-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Έχει κανείς πάθει ζημιά απο παρκαδόρους? Ένας εξάδερφος μου πριν απο μερικούς μήνες που πήρε καινούργιο BMW 520 μόλις έφηγε απο το Club (δεν θυμάμαι ποιο) και φτάνοντας σπίτι έπαθε πλάκα όταν είδε γυρίζοντας σπίτι οτι το αυτοκίνητο είχε τρακαριστεί απο πίσω πιθανόν απο τον παρκαδόρο...διοτι ήταν αδύνατο να είχε πάθει ατυχημα μεταξί Club και σπιτιού και να μην το είχε καταλάβει.Επίσης ένας πρώτος εξάδερφος μου το 1994 όταν είχε έρθει Έλλαδα με το 300ZX παρατήρησε ότι οι παρκαδόροι σε κάποιο High Class εστιατόριο στην Ρόδο...είχαν κάνει στο αμάξι 10 ολλόκληρα χιλιόμετρα όταν αυτός ήταν στο εστιατόρια με την αρραβωνιαστικιά του
Άληθεια θυμάται κανεί την ταινια 'Ferris Bueller's Day Off ' όπου οι παρκαδόροι είχαν πάρει το άμαξι για fun drive.
Πρώτα απο όλα να πώ οτι η ταινεία αυτή είναι τρομέρη Μου είχε αρέσει πολύ όταν την είδα.
Εγώ είχα πάθει ζημεία στην Washington DC. Είχα μία μεγάλη γρατσουνιά στο αυτοκίνητο μου. Όχι μόνο μου την πλήρωσαν χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα, αλλά επειδή έπρεπε να φύγω και δεν είχα χρόνο (άρα μου στοίχισε χρόνο) με αποζημείωσαν και extra $.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Πόσο σας ζηλεύω εσάς...αχχχχ
-
Χειμώνα σε πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου, είχα δει παρκαδόρους να μπαίνουν μέσα σε αυτοκίνητα πελατών με το τσιγαράκι στο χέρι και να αφήνουν αναμένη τη μηχανή του αυτοκίνητο στο ρελαντί, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του καλοριφέρ και τις όποιες επιπλέον ανέσεις του αυτοκινήτου (ηχοσύστημα κτλ). Το θράσος τους ώρες ώρες είναι απίστευτο!
-
Μια και μοναδική φορά που πήγα σε σκυλάδικο της παραλιακής και έδωσα το punto να το παρκάρουν έπαθα το εξής:
Την άλλη μέρα το βράδυ το άφησα έξω από το σπίτι μου όπως πάντα. Το πρωί το βρήκα ανοιχτό και έλειπαν κασετόφωνο, σιντιέρα, εταζιέρα με τα ηχεία, ακόμη και τα καλώδια! Ακόμη πολλά πράγματα που είχα στο ντουλαπάκι, μπουφάν κλπ.
Παραβιασμένες και οι δύο κλειδαριές στις πόρτες, αλλά και η μίζα. Με την πρώτη ματιά όμως! Γιατί μετά διαπίστωσα ότι η παραβίαση στις κλειδαριές ήταν επιφανιακή, κάποιος το έκανε με ένα κατσαβίδι για να νομίσω ότι έτσι άνοιξε το αυτοκίνητο, η αλήθεια όμως ήταν πως το άνοιξαν κανονικά με κλειδί!
Αυτό το διαπίστωσαν και στο service της Fiat που πήγα να αλλάξω κλειδαριές και δεν είδαν καμία παραβίαση.
Δεν το έκλεψαν γιατί το ιμομπιλάιζερ στο Punto είναι πάνω στο κλειδί και έτσι με αντίγραφο δεν παίρνει μπροστά, απλά ξεκλειδώνουν οι πόρτες.
