-
REALZEUS wrote:
Sabas_Thess wrote:
Επίσης αν υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση έναντι του DCT αποφεύγεις τον 160ps.
Μακάρι να ήταν DCT. CVT είναι. Όποιος θέλει δε τετρακίνητο παντρεύεται και το CVT.
Ωχ ακόμα χειρότερα φίλε, πφφφ...
Btw Αλέξανδρε θα ήθελα την άποψη σου επι του θέματος του DCT. Δεν θυμάμαι να έχεις ήδη εκφέρει ή ίσως να το έκανες σε νήμα που εγώ δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω.
Συμμερίζεται την περιρρέουσα άποψη ότι έχει 'μέση ζωή περί τα 60κ χιλιόμετρα' σε μέση χρήση; Θα το επέλεγες σε πρώτο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιείται συστηματικά σε όλες τις συνθήκες μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένης κίνησης;
Τέλος θεωρείς ότι όλος αυτός ο ντόρος έναντι του DCT οφείλεται κυρίως στα προβλήματα των DSG του VAG στα mainstream μοντέλα του ομίλου και στο powershit της Ford τουλάχιστον μέχρι τις προηγούμενες γενιές ή συμμερίζεσαι την άποψη όσων θεωρούν ότι το 'πρόβλημά' του είναι δομικό οπότε αφορά το σύνολο των εφαρμογών του;
Συγνώμη αν κανιβαλιζω το νήμα αλλά θεωρώ ότι με την προώθηση από τους κατασκευαστές του 'τέλους' των μηχανικών κιβωτίων, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα καθημερινότητας, οφείλουμε να εμβαθύνουμε την κατανόηση μας απέναντι στις επιλογές μας πριν είναι αργά.
Καλημέρα Χρήστο!
Όπως διάβασες πολλοί κάτοχοι και χρήστες έχουν εκφέρει την άποψη του, αλλά μαις και ρώτης την δική μου είπα να απαντήσω στο κατάλληλο θέμα.
Δεν θεωρώ ότι τα διπλοσύμπλεκτα έχουν κάποιο όριο ζωής. Βέβαια κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν αλλαγή οι συμπλέκτες, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε ένα χειροκίνητο. Το πότε θα συμβεί αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους (υλοποίηση, τρόπος χρήσης, μέχρι και τύχη). Το κακό όνομα βγήκε λόγω των DSG πρώτων γενεών θεωρώ. Πάντα κάτι όταν είναι κανούριο και αδοκίμαστο βγάζει προβλήματα, μέχρι η τεχνολογία να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω διπλοσύμπλετο σήμερα (αφού πολλά παιδικά προβλήματα έχουν ήδη λυθεί), αλλά για το μποτιλιάρισμα ένα CVT ή ένα πλανητικό είναι πιο ταιριαστά, κυρίως λόγω τρόπου λειτουργίας τους και όχι τόσο της αξιοπιστίας. Φυσικά εξαρτάται και από το είδος του αυτοκινήτου. Για σπορ κατασκευή, φυσικά διπλοσύμπλεκτο! Για εκτός δρόμου όμως δεν κάνει, όπως δεν κάνει και το CVT.
-
Μια και όλοι έχουν από μία καταθέτω κι εγώ τη άποψή μου μετά από 35000km και 2,5 χρόνια χρήσης αυτομάτου κιβωτίου τύπου μετατροπέα ροπής. Από την αρχή να γράψω ότι πάντα μου άρεσε η σχέση μου με τον συμπλέχτη και το 'παιχνίδισμα' μ΄αυτόν.
Ενα από καιρού εις καιρόν πρόβλημα με τον δεξί ώμο με έκανε εδώ και 7-8 χρόνια να σκέφτομαι την αγορά αυτομάτου κιβωτίου που μέχρι τότε δεν ήταν και της μόδας. Πριν 2,5 χρόνια στην αλλαγή του αυτοκινήτου το καινούριο δεν προσφέρονταν με χειροκίνητο, είναι πετρέλαιο που θεωρώ ότι του ταιριάζει περισσότερο και είχε γενικά καλές κριτικές σαν αυτόματο. Μέχρι τότε ζήτημα να είχα οδηγήσει συνολικά 100Km με αυτόματο και δεν είχα ξετρελαθεί.
Το κακό είναι ότι ούτε τώρα ξετρελάθηκα. Στην κίνηση χωρίς πολλά πολλά λόγια είναι το στοιχείο του (αρκεί να απενεργοποιήσεις το start-stop), στις μικρές εμπειρίες μου στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους (ζω στην Κρήτη) ούτε κρύο ούτε ζέστη, στους άλλους όμως δρόμους που εδώ έχει αρκετούς και εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα, με ψιλοχάλασε σε σχέση με αυτά που διάβαζα και άκουγα και προσεγγίζει αυτά που περίμενα. Οταν η χαρτογράφηση είναι στο D κάτι γίνεται όταν είναι στο Ν συχνότατα κάτι θα σου κρεμάσει. Συνήθως άκαιρη αλλαγή (οικονομία;). Προφανώς η αλλαγή σε manual βοηθάει αλλά...
Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει η αποτυπωμένη σε χρόνο απόδοση αλλά η οδήγηση σαν οδήγηση μου αρέσει και πολλά από τα γραμμένα χιλιόμετρα έγιναν γιατί απλώς ήθελα να οδηγήσω. Νομίζω η ικανοποίηση της πετυχημένης αλλαγής και του συντονισμού με το αριστερό πόδι είναι έλλειψη που δε σε διευκολύνει να δεθείς με το αυτοκίνητο καλύτερα. Η συνύπαρξη χειροκινήτου αυτοκινήτου ταυτόχρονα μου το επιβεβαιώνει.
Προς θεού δεν είναι τα ύστερα του κόσμου, αλλά νομίζω ότι αν σου αρέσει η οδήγηση, κάτι σου στερεί που τα padlles δεν το αναπληρώνουν. Αντίθετα αναπληρώνεται με το παραπάνω αν οδηγείς πολύ χρόνο σε κίνηση.
Τελικά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν τα ηλεκτρικά, δηλαδή θα έπρεπε να αφορά τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, το τελείως ανάποδο από ότι κάνουν δηλαδή!
-
Τι εννοείς με τη 'χαρτογράφηση στο Ν';
H θέση Ν στο λεβιέ, είναι η νεκρά που σε ένα αυτόματο δεν επιλέγεις ποτέ, παρά μόνο σαν ενδιάμεση θέση από το D στο R ή P...
Τί αυτοκίνητο είναι, μήπως είναι Hyundai και το 'Ν' σημαίνει κάτι άλλο;
Επίσης εγώ μετά από σχεδόν 7 χρόνια καλού Ιαπωνικού αυτοκινήτου, πήρα αυτόματο ΕΑΤ6, έχοντας το ψάξει περίμενα πως σαν κιβώτιο της Aisin θα ήταν στα ίδια επίπεδα.
Είναι ακόμη καλύτερο απ' ότι το κιβώτιο 5 ετών παλαιότερης σχεδίασης. Έχω 'πάθει πλάκα' με το πως αναγνωρίζει και τις κλίσεις και το ρυθμό που οδηγώ και κάνει π.χ. κατέβασμα ακριβώς πριν την ανηφορική στροφή σε πηλιορείτικους δρόμους που ξέρω από παιδί, αβίαστα κι ακριβώς όπως θα το έκανα χειροκίνητα, ή που κρατάει την σχέση όσο πρέπει στις κατηφόρες χωρίς να το νιώθω να μπερδεύεται ή να πάει ποτέ σε λάθος σχέση.
Θέλω να πω πως και η εξέλιξη λίγω ετών μετράει και θα υπάρχουν διαφορές από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Κρίνοντας απ' το δικό μου, μάλλον θα ζήλευα πολύ όσους έχουν το ΕΑΤ8...
-
Τι εννοείς με τη 'χαρτογράφηση στο Ν';
H θέση Ν στο λεβιέ, είναι η νεκρά που σε ένα αυτόματο δεν επιλέγεις ποτέ, παρά μόνο σαν ενδιάμεση θέση από το D στο R ή P...
Τί αυτοκίνητο είναι, μήπως είναι Hyundai και το 'Ν' σημαίνει κάτι άλλο;
Επίσης εγώ μετά από σχεδόν 7 χρόνια καλού Ιαπωνικού αυτοκινήτου, πήρα αυτόματο ΕΑΤ6, έχοντας το ψάξει περίμενα πως σαν κιβώτιο της Aisin θα ήταν στα ίδια επίπεδα.
Είναι ακόμη καλύτερο απ' ότι το κιβώτιο 5 ετών παλαιότερης σχεδίασης. Έχω 'πάθει πλάκα' με το πως αναγνωρίζει και τις κλίσεις και το ρυθμό που οδηγώ και κάνει π.χ. κατέβασμα ακριβώς πριν την ανηφορική στροφή σε πηλιορείτικους δρόμους που ξέρω από παιδί, αβίαστα κι ακριβώς όπως θα το έκανα χειροκίνητα, ή που κρατάει την σχέση όσο πρέπει στις κατηφόρες χωρίς να το νιώθω να μπερδεύεται ή να πάει ποτέ σε λάθος σχέση.
Θέλω να πω πως και η εξέλιξη λίγω ετών μετράει και θα υπάρχουν διαφορές από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Κρίνοντας απ' το δικό μου, μάλλον θα ζήλευα πολύ όσους έχουν το ΕΑΤ8...
Εχεις δίκιο, επειδή το ξέρω εγώ το θεώρησα αυτονόητο. Ν=Normal, D=Dynamic. Tο αυτοκίνητο είναι η Stelvio.
-
Αυτά τα Hyundai Stelvio βγήκαν καλά? Δε τα βλέπω να πολυκυκλοφορούνε..
-
Οι περισσότεροι κλαίμε που δεν θα δοκιμάσουμε ποτέ αυτό το αυτοκίνητο...
Διαβάζω εδώ,
An eight-speed torque converter automatic is the sole transmission available, just as it is on the Giulia whose Giorgio platform the Stelvio shares. **Given the manual **- at least in the Giulia Quadrifoglio application - isn’t one of the better examples of its type, this isn’t the loss it might be and even less of a loss on an SUV, though some may still pine for the extra interaction.
In reality, there’s still joy to be had clicking up and down the ratios via Alfa’s stunning aluminium gearshift paddles and shifts are quick and generally faithful, particularly in Dynamic mode. If we have a complaint, it’s that Alfa has engineered in a distinct thump with each gearchange when in Dynamic. This is presumably to enhance the feel of swapping cogs, but it just ends up being a bit irritating...
Νομίζω πως ο συμπλέκτης λείπει περισσότερο επειδή 'έτσι μάθαμε' για πολλά χρόνια απ' τα νιάτα μας και προσωπική μου άποψη πως αυτοκίνητο που δεν το έχεις στο γκαράζ μόνο για πίστα ή βόλτα, αλλά το οδηγείς καθημερινά, μόνο κέρδος έχει απ' το αυτόματο κιβώτιο, ακόμη και στο τί χρόνους θα γράψεις στη βόλτα σου σε μια διαδρομή που αγαπάς.
-
Οι περισσότεροι κλαίμε που δεν θα δοκιμάσουμε ποτέ αυτό το αυτοκίνητο...
Διαβάζω εδώ,
An eight-speed torque converter automatic is the sole transmission available, just as it is on the Giulia whose Giorgio platform the Stelvio shares. **Given the manual **- at least in the Giulia Quadrifoglio application - isn’t one of the better examples of its type, this isn’t the loss it might be and even less of a loss on an SUV, though some may still pine for the extra interaction.
In reality, there’s still joy to be had clicking up and down the ratios via Alfa’s stunning aluminium gearshift paddles and shifts are quick and generally faithful, particularly in Dynamic mode. If we have a complaint, it’s that Alfa has engineered in a distinct thump with each gearchange when in Dynamic. This is presumably to enhance the feel of swapping cogs, but it just ends up being a bit irritating...
Νομίζω πως ο συμπλέκτης λείπει περισσότερο επειδή 'έτσι μάθαμε' για πολλά χρόνια απ' τα νιάτα μας και προσωπική μου άποψη πως αυτοκίνητο που δεν το έχεις στο γκαράζ μόνο για πίστα ή βόλτα, αλλά το οδηγείς καθημερινά, μόνο κέρδος έχει απ' το αυτόματο κιβώτιο, ακόμη και στο τί χρόνους θα γράψεις στη βόλτα σου σε μια διαδρομή που αγαπάς.
Προς αποφυγή παρανόησης. Η άποψη που συνήγαγα δεν αφορά το συγκεκριμένο μόνο κιβώτιο (π.χ. κανένα δεν έχει...συμπλέχτη!) εξ άλλου κάποια άλλα ήταν πραγματικά πολύ άσχημα (όπως σ΄ένα παλιότερο Corsa), απλώς αυτό είναι το πρώτο δικό μου και με αυτό έχω οδηγήσει συστηματικά. Η σύγκριση είναι με χειροκίνητα, εξ΄ άλλου λόγω του καυσίμου το αυτόματο έχει περισσότερο θέση σ΄αυτό. Στο Dynamic άλλωστε όπως έγραψα οι αλλαγές μου ταιριάζουν περισσότερο.
-
Η Stelvio εχει το 8αρι ZF ενα από τα καλύτερα (για εμένα το καλύτερο) αυτόματα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Μόνο και μόνο αυτό το κιβώτιο είναι λόγος αγοράς ενός αυτοκινήτου!!
-
To τελικό αποτέλεσμα με τη μια ή την άλλη τελικά ρύθμιση σαφέστατα προσλαμβάνεται ως πανέμορφο και χορταστικό.
Το θέμα είναι για τα κιβώτια γι΄αυτό το ανέφερα. Πιστεύω ότι όσο περισσότερα πράγματα ελέγχεις και ρυθμίζεις τόσο περισσότερο γεμίζεις συναισθήματα (όχι απαραίτητα και μετρήσιμες τιμές) και χαίρεσαι το αποτέλεσμα -φανταστείτε μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις που εσείς βάλατε και μια αυτόματη. Η αυτόματη πιθανότατα να είναι καλύτερη, την άλλη τη βγάλατε εσείς.-
Γι΄αυτό πιστεύω ότι όταν χαίρεσαι το αυτόματο εξακολουθείς να έχεις ένα άκρο που δεν κάνει τίποτα!
Κουβέντα να γίνεται, το αμάξι τα καταφέρνει και έτσι περίφημα!
-
παντως το εατ8 ναι μεν μια χαρα αλλαζει αλλα το θελει το χερακι στο κατεβαζμα σε φουρκετες... μια ή δυο κατω να κοψει γιατι ειναι βαρυ το ατιμο... στο τριοοχτω δεν εχει καν θεση μανιουαλ, μονο θεση Β οπου λειτουργει περισσοτερο σαν φρενομαζευτης ενεργειας. ισως γιατι μονο του μπλεκεται και απομπλεκεται με το ηλεκτροκινητηρα. με τα αυτακια οταν ειναι σε βενζινη ομως ανεβοκατεβαζεις μονος σου οποτε ναναι. και η αληθεια ειναι οτι χωροπηδαει λιγο οταν σε ζμπορτ σανιδωσεις και κατεβασει απο μονο του 3-4 ταχυτητες κατω αλλα πραγματι ειναι σωτηριο γιατι μετα ανεβαζει μονο του ενω εσυ προσπαθεις να μεινεις στο δρομο και να μην μαζεψεις κολωνες. με χειροκινητο, ουτε καν...
-
To τελικό αποτέλεσμα με τη μια ή την άλλη τελικά ρύθμιση σαφέστατα προσλαμβάνεται ως πανέμορφο και χορταστικό.
Το θέμα είναι για τα κιβώτια γι΄αυτό το ανέφερα. Πιστεύω ότι όσο περισσότερα πράγματα ελέγχεις και ρυθμίζεις τόσο περισσότερο γεμίζεις συναισθήματα (όχι απαραίτητα και μετρήσιμες τιμές) και χαίρεσαι το αποτέλεσμα -φανταστείτε μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις που εσείς βάλατε και μια αυτόματη. Η αυτόματη πιθανότατα να είναι καλύτερη, την άλλη τη βγάλατε εσείς.-
Γι΄αυτό πιστεύω ότι όταν χαίρεσαι το αυτόματο εξακολουθείς να έχεις ένα άκρο που δεν κάνει τίποτα!
Κουβέντα να γίνεται, το αμάξι τα καταφέρνει και έτσι περίφημα!
Μου άρεσε πολύ η παρομοίωση με την φωτογραφία. Έχω ακόμα μια επαγγελματική Nikon του '70 με χειροκίνητες ρυθμίσεις. Δεν λέω, έχει πλάκα, αλλά πάνω στον δρόμο δεν υπάρχουν περιθώρια για αργοπορίες αυτού του είδους. Από την άλλη, όλα τα αυτοκίνητα μου, πλην ενός, είναι χειροκίνητα.
-
Το ότι σχεδόν πάντα έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι δεν είναι καθοριστικό πέραν από χρόνους αλλαγών κτλ. ?
-
Το ότι σχεδόν πάντα έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι δεν είναι καθοριστικό πέραν από χρόνους αλλαγών κτλ. ?
Σίγουρα αυτό που λες ισχύει. Δύο χέρια, καλύτερα από ένα χέρι! Οπως όμως έγραψα από την αρχή, οι χρόνοι δεν με αφορούν. Αυτό που με αφορά είναι η προσλαμβανομένη ικανοποίηση, η δυνατότητα βελτίωσης φορά τη φορά, το αίσθημα της επιτυχυμένης χρονικά αλλαγής - και το...μπινελίκι της λάθος-! Προς Θεού δεν γίνονται συνέχεια αυτά! Συνήθως η οδήγηση μου είναι αλλιώς και ειδικά στις ευθείες λουφάζω δεξιά., δεν οδηγώ ανταγωνιστικά. Κάποιες φορές όμως όπως εχτές, χωρίς κίνηση, σε τέτοιους δρόμους, ε, να, θα ήθελα για λίγη ώρα να ...φυτρώνει το πετάλι του συμπλέχτη και να χάνεται πάλι για μέρες...
-
Ίσως η λύση όπως εγραψα είναι το χειροκινητο χωρίς συμπλεκτη της hyundai. Σθνδιαζει αρκετά θετικά των δύο προτάσεων.
Συμφώνω πως υπάρχει το συναίσθημα της ικανοποίησης όταν χειρίζεσαι κάτι με τα χέρια σου. Το είχα γράψει και παλαιότερα. Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το θέμα αυτό.
-
Συμφώνω πως υπάρχει το συναίσθημα της ικανοποίησης όταν χειρίζεσαι κάτι με τα χέρια σου. Το είχα γράψει και παλαιότερα. Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το θέμα αυτό.
Προσωπικά δεν συμφωνώ....ποτέ δεν έχω νοιώσει καλύτερα οδηγώντας αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο, ακόμα και σπορ (από αυτά που είχα). Πάντα προτιμούσα το αυτόματο και απλά σε στριφτερή διαδομή έκανα χειροκίνητες αλλαγές, φυσικά πολύ πιο γρήγορα και ομαλά από ότι με το χειροκίνητο κιβώτιο. Το μόνο θετικό του χειροκίνητου είναι (για πισωκούνα) το συμπλεκτάρισμα για να γυρίσει πιο εύκολα.
-
#manual_mexri_telous(ton MEK)
Έοχυν πεθάνει και δεν το ξέρεις...αχαχα. Ειδικά της PSA είναι για πέταμα...δνε κάνουν για τίποτα. Απλά ο φόβος του νέου σας κάνει να τα επιλέγετε....ΔΕΝ έχει κανένα νόημα το χειροκίνητο κιβώτιο, παρά μόνο ψυχολογικό.
-
Στο δικό σου Φανη δεν υπάρχει τίποτα το σπορτιφ, στα άλλα με χειροκίνητη λειτουργία,οκ να το δεχτώ.
Η σπορτιφ οδηγηση νοείται όταν προετοιμάζεις τις στροφές του κινητηρα πριν κάθε στροφή, οχι ότι ελεγχεις το αμάξι και άλλα τέτοια.
Συνεπώς ούτε άσχετοι είμαστε ούτε τίποτα. Απλά στα φθηνα αυτόκινητα δεν βολεύουν παντα τα αυτόματα.
Φυσικά ένα dsg (τα καλά των s3) είναι πολύ καλύτερο όλων αυτών που λες και το δεύτερο καλύτερο είναι της BMW το 9αρι
Ολα τα αλλα ειναι είτε ημίμετρα είτε τελείως άκυρα ως προς την σπορτιφ αισθηση. Της aisin κάθετε κάπου στη μέση και είναι η χρυσή τομή.
Για την πολη και για να πηγαίνεις στο περίπτερο όλα τα αυτόματα καλα είναι. Όπως και τα αυτόματα scooter κτλ
-
Η σπορτιφ οδηγηση νοείται όταν προετοιμάζεις τις στροφές του κινητηρα πριν κάθε στροφή, οχι ότι ελεγχεις το αμάξι και άλλα τέτοια.
Συνεπώς ούτε άσχετοι είμαστε ούτε τίποτα. Απλά στα φθηνα αυτόκινητα δεν βολεύουν παντα τα αυτόματα.
Φυσικά ένα dsg (τα καλά των s3) είναι πολύ καλύτερο όλων αυτών που λες και το δεύτερο καλύτερο είναι της BMW το 9αρι
Ολα τα αλλα ειναι είτε ημίμετρα είτε τελείως άκυρα ως προς την σπορτιφ αισθηση. Της aisin κάθετε κάπου στη μέση και είναι η χρυσή τομή.
Για την πολη και για να πηγαίνεις στο περίπτερο όλα τα αυτόματα καλα είναι. Όπως και τα αυτόματα scooter κτλ
-
8αρι της BMW (ZF) και είναι το καλύτερο, το DSG είναι μπούρδα.
-
Σπορτίφ οδήγηση σε τι? Σε B SUV με 100 άλογα? Γελάνε και οι πέτρες...να μου πεις για ένα ST να το συζητήσω. Αλλά για αυτοκίνητα με 80-120 άλογα στημένα για άνεση και μεταφορά οικογένεια, για ποια σπορτίφ οδήγηση μιλάμε?
Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι αναχρονιστικό (όπως και το χειροκίνητο αβάνς...και αυτό προετοιμάζει τον κινητήρα, γιατί δεν σας αρέσει!?!?!) και απλά το επιλέγουν (όσοι το επιλέγουν) για λάθος ψυχολογικούς λόγους...'για να ελέγχουν' καλύτερα το αυτοκίνητο όταν στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι κάνουν (πόσοι στρίβουν με λάθος ταχύτητα, ακόμα και με νεκρά!!!!, πόσοι φρενάρουν με λάθος ταχύτητα...κλπ κλπ).
-
-
-
8αρι της BMW (ZF) και είναι το καλύτερο, το DSG είναι μπούρδα.
-
Σπορτίφ οδήγηση σε τι? Σε B SUV με 100 άλογα? Γελάνε και οι πέτρες...να μου πεις για ένα ST να το συζητήσω. Αλλά για αυτοκίνητα με 80-120 άλογα στημένα για άνεση και μεταφορά οικογένεια, για ποια σπορτίφ οδήγηση μιλάμε?
Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι αναχρονιστικό (όπως και το χειροκίνητο αβάνς...και αυτό προετοιμάζει τον κινητήρα, γιατί δεν σας αρέσει!?!?!) και απλά το επιλέγουν (όσοι το επιλέγουν) για λάθος ψυχολογικούς λόγους...'για να ελέγχουν' καλύτερα το αυτοκίνητο όταν στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι κάνουν (πόσοι στρίβουν με λάθος ταχύτητα, ακόμα και με νεκρά!!!!, πόσοι φρενάρουν με λάθος ταχύτητα...κλπ κλπ).
-
-
Συγνώμη Φανη αλλά είσαι τελειως κολλημένος. Βγάζεις απόφαση και μετά κολλάς σε ακραίες δηλώσεις.
Το dsg ΔΕΝ ειναι μπούρδα. Άκου μπούρδα. Μπούρδα ειναι η δήλωση ότι είναι μπούρδα το dsg. Που να το πεις και να σ ακούσουν άνθρωποι με καλά dsg των 2.0 tsi κτλ
Αναξιόπιστα μεσα στην πολη στα φθηνα μοντελα που ειναι ξηρού τυπου, ναι είναι.... Μπούρδα ως προς τη αισθηση οδηγησης όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Και εμείς έχουμε αυτόματα και καλά αυτόματα όχι φθηνα. Δεν είμαστε ιθαγενείς που γελούν με την ασχετοσύνη μας.
Το χειροκινητο σου δίνει την αίσθηση συμμετοχής, περισσότερο από ότι το αυτοματο. Η χειροκίνητη εκδοχή των dsg και κάποιων άλλων γρήγορων κιβωτίων και αυτα κάπως σε βάζουν σε επικοινωνία, ε το αυτοκινητο, αλλά είναι στα ακριβοτερα αυτοκινητα.
Εσένα μάλλον το χειροκινητο δεν στην δίνει. Οκ είσαι ανέραστος στα χειροκίνητα κιβωτια. Σε κάποιους άλλους την δίνει οποτε μη φτάνεις σε ακραίες δηλώσεις..... άκου εκεί αβανς... Ωχ θεέ μου, τι μας λέει ο Φάνης μας!!!!!!
Το τι κάνουν οι άσχετοι δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφερει εγώ πως νιώθω το αυτοκινητο που οδηγώ
Τεσπα. Γενικά είσαι των άκρων ωρε ωρες ς και ετσι θα διαβάζω τις απόψεις σου. Δεν χρειάζεται πολύ ανάληση. Κουτάκια και άγιος ο θεός.
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων