Επιγραμματικά η ιστορία έχει ως εξής : έκλεισα ένα Golf στα τέλη Μαρτίου 2007 στην Καρέντα. Ο πωλητής μου είπε αρχικά ότι το αργότερο σε 3 , ποοοόλυ βαριά σε 3.5 μήνες θα έχω το αυτοκίνητο. Μου είπε μάλιστα (γιατί πήγα και συστημένος, τρομάρα μου, ότι υπάρχει πιθανότητα να το 'σπρώξουν' λιγάκι στην Κοσμοκαρ ουτως ώστε να φύγει γρήγορα η παραγγελία από Ελλάδα και έτσι να πάρει καλή εβδομαδα παραγωγής από Γερμανία) Και ξεκινάνε οι ζεμπεκιές από εκεί και έπειτα...
Επικοινωνώ μετά από 10 ημέρες και μου λέει ότι όντως 'προχώρησε' το θέμα στην Κοσμοκάρ και ότι έχω εκτιμώμενη εβδομάδα παραγωγής την 18 ( 7 με 11 Μαίου) , δηλαδή θα έχω συνολικό χρόνο αναμονής το πολύ 2.5 μήνες. Μάλιστα αυτό το νούμερο το είδα με τα μάτια μου στον υπολογιστή του πωλητή. Στην πραγματικότητα όμως μου είπε η εβδομάδα μάλλον θα είναι η 21. Παντα υπάρχει μια μικρη καθυστέρηση στην εκτιμώμενη εβδομάδα.Έχει καλώς λέω.
Περνάνε οι μέρες, φτάνει η 21η εβδομάδα (21 Μαίου) επικοινωνώ πάλι και μαθαίνω ότι η 21η εβδομάδα είναι η εβδομάδα αλλαγής μοντέλου χρονιάς και έτσι θα πάρω μοντέλο 2008. Καλό αυτό λέω, προτού ακούσω τη συνέχεια. Λογω όμως αυτής της αλλαγής θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις και έτσι μάλλον πάμε για 22η-23η εβδομάδα για παραγωγή. Έχει καλώς (ξανα)λέω...
Φτάνει και η 23 εβδομάδα όπου τελικά μαθαίνω ότι πιθανολογούμενη εβδομάδα αλλά όχι επιβεβαιωμένη είναι η 27 και το αυτοκίνητο θα είναι Ελλάδα τέλη Ιουλίου τελικά. Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι η VW γερμανίας έχει κάνει μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση παραγγελιών για την Ελλάδα.
Συνολικά δηλαδή μιλάμε για χρόνο παράδοσης 4 μήνες + , χωρίς φυσικά αυτό να είναι και απόλυτα σίγουρο !! Φυσικά δεν είναι και κάτι τραγικό (αυτοκίνητο αγοράζω όχι κίνητο) η τόσο μεγάλη αναμονή, απλά με ενοχλεί η κοροιδία. Μου φαίνεται κάπως παράδοξο 2.5 μήνες μετά την παραγγελία να μην έχω πάρει επιβεβαιωμένη εβδομάδα παραγωγής...
Εγώ πιστεύω ότι την παραγγελία μου θα την οδηγεί σε λίγες μέρες κάποιο λαμόγιο με καλές γνωριμίες στην Καρέντα ή στην Κοσμοκαρ και εγώ θα περιμένω την παραγγελία του για να έρθει τέλη Ιουλίου!
Πιο απλά για να μην σας κουράζω πιο πολύ έχει κλείσει κάποιος/α από εσάς Golf στα τέλη Μάρτη-αρχές Απριλίου? Αν ναι, τι εβδομάδα παραγωγής του έχουν δώσει ή ποια περίπου εβδομάδα του έχουν πει ότι θα παραλάβει.
Θέλω να δω αν όντως υπάρχει καθυστέρηση από VW γερμανίας και απλά είμαι άτυχος ή αν όντως έχει παιχτεί κάτι πίσω από την πλάτη μου στην αθάνατη Ελλαδάρα μας ! Smile