει
Είσαι αχάριστος , θα κάνεις σεμινάριο με όλες τις παστρικοθοδώρες της Ελλάδας και θες να το κάνεις και τσαμπέ... Ξέχασα να αναφέρω ότι με το σεμινάριο "φροντίδας & αγάπης" απο τον μάστορα θα πάρετε δώρο ένα ταχύρρυθμο μπινελικίων ένα βιβλιαράκι άσεμνων χειρονομιών , επίσης θα λάβετε 2 σφουγγάρια και 1 πετσέτα για στέγνωμα ( τσιμπήσαμε και το giveaway )
-
Πες μου ότι αυτό είναι γκουτσι πατάκι...
-
Πολύ καλή δουλειά στο Renault! Σε ευχαριστώ φίλε μου Mastora78 για την πάντα πολύτιμη βοήθειά σου!
Χίλια ευρώ στην Ελλάδα για σεμινάριο detailing; Καήκαμε!! -
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γελαει ο κοσμος. Εγινε και η σχολαστικη περιποιηση (detailing) του αυτοκινητου επιστημη και ζητανε κι ενα χιλιαρικο που τοσο δεν κανουν πραγματικα επιστημονικα σεμιναρια για να δειξουν πραγματα που οποιος ειναι γραμμενος σε καποιο αναλογο φορουμ μαθαινει πανευκολα. Τωρα για γυαλισματα και τετοια ετσι κι αλλιως με 4 σεμιναρια προφανως και δε μαθαινεις κατι, θελει εξασκηση κι εμπειρια.
Με λιγα λογια, οι τυποι απευθυνονται σε μεγαλα κοροιδα.
-
Θέλει ταλέντο, και φυσικά τα κατάλληλα εργαλεία. Οπως ολα τα επαγγέλματα που χειρίζεσαι πολλά εργαλεία θέλει ικανότητα παρατήρησης και οξυδέρκεια. Ιδιαίτερα να μπορείς να σταματήσεις εκεί που πρέπει για να βγει τέλειο το αποτέλεσμα. Είναι που δύσκολο αυτό στην πράξη. Ένας ερασιτέχνης ή με μικρή εμπειρία απλά θα καταστρέψει το όχημα.
Όλοι νομίζουν πως έλα μωρέ λίγο γυάλισμα είναι. Ναι καλά.... -
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θέλει ταλέντο, και φυσικά τα κατάλληλα εργαλεία. Οπως ολα τα επαγγέλματα που χειρίζεσαι πολλά εργαλεία θέλει ικανότητα παρατήρησης και οξυδέρκεια. Ιδιαίτερα να μπορείς να σταματήσεις εκεί που πρέπει για να βγει τέλειο το αποτέλεσμα. Είναι που δύσκολο αυτό στην πράξη. Ένας ερασιτέχνης ή με μικρή εμπειρία απλά θα καταστρέψει το όχημα.
Όλοι νομίζουν πως έλα μωρέ λίγο γυάλισμα είναι. Ναι καλά....Συμφωνώ απόλυτα lap!
-
Η περιποίηση δεν απαιτεί ταλέντο ούτε καν η οδήγηση πλέον.. Είναι κάτι που αν έχεις όρεξη, αφιερώνεις χρόνο και μαθαίνεις. Στα σχετικά forums και στο youtube έχει άπειρο υλικό είτε σαν οδηγούς για αρχάριους είτε ολόκληρα σεμινάρια για προχωρημένους.
Κοινή λογική χρειάζεται, όρεξη και πειθαρχία. Όσον αφορά το γυάλισμα, το μηχάνημα του ερασιτέχνη είναι ο έκκεντρος αλοιφαδόρος που αν κάποιος καταφέρει να κάνει ζημιά με αυτόν το λές και κατόρθωμα. Ο περιστροφικός όντως θέλει περισσότερη προσοχή και εμπειρία.
