-
Είχα κάποιες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την επιχείρηση. Για αυτό άλλωστε ποτέ δεν είχα κάνει εσωτερικό καθαρισμό σε αυτοκίνητο. Πάντα έβλεπα διαφορετική μεταχείριση στους πελάτες, ανάλογα το αυτοκίνητο και το φύλο.
Στο Fabia κάνω μόνο εξωτερικό πλύσιμο και πάντα απλό.
Γιατί κάνουν μαϊμουδιές με τα άλλα προγράμματα εξωτερικού πλυσίματος. Π.χ. ελάχιστες ποσότητες κεριού, γυαλιστικού κλπ...
Επίσης με εκνευρίζει κάθε φορά να τους λέω να ρίχνουν νερό και στους θόλους. Σε όλους το κάνουν, σε μένα το παίζουν κινέζοι.Το κυριότερο όμως είναι η διαφορετική μεταχείριση στους πελάτες. Πολλά έχω ανεχθεί με δαύτους αλλά να με υποβιβάζουν ως άνθρωπο και να με θεωρούν 'κατώτερης κατηγορίας πολίτη' αυτό πάει πολύ.
Πλέον αναζητώ άλλο πλυντήριο αυτοκινήτων. Με απατεώνες δεν θέλω να έχω καμιά σχέση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κρίμα! Εγώ εκεί πάω το Kuga (και πήγαινα και την 116) και δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα έχω όμως στα υπόψιν τα σχόλιά σου, για να τους τσεκάρω την επόμενη φορά.πήγαινε με το panda Φάνη για σωστό τσεκάρισμα, εκτός και αν σε ξέρουν φατσικά, όποτε δεν θα σε ξεπετάξουν
-
Νίκο, πολύ χρήσιμα όλα αυτά...θα τα λάβω σοβαρά υπόψιν!!
Εάν βρείς κάποιο άλλο της προκοπής στην ευρύτερη περιοχή, με ενημερώνεις σε παρακαλώ?
@nickthetrib: Το Panda πάει για πλύσιμο κάθε 3-4 μήνες και πάντα στον πιο φθηνό!
Είχα κάτι κουπόνια σε ένα στα Βριλήσσια με €5 μέσα/έξω...μόλις τελειώσουν θα δω που θα το πάω. -
Μόλις το εντοπίσω θα σου πω φίλε. Αν και ήδη έχω δυο/τρία υπόψη. Απλά πρέπει να τα δοκιμάσω ο ίδιος, ώστε να κρατήσω σημειώσεις.
α! και κάτι άλλο. Και άλλη απατεωνιά.
Ξεθάμπωμα φαναριών. Μέγα μούφα η υπόθεση. Το έψαχνα αυτές τις ημέρες.
Ήμουν έτοιμος να κάνω ξεθάμπωμα σε δαύτους και φυσικά δεν έκανα τίποτα.
Πήρα μία αλοιφή Arexons και καλά να τα ξεθαμπώσω μόνος μου. Μπούρδες πάλι.
Έμαθα ότι οι αλοιφές αυτού του τύπου προκαλούν και προβληματάκια και η αποθάμπωση δεν είναι μόνιμη.Κανόνισα να γίνει σωστή και μόνιμη αποθάμπωση στο φανοποιείο του κολλητού.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Pitstoppark = Για τα μπάζα. Απαράδεκτοι.
Είχα πάει και εγώ μία φορά ...και τελευταία. Έκανα ένα εξωτερικό πλύσιμο άθλιο. Ούτε καθάρισε καλά, λεκέδες, ξεπέτα.
Εάν βρείς κάποιο άλλο της προκοπής στην ευρύτερη περιοχή, με ενημερώνεις σε παρακαλώ?
Και εμένα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πήρα μία αλοιφή Arexons και καλά να τα ξεθαμπώσω μόνος μου. Μπούρδες πάλι.
Έμαθα ότι οι αλοιφές αυτού του τύπου προκαλούν και προβληματάκια και η αποθάμπωση δεν είναι μόνιμη.Κανόνισα να γίνει σωστή και μόνιμη αποθάμπωση στο φανοποιείο του κολλητού.
Οι αλοιφές αυτές αν μιλάμε για πλήρες θόλωμα και όχι στο αρχικό του στάδιο θα κάνουν απλά μισή δουλειά με αλοιφαδόρο και μόνο. Χρειάζεται και τρίψιμο με γυαλόχαρτο.
Σωστή αποθάμπωση μπορεί να γίνει αλλά μόνιμη ούτε καν. Θα μπει ένα σφραγιστικό το οποίο απλά θα παρατείνει το ξεθάμπωμα. Μετά το πρώτο τους καλοκαίρι πάλι θα χρειαστούν ένα πολύ ελαφρύ πέρασμα. -
Εγω ειχα κανει ξεθαμπωμα και εβαλα κατι μεμβρανες και απο τοτε καθε φορα που θαμπωνουν σε καποιες γωνιες τις περναω τις μεμβρανες οινοπνευμα και ειναι παλι καινουργιες για καποιο καιρο.
-
Οι μεμβράνες (αν είναι ποιοτικές τύπου 3Μ) είναι η ιδανική λύση. Στη τελική και χάλια τελείως να γίνουν απλά τις αντικαθιστάς. Το κόστος δεν παίζει να ναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που ζητάνε για ξεθάμπωμα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σωστή αποθάμπωση μπορεί να γίνει αλλά μόνιμη ούτε καν. Θα μπει ένα σφραγιστικό το οποίο απλά θα παρατείνει το ξεθάμπωμα. Μετά το πρώτο τους καλοκαίρι πάλι θα χρειαστούν ένα πολύ ελαφρύ πέρασμα.Αυτό ήξερα και εγώ και μόλις το ανέφερα στο φιλαράκι μου που είναι φανοποιός με κυνηγούσε μέσα στο φανοποιείο για να μου δώσει φάπες.
Μου έδειξε φανάρια που είχαν θαμπώσει και με συγκεκριμένη εργασία τα τελευταία 5 χρόνια φαίνονται ολοκαίνουρια.
Μην με ρωτήσεις περισσότερες πληροφορίες αλλά σε γενικές γραμμές μου είπε:
- Τρίψιμο.
- Βάψιμο με ειδικό διαφανές χρώμα.
- Φούρνο για ψήσιμο.
- Βερνίκωμα για να μην ξαναθαμπώσουν.
- Και μετά πάλι στο φούρνο για ψήσιμο.
Τώρα πως λέγεται όλη αυτή η ιστορία δεν ξέρω.
Εμένα πάντως θα μου τα φτιάξει τα φανάρια σε τιμή φιλική... -
Eτσι ναι οντως ισχύει, εγω νόμιζα θα στα κάνει με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς να τα αφαιρέσει.
-
Για πλύσιμο από κάτω, λόγω του αλατιού των τελευταίων ημερών έχει κάποιος να προτείνει κάποιον στα ΒΠ?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Νίκο, πολύ χρήσιμα όλα αυτά...θα τα λάβω σοβαρά υπόψιν!!Εάν βρείς κάποιο άλλο της προκοπής στην ευρύτερη περιοχή, με ενημερώνεις σε παρακαλώ?
@nickthetrib: Το Panda πάει για πλύσιμο κάθε 3-4 μήνες και πάντα στον πιο φθηνό!
Είχα κάτι κουπόνια σε ένα στα Βριλήσσια με €5 μέσα/έξω...μόλις τελειώσουν θα δω που θα το πάω.Και εγώ πήγα εκεί μερικές φορές τόσο το αυτοκίνητο όσο και τη μοτοσυκλέτα.
Στη μοτοσυκλέτα δεν θυμάμαι να είχα μείνει ευχαριστημένος - τους είπα μερικές φορές ποιά σημεία να μη ρίξουν με το πιεστικό. Το αυτοκίνητο καθαρό ήταν και μέσα και έξω.99% των περιπτώσεων το πλένω μόνος μου. Έχω χώρο και εξοπλισμό. Χρόνο δεν έχω για αυτό και τα 2 οχήματα είναι άπλυτα από τον Αύγουστο. Το μόνο που κάνω είναι να αφαιρώ περίεργους λεκέδες (π.χ. κουτσουλιές) με πανί και σαπουνόνερο (έχω αραιώσει λίγο σαμπουαν αυτοκινήτου σε νερό και το έχω σε ένα σπρέυ).
Περιμένω να βρω 2 εξάωρα για να κάτσω με ησυχία να κάνω detailing (πλύσιμο, πηλός, πλύσιμο, κρέμα φινιρίσματος κ αλοιφαδόρος, κέρωμα).
Για τα φανάρια θέλεις ψιλό γυαλόχαρτο, κρέμα γυαλίσματος και αλοιφαδόρο. Μετά τα περνάς ένα topcoat και τελειώνει η ιστορία για μερικά χρόνια. Με σκέτη αλοιφή δεν κάνεις τίποτα.
-
Σχετικά με τα φανάρια, η διαδικασία φαίνεται γολγοθάς. Όποτε το έχω προσπαθήσει (προφανώς αποτυχημένα), είτε με το γυαλόχαρτο δεν γίνεται δουλειά (μου είπαν να χρησιμοποιήσω προοδευτικά 3 μεγέθη), είτε με τον αλοιφαδόρο πετάγεται η κρέμα παντού και μετά τρέχω να καθαρίσω τον προφυλακτήρα και το καπό, που δεν βγαίνει και με τίποτα. Λες και έχεις βάλει μέλι.
Έτσι σταματάω και το αφήνω μέχρι την επόμενη αποτυχημένη προσπάθεια. -
Εγώ το κατάφερα.
Βάλε χαρτοταινία στα μαύρα πλαστικά που είναι κοντά.
Βάζε την κρέμα πάνω στον αλοιφαδόρο και πριν ξεκινήσεις να τον δουλεύεις ακούμπησέ τον στα φανάρια και τρίψτον με τα χέρια (χωρίς να τον λειτουργήσεις). Έτσι περιορίζεις την ποσότητα που λόγω φυγόκεντρου θα φύγει αριστερά και δεξιά.Από γυαλόχαρτα ξεκίνα με 1000άρι και φτάσε στο 2000 (αν δεν έχει χαρακιές το φανάρι). Αλλιώς και πιο χοντρό.
Τα δικά μου καθάρισαν πανεύκολα έτσι. -
Εγώ το κατάφερα.
Βάλε χαρτοταινία στα μαύρα πλαστικά που είναι κοντά.
Βάζε την κρέμα πάνω στον αλοιφαδόρο και πριν ξεκινήσεις να τον δουλεύεις ακούμπησέ τον στα φανάρια και τρίψτον με τα χέρια (χωρίς να τον λειτουργήσεις). Έτσι περιορίζεις την ποσότητα που λόγω φυγόκεντρου θα φύγει αριστερά και δεξιά.Από γυαλόχαρτα ξεκίνα με 1000άρι και φτάσε στο 2000 (αν δεν έχει χαρακιές το φανάρι). Αλλιώς και πιο χοντρό.
Τα δικά μου καθάρισαν πανεύκολα έτσι. -
Σήμερα πήγα το Fabia σε άλλο πλυντήριο.
Clean Car ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ.
Είναι 500 μέτρα ποιο πάνω από το PitStopPark.Το Clean Car ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ανήκει στην γνωστή οικογένεια.
Ξεχώρισα την φιλικότητα του Αλέξανδρου (Καλογρίτσα) ο οποίος είχε όλη την καλή διάθεση να μου πει για τις υπηρεσίες. Ο ίδιος βοήθησε και στο πλύσιμο. Πολύ καλός.
Έκανα ένα πλύσιμο εξωτερικό special που περιλαμβάνει και κέρωμα/γυάλισμα. Φυσικά γίνεται πλύσιμο σε θόλους και γυαλίζουν και τα ελαστικά.
Κόστος πολύ χαμηλό, μόλις 6,5euro.
Tο απλό πλύσιμο κοστίζει 5euro.
Μέσα σε 15 λεπτά είχα ξεμπερδέψει.Για πρώτη φορά μου φάνηκε πολύ καλό, ίσως επειδή παρακολουθούσα από κοντά το πλύσιμο και συνέχεια μου έλεγαν ότι αν έχω κάποια παρατήρηση να την κάνω.
Σύντομα θα πάω και το Aveo γιατί μου ανέλυσαν τον εσωτερικό καθαρισμό και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον αντίστοιχο καθαρισμό του PitStopPark. Βάζουν και σκούπα, γυαλίζουν και το ταμπλό, καθαρίζουν και τα καθίσματα, τζάμια, πάτωμα, κάτω από τα καθίσματα. Αν εντοπίσουν λεκέδες τους καθαρίζουν τοπικά.
Πλύσιμο σπέσιαλ μέσα/έξω κόστος 11,5euro.Όποιος πάει ζητάει τον ίδιο τον Αλέξανδρο ή τον Βαλάντη...
-
Ευχαριστούμε Νίκο! Δεν το έχω δει αυτό...θα το ψάξω!
Edit: Αυτό είναι δίπλα στο σπίτι μου!!! Το βλέπω κάθε μέρα, αλλά δεν μου γέμιζε ποτέ το μάτι, μου φαινόταν πολύ 'πρόχειρο', θα το δοκιμάσω όμως. Κυριολεκτικά είναι 1' από το σπίτι μου!
-
Φίλε Φάνη ναι. Μόλις περάσεις το σταθμό της Δουκίσης Πλακεντίας εκεί που είναι η διασταύρωση.
Φυσικά μην περιμένεις να δεις εγκαταστάσεις τύπου PitStopPark. Ένα απλό πλυντήριο αυτοκινήτων είναι.
α! πλένουν και στο χέρι!!... -
Ναι ξέρω ποιο είναι, έγραψα μετά με 'Edit'.
Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, είναι δίπλα μου!!
-
Ρε συ έχεις πλυντήριο δίπλα στο σπίτι σου;;;;;;;;; Τυχερός είσαι.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