-
Έχει κανείς μετρημένες επιδόσεις του RX-8? Μπορεί να τις δημοσιεύσει?
Από αυτές θα βγει ασφαλές συμπέρασμα, πολύ περισσότερο από κάθε δυναμομέτρηση!! -
Ο χρήστης geopili έγραψε:
Και ένα θέμα ότι τα RX-8 που χρησιμοποιούνται για τις κατά χώρες παρουσιάσεις θα καταστραφούν!... :
Όχι βρε παιδιά!!! Αυτό είναι ιεροσυλία! Να πάρω εγώ το ένα, δε με πειράζει που θα είναι καταπονημένο (έτσι κι αλλιώς, κι εγώ δε θα το καταπονούσα? )
Αφού ξέρω ότι δεν θα μπορέσω να αγοράσω ένα καινούριο...
-
καταρχάς, μόνο πέντε αμάξια σε όλη την ευρώπη;;προφανώς δεν εννοεί πωςδεν υπάρχουν άλλα 'δημοσιογραφικά'
κατα δεύτερον...καλά είναι τελείως ηλιθιοι! Κατά κάποιο τρόπο υπονομεύουν την ίδια τους την ποιότητα Να ήταν η ομαδική-τελετουργική καταστροφή κοινός τόπος για όλους τους άλλους, το καταλαβαίνω, αλλά δηλαδή η μάζντα το παίζει πιο έντιμη από τους άλλους; Μαλλον σαν να δηλώνει πως δεν υπάρχει η ποιότητα των άλλων
Ακου εκεί ο δημιουργούς να **διατυμπανίζει **πως θα καταστρέψει αυτοκίνητα του, για να μην πέσει η ποιότητα του. Δηλαδή, αν τα παίρναν και τους κάνανε ένα γενικό σέρβις, στα πάντα, τίποτα πάλι;;Α καλά, γιατί εγώ νόμιζα πως είναι υλικά αγαθά και επιδιορθώνονται -
Όχι, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Δημοσιογραφικό αμάξι, ειδικα΄επιδόσεων = ρετάλι
-
Κατ'αρχήν, τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα που υπάρχουν -όχι μόνο στην Ελλάδα- και θα καταστραφούν, είναι 180 στο σύνολό τους και όχι 5. Το γιατί και πως θα καταστραφούν είναι άλλο θέμα...
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
Κατ'αρχήν, τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα που υπάρχουν -όχι μόνο στην Ελλάδα- και θα καταστραφούν, είναι 180 στο σύνολό τους και όχι 5. Το γιατί και πως θα καταστραφούν είναι άλλο θέμα...Οδήγησα στην ιταλια, ένα ταλαίπορο 8. Αλλη αίσθηση, υπέροχο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης nam έγραψε:
Κατ'αρχήν, τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα που υπάρχουν -όχι μόνο στην Ελλάδα- και θα καταστραφούν, είναι 180 στο σύνολό τους και όχι 5. Το γιατί και πως θα καταστραφούν είναι άλλο θέμα...
Οδήγησα στην ιταλια, ένα ταλαίπορο 8. Αλλη αίσθηση, υπέροχο αυτοκίνητο.
καλώς ήρθες στο φόρουμ (τυχεράκια) νίκο.
Θα συμφωνούσα με την..καταστροφή μόνο αν ήταν κοινή πρακτική, που έχω την εντύπωση πως δεν είναι. Τέλος πάντων, ,από αμάξι που δεν οδηγάς τι σε νοιάζει και αν λιωθεί (;) ή κάπως έτσι...
Πάντως, η μάζντα ελλάς πρέπει να είναι η πιο αδικημένη από τα καινούργια μέτρα! Παει το φορολογικό πλεονέκτημα των κυβικών(τεκμήριο) αλλά και οι ανταγωνιστές ευνοήθηκαν από τη μείωση, έχοντας πιο πολλά κυβικά -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πάντως, η μάζντα ελλάς πρέπει να είναι η πιο αδικημένη από τα καινούργια μέτρα! Παει το φορολογικό πλεονέκτημα των κυβικών(τεκμήριο) αλλά και οι ανταγωνιστές ευνοήθηκαν από τη μείωση, έχοντας πιο πολλά κυβικάΜπορεί να έκλεισε η ψαλίδα και άλλα αυτοκίνητα να γίνονται πλέον αποκτήσιμα αλλά και πάλι 230 άλογα, 4 θέσεις με
-
Sthn agglia oi asfalistikes 8ewroun to rx-8 ws 2600cc kai prokyptei na exei poly akriba asfalistra, xanontas to pleonekthma twn 1300cc.
Kserei kaneis an 8a isxysei kati tetoio sthn ellada?
OUZOpower fainesai na krybeis arketo misos apenanti ston vankel, isws epeidh zhlebeis thn apodotikothta tou?
Mhn xairesai kai toso poly, ta amerikanika rx-8 pou emfanizoun meiwmenh ippodynamh ofeilontai sto ECU pou einai prosarmosmeno sta metria kaysima, kai h mazda skopeyei na apozhmiwsei tous idiokthtes tou sthn amerikh.
Sthn iapwnia, ta aytokinhta apodidoun aproblhmatista ta 250 aloga pou yposxetai h mazda.Oso gia thn eyrwpaikh ekdosh 8a doume, pantws 160 aloga ston troxo einai apo ta kalytera anekdota pou exw akousei teleftaia!!!
-
Γιώργο καλώς ήρθες... Γίνεται όμως να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες; Τα greeklish είναι δυσανάγνωστα.
Για τα ασφάλιστρα, θα ρωτήσω τον πατέρα μου. Όμως, δεν είναι τόσο τα κυβικά που παίζουν ρόλο στα ασφάλιστρα, όσο οι επιδόσεις και, συνεπώς, ο κίνδυνος εμπλοκής του αυτοκινήτου σε ατύχημα, λόγω του τύπου οδηγού τον οποίον προσελκύει.
-
Απο τον ιουλιο εχω παραγγειλει το RX-8.Το παρακολουθω απο τοτε που ειχε παρουσιαστει ως rx-evolv.Ειμαι ηδη κατοχος ενος Xedos 6{γενιας 98} και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο την μαζντα.Ειχα την τυχη να οδηγησω και rx-7 και s2000 αλλα και πιο προσφατα μεσω αντιπροσωπειας ενα rx-8(στο τελωνειο)και εχω να πω οτι η ποιοτητα του rx-8 σε ολους τους τομεις ειναι πολυ καλυτερη απο οτι και εγω ο ιδιος φανταζομουνα(περα απο το οτι εξωτερικα ειναι κουκλι).Ο λογος που το παρηγγειλα ειναι γιατι προκειται για ενα αμαξι πρωτοποριακο,που μπορει να συνδυασει γκαζι,πρακτικοτητα και ποιοτητα εως πολυτελεια με μια τιμή-προκληση και γιατι ειμαι πορωμενος με τα ιαπωνεζικα αμαξια(ειναι και 1300αρι)!.Τωρα αν καποιος θελει μονο γκαζι ας αγορασει pagani zonda η` αν θελει μονο πολυτελεια και χωρους μαζι ας παρει mercedes s-class(αν αντεχουν οι τσεπες του ).
Θελω να πω και κατι αλλο για την μαζντα.Στην αγγλια σε ερευνες που γινονται ειναι πρωτη σε αξιοπιστια αυτοκινητων τα τελευταια 3 χρονια!!Και πλεον βλεπω οτι τα μοντελα της αναβαθμιζονται και ποιοτικα. -
Στην ελλαδα με 231ps θα ερχεται και στην ιαπωνια με 250.Και το rx-7 με λιγοτερα αλογα ερχοτανε στην ευρωπη.
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Sthn agglia oi asfalistikes 8ewroun to rx-8 ws 2600cc kai prokyptei na exei poly akriba asfalistra, xanontas to pleonekthma twn 1300cc.Kserei kaneis an 8a isxysei kati tetoio sthn ellada?
OUZOpower fainesai na krybeis arketo misos apenanti ston vankel, isws epeidh zhlebeis thn apodotikothta tou?
Mhn xairesai kai toso poly, ta amerikanika rx-8 pou emfanizoun meiwmenh ippodynamh ofeilontai sto ECU pou einai prosarmosmeno sta metria kaysima, kai h mazda skopeyei na apozhmiwsei tous idiokthtes tou sthn amerikh.
Sthn iapwnia, ta aytokinhta apodidoun aproblhmatista ta 250 aloga pou yposxetai h mazda.Oso gia thn eyrwpaikh ekdosh 8a doume, pantws 160 aloga ston troxo einai apo ta kalytera anekdota pou exw akousei teleftaia!!!
-
2 παρατηρήσεις:
-
Η ιπποδύναμη στην ιαπωνία μετριέται διαφορετικά απ'ότι στην Ευρώπη και διαφορετικά απ'όσο στην Αγγλία, πρακτικά ένα αυτοκίνητο που βγάζει 100 άλογα JIS θα βγάζει 98 Din και 95 bhp ( τα νούμερα ενδεικτικά, δεν έχω πρόχειρες τις αναλογίες)
-
Το πόσα άλογα φτάνουν απο τον στρόφαλο στον τροχό είναι και θέμα απωλειών, δεν σημαίνει πως έπειδή το civic t-R βγάζει την ίδια ισχύ στον τροχό με το RX-8 άρα έχουν και την ίδια ισχύ στο στρόφαλο, μπορεί το RX8 να έχει περισσότερες απώλειες. Δεν λέω πως όντως το mazda βγάζει 240 στον στρόφαλο επειδή δεν το ξέρω, απλώς λέω πως η ισχύς στον τροχό μόνο δεν είναι απόλυτο κριτήριο.
Πάντως η Britney στο τελευταίο της βίντεοκλίπ οδηγάει RX-8, τελικά είναι πολύ της μόδας
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
2 παρατηρήσεις:Πάντως η Britney στο τελευταίο της βίντεοκλίπ οδηγάει RX-8, τελικά είναι πολύ της μόδας
Της μόδας?ωχ ωχ ωχ........
-
Αν το οδηγαει η Britney ακυρωνω την παραγγελια!!!! παντως το αμαξι πρωταγωνιστουσε και στο x-men 2..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
.....Η ιπποδύναμη στην ιαπωνία μετριέται διαφορετικά....Τι σημασία έχει ένα νούμερο....? Ο καθένας το μετράει και λίγο διαφορετικά. Έχω την εντύπωση ότι από χώρα σε χώρα (ή πιο σωστά από ήπειρο σε ήπειρο) διαφέρει όχι λόγω τρόπου μέτρησης αλλά λόγω διαφορετικών κανονισμών για καυσαέρια. Στην Ιαπωνία 250, αμερική 240 και Ευρώπη με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς 231 άλογα.
Γενικά τα πισωκίνητα έχουν περισσότερες απώλειες από το στρόφαλο μέχρι τις ρόδες απλά γιατί ύπάρχουν πιο πολλά πράματα ανάμεσά τους που καταναλώνουν ενέργεια (άξονας μετάδοσης με συνδέσμους κλπ)......απλώς λέω πως η ισχύς στον τροχό μόνο δεν είναι απόλυτο κριτήριο.
Μήπως μερικοί δίνουν πιο πολλή σημασία από όσο πρέπει στην ιπποδύναμη? Δε νομίζω ότι είναι καθοριστικό το υπό αμφισβήτηση 5-10% της ισχύος. Ο γενικότερος χαρακτήρας του αυτοκινήτου δεν αλλάζει με 230 ή 250 άλογα. Παραμένει σπορτίφ, γρήγορο, πρωτότυπο και πολύ φτηνότερο από ότιδήποτε άλλο με αντίστοιχη συμπεριφορά, ποιότητα, χώρους, εξοπλισμό κλπ. Βασικά δεν υστερεί σε σχέση με κάποιο άλλο γιατί απλά δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός. Άρα η ενόχληση αν και δεν μπορώ να πω ότι είναι αδικαιολόγητη έχει μεγαλοποιηθεί χωρίς όμως αυτό να στηρίζεται σε λογική επεξεργασία αλλά στο συναίσθημα (αφού αισθάνεσαι ότι πάνε να σου πάρουν πίσω τα άλογα που σου έταξαν). Πολύ περισσότερο θα επηρεαστεί από τις ροπές στις χαμηλότερες στροφές και προτιμώ να χάνει 10% ισχύος στις 8000+ στροφές αν μου δίνει 10% ροπή παραπάνω κάτω από τις 4000 στροφές! Αλήθεια ξέρει κανείς τις διαφορές στις καμπύλες ισχύος-ροπής στις διάφορες αποδόσεις (ίσως250-240-231 άλογα)?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πάντως η Britney στο τελευταίο της βίντεοκλίπ οδηγάει RX-8, τελικά είναι πολύ της μόδας
Και στην τελευταία συναυλία της φιλάει στο στόμα την MADONA , τελικά είναι πολύ της μόδας!
-
Δεν το δηλώνω ως κάτι απόλυτα αντικειμενικό και να το πάρουμε τοις μετρητοίς αλλά βρήκα πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι ο χρόνος του RX8 σε πίστα (εκπομπή Top Gear, Αγγλία, επεισόδιο Κυριακής 23/11/03 με τον ίδιο επαγγελματία οδηγό) είναι ο ίδιος ακριβώς (μέχρι δέκατο δευτερολέπτου) με αυτόν του Nissan 350Z που συμπίπτει και με αυτόν της BMW M3!! Καθόλου άσκημα!
-
Μια απορία. Ποιός θα κάνει service στην Ελλάδα στο RX8?
Έχουν ίδέα από τον κινητήρα αυτό ακόμα και στην αντιπροσωπία?
γιατί πιστέυω ότι στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα αυτά θα είναι μετρημένα.
Επίσης τι γίνεται με το θέμα των ανταλλακτικών θα υπάρχει επάρκεια
ή άν χάλασει κάτι θα το περιμένεις από Ιαπωνία 1-2 μήνες.
Τέλος ποια η άποψη σας στο θέμα της κλοπής. Το γεγονός ότι θα
κυκλοφορούν ελάχιστα δεν τα κάνει στόχο για τους κλέφτες? -
Service θα το κάνει η επίσημη αντιπροσωπεία αφού αυτή θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό στους κινητήρες Wankel. Όσο για τα ανταλλακτικά ας ελπίσουμε να μη βγεις αληθινός, γιατί μαλλόν θα είναι πρόβλημα αυτό που αναφέρεις για όλους τους ιδιοκτήτες των RX-8. Οπωσδήποτε θα υπάρχει μία επάρκεια στα βάσικα ανταλλακτικά. Τέλος, δε νομίζω να δώσει κάποιος 40.000 € και να τα έχει πεταμένα στο δρόμο, ώστε να είναι εύκολο θύμα στα χέρια του οποιουδήποτε επιτήδειου...
Παρουσίαση και test drive Mazda RX-8