-
Όπως έχω πει και στην αρχή του θέματος αυτού το θέμα θορύβου είναι πιο σημαντικό από τις αισθητικές παρεμβάσεις. Όπως έχουν απαντήσει αρκετοί είναι θέμα παιδείας αλλά και του τρόπου ζωής του λαού μας.
Εγώ θέλω να προσθέσω και το γεγονός ότι στη χώρα μας όσοι δημιουργούν θόρυβο είναι γιατί δεν μπορούν να βρουν άλλο τρόπο να 'αναδειχθούν' κοινωνικά. Και αυτό δεν είναι μόνο θέμα παιδείας αλλά επίσης ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν πού αλλού να διοχετεύσουν την ενέργειά τους.
Και αυτό γιατί στη χώρα μας ΔΕΝ υπάρχουν κίνητρα για τους νέους να ασχοληθούν και με άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα ώστε να γίνονται ανταγωνιστικοί και χρήσιμοι για τον υπόλοιπο κόσμο.
Και αυτό είτε γιατί δεν υπάρχει ούτε υπήρξε κρατική πρόνοια, είτε γιατί υπάρχει αδιαφορία για το σύγχρονο τρόπο ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε γιατί υπάρχουν ακόμα σαθρές, απαρχεωμένες και παγιωμένες αντιλήψεις σε διάφορα τομείς της καθημερινής μας ζωής (δεν έχουμε ανοιχτό μυαλό δηλαδή σε πολλά θέματα). Είτε γιατί δεν έχουμε κάποια προστασία από τα ΜΜΕ που προβάλουν τη ζωή και την καθημερινότητα όπως αυτά θέλουν. Πράγματα δηλαδή που εμποδίζουν τους νέους να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα εκτός από το να δημιουργούν θόρυβο.
-
Πάντως Στέφανε εμένα μου αρέσει το Φάμπια όπως το έχεις κάνει (απ'όσο μπορώ να δω από τις μικρές φωτογραφίες τουλάχιστον). Φαίνεται αρκετά διακριτική μετατροπή και καθόλου παράταιρη με το αυτοκίνητο. Το μόνο που έχω να της προσάψω είναι ότι τώρα το Φάμπια δεν θα περνάει ούτε από το πιο ήπιο σαμαράκι χωρίς να βρει κάτω το μπροστινό σπόιλερ.
-
Κι εγώ νομίζω ότι το χαμήλωμα είναι λίγο υπερβολικό... Πρέπει το αυτοκίνητο να έχει γίνει πολύ απόλυτο και σκληρό.
-
Όντως παιδιά......βρίσκω πολύ συχνά...!!!Δυστηχώς διαλέγω δρόμους που θα πηγαίνω πλέον....ή μάλλον αποκλείω δρόμους......(λόγω έργων)...
Πάλι καλά όμως που η κατασκευή του μπροστά σπόιλερ είναι ανθεκτική και αντέχει!
Next car...????Κάποιο τζιποϊδές......να εξερευνήσω όλλη την Ελλάδα (και οχι μόνο)
(.....μη βγούν τίποτα 'ψαχτοπαρεξηγησάκηδες' και πουν σχόλια του στύλ..'φιλαράκο,ας πρόσεχες'....'περι γελοίων επιλογών+χαμηλώματος....κα............λέω απο τώρα οτι 'επιλογή' μου ηταν να το 'σαβρώσω'!Όποιος γουστάρει..... )
-
Φιλαράκο, ας πρόσεχες!
Αυτά έχουν οι γελοίες επιλογές, τα χαμηλώματα και τα spoiler.
ΚΑΛΑ ΝΤΕ - ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ μη βαράς
ΥΓ. Πάντως εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ με τις εξωτερικές αλλαγές (αν δεν το έλεγα θα έσκαγα )
*Επειδή το post παρεξηγήθηκε από τον άμεσα 'θιγόμενο', διευκρινίζω ότι το εννοούσα χιουμοριστικά *
-
Στο θέμα της ηχορρύπανσης συμφωνώ!Προσωπικά δεν με ενοχλεί η δυνατή μουσική κάποιου αυτοκινήτου(εκτός κι αν είναι..σταματημένο! ).Αλλά το κακό με τα 50άρια με αυτόν τον αποκρουστικό θόρυβο με ενοχλεί αφάνταστα!Αμάν πια!Όσοι μένουν σε δρόμους με πολλή κίνηση με καταλαβαίνουν απόλυτα...
