-
Συνήθως είναι Quick Detailing spray και εάν είναι από αξιόλογο κατασκευαστή, κάνουν καλή δουλειά (αν και εφήμερη). παλιά χρησιμοποιούσα για αυτή την δουλειά τα ZAINO Z6 (για καθημερινό) και το Ζ8 (1 φορά τον μήνα) και ήταν απίστευτα!
-
Εξαρτάται τι σπρέυ είναι αυτό. Δε νομίζω πάντως να είναι κάτι βλαβερό. Γι' αυτή τη δουλειά υπάρχουν άπειρα προϊόντα πάντως. Quick detailing, quick wax και διάφορα άλλα. Όρεξη και χρήμα να σκορπάς είναι η φάση.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
κι ο καταναλωτής κρίνει αυτή την κοστολόγηση.
Εδώ είναι το λάθος νομίζω.
Δεν μπορείς να κρίνεις γιατί δεν έχεις εξολοκλήρου τα δεδομένα.
Μπορείς να αξιολογήσεις αν εσύ μπορείς να το καλύψεις ή αν για εσένα αξίζει.
Αντικειμενικά ομως δεν μπορείς να κρίνεις την οποία κοστολόγηση. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αντικειμενικά ομως δεν μπορείς να κρίνεις την οποία κοστολόγηση.Εάν κάποιος έχει ασχοληθεί με το detailing σε βάθος, μπορεί να κρίνει την κοστολόγηση, με την έννοια ότι μπορεί να ξέρει τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος των προϊόντων. Τώρα το πόσο κοστολογεί ο καθένας τον χρόνο του, είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
κι ο καταναλωτής κρίνει αυτή την κοστολόγηση.
Εδώ είναι το λάθος νομίζω.
Δεν μπορείς να κρίνεις γιατί δεν έχεις εξολοκλήρου τα δεδομένα.
Μπορείς να αξιολογήσεις αν εσύ μπορείς να το καλύψεις ή αν για εσένα αξίζει.
Αντικειμενικά ομως δεν μπορείς να κρίνεις την οποία κοστολόγηση.Ποια δεδομένα ακριβώς μου λείπουν δηλαδή για να αξιολογήσω? Δεν είναι κάποια μαγική συνταγή η φάση. Όλα φανερά και ευρέως διαδεδομένα είναι.
Εσύ αν δεν κάνω λάθος έχεις δηλώσει ότι σου είναι παντελώς αδιάφορα όλα αυτά και απλά αφήνεις τη δουλειά να στην κάνει άλλος. Το γεγονός ότι δεν έχεις εσύ εικόνα από κοστολόγια κτλ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες για όποιον τις αναζητήσει.
-
Έχεις επιχείρηση Detailing και ξέρεις τα κόστη;
Εγώ έχω πει ότι δεν έχω χρόνο και χώρο να κάνω μόνος μου τη δουλειά. Άρα αν πάω να κάνω κάτι τέτοιο θα το κάνω εκτός, όπως και το έκανα σε μια περίπτωση.
Έκτοτε δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο γιατί δεν σκοπεύω να κρατήσω αμάξι πάνω από 4-5 χρόνια ώστε να αξίζει η δαπάνη.
Προσέχω κάνοντας άλλωστε λίγα χιλιόμετρα ετησίως, πλενω μόνο στον Πλάτωνα με σωστά υλικά και στο χέρι και κάνω ένα φθηνο πρόγραμμα περιποίησης ετησίως.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πω ότι αισχροκερδει ή ότι είναι υπερτιμημένος ή ακόμα και ότι δεν αξίζει.
-
Το θα πεις και τι όχι είναι δικό σου θέμα. Επέτρεψε σε άλλους να σκέφτονται και να εκφράζονται διαφορετικά.
Επίσης δε χρειάζεται να έχεις επιχείρηση detailing για να ξέρεις τα κόστη. Τα αυτονόητα θα λέμε? Δηλαδή αν εγώ πάρω 10 προσφορές για την ΙΔΙΑ δουλειά και ο ένας επαγγελματίας είναι 50% ακριβότερος, δε μπορώ να κρίνω την τιμολόγησή του?
-
Αισχροκέρδεια στον καπιταλισμό δεν υπάρχει, τόσο απλά! Ο καθένα τιμολογεί όσο θέλει το προϊόν / υπηρεσία και ο καταναλωτής αποφασίζει εάν θέλει να το πληρώσει. Το πόσο όμως κοστίζει κάτι, σε πολλές περιπτώσεις είναι εύκολο να το μάθει ο καταναλωτής.
Παράδειγμα, όταν ασχολούμουν εντατικά με το detailing, η διαδικασία (όλα ΖΑΙΝΟ) : πλύσιμο - πυλός - πλύσιμο - γυάλισμα (με το χέρι, όχι αλοιφαδόρο) - σφράγιση (με απλό sealant όχι κεραμικό) 2 χέρια - clear seal και quick detailer χρειαζόμουν περί τις 6 ώρες. Άρα μπορώ να αξιολογήσω περίπου τον χρόνο και να αποφασίσω εάν αξίζει και θέλω να πληρώσω τα € ΧΧ χρήματα ή όχι σε έναν επαγγελματία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αισχροκέρδεια στον καπιταλισμό δεν υπάρχει, τόσο απλά! Ο καθένα τιμολογεί όσο θέλει το προϊόν / υπηρεσία και ο καταναλωτής αποφασίζει εάν θέλει να το πληρώσει. Το πόσο όμως κοστίζει κάτι, σε πολλές περιπτώσεις είναι εύκολο να το μάθει ο καταναλωτής.Παράδειγμα, όταν ασχολούμουν εντατικά με το detailing, η διαδικασία (όλα ΖΑΙΝΟ) : πλύσιμο - πυλός - πλύσιμο - γυάλισμα (με το χέρι, όχι αλοιφαδόρο) - σφράγιση (με απλό sealant όχι κεραμικό) 2 χέρια - clear seal και quick detailer χρειαζόμουν περί τις 6 ώρες. Άρα μπορώ να αξιολογήσω περίπου τον χρόνο και να αποφασίσω εάν αξίζει και θέλω να πληρώσω τα € ΧΧ χρήματα ή όχι σε έναν επαγγελματία.
φαν αλλα και στεφαν,
οπως λεει ο παγωμενος το μονον που ημπορουμε ημεις να κοστολογησουμε ειναι τη συμβατοτις με τα οικονομικα μας και τη δικη μας προσδοκια.
μια επιχειριση, ειτε γυαλαει τουτουνια, ειτε πλενει σερβιετες, εχει απειρα κοστη μη φανερα στους απ'οξω κοιταζοντες...
φυσικως εις τον χωρον των υπηρεσιων και της παραγωγης κυριως. ολιγοτερο στο εμποριο.
...για να εχει καποιος το δικο μου προϊον και υπηρεσιες, στο δικο μου επαγγελματικο χωρο, θα πρεπει κατα μεσο ορο να πλερωκει 5 φορες απανω την τιμη που βρισκει σε ανταγωνιστας.
πολλοι παιρνουν το φθηνον και με κατηγορουν ως φαρμακοτριφτην.
και μετα απο ενα-δυο χρονια πληρωνουν το παραπανω και μου ερχονται.
γιατι τελικα δεν ειναι μονο οι ωρες, ειναι η συνεπεια, η απασχοληση προσωπικου συνεχως - και ωρες που ΕΣΥ δεν τους χρειαζεσαι - η πραγματικη ποιοτητα του προϊοντος και της υπηρεσιας. και σε αυτο που γιγνωσκω δε χαρντ γουέι, το τελικο καθαρο κερδος δεν ξεπερνα το 10-15%. και ας ειναι 5 φορες ακριβοτερο. σε αντιθεση με τους ανταγωνιστας που δουλευουν με 50+%. ή ετσι νομιούν, μεχρι να κλεισουν, να ερθουν αλλοι, να κλεισουν και αυτοι μολις ζορισουν τα πραματα... -
Το θα πεις και τι όχι είναι δικό σου θέμα. Επέτρεψε σε άλλους να σκέφτονται και να εκφράζονται διαφορετικά.Επίσης δε χρειάζεται να έχεις επιχείρηση detailing για να ξέρεις τα κόστη. Τα αυτονόητα θα λέμε? Δηλαδή αν εγώ πάρω 10 προσφορές για την ΙΔΙΑ δουλειά και ο ένας επαγγελματίας είναι 50% ακριβότερος, δε μπορώ να κρίνω την τιμολόγησή του?
Μα είναι ΙΔΙΑ δουλειά και ΙΔΙΑ υλικά;
Τα εξηγεί σωστά και ο γάτος παραπάνω, οπότε I rest my case
-
Όσο δικαιολογημένο είναι να πει ο υποψήφιος πελάτης για τον επαγγελματία 'αισχροκέρδεια,' , άλλο τόσο εύκολο είναι αντιστρόφως να ειπωθεί για καρμιρια/φραγκοφονιαση. Δικαιολογημένα ή μη, το θέμα είναι κανείς μας δεν αρέσκεται σε βαρείς χαρακτηρισμούς, οπότε καλύτερα να μην τους χρησιμοποιούμε κιόλας.
-
Το θα πεις και τι όχι είναι δικό σου θέμα. Επέτρεψε σε άλλους να σκέφτονται και να εκφράζονται διαφορετικά.Επίσης δε χρειάζεται να έχεις επιχείρηση detailing για να ξέρεις τα κόστη. Τα αυτονόητα θα λέμε? Δηλαδή αν εγώ πάρω 10 προσφορές για την ΙΔΙΑ δουλειά και ο ένας επαγγελματίας είναι 50% ακριβότερος, δε μπορώ να κρίνω την τιμολόγησή του?
Και βεβαια δεν μπορεις γιατι σε καμια περιπτωση δεν ξερεις τα εξοδα του και οι 2 μπορει να εχουν εναν τεχνιτη ο ενας μετριο με Χ αμοιβη τον μηνα και ο αλλος κορυφαιο με 2Χ αμοιβη το μηνα, ο ενας να χρησιμοποιει 100ml του υλικου για ολο το αυτοκινητο και ο αλλος 500, ειναι πολλες οι παραμετροι που καθοριζουν την τιμη και δεν ειναι δυνατον να τις γνωριζεις εκτος και αν διαθετεις μαγικη σφαιρα.
Συνηθως ο φθηνος εχει μεγαλυτερο καθαρο κερδος απο τον ακριβο οσο και αν δεν το χωραει ο νους σου.
Στο οτι ειναι μια εργασια που δε θα την πληρωνα ποτε στο αυτοκινητο μου ειναι αλλο καπελο και εγω σε ολικη βαφη μετριας ποιοτητας με 1000-1200 ευρω θα πηγαινα μετα απο 8-10 ετη. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Όσο δικαιολογημένο είναι να πει ο υποψήφιος πελάτης για τον επαγγελματία 'αισχροκέρδεια,' , άλλο τόσο εύκολο είναι αντιστρόφως να ειπωθεί για καρμιρια/φραγκοφονιαση. Δικαιολογημένα ή μη, το θέμα είναι κανείς μας δεν αρέσκεται σε βαρείς χαρακτηρισμούς, οπότε καλύτερα να μην τους χρησιμοποιούμε κιόλας.Εδω ειπωθηκαν και τα δυο, οποτε εχουμε ισοπαλια.
-
Ας πεταχτώ κι εγώ....
Συζητάτε για το κόστος μιας διαδικασίας οποία έτσι κι αλλιώς είναι premium. Το να πας το αμάξι σου να περαστεί με κεραμικές επιστρώσεις προφανώς είναι κάτι που δεν κάνουν πολλοί και δεν απευθύνεται στη μάζα.
Κακώς λοιπόν συζητείται λες και πρόκειται για το συνηθισμένο μηνιαίο πλύσιμο ξέρω γω.Τώρα αν ένας επαγγελματίας θεωρείται ακριβός ή ένας άλλος σου ζητάει 100-200€ λιγότερα, είναι ψιλά γράμματα. Ανοιχτή αγορά είναι κι ο καθένας ζητά αυτά που θέλει. Λες κι αν σου πει ο ένας εγώ θα δουλέψω 3 ωρες μ έναν υπάλληλο ή θα δουλέψω 5 ώρες με 2, μπορείς να το τσεκάρεις....
