-
Η Λαγκούνα είναι αλλού. Το μοτέρ΄της είναι αρκετά πιο εύστροφο από των άουντι και πιο δυνατό και πιο ροπάτο και το κυριότερο, έχει ελαφρύ σφόνδυλο. Φοβερή επιλο΄γή από κάθε άποψη. Το άουντι έχει το όνομα και το δέσιμο σασί να υπερέχει.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η Λαγκούνα είναι αλλού. Το μοτέρ΄της είναι αρκετά πιο εύστροφο από των άουντι και πιο δυνατό και πιο ροπάτο και το κυριότερο, έχει ελαφρύ σφόνδυλο. Φοβερή επιλο΄γή από κάθε άποψη. Το άουντι έχει το όνομα και το δέσιμο σασί να υπερέχει.Είσαι σίγουρος ότι είναι πιο εύστροφο, πιο δυνατό και πιο ροπάτο?
Μην ξεχνάς ότι το Audi κουβαλάει και το Torsen διαφορικό και έχει κάμποσα κιλά παραπάνω?
τέλος ο 1,8Τ είναι πλέον δοκιμασμένος
Δεν νομίζω να είναι αλλού το Λαγκούνα. Να μου πεις ότι έχει καλύτερη τιμής αγοράς και έχει πέντε αστέρια στα crash test το δέχομαι. -
Μα το Α4 είναι τετρακίνητο...
Αυτό σημαίνει οτι απο τα 190 άλογα τα 30,τουλάχιστο,καλπάζουν σε άγνωστη κατεύθυνση,οπότε οι επιδόσεις μετριάζονται όπως είναι φυσικό και είναι άδικο να συγκρινουμε με την δικίνητη Laguna turbo η οποία στις δυναμομετρήσεις δείχνει παραπάνω απο τους 165ΗΡ του κατασκευαστή.Βέβαια η οδική συμπεριφορά ενός τετρaκίνητου με Τορσεν δεν συγκρίνεται με κανενός δικίνητου και αυτό είναι ισχυρότατο ατού...Οσο για το μοτέρ της Laguna,έχω να πώ οτι είναι αξαιρετικά ροπάτο και δυνατό σε σημείο να δείχνει πανάλαφρο το 1,5 τόνου αμάξωμά της.Αλλωστε οι μετρήσεις ρερπριζ όλων των περιοδικών το επιβεβαιώνουν.
Τιμή;
Μου στοίχησε 37200 ευρώ με το κλειδί (κάρτα )στο χέρι και εξοπλισμό τον top που προσφέρει η Ρενώ διεθνώς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (έκδοση initiale-δυό βαθμίδες παραπάνω απο την top,για τα ελληνικά δεδομένα,Dynamique).Το A4 TQ πρέπει να είναι ακόμη ακριβότερο νομίζω.
Αυτά όλα τα αναφέρω εντελώς πληροφοριακά και απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου με το αυτοκίνητο και χωρίς πρόθεση να γίνει 'vs thread'.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε τακτικά διαστήματα θα ζητάς από το συνεργίο να σου καθαρίζουν το air flow και την πεταλούδα του injectionΦιλε Χρηστο, πολυ καλες οι συμβουλες που δινεις, γι'αυτο το τελευταιο θελω να σε ρωτησω κατι:
Τους εχεις δει να καθαριζουνε το air flow? Τι μεθοδο και τι καθαριστικο υλικο χρησιμοποιουν? -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Μου στοίχησε 37200 ευρώ με το κλειδί (κάρταpolla den einai gia ena Laguna?
H arxiki timi einai 29k. Ebales 8k extra????
-
Περι ορέξεως κολοκυθόπιττα...
-
Αν μου επιτρέπετε η laguna είναι πολύ καλή επιλογή στα 30Κ αλλά δεν ισχύει το ίδιο στα 37Κ όπου παίζουν άλλου είδους παίκτες.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα 406 1.8 του 98 το οποίο έχω πρόβλημα να διώξω. Το αυτοκίνητο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του και αγοράστηκε 8.135.000. Θα δοθεί ανταλλαγή για 8Κ (5,5 ετών) -
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Αν μου επιτρέπετε η laguna είναι πολύ καλή επιλογή στα 30Κ αλλά δεν ισχύει το ίδιο στα 37Κ όπου παίζουν άλλου είδους παίκτες.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα 406 1.8 του 98 το οποίο έχω πρόβλημα να διώξω. Το αυτοκίνητο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του και αγοράστηκε 8.135.000. Θα δοθεί ανταλλαγή για 8Κ (5,5 ετών)Εγώ έδωσα για ανταλλαγή την Laguna II 1.8 16V έναντι 7000000 δρχ (20500 ευρώ) την οποία είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια έναντι 7890000 και η οποία είχε 29000 χλμ στην πλάτη της.Ο αναξάρτητος έμπορος που πήρε την παλιά μου έφερε και την 2.0Τ initiale έναντι του συνολικού ποσού των 37200 ευρώ.