-
Τα βλαμμένα με τα 'πρα-πρα' θέλουν βρεγμένη σανίδα. Πρώτα απ'όλα, τη νύχτα δεν τα βλέπεις, γιατί έχουν βάψει μαύρα τα φώτα των παπιών τους. Έτσι, ακόμα κι αν τα φώτα δουλεύουν, η φωτεινότητά τους είναι πολύ μειωμένη, αν βέβαια μπορεί να φανεί κάτι πίσω από όλη τη μαύρη μπογιά. Δεύτερον, ο τρόπος με τον οποίο κινούνται είναι τουλάχιστον αυτοκτονικός. Πεζόδρομοι; Τι είναι αυτό; Στοπ; Τρώγεται; Μονόδρομος; Μήπως μπορώ να πάρω βοήθεια κοινού; Φανάρια; Α, εννοείτε αυτά τα διακοσμητικά φαναράκια Tiki; Κι όταν σταματήσουν σε φανάρι, φροντίζουν ΠΑΝΤΑ να μπουν μπροστά από όλα τα άλλα οχήματα, σε τέτοιο σημείο που να μη βλέπουν το φανάρι και, βέβαια, ΠΑΝΤΑ ξεκινάνε κάπου τριάντα δευτερόλεπτα, τέσσερα άγρια κορναρίσματα και πέντε-έξι χριστοπαναγίες αφού ανάψει πράσινο.
Για τις δε 'φτιαγμένες' εξατμίσεις τους, τι να πεις... Ξεσηκώνουν ακόμα και τους πεθαμένους απ'τα μνήματα με τον θόρυβο. Και το ωραίο είναι ότι τα ανεγκέφαλα αυτά δίποδα βρήκαν τα λεφτά να βάψουν τα φώτα μαύρα, να βάλουν 'ψαγμένο' ζαντικό, ελεύθερη εξάτμιση... Αλλά λεφτά για κράνος δεν υπάρχουν.
Κι αν έχουν πάρει κράνος, θα το φοράνε στον αγκώνα αντί για το ακατοίκητο κρανίο τους. Και τα πιο πολλά είναι 14-17 ετών, συνήθως χωρίς δίπλωμα και με τα μυαλά να έχουν ψοφήσει εδώ και καιρό από τα ρεαλήτη 'παιχνίδια', όπως τα δύο μπιγκ πόρδερ, η φάρμα (των ζώων) επωνύμων και ανωνύμων, το κ@λόμπαρο, το πάρτυ, που βλέπουν στο χαζοκούτι. Αλήθεια, πώς μπορεί κανείς να κάθεται και να βλέπει στο κουτί μια ντουζίνα άχρηστους να περιφέρονται από καναπέ σε καναπέ και να τα ξύνουν;
-
Πάντως τό κακό τής δεκαετίας του '80,όπου ακόμα καί οι 'χιλιάρες' είχαν 'κομμένες' εξατμίσεις,έχει περάσει!Τό μόνο πού απέμεινε είναι αυτά τά δίχρονα παπάκια!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Ακουσα περιπτωση που γραψανε τον φιλο μου γιατι δεν αναβε το πισω ΣΤΟΠ (!). Αμα θελουν να σε γραψουν ολο και κατι θα βρουνε....
Δεν νομίζεις ότι καλά κάνανε και τον έγραψαν;
Είναι τρομερά επικίνδυνο να μην ανάβουν τα φώτα του stop.
Καλα κανανε, δεν ειπα το αντιθετο, (στην περιπτωση του αναβε το ενα στοπ εκ των 2) αλλα να μην γινετε μονο οταν χρειαζονται λεφτα (που ειναι το ποιο συχνο) ή για να γεμισουν το μπλοκακι (ακομα ποιο συχνο ) και τοτε σε κοσκινιζουν για να βρουν κατι να σε γραψουν. Πρεπει να γινονται πιο τακτικοι ελεγχοι καθημερινα και οχι μονο στην Αθηνα !
