Ο χρήστης alf έγραψε:
Είναι σίγουρα εξωτερική θαμπάδα ? Μήπως είναι υγρασία ανάμεσα στα φύλλα του παρμπρίζ?
Όχι δεν είναι υγρασία εκεί.Φαινεται όταν ρίχνω νερό με το πλυστικο των υαλοκαθαριστήρων και αφού δουλέψουν και οι υαλοκαθαριστήρες και μετά εξαφανίζεται.
Είμαι σίγουρος πως είναι κερί που έχει κολλήσει εκεί.Προσπαθησα σήμερα με ajax αλλά τίποτα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα καθαριστικό της wurth και στην χειρότερη πηλό
Πριν πάρεις οτιδήποτε, ΑΝ η επιφάνεια είναι γυάλινη και όχι πλαστική ή λαμαρίνα βαμμένη, ζέστανε μία ποσότητα νερού, να μην είναι καυτό, βάλε λίγο υγρό πιάτων και καθάρισέ το με ένα απαλό σφουγγάρι. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει το κερί να μαλακώσει, το υγρό πιάτων είναι δυνατό και θα συμβάλει και αυτό στην απομάκρυνση του κεριού. Ο πηλός είναι πολύ καλή επιλογή.
Για τη λαμαρίνα και για να φύγουν τα κεριά, κάποιοι χρησιμοποιούν υγρά πιάτων, τα οποία είναι πολύ δυνατά για το βερνίκι, άλλοι κατάλληλα προιόντα, σαμπουάν ή αφροί πρόπλυσης. Μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου με ασφάλεια, μία με δυο φορές τον χρόνο (ή και παραπάνω) για να φύγουν οι αλοιφές και τα κεριά και να περάσεις νέο κερί.
Η IPA είναι μία καλή επιλογή, όμως όποιος πάρει ισοπροπυλική αλκοόλη 99% και την εφαρμόσει χωρίς να τη διαλύσει με νερό, πιθανότατα θα προκαλέσει θολούρα στο βερνίκι.
Στα ξένα φόρουμ για ασφαλή χρήση χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης θαμπάδας στο βερνίκι, η μίξη είναι 8% - 10% Ipa και 90% νερό. Πολλοί χρησιμοποιούν και αναλογία 50% IPA και 50% νερό. Ο καθένας ανάλογα και με τη βαφή του, την ποιότητά της, αποφασίζει τι αναλογίες IPA και νερού θα χρησιμοποιήσει. Αναφέρομαι σε IPA 99%.
Αν η IPA είναι 75% τότε η αναλογία ως ασφαλής μίξη, είναι 25% IPA και 75% νερό.
Υπάρχουν όμως προιόντα ασφαλή που περιέχουν IPA καθώς και έλα συστατικά που καθιστούν την χρήση της ασφαλή. Το μειονέκτημα είναι η τιμή τους, καθώς πάνε κοντά στα 18 με 25 ευρώ το λίτρο.
Αυτες οι μεμβρανες που προστατευουν το οχημα απο χτυπηματα και γρατζουνιες αξιζουν;
Βλεπω βιντεο στο γιουτιουμπ και δειχνουν σε πραγματικα περιστατικα πολυ εντυπωσιακες
Ποσο κοστιζει να κανει καποιος ολο το αμαξωμα σε αυτοκινητα πολης;
Όπως έγραψε και ένα φίλος πριν την εφαρμογή αυτής της μεμβράνης πρέπει να γίνει detailing. Δηλαδή σωστή προετιμασία του βερνικιού και καλός καθαρισμός του, από επικαθήσεις που δεν φαίνονται με το μάτι. Δεν είναι καλή επιλογή να 'σφραγίσεις' την βαφή με τη μεμβράνη χωρίς να την έχεις καθαρίσει από επικαθήσεις. Αυτή η διαδικασία έχει ένα κόστος. Δεν ξέρω ποιο είναι καθώς εξαρτάται σε ποιον detailer θα απευθυνθείς.
Από εκεί και πέρα είναι μία καλή επιλογή, για αποφυγή θαμπάδων από κουτσουλιές, από περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να σε ακουμπήσει ελαφρώς ειδικά στους προφυλακτήρες, χωρίς να προκληθούν γρατσουνιές, για τα μιγάκια το καλοκαίρι, για ρύπους που δεν μπορούν να κάτσουν στο βερνίκι και με τον καιρό να μειώσουν τη δύναμή του.
Μου φαίνεται όμως ότι έχουν κάποια διάρκεια ζωής. Η 3Μ αν θυμάμαι καλά, έδινε 3 χρόνια εγγύηση, χωρίς να είμαι σίγουρος.