Η initiale έχει επιπλέον σε σχέση με τα μοντέλα Dynamique που εισάγονται στη χώρα μας:
Φουλ δερμάτινο σαλόνι,ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα με μνήμες,μνήμες στη ρύθμιση των καθρεφτών οι οποίοι είναι αυτόματα αντιθαμβωτικοί όταν πλησιάζει δυνατό φως απο πίσω,προβολείς xenon αυτορυθμιζόμενους με σύστημα πλύσης,cruise control,park sensors,ηλιοροφή,ένδειξη πίεσης ελαστικών σε bar για κάθε τροχό χωριστά,6 δισκο cd στο ταμπλώ 4χ40W,προεγκατάσταση GSM με car kit,συναγερμό και πολλές άλλες μικρολεπτομέρειες (φωτιζόμενα σκιάδια,εξτρά θήκες στις πόρτες,κουρτινάκια στους πίσω καπλαμάδες των πορτών...),ενώ βέβαια δεν αναφέρομαι στο ESP τελευταίας γενιάς,αισθητήρες βροχής,ηλεκτρονικό κλιματισμό δύο περιοχών,10 αερόσακους,αυτόματο κλείδωμα ξεκλείδωμα με την αφή στις χειρολαβές που είναι στάνταρ στο μοντέλο των Dynamique 30000 ευρώ που εισάγεται κανονικά στη χώρα μας.Πιθανόν να ξέχασα και τίποτε.
Στα 37000 ευρώ δεν βρίσκεις τίποτε με τον εξοπλισμό αυτό,τις επιδόσεις,το κράτημα,την άνεση,την παθητική ασφάλεια, τους χώρους και (γιατί όχι; ) την ποιότητα της Laguna II.
Τι δεν έχει η Laguna II?
Yψηλή μεταπωλητική αξία,γόητρο φίρμας...
Το πρώτο το έλυσα και δεν με απασχολεί διότι,αν χρειαστεί να πουληθεί κάποτε,θα την πάρει ο έμπορος ο οποίος μου την εισήγαγε αφού εισάγει οτιδήποτε θελήσω και άλλωστε μου απέδειξε με την αγορά της 1.8 16V οτι αγοράζει με υψηλές τιμές.
Το δεύτερο επίσης δεν με απασχολεί διότι δεν είμαι that kind of manΚρίμα πάντως που αναγκάζεσαι να δώσεις το Πεζώ τόσο φτηνά.
Δυστυχώς οι αντιπροσωπίες (στην Αθήνα) θέλουν να κερδισουν πολλά και απο το παλαιό σου αυτοκίνητο και σε πιάνουν στην ανάγκη βλέποντάς σε να λιγουρεύεσαι ενα A4 TQ για παράδειγμα...
Και σε μένα οι επίσημοι έμποροι Ρενώ μου δίνανε 5500000 δρχ μόνον,οπότε στράφηκα αλλού...
Ισως και σύ έπρεπε να κάνεις κάτι σαν κι αυτό που έκανα εγώ,αλλά δεν έχουμε πάντα όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην τύχη...
Τέλος πάντων καλορίζικο το Α4!P.S.
O έμπορος φέρνει και Audi... -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το μοτέρ είναι ΘΗΡΙΟ!!!Δεν σπάει δεν χαλάει!!!
Βλάβες -αν δεν αρχίσεις- τα πειράγματα δεν νομίζω οτι θα σου βγάλει!
Για στρώσιμο,θα πρότεινα,χαλαρά μέχρι τα 2500 χλμ και μετά..ρίχτου!ti na spasei re kouk, afou einai apo block xalyba?
ola gyrw apo to moter xalane omws kai einai kai akriba.
ignition coil, MAF sensor, secondary water pump, fuel pump relay...blah blah blah.kai to turbo an den to prose3eis mporei na spasei eukola
ouk oliga 8a sou tyxoyn na me 8ymi8eis....(einai politiki VAG kai paei apo to kako sto xeirotero kata geniki omologia)
καλα ρε Αγη τι εγινε εχεις φρικαρει με το Jetta;
Φαινεται οτι το φτυνεις πανω κατω δεξια και αριστερα.Ν.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Δυστυχώς οι αντιπροσωπίες (στην Αθήνα) θέλουν να κερδισουν πολλά και απο το παλαιό σου αυτοκίνητο και σε πιάνουν στην ανάγκη βλέποντάς σε να λιγουρεύεσαι ενα A4 TQ για παράδειγμα...Είναι γεγονός αυτό ότι εκτός Αθήνας τα μεταχειρισμένα πιάνουν καλύτερη τιμή.
Όταν ήταν να ανταλλάξει ο πατέρας μου το Rover 414 '94 για την Xsara όλοι μας έδιναν μεχρι 1.500.000 δρχ.Πήγαμε Λαμία το παραγγείλαμε από εκεί ο οποίος μας έδωσε 1.750.000! 250.000 κέρδος για μισή μέρα διαδρομή-συναλλαγή δεν ήταν και άσχημα**sfrag **αφού κάνεις ταξίδια γιατί δεν ρωτάς και σε καμία άλλη πόλη?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αααμάν!!!!!
Εντάξει πλάκα κάνω τώρα, τα ξέρω όλα αυτά. Τα service χωρίς πολλά - πολλά πλαησιάζουν τα 500 - 600 Ευρώ.
Το πεζάκι καιει στη πόλη περίπου 10λιτρα και έξω με απαγορευτικες ταχυτητες και a/c 12 περίπου. Υπολογίζω 20% πάνω. Τα πολλά χιλιόμετρα τα κάνω στη Εθνική , πηγαίνω στο Βόλο κάθε βδομάδα για κάτι οικοδομές που έχω.
Μέση ταχύτητα 135 χλμ την ώρα (τα 335χλμ σε 2,5 ώρες) door to door.Τα 12 λίτρα κατανάλωση εντός πόλης μάλλον είναι λίγα σε κόβω για 14 - 16 λίτρα ανάλογα με το πόδι
Να ρωτήσω και εγώ κάτι ρε παιδιά ?
Ποιά μπορεί να είναι η κατανάλωση του VW Passat 1.8T μέσα και έξω από την πόλη, με σχετικά βαρύ πόδι ?
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
-
Βαρύ πόδι στα turbo σημαίνει καύσιμο,πολύ καύσιμο...!!!
Πιστεύω πάνω απο 14 Lt/100 km με μικτή οδήγηση (μέσα κι έξω απο την πόλη). -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Βαρύ πόδι στα turbo σημαίνει καύσιμο,πολύ καύσιμο...!!!
Πιστεύω πάνω απο 14 Lt/100 km με μικτή οδήγηση (μέσα κι έξω απο την πόλη).Αυτό είναι απάντηση στην δικιά μου ερώτηση για το VW Passat 1.8T ή για το Audi 1.8TQ ?
Φιλικά,
-
Το παρέλαβα προχθές. 1.8 TQ/190 Avant. Αντικατέστησε Passat 1.8T Variant.
Με μία λέξη πολιτισμός
Συγκριτικά με το Passat που ήταν ένα γρήγορο πλην όμως πλαδαρό αυτοκίνητο, το Audi στρίβει, δεν γέρνει και γενικά φωνάζει ασφάλεια στην μετακίνηση.
Όσα για την ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση του Passat. Από 9,5 έως 13 λίτρα /100Km. Μέσος όρος 11 έως 11,5.Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα προκύπτουν.
Πάνος
-
Εδώ και μια εβδομάδα παράλαβα και γω το Α4 TQ 190 sedan έχω κάνει 1200 χλμ μέχρι τώρα προσεκτικά και έως 3500 στρ. Αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρο τριξιματάκι πισω δεξιά στην ασφάλεια του καθίσματος (έκλεισα ραντεβού για διόρθωση) το αμάξι είναι περα απο τις προσδοκίες μου. Το πρώτο αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου που το παίρνω για βόλτα απλά και μόνο για να το οδηγήσω. Το μόνο πρόβλημα που έχω μέχρι τώρα είναι οι διάφοροι 'γρήγοροι' που προσπαθούν να με παρασύρουν σε κόντρες. Μια που στρώνεται κρατάω χαρακτήρα
-
Ο χρήστης prozakis έγραψε:
Το παρέλαβα προχθές. 1.8 TQ/190 Avant. Αντικατέστησε Passat 1.8T Variant.Με μία λέξη πολιτισμός
Συγκριτικά με το Passat που ήταν ένα γρήγορο πλην όμως πλαδαρό αυτοκίνητο, το Audi στρίβει, δεν γέρνει και γενικά φωνάζει ασφάλεια στην μετακίνηση.
