-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
Αλλα πάλι... τα 270 είναι δέλεαρ...
νομίζω ότι μια πεταπήδηση από 80 άλογα (που έχω τώρα) σε 230, θα είναι τόσο μεγάλη αλλαγή που δεν παίζει να μου περάσει κάποια μετατροπή από το μυαλό για πάρα μα πάρα πολύ καιρό.
*Κιεγώ από τα 110 του Ξαρά πήγα στα 200 του RS και μέσα σε ένα χρόνο που το έχω ψήνομαι άσχημα να πάω στα 240-250... *:roll:
στα ελεγα εγω αλλα εσυ δεν ακουγες....
κανεις δεν γλυτωνει...
Εμ,μ' όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!!
Μ' εσάς τους αλητήριους που έμπλεξα,την πάτησα και δεν το πήρα και χαμπάρι κιόλας!!
-
-
λοιπόν προχθές οδηγησα το tsi. πολύ καλή αίσθηση...το αμάξι βέβαια ήταν άστρωτο ακόμα... με 52 χλμ... αλλά για να το παρκάρω έκανα τις απίστευτες μανούβρες, το πέρασα από ένα στενάκι με πλάτος όσο το αμάξι +20 cm, κ μου φάνηκε πολύ εύκολο... δυνατό πολύ στον δρόμο... ως τις 3.500 στροφές βέβαια το πήγαμε... βέβαια το gt που οδήγησα το είχα πάει κόφτη κ είχα ξετρελαθεί... θα ήθελα να δω κ τον κόφτη του tsi...ίδωμεν...
-
Μετά από 15 ημέρες αναμονής παρέλαβα το ολοκαίνουργιο GOLF 1.4 TSI Sportline. Η Πρώτη μου επαφή μαζί του είναι Θετικότατη.Να τονίσω επίσης και την AΨΟΓΗ συμπεριφορά του εξουσιοδοτημένου Ρώρρης ΕΠΕ στη Λυκόβρυση.Σε ότι μου είπε για το χρόνο παράδοσης δεν είχε απόκλιση ούτε μισή μέρα!!. Ασε που το αυτοκίνητο το έκλεισα με 50 Ευρώ και οχι με 1500 που ζητούσανε άλλα εξουσιοδοτημένα καταστήματα...Και με δώρα αυτόματο συναγερμό (κλείνει και τα παράθυρα) , αισθητήρες παρκαρίσματος και πατάκια.Διακανονισμός μέσω της Millenium Bank 11150 Ε προκαταβολή και 36χ341 Ευρώ.Ελπίζω να βοήθησα κάποιους..
-
Ο χρήστης mitsnas έγραψε:
Μετά από 15 ημέρες αναμονής παρέλαβα το ολοκαίνουργιο GOLF 1.4 TSI Sportline. Η Πρώτη μου επαφή μαζί του είναι Θετικότατη.Να τονίσω επίσης και την AΨΟΓΗ συμπεριφορά του εξουσιοδοτημένου Ρώρρης ΕΠΕ στη Λυκόβρυση.Σε ότι μου είπε για το χρόνο παράδοσης δεν είχε απόκλιση ούτε μισή μέρα!!. Ασε που το αυτοκίνητο το έκλεισα με 50 Ευρώ και οχι με 1500 που ζητούσανε άλλα εξουσιοδοτημένα καταστήματα...Και με δώρα αυτόματο συναγερμό (κλείνει και τα παράθυρα) , αισθητήρες παρκαρίσματος και πατάκια.Διακανονισμός μέσω της Millenium Bank 11150 Ε προκαταβολή και 36χ341 Ευρώ.Ελπίζω να βοήθησα κάποιους..Καλοτάξιδο
και χρήσιμες οι πληροφορίες σου για τα δωράκια. Μήπως ξέρει κάποιος ποιός αντιπρόσωπος από Αθήνα κάνει τις καλύτερες τιμές για ανταλλαγή.
ευχαριστώ -
Επιγραμματικά η ιστορία έχει ως εξής : έκλεισα ένα Golf στα τέλη Μαρτίου 2007 στην Καρέντα. Ο πωλητής μου είπε αρχικά ότι το αργότερο σε 3 , ποοοόλυ βαριά σε 3.5 μήνες θα έχω το αυτοκίνητο. Μου είπε μάλιστα (γιατί πήγα και συστημένος, τρομάρα μου, ότι υπάρχει πιθανότητα να το 'σπρώξουν' λιγάκι στην Κοσμοκαρ ουτως ώστε να φύγει γρήγορα η παραγγελία από Ελλάδα και έτσι να πάρει καλή εβδομαδα παραγωγής από Γερμανία) Και ξεκινάνε οι ζεμπεκιές από εκεί και έπειτα...
Επικοινωνώ μετά από 10 ημέρες και μου λέει ότι όντως 'προχώρησε' το θέμα στην Κοσμοκάρ και ότι έχω εκτιμώμενη εβδομάδα παραγωγής την 18 ( 7 με 11 Μαίου) , δηλαδή θα έχω συνολικό χρόνο αναμονής το πολύ 2.5 μήνες. Μάλιστα αυτό το νούμερο το είδα με τα μάτια μου στον υπολογιστή του πωλητή. Στην πραγματικότητα όμως μου είπε η εβδομάδα μάλλον θα είναι η 21. Παντα υπάρχει μια μικρη καθυστέρηση στην εκτιμώμενη εβδομάδα.Έχει καλώς λέω.
Περνάνε οι μέρες, φτάνει η 21η εβδομάδα (21 Μαίου) επικοινωνώ πάλι και μαθαίνω ότι η 21η εβδομάδα είναι η εβδομάδα αλλαγής μοντέλου χρονιάς και έτσι θα πάρω μοντέλο 2008. Καλό αυτό λέω, προτού ακούσω τη συνέχεια. Λογω όμως αυτής της αλλαγής θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις και έτσι μάλλον πάμε για 22η-23η εβδομάδα για παραγωγή. Έχει καλώς (ξανα)λέω...
Φτάνει και η 23 εβδομάδα όπου τελικά μαθαίνω ότι πιθανολογούμενη εβδομάδα αλλά όχι επιβεβαιωμένη είναι η 27 και το αυτοκίνητο θα είναι Ελλάδα τέλη Ιουλίου τελικά. Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι η VW γερμανίας έχει κάνει μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση παραγγελιών για την Ελλάδα.
Συνολικά δηλαδή μιλάμε για χρόνο παράδοσης 4 μήνες + , χωρίς φυσικά αυτό να είναι και απόλυτα σίγουρο !! Φυσικά δεν είναι και κάτι τραγικό (αυτοκίνητο αγοράζω όχι κίνητο) η τόσο μεγάλη αναμονή, απλά με ενοχλεί η κοροιδία. Μου φαίνεται κάπως παράδοξο 2.5 μήνες μετά την παραγγελία να μην έχω πάρει επιβεβαιωμένη εβδομάδα παραγωγής...
Εγώ πιστεύω ότι την παραγγελία μου θα την οδηγεί σε λίγες μέρες κάποιο λαμόγιο με καλές γνωριμίες στην Καρέντα ή στην Κοσμοκαρ και εγώ θα περιμένω την παραγγελία του για να έρθει τέλη Ιουλίου!
Πιο απλά για να μην σας κουράζω πιο πολύ έχει κλείσει κάποιος/α από εσάς Golf στα τέλη Μάρτη-αρχές Απριλίου? Αν ναι, τι εβδομάδα παραγωγής του έχουν δώσει ή ποια περίπου εβδομάδα του έχουν πει ότι θα παραλάβει.
Θέλω να δω αν όντως υπάρχει καθυστέρηση από VW γερμανίας και απλά είμαι άτυχος ή αν όντως έχει παιχτεί κάτι πίσω από την πλάτη μου στην αθάνατη Ελλαδάρα μας ! Smile
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι την παραγγελία μου θα την οδηγεί σε λίγες μέρες κάποιο λαμόγιο με καλές γνωριμίες στην Καρέντα ή στην Κοσμοκαρ και εγώ θα περιμένω την παραγγελία του για να έρθει τέλη Ιουλίου!
Λαμόγιο, λαμόγιο, αλλά και εσύ μέσω γνωστού θα ερχόνταν πιο νωρίς το αυτοκίνητό σου...
Το ίδιο θα μπορούσε να πεί κάποιος άλλος και για εσένα.Θέλω να δω αν όντως υπάρχει καθυστέρηση από VW γερμανίας και απλά είμαι άτυχος ή αν όντως έχει παιχτεί κάτι πίσω από την πλάτη μου στην αθάνατη Ελλαδάρα μας ! Smile
Έτσι έχουν τα πράματα. Λόγω έλευσης GTsport, όσα αυτοκίνητα ήταν να κατασκευαστουν κοντά στην 22η εβδομάδα,
μεταφέρθηκε η παραγωγή τους για >22η.Τουλάχιστον θα έχεις 'καινούριο' αυτοκίνητο
-
Να ρωτήσω κάτι άσχετο που μπορεί να είναι κ παπαριά αλλά... θα το ρισκάρω!!!
Πόση έκπτωση δίνει η vw για το gti μετρητοις???
Ευχαριστώ!!
-
Δεν θα έτρωγα την παραγγελία κάποιου ! Δεν μπορώ να αυτοχαρακτηριστώ λαμόγιο απλώς επειδή θα έβγαζα μέσω γνωστού από τον ύπνο τους, τους υπαλλήλους για να μην περάσουν την παραγγελία μου στο συστημά τους μετά από 2-3 εβδομάδες ! Άλλωστε απο ότι φάνηκε από τα λεγομένα μου παραπάνω, δεν πάιζει κάτι τέτοιο. Λόγια του αέρα των πωλητών ...
Άλλο αυτό και άλλο να έπαιρνα το αυτοκίνητο κάποιου άλλου ! Αν και η αλήθεια είναι ότι μου φαντάζει κάπως δύσκολο . Απλα όμως σκέφτομαι τελικά τι κάνει μια μεγάλη εταιρία ΜΕΓΑΛΗ ? Νομίζω ότι όλες αυτές οι λεπτομέρειες μετράνε.
Θέλεις Golf κύριε πελάτη ? Ευχαρίστως ! Εγώ μπορώ να στο παραδώσω σε 4 μήνες. Θέλεις ? Αν 'ναι' βάλε μια τζίφρα εδώ. Αν 'όχι' συγγνώμη, να περάσει ο επόμενος...
Κάτι τέτοιο θα μου άρεσε και όχι να παίζω το πάπα με τον πωλητή για το πότε θα έρθει το αυτοκίνητο( ο οποίο μάλιστα πιστεύω ότι δεν φταίει πουθενά στην τελική) . Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση από ότι διαβάζω είναι πια κανόνας σχεδόν σε όλες τις μάρκες αν μιλάμε για παραγγελία και όχι για ετοιμοπαράδοτο ...
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο που μπορεί να είναι κ παπαριά αλλά... θα το ρισκάρω!!!Πόση έκπτωση δίνει η vw για το gti μετρητοις???
Ευχαριστώ!!
Πριν 2 μήνες έδινε 500 ευρώ άμεσα. Με πίεση μπορεί να πήγαινε στα 600 και πολύ δύσκολα στα 700 +-
Υπολόγισε μέσο όρο περίπου 600 ευρώ. Και μιλάω σχεδόν για όλους τους αντιπροσώπους.
Εντωμεταξύ να σημειώσω και μια παρατήρηση. ΑΠο τις παραπάνω εκπτώσεις φαινέται και το πόσο είναι τσιμα-τσιμα η τιμή του γκολφ σε σχέση με άλλο μοντέλο του γκρουπ. Στο S3 με το καλημέρα έπαιρνες έκπτωση 1000 ευρώ και σε κάποιους εξουσιοδοτημένους έφτανες επίσης ανετα τα 1500 έκπτωση. Και σημειώστε σε καινούριο μοντέλο εξαμήνου που είναι 'ζεστό κουλούρι' ,όχι όπως το Gti , που 'τρέχει' κοντά 3 χρόνια στην αγορά ...
-
Άλλη μία απορία, από ετοιμοπαράδοτα τι υπάρχει?
Χρώμα κτλπ. αν γνωρίζει κάποιος.....
Ευχαριστώ για τη βοήθεια ioannitis!!!
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
Άλλη μία απορία, από ετοιμοπαράδοτα τι υπάρχει?Χρώμα κτλπ. αν γνωρίζει κάποιος.....
Ευχαριστώ για τη βοήθεια ioannitis!!!
Θα βρεις ενα ασημενιο στον Παζαρόπουλο στην Ν. Ιωνία. Το έχει καιρό εκεί! Γενικά παίζουν πολύ ασπρο-κόκκινο (είναι τα δυο χρώματα που φεύγουν πιο πολύ) αλλά από κοντά θα πάρεις πιο σαφείς απαντήσεις.
Αν πάντως προχωρήσεις στην αγορά ή πάρε ένα ετοιπαράδοτο ή βάλε +2 μήνες σε ότι χρόνο σου πουν !Γενικά αυτό που παρατηρώ (όχι μόνο από την τελευταία μου εμπειρία αλλά και απο παλιότερες) είναι ότι η παραλαβή του νέου σου αυτοκινήτου είναι κάπως σαν τον κουλοχέρη. Μπορέι να σου κάτσει στην ώρα της, μπορεί και όχι !!!
-
Εντωμεταξύ να σημειώσω και μια παρατήρηση. ΑΠο τις παραπάνω εκπτώσεις φαινέται και το πόσο είναι τσιμα-τσιμα η τιμή του γκολφ σε σχέση με άλλο μοντέλο του γκρουπ. Στο S3 με το καλημέρα έπαιρνες έκπτωση 1000 ευρώ και σε κάποιους εξουσιοδοτημένους έφτανες επίσης ανετα τα 1500 έκπτωση. Και σημειώστε σε καινούριο μοντέλο εξαμήνου που είναι 'ζεστό κουλούρι' ,όχι όπως το Gti , που 'τρέχει' κοντά 3 χρόνια στην αγορά ...
Η VW δεν κάνει εκπτώσεις
Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα περιθώρια του αυτοκινήτου, όσο με την
πολιτική που ακολουθεί η μάρκα. (αντιπαράδειγμα: opel, ford, toyota) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η VW δεν κάνει εκπτώσεις
πολιτική που ακολουθεί η μάρκα. (αντιπαράδειγμα: opel, ford, toyota)Δεν ξέρω τι κάνει η Κοσμοκαρ σαν τακτική, αλλά σε ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους εξουσιοδοτημένους παίρνεις έκπτωση στην τιμή τιμοκαταλόγου. Και μάλιστα είτε μιλάμε για πληρωμή μετρητά , είτε μιλάμε για πληρωμή με δάνειο απο τράπεζα (εχει χάσει τη δύναμη του πια το χρήμα )
Και δεν μιλαω στον αέρα. Μιλάω συγκεκριμένα για τα δυο προηγούμενα μοντέλα που ανάφερατα οποία τα είχα ψάξει πολύ διεξοδικά πριν 2-3 μήνες. -
Η VW δεν κάνει εκπτώσεις
πολιτική που ακολουθεί η μάρκα. (αντιπαράδειγμα: opel, ford, toyota)Δεν ξέρω τι κάνει η Κοσμοκαρ σαν τακτική, αλλά σε ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους εξουσιοδοτημένους παίρνεις έκπτωση στην τιμή τιμοκαταλόγου. Και μάλιστα είτε μιλάμε για πληρωμή μετρητά , είτε μιλάμε για πληρωμή με δάνειο απο τράπεζα (εχει χάσει τη δύναμη του πια το χρήμα )
Και δεν μιλαω στον αέρα. Μιλάω συγκεκριμένα για τα δυο προηγούμενα μοντέλα που ανάφερατα οποία τα είχα ψάξει πολύ διεξοδικά πριν 2-3 μήνες.Το τί κάνει ο κάθε αντιπρόσωπος, είναι άλλο θέμα. Ο Χ κάνει 200ευρώ έκπτωση,
ο Υ συναγερμό δώρο, ο Ζ 500.Αυτό που αναφέρω είναι ότι ποτέ δε βγήκε η VW (μέσω εισαγωγέα),
να διαφημίσει εκπτώσεις/προσφορές κτλ. (τύπου -1000 στο GTΙ, -550 στο GT) -
Συμφωνώ ότι δεν βγήκε να το διαφημίσει, αλλά σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση! Μπορέι να μην το διαφημίζει η μαμά εταιρία αλλά αφού το κάνουν 9 στους 10 αντιπροσώποι της είναι το ίδιο (για μένα).
Δεν διαφωνούμε πάντως κάπου. Απλά έτυχε να το δω από κοντά. Χωρίς καμία πίεση απο τον αγοραστή πάνω στο χαρτί της προσφοράς πάιρνεις και ένα : -τάδε ποσό, κάτω-κάτω στην προσφορά, σχεδόν σε κάθε έμπορο.Δεν μιλάω καθόλου για δώρα (συναγερμούς κλπ) , μιλάω μόνο για έκπτωση στην τιμή.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το τί κάνει ο κάθε αντιπρόσωπος, είναι άλλο θέμα. Ο Χ κάνει 200ευρώ έκπτωση,
ο Υ συναγερμό δώρο, ο Ζ 500.Αυτό που αναφέρω είναι ότι ποτέ δε βγήκε η VW (μέσω εισαγωγέα),
να διαφημίσει εκπτώσεις/προσφορές κτλ. (τύπου -1000 στο GTΙ, -550 στο GT)τι σόι premium είναι...
-
ioanniti & JoeyJ υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα Golf όλων των εκδόσεων. Απλά πρέπει να ψαχτείς λίγο με το ποιος έμπορος τα έχει δεσμεύσει.
JoeyJ GTi υπάρχουν αρκετά στο τελωνείο. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα δεν έχουν Xenon. Εσύ για τι χρώμα ενδιαφέρεσαι και με τι εξοπλισμό? Manual ή DSG?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
JoeyJ GTi υπάρχουν αρκετά στο τελωνείο. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα δεν έχουν Xenon. Εσύ για τι χρώμα ενδιαφέρεσαι και με τι εξοπλισμό? Manual ή DSG?Μαλλον για κοκκινο ή μπλε manual...απλα καποια εξτρα οπως το πακετο καθρεπτων,το mp3,συναγερμος,πολυλειτουργικο τιμονι κλπ. μπορουν να μπουν σε ετοιμοπαραδοτο(αν δεν τα εχει)?
-
Ερώτηση: Το EOS έχει έρθει Ελλάδα με το μοτέρ 1.4 TSi; Ρωτώ γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι προχτές είδα στο δρόμο ένα τέτοιο, με την ένδειξη TSi πίσω...Στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας, πάντως, δεν αναφέρει κάτι σχετικό...
VW FORUM