Φυσικά και είχα συναγερμό και πάντα τον έβαζα, αλλά είδα ότι κάποιος είχε ξηλώσει τα καλώδια από την κόρνα του συναγερμού... Να πρόλαβε να το κάνει την ώρα που το άνοιξε??? Δε νομίζω... Η περιοχή που έμενα έχει πάντα κίνηση και αν ο συναγερμός χτυπούσε για 1-2 λεπτά που ήθελαν να ανοίξουν το καπό και να ξυλώσουν τα καλώδια κάποιος θα τον άκουγε και πρώτος εγώ! Για ξεκάρφομα είχε ξηλώσει και τα αισθητήρια του συναγερμού από το εσωτερικό, αλλά αυτά αν τα ξηλώσεις ο συναγερμός χτυπά!
Από ότι κατάλαβα κάποιος αντέγραψε το κλειδί, από την άδεια είδε που μένω και ήρθε με την άνεσή του και μου έκανε τη ζημιά. Αλλά φυσικά δεν μπορούσα να αποδείξω τίποτα...
Έχω ακούσει και άλλες περιπτώσεις από βενζινάδικα κλπ, οπότε προσέχετε που αφήνετε τα κλειδιά σας και σε καμία περίπτωση μην τα δίνετε σε παρκαδόρους! Ας σας πουν που να το παρκάρετε και κάντε το μόνος σας. -
Είχα την εντύπωση ότι οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου με ένα κοινό αντίγραφο του κλειδιού στο οποίο δεν έχει περαστεί ο κωδικός. Έκανα λάθος;
-
Είχα την εντύπωση ότι οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου με ένα κοινό αντίγραφο του κλειδιού στο οποίο δεν έχει περαστεί ο κωδικός. Έκανα λάθος;
Νομίζω οι π[όρτες ανοίγουν κανονικά με το αντίγραφο αλλα δεν μπορεί να πάρει μπροστά λόγω του immobiliser.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Νομίζω οι π[όρτες ανοίγουν κανονικά με το αντίγραφο αλλα δεν μπορεί να πάρει μπροστά λόγω του immobiliser.
Σωστά, αυτό μου είπαν και στη Fiat. Φυσικά δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλα αυτοκίνητα και οι ηλεκτρομαγνητικές εννεργοποιούντε με τον κώδικα του κλειδιού.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Άληθεια θυμάται κανεί την ταινια 'Ferris Bueller's Day Off ' όπου οι παρκαδόροι είχαν πάρει το άμαξι για fun drive.Που προσπαθούσαν μετά να γυρίσουν τα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο στην όπισθεν? Είχα στενοχωρηθεί αφάνταστα για την κατάληξη του αυτοκινήτου (κι ας ήμουν μικρός)...
-
Παιδιά μην είστε πάντως πολύ άδικοι...
Στα χανιά δούλεψα (θα δούλευα όλο το καλοκαίρι αλλά με το ατύχημα πάπαλα...) ως παρκαδόρος. Δεν χωνεύω το στυλ του κάθε μαλάκα που νομίζει ότι το Punto ή το όποιο αμαξάκι του είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Οδήγησα αρκετά αμάξια (μέχρι καμιά 40αριά εκατομυρίων) και δεν έκανα ούτε ζημιά ούτε και έκλεψα τίποτα. Ναι μεν στα Χανιά θα σε κατηγορήσουν αμέσως και 'δικαίως' ενώ στην αθήνα αντε βρες τον... Δεν πιστεύω όμως ότι είναι όλοι κακοί.
Το 350Ζ του drive πάντως αν δεν είχαμε πολλή κίνηση θα το έσκιζα αφού γι'αυτό το είχαν -από το drogonball, ξέρετε τώρα... -
Nομίζω πως είναι δικαίωμά μας να θέλουμε και να μπορούμε να παρκάρουμε (φυσικά εκεί που θα μας υποδείξουν) το αυτοκίνητό μας είτε είναι punto είτε κοστίζει 1εκ Ευρώ...
-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Στα χανιά δούλεψα (θα δούλευα όλο το καλοκαίρι αλλά με το ατύχημα πάπαλα...) ως παρκαδόρος. Δεν χωνεύω το στυλ του κάθε μαλάκα που νομίζει ότι το Punto ή το όποιο αμαξάκι του είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου.Ο 'κάθε μαλάκας' ίσως έχει στερηθεί πολύ περισσότερα για να πάρει το 'αμαξάκι' του από τον κύριο με την cayenne.
Και ομοίως θεωρώ @#$%@ τον κάθε κακομοίρη παρκαδόρο που κοιτάει υποτιμητικά το αυτοκίνητο του άλλου επειδή δεν κοστίζει περισσότερα από 30.000 ευρώπουλα. Κάτι δηλαδή σαν τις μπασαβιόλες υπαλλήλους μπουτίκ του Κολωνακίου που φέρονται λες και σου κάνουν χάρη που σου παίρνουν τα λεφτά. -
Το κόμπλεξ του έλληνα και συνεχής προσπάθεια επίδειξης πλούτου με αηδιάζουν!
Για αυτό και δεν πατάω σε αυτά τα μαγαζιά.
Εκτός του ότι η μουσική τους δεν με εκφράζει θεωρώ ότι το όλο σύστημα (πάρκιγκ, φουσκωτοί στην πόρτα) είναι απαράδεκτο! -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Στα χανιά δούλεψα (θα δούλευα όλο το καλοκαίρι αλλά με το ατύχημα πάπαλα...) ως παρκαδόρος. Δεν χωνεύω το στυλ του κάθε μαλάκα που νομίζει ότι το Punto ή το όποιο αμαξάκι του είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Οδήγησα αρκετά αμάξια (μέχρι καμιά 40αριά εκατομυρίων) και δεν έκανα ούτε ζημιά ούτε και έκλεψα τίποτα. Ναι μεν στα Χανιά θα σε κατηγορήσουν αμέσως και 'δικαίως' ενώ στην αθήνα αντε βρες τον... Δεν πιστεύω όμως ότι είναι όλοι κακοί.
Το 350Ζ του drive πάντως αν δεν είχαμε πολλή κίνηση θα το έσκιζα αφού γι'αυτό το είχαν -από το drogonball, ξέρετε τώρα...Allo Kriti, allo A8hna. Sthn A8hna poios se briskei.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο 'κάθε μαλάκας' ίσως έχει στερηθεί πολύ περισσότερα για να πάρει το 'αμαξάκι' του από τον κύριο με την cayenne.
Και ομοίως θεωρώ @#$%@ τον κάθε κακομοίρη παρκαδόρο που κοιτάει υποτιμητικά το αυτοκίνητο του άλλου επειδή δεν κοστίζει περισσότερα από 30.000 ευρώπουλα. Κάτι δηλαδή σαν τις μπασαβιόλες υπαλλήλους μπουτίκ του Κολωνακίου που φέρονται λες και σου κάνουν χάρη που σου παίρνουν τα λεφτά.Χαχαχά! Θυμάμαι μια φορά που μπήκα σε 'επώνυμο' μαγαζί ρούχων της Γλυφάδας ντυμένος με την Σαββατιάτικη ενδυμασία μου - τρύπιο blue-jean, t-shirt, και timberlands φαγωμένα απο το αλάτι αμέτρητων εξορμήσεων για 'βαρκάδα'. Κοιτάω τα κοστούμια, ρωτάω και ο μπλαζέ υπάλληλος μου λέει 'αυτά είναι ακριβά για εσάς'!
LOLOLOLOL
-
Το Puntaki και το κάθε Puntaki, ο καθένας μπορεί να έχει χύσει απίστευτο αίμα για να το αγοράσει και αν έχει και ελάχιστο από το μικρόβιο της αυτοκίνησης μπορεί και να το έχει ερωτευτεί κιόλας, φίλε dourou, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα απλό απλούστατο χιλιαράκι. Το στυλάκι που αναφέρεις μπορεί να μην είναι 'στυλάκι' αλλά ο φόβος και η δυσπιστία για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει τό αυτοκίνητό σου για κάτι τόσο απλό όσο ένα παρκάρισμα. Προσωπικά είχα το 'στυλάκι' που αναφέρεις ακόμα κι όταν πήγα σε νυχτομάγαζο με το 5 χρόνων Seicento 900 της γυναίκας μου και επίσης προσωπικά δεν αισθάνομαι και μ^&(^&ς γι' αυτό.
Ασφαλώς και υπάρχουν και καλοί επαγγελματίες παρκαδόροι και δεν έχω καμία μομφή για σένα (απεναντίας πιστεύω ότι όταν έκανες τη δουλειά την έκανες καλά) αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω επί τόπου αν ο αγνωστος αυτός είναι καλός ή όχι έτσι δεν είναι; -
Το οτι κάποιος μόχθησε και έχυσε αίμα, σε καμμία περίπτωση δεν του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αντικοινωνικά. (απ'ότι καταλαβα το 'στυλάκι' αναφέρεται σε αντικοινωνικές συμπεριφορές)
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Χαχαχά! Θυμάμαι μια φορά που μπήκα σε 'επώνυμο' μαγαζί ρούχων της Γλυφάδας ντυμένος με την Σαββατιάτικη ενδυμασία μου - τρύπιο blue-jean, t-shirt, και timberlands φαγωμένα απο το αλάτι αμέτρητων εξορμήσεων για 'βαρκάδα'. Κοιτάω τα κοστούμια, ρωτάω και ο μπλαζέ υπάλληλος μου λέει 'αυτά είναι ακριβά για εσάς'!
LOLOLOLOL
Έπρεπε να του πεις του φλώρου
'πάντως η μάνα σου τα βρίσκει πολύ sexy αυτά τα ρούχα που φοράω.....' -
Παιδιά νομίζω οτι τα παραλέτε!!!! Δεν ξέρω που έχετε πέσει και σε τι μαγαζιά πηγαίνετε. Εγώ δεν έχω πάθει ποτέ καποια ζημιά. Επίσης παντα ξέρω τα χλμ. που έχω όταν αφήνω το αμάξι. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω βρει διαφορά!
Και το βρίσκω λογικό. Είναι δυνατόν τώρα ο άλλος που καίγεται ή γίνεται κόλαση στο παρκινγ να σηκωθεί να φύγει και να κόβει βολτες? Και αντε και φεύγει! Εαν εσύ βγεις και το ζητήσεις επιτόπου τι θα σου πει??? Δεν είναι εδώ? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!Οσο για το ότι καποιος μπορεί να καθόταν μέσα στο αμάξι το χειμώνα να ζεσταθεί δεν το θεωρώ τοσο τρομερό. Δεν είναι και τόσο εύκολο να κάθεσαι όλο το βράδυ στην παγωνιά! Μην είσαστε τόσο αυστηροί! Δεν είναι όλοι αλήτες!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χαχαχά! Θυμάμαι μια φορά που μπήκα σε 'επώνυμο' μαγαζί ρούχων της Γλυφάδας ντυμένος με την Σαββατιάτικη ενδυμασία μου - τρύπιο blue-jean, t-shirt, και timberlands φαγωμένα απο το αλάτι αμέτρητων εξορμήσεων για 'βαρκάδα'. Κοιτάω τα κοστούμια, ρωτάω και ο μπλαζέ υπάλληλος μου λέει 'αυτά είναι ακριβά για εσάς'!
LOLOLOLOL
Έπρεπε να του πεις του φλώρου
'πάντως η μάνα σου τα βρίσκει πολύ sexy αυτά τα ρούχα που φοράω.....''Η 'για μένα, ή για σένα?'
Καλά και τα δύο
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Μην είσαστε τόσο αυστηροί! Δεν είναι όλοι αλήτες!Σίγουρα όχι! Οι πιο πολλοί βγάζουν το μεροκάματό τους και τίποτα περισσότερο. Εγώ έπεσα στην περίπτωση του αλήτη...
Απλά καλό είναι να προσέχουμε και δεν καταλαβαίνω τη λογική να μου το παρκάρει άλλος και να δώσω τα κλειδιά μου. Ας μου πει πάρκαρε εκεί. Αν τώρα το μαγαζί δεν έχει τις απαρέτητες θέσεις και πρέπει να στο μετακινούν για να βγένουν άλλα αυτοκίνητα δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι δικό τους. Ας φροντίσουν να έχουν τις θέσεις που χρειάζοντε, όπως κάνουν τα μεγάλα super market κλπ.
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων