-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Εργα και οχι λογια προτεινω: Αντισταση και πολεμος ειναι ο εξης: Σταματηστε ολη η Ευρωπη να καταναλωνετε Αμερικανικα προιοντα. Απο σερφ αμερικανικων site στο ιντερνετ μεχρι να τρωτε σε φαστφουντ(μπλιαχ) και απο κοκ@ κολα μεχρι τις πανηλιθιες ταινιες του Χολυγουντ, απο Τέξ@κο βενζινη μεχρι αγορα cd και αμερικανικη μουσικη και οτιδηποτε αλλο φανταστειτε. Και το ηλιθιο κρατος μας αφου χρεωνεται χρηματικα στους εχθρους μας τους ΗΠΑμερικανους και τους εξυπηρετει ας μην παιρνουν στελεχη του (και ειδικα ο λαλακης) μερος σε αντιπολεμικες εκδηλωσεις. (Ρε παιδια καμμια φωτο με το γιαουρτι να την κανω ποστερ υπαρχει)? Ας χασουν τη δουλεια τους και μερικοι σε Αμερικανικες εταιρειες που θα αναγκαστουν να κλεισουν, ετσι κι αλλιως το αιμα τους ρουφανε. Καλη αποτοξινωση λοιπον. Παντως δεν βλεπω καθολου τηλεοραση, αλλα αυτο που θα παθουν οι HΠΑμερικανοι μετα τον πολεμο και θα το εχει σε απευθειας συνδεση παλι (τυπου διδυμοι πυργοι εις την νιοστην φανταζομαι) τοτε θα το δω με πολυ ποπκορν και μπυραΕλαβα το παρακάτω email και το παραθέτω γιατί νομίζω είναι σχετικό με τις απόψεις που εκφράζονται
' Πριν δυομιση χρόνια -οταν οι ΗΠΑ αποφασισαν την επιθεση στο Αφγανισταν- συνειδητοποιησα οτι δεν υπαρχει απολυτως τιποτα στον κοσμο -ακομα και εαν διαδηλωναν ενα δισεκατομυριο ανθρωποι στον πλανητη, που να ματαιωσει η να αλλαξει αυτη την αποφαση τους.
Αυτη ηταν η πρωτη φορα που αισθανθηκα ποσο ασημαντη ειναι η γνωμη μου οχι μονο για την παγκοσμια πολιτκη σκηνη, οχι μονο για την πολιτικη αρενα της ιδιας μου της χωρας, αλλα πολυ περισσοτερο για την ιδια μου την ζωη. Ακόμα και εαν συμφωνουσα με την αποψη της απομονωσης η της τιμωριας των υπευθυνων και πάλι συνειδητοποιησα οτι δεν ειχα το παραμικρο δικαίωμα να προστατεψω την ιδια μου την ζωη και το ιδιο το αμεσο περιβαλλον μου απο τις εμμεσες συνεπειες ενος τέτοιου πολέμου. Συνεπειες στον αερα που αναπνεω, συνεπειες στην αλλαγη των κλιματολογικων συνθηκων σε ολον τον πλανητη, συνεπειες στην τσεπη μου, συνέπειες στις εικονες που βλεπω στην τηλεοραση.
Υπαρχει ομως μια minimum επιλογη που εχω. Να αρνηθω να πληρωνω και να χρηματοδοτω ο ιδιος αυτους που ειναι υπευθυνοι! Εμμεσα; Ενδεχομενως ναι! Ελαχιστα; Σιγουρα ναι! Αρνουμαι λοιπον οποιαδήποτε κατανάλωση Αμερικανικων προιοντων η προιοντων που σχετιζονται με αμερικάνικες εταιρειες. Δεν θεωρω αυτην την προσωπικη μου κινηση σαν αρχη μιας σταυροφοριας! Θα μπορουσε εν δυναμει να προκυψει και να γινει. Αλλα μεχρι τότε μου δινει προσωπικη ικανοποιηση να το κανω! Στο κατω κατω της γραφης το υπαγορευει η στοιχειωδης αξιοπρεπεια μου.
Να το πω και αλλιως: φαινεται λογικό να πληρωνω ενα μαγαζι που εχει προιοντα που δεν με αφορουν και ενδεχομενως μου φαινονται και αντιαισθητικα;
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Οσοι πιστοι λοιπον προσελθετε! Ας αρχισει μια minimum εκστρατεια και οπου βγαλει! Απο 20 εως 30 Μαρτιου ας μην καταναλωσουμε κανενα Αμερικανικο προιον. Το μεγιστο που μπορει να επιτευχθει ειναι τουλαχιστον 10.000.000 ανθρωποι να στερησουν απο Αμερικανικες εταιρειες απο 2.5 ευρω για 10 ημερες (λιγο λιγοτερο απο 250.000.000 ευρω!). Τo ελαχιστο ειναι η προσωπικη ικανοποιηση που μπορει να παρει κανεις απο μια τετοια κινηση. (2,5 ευρω = 1 coca-cola και 1 malrlboro)
Αντικαταστηστε λοιπον η καταργηστε τα Αμερικανικα προιοντα που καταναλωνετε. Στειλετε αυτο το mail σε οσον κοσμο μπορειτε. Νομιζω μπορει να αποκτησει νοημα.
Καταργηστε την coca-cola και την pepsi-cola.
Αντικαταστηστε Ηβη, Fanta, και προιοντα που εμφιαλωνονται απο pepsi , coca cola κλπ (θα εκπλαγειτε για το ποσα ειναι), με αντιστοιχα ελληνικα η ευρωπαικα. Πχ ΕΨΑ, Καμπος Χιου, η και Γαλλικα, Γερμανικα κλπ.
Αντικαταστειστε Marlboro, Camel κλπ με ευρωπαικα η ντοπια τσιγάρα, τα Kellog’s με Alpen. Αντικαταστειστε BP, SHELL κλπ με αντιστοιχες Ελληνικες εταιρειες. Και οι Βρεττανοι εχουν μεριδιο ευθυνης!
Αντικαταστειστε τα Wendys και τα MacDonalds με τα Goodys. Ειναι ουτως η αλλως καλυτερα και κομψοτερα!
Οι πιο σκληροπηρυνικοι, μην αγοράζετε General Electric, Kelvinator κλπ. Και τα Miele, Bosch, Siemens μπορουν να παγωσουν εξισου καλα! Η για τους ακομα σκληροτερους, αντικαταστειστε τελος παντων τα παλια σας Cherokee η τις παλιες σας Buick με μια BMW, Mercedes η Jaguar. Και αυτα τα αυτοκινητα θα σας πανε στην δουλεια σας αξιοπρεπως!!
Πως γινεται η αρχη σε ολα αυτα;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAILΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Εαν αυτο το e-mail σταλει απο τον καθένα στον οποίο φτανει σε τουλαχιστον 5 παραλήπτες, τότε -θεωρητικα τουλαχιστον- σε 10 ημέρες θα έχει φτάσει στα χέρια 9.765.625 ανθρώπων. Και αυτο το τονιζω για να δειξω την δυναμικη που θα μπορουσε να εχει μια τετοια κινηση.
Υστερογραφα -και περισοτερο για να μην βιαστουν πολλοι αναλυτες -και μονον αναλυτες- να εντοπισουν τις πρακτικες η θεωρητικες η εννοιολογικες αντιφασεις η αδυναμιες του κειμενου η δυσκολιες εφαρμογης μιας τετοιας κινησης, θελω απλως να τονισω οτι ειναι μια προσωπικη αποφαση την οποια απλως κοινοποιω. Θεωρω οτι ειναι πολυ σημαντικοτερο και πιο ικανοποιητικο το να κανω αυτα που λεω παραπανω παρα το να τα συζηταω η να σπαω περιπτερα! '
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Ελα βρε Κώστα,δεν είπε κάτι τέτοιο ο mm55!!Εδω μιλάμε για 60 σελίδες για πολιτικά!!Αυτό που είπε είναι να μην προσβάλουμε και χρησιμοποιούμε προσωπικούς προσβλητικούς υπαινιγμούς!!
mm55
Το άρθρο είναι ομολογουμένως πολύ καλό, αλλά νομίζω ότι δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο φόρουμ με θέμα την αυτοκίνηση!Εεεεε??!!!
-
Έλα όμως που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι εφαρμόσιμο! Άσε που κάτι τέτοια e-mail πολλές φορές στέλνονται από spammers για να μαζεύουν τις e-mail διευθύνσεις των χρηστών του δικτύου, με σκοπό να τους ταράξουν μετά στις σκουπιδοδιαφημίσεις!
-
Αυτό που λέγαμε ότι στις ΗΠΑ ουσιαστικά δεν επιτρέπεται να ακουστεί στα ΜΜΕ (που, κατά τα άλλα, είναι 'αντικειμενικά') η αντίθετη άποψη... Θα το μεταφράσω στα Ελληνικά αργότερα.