Πληρώνεις πάντα ένα καπέλο και στο όνομα που χει χτίσει ο καθένας. Κι αυτό ισχύει και στο παράδειγμα των γιατρών που αναφέρθηκε.Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η ιατρικη ειναι λειτουργημα με επικεντρο τον ανθρωπο, οχι επαγγελμα μιας ελευθερης αγορας
Σκεψου να επιανε φωτια ενα σπιτι και να ελεγαν οι πυροσβεστες που πράττουν λειτουργημα:
Φωτια; Ωπα, ποσα προσφερεις;
*Όχι, δεν έχουμε pos....χάλασε χθες και περιμενουμε άλλο *Ή οτι αν θελεις καλους πυροσβεστες με καλο ονομα που να σβηνουν γρηγορα τη περιουσια σου κοστιζει παραπανω διοτι θελουν να εχουν πολυ ακριβα οχηματα πυροσβεσης και στολες αρμανι.
Αααα, ελευθερη αγορα και εμεις χρεωνουμε οσα θελουμε, πως πατε μανδαμ στα detailing shops,
πλερώ για να έχεις μια λεπτομερέστατη πυρόσβεση.Αλλο αν εσυ είσαι σε αναγκη ζωής ή θανατου,
Παραλογο;
Αυτο ζούμε -
Γάτε δεν έχει σχέση η πολυπλοκότητα του προϊόντος σου (και των υπηρεσιών σου) με το detailing...μην τα εξισώνουμε όλα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Και βεβαια δεν μπορεις γιατι σε καμια περιπτωση δεν ξερεις τα εξοδα του και οι 2 μπορει να εχουν εναν τεχνιτη ο ενας μετριο με Χ αμοιβη τον μηνα και ο αλλος κορυφαιο με 2Χ αμοιβη το μηνα, ο ενας να χρησιμοποιει 100ml του υλικου για ολο το αυτοκινητο και ο αλλος 500, ειναι πολλες οι παραμετροι που καθοριζουν την τιμη και δεν ειναι δυνατον να τις γνωριζεις εκτος και αν διαθετεις μαγικη σφαιρα.
Συνηθως ο φθηνος εχει μεγαλυτερο καθαρο κερδος απο τον ακριβο οσο και αν δεν το χωραει ο νους σου.
Στο οτι ειναι μια εργασια που δε θα την πληρωνα ποτε στο αυτοκινητο μου ειναι αλλο καπελο και εγω σε ολικη βαφη μετριας ποιοτητας με 1000-1200 ευρω θα πηγαινα μετα απο 8-10 ετη.Εγώ πάλι θεωρώ ότι πολύς κόσμος βλέπει το detailing ως κάτι εξωτικό μιας και ακούει για τρελά κόστη. Σου λέει για να χρεώνει 1000€ ο άλλος σημαίνει ότι κάνει παπάδες. Λοιπόν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δε θέλω να την κάνω καφενειακή την κουβέντα και να πω ότι και η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει αλλά το detailing δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλό πλύσιμο με εξωτικά υλικά. Τίποτα το εξωτικό όμως δεν έχει η εργασία του. Ούτε ειδικοί τεχνίτες υπάρχουν (βλ. σχόλιο πίσω περί πλυντηριάδων) ούτε τίποτα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένου Πλάτωνα), τρίβουν οι ίδιοι γιατί σύμφωνα με ομολογίες τους κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο αυτοί. Το τρίψιμο είναι το 80% του detailing. Τα υπόλοιπα (ζάντες, μοτέρ, θόλοι, εφαρμογή κεραμικού) είναι απλή εφαρμογή υλικών και λάντζα.
Οι πληροφορίες για κόστη ή για το πως γίνεται κάποιος detailer (με 1-2 σεμινάρια γίνεσαι πιστοποιημένος του εκάστοτε κατασκευαστή υλικών) είναι εκει έξω για όλους. Όποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει. Δε συζητάω καν για το youtube και το άπειρο υλικό από σοβαρούς experts. Πχ:
-
Ελεύθερη αγορά και προσφορά και ζήτηση.
Βασικές έννοιες που συζητήθηκαν παραπάνω.
Ναι, το detailing είναι added value υπηρεσία, οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με κόστη απλού πλυσίματος ούτε με οτιδήποτε άλλο. Καλώς ο κάθε sway, ads κτλ χρεώνει ότι νομίζει. Αντίστοιχα καλώς και ο Στέφαν και οι υπόλοιποι εν δυνάμει πελάτες μπορούν να κρίνουν τις τιμές. Είτε αισχροκέρδεια, ή value for money, όλα υπόκεινται σε μια βασική αρχή της οικονομικής θεωρίας: ο πελάτης προτίθεται να πληρώσει όσο αξίζει για αυτόν η υπηρεσία που παρέχει. Και εκεί, το αόρατο χέρι της αγοράς ρυθμίζει τα πάντα (ναι είμαι φιλελές).Στο δια ταύτα και για να αφήσουμε τις φιλοσοφίες για τους φοιτητές του ΟΠΑ, η άποψή μου είναι ότι σε αυτοκίνητο των 35 χιλ το οποίο το χρησιμοποιώ και δεν είναι κουκουλωμένο (δλδ δεν είναι ειδικής χρήσης) είναι παράλογο να δώσω 1200 για να κάνω detailing ή να βάλω clear bra, που αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ειδικά όταν αυτό είναι καινούριο. Καταλαβαίνω ότι το detailing καλύπτει έντονα το OCD μου αλλά από την άλλη δεν έχω στοιχεία/πεισθεί ότι μετά από 6-7 χρόνια ένα καλό detailing των 1200 ευρώ θα έχει κρατήσει σημαντικά καλύτερα το καθημερινής χρήσης αυτοκίνητό μου.
Αντίθετα, DIY με καλά υλικά, πλύσιμο στο χέρι και γενικά στοιχειώδης προσοχή είναι αυτά που έχω καταλάβει από τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι στιγμής ότι αφήνουν θετικά το στίγμα τους και κάνουν τη μεταπώληση πιο εύκολη. Στο Cooper μου, μια φορά στα 2 χρόνια το περνάω με πηλό Meguiars και αλοιφή 3Μ ψιλή και αλοιφαδόρο και κάποιο κερί για σφράγισμα (ΖΑΙΝΟ). Μετά από κάθε πλύσιμο που κάνω με διαδικασία δύο κουβάδων, το περνάω με υγρό quicx detailers κερί για προστασία από ρύπους και πουλιά και με αυτό είμαι χαρούμενος. Επιπλέον βγάζω ζάντες, πλένω θόλους και καθαρίζω και το πάνω μέρος της μηχανής (χωρίς νερά). Περνάω με meguiars τα μαύρα πλαστικά.
Μέχρι στιγμής 2 φορές που έχει μετρηθεί το πάχος του clear coat έχει βρεθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης το πήγα μια φορά στο ADS για βιολογικό καθαρισμό και έμεινα σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος - πλήρωσα 140 ευρώ με ΦΠΑ (είχε και με 80 ευρώ). Τα βρίσκω ακριβά τα 140 αλλά επειδή τα καθίσματα περάστηκαν πάνω από 2 φορές για να καθαρίσουν (μάλιστα του οδηγού περάστηκε παραπάνω) νομίζω ότι έκανα καλά. Επιπλέον, στο δικό μου μυαλό, το εσωτερικό είναι αυτό που βλέπεις και ζεις περισσότερο, είναι λιγότερο εκτεθειμένο στις συνθήκες (σε σχέση με το έξω) και τα 140 ευρώ μου θα έχουν αξία για περισσότερο καιρό.Μου έκανε εντύπωση η σύγκριση που έγινε με τους γιατρούς. Ατυχής σύγκριση νομίζω.
Για να κλείσω το μακροσκελές ποστ, νομίζω πως σε κάθε περίπτωση αυτές οι συζητήσεις στα φόρα κάνουν καλό τόσο σε εμάς τους χρήστες που αποκτάμε γνώσεις επί του θέματος και γινόμαστε καλύτεροι καταναλωτές, όσο και για τους επαγγελματίες που παίρνουν ένα γρήγορο παλμό της αγοράς.
-
stefan147 » 28 Φεβ 2019 09:00
Εγώ πάλι θεωρώ ότι πολύς κόσμος βλέπει το detailing ως κάτι εξωτικό μιας και ακούει για τρελά κόστη. Σου λέει για να χρεώνει 1000€ ο άλλος σημαίνει ότι κάνει παπάδες. Λοιπόν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δε θέλω να την κάνω καφενειακή την κουβέντα και να πω ότι και η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει αλλά το detailing δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλό πλύσιμο με εξωτικά υλικά. Τίποτα το εξωτικό όμως δεν έχει η εργασία του. Ούτε ειδικοί τεχνίτες υπάρχουν (βλ. σχόλιο πίσω περί πλυντηριάδων) ούτε τίποτα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένου Πλάτωνα), τρίβουν οι ίδιοι γιατί σύμφωνα με ομολογίες τους κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο αυτοί. Το τρίψιμο είναι το 80% του detailing. Τα υπόλοιπα (ζάντες, μοτέρ, θόλοι, εφαρμογή κεραμικού) είναι απλή εφαρμογή υλικών και λάντζα.Οι πληροφορίες για κόστη ή για το πως γίνεται κάποιος detailer (με 1-2 σεμινάρια γίνεσαι πιστοποιημένος του εκάστοτε κατασκευαστή υλικών) είναι εκει έξω για όλους. Όποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει. Δε συζητάω καν για το youtube και το άπειρο υλικό από σοβαρούς experts. Πχ:
https://www.youtube.com/channel/UCYsa8S ... I5D17s1u-w
Καλημερα σε ολους σας.
Λοιπον Κυριοι απλα μπηκα και εγραψα για να μπουν καποια πραγματα στη σωστη τους βαση και διαπιστωνω με μεγαλη μου εκπληξη οτι εδω καποιοι θεωρουν οτι το επαγγελμα μας ειναι αερας και κοροιδευουμε τον κοσμο,γραφουν για 1000αρικα οταν εγω προσωπικα,εγραψα ΔΗΜΟΣΙΑ οτι οι τιμες μας ξεκινουν απο τα 150€ αναλογως τι θα διαλεξει και τι θα ζητησει ο καθε ιδιοκτητης και γενικοτερα διακρινω απο ορισμενους μια απαξιωση ως προς τους detailers και το θεωρουν παρα πολυ ευκολο.
Γινονται συγκρισεις σε κοστη και τιμες σε εντελως ανομια προιοντα και εργασιες, καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο,θεωρουν τις εργασιες σε ολα τα οχηματα ιδιες,θεωρουν ολα τα προιοντα ιδια κ.π.α που γραφτηκαν.
Αφου λοιπον κυριοι ειναι ολα τα προιοντα ιδια γιατι οι εταιρειες σε ολο τον κοσμο επενδυουν καποια εκατομμυρια για να τα εξελισουν συνεχως,και φυσικα εχουν διαφορετικη τιμη το ενα απο το αλλο??
Αφου το καλο Detailing,για εσενα ειναι ενα καλο πλυσιμο με εξωτικα υλικα ελα να πλυνουμε ενα αμαξι με εξωτικα υλικα και να αφαιρεθουν τα προβληματα στις επιφανειες του ετσι απλα ειναι ε??
Αφου η εφαρμογη του κεραμικου ειναι λαντζα οταν εφαρμοστει και κλειστει υγρασια απο κατω δεν τρεχει και τιποτα λαντζα ειναι εξαλλου ε??
Αφου ολα τα οχηματα ειναι ιδια ελα αγαπητε Στεφανε να γυαλισεις ενα οχημα με Κεραμικο Βερνικι και οταν του χαλασεις την μοριακη δομη και βγει αχρηστο πες στον ιδιοκτητη του σορρυ που στο χαλασα αλλα ενταξει ας παει τωρα για βαψιμο απλο πραγμα ετσι??
Αφου οι ζαντες ειναι κατεσε η λαντζα τοτε μην τις προστατευεις και οταν καουν απο τα ρινισματα των φρενων τις πας για βαφη και ολα ενταξει τοσο απλο ε??
Αφου ο κινητηρας ειναι Λαντζα οπως λες καθαρισε μου κινητηρα με ολα τα ευαισθητα σημεια του εξω,οπως ο εγκεφαλος του,και κανε κανα 3ωρο ετσι απλα ε??
Οταν για να γινουν ολα προβλεπομενα και οπως πρεπει θες καμια 60αρια με 70αρια εργατωορες και εσυ το κανεις σε 10 ωρες ειναι το ιδιο ε??
Οταν για να περασεις κεραμικο θες πολλα περισσοτερα απο την πυλωτη του σπιτιου σου και καποια πανια τοτε ειναι κοροιδα και κοροιδευουν τον κοσμο ολοι οι detailer σε ολο τον κοσμο που επενδυουν να κανουν μαγαζια με ειδικα διαμορφωμενους χωρους γαι να κανουν τις εφαρμογες ε??
Αφου μπορεις να πιστοπιηθεις τοσο ευκολα γιατι δεν κανεις κρουση σε μια εταιρεια να σε πιστοποιηση για να δεις ποσο απλο ειναι??
Και μπορω να γραψω απειρες ακομα λεπτομερειες που καποιοι δεν γνωριζουν,και νομιζουν οτι τα γνωριζουν και τα θεωρουν απλα.
Φυσικα και δεν ειναι καμια πυρηνικη φυσικη αλλα ειναι ενα επαγγελμα το οποιο ειναι σεβαστο οπως ολα τα επαγγελματα.
Ακομα και αυτος που θα στο πλυνει φιλε μου,που τον ονομαζεις πλυντηρια και τον απαξιωνεις,το κανει για να ζησει,αν το κανει σωστα ή οχι αυτο ειναι αλλο θεμα,ειτε το πας και τον πληρωνεις ειτε δεν το πας και επιλεγεις μονος σου τι θα κανεις.
Η αγορα ειναι ελευθερη και ο καθενας μπορει να αποφασισει.
Αφου λοιπον για εσενα ειναι ολα τοσο απλα εισαι προσκεκλημενος μου οποτε θες να φτιαξουμε μαζι ενα αμαξι να το κανεις ετσι οπως πρεπει να παραδωθει σωστα στον πελατη απο την αρχη ως το τελος,να παρεις το ρισκο ολης της διαδικασιας και φυσικα να μου βγαλεις μετα και το κοστολογιο.
Γιατι ξερεις ειναι πολυ ευκολο να κρινουμε και να γραφουμε πισω απο ενα πληκτρολογιο οταν μας πληρωνει καποιος αλλος και δεν παιρνουμε κανενα ρισκο εμεις,και βρεξει χιονισει θα παρουμε τον μισθο μας,και οποιο λαθος και να κανουμε θα το καλυψει αυτος που μας πληρωνει.
Και αφου παρεθεσες βιντεο απο εναν Detailer του εξωτερικου γιατι δεν αναφερεις και τι τιμες χρεωνει οχι μονο αυτος αλλα και αλλοι στο εξωτερικο??
Εγω προειπα οτι οι τιμες μας ξεκινουν απο τα 150€ και αναδιαμορφωνονται αναλογως τι θα επιλεξει και θα ζητησει ο πελατης,αρα οι εργασιες των 1000€ ειναι αυτες που επιλεγουν οι πελατες και ανταποκρινονται στα πακετα που ζητανε και συμπερασματικα υπαρχουν και φθηνα και ακριβα πακετα,και αυτο ειναι το σωστο,μιας και ενας επαγγελματιας θα πρεπει να μπορει να καλυψει τους πελατες του σε οτι του ζητησουν.
Που ειναι το εξωπραγματικο λοιπον που διατυμπανιζεις???
