-
Στο self service το πάω και εγώ, και το πλακώνω με πιεστικό και ζεστό αφρό.
Δεν έχω λάστιχο τι να κάνω, gamoto.
Σαλόνικα έχουμε και το φοβερό νερό τίγκα στο χλώριο και στα άλατα, οπότε μετά που σκουπίζεις το αυτοκίνητο, είναι τέτοια σαγρέ η επιφάνεια που μοιάζει σαν να μην το έπλυνες καθόλου!!! -
Eνας τροπος να την πατησεις σε πλυντηρια ειναι οτι βλεποντας ενα ακριβο αμαξι,πχ μια καινουρια μερσεντες να το βαζει ο αλλος στο self service,λες ε αφου το βαζει αυτος,καλο θα ειναι το πλυντηριο και την επομενη μερα βλεπεις τα αραχνιασματα στο καπο και τον ουρανο.
-
Ειδικά αν είναι και σε μαύρο ή μπλε σκούρο χρώμα κάνουν μπαμ από μακρυά.
Τι να κάνεις όμως; Κάπου πρέπει να πλυθούν και τα αυτοκίνητα. Αν χώραγαν στην μπανιέρα θα τα πλέναμε εκεί.
-
https://www.carshop.com.gr/detailing/-1 ... 500ml.html
http://www.praktiker.gr/p/katharistikos ... -6lt-20605
https://www.carshop.com.gr/detailing/-1 ... 473ml.html
Aυτα εδω,ειναι καταλληλα για λεκεδες απο ιδρωτα,καλοκαιρινα μπανια σε υφασματινα καθισματα?
-
Ναι μια χαρά ειναι, απλά καλο θα ήταν μετά την εφαρμογή να καθαρίσεις τα καθίσματα με μια ηλεκτρική η οποία τραβάει και υγρά γιατι αλλιώς η βρωμιά απλά παει προς το σφουγγάρι του καθίσματος.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Αγορασε ο κολλητος τριτο αμαξι μεταχειρο και μυριζει διακριτικα μεν αισθητα δε τσιγαριλα το εσωτερικο. Ενας επαγγελματικος βιολογικος ,και οχι απ αυτους σε πλυντηρια αυτοκινητων, θα λυσει το προβλημα ή υπαρχει καμια καλυτερη λυση που αγνοω? Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Ο βιολογικός καθαρισμός ειναι η καλύτερη λύση, οτι άλλο και να σκεφτείτε να κανετε απλά θα καλύπτει την μυρωδιά του τσιγάρου.
-
Αρκεί να μην γίνει και στον ουρανό, γιατί θα κινδυνεύει να πέσει η ταπετσαρία στο μέλλον.
-
Καλο tip το τελευταιο
-
Υπαρχει και η απολυμανση με μηχανη παραγωγης οζον,αν το σαλονι ειναι καθαρο και απλα υπαρχει αυτη η διακριτικη μυρωδια του τσιγαρου και δεν θες να μπεις στην διαδικασια του βιολογικου,ειναι μια καλη και σιγουρη λυση,απλα πρεπει να βρεις καποιον επαγγελματια που εχει αυτην την μηχανη και την χρησιμοποιει για απολυμανση στις καμπινες των αυτοκινητων.
-
Ευχαριστω και παλι!
-
Σε Fiesta,εκδ. Τitanium,μικρή γρατζουνιά στη χειρολαβή της πόρτας,στην επένδυση του γυαλιστερού μαύρου (piano black),τι τρόπος υπάρχει να εξαλειφθεί; Έχω επιφύλαξη να χρησιμοποιήσω αλοιφές για τα κοινά πλαστικά εσωτερικού,μήπως αφήσει καμιά θαμπάδα στο γυαλιστερό μαύρο. Υπάρχει κάποιος κάτοχος Fiesta -ή και άλλης μάρκας,που να έχει τέτοιο τύπο πλαστικού στο εσωτερικό- και να το έχει αντιμετωπίσει;
-
Δυστυχώς καμία εύκολη ή φθηνή, από όσο έχω ψάξει, είχα αντίστοιχα προβλήματα ήδη από το RX8 πριν 10+ χρόνια. Είτε αλλαγή του κομματιού, είτε ντύσιμο με piano black vinyl. Οτιδήποτε άλλο θα κάνει ακριβώς αυτό που λες, θα θαμπώσει όλο το τμήμα που θα εφαρμοστεί.
-
Tελικά,δοκίμασα μια αλοιφή που είχα για γρατζουνιές σε ακρυλικά πλαστικά διαφανή π.χ. για το τζάμι του καντράν κι είχε αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.Εξομάλυνση τη γρατζουνιάς κατά 60-70% -δεν άφησε θαμπάδα- και πλέον φαίνεται δύσκολα μόνο υπό μια γωνία κι αν πέσει φως πάνω της.
Η αλοιφή λέγεται Xerapol κι έχει μέσα και πανάκι για το τρίψιμο 2-3min,που χρειάζεται να κάνεις.Tην είχα αγοράσει,γιατί στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχε μια μικρή γρατζουνιά στο καντράν,την οποία την αφαίρεσα πλήρως με τη συγκεκριμένη.Πάντως,θέλει αρκετή προσοχή στη χρήση και μικρή ποσότητα στο σημείο της γρατζουνιάς (αν δεν πετύχαινε,το είχα πάρει απόφαση να περάσω κάποια γυαλιστερή μαύρη μεμβράνη-όπως είπε κι ο Ace-στο εν λόγω χερούλι). -
Λοιπόν http://www.iwashmycar.gr/ στο Χαλάνδρι.
Βρήκα στην ευκαιρία και έχω πάει δύο φορές το νέο μου σκούτερ!
Τα 2euro είναι υπεραρκετά για δίκυκλο και δεν χρειάζεται χρήση βούρτσας ή σφουγγαριού.
Πλύσιμο άριστο, καθαρίζει καλά και υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος.Μετά θέλει στέγνωμα με πανάκια κλπ... στις ειδικές θέσεις.
Και τις δύο φορές έχω πάει πολύ νωρίς το πρωί (8.30) και ήμουν μόνος μου εκεί.Θεωρώ ότι με τα 2euro πλένεται άνετα και μικρό αυτοκίνητο.
Θα πάω το Πάντα κάποια στιγμή για δοκιμή... -
Kαλησπέρα, γνωρίζετε μήπως (συγγνώμη αν έχει γραφτεί σε πιο πίσω σελίδες) αν ο βιολογικός καθαρισμός ενέχει κινδύνους για τις φιμέ μεμβράνες των παραθύρων; Ρώτησα σε τρια βενζινάδικα που κάνουν 'βιολογικό' (όπως τον εννοεί το καθένα) αλλά δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
Kαλησπέρα, γνωρίζετε μήπως (συγγνώμη αν έχει γραφτεί σε πιο πίσω σελίδες) αν ο βιολογικός καθαρισμός ενέχει κινδύνους για τις φιμέ μεμβράνες των παραθύρων; Ρώτησα σε τρια βενζινάδικα που κάνουν 'βιολογικό' (όπως τον εννοεί το καθένα) αλλά δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Ευχαριστώ πολύ!Ζημιά μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσουν υγρό καθαρισμού με όξινες η καυστικές ιδιότητες.
-
Τους ενημερώνεις -αν δεν το δουν μόνοι τους- ότι φοράει μεμβράνες το όχημα, οπότε είσαι ΟΚ, λογικά θα ξέρουν τι να κάνουν (και κυρίως τι να ΜΗΝ κάνουν).
-
Ευχαριστώ πολύ!!!
-
Σήμερα παρέλαβα το αυτοκίνητο μετά από επισκευή φανοποιίας (βάψιμο πόρτας οδηγού και αριστερού πίσω φτερού). Γενικά έγινε καλή δουλειά σε χρώμα-βερνίκι (πιστότητα χρώματος και ομοιομορφία βερνικιού) πλην όμως παρατήρησα οverspray χρώματος (μάλλον από όχι πολύ καλό μασκάρισμα) σε 1-2 σημεία στα μαύρα λάστιχα (trims) της πόρτας οδηγού μεταξύ της μεταλλικής κάσσας της και του γυάλινου παράθυρου.
Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσα με κάποιο χημικό ή άλλο υλικό/τρόπο να απομακρύνω το overspray αυτό, χωρίς φυσικά να κάνω ζημία είτε στα λάστιχα είτε στη διπλανή από αυτά βαμμένη μεταλλική επιφάνεια της πόρτας.
Γνωρίζουν οι ειδήμονες του topic κάτι σχετικό;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