-
Η Φίατ έχει τεράστια ιστορία,παράδοση και τεχνολογική δυναμική για να μην σωθεί!
Σαν την Ολυμπιακή μας ένα πράγμα -
Φοβάμαι ότι τεχνολογικά έχει ψιλοβαλτώσει λίγο η FIAT τελευταία.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μου φαίνεται πως με τη FIAT έχει και η Ιταλία την Ολυμπιακή της...νομίζω πως δικαιώνομαι
και για να μην ανοίγω τώρα thread και σας ταλαιπωρώ, μια και συζητάμε περί σχολών, κατασκευαστών, ποιότητας και αξιοπιστίας, μπορείτε εν τάχει να μου πείτε αν το 3 θυρο Civic λέει τίποτα γιατί μέλος της οικογένειας σκέφτεται να το αποκτήσει...τα τέστ που διάβάσα δεν με διαφώτισαν ιδιαίτερα, είναι τόσο μεγάλο πια το κόστος συντήρησης, τα φρένα δεν είναι ιδιαίτερης αντοχής και τέλος, ο επιλογέας στο ταμπλώ είναι ή όχι εύχρηστος?
Αν είναι υπερβολικά άσχετο απλά προσπεράστε το
-
απλώς προσπεράστε το προηγούμενο post, υπάρχει σχετικό thread
knock knock my silly head
με συγχωρείτε
-
σχετικά φρέσκο, από την σημερινή Financial Times..
το FIAT group ανέστειλε για ένα χρόνο την άσκηση δικαιώματος πώλησης της FIAT Auto στην GM εν μέσω φημών πως η πώληση θα ολοκληρωνώταν ακόμη και τόσο σύντομα ως τον Ιανουάριο του 2004
η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα αφ'ενός της πολιτικής πίεσης που δέχεται η οικογένεια Agnelli να εξυγιάνει την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας..αφ'ετέρου της απροθυμίας των αμερικανών να επενδύσουν αυτή την στιγμή περισσότερα χρήματα στην προβληματική FIAT, της οποίας οι ζημιές αναμένεται να ανέλθουν σε ΕUR300 εκατομμύρια μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2003
το δικαίωμα (option) της FIAT έχει ισχύ από τον Ιανουάριο του 2004 ως τον Ιούλιο του 2009..συνομιλίες για νομική διευθέτηση ορισμένων λεπτομερειών για το δικαίωμα αυτό θα γίνουν μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου οπότε και ίσως να διαφανεί η μελλοντική πορεία της FIAT Auto
αναμείνατε στο ακουστικό σας οι ιταλόφιλοι του τόπου ετούτου
-
Γράφτηκε στο Autopress, στις 27/10/2003, το σχετικό θέμα για τη Fiat:
-
skullone εχεις δωσει ρεστα!
ουτε ο προεδρος της Φιατ με τετοιο παθος δε θα μιλαγε.
Ελπιζω ξαναδιαβαζοντας αυτα που εγραψες να δεις οτι μιλας πολυ με αυθεραισιες.
απλα θα επισημανω (ξανα) οτι στοτιμονι της φιατ σε λιγο καιρο θα ειναι ο τεως διευθυνων συμβουλος της VAG. οποτε με τη δικη σου λογικη σε λιγο καιρο θα δουμε φιατ που δεν θα εχουν φωτα, που θα χαλανε και που θα ειναι υπερτιμημενα
Μα εχουμε τρελαθει τελειως?
ειλικρινα αμα συναντηθουμε απο κοντα θα ηθελα να μου πεις τις εμπειριες σου απο τα γερμανικα και να μου εξηγησεις γιατι σε καθε καταιγιδα ακομα και σημερα στην ακρη του δρομυ βλεπεις σχεδον αποκλειστικα ιταλικα αυτοκινητα
ειλικρινα το μονο που μπορω να φανταστω ειναι οτι περαν του φιλολογικου επιπεδου και των εντυπωσεων δεν εχεις ιδεα τι γινεται απο κατασκευαστικης πλευρας στα εντοσθια των αυτοκινητων....ΕΛΕΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ
πιασε αγορι μου δυο ανταλλακτικα: ενα γερμανικο και ενα ιταλικο. Εν αναγκη λερωσε τα χερια σου και ανοιξε τα: και ενα μικρο παιδι θα δει τις διαφορες. Τι αλλο να πω...
δεν αγιοποιω τους γερμανους αλλα αυτα που γραφεις...ουτε ο πιο φανατικος τιφοζι δεν σκεφτεται.που θες να καταληξεις? οτι οι γερμανοι εχουν στησει τη μεγαλυτερη αυτοκινητιστικη πλεκτανη στο κοσμο?
Ζητω η αξιοπιστια λοιπον! Ζητω οι Ιταλοι!
και αυριο ο ηλιος θα ανατειλει...απο τη δυση!
και το πολο που λες δε πουλησε τοσο καλα γιατι δεν ηταν τοσο καλο οσο οφειλε. το καινουργιο ειναι πολυ καλο και σαφως σε αλλο επιπεδο απο πουντο κλπ
πουντο ειναι το μονο που πουλιεται και στην ευρωπη γιατι ειναι φτηνο....
να στο πω πιο χυμα, γραμμενο το εχουν το πουντο. Εξω το παιρνουν (ΑΝ) για το σουπερμαρκετ...και φοιτητες.
στην ελλαδα βεβαια καταφεραμε και το καναμε αμαξαρα, αυτο και αλλα πολλα του ειδους. -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
... πουντο ειναι το μονο που πουλιεται και στην ευρωπη γιατι ειναι φτηνο....
να στο πω πιο χυμα, γραμμενο το εχουν το πουντο. Εξω το παιρνουν (ΑΝ) για το σουπερμαρκετ...και φοιτητες.
στην ελλαδα βεβαια καταφεραμε και το καναμε αμαξαρα, αυτο και αλλα πολλα του ειδους.Διαφωνω ριζικα για το Πουντο, και αλλα ειναι φθηνα αλλα δεν πουλανε το ιδιο!
Κανεις δεν λεει οτι ειναι αμαξαρα, αλλα εδω και 9 χρονια χρονια που κυκλοφορει θεωρειται **'σταθερη' αξια απο ολα τα περιοδικα του χωρου **και οχι μονο στην Ελλαδα... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
skullone εχεις δωσει ρεστα!
ουτε ο προεδρος της Φιατ με τετοιο παθος δε θα μιλαγε.
Ελπιζω ξαναδιαβαζοντας αυτα που εγραψες να δεις οτι μιλας πολυ με αυθεραισιες.Αν ο skulone ειναι μια φορα υποκειμενικος τοτε αυτες οι αποψεις ειναι 10 φορες πιο υποκειμενικες πιστευω...Ιδιως αυτα που λες για μουτζουρες κλπ νομίζω πως δεν πειθεις κανενα εδω....
που θες να καταληξεις? οτι οι γερμανοι εχουν στησει τη μεγαλυτερη αυτοκινητιστικη πλεκτανη στο κοσμο?
Ζητω η αξιοπιστια λοιπον! Ζητω οι Ιταλοι!Και όμως ειναι ολα θεμα μαρκετινγκ και προβολης....
Αν τυχει και χαλασει καποιο γερμανικο απλα ΕΤΥΧΕ...
Αν χαλασει καποιο ιταλικο τοτε βριζουμε θεους και δαιμονες που πηραμε ιταλικο γιατι τα ιταλικα ειναι ''ζημιαρικα''....
Επισης κανουμε το λαθος και συγκρινουμε αμαξια γερμανικα των 10+ εκατ. με PUNTO, STILO ή την 147....Δεν ειναι δυνατον ενα φτηνο αμαξι να εχει την ιδια αξιοπιστια με ενα 2 και 3 φορες ακριβοτερο....και το πολο που λες δε πουλησε τοσο καλα γιατι δεν ηταν τοσο καλο οσο οφειλε. το καινουργιο ειναι πολυ καλο και σαφως σε αλλο επιπεδο απο πουντο κλπ
πουντο ειναι το μονο που πουλιεται και στην ευρωπη γιατι ειναι φτηνο....
στην ελλαδα βεβαια καταφεραμε και το καναμε αμαξαρα, αυτο και αλλα πολλα του ειδους.Αυτο και αν υποκειμενικοτητα σε βαθμους εμπαθιας μέχρι...ΟΚ δεν σου αρεσουν τα ιταλικα και ιδιως το Πουντο αλλα οχι και ετσι....Γιατι μηπως το πολο ή το γκολφ ειναι για κατι παραπάνω?Για αναβάσεις μήπως και στροφιλίκια???
Οσο για το στησιμο του νέου πολο αν αυτο ειναι καλο τοτε φαντάζομαι τα παλια τι θα έλεγαν...
(Σημειωση:Για να μην λες οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου ολα αυτα να σημειωσω πως Πολο 1.4 έχει η αδερφη μου,και το εχω οδηγησει αρκετες φορες....) -
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα την εβδομαδα που μας περασε εχω δει 4 (ναι τεσσερα) Golf IV και ενα Jetta (Bora) παρκαρισμενα στην ακρη της εθνικης με τα αλαρμ αναμμενα...και ξερετε εδω στο Toronto δεν σταματας στο highway για να κατουρησεις ...λετε να φταιει η υγρασια που εχει αρχισει να ανεβαινει τις τελευταιες μερες? Αναρωτιεμαι και εγω ο ιδιος γιατι προτιμησα να παρω Golf αντι για Civic αφου τελευταια βγαζει και μια ζημια τη βδομαδα κατα μεσο ορο
Σιγα το γκρουπ VAG και την αξιοπιστια του... ο Ιαπωνας (παρολο που αντιπαθω σχεδον οτιδηποτε Honda, Toyota κτλ κυκλοφορει σημερα,αισθητικα εννοω) ειναι κορυφαιος.
Οσον αφορα τα ιταλικα και την αξιοπιστια τους, πιστευω οτι ο κοσμος ειναι 'κολλημενος'. Ακουει ο αλλος ιταλικο και λεει 'μακριαααα' χωρις καν να εχει μια ιδεα για το αυτοκινητο. Εγω δηλαδη, μαλλον ειμαι η πολυ τυχερος η 'ονειρευομαι' που σε 4 χρονια το Λαντσιακι (δ) ζητημα αν εχει κοστισει 250.000 δρχ σε επισκευες (χωρια τα εξτρα, αυτα ειναι στη κριση του καθενος, ετσι δεν ειναι?)στο οποιο ποσο συμπεριλαμβανονται και αρκετα σερβις της αντιπροσωπειας.
Για να μας πει καποιος με Seat (καλα αυτα δεν ειναι αυτοκινητα,ειναι Certified Τενεκεδες as i would like to call them , εκτος Leon Cupra γιατι μου αρεσε που πηγαινε γρηγορα χωρις μεγαλη προσπαθεια), Opel, Renault, Peugeot ακομα και VW ποσο του εχει κοστισει το αυτοκινητο του σε επισκευες και μονο μεσα σε 2-3-4 χρονια με το κοντερ να γραφει πανω απο 200.000χλμ
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
...πιασε αγορι μου δυο ανταλλακτικα: ενα γερμανικο και ενα ιταλικο. Εν αναγκη λερωσε τα χερια σου και ανοιξε τα: και ενα μικρο παιδι θα δει τις διαφορες. Τι αλλο να πω...Αν ηταν η αξιοπιστια ενος ανταλλακτικου να φαινεται με το 'ματι', τοτε η τεχνολογια θα ηταν 70 χρονια πισω. Το ανταλλακτικο καπου μπαινει και καπως λειτουργει, δεν δουλευει πανω σε ενα αδειο τραπεζι!!! Οποτε μη γελιεσαι επειδη το βλεπεις να ειναι 'καπως'.
Παραδειγμα: Το Πουντο εχει **εναν αστειο σε παχος ιμαντα χρονισμου **(ο οποιος κανει 9 ευρω, ποσο κανει σε Γερμανικο αραγε?? ), ομως στο δικο μου εβγαλε 70.000 χλμ χωρις προβλημα!! Αρα ενω το 'ματι' θα ελεγε καποιος οτι αποκλειεται να αντεξει πανω απο 15.000χλμ, αντεξε πολυ παραπανω!
Ακομη και ΑΝ τα Ιταλικα 'χαλανε' πιο συχνα, παιζει πολυ μεγαλο ρολο το κοστος των επισκευων!! Σε αυτο το τομεα δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει αντιρρηση!
Προσεξε τι λεει πιο πανω ο φιλος Atmosfairikos
-
Σίγουρα δεν είμαι και δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεροδηγό και γκουρού αλλά έχω να μοιραστώ την εξής εμπειρίά: Λόγω παλίου αμαξιού, εχω μείνει αρκετές φορές από βλακώδη μικροπροβλήματα που δεν ήξερα να φυιάξω. Όταν ήρθαν να με σηκώσουν, είχα ρωτήσει τον μηχανικό του γερανού ποια αμάξια μένουν περισσότερο και η απάντηση ήταν η εξής:
' Φίλε όσα VAG μένουν τόσα μένουν από όλες τις άλλες εταιρίες μαζί. Αφού στην αντιπροσωπεία τους λέω να μου δώσουν έναν εγκέφαλο να τον έχω... και νεα μοντέλα, να μετά απο σένα Golf θα σηκώσω..'. Δεν ξέρω αλλά μήπως η αξιοπιστία είναι πια ανακλαστικό άλλων εποχών; Μήπως η FIAT προσπαθεί να αλλάξει την ρετσινιά με τις πολυετείς εγγυήσεις ενώ άλλες εταιρίες τάχα μου ποιοτικές έχουν αράξει; Φίλος αναγκαστηκε να κάνει μήνυση στην OPEL γιατι είχαν το Corsa του στο συνεργείο για τρεις μήνες όταν το είχε συνολικά οδηγήσει για μισό μήνα πριν χαλάσει! Τι λέτε; Χωρίς πάντα να εννοώ ότι η ΦΙΑΤ είναι TOYOTA.. -
ενταξει παιδια πεστε να με φατε
προσωπικη εμπειρια εχω και σχετικες σπουδες για αυτο ξερω τι μαλακιες κανουν και οι γερμανοι και οι ιταλοι.
δεν αγιοποιω κανενα αλλα μην τα ισοπεδωνετε ολα. Σαφως το πουντο αξιζει να πουλαει γιατι η ΟΛΗ προταση σαν αυτοκινητου ειναι τιμια.
αλλο τωρα τι κανει απο κατασκευαστικης πλευρας, που εν προκειμενω ειναι επισης τιμια.
για τους ιαπωνες δε μπαινω στο κοπο να μιλησω. αυτοι ειναι σε αλλο level.
ειμαι ο πρωτος που λεω οτι αν ξεφτιλισουν και αλλο οι της vag θα εχουν σοβαρα προβληματα....
αλλα ξαναματαλεω: μη τα ισοπεδωνετε ολα!
εχουν περασει απο τα χερια μου αρκετα γκολφ και ενα νεο πολο και βλεπω τις μαλακιες και που εχει βελτιωθει και που εχει χειροτερεψει.
Οποιος διαβαζει κατα καιρους το φορουμ νομιζω με ξερειενταξει λοιπον με τα ανταλλακτικα δεν εγινα πιστευτος....εγω εχω την οραση του γκουφη το μυαλο του αϊνσταϊν και καταλαβαινω .
ειμαι η εξαιρεση σε αυτο το κοσμο.......επισης ειμαι και ασχετος με το χωρο του αυτοκινητου παιδια για αυτο μη με παιρνετε σοβαρα!
ανακαλω οτι εχω πει.
επανορθωνω: η VAG να κλεισει αμεσα παρακαλω και να αποζημιωσει την ανθρωποτητα για το κακο που εκανε
αυριο καταθετω μηνυση ως παθον ιδιοκτητης
ελπιζω να μην αφησα κανενα παραπονεμενο -
Andrea, το προβλημα δεν ειναι εαν εχεις μια παραπανω αγαπη στο VAG group (και καλα κανεις ) απλα μην εισαι τοσο ισοπεδωτικος στις αποψεις σου... γιατι και συ με την σειρα σου δεχεσε 'επιθεση'.
Eπισης θα ηθελα να δωσουμε προσοχη σε καποια σημεια. Αλλο η πολυτελεια... και αλλο η αξιοπιστια της κατασκευης. Εγω θα συμφωνησω απολυτα πως ενα Polo ειναι ποιο πολυτελες, ποιο καλοκατασκευασμενο, ποιο καλα ηχομονωμενο απο ενα Punto... αλλα οταν μιλαμε για βλαβες λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω... ειναι τουλαχιστον το ιδιο αξιοπιστα τα περισοτερα συγχρονα Ιταλικα.... και αλλα ειναι και εξισου πολυτελη.
Ας λαβουμε και υποψην πως η φιλοσοφια κατασκευης ενος Φιατ ειναι να κατασκευασει ενα καλο αμαξι και σε προσιτη τιμη για τους πολλους... κατι που δεν συμβαινει πχ με την VW. Eαν παλι πχ θες ενα ενα Punto αλλα με χλιδατη κατασκευη αντιστοιχη και καλυτερη ενος Polo τοτε δεν εχεις παρα να δεις ενα Lancia Y.
Eιναι πολλοι αυτοι που συγχεουν λανθασμενα το design, το look και το ολο feel... με την εννοια της αξιοπιστης κατασκευης.
Προσωπικα παντως δεν εχω ιδιαιτερες προτιμησεις σε καποια αυτοκινητοβιομηχανια... αλλωστε στον σταβλο μου εχω και Μαφιοζο και Ναζιστη. Αυτα που ξεχωριζω ειναι τα καλα αμαξια...
-
Aν αυτό ήταν απάντηση στο διkο μου post τότε κάτι δεν είπα καλά. Εγώ μόνο αναφλερω τι μου είπαν. Για γκούφη και Αινσταιν δεν ξέρω ούτε έχω ειδική εκπαίδευση στο ζήτημα. Επίσης, μπορεί να ήταν μεμονωμένο δείγμα αυτός που ρώτησα, όπως λέμε και στην στατιστική. Δεν νομίζω πάντως ότι κανένα post ήταν τόσο εριστικό , ουτε αναφερόταν στις ικανότητες κανενός ώστε να χρήζει τέτοιας απάντησης. Σίγουρα όχι το δικό μου πάντως.
-
Ο χρήστης ambulafia έγραψε:
Aν αυτό ήταν απάντηση στο διkο μου post τότε κάτι δεν είπα καλά. Εγώ μόνο αναφλερω τι μου είπαν. Για γκούφη και Αινσταιν δεν ξέρω ούτε έχω ειδική εκπαίδευση στο ζήτημα. Επίσης, μπορεί να ήταν μεμονωμένο δείγμα αυτός που ρώτησα, όπως λέμε και στην στατιστική. Δεν νομίζω πάντως ότι κανένα post ήταν τόσο εριστικό , ουτε αναφερόταν στις ικανότητες κανενός ώστε να χρήζει τέτοιας απάντησης. Σίγουρα όχι το δικό μου πάντως.συμφωνω
δεν μιλαω εριστικα παντως. Αν η vag φτασει ή εχει ηδη φτασει σε σημειο να συγκρινεται με τα ιταλικα, απλα δεν προκειται να με ξαναδει ουτε με το κυαλι
το θεμα ειναι οτι εχω 2 VW και κολλητοι μου αρκετα αλλα και εχω εμπειρια και απο συνεργειο. Δεν ειναι μονο το χομπι μου λοιπον τα αμαξια. Βλεπω ΤΙ αλλαζει με τον καιρο δεν ειμαι στραβος.
πανω σε αυτο εχω κανει αρκετα ποστ, δεν τα επαναλαμβανω...
αλλα δεν μπορουμε να τα βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι ολα.
εκατερωθεν υπαρχουν καλα και κακα μοντελα και αν η VAG αρχισει να πουλαει πατατες σε ακριβη τιμη τοτε της αξιζει η καταστροφη και τιποτα λιγοτερο. Επειδη γνωριζω τη μαρκα πιστευω αρκετα καλα θα ειμαι 10 φορες πιο αυστηρος απεναντι της απο οτι οι αλλοι...
Θα στεναχωρηθω? -> Ναι....φυσικα γιατι ξερω τι εβγαζε αυτη η εταιρεια οταν οι αλλοι βγαζανε κουβαδες και σε αυτο ΕΙΜΑΙ απολυτος.....
Αν φιατ εκανε 'τη στροφη' της μακαρι να την εκανε εγκαιρα γιατι καλυτερα να σου βγει το ονομα.....οπως λεμε
Εμενα στον αιωνα τον απαντα δεν προκειται να με πεισει οτι θα βγαλει καλοφτιαγμενα αμαξια. Οι εξαιρεσεις της θα επιβεβαιωνουν τον κανονα
απλως. Ειναι θεμα κοστους εξαλλου...και δεν εχει να κανει μονο με τα πλαστικα οπως μερικοι το παρουσιαζουν
σε αυτο επισης ΕΙΜΑΙ απολυτος. Αλλο VALEO αλλο bosch...και αλλα εκατομυρια π.χ εχω να αναφερω
τωρα αν h vag βαζει valeo kai marelli τοτε να παει να καει ολο το ..Golfsbourg
Ελπιζω το γκολφ να το κρατησει στο επιπεδο που πρεπει...(τουλαχιστον)
εγω οταν αγοραζω κατι φτηνα ...στεναχωριεμαι ρε παιδια. Με πιανει ανησυχια. γιατι κατι τρεχει, καπου εχουν βαλει πιο φτηνα υλικα και δεν ψωνιζω με αυτη τη λογικη....Απο γλυκα ...μεχρι σπιτια. Ειναι κανονας της αγορας. οτι πληρωσεις παιρνεις. Αν αλλαξουν οι γερμανοι τον κανονα αυτον ειναι αξιοι της τυχης τους
Αν η vag μας εμπαιξει, και συνεχιζει να πουλαει ακριβα αλλα χωρις αντικρισμα στη ποιοτητα, ειμαι ο πρωτος που θα της κανω πολεμο...
Το πολο π.χ. θα ηθελα να ειναι ακριβοτερο και αντιστοιχα να ειναι πιο καλο.Οταν βλεπω οτι ειναι λιγο πιο ακριβο απο το σεατ, ανησυχω. Και δικαιως ανησυχω, οταν βλέπω να εχει εγκεφαλο marelli!!!!!!!!!
ΜΕ καταλαβαινετε ή τσαμπα γραφω (παλι)???
π.χ. :εδωσα 6 μυρια πριν 8 χρονια και πηρα ενα ακριβο για αυτα που 'εδινε' Οι ελληνες θελουν το αμαξι μαζι να συνοδευεται και απο ολα τα δωρα του κοσμου....
το γκολφ λεει δεν εχει value for money οπως ενα huindai?μπα σοβαρα?
εγω το δικο μου μετα απο 8 χρονια εχει βγαλει σχεδον 0 βλαβες να τις πω:
παραθυρο οδηγου (140000χλμ)γρυλλος και μοτερ
πολλαπλασιαστης(153000χλμ)
διακοπτης φλας(90000)
μπουζοκαλωδια(65000)
ας μας πουν λοιπον τα τσακαλια οι του μαρκετινγκ πως το εννοουν τον ορο value for money.
αυτη ειναι η νοοτροπια η δικη μου και οσων συνειδητα αγοραζουν γερμανο
Αν ο γερμανος γινει μαφιοζος για τη κονομα, τοτε θα χασει τη μπαλα.
αυτα παιδες
κατα τα αλλα υγεια! -
Κάποτε πίστευα και εγώ ότι το ακριβότερο σημαίνει και καλύτερο, ωστόσο μια ματιά κατά Ιαπωνία μεριά ίσως σε πείσει για το αντίθετο.
-
Φίλε mkiii, μην καταφεύγεις σε γενικεύσεις περι των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών, οτι δηθεν τα Magnetti Marelli και τα Valeo είναι χάλια ενώ τα Bosch είναι τα τέλεια. Εχω Lancia Y 16 v του 1999 και ξέρεις ποιά είναι η μοναδική σοβαρή βλάβη που μου παρουσίασε? Το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού που κόλλησε... Ξέρεις τι μάρκα είναι ο γρύλλος του ηλ. παράθυρου στο Υ? Ούτε Magneti Marelli ούτε Valeo, αλλά BOSCH!!!
Συμπέρασμα 1ο: Τα αυτοκίνητα του gruppo δεν χρησιμοποιούν μόνο ιταλικής προέλευσης ανταλλακτικά, αντίθετα πολλά ηλεκτρικά του αυτοκινήτου μου είναι μάρκας Bosch
Συμπέρασμα 2ο: Σε ένα 'αναξιόπιστο' ιταλικό αυτοκίνητο, το μόνο που χάλασε είναι ενα γερμανικό εξάρτημα!!
Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτός ο μύθος περί αξιόπιστου γερμανού και αναξιόπιστου ιταλού.. Πλέον το αν θα παρουσιάσει βλάβη ένα αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά λόγω κακής τύχης και δεν έχει σχέση με την χώρα προέλευσης.ΥΓ. Μήπως και ο δικός σου γρύλλος του ηλ. παράθυρου που διάβαζω οτι χάλασε έιναι μάρκας Bosch??
-
[list:292hu1wr]Ειτε κλεισει η παλιοfiat ειτε οχι, δεν χανει ο κοσμος και τιποτα [/list:u:292hu1wr][list:292hu1wr]Tα συνεργεια εγιναν πλουσια απ τον Ιταλικο συναισθηματισμο [/list:u:292hu1wr][list:292hu1wr]Οπως αλλαζες σε εναν Γερμανο μπουζι και φιλτρα στα 128 και Σια αλλαζες ψαλιδια-ημιαξονια-θολους-φρενα σαζμαν και αμαξι δεν ειχες.Καλα να παθουν [/list:u:292hu1wr]
-
Ο χρήστης alkis_ita έγραψε:
Φίλε mkiii, μην καταφεύγεις σε γενικεύσεις περι των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών, οτι δηθεν τα Magnetti Marelli και τα Valeo είναι χάλια ενώ τα Bosch είναι τα τέλεια. Εχω Lancia Y 16 v του 1999 και ξέρεις ποιά είναι η μοναδική σοβαρή βλάβη που μου παρουσίασε? Το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού που κόλλησε... Ξέρεις τι μάρκα είναι ο γρύλλος του ηλ. παράθυρου στο Υ? Ούτε Magneti Marelli ούτε Valeo, αλλά BOSCH!!!
Συμπέρασμα 1ο: Τα αυτοκίνητα του gruppo δεν χρησιμοποιούν μόνο ιταλικής προέλευσης ανταλλακτικά, αντίθετα πολλά ηλεκτρικά του αυτοκινήτου μου είναι μάρκας Bosch
Συμπέρασμα 2ο: Σε ένα 'αναξιόπιστο' ιταλικό αυτοκίνητο, το μόνο που χάλασε είναι ενα γερμανικό εξάρτημα!!
Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτός ο μύθος περί αξιόπιστου γερμανού και αναξιόπιστου ιταλού.. Πλέον το αν θα παρουσιάσει βλάβη ένα αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά λόγω κακής τύχης και δεν έχει σχέση με την χώρα προέλευσης.ΥΓ. Μήπως και ο δικός σου γρύλλος του ηλ. παράθυρου που διάβαζω οτι χάλασε έιναι μάρκας Bosch??
τα ξερω καλα αυτα που γραφεις. Ο γρυλλος μου δεν ειναι bosch, αλλα γερμανικος και αυτος.
η παγκοσμιοποιηση και το μαρκετινκ ειναι λαβυρινθοι που εμεις απλα δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη. για αυτο μιλαω γενικα. Γενικα λοιπον τα bosch ειναι bosch. τωρα τι δινει η εταιρεια σε καθε κατασκευαστη και που φτιαχνεται το καθε ανταλλακτικο ασε δεν θα βγαλουμε ακρη
Ιδια ανταλλακτικα που φτιαχνονται σε διαφορετικες χωρες ειναι η μερα με τη νυχτα. και μιλαω για ΙΔΙΑ ανταλλκτικα με ιδιο part number.
δες γερμανικο ανταλλακτικο και ενα τουρκικο, της BMW π.χ. και θα παθεις πλακα.
αφηστε εχει χαθει η μπαλα.....
φυσικα δεν χρειαζεται να αναφερω απο που ερχονται τα ανταλλακτικα που προοριζονται για ελλαδα......
και εσεις παιδια της ιαπωνιας, να σκιζεστε να βρισκεται made in japan.
αλλο π.χ.?
φιλτρο αερα VW: αγοραζω ενα απο επισημο δικτυο και βλεπω απο το μηχανικο μου που ειναι ψυχακιας κ αυτος, **ενα επισης VW, ΙΔΙΟ part number, να διαφερει!!!**το γερμανικο ειχε και μια σιτα μετταλικη για να παταει καλα και να μη δημιουγει κραδασμους, που το αλλο απλα δεν ειχε και οντως δημιουργουσε ενα κραδασμο στο γκαζι μεταξυ 2000-2500σαλ στα προηγουμενα πολο.
ειπατε τιποτα?????περαστικα μας παιδια αυτη ειναι παγκοσμιοποιηση. Φτηνο κοστος και τα υπολοιπα τα εχουμε γραμμενα
Θα γλιτώσει η Fiat;