Όσα για την ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση του Passat. Από 9,5 έως 13 λίτρα /100Km. Μέσος όρος 11 έως 11,5.Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα προκύπτουν.
Πάνος
Η καλύτερη επιλογή και μάλιστα Avant
Προσέχε τους τροχαίους γιατί τα χλμ ανεβαίνουν πανεύκολα.
Να πηγαίνεις μόνο από στροφές για να παιζει και το TorsenΦαντάζομαι δεν το έχεις ανοίξει ακόμα αλλά πες μου αν το βρίσκεις πιο αργό από το Passat.
-
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Εδώ και μια εβδομάδα παράλαβα και γω το Α4 TQ 190 sedan έχω κάνει 1200 χλμ μέχρι τώρα προσεκτικά και έως 3500 στρ. Αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρο τριξιματάκι πισω δεξιά στην ασφάλεια του καθίσματος (έκλεισα ραντεβού για διόρθωση) το αμάξι είναι περα απο τις προσδοκίες μου. Το πρώτο αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου που το παίρνω για βόλτα απλά και μόνο για να το οδηγήσω. Το μόνο πρόβλημα που έχω μέχρι τώρα είναι οι διάφοροι 'γρήγοροι' που προσπαθούν να με παρασύρουν σε κόντρες. Μια που στρώνεται κρατάω χαρακτήραΜην ασχολείσαι με τους 'γρήγορους' δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις.
-
Να πηγαίνεις μόνο από στροφές για να παιζει και το TorsenΦαντάζομαι δεν το έχεις ανοίξει ακόμα αλλά πες μου αν το βρίσκεις πιο αργό από το Passat.
Δεν ξέρω ακόμα, δεν το έχω ανοίξει. Προφανώς είναι γρηγορότερο. Το Passat δεν ήταν κακό, ταξίδευε πολύ γρήγορα και πολύ άνετα, αλλά δεν αγαπούσε τις στροφές. Πάντως με το Α4 στις στροφές της περιφερειακής του Υμηττού με 6η, και 3.800 στροφές (~ 155 χλμ) το αυτοκίνητο χασμουριόταν απ' τη βαρεμάρα.
Πάνος
-
Ο χρήστης prozakis έγραψε:
Δεν ξέρω ακόμα, δεν το έχω ανοίξει. Προφανώς είναι γρηγορότερο. Το Passat δεν ήταν κακό, ταξίδευε πολύ γρήγορα και πολύ άνετα, αλλά δεν αγαπούσε τις στροφές. Πάντως με το Α4 στις στροφές της περιφερειακής του Υμηττού με 6η, και 3.800 στροφές (~ 155 χλμ) το αυτοκίνητο χασμουριόταν απ' τη βαρεμάρα.
Πάνος
Εγώ το οδήγησα για ένα διήμερο το ίδιο ακριβώς αλλά το βρήκα πιο αργό από το Golf Gti που οδηγώ τώρα. Καλά για στροφές δεν το συζητάμε, μέρα με την νύχτα. Quattro και ξερό ψωμί.
Ελπίζω να μην έβαλες το υποβραχιόνιο για τους μπροστά επιβάτες, γιατί δεν το βρήκα καθόλου βολικό.
Τέλος πές μου αν σου χτυπάει το δεξί γόνατο στην κεντρική κονσόλα. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάνος
Εγώ το οδήγησα για ένα διήμερο το ίδιο ακριβώς αλλά το βρήκα πιο αργό από το Golf Gti που οδηγώ τώρα. Καλά για στροφές δεν το συζητάμε, μέρα με την νύχτα. Quattro και ξερό ψωμί.
Ελπίζω να μην έβαλες το υποβραχιόνιο για τους μπροστά επιβάτες, γιατί δεν το βρήκα καθόλου βολικό.
Τέλος πές μου αν σου χτυπάει το δεξί γόνατο στην κεντρική κονσόλα.Ναι χτυπάει και είναι εκνευριστικό διότι είναι ακριβώς στη ραφή του παντελονιού ...
Πάνος
Πληροφορίες για Α4 TQ 190ps