Άλλωστε και εγώ ως χομπύστας με τις παραπάνω πηγές ξεκίνησα και είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω μάθει και εφαρμόσει. Ως υπέρμαχος του do more, talk less εγώ παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάζει πράγματα και να μη "φοβάται". Αν θέλει ο @yem μπορεί να μας πεί αν του φάνηκε δύσκολο ή επίφοβο το γυάλισμα όταν του έδωσα τον αλοιφαδόρο.. το τελευταίο στάδιο στο καπό μόνος του το έκανε
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όλοι νομίζουν πως έλα μωρέ λίγο γυάλισμα είναι. Ναι καλά....Προφανως δεν ειναι απλο το γυαλισμα, τουλαχιστον αν θες να κανεις σοβαρη διορθωση κι οχι απλα ν'αφαιρεσεις ελαχιστη αραχνη. Αλλα εξισου προφανως δε μαθαινεται παρακολουθωντας ενα σεμιναριο. Αυτο εγραψα. Θελει εξασκηση αρκετη ωστε να αποκτησεις εμπειρια και φυσικα σωστο μηχανημα και προιοντα. Αλλα κυριως εξασκηση. Οσα σεμιναρια ή βιντεο και να δεις, αν δεν πιασεις αλοιφαδορο στο χερι σου να τον δουλεψεις σε λαμαρινα και να αποκτησεις εμπειρια, δεν κανεις τιποτα.
-
Το ταλέντο το αναφέρω ως ικανότητα στα χέρια. Καλύτερα έπρεπε να πω ευχέρεια. Αλλά και το ταλέντο τι είναι στην ουσία;
Δηλαδή είναι κάποιοι άνθρωποι που πιάνουν τα χέρια τους και μπορούν να τα ελέγχουν σωστά και ειναι κάποιοι άλλοι αμπαλοι, όσες φορές και αν κάνει εξάσκηση κάποιος αμπαλος, θα κάνει τσαπατσουλια κτλ.
Με λίγα λόγια είτε το έχει είτε δεν το έχει.
Και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα καθώς έχω κάνει το λάθος να αφήσω το αυτοκίνητό μου σε "επαγγελματίες" που τελικά έκαναν μέχρι και ζημιά. Παρόλη την εμπειρία τους επί χρόνια που μου διαφήμιζαν δεν μου άφησαν θετικές εντυπώσεις.
Οκ δεν πήγα στα καλύτερα μαγαζιά, επέλεξα απλά πλυντήρια που μου είπαν πως ξέρουν και έχουν και πελατεία επί χρόνια!!!Το ίδιο και σε αλυσίδα βαφής αυτοκινήτου. Πολύ μέτρια πράγματα. Και υποτίθεται έχουν πελατεία ετών.
Είτε λοιπόν είναι κομπογιαννίτες είτε πραγματικά έκαναν ότι μπορούσαν αλλά μέχρι εκεί μπορούσαν. Δεν έχουν την ικανότητα για πιο πάνω.Στου yem τελικά έφτιαξε το θέμα με τις στάμπες;
Για να μην παρεξηγηθώ γιατί όντως έτσι όπως το διαβάζω αυτό που έγραψα φαίνεται αφοριστικο. Το αντίθετο θέλω να πω στην ουσία, αυτό που θέλω να πω είναι πως ακόμα και ερασιτέχνες και χομπίστες μπορούν να έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα έως εντυπωσιακά (όπως βλέπουμε και στο τοπικό) από πολλούς επαγγελματίες.
-
Για αρχή να χωρίσουμε τις εργασίες αναλόγως , δηλαδή όπως ειπώθηκε ένα απλό ξε-αράχνιασμα / μια παραπάνω φροντίδα από το απλό πλύσιμο / ένα πέρασμα με γυαλιστικό-σφραγιστικό είναι για τελείως αρχάριους που έχουν δει έστω και μια φορά κάποιον να το κάνει .Δηλαδή εγώ που έχω πιάσει μόνο σφουγγάρι και σαπούνι είδα τον @mastoras78 με τον αλοιφαδόρο και κατάλαβα ότι δεν είναι και τίποτα το σπέσιαλ και ότι δύσκολα με την stage 1 αλοιφή και με μαλακό σφουγγάρι θα "κόψω" βερνίκι , ομοίως και με τον πηλό που φοβόμουνα μην κάνω γρατζουνιές αλλά είδα ότι με την πετσέτα πηλού δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει μλκία. ΑΛΛΑ αυτά τα "εύκολα" βήματα τα είχε περάσει ο μάστορας πριν από εμένα τα είχε φτάσει σε κατάσταση ψύχωσης με το detailing και σε κάποια φάση το αποδόμησε/ απομυθοποίησε και απλά κατέληξε σε μεθόδους εύκολες , γρήγορες και αποτελεσματικές , shortcuts που τα κερδίζεις ψάχνοντας πολύ και πάνω από όλα πληρώνοντας πολλά .
Επομένως τα σεμινάρια δεν είναι μλκία αλλά είναι μλκία να ζητάς 1000ε . Τώρα στις ικανότητες/αντίληψη του καθένα που λέει ο @lap έχει ένα δίκιο , έχω φίλο που δεν μπορεί να βάλει κοκα κόλα στο ποτήρι του , η μισή στο πάτωμα και στο ποτήρι αφρός , το παιδί έχει δύο αριστερά χέρια ( και εγκέφαλο) σε ένα δεξιό κόσμο , προφανώς αυτός θα κόψει το βερνίκι ακόμα και με μπαμπάκι .
Για πιό χοντρές δουλειές όπως διόρθωση/επαναφορά κτλ εκεί σίγουρα θα το κερδίσεις με την εξάσκηση και γενικά με την ενασχόληση , πχ τα σποτς που είχα και έφυγαν κατα 98% στο καπό και βάλαμε μπλέ σκληρό σφουγγάρι και χοντρή αλοιφή το φοβήθηκα να το κάνω εγώ ίσως με περισσότερη πείρα και παλιότερο/γηραιότερο το αυτοκίνητο να το κάνω και μόνος .
Κόστος : αν υποθέσουμε ότι είμασταν ένας έμπειρος ερασιτέχνης και ένας άσχετος και μας πήρε κάνα 8ωρο μαζί με πολύ κουβέντα/ χαβαλέ/ φαγητό/ εκπαίδευση , χάλασε ο μάστορας μισό μπουκαλάκι αλοιφή και και λερώσαμε τα πάντα πές ότι χάλασε και 2 γούνες και ότι τις πέταξε οπότε έφυγε ένα 50ε ( νομίζω οι γούνες πλένονται λίγες φορές) , ένας επαγγελματίας με έναν βοηθό θα το ξεπέταγαν σε 3-4 ώρες θα έκοβαν σίγουρα δρόμο και σίγουρα δεν θα πετάξουν τόσο εύκολα τα υλικά τους ή θα έχουν φτηνότερα από του μάστορα και θα τσίμπαγαν τα 400ε και καλά θα έκαναν αφού πολλοί από εμάς δεν έχουν το χώρο / εργαλεία / χρόνο /διάθεση να το κάνουν .
αυτά... -
Νομίζω το τελευταίο post του @yem δείχνει απόλυτα αυτό που ήθελα να πώ.. Ασχοληθήκαμε μαζί μια μέρα και πλέον έχει κατανοήσει έννοιες και τεχνικές που χωρίς την πρακτική που κάναμε δε θα ήταν εφικτό. Για αυτό επιμένω να δοκιμάζουμε πράγματα και να μην φοβόμαστε.
"Πρόβλημα" θα έχει κάποιος που βαριέται να ενημερωθεί και θα ψάχνει το μαγικό προιόν που σε 2 λεπτά θα του δώσει το αποτέλεσμα που ονειρέυεται. Αυτός που θα βάλει σφουγγάρι σε πλατό από.. τρυπάνι για να "γυαλίσει" γιατί θέλει να το κάνει τσαμπέ. Εκείνος που θέλει να κάνει παπάδες χωρίς καλά καλά να ξέρει πώς να πλύνει σωστά και σε βάθος ένα όχημα. Οκ υπάρχουν και εκείνοι που είναι αρούγκαλοι και δεν πιάνουν τα χέρια τους αλλά θέλω να πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς ένας τέτοιος τύπος δύσκολα θα ασχολιόταν με την περιποίηση του αυτοκινήτου του
Ακριβώς αυτό ήθελα να πώ και για τα σεμινάρια. Είναι ευεργετικό να σου δείξει κάποιος με μεγαλύτερη πείρα τα σωστά "πατήματα" για αυτό άλλωστε και ρώτησα την τιμή τους. Τα λεφτά όμως που ζητάνε τα θεωρώ εξωφρενικά σε επίπεδο αρπαχτής. Πέρα από το μάρκετινγκ των εταιριών που πουλάνε προιόντα και κάνουν εμπόριο, πλέον παρατηρώ την τάση από πρώην πλυντηριάδες αυτοκινήτων να την έχουν ψωνίσει για τα καλά. Μετά τα γυαλίσματα και πλέον τις κεραμικές επιστρώσεις, δημιουργήθηκε αγορά για τρελό μάδημα.. Βλέπουμε λοιπόν την τάση τους για ατομικό branding ακριβώς όπως τα μαγείρια που αυτοπρομοτάρονται μεταξύ τους με τα μάστερσεφ και τους χρυσούς σκούφους, τα αστέρια και τις λοιπές παπαριές για να σου πουλήσουν ένα πιάτο των 20 ευρώ στο 5πλάσιο..
edit: Προσωπική μου άποψη ότι οι φανοποιοί επιτελούν απείρως "σοβαρότερο" έργο από τους παραπάνω.. Θέλει πολλά balls, κόπο και σκληρή "βρώμικη" δουλειά για να επαναφέρεις ένα τσακισμένο όχημα στην προηγούμενη του κατάσταση. Εκεί οι αλοιφαδόροι είναι με γούνες, ζόρικοι στο handling και από τη σκόνη τα πνευμόνια σου γίνονται τασάκι. Βαριές δουλειές που ξεχωρίζουν τους άντρες από τις τιτίκες..
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για πιό χοντρές δουλειές όπως διόρθωση/επαναφορά κτλ εκεί σίγουρα θα το κερδίσεις με την εξάσκηση και γενικά με την ενασχόληση , πχ τα σποτς που είχα και έφυγαν κατα 98% στο καπό και βάλαμε μπλέ σκληρό σφουγγάρι και χοντρή αλοιφή το φοβήθηκα να το κάνω εγώ ίσως με περισσότερη πείρα και παλιότερο/γηραιότερο το αυτοκίνητο να το κάνω και μόνος .
Κόστος : αν υποθέσουμε ότι είμασταν ένας έμπειρος ερασιτέχνης και ένας άσχετος και μας πήρε κάνα 8ωρο μαζί με πολύ κουβέντα/ χαβαλέ/ φαγητό/ εκπαίδευση , χάλασε ο μάστορας μισό μπουκαλάκι αλοιφή και και λερώσαμε τα πάντα πές ότι χάλασε και 2 γούνες και ότι τις πέταξε οπότε έφυγε ένα 50ε ( νομίζω οι γούνες πλένονται λίγες φορές) , ένας επαγγελματίας με έναν βοηθό θα το ξεπέταγαν σε 3-4 ώρες θα έκοβαν σίγουρα δρόμο και σίγουρα δεν θα πετάξουν τόσο εύκολα τα υλικά τους ή θα έχουν φτηνότερα από του μάστορα και θα τσίμπαγαν τα 400ε και καλά θα έκαναν αφού πολλοί από εμάς δεν έχουν το χώρο / εργαλεία / χρόνο /διάθεση να το κάνουν .
αυτά...Έτσι ακριβώς είναι.. συμφωνώ για τους χρόνους και όχι μόνο ! Όσον αφορά τη δουλίτσα που κάναμε δε πρέπει να χαλάσαμε πάνω από 1/4 από το μπουκαλάκι των 250ml της αλοιφής. Γενικά καταναλώνεις λίγο από το ένα και το άλλο γύρω σου αλλά στο σύνολο δεν είναι κάτι φοβερό.
Μου δίνεις πάσα να πώ για τα pads.. Τα pads τα πιο σκληρά που είναι για διόρθωση και επειδή μπουκώνουν από την αλοιφή και τα υπολλείματα όσο και να τα καθαρίζεις κατά τη διάρκεια του έργου, πρέπει να τα αλλάζεις ταχύτερα. Ιδανικά λοιπόν θές όσο περισσότερα γίνεται ίδιου τύπου (πχ σκληρά μπλέ της Rupes) αν θές να τελειώνεις την ίδια μέρα όλο το όχημα. Αν τα δουλεύεις για πολλά πάνελ χωρίς να τα αλλάζεις χάνουν σε αποτελεσματικότητα διόρθωσης, φθείρονται από τη ζέστη και λερώνουν πάρα πολύ. Μειώνεται και η συνολική διάρκεια ζωής τους.
Από αυτά που είναι πιο μαλακά και δεν "κόβουν" βερνίκι χρειάζεσαι λιγότερα σε σχέση με τα σκληρά. Εγώ επειδή αποφεύγω τις βαριές διορθώσεις έχω περισσότερα pad για γυάλισμα παρά για διόρθωση.
Τα pads αν τα συντηρείς σωστά και δεν τα σκίζεις/παραδουλεύεις την ώρα του γυαλίσματος αντέχουν πολύ, μην ανησυχείς. Δές πώς γίνανε ξανά μετά το καθάρισμα, σαν καινούργια
Πρίν :
-
Αυτά τα wool pads της Rupes τα έχω κι εγώ. Τα έχω δουλέψει με menzerna ψιλή κι από πάνω cQuartz 3.0 και το αμάξι για 1 χρόνο μένει άψογο κι ας τρώει 2-3 πλυσίματα βούτσα το μήνα. Για κάποιον που πλένει ευλαβικά στο χέρι σίγουρα θα κρατάει γεμάτη 3ετια.
Τώρα επειδή πλέον είναι 3ετίας και με 50Κ χλμ, θα δοκιμάσω πρώτη φορά να κόψω και να κάνω 2 stage δουλειά γιατί έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά θεματάκια.
Οπότε ανάλογα και το τι θα βρω στα μαγαζιά, λέω να δουλέψω με μέτριο rupes σφουγγάρι πράσινο και medium cut menzerna και γυάλισμα με προβατάκι και menzerna super finish. Κεραμικό μάλλον θα δοκιμάσω το Ceramic bond του Μεϊντάνη ή παίζει και το Nanolex.
-
Μου αρέσουν τόσο τα wool που θέλω να πάρω και τα μπλέ της ίδιας σειράς. Λιγότερο stalling και φοβερή αίσθηση. Νομίζω τα πράσινα foam έχουν καταργηθεί και έχουν αντικασταθεί από τη νέα σειρά της Rupes. Ψάχτο και εσύ..
Για τις κεραμικές δεν έχω -όπως ξαναπεί- εμπειρία, αλλά αν δοκίμαζα θα προτιμούσα εταιρίες με πολλά reviews από youtubers συγκεκριμένους που εμπιστεύομαι. Κατά πάσα πιθανότητα cQuartz κτλ δηλαδή που έχεις δουλέψει ήδη.
-
cQuartz είναι δοκιμασμένο αλλά είναι και δυσευρετο και δεν είμαι σε φάση να περιμένω. Και για τα άλλα δύο έχω μάθει από ντόπιους εφαρμογείς που (ψιλο)εμπιστεύομαι ότι είναι οκ.
Εγώ παντως πινω νερό στο όνομα του κεραμικού. Όσο κακό και να είναι, είναι τρελή ευκολία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ αμάξι και να το αφήσω άνευ.
-
Στο car detailing όπως σε πολλά πράγματα, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να τα μάθεις μόνος σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολύ χρόνο και πιθανόν και χρήμα. Ο άλλος είναι όπως ο Mastoras να υπάρχει δηλαδή κάποιος που να θέλει να σου μεταφέρει όσα έχει μάθει.
Μακάρι πολλοί να ήταν όπως ο φίλος ο Mastoras! Τα "μαντηλάκια" με αιθυλική αλκοόλη, είναι κατάλληλα για να καθαρίσω: πλαστικά, τζάμια αυτοκινήτου;
Μου φαίνεται πως στα πλαστικά η ισοπροπυλική αλκοόλη (και το οινόπνευμα) δεν είναι κατάλληλη για καθαρισμό.
Βασικά ρωτάω για τα πλαστικά, όχι μόνον του αυτοκινήτου, αλλά και του πληκτρολόγιου, του mouse κλπ
@stefan147 Το κεραμικό τι καλά και τι κακά κατά τη γνώμη σου πάντα, έχει; -
Αν κάποιος μπορεί να μου πει τη διαφορά....Δεν πρόκειται για το ίδιο προιόν;
Δεν βλέπω κάπου στο site της Turtle Wax ένα προιόν της να κυκλοφορεί το ίδιο με διαφορετική τιμή......
Βάζω το link.
[https://oil-stores.gr/index.php?route=product/search&search=turtle wax](link url)
Επειδή το link δεν παραπέμπει.
Ας βάλει κάποιος στο search του [https://oil-stores.gr/](link url) τις λέξεις: turle wax και θα δει ότι δείχνουν τα screen shots που μένουν και ίσως χρειαστούν γιατί κάποιοι (όχι εγώ) πλήρωσαν από ότι φαίνεται το ίδιο προιόν ακριβότερα. Εκτός αν η turtle wax, βγάζει το ίδιο προιόν σε δύο εκδόσεις και δεν το βρίσκω πουθενά σε άλλο e-shop....
Το έχει προσέξει αυτό κανείς σε άλλο e-shop Ελληνικό ή ξένο;
Αν το oil-stores.gr διαβάσει την ανάρτηση ας μας απαντήσει πριν χρειασθεί να το κάνει σε αρμόδια υπηρεσία.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