Nα σου παραθεσω λοιπον και εγω κατι απο εναν αλλο Detailer του εξωτερικου...
https://www.facebook.com/shinesupply/photos/a.10150113842930170/10156828315390170/?type=3
Shine Supply
26 Φεβρουαρίου στις 10:34 μ.μ. ·
When choosing a detail, know what you’re paying for. All details are not the same. You have simple wax jobs, one-step polishing to bring up gloss and remove light swirls and then you have what is called “Paint Correction”. This is when every surface defect is removed and the paint is polished to its highest potential like what’s shown in the above picture. This service is not for everyone but for those desiring the highest possible finish and level of protection for their vehicle - this is for you. This process takes time and it does not happen in a half day. So next time you think “how much for a detail?” think about it from the Detailer‘s perspective and understand there are 3 different types of exterior details️- Protection only
- Enhancement plus protection
- Paint Correction plus protection
In the same way you would not contact a mechanic and ask, “how much to work on my car?” The mechanic would ask you what the issues are and then give you a quote depending on what the mechanical needs of the vehicle are. When you contact us at Stevens Detailing and ask “how much for a detail”, I’m going to find out which one of those 3 exterior options you are looking to accomplish along with landing on a service that fits your budget AND your goals for the vehicle. In a world that is run mainly by the question “how much?”..........I encourage you to ask the question “what’s your process for the detail I’m receiving?” Once you understand the process it justifies the price. Know what goes into the detail you are having performed. There is a difference.
Αυτα απο εμενα φιλικα παντα και δεν ξαναγραφω.
Καλη Συνεχεια σε ολους σας!! -
Μάλιστα. Πλάτωνα με συγχωρείς αλλά νομίζω έχεις αρχίσει να χάνεις την ψυχραιμία σου.
Απαξιώνω εγώ το detailing και τους detailers που είμαι άρρωστος με τα αυτοκίνητα και έχω καταναλώσει άπειρες ώρες στη μελέτη και την φροντίδα τους? Επειδή δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και τα βλέπω πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα, σημαίνει ότι απαξιώνω? Πως ακριβώς? Ψωνίζοντας 400€ είδη φροντίδας μόνο τον τελευταίο μήνα (πάνω από 1000αρικο αν βάλω και τα retrofits που ετοιμάζω)?
Ως γνωστόν το επαγγελμα του καθενός είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό στον κόσμο. Καλό είναι όμως να πατάνε τα πόδια μας στη γη. Εγώ κρατάω αυτό, αφού δε σου αρέσουν οι τοποθετήσεις μου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:
Φυσικα και δεν ειναι καμια πυρηνικη φυσικη αλλα ειναι ενα επαγγελμα το οποιο ειναι σεβαστο οπως ολα τα επαγγελματα.
Επίσης ναι για όλα όσα χαρακτηρίζεις λάντζα, τα θεωρώ τέτοια. Γι' αυτό δεν φτιάχνεις εσύ ζάντα αλλά ο υπάλληλος σου, γι' αυτό δεν κάνεις εσύ μοτέρ. Το θεωρείς (και είναι) low risk δουλειά που δεν απαιτεί κάποια τρομερή ικανότητα.
Τον Ammo τον έβαλα επειδή έχει άφθονο υλικό για κάθε πιθανή εργασία και έχει διδακτικό ύφος χωρίς υπερβολές. Το ότι θα χρεώνει μερικές χιλιάδες δολλάρια είναι απολύτως δικαιολογημένο από τη στιγμή που αναλαμβάνει F40 και όχι Seat Leon.
Τέλος μας λες και μας ξαναλές για τις τρομερές υπηρεσίες των 150€ για να αποδείξεις τι ακριβώς? Εκτός των άλλων είναι αντισυναδελφικό αυτό γιατί μειώνεις και τη δουλειά αυτών που κοστολογούν ένα κεραμικό 3πλης επίστρωσης σε μεγάλο suv (XC60) στα 600€ και έχουν και μαγαζί στα Ν. Προάστια.
Επομένως ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει και επίσης δε σκοπεύω να κάνω career shift τώρα στα γεράματα. Απλά θα συνεχίσω να φροντίζω το εκάστοτε κάρο που έχω στην κατοχή μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το καλύτερο δυνατό vmf. Και εάν όλη αυτή η αναστάτωση έχει προέλθει από τη λέξη 'αισχροκέρδεια' (ωραία, μεθανιώτικη, παλαιοπασοκική έννοια ), εγώ την παίρνω πίσω και απολογούμαι κιόλας για τη χρήση της.
Αυτά.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