-
Νομίζω ότι όλοι πια αρπαχτές κανουν.
Τα δε αυτόματα συμπεριλαμβανομένων και των ανωτέρω προχειροδουλειά κάνουν.
Ένας χριστιανός να ασχολείται πραγματικά υπάρχει ; Και ας χρεώσει και κάτι παραπάνω! -
Υπάλληλος πλυντηρίου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει σωστή δουλειά. Ακόμα και το πλύσιμο του αυτοκινήτου θέλει κάποια βήματα. Όλοι εκεί του μεροκάματου είναι και δε φαντάζομαι να το κάνουν επειδή το γουστάρουν, απλά δε χρειάζεται προσόντα.
-
Υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε αφήνεις το όχημα (δίκυκλο/αυτοκίνητο) μέσα στη βρώμα και στη λασποβροχή, είτε αναζητάς την καλύτερη δυνατή λύση πλυσίματος με βάση και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Τι άλλο να κάνεις;
-
Μόνος σου. Και αν δεν έχεις χώρο σε κάποιο self service.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μόνος σου. Και αν δεν έχεις χώρο σε κάποιο self service.Κανένα καλό self service σε βόρεια προάστια;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μόνος σου. Και αν δεν έχεις χώρο σε κάποιο self service.Το 'μόνος' προϋποθέτει ιδιωτικό χώρο.Σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται ρητά το πλύσιμο οχημάτων.
Τα Self Service είναι ελάχιστα και πλέον γίνεται χαμός σε αυτά. Δίπλα στο σπίτι μου έχω το IWashMyCar.
Ότι ώρα και αν περάσεις υπάρχει κόσμος που πλένει αυτοκίνητα. 24 ώρες το 24ωρο. Με τόσο κόσμο δεν έχεις και την ιδιαίτερη άνεση να πλύνεις το όχημα με την ησυχία σου. Περιμένουν οι άλλοι και σε κοιτούν και επίμονα...Και έμαθα και κάτι που δεν ήξερα σήμερα για τα Self Service. Η καλύτερη ώρα για πλύσιμο είναι μετά τις 7.30 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τις άλλες ώρες μπορεί να έχουν ξεμείνει τα μηχανήματα από 'σαμπουάν' ή γυαλιστικά/κερί κλπ...
Οπότε όσο υπάρχουν εκεί υπάλληλοι φροντίζουν να γεμίζουν τα μηχανήματα με υγρά καθαρισμού και γυαλίσματος. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μόνος σου. Και αν δεν έχεις χώρο σε κάποιο self service.
Το 'μόνος' προϋποθέτει ιδιωτικό χώρο.Σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται ρητά το πλύσιμο οχημάτων.
Τα Self Service είναι ελάχιστα και πλέον γίνεται χαμός σε αυτά. Δίπλα στο σπίτι μου έχω το IWashMyCar.
Ότι ώρα και αν περάσεις υπάρχει κόσμος που πλένει αυτοκίνητα. 24 ώρες το 24ωρο. Με τόσο κόσμο δεν έχεις και την ιδιαίτερη άνεση να πλύνεις το όχημα με την ησυχία σου. Περιμένουν οι άλλοι και σε κοιτούν και επίμονα...Και έμαθα και κάτι που δεν ήξερα σήμερα για τα Self Service. Η καλύτερη ώρα για πλύσιμο είναι μετά τις 7.30 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τις άλλες ώρες μπορεί να έχουν ξεμείνει τα μηχανήματα από 'σαμπουάν' ή γυαλιστικά/κερί κλπ...
Οπότε όσο υπάρχουν εκεί υπάλληλοι φροντίζουν να γεμίζουν τα μηχανήματα με υγρά καθαρισμού και γυαλίσματος.Τι ωραια που ειμαστε στην επαρχια
-
Δηλαδή, το πλύσιμο στο δρόμο απαγορεύεται, ενώ στο πάρκινκ, όχι;
Και ας τρέχει το νερό στο ίδιο σημείο; -
Δε νομίζω να απαγορεύεται. Αρκεί να μην γεμίζεις σαπουνάδες ή να μην τις καθαρίζεις μετά.
-
Ναι είναι Κινεζιά. Μην κάνεις πειράματα για εμένα....Το feedback το Aliexpress δεν το δίνω σημασία. Στην Κίνα έχουν ένα καθεστώς λίγο απόλυτο. Μπορεί να βάζει Κινέζους τάχα μου αγοραστές που το πήραν και είναι ευχαριστημένοι. Ακόμη και Κινέζους που είναι διεσπαρμένοι στο εξωτερικό για να μην φαίνονται όλοι ικανοποιημένοι από την Κίνα. Δεν ξέρω, αλλά με ένα προϊόν των 5 ευρώ να είναι τόσοι ευχαριστημένοι!! Μακάρι να είναι νερό με τίποτα αθώα χημικά και να μην είναι τπτ άλλα και το βερνίκι αρχίζει να ξεφλουδίζει.
Τώρα δλδ εδώ και τρεις ημέρες έχω βγάλει τα μάτια στον υπολογιστή για ένα προϊόν στην Ελλάδα είναι εξαντλημένο. Στο ebay το βρήκα με καλά μεταφορικά. Επώνυμο προϊόν. Όμως ακόμη και το επώνυμο το φοβάμαι από το ebay. Π.χ. Autoglym από ebay δεν αγοράζω. Προτιμώ να πληρώσω παραπάνω στην Ελλάδα ή σε Αγγλικό E-Shop. Υπερβολή μου; Ναι είμαι υπερβολικός..... -
Γράφω ξεχωριστώ θέμα για να μην χαθεί στα πολλά που έγραψα στο προηγούμενο. Σας έχει τύχει γύρη, αυτή η κίτρινη που προέρχεται μπόλικη αυτή την εποχή από τα δέντρα να κολλήσει στο καπό και να μην βγαίνει με πλύσιμο; Μέχρι τώρα τρεις φίλοι μου έχουν πάθει ζημία γιατί δεν μπόρεσαν ούτε με ψιλή αλοιφή να την βγάλουν και πάνε για αλοιφαδόρο....
-
@panos2171:
Δεν επιτρέπεται να ρίχνεις νερά στο δρόμο. Τώρα αν κάνεις στεγνό καθάρισμα μπορεί να είσαι οκ! -
ο ΚΟΚ γράφει επί λέξει: Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στίς οδούς ουσίες και υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.). Αυτό δεν είναι ταυτόσημο με την φράση 'απαγορεύεται το πλύσιμο των αυτοκινήτων', αλλά και πάλι πρέπει ο χρήστης να φροντίζει να έχει σύνεση στην χρήση του νερού, και να μην δημιουργεί όγκο σαπουνάδας που θα τον στέλνει στη μέση του δρόμου. Κάποτε σε εποχή λειψυδρίας είχε απαγορευτεί η χρήση λάστιχου για το πλύσιμο, και επιτρεπόταν μόνο με κουβά. Δηλαδή μπορείς σήμερα να ξεπλένεις από την σκόνη το αμάξι με το λάστιχο, φροντίζοντας να μην στέλνεις ένα τόνο νερό στη μέση του δρόμου, άλλωστε θα τσακωθείς με αυτούς που περνάνε με ανοικτά παράθυρα. Και να συνεχίζεις μετά το σαπούνισμα με τον κουβά, αδειάζοντας τον μετά, στο λούκι του υπόνομου, απλά και όμορφα.
-
Αυτή είναι μία δική σου ερμηνεία. Σε δημόσιο δρόμο απαγορεύεται ιδιώτης να ρίχνει νερά στο δρόμο. Και δρόμος είναι από την μία άκρη του πεζοδρομίου μέχρι την άλλη αλλά και πάνω σε πεζοδρόμια. Είναι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι.
Και ο νόμος δεν είναι μόνο ο ΚΟΚ αλλά και οι διατάξεις της Αστυνομίας. Υπάρχει διάταξη που απαγορεύει ρητά την ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων. Με τη διάταξη αυτή μπορεί κάποιος άνετα να προβεί σε καταγγελία και το περιπολικό να έρθει την ώρα που πλένεις το αυτοκίνητο.
Και τέλος ανάλογα το Δήμο που κατοικεί ο καθένας μπορεί να γίνει καταγγελία και στο Δήμο και να επέμβει η Δημοτική Αστυνομία. Και οι λόγοι που μπορεί να επέμβει ο Δήμος είναι πολλοί, από την καθαριότητα μέχρι και την αισθητική του θέματος.
Αυτά τα γράφω γιατί μπήκα σε διαδικασία να το ψάξω στην περιοχή που μένω.
-
1992 .Καλοκαίρι. Φορτέτσα. Ηράκλειο. Μια ρέμπελ ανεβαίνει τις στροφές. Ο αναβάτης τζινάκι μπουφάν και παντελόνι, Ντοκ Μάρτινς και ευτυχώς κράνος (στο κεφάλι και όχι στο μπράτσο...). Σε κλειστή αριστερή στροφή κυράτσα διώχνει σαπουνόνερα από το σφουγγάρισμα της αυλής. Με 30χλμ/ώρα αλλού ρέμπελ και αλλού ο ρέμπελος. Κυράτσα κοιτά σαν αγελάδα. Νερό ποτέ στον δρόμο. Καλύτερα να το πιεις όλο. Οι άλλοι δεν φταίνε σε τπτ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
και το περιπολικό να έρθει την ώρα που πλένεις το αυτοκίνητο.Ήρθε στον χωματόδρομο που έπλενα το αυτο/το (πριν πολλά χρόνια) το είχε καλέσει η απέναντι.
Δεν μου είπαν τίποτα όμως, και συνέχισα ακάθεκτος το πλύσιμο. -
έχεις το δικαίωμα να πλύνεις το αυτοκίνητο σου, αρκεί να μην χύνεις ένα τόνο νερά και σαπουνάδες που προκαλούν ολισθηρότητα, στο διάβα κάποιου άλλου. Αστυνομική διάταξη που να αναφέρεται αυστηρά στο πλύσιμο αυτοκινήτων δεν υπάρχει διότι δεν χρειάζεται, αφού κάποιοι Δήμοι σε περιόδους ανομβρίας εκδίδουν δελτίο οδηγιών όπου απαγορεύεται η χρήση λάστιχου για το πλύσιμο πεζοδρομίων, δρόμων, βεραντών, κιγκλιδωμάτων ή αυτοκινήτων.
-
Σαν κάτι ταξιτζήδες που πλένουν με ένα κουβά νερό, έξω από το Χίλτον
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
1992 .Καλοκαίρι. Φορτέτσα. Ηράκλειο. Μια ρέμπελ ανεβαίνει τις στροφές. Ο αναβάτης τζινάκι μπουφάν και παντελόνι, Ντοκ Μάρτινς και ευτυχώς κράνος (στο κεφάλι και όχι στο μπράτσο...). Σε κλειστή αριστερή στροφή κυράτσα διώχνει σαπουνόνερα από το σφουγγάρισμα της αυλής. Με 30χλμ/ώρα αλλού ρέμπελ και αλλού ο ρέμπελος. Κυράτσα κοιτά σαν αγελάδα. Νερό ποτέ στον δρόμο. Καλύτερα να το πιεις όλο. Οι άλλοι δεν φταίνε σε τπτ.Δεν υπάρχει χειρότερο σκηνικό. Το έχω ζήσει και εγώ με το σκούτερ.
Περνούσα μέσα από γειτονιά, έπλενε ο άλλος το χρέπι του και είχε δώσει το λάστιχο στο παιδί του για να το ξεπλύνει.
Το θεωρούσαν διασκέδαση και πανηγύρι και το μικρό μου έριξε με το λάστιχο την ώρα που περνούσα.
Πανικοβλήθηκα και παραλίγο να πέσω σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο. Παραλίγο να γίνει της Κορέας.Συγκρατήθηκα όμως επειδή δεν έφταιγε το παιδάκι αλλά ο μαντράχαλος πατέρας που την είχε δει ότι του ανήκει ο δρόμος.
-
Νόμος υπ’ αριθμ. 2696/1999 - Άρθρo 12:
2. Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε
αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ’ ελάχιστο
την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των
οχημάτων.
Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπο-
ρούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.)Αστυνομική Διάταξη : 6/1996 - Άρθρο 1:
2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.Με βάση τα παραπάνω δεν επιτρέπεται να ρίχνεις νερά στο δρόμο, δεν επιτρέπεται να ρίχνεις υλικά που καθιστούν την οδό ολισθηρή (βλέπε σαπούνια) και δεν επιτρέπεται να ρυπαίνεις κοινόχρηστο χώρο (βλέπε απόνερα).
Άρα καταλήγουμε οτί μόνο το στεγνό καθάρισμα είναι τυπικά νόμιμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν γίνει καταγγελία είσαι εκτεθημένος...πόσο μάλλον αν προκληθεί και ατύχημα...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