-
Καλημέρα σε όλους.
Έχω παραγγείλει ένα 3-πορτο FIAT Stilo 1.8 Dynamic αλλά πρόσφατα έχω διαβάσει διάφορα postings στο internet που αναφέρουν ότι διάφοροι αγοραστές του μοντέλου ανά την Ευρώπη, έχουν συναντήσει σοβαρά προβλήματα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: δυσλειτουργίες του υπολογιστή που δίνει πολλές λανθασμένες πληροφορίες για βλάβες, τριγμοί και αστοχίες των πλαστικών και των ηλεκτρικών κλειδαριών, δυσλειτουργίες του στερεοφωνικού συστήματος, λάθος ρύθμιση των μπροστινών τροχών που οδηγεί σε υπερβολικά γρήγορη φθορά των ελαστικών και αστοχία της μπροστινής ανάρτησης που χρειάζεται αλλαγή. Υπάρχει αντιστοιχη εμπειρία μεταξύ των χρηστών του Stilo στην Ελλάδα και αν ναι τι μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς? Είναι πραγματικά τόσο άσχημη η επιλογή μου?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε πληροφορία!
-
Καλημέρα σε όλους.
Έχω παραγγείλει ένα 3-πορτο FIAT Stilo 1.8 Dynamic αλλά πρόσφατα έχω διαβάσει διάφορα postings στο internet που αναφέρουν ότι διάφοροι αγοραστές του μοντέλου ανά την Ευρώπη, έχουν συναντήσει σοβαρά προβλήματα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: δυσλειτουργίες του υπολογιστή που δίνει πολλές λανθασμένες πληροφορίες για βλάβες, τριγμοί και αστοχίες των πλαστικών και των ηλεκτρικών κλειδαριών, δυσλειτουργίες του στερεοφωνικού συστήματος, λάθος ρύθμιση των μπροστινών τροχών που οδηγεί σε υπερβολικά γρήγορη φθορά των ελαστικών και αστοχία της μπροστινής ανάρτησης που χρειάζεται αλλαγή. Υπάρχει αντιστοιχη εμπειρία μεταξύ των χρηστών του Stilo στην Ελλάδα και αν ναι τι μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς? Είναι πραγματικά τόσο άσχημη η επιλογή μου?
-
Καλημέρα σε όλους.
-
Το Stilo τώρα κυκλοφορεί σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά οπότε τα προβληματάκια που αναφέρεις, λογικά θα έχουν επιλυθεί από την FIAT.
Δεν νομίζω ότι έκανες λάθος επιλογή. Αν δεν σε ενδιαφέρει η επίδειξη, πιστεύω ότι έπραξες σωστά...
140 άλογα με 20Κ Ευρώ είναι συμφέρουσα αγορά.... -
http://www.autoexpress.co.uk/?usedcars_ ... p?id=39336 http://www.guardian.co.uk/print/0,3858, ... 06,00.html http://www.carsurvey.org/review_42377.html http://www.carsurvey.org/review_36456.html http://www.carsurvey.org/review_42095.html http://www.carsurvey.org/review_38487.html http://www.topgear.com/content/my_topge ... s/fiat/05/ http://www.topgear.com/content/my_topge ... s/fiat/06/ http://www.fiatforum.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=17 http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/?f=4&t=9473 http://www.dooyoo.co.uk/motors/cars/fia ... view_list/
-
Μα γιατί πρώτα αγοράσατε και μετά ψάξατε????
-
Heh, κοιτα... συνηθως θα βρεις τα αρνητικα να αναφερονται στο ιντερνετ... τα θετικα δεν τα αναφερει κανενας. Οποτε ειναι λογικο να σου περναει η ιδεα πως ενα μοντελο ειναι προβληματικο απο αυτα τα λιγα που διαβασες, και ειναι λιγα αν λαβεις υποψην το ποσες χιλιαδες Stilo κυκλοφορουν και ποσες λιγες ειναι οι αναφορες.
Γενικα, δεν πρεπει να ανυσηχεις για το Stilo... ειναι ενα απο τα πολυ καλα της κατηγοριας του και δεν εχει αναφερθει κατι το ιδιαιτερο. Τωρα εαν προκυψει κατι... αυτο συνηθως θα παρουσιαστει μεσα στον πρωτο καιρο και θα διορθωθει... αλλωστε ολα απο μια γραμμη παραγωγης βγαινουν σημερα, δεν ειναι και εντελως τελεια.