FAIR-L
Fairness & Accuracy In Reporting
Media analysis, critiques and activismACTION ALERT:
In Iraq Crisis, Networks Are Megaphones for Official ViewsMarch 18, 2003
Network newscasts, dominated by current and former U.S. officials, largely exclude Americans who are skeptical of or opposed to an invasion of Iraq, a new study by FAIR has found.
Looking at two weeks of coverage (1/30/03-2/12/03), FAIR examined the
393 on-camera sources who appeared in nightly news stories about Iraq on ABC World News Tonight, CBS Evening News, NBC Nightly News and PBS's NewsHour with Jim Lehrer. The study began one week before and ended one week after Secretary of State Colin Powell's February 5 presentation at the U.N., a time that saw particularly intense debate about the idea of a war against Iraq on the national and international level.More than two-thirds (267 out of 393) of the guests featured were from
the United States. Of the U.S. guests, a striking 75 percent (199) were
either current or former government or military officials. Only one of
the official U.S. sources-- Sen. Edward Kennedy (D.-Mass.)-- expressed
skepticism or opposition to the war. Even this was couched in vague
terms: 'Once we get in there how are we going to get out, what’s the
loss for American troops are going to be, how long we're going to be
stationed there, what’s the cost is going to be,' said Kennedy on NBC Nightly
News (2/5/03).Similarly, when both U.S. and non-U.S. guests were included, 76 percent
(297 of 393) were either current or retired officials. Such a predominance of official sources virtually assures that independent and grassroots perspectives will be underrepresented. Of all official sources, 75 percent (222 of 297) were associated with either the U.S. or with governments that support the Bush administration's position on Iraq; only four out of those 222, or 2 percent, of these sources were skeptics or opponents of war.Twenty of the 297 official sources (7 percent) represented the
government of Iraq, while a further 19 (6 percent) represented other governments--mostly friendly to the U.S.-- who have expressed doubts or opposition to the U.S.'s war effort. (Another 34 sources, representing 11 percent of officials, were current or former U.N. employees. Although members of the U.N. inspection teams made statements that were both critical of Iraq's cooperation and supportive of further inspections, because of their official position of neutrality on the question of war they were not counted as skeptics.) Of all official sources, 14 percent (43 of 297) represented a position skeptical or opposed to the U.S. war policy.
(Sources were coded as skeptics/critics if either their statements or
their affiliations put them in that category; for example, all French
government officials were counted as skeptics, regardless of the
content of their quote.)The remaining 96 sources-- those without a current or former government
connection-- had slightly more balanced views; 26 percent of these
non-official sources took a skeptical or critical position on the war.
Yet, at a time when 61 percent of respondents in a CBS poll (2/5-6/03)
were saying that they felt the U.S. should 'wait and give the United
Nations and weapons inspectors more time,' only sixteen of the 68 U.S.
guests (24 percent) who were not officials represented such views.Half of the non-official U.S. skeptics were 'persons in the street';
five of them were not even identified by name. Only one U.S. source,
Catherine Thomason of Physicians for Social Responsibility, represented an
anti-war organization. Of all 393 sources, only three (less than 1 percent)
were identified with organized protests or anti-war groups.Overall, 68 sources, or 17 percent of the total on-camera sources,
represented skeptical or critical positions on the U.S.'s war policy--
ranging from Baghdad officials to people who had concerns about the
timing of the Bush administration's war plans. The percentage of skeptical sources ranged from 21 percent at PBS (22 of 106) to 14 percent at NBC
(18 of 125). ABC (16 of 92) and CBS (12 of 70) each had 17 percent skeptics.ACTION:
Please urge ABC, CBS, NBC and PBS to broaden the sources they rely on
in coverage of the Iraq crisis.CONTACT:
ABC World News Tonight
Phone: 212-456-4040
mailto:PeterJennings@abcnews.comCBS Evening News
Phone: 212-975-3691
mailto:evening@cbsnews.comNBC Nightly News
Phone: 212-664-4971
mailto:nightly@nbc.comPBS NewsHour with Jim Lehrer
Phone: 703-998-2150
mailto:newshour@pbs.orgAs always, please remember that your comments are taken more seriously if you maintain a polite tone. Please cc fair@fair.org with your correspondence.
----------
Please support FAIR by subscribing to our bimonthly magazine, Extