Nik η συζήτηση έγινε επειδή εμένα μου φάνηκε θεόβαρο το τιμόνι μιας 325 του 2005 , που μου έδωσε για 20 μέρες το λήζινγκ , ότι είχα για επισκευή κιβωτίου το ML-350 επίσης του 2005 που είχα τότε . Και θεόβαρο σε σχέση με αυτό της Μέρκ.
Το ότι το τιμόνι σε μία Μέρκ , ή σε ένα γαλλικό είναι λιγότερο σκληρό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας γρήγορα . Αρκεί να συνηθίσεις τις κλίσεις . Τώρα με ένα ψηλό αυτοκίνητο όπως είναι το Αιρκρος προφανώς θα πας πιο αργά από ένα χαμηλό , αφού οι κλίσεις θα σε φοβίσουν .
Το ερώτημα είναι πόσο χρήσιμο είναι σήμερα ένα οικογενειακό αμάξι , ψηλό ή χαμηλό που είναι στημένο και σκληρό , σε σχέση με ένα λιγότερο στημένο και μαλακό .
Προφανώς δεν δέχομαι ότι μπορεί κάποιο να πετύχει να είναι και στημένο και άνετο και αυτό το λέω έχοντας οδηγήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα αυτά τα 43 χρόνια που έχω δίπλωμα .
Υπάρχει μία περίπτωση , ένα αμάξι που είχα οδηγήσει για αρκετές ώρες και σε Διόνυσο και αλλού , εκεί γύρω στο 2007 , που θα ήθελα να είναι το επόμενο λήζινγκ , αλλά οι εποχές άλλαξαν απότομα .
Ηταν το εξαιρετικό 645 . Μοναδικό αυτοκίνητο . Στριφτερό σε τρομερό βαθμό ίσιωνε τις στροφές και ταυτόχρονα εξαιρετικά άνετο. 3 κλάσεις πάνω από την Χ5 και 10 πάνω από την Χ3 εκείνης της εποχής . Με την ML είχε άλλη λογική , η οποία ήταν επίσης καλύτερη από την Χ5 και το Q7 και το RX-350h...
Αλλά η 645 είχε πλεόνασμα δύναμης και ήθελε και 130000 για να την αγοράσεις .
Τώρα η σύγκριση ενός Φόκους με ένα 4 , είναι σύγκριση πορτοκαλιών με μπανάνες...