Παντως, και εγω ειχα διαβασει σε καποια review sites τα χιλια μυρια για το Punto μου... αλλα εδω και 3,5 χρονια δεν επιβεβαιωθηκε τιποτα απο οσα διαβαζα.
Ασε τους κακους οιωνους να λενε... και ριξε και ενα review του αμαξιου οταν με το καλο το παραλαβεις
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μα γιατί πρώτα αγοράσατε και μετά ψάξατε????Πριν αγοράσω έψαξα τα περιοδικά και διάβασα τα test-drives. Όλες οι κριτικές ήταν καλές. Μετά είδα τις αναφορές από ιδιώτες για τα συγκεκριμένα προβλήματα. Αυτό που με επηρέασε θετικά (πέρα απο την αγάπη μου για τα Ιταλικά αυτοκίνητα) ήταν τα test και συμπεράσματα της TCS (Touring Club Suisse). Μια και ζω στην Ελβετία, του έχω γενικά εμπιστοσύνη και είχε πολύ καλές κριτικές. Τέλος ρόλο έπαιξε και η τιμή. Με αντίστοιχα χρήματα μπορούσα να πάρω ανταγωνιστικά αυτοκίνητα (π.χ. Golf, Astra κ.λ.π.) αλλά στα 1.6 λίτρα και με λιγότερο εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης gfotopou έγραψε:
Μα γιατί πρώτα αγοράσατε και μετά ψάξατε????
Πριν αγοράσω έψαξα τα περιοδικά και διάβασα τα test-drives. Όλες οι κριτικές ήταν καλές. Μετά είδα τις αναφορές από ιδιώτες για τα συγκεκριμένα προβλήματα. Αυτό που με επηρέασε θετικά (πέρα απο την αγάπη μου για τα Ιταλικά αυτοκίνητα) ήταν τα test και συμπεράσματα της TCS (Touring Club Suisse). Μια και ζω στην Ελβετία, του έχω γενικά εμπιστοσύνη και είχε πολύ καλές κριτικές. Τέλος ρόλο έπαιξε και η τιμή. Με αντίστοιχα χρήματα μπορούσα να πάρω ανταγωνιστικά αυτοκίνητα (π.χ. Golf, Astra κ.λ.π.) αλλά στα 1.6 λίτρα και με λιγότερο εξοπλισμό.
Δυστηχως οσο πιο πολυ το ψαχνεις τοσο πιο πολυ θα επηρεαζεσε αρνητικα χωρις να υπαρχει παντα λογος.Το πολυ ψαξιμο μας κανει υποχονδριους .
Και εγω στην αρχη νομιζα οτι ολα τα προβληματα που υπαρχουν για αυτοκινητα ειτε τα εχω ηδη ειτε πολυ συντομα θα μου τυχουν.Γιαυτο εμπιστεψου μονο την κριση σου και την εμπειρια σου (αντε και κανενα μηχανικο). -
Κάτι ακόμα... Πριν ακόμα παραλάβω το αυτοκίνητο μου έκανε κακή εντύπωση η 'ανοργανωσιά' θα έλεγα της FIAT. Παρήγγειλα το αυτοκίνητο με extra CD player, spoiler, αυτόματο A/C, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και 17'' ζάντες, που εδώ έρχονται σαν extra εξοπλισμός. Εδώ στην Ελβετία λοιπόν η FIAT δεν έχει έναν κατάλογο που να μπορείς να δεις τις ζάντες που παραγγέλνεις. Ήθελα τις ζάντες 5 ακτίνων (αυτές που φοράει το Abarth), αλλά δεν υπάρχει τίποτα όπου θα μπορούσα να δω μια φωτογραφία τους με ένα νούμερο καταλόγου ώστε να είμαι σίγουρος πως θα παραλάβω ακριβώς τη ζάντα που θέλω!!! Πρέπει να βασιστώ αποκλειστικά στον λόγο και την υπογραφή του πωλητή, που με βεβαιώνει ότι θα το πάρω με τη συγκεκριμένη ζάντα! Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ελλάδα?
-
Για πες μας ποσο θα κοστισει για να πικραθουμε και λιγακι. Επισης για πες μας ποσος ειναι ο μεσος μισθος στην Ελβετια!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για πες μας ποσο θα κοστισει για να πικραθουμε και λιγακι. Επισης για πες μας ποσος ειναι ο μεσος μισθος στην Ελβετια!!!Θα κοστίσει 26000 Ελβετικά Φράγκα (περίπου 16900 Ευρώ), λόγω κάποιας έκπτωσης/προσφοράς που είχε εδώ η FIAT μέχρι τέλος Αυγούστου, με τιμή καταλόγου 29000 (περίπου 18900 Ευρώ). Ο καθαρός μέσος μισθός κυμαίνεται, αν δεν κανω λάθος, γύρω στα 5500 Φράγκα (περίπου 3600 Ευρώ).
-
Για πες μας ποσο θα κοστισει για να πικραθουμε και λιγακι. Επισης για πες μας ποσος ειναι ο μεσος μισθος στην Ελβετια!!!
Θα κοστίσει 26000 Ελβετικά Φράγκα (περίπου 16900 Ευρώ), λόγω κάποιας έκπτωσης/προσφοράς που είχε εδώ η FIAT μέχρι τέλος Αυγούστου, με τιμή καταλόγου 29000 (περίπου 18900 Ευρώ). Ο καθαρός μέσος μισθός κυμαίνεται, αν δεν κανω λάθος, γύρω στα 5500 Φράγκα (περίπου 3600 Ευρώ).
Αρα για να παρει ενας μεσος Ελβετος ενα 1800αρι αυτοκινητο, χρειαζεται 4,7 μισθους!!!!!!!!
Δηλαδη μετα απο προσπαθειες 25 ετων για την περιφημη οικονομικη ΣΥΓΚΛΙΣΗ, εμεις εχουμε φτασει να εχουμε μεσο μισθο 650 ευρω??????
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το 2200 θα εχουμε επιτυχει αυτη τη περιβοητη συγκλιση!!!!!
Ειναι μετα να μη βριζεις, πες μου???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αρα για να παρει ενας μεσος Ελβετος ενα 1800αρι αυτοκινητο, χρειαζεται 4,7 μισθους!!!!!!!!
Δηλαδη μετα απο προσπαθειες 25 ετων για την περιφημη οικονομικη ΣΥΓΚΛΙΣΗ, εμεις εχουμε φτασει να εχουμε μεσο μισθο 650 ευρω??????
Μήν ξεχνάς όμως πως η Ελβετία έχει υψηλότερο κόστος ζωής, αλλά και η Ελλάδα έχει προσεγγίσει το κόστος ζωής της Ελβετίας περισσότερο απ' όσο τους μισθούς της. Επίσης πρέπει να λάβεις υπ' όψην ότι η Ελβετία δεν είναι ΕU, αλλά μία ιδιαίτερη περίπτωση ανά τον κόσμο... Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν με το εισόδημά τους την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον κόσμο και συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της ευρωζώνης.
-
Μήν ξεχνάς όμως πως η Ελβετία έχει υψηλότερο κόστος ζωής, αλλά και η Ελλάδα έχει προσεγγίσει το κόστος ζωής της Ελβετίας περισσότερο απ' όσο τους μισθούς της. Επίσης πρέπει να λάβεις υπ' όψην ότι η Ελβετία δεν είναι ΕU, αλλά μία ιδιαίτερη περίπτωση ανά τον κόσμο... Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν με το εισόδημά τους την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον κόσμο και συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της ευρωζώνης.
Δεκτα αυτα που λες, αλλα δεν αλλαζουν κατι απο αυτα που ειπα. Δυστυχως το κοστος ζωης στην Ελλαδα εχει ανεβει παρα πολυ τα τελευταια χρονια σε αντιθεση με τους μισθους μας. Τωρα πως το εχουμε καταφερει αυτο σε συναρτηση με την πτωση του πληθωρισμου που (λενε οτι) εχουμε, ειναι μαλλον αλλη μια παγκοσμια πρωτια της χωρας μας!!!!
Τα ειπα ολα αυτα για να δειξω ποσο γελοιο ειναι να χαιρομαστε που πριν τις εκλογες αποφασισαν να μας κανουν μια μικρη εκπτωση στα αυτοκινητα!!
-
Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζει το serial number για τις ζάντες 17'' των 5 ακτίνων για το Stilo.
-
Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν με το εισόδημά τους την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον κόσμο και συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της ευρωζώνης.Dyskoleuomai na pistepsw oti oi Elbetoi exoun megalyteri agorastiki dynami apo tous Amerikanous alla mporei na einai kai etsi.
Otan les mesos mis8os milame gia Masters epipedo h secretary?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Dyskoleuomai na pistepsw oti oi Elbetoi exoun megalyteri agorastiki dynami apo tous Amerikanous alla mporei na einai kai etsi.Otan les mesos mis8os milame gia Masters epipedo h secretary?
Σώμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (UN-UBS) που ανακοινώθηκαν πριν 2 εβδομάδες οι 5 πρώτες πόλεις στον κόσμο των οποίων οι κάτοικοι έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη είναι Ζυρίχη, Βέρνη, Γενεύη, Βασιλεία, Λουγκάνο και έκτη ακολουθεί η Νέα Υόρκη.
Μέσος μισθός είναι τι κερδίζει ο μέσος όρος των κατοίκων αυτής της χώρας. Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό αλλά κυμαίνεται γύρω από το ποσό που έγραψα. Τώρα για παράδειγμα ένας εργαζόμενος στα MacDonald's κερδίζει 17.5 φράγκα την ώρα (αν υπολογίσεις 42 ώρες την εβδομάδα κάνει 35000 το χρόνο), μία secretary κερδίζει περίπου 55000 φράγκα το χρόνο, και ένας με Μasters δύσκολο να πω γιατί εξαρτάται από τη δουλειά, αλλά το ελάχιστο όταν πρωτοξεκινά 80000 φράγκα. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων και αυτή είναι η διαφορά από Αμερική: οι χαμηλόμισθοι εδώ πληρώνονται καλά.
-
Dyskoleuomai na pistepsw oti oi Elbetoi exoun megalyteri agorastiki dynami apo tous Amerikanous alla mporei na einai kai etsi.
Otan les mesos mis8os milame gia Masters epipedo h secretary?
Σώμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (UN-UBS) που ανακοινώθηκαν πριν 2 εβδομάδες οι 5 πρώτες πόλεις στον κόσμο των οποίων οι κάτοικοι έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη είναι Ζυρίχη, Βέρνη, Γενεύη, Βασιλεία, Λουγκάνο και έκτη ακολουθεί η Νέα Υόρκη.
Μέσος μισθός είναι τι κερδίζει ο μέσος όρος των κατοίκων αυτής της χώρας. Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό αλλά κυμαίνεται γύρω από το ποσό που έγραψα. Τώρα για παράδειγμα ένας εργαζόμενος στα MacDonald's κερδίζει 17.5 φράγκα την ώρα (αν υπολογίσεις 42 ώρες την εβδομάδα κάνει 35000 το χρόνο), μία secretary κερδίζει περίπου 55000 φράγκα το χρόνο, και ένας με Μasters δύσκολο να πω γιατί εξαρτάται από τη δουλειά, αλλά το ελάχιστο όταν πρωτοξεκινά 80000 φράγκα. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων και αυτή είναι η διαφορά από Αμερική: οι χαμηλόμισθοι εδώ πληρώνονται καλά.
OK, an blepeis meso mis8o se pososto pli8ysmou tote h Ameriki peftei ka8ws den plirwnoun otan to epaggelma den paragei.
-
Φίλε gfotopou,επειδή τυχαίνει να είμαι κάτοχος ενός Stilo 130 Dynamic οφείλω να σε πληροφορήσω ότι τα μόνα προβλήματα που μου έχει παρουσιάσει το αυτοκίνητο ύστερα από 10 μήνες συμβίωσης είναι η υγρασία που είχε 'πάρει' το εμπρός φανάρι και η αναγκαστική αντικατάσταση του αισθητήρα βάρους που βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού (οι εν λόγω δυσλειτουργίες εννοείται ότι καλύφθηκαν από την εγγύηση).
Τώρα σχετικά με την αντιπροσωπεία δεν μπορώ να πω ότι είναι και τέλεια ενημερωμένοι σε θέματα εξοπλισμού αλλά αυτοί ήταν που μου πρότειναν την τοποθέτηση των τροχών 17' που έχεις παραγγείλει σε συνδυασμό με ένα πανέμορφο body kit της MSdesign!
Τέλος παρ'ότι δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με το serial number της ζάντας θα το ψάξω και αν το βρω θα σε ενημερώσω.
Όσον αφορά στην ορθότητα της επιλογής σου πιστεύω πως σ'αυτά τα λεφτά λίγα αυτοκίνητα είναι ισάξια του Stilo...
Πληροφορίες για σοβαρά προβλήματα (?) με το FIAT Stilo