-
Αντε πάλι να διαφωνήσουμε . Το άρθρο δεν τα λέει άσχημα ιδιαίτερα προς το τέλος του . Βασικά ποιός θα το αγόραζε . Από την άλλη ξεχνάτε ότι το ds3 που είχε 7.3 0-100 , πήγε πρακτικά άπατο . Το ds-4 επίσης . Παρ΄ ότι σε αυτά έμπαιναν και κάποιοι κινητήρες με πολλά άλογα . Αλλά τα γρήγορα τα έχει πάρει η Πεζό . Η οποία πεζό δήλωσε πριν λίγους μήνες ότι θα τα μειώσει γιατί τελικά στοιχίζουν πολύ και δεν θέλει να μπει σε μια διαδικασία που δεν έχει αποτέλεσμα .
Εδώ να θυμίσω ότι σε όλη την Ευρώπη εκτός της Γερμανίας ισχύουν πολύ αυστηρά όρια ταχύτητας και οι κάμερες είναι παντού , που σημαίνει αμάξια για τον Π.Ο. πρακτικά είναι εξοβελισμένα .
Πόσο λογικό λοιπόν θα ήταν να έβγαζε πέρα από τα πεζό και DS και σιτροέν για να χτυπήσουν τα γκόλφ και όπελ ΜΕΣΑ στην Γερμανία ?
Ας δούμε όμως και το παρελθόν . Το 60 είχαμε τα 2cv , dyane , ami , GS , DS . Κανένα από αυτά δεν ήταν σπορ . Σπορ εκείνη την εποχή ήταν στις λίμο τα βόλβο 122 , στα μικρά τα NSU και κάποιες Αλφα .
Πρόσφατα είχαμε κάποια γρήγορα μικρά και μικρομεσαία , όπως ΑΧ , ΣΑΞΟ , ΖΧ , ΞΑΡΑ και C4 στις εκδόσεις VTS . Ηταν αμάξια για τον ΠΟ ? Δεν ξέρω ας μας πουν όσοι τα είχαν .
Εγώ θεωρώ ότι μια χαρά η εταιρεία κάνει αυτό που ξέρει καλά . Ανεση , εξοπλισμός , καλό κράτημα , αλλά όχι σε βάρος της άνεσης όπως οι προπέλες και καλές τιμές . Ταυτόχρονα έχει και τις ιδιαιτερότητες της .
Τώρα πλέον ο όμιλος με 4 εταιρείες θα παίξει σε πολλά επίπεδα . Σπορ και πολυτέλεια η DS . Λιγότερο σπορ , λιγότερο πολυτελής , αλλά πιο συμβατικά σχήματα και εταιρικές πωλήσεις , είναι ο στόχος της πεζώ . Η όπελ θα παραμείνει αυτό που ήταν , αλλά πλέον τα μοντέλα της θα έχουν γαλλικό σώμα και καρδιά .
Και η σιτροέν ? Αυτό που ήταν πάντα . Η περίεργη φίρμα που έχει ορκισμένους φίλους και ορκισμένους εχθρούς . Θα είναι αυτή που θα τολμάει τα περίεργα . Θα έχει τεχνολογία και πολλά ακόμα .
Δείτε το C3 aircross . Εχει εξοπλισμό που βρίσκεται σε πολύ ακριβότερα αμάξια . Περιμένω να δω τιμές , λογικά σαν του κάκτου και θα είναι ένα αμάξι με μεγάλη προίκα .
-
Το οποίο DS3 σε τεστ αγγλικού περιοδικού βγήκε οδηγικά κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο mini S και Clio RS
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το οποίο DS3 σε τεστ αγγλικού περιοδικού βγήκε οδηγικά κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο mini S και Clio RSSent from my iPhone using Tapatalk
Σε ποιο περιοδικό αναφέρεσαι;
Νομίζω το αγγλικό EVO το έχει ακόμα για long-term και όσο πάει του αρέσει και περισσότερο του οδηγού που το έχει, παρότι τελευταία το έχει μαντρωμένο εντός Λονδίνου.... -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Προσοχή με το C6, είναι euro 4 αν δεν κάνω λάθος. Άρα δεν κυκλοφορεί νομίμως Αθήνα/Θεσσαλονίκη (για όποιον τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο).Αααααχ.... Η Γαλλία μου έχει πάρει τα μυαλά και όσο η κατάσταση παραμένει περιρέουσα σε αυτά τα επίπεδα μου είναι αδύνατο να προχωρήσω ρεαλιστκά σε μια αγορά κάποιας Γαλλίδας, είτε είναι C5 (πόσο μάλλον της συγκεκριμένης C6), είτε κάποιο R(S)enault πυραυλάκι (οκ, θα κάνω self-ban μόλις στείλω το μήνυμα! )
ΑΛΛΑ με βάση το παρακάτω σχόλιο του Cappo di tutti Citroën 'Nonos'
Ειχε γνωστο ονομα προς Ελευσινα μερια, χρονια απειρα σιτροενακιας, τη πρωτη που πατησε Ελλαδα αγορασμενη απο το επισημο δικτυο, 2.7 diesel. Ιδιο χρωμα μαλιστα. Δε ξερω αν την πουλησε αλλα ισως ειναι αυτη μαλιστα.
Μου προκάλεσε την περιέργεια αυτό που ανέφερες περί Euro 4. Το αμάξι είναι με μεγάλη βεβαιότητα αυτού που εικάζει... Οπότε παίζει όντως να μην μπορεί να οδηγηθεί (νόμιμα πάντα...) εντός Αθήνας/Θεσσαλονίκης;;;
Παρακαλώ τα φώτα σας...
Τ
ΥΓ
Καλό φθινόπωρο nonos, criuser & λοιποί Υδροπνευματο-κέφαλοι! -
Κοίτα, δεν μπορώ να πω με 100% βεβαιότητα αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι euro 4 (και κάτω), αλλά από μία πρόχειρη αναζήτηση μάλλον είναι.
Αυτό που είναι 100% σίγουρο είναι ότι από euro 4 και κάτω δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον όχι νόμιμα. Βεβαίως αυτό δεν εφαρμόζεται και πολύ εντατικά, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
-
Οδήγησα πριν λίγες μέρες για δεύτερη φορά την xantia του μελλοντικού πεθερού. Υδροπνευματικη κύριοι. Τέλεια και παύλα .
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ που έχω και ΧΑΝΤΙΑ και 5άρα τελευταία , μπορώ να σου πω και για την τελειότητα της υδρό στην τελευταία της μορφή...
-
Παντως φαινεται και με τις δεκαετιες η εξελιξη και η διαφορα.Ιδιως απο τοτε που οι σφαιρες σταματησαν να τοποθετουνται παραλληλα με τη νοητη ευθεια του θολου (σασσι peugeot).. Ακομα και μεταξυ υδροπνευματικων υπαρχουν μεγαλες διαφορες. Εκει που επαθα τη πλακα μου και μου φανηκε εως και συμβατικη αναρτηση μπροστα της ,της xantia, ηταν σε SM. Παλια καλη υδροπνευματικη. Ακομα και τα gs-a παρομοια αισθηση εδιναν οσο τα εχω οδηγησει.
-
Αργααααα...τα ζωα μου.
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... citroen-c5 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αργααααα...τα ζωα μου.
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... citroen-c5Ναι, το έχω δει και εγώ εδώ και κάτι μέρες....τραγικός σχεδιασμός, ή μάλλον χρονοπρογραμματισμός. Εκτός και αν το έχουν σίγουρο ότι Ευρώπη δεν θα πουλήσουν τίποτα, και στοχεύουν μόνο στη Κίνα...
Όσο για το 'μαγικό χαλί', μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα επειδή άλλαξαν τα γ@#$@να bump-stops Τα οποία bump-stops χρησιμεύουν μόνο όταν τερματίζει η ανάρτηση (δηλαδή στο 5% της λειτουργίας τους), και ποτέ άλλοτε....
-
Βρε σεις επιχειρήσεις είναι , όχι καυλοτίμονοι μόνο...
Οποτε βιάστηκαν έκαναν παπαριά ..
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αργααααα...τα ζωα μου.
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... citroen-c5Ναι, το έχω δει και εγώ εδώ και κάτι μέρες....τραγικός σχεδιασμός, ή μάλλον χρονοπρογραμματισμός. Εκτός και αν το έχουν σίγουρο ότι Ευρώπη δεν θα πουλήσουν τίποτα, και στοχεύουν μόνο στη Κίνα...
Όσο για το 'μαγικό χαλί', μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα επειδή άλλαξαν τα γ@#$@να bump-stops Τα οποία bump-stops χρησιμεύουν μόνο όταν τερματίζει η ανάρτηση (δηλαδή στο 5% της λειτουργίας τους), και ποτέ άλλοτε....
Η ελπιδα που εχω ειναι οτι μεχρι τοτε θα εχει τροποποιηθει/βελτιωθει και το συστημα με βαση την υπαρχουσα μορφη του.
-
Να χαρείς γιατί η νέα ανάρτηση θα μπαίνει μόνο σε σιτροέν...
-
[emoji7]
-
-
Ας κάνουν το νέο C5 και το 2025, μικρή σημασία έχει. Το segment D, ή στα ελληνικά η εποχή της κατηγορίας του μεσαίου σεντάν για την Ευρώπη μάλλον έχει περάσει εδώ και καιρό και απο ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο πρόσφορο έδαφος για αλλαγή νοοτροπίας του μέσου Ευρωπαίου, αφετέρου ότι μη γερμανικό μάλλον έχει προδιεγραμμένη μοίρα. Αρέσει ή μη, τα SUV ήρθαν και θα κάτσουν για αρκετά χρόνια, έχοντας πλέον τεράστια αποδοχή στην γηραιά ήπειρο.
-
Ίσως εάν εξαρχής προωθουσαν καλύτερα το DS5 δεν θα υπήρχε αυτό το κενό. Το έκαψαν σαν DS. Ήξεραν ότι μεσαίο sedan το τρώει η μαρμαγκα ...
Το DS5 με μια καλύτερη ποικιλία στα μηχανικά, καλύτερες τιμές και αμάξωμα κάτι μεταξύ σε sw και crossover θα πηγαινε πολύ καλύτερα. -
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Ας κάνουν το νέο C5 και το 2025, μικρή σημασία έχει. Το segment D, ή στα ελληνικά η εποχή της κατηγορίας του μεσαίου σεντάν για την Ευρώπη μάλλον έχει περάσει εδώ και καιρό και απο ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο πρόσφορο έδαφος για αλλαγή νοοτροπίας του μέσου Ευρωπαίου, αφετέρου ότι μη γερμανικό μάλλον έχει προδιεγραμμένη μοίρα. Αρέσει ή μη, τα SUV ήρθαν και θα κάτσουν για αρκετά χρόνια, έχοντας πλέον τεράστια αποδοχή στην γηραιά ήπειρο.Και 3άρες, C, A4 κλπ πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια. Τα Citroen όντως πιο δύσκολα.
-
Επειδή η Ευρώπη χέστηκε για την χώρα της 316 , η λογική τους είναι εντελώς διαφορετική .
Αρχικά η PSA ἐχει μεγάλη δύναμη στην Κίνα , όπου τα σεντάν έχουν μεγάλη ζήτηση . Η Κίνα έχει πολύ πεινασμένο για αυτοκίνητα κόσμο και εκεί θα στραφούν οι εταιρείες .
Από την άλλη η απόφαση για αντικατάσταση της υδρό από μία νέα εντελώς ανάρτηση που θα την φοράει μόνο η σιτροέν , είναι μια απόφαση μεγάλου ρίσκου και πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα .Εδώ και χρόνια οι εταιρείες δοκιμάζουν τους κινητήρες μεταβλητής συμπίεσης και δεν μπορούν να τους βγάλουν αξιόπιστα στην αγορά .
Τα σεντάν όμως στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες , αφού όλοι τα έπαιρναν στέισον . Τώρα τα στέισον ψήλωσαν και έγιναν σουβλάκια...
Τα σεντάν είναι κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα μεσαίων και ανώτερων στελεχών , οπότε η αγορά αυτή φθίνει ... -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα σεντάν όμως στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες , αφού όλοι τα έπαιρναν στέισον . Τώρα τα στέισον ψήλωσαν και έγιναν σουβλάκια...
Η αληθεια ειναι οτι δε το ειχα σκεφτει ετσι το θεμα suv και μπορω να πω οτι εχει αρκετη δοση αληθειας αυτο!
CITROËN FORUM