-
το προβλημα που θελω να θιξω ειναι το εξης:
Το καλοκαιρι που μας περασε, βγηκα και πηγα σε γνωστο κλαμπ της παραλιακης. Μπαινοντας στο παρκινγκ, μου πηρε το αυτοκινητο παρκαδορος κανονικα, οπως γινεται σε ολα τα μαγαζια του ειδους... τελοσπαντων το αμαξι μπηκε κατα τις 2 και κατα τις 5 που παρελαβα παλι το αμαξι (μετα του σχετικου φιλοδωρηματος) παρατηρησα τα εξης.1.Ο δεικτης θερμοκρασιας ηταν ανεβασμενος, πραγμα μη φυσιολογικο για αυτοκινητο που μολις το εχεις βαλει μπροστα.
2. ενω ειχα γεμισει 5 κμ πριν το κλαμπ το ρεζερβουαρ με βενζινη, ειχε κατεβει ο δείκτης 1 γραμμη
3. Ειχαν γινει αλλαγες στη θεση του οδηγου..
4. για το κοντερ δεν θυμομουν ποσα κμ ειχε πριν το αμαξι και ετσι δεν μπορεσα να το διασταυρωσωΦωναξα τον παρκαδορο και εκανε την παπια: Μηπως εχετε πιει και δεν θυμαστε και τελικα κατεληξα να μιλαω με καποιον υπευθυνο του παρκινγ ο οποιος ειχε παρεα εναν 'φουσκωτο'... ακρη δε βρηκα.. Αλλα απο οτι καταλαβα ειχαν παρει βολτα το αμαξι και για να κατεβηκε μια γραμμη ο δεικτης βενζινης σημαινει ειτε οτι εκαναν καμια 40 κμ με νορμαλ συνθηκες, ή οτι καναν λιγοτερα κμ αλλα το εσκισαν...
σημειωνω οτι το αυτοκινητο ηταν ενα απλο σιτροεν ξαντια....
παρομοια περιστατικα υπάρχουν????
-
Το καλοκαιρι που μας περασε, βγηκα και πηγα σε γνωστο κλαμπ της παραλιακης. Μπαινοντας στο παρκινγκ, μου πηρε το αυτοκινητο παρκαδορος κανονικα, οπως γινεται σε ολα τα μαγαζια του ειδους... τελοσπαντων το αμαξι μπηκε κατα τις 2 και κατα τις 5 που παρελαβα παλι το αμαξι (μετα του σχετικου φιλοδωρηματος) παρατηρησα τα εξης.1.Ο δεικτης θερμοκρασιας ηταν ανεβασμενος, πραγμα μη φυσιολογικο για αυτοκινητο που μολις το εχεις βαλει μπροστα.
2. ενω ειχα γεμισει 5 κμ πριν το κλαμπ το ρεζερβουαρ με βενζινη, ειχε κατεβει ο δείκτης 1 γραμμη
4. για το κοντερ δεν θυμομουν ποσα κμ ειχε πριν το αμαξι και ετσι δεν μπορεσα να το διασταυρωσωΦωναξα τον παρκαδορο και εκανε την παπια: Μηπως εχετε πιει και δεν θυμαστε και τελικα κατεληξα να μιλαω με καποιον υπευθυνο του παρκινγ ο οποιος ειχε παρεα εναν 'φουσκωτο'... ακρη δε βρηκα.. Αλλα απο οτι καταλαβα ειχαν παρει βολτα το αμαξι και για να κατεβηκε μια γραμμη ο δεικτης βενζινης σημαινει ειτε οτι εκαναν καμια 40 κμ με νορμαλ συνθηκες, ή οτι καναν λιγοτερα κμ αλλα το εσκισαν...
-
-
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο αλλά δεν μου κάνει εντύπωση
Εγώ ήξερα για τα αυτοκίνητα στα γκαράζ!Σύντομα θα σας πω ιστορία με παρκαδόρο με το απίστευτο υφάκι σαν να ήταν παρκαδόρος δεν ξέρω γω που και επέμενε να οδηγήσει ο ίδιος το Citroen μου...
Δεν ήξερε ότι οι ταχύτητες είναι κάπως διαφορετικά!!!
Θα σας πω σύντομα την συνέχεια!
-
Ρε παίδες τι μου θυμίσατε τώρα.....
Aποχωρώ βράδυ από τα Αστερια και βλέπω το Mitsubishi Space Star μου παρκαρισμένο πρώτη μούρη ανάμεσα σε Ferari, Maserati και Porsche. Μου λέει η κοπελιά μου
-είδες πρώτη μούρη ο κουβάς.Πάω ζητάω τα κλειδιά και μου λένε νάτο μπορείτε να το πάρετε κατευθείαν μόνος σας .
