-
Εγώ λέω οτι μας κάνεις πλάκα...
Αν όχι, ωραίο review...
Btw, τι είναι αυτό που σε χαλάει στο τουτού (αν υπάρχει κάτι) ή είναι κατώτερο των προσδοκιών σου...?
Και πάλι καλοτάξιδο να είναι! -
Εξαιρετικό review!
Busso για δώσε λεπτομέρειες και σύγκριση του Tigi απέναντι σε 147 και 159 σε ποιότητα κύλισης και γενικότερης αίσθησης.
-
Busso είναι κάποιο f/l το δικό σου;
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σφιχτό εώς πολύ σφιχτό και πρέπει να συνηθίσω τα σκαλώματα από 1η σε 2η και 2η σε 3η. Αυτό εξαλείφεται όμως μόλις ζεσταθεί το αμάξι και οι βαλβολίνες που αφορούν την λίπανση αυτού. Βέβαια είναι ακόμα άστρωτο και το αμάξι.
Όχι ρε γαμώ... Δεν βρήκες με DSG;
Busso για δώσε λεπτομέρειες και σύγκριση του Tigi απέναντι σε 147 και 159 σε ποιότητα κύλισης και γενικότερης αίσθησης
Υφίσταται τέτοια σύγκριση; Το λέει και ο ίδιος ότι είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα
Τα ταμπού είναι κακό πράγμα όταν την κρίσιμη στιγμή φτάνει η ώρα της σωστής επιλογής βάση των αναγκών.
Απόλυτα σωστό...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Busso για δώσε λεπτομέρειες και σύγκριση του Tigi απέναντι σε 147 και 159 σε ποιότητα κύλισης και γενικότερης αίσθησης
Υφίσταται τέτοια σύγκριση; Το λέει και ο ίδιος ότι είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα
Το λέω επειδή ήταν ανάμεσα σε 159 και Tiguan και την 147 την έχει ακόμα.
-
Και πάλι δεν έχει νόημα να συγκρίνεις την ποιότητα κύλισης ενος σπορτιφ χάτσμπακ και ενος σεντάν, με ένα σουβ...
-
Ρε παίδες, το VW Tiguan 1.4 TSi 122PS Sportstyle (4x2) βγαίνει τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι στα 26 χιλιάρικα! Τι γνώμη έχετε; Τα αξίζει τα χρήματα του;
-
@ Μορφέας
Η αεροδυναμική με ένα παράθυρο ανοιχτό ή και περισσότερα δεν είναι καλή. Βουίζει, ενώ δεν μπορώ να κάνω ήρεμα το τσιγάρο μου. Έχω το νου μου συνέχεια μην μπει η στάχτη μέσα. Γενικά όπως κατάλαβες είμαι υπερ-ευχαριστημένος όμως. Ελπίζω να αποδειχθεί αξιόπιστο σε βάθος χρόνου, βέβαια δεν ανησυχώ γιατί μου δόθηκε δώρο η 2ετής επέκταση της εγγύησης παρακαλώ. Δώρο αξίας 645 ευρώ!!!!@Εντυ147
Δεν είναι κάποιο fl. Αλλά το καλό είναι ότι έχει το νέο πίνακα οργάνων με το λευκό φωτισμό. Που είναι πολύ όμορφος και πλήρης.
Με DSG βγαίνει εδώ και λίγο καιρό. Αυτό είναι το καλύτερο extra που θα μπορούσε να βάλει κάποιος.@Νίκος
Δεν υπάρχει λόγος να κάνω σύγκριση γιατί είναι 2-3 διαφορετικά αυτοκίνητα. Και η 159 όπως θα την αγόραζα, δηλαδή 1750 ΤΙ με ταμπά δέρματα και 18άρα 8C, είναι κορυφαία επιλογή αλλά και το Tiguan κορυφαίο στην κατηγορία του, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Η 147 μπροστά στο Tiguan αν θες να κάνω οπωσδήποτε σύγκριση είναι εντελώς άλλης φιλοσοφίας. Ναι μεν δεν έχει αυτή την ηρεμία αλλά είναι παιχνίδι. Ενώ τόσα χρόνια μετά δεν χορταίνω να πίνω το αίμα στον κινητήρα της. Ψιλοσοκ έπαθα με το τιμόνι της, όταν βγήκα από το Tiguan και μπήκα στην 147....Ενώ έχουν το ίδιο βάρος, ίσως και πιο βαρύ του Tiguan, το 'κόψιμο' που έχει είναι μοναδικό.
Αλλά ξαναλέω, τι καλύτερο να μπορείς να έχεις επιλογές για την κάθε στιγμή. Και το 500ράκι για αυτά που μου προσφέρει ας πούμε δεν το αλλάζω....Με τριών ειδών διαφορετικά ΙΧ αυτή τη στιγμή νιώθω κάποια ολοκλήρωση....και κυρίως επιλογές που είναι δικές μου όχι από γνώμες τρίτων....Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Τουλάχιστον στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία που πήγα, με σεβάστηκαν ακόμα και με άδεια χέρια να έφευγα. Δεν είναι τυχαίο που πουλάει τόσα αυτοκίνητα η VW. Δεν σε αφήνουν να φύγεις απογοητευμένος ουσιαστικά. Πραγματικά σε σύγκριση με το δίκτυο της Fiat(εκτός λίγων εξαιρέσεων) είναι η μέρα με τη νύχτα. Άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο, οπότε μην ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα. Βέβαια βοηθά και το προιόν που έχει να πουλήσει κάποιος αλλά και η τεράστια γκάμα μοντέλων και εκδόσεων. Και άστε κάποιους να πιστεύουν σε παραμύθια με δράκους και να νομίζουν ότι εγώ είμαι πωλητής που απελύθει από το Gruppo και προσελήφθην στο Group....!!!!
-
Oχι βέβαια. Κανένα ψευδοσουβ (2κινητο) στα 26 δεν τα αξίζει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@greatstOχι βέβαια. Κανένα ψευδοσουβ (2κινητο) στα 26 δεν τα αξίζει.
Δεν με ενδιαφέρει το suv-κομμάτι αλλά το ότι έχει μεγάλους χώρους με σχετικά μαζεμένο μήκος (
-
Και γιατί να πάρεις ένα βαρύ υπερυψωμένο station wagon? Πάρε ένα κανονικό πχ octavia sw, 308 sw κτλ ...ή ακόμα καλύτερα την Lancia Delta!
/offtopic
-
Όποιος δεν πήγε σήμερα στην πίστα του Ατταρτ που είχε το Αμαροκ, έχασε!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Kαλορίζικ......λα....
Μπηκα σημερα να δω τι παιζει επειδη ειχα πολυ καιρο,περιμενα πολλα να δω αλλα οτι θα αγοραζες VW πραγματικα δεν το περιμενα ποτε !Καλοριζικο και καλοταξιδο,εκανες αριστη επιλογη,απλα στειλε μου κανενα λινκ να μελετησω το πως εφτασες σε αυτη την επιλογη αν τα εχεις ξαναπει γιατι εχω χασει επεισοδια!Και παλι καλοριζικα!
Χαιρετισματα σε ολους παιδια,εχω χαθει η αληθεια ειναι! -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για καλο το Έχεις που βάζουν καδενα;;
ειπα εγω οτι ειναι για καλο? στο κατω κατω εγω με ιμαντα ειμαι, τι με νοιαζουν οι καδενες
Αυτο λέω και εγώ... Μακραν καλύτερος ο ιμαντας...
μπορεις να το εξηγησεις αυτο αναλυτικα και με επιχειρηματα;
επειδη θελει συχνες αλλαγες καθε 60-90000 χιλ κι η καδενα μπορει και ποτε; η στα 180000 χιλ;
σε τι ειναι καλυτερος ο ιμαντας;
1)δεν χαλάει ο χρονισμός
2)αλλάζουν πολύ πιο εύκολα- με την καδενα χαλαει λες; η καδενα σπαει;
- απο την εμπειρια σου μιας και ειμαστε σε vw forum, ποση ωρα θελει αλλαγη ιμαντα σε golf 1.4 ατμοσφαιρα και καδενα σε 1.4 tsi;
το πολυ πιο ευκολα ειναι στανταρακι;
καθε ποτε θελει αλλαγη ιμαντας και καδενα;
-
Ο ιμαντας ειναι πιο ελαφρυς, επομενως αποφορτιζει τον εκκεντροφορο (καλυτερη αποδοση), δεν χρειαζεται λιπανση, παραγει λιγοτερο θορυβο και οι προκαθορισμενες αλλαγες του εξασφαλιζουν καλυτερη λειτουργια του μοτερ σε βαθος χρονου.
Η καδενα παρολο που κανονικα αντεχει οσο η ζωη του μοτερ, φυσιολογικο ειναι μετα απο καποια χιλιομετρα να εχει χασει τις αρχικες τις ιδιοτητες (να εχει χαλαρωσει) με αναλογο αντικτυπο στις επιδοσεις.Και οι ιμαντες παντως δεν εχουν τοσο μικρη ζωη. Στο δικο μου η αλλαγη τους ειναι στα 180000km ή μετα απο 10 χρονια!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Και οι ιμαντες παντως δεν εχουν τοσο μικρη ζωη. Στο δικο μου η αλλαγη τους ειναι στα 180000km ή μετα απο 10 χρονια!Και αυτό φαντάζομαι εξαρτάται απο την ποιότητα του ιμάντα και απο τις συνθήκες οδήγησης αλλά και εξωτερικές.
Είναι απο φθαρτό υλικό και σίγουρα έχει τις αναλογες με την περίπτωση/συνθήκες αλλοιώσεις.
10 χρόνια νομίζω είναι παρα πολλά για να μείνει αναλλοίωτο ένα πλαστικό ή ένα λάστιχο που 'ζει' σε κρύο, ζέστη, λάδια, κινείτε κλπ! -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ο ιμαντας ειναι πιο ελαφρυς, επομενως αποφορτιζει τον εκκεντροφορο (καλυτερη αποδοση), δεν χρειαζεται λιπανση, παραγει λιγοτερο θορυβο και οι προκαθορισμενες αλλαγες του εξασφαλιζουν καλυτερη λειτουργια του μοτερ σε βαθος χρονου.
Η καδενα παρολο που κανονικα αντεχει οσο η ζωη του μοτερ, φυσιολογικο ειναι μετα απο καποια χιλιομετρα να εχει χασει τις αρχικες τις ιδιοτητες (να εχει χαλαρωσει) με αναλογο αντικτυπο στις επιδοσεις.Και οι ιμαντες παντως δεν εχουν τοσο μικρη ζωη. Στο δικο μου η αλλαγη τους ειναι στα 180000km ή μετα απο 10 χρονια!
Καλα αυτο ειναι εξαιρεση...Συνηθως οι ιμαντες κατα μεσο ορο στα περισσοτερα αυτοκινητα θελουν αλλαγη στα 60-80κ.
Πραγματι ο ιμαντας εχει ολα τα πλεονεκτηματα που ανεφερες, αλλα απο την αλλη η τεχνολογια εχει προχωρησει αρκετα
και με το θεμα του θορυβου της καδενας. Ηδη πχ ο 1.8Tfsi και ο 2λιτρος tfsi χρησιμοποιουν δύο άξονες εξισορρόπησης στο στροφαλοθάλαμο για εξάλειψη των κραδασμών γενικοτερα, αλλα και η χρηση του μπλοκ απο χυτοσιδηρο επισης μειωνει
σε ενα βαθμο τον θορυβο-κραδασμους.
Επιπλεον. σιγουρα αποτελει πλεονεκτημα το γεγονος οτι σε χρηση 4ετων, ηδη
εχει κανεις γλυτωσει ενα προσθετο κοστος της ταξης των 250-400ευρω που απαιτουνται για την αλλαγη-εργασια
ενος ιμαντα αντιστοιχα.
Τελος σε περιπτωση πρωιμης φθορας απο αστοχια υλικου στον ιμαντα -κατι εξαιρετικα σπανιο αλλα εχει συμβει-, ή ακομα και
αμελεια απο την πλευρα του κατοχου, για την εγκαιρη αλλαγη του, με αποτελεσμα την χαλαρωση ή και κοψιμο αυτου, μπορει να γινει μεγαλη ζημια (εως και ανεπανορθωτη) στον κινητηρα. Κατι τετοιο δεν υφισταται με την χρηση καδενας... -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
- με την καδενα χαλαει λες; η καδενα σπαει;
- απο την εμπειρια σου μιας και ειμαστε σε vw forum, ποση ωρα θελει αλλαγη ιμαντα σε golf 1.4 ατμοσφαιρα και καδενα σε 1.4 tsi;
το πολυ πιο ευκολα ειναι στανταρακι;
καθε ποτε θελει αλλαγη ιμαντας και καδενα;
1)Ο καδένας χαλαρώνει και χαλάει ο χρονισμός...
η διάρκεια ζωής του είναι θεωρήτικά(πρακτικά) μεγαλύτερη του ιμάντα...
2)δεν έχω ίδέα πόση ώρα θέλει η αλλαγή στα βαγκ... τα tsi καδένα δεν έχουν??
παντού και πάντα είναι ευκολότερη η αλλαγή -
Άμα χαθεί ο χρονισμός, θα πάρετε τις βαλβίδες και την κυλινδροκεφαλή στο χέρι για ενθύμιο.
Και αν υπάρχει ένα πράμα που έχει στα συν του ο καδένας , είναι ότι ΔΕΝ χαλαρώνει (αλλά σπάει μια κ' έξω άμα ζοριστεί επαρκώς).
Πληροφοριακά ο καδένας είναι η γνωστή αλυσίδα...
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον ιμάντα, αλλά ακούγεται περισσότερο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
.
Τελος σε περιπτωση πρωιμης φθορας απο αστοχια υλικου στον ιμαντα -κατι εξαιρετικα σπανιο αλλα εχει συμβει-, ή ακομα και
αμελεια απο την πλευρα του κατοχου, για την εγκαιρη αλλαγη του, με αποτελεσμα την χαλαρωση ή και κοψιμο αυτου, μπορει να γινει μεγαλη ζημια (εως και ανεπανορθωτη) στον κινητηρα. Κατι τετοιο δεν υφισταται με την χρηση καδενας...αν υφίσταται λέει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
1)**H καδένα **χαλαρώνει και χαλάει ο χρονισμός...
η διάρκεια ζωής της είναι θεωρήτικά(πρακτικά) μεγαλύτερη του ιμάντα...
2)δεν έχω ίδέα πόση ώρα θέλει η αλλαγή στα βαγκ... τα tsi καδένα δεν έχουν??
παντού και πάντα είναι ευκολότερη η αλλαγήΤο πρωτο δεν υφισταται. Τους λογους ανεφερε πολυ απλα ο dstou πιο πανω.
Τα tsi εχουν καδενα. Η αλλαγη τους δεν ειναι και ιδιαιτερα πιο δυσκολη σε σχεση με αυτη του ιμαντα,
και εν πασει περιπτωση ο μηχανικος θα την αλλαξει, οχι ο κατοχος...
VW FORUM