Βεβαια υπαρχει και η νοοτροπια σε καποια μερη να λενε 'ε δικοι μας ανθρωποι στην αστυνομια.... δεν θα μας γραψουν...ας διπλοπαρκαρουμε !' Τα λογια ειναι περιττα .....
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πρώτα απ'όλα, τη νύχτα δεν τα βλέπεις, γιατί έχουν βάψει μαύρα τα φώτα των παπιών τους. Έτσι, ακόμα κι αν τα φώτα δουλεύουν, η φωτεινότητά τους είναι πολύ μειωμένη, αν βέβαια μπορεί να φανεί κάτι πίσω από όλη τη μαύρη μπογιά.Μη ξεχνας το χειροτερο ! Οτι στο πισω μερος τους βγαζουν τα φωτα και βαζουν ενα μικρο λεντακι (φωτακι-ψειρα) που δεν φαινετε καθολου την νυχτα και ειναι **ακρως επικυνδινο **γιατι ειναι πολυ ευκολο να πεσεις πανω τους
-
Εγώ είχα κάνει το εξής σε ένα ζώον με μηχανάκι που πήγαινε ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ κι ας μην είχε επαρκή φωτισμό ο δρόμος:
Πήγα πίσω του, έσβησα τα φώτα μου, τα ξαναάναψα, τα ξαναέσβησα, τον προσπέρασα με σβηστά φώτα και τα ξαναάναψα. Τότε θυμήθηκε ο πανύβλαξ να τα ανάψει!!!
-
Εγώ είχα κάνει το εξής σε ένα ζώον με μηχανάκι που πήγαινε ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ κι ας μην είχε επαρκή φωτισμό ο δρόμος:Πήγα πίσω του, έσβησα τα φώτα μου, τα ξαναάναψα, τα ξαναέσβησα, τον προσπέρασα με σβηστά φώτα και τα ξαναάναψα. Τότε θυμήθηκε ο πανύβλαξ να τα ανάψει!!!
Γεια σου Κωστα, εχω μια απορια.........
καλα δεν εκαψες καμια ασφαλεια κανα ρελιε ???
-
Γιατί να κάψω ασφάλεια ή ρελέ; Αυτό που ήταν σίγουρα καμμένο ήταν το κλούβιο μυαλό του οδηγού της μηχανής.
-
Γιατί να κάψω ασφάλεια ή ρελέ; Αυτό που ήταν σίγουρα καμμένο ήταν το κλούβιο μυαλό του οδηγού της μηχανής.ε αναψε-σβησε . Για αυτο και δεν φορανε κρανος....αφου δεν εχουν τιποτα εκει μεσα για να προστατεψουν
-
Λες δηλαδή το ότι δε φοράνε κράνος να είναι ένδειξη αυτογνωσίας;
-
Λες δηλαδή το ότι δε φοράνε κράνος να είναι ένδειξη αυτογνωσίας;Εννοειτε.....
Οπως ειναι φανερο σε ολες τις κατηγοριες υπαρχουν 2 οψεις του ιδιου νομισματος. ΠΧ. σωστοι οδηγοι φορτηγων & εγληματιες, σωστοι μοτοσυκλετιστες που παιρνουν ολες τις προφυλαξεις (γαντια,φορμα κτλ.) και δεν μενουν μονο στο κρανος & οι ασχετοι. Δυστυχως αμα καταλαβα οι καλοι και συνετοι ειναι οι μειοψηφεια και φυσικα τους περνει και αυτους η μπαλα οταν αναφερομαστε σε ασχετους & ανιδεους χωρις να φταινε !
-
Ο χρήστης FABIAMANIAC έγραψε:
(.....μη βγούν τίποτα 'ψαχτοπαρεξηγησάκηδες' και πουν σχόλια του στύλ..'φιλαράκο,ας πρόσεχες'....'περι γελοίων επιλογών+χαμηλώματος....κα............λέω απο τώρα οτι 'επιλογή' μου ηταν να το 'σαβρώσω'!Όποιος γουστάρει..... )
το αυτοκίνητο περναει ΚΤΕΟ ή υπάρχει κάποιο όριο απόστασης από το έδαφος το οποίο προφανώς το έχεις ξεπεράσει;
Προφανώς ο καθένας ό,τι θέλει κάνει, απλά βρε στέφανε, μερικές φορές είμαι πίσω από σαύρες(μάλιστα τις πιο πολλες φορές σάξο ) και πραγματικά με πρήζουν για να περασουν λακκούβες και σαμαράκια(καλά ειδικά στου χαλανδρίου είναι να τους λυπάσαι αφού τα περνάνε ζιγκ ζαγκ). Δε σου κρύβω πως σε αυτά τα σαμαράκια έχω βριστεί με μερικούς. Ίσως φταίει που κυκλοφορώσυνήθως στος περιοχές με τα περισσότερα ολυμπιακά έργα, λακκούβες και βέβαια..σαμαράκια(αυτα υπάρχουν παντού βέβαια) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Προφανώς ο καθένας ό,τι θέλει κάνει, απλά βρε στέφανε, μερικές φορές είμαι πίσω από σαύρες(μάλιστα τις πιο πολλες φορές σάξο ) και πραγματικά με πρήζουν για να περασουν λακκούβες και σαμαράκια(καλά ειδικά στου χαλανδρίου είναι να τους λυπάσαι αφού τα περνάνε ζιγκ ζαγκ). Δε σου κρύβω πως σε αυτά τα σαμαράκια έχω βριστεί με μερικούς. Ίσως φταίει που κυκλοφορώσυνήθως στος περιοχές με τα περισσότερα ολυμπιακά έργα, λακκούβες και βέβαια..σαμαράκια(αυτα υπάρχουν παντού βέβαια)
Φιλαρακο, θα τα χαλασουμε!! Δε θα περασω εγω αερα με το αυτοκινητο μου, να στραβωσω τις ζαντες μου, απο τις λακουβες και τα σαμαρια που εχουν αφησει/βαλει στον δρομο, επειδη εσυ εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο δε σε νοιαζει να στραβωσει η ζαντα και τρεχεις να προλαβεις το μαθημα, επειδη κοιμοσουν και αργησες!!
στο κατω - κατω, προσπερνα! -
Δεν έχεις άδικο 'chemic'......Εκτός απο 'σπαστικό' , είναι και επικίνδυνο αυτο το φαινόμενο με τα χαμηλωμένα που κόβουν κάθε λίγο για να περάσουν απο σαμαράκια-λακούβες-κακοτεχνίες-κα....!!!!
Στην περίπτωσή μου , κόβω ταχύτητα μόνο σε περιπτώσεις που και μαμάτο fabia θα έκοβε....!!Έχω μία στανταρ διαδρομή για τη δουλειά μου που ξέρω οτι περνάω άνετα.......so ...no problem.....!!!Μη ξεχνάμε οτι με τέτοια κίνηση , δεν υπάρχει θέμα να 'κόψεις' ταχύτητα......!!!Όλο πρώτη-νεκρά μας πάει...!!!Πάντως , πάντα υπάρχει περίπτωση για εξαιρέσεις , όπως στο 'Ακρόπολης' που για μια εβδομάδα μετα δεν είχα αυτοκίνητο ......(επισκευή πλαινών μασπιέ)...!!!Δε διαφωνώ οτι υπάρχει πρόβλημα με τα χαμηλωμένα....απλά έχουμε μια διαφορετική (προληπτική) αντιμετώπιση για αυτά , όπως και με τους 'ταρίφες' , τα φορτηγά , τα μηχανάκια ,κα....!!!
-
Να που και η Skoda που κάποτε τα S110L και τα Estelle που τα πέρναμε με ανταλλαγή προϊόντων απο τους Τσέχους, (ένα αυτοκίνητο για κάθε ένα τόνο πατάτες) και που ήταν άριστα σαν κοτέτσια και σκυλόσπιτα, να που ξαφνικά λοιπόν τα αυτοκίνητά της γίνανε θέμα συζήτησης.
Ε ρε! πως αλλάζουν οι καιροί!
Θόρυβος από "φτιαγμένα" αμάξια, μηχανές, στερεο