-
Δυό φορές το χρόνο αλλάζω, και την τελευταία φορά έβαλα νομίζω eko megatron 20-40 και τα πρωϊνά μου ανάβει το λαμπάκι αν δεν πατήσω αρκετό γκάζι.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δυό φορές το χρόνο αλλάζω, και την τελευταία φορά έβαλα νομίζω eko megatron 20-40 και τα πρωϊνά μου ανάβει το λαμπάκι αν δεν πατήσω αρκετό γκάζι.Μάλλον είναι τόσο παχύ που δεν μπορει να το κυκλοφορήσει όταν είναι κρύο .
-
Πολύ πιθανό να του «πέφτει» παχύρευστο το 20. στη θέση σου την επόμενη φορά θα έβανα 10W40.
-
Nαι, σκέφτομαι μόλις πιάσουν τα κρύα να του βάλω full συνθετικό αν και δεν το αξίζει, έτσι να έχουμε να λέμε.
Συνήθως το λαμπάκι, ανάβει, όταν αφήνω τα λάδια καιρό χωρίς αλλαγή. -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
zombie[/color:3n01uhe9]':3n01uhe9]ευχάριστο,επειδή το αυτοκίνητο μένη** ακίνητο μερικές φορες για πάνω από χρόνο** πρoτινής κάποια συγκεκριμένη μάρκα λιπαντικών η κάποιο προσθετικό λαδιού
πραγματικό ζόμπι
Kai esy pragmatikos ...
Anti na kytas orthografika lathoi den pas na bros kamia gomena
-
O χαρακτηρισμός έγινε για το αυτοκίνητο, όχι για σένα και τα ορθογραφικά λάθη.
-
Sygnomi totes
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
zombie[/color:2nzbwdt0]':2nzbwdt0]ευχάριστο,επειδή το αυτοκίνητο μένη** ακίνητο μερικές φορες για πάνω από χρόνο** πρoτινής κάποια συγκεκριμένη μάρκα λιπαντικών η κάποιο προσθετικό λαδιού
πραγματικό ζόμπι
Kai esy pragmatikos ...
Anti na kytas orthografika lathoi den pas na bros kamia gomena
Γράφε με ελληνικούς χαρακτηρες [mod]
-
Έχω ένα fiesta '09 1.4 lpg. Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 20.000km. Ποια η γνώμη σας; Ο συνεργειάς προτείνει 10.000 αλλά έχει όφελος. Την τελευταία φορά που τα άλλαξα στις 10.000 καθώς έρτεχαν φαίνονταν κίτρινα ακόμα. Υπόψην ότι κινούμαι επαρχεία σε ανοιχτό δρόμο χωρίς μποτιλιαρίσματα κλπ και γενικά το αμάξι δε τρώει κανένα ζόρι. Για να καταλάβετε έχω κατανάλωση 5.3 l/100 με υγραέριο.
-
Ο χρήστης Georgemit έγραψε:
Έχω ένα fiesta '09 1.4 lpg. Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 20.000km. Ποια η γνώμη σας; Ο συνεργειάς προτείνει 10.000 αλλά έχει όφελος. Την τελευταία φορά που τα άλλαξα στις 10.000 καθώς έρτεχαν φαίνονταν κίτρινα ακόμα. Υπόψην ότι κινούμαι επαρχεία σε ανοιχτό δρόμο χωρίς μποτιλιαρίσματα κλπ και γενικά το αμάξι δε τρώει κανένα ζόρι. Για να καταλάβετε έχω κατανάλωση 5.3 l/100 με υγραέριο.ποσα πληρωνεις για αλλαγη λαδιων?
-
Γύρω στο 50άρικο με αλλαγή φίλτρου αλλά τα συμπληρώνω τα 10.000 σε 6 μήνες περίπου...
-
δεν το θεωρω μεγαλο ποσο για να το αποφυγεις λογο κοστους.
-
λογω χρήσης και αεριο , θα το πηγαινα ανετα μέχρι τα 15000 ή τον χρόνο.
Σαφώς και τα 50€ δεν είναι σημαντικό ποσό, λλααλλού γινεται οικονομια για πολύ λιγοτερα (πχ τακακια, ιμαντες φιλτρα , μπουζι κλπ)
Πηγα να χασω μοτερ απο μαπα φιλτρο λαδιου απο κακως εννοουμενη οικονομια -
Για να επαναφερω λιγο το θεμα.
Opel Agila B 1.2 2008.
Το αμαξι ειναι αγορασμενο καινουριο και μετα απο 10 χρονια εχει κανει 40.000 κμ.
Κινειται μια φορα την εβδομαδα περιπου.
Εγινε αλλαγη λαδιων πριν 2 χρονια σχεδον με Castrol Edge Titanium FST 5w-40 με προδιαγραφη dexos 2 οπως λεει η οπελ. Μεσα σε αυτα τα 2 χρονια εχει, δεν εχει κανει 5.500 κμ.
Τουλαχιστον οσες διαδρομες κανει το λαδι προλαβαινει να ζεσταθει και δεν παει μεχρι την γωνια και να σβησει.Πιστευεται οτι θελουν αλλαγη? Η μαλλον εχουν χασει τις ιδιοτητες τους?
Θα αλλαχθουν σιγουρα απλα ποιο πολυ για λογους ασφαλειας ρωταω. -
Σαφώς και θέλουν αλλαγή. Η Castrol δίνει maximum διάρκεια ζωής του λαδιού (εφόσον μπεί στον κινητήρα) 24 μήνες.
-
Άλλαξε τα. 50 ευρώ στα 2 χρόνια είναι τζαμπα
-
Εννοειται θα αλλαχτουν.
Ποιο πολυ φιλολογικου ενδιαφεροντος ειναι η ερωτηση για τον λογο οτι βαζοντας ενα ας πουμε καλο και ακριβο λιπαντικο στο κινητηρα αν εχεις το κατι παραπανω απο αυτο? Απο την στιγμη που δεν γινονται τα χιλιομετρα -
Στον δικό μου ίδιας γενιάς 1.400κε στο προσπέκτους της όπελ αναφέρεται αλλαγή λαδιών κάθε χρόνο ή 30.000 χλμ.
-
Το λάδι που θα βάλεις φρόντισε να είναι Dexos 2. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις πολλά, το 5W-30 της ίδιας της GM έχει την προδιαγραφή και είναι και αυτό που βάζουν στις αντιπροσωπείες.
Με τα ελάχιστα χιλιόμετρα που κάνεις δε χάθηκε ο κόσμος να καθυστερήσει λίγο η αλλαγή, εφόσον όπως λες το αμάξι ζεσταίνεται. Αλλά μην βάλεις κάτι που δεν είναι Dexos 2, και εννοείται άλλαξε και το φίλτρο μαζί.
-
Το GM αν μπορεις αποφυγε το.Οκ,φτηνο ειναι,Dexos 2 ειναι,5λιτρο ειναι,αλλα κατα γενικη ομολογια ειναι χαλια λαδι...
Δοκιμασε το Liqui Moly το TopTec4600 που ειναι και αυτο Dexos 2 και σε λογικη τιμη,στα 5 λιτρα και αυτο...
30 ευρω το Opel,43 το LM...
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?