Ανοίγω την πόρτα μπαίνω μέσα πάω σπίτι το βάζω στο γκαράζ μου και το άλλο πρωί βλέπω από πίσω χτύπημα σε κολώνα. 300,000 δρχ. ζημιά πήρα τα α....... μου, αφού ο μπράβος μου είπε ότι είναι πολύ καλοί οδηγοί οι παρκαδόροι τους. Το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο έχει πολύ ψηλά προσκέφαλα και θέλει πολυ προσοχή στην οπισθεν. Παράλληλα στον χώρο του μαγαζιού βρήκα μια κολώνα στην οποία το χτύπημα εφάρμοζε τέλεια αλλά άντε να βρεις το δίκιο σου με ανθρώπους της νύχτας.Αλλη φορά σε αλλο club της παραλιακής ζητάω το αυτοκίνητο (το ιδιο mitsubishi) και μου λέει ο τύπος
-ποίο είναι, ένα jeep?- όχι ένα πολυμορφικό του λέω
Γυρνάω και το βλέπω ανεβασμένο με την οπισθεν σε ένα λόφο με κλίση 40 μοίρες ανάμεσα σε ένα Land Cruiser και ένα Cherokee
του λέω
-είσαι τρελός, τι το πέρασες?
Και μου απαντά sorry φίλε νόμιζα ότι είναι jeep. 3 euro παρακαλώ?
- όχι ένα πολυμορφικό του λέω
-
Προσωπικά έχω ακούσει πολλά για καλοκαιρινά μαγαζιά, όπως για βόλτες, για κόντρες, για αντικλείδια .....
Δεν έχω προσωπική πείρα και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Αλλά δεν θα μου έκανε καμμιά εντύπωση αν ήταν. Καπνός χωρις φωτια δεν υπάρχει .... έτσι δεν λένε; -
και τι θα γινει αν ειχαν τρακαρει καποιον την ωρα που εγω διασκεδαζα μεσα στο μαγαζι? ή ακομα χειροτερα αν ειχαν χτυπησει η σκοτωσει καποιον?
αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας... αλλη φορα παρκινγ αλλου και τα κλειδια στο χερι μου να ειμαι ησυχος -
Έχω να πάω σε κλαμπ καμιά δεκαριά χρόνια, είχα όμως από τότε μικρές εμπειρίες.
- Καλή. Το Rallye μίας εβδομάδας και ένα από τα πρώτα 20 που ήρθαν στην Ελλάδα. Έζησε τις δύο ώρες δόξας του, όταν το πάρκαραν πρώτη θέση κάγκελο ανάμεσα σε Τζαγκ και Τσέροκι...
- Κακή. Μπροστά στα μάτια μου, μου φέρνει το αυτοκίνητο ο παρκαδόρος σπινάροντας και κρατώντας πατημένο το συμπλέκτη. Βρώμισε ο τόπος δίσκο! Όπως καταλαβαίνετε παρά λίγο να πιαστούμε στα χέρια...
Πάντως μετά από δύο ώρες παρακολούθησης (από διπλανή καφετέρεια) υπαίθριου γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας και τα όσα αισχρά συνέβαιναν εκεί, αποφάσισα ότι προτιμώ να τρώω δύο ώρες για να παρκάρω (ακόμη και να πληρώσω κλήση) παρά να το αφήσω στα τσογλάνια που προσφέρουν τέτοιου είδους 'υπηρεσίες'. Μιλάμε για πολλές... μηνύσεις!
-
Η πιο καλή δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να είσαι στημένος με βιντεοκάμερα και φωτογραφικές μηχανές κοντά στα πάρκινγκ των 'μαγαζιών' αυτών και μετά να μοιράζεις στους ιδιοκτήτες τα τεκμήρια των αγριοτήτων που κάνουν τα τσογλάνια που παριστάνουν τους παρκαδόρους. Στείλε κι ένα αντίτυπο στον Τριανταφυλλόπουλο κι άλλο ένα στον Τσιλιμίδη. Να δεις για πότε σφίγγουν οι κώλοι.
-
Eμπιστευεστε τα αμαξια σας σε αγνωστους????
Οχι κλειδια δεν θα εδινα σε καποιον αγνωστο... ουτε να το κοιταξει δεν θα τον αφηνα. Απο μακρια και αγαπημενοι
-
ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΑΣ...ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΡΕΛΟΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ...ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ''ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ....
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Η' ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ...
ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΑΣ...ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΡΕΛΟΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ...ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ''ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ....
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Η' ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ...
ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...Σωστό, και πόσο μάλλον για μαγαζάκια που αφήνουν τα κλειδιά πάνω στην ρόδα κάτω από το φτερό !!!
Δηλαδή να το πάρει και ο κάθε άσχετος -
Περιστατικο απο βενζιναδικο στο κεντρο της Θεσνικης που ζητανε κλειδια για να στο παρκαρουνε:
Εγω τοτε πιτσιρικας με τη μερσεντε του μπαμπα (απο τοτε αλλαξα ε )και το παρκαρω για το βραδυ. Πως λεγεστε με ρωτα και αφηνω ονομα και τα κλειδια. Την επομενη μερα που παω να το παρω ηταν ΑΛΛΟΣ υπαλληλος και λεω: Εχω το τουτου μεσα να το παραλαβω, μια Ε200... Ε ενταξει μου ΔΙΝΕΙ τα κλειδια και φευγω! Δηλαδη αν ειχε ερθει καποιος και ελεγε το ονομα μου θα επαιρνε τα κλειδια και θα εφευγε
Απο τοτε ποτε ξανα σε γκαραζ με κλειδια ή οπουδηποτε ζητανε κλειδια
-
Ο χρήστης kirimis έγραψε:
Οχι κλειδια δεν θα εδινα σε καποιον αγνωστο... ουτε να το κοιταξει δεν θα τον αφηνα. Απο μακρια και αγαπημενοι
Tote den mporeis na pas pou8ena, katse sto spiti sou, min pigaineis to autokinito gia service, min to afineis se parking sto kentro tis A8inas...
Den ginetai douleia etsi...
-
Μεγαλο θεμα ανοιξες....
Βασικα το αυτοκινητο το παρκαρουμε ΜΟΝΟ εμεις εκει που θα μας υποδειξει ο παρκαδορος, τα κλειδια τα κραταμε ΠΑΝΤΑ εμεις, και αμα φοβαται μην φυγουμε χωρις να τον πληρωσουμε, του τα δινουμε απο πριν τα χρηματα. Και εννοειται παντα οταν φτανουμε στο κεντρο, ελεγχουμε ΜΕ τον παρκαδορο το αυτοκινητο για να του δειξουμε οτι δεν εχει καμμια ζημια απο πριν και να δει οτι ξερουμε τι μας γινεται, και οταν το ξαναπαιρνουμε ξαναελεγχουμε για ζημιες ΠΑΝΤΑ μαζι με τον παρκαδορο...
Τωρα αν θα βρειτε μαγαζι που να τους πεις ολα αυτα και να μην σου πουν 'παρ'το και φυγε' ειναι αλλη ιστορια.Οι μαγκες του Venue τι εκαναν προπερσι το καλοκαιρι? Μπροστα στο μαγαζι , στη παραλιακη πανω, εχει κατι ανοιγματα τα οποια ειναι για να σταματανε τα αυτοκινητα. Το βραδυ οπως καταλαβαινετε ολα αυτα τα ανοιγματακια μετατρεπονται σε παρκινγκ απο ολους μας. Παω λοιπον και εγω και το βαζω εκει περα. Μολις βγαινω απο το αυτοκινητο ερχεται ενας μαγκας παρκαδορος και μου λεει τα κλειδια σας παρακαλω και 5 ευρω, γιατι μας εχουν πει να πληρωνομαστε απο πριν. Του λεω μεγαλε εδω ειναι δρομος, δημοσιος δρομος και παρκαρω μονος μου οσο και οπου θελω. Η απαντηση του ηταν οτι εχουν παρει αδεια απο την αστυνομια (που και να ηθελε η αστυνομια δεν μπορει να δωσει δικαιωμα εμπορικης εκμεταλευσης δημοσιου χωρου σε ιδιωτες). Εκει πηρα και εγω τηλεφωνο την αστυνομια για να ερθει να μου δειξει την αδεια. Φυσικα ο παρκαδορος εξαφανιστηκε, και μετα απο μερικες μερες (το ειχε πει και στις ειδησεις, μπορει να το ειδατε) με παρουσια εισαγγελεα συνεληφθησαν 8 παρκαδοροι νυχτερινων κεντρων
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι μαγκες του Venue τι εκαναν προπερσι το καλοκαιρι? Μπροστα στο μαγαζι , στη παραλιακη πανω, εχει κατι ανοιγματα τα οποια ειναι για να σταματανε τα αυτοκινητα. Το βραδυ οπως καταλαβαινετε ολα αυτα τα ανοιγματακια μετατρεπονται σε παρκινγκ απο ολους μας. Παω λοιπον και εγω και το βαζω εκει περα. Μολις βγαινω απο το αυτοκινητο ερχεται ενας μαγκας παρκαδορος και μου λεει τα κλειδια σας παρακαλω και 5 ευρω, γιατι μας εχουν πει να πληρωνομαστε απο πριν. Του λεω μεγαλε εδω ειναι δρομος, δημοσιος δρομος και παρκαρω μονος μου οσο και οπου θελω. Η απαντηση του ηταν οτι εχουν παρει αδεια απο την αστυνομια (που και να ηθελε η αστυνομια δεν μπορει να δωσει δικαιωμα εμπορικης εκμεταλευσης δημοσιου χωρου σε ιδιωτες). Εκει πηρα και εγω τηλεφωνο την αστυνομια για να ερθει να μου δειξει την αδεια. Φυσικα ο παρκαδορος εξαφανιστηκε, και μετα απο μερικες μερες (το ειχε πει και στις ειδησεις, μπορει να το ειδατε) με παρουσια εισαγγελεα συνεληφθησαν 8 παρκαδοροι νυχτερινων κεντρων
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ!!!!!
ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παω λοιπον και εγω και το βαζω εκει περα. Μολις βγαινω απο το αυτοκινητο ερχεται ενας μαγκας παρκαδορος και μου λεει τα κλειδια σας παρακαλω και 5 ευρω, γιατι μας εχουν πει να πληρωνομαστε απο πριν.Σε κάποιες πόλης της Ιταλίας αυτό γίνεται στις γειτονιές. Τους πληρώνεις για να είναι 'προστατευμένο' το αυτοκίνητό σου!
-
Εγώ ποτέ δεν το αφήνω σε πάρκιν γιατί
1)δεν μπορούν να το οδηγήσουν
2)Αν γίνει φασαρία θα έχω να κάνω με διάφορες ντουλάπες και δεν έχω καμία όρεξη!!!
3)Είναι απρόσεκτοι κλπ κλπΌσο για την ιστορία που σας έλεγα ότι θα σας πω...
Bar στην Βούλα...
Ο παρκαδόρος με το απίστευτό στυλάκι μου ζητάει να το πάρει.
Του απαντάω ευγενικά ότι δεν θα καταφέρετε να το οδηγήσετε.
Ξέρω μου απαντάει με ένα ύφος σαν να είχε οδηγήσει F1 2 λεπτά πιο πριν
Αυτό γίνεται για 2 λεπτά μέχρι που τον αφήνωΜπαίνει μέσα και αρχίζει και ψάχνει τις ταχύτητες...σαν να είχε μπει σε καράβι ... μετά από ένα λεπτό έρευνας βάζει 1η ή μάλλον ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΗ γιατί πολύ απλά είχε βάλει την όπισθεν του Citroen μου!!!
Το αποτέλεσμα? Παρα λίγο να τρακάρει κάτι πανάκριβα αυτοκίνητα και κόκκινος από την ντροπή ακούω : Παρακαλώ αν θέλετε το βάζετε εκεί? -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Tote den mporeis na pas pou8ena, katse sto spiti sou, min pigaineis to autokinito gia service, min to afineis se parking sto kentro tis A8inas...
Den ginetai douleia etsi...
Aγαπητε Agisd, προσεχουμε για να εχουμε!
Και στο κεντρο πηγαινω, και στο παρκινγκ παρκαρω και παντου... αλλα δεν θα μου το οδηγησει καποιος αγνωστος. Στο service του δεν εχω προβλημα να τους δωσω τα κλειδια. Τους ανθρωπους τους ξερω, ειναι σοβαροι και δεν προκειτε να κανουνε χαζομαρες με τα αμαξια των πελατων τους.Οπως ειπα, δεν θα το εδινα ποτε σε καποιον αγνωστο, ποσο μαλλον σε αυτα τα καλοπαιδα των νυχτερινων κεντρων. Σε αυτους με τιποτα...
-
Να πω κι εγώ την άποψή μου.
Δεν πηγαίνω ποτέ (με το αυτοκίνητό μου τουλάχιστον) σε μοδάτα κλαμπ ή μεγάλες πίστες στα οποία οι παρκαδόροι είναι ξεχωριστή επιχείρηση στην οποία το μαγαζί επινοικιάζει το χώρο που έχει για πάρκινγκ. Στα περισσότερα από αυτά οι 'παρκαδόροι' είναι σκέτος υπόκοσμος και φέρονται ανάλογα.
Από την άλλη υπάρχουν αξιοπρεπή μαγαζιά (δεν θα αναφέρω ονόματα) τα οποία έχουν για παρκαδόρους δικούς τους υπαλλήλους που τους πληρώνουν κανονικά. Αυτοί είναι σωστοί και αν τους φερθείς ευγενικά και τους φιλοδωρήσεις (δεν έχουν 'ταρίφα', σου λένε 'ό,τι θέλετε') και σε μάθουν κιόλας σε προσέχουν. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάποια τέτοια μαγαζιά η 147 είναι συνήθως 'πρώτη μούρη' παρ'ό,τι δεν είναι και κανα εντυπωσιακό αυτοκίνητο.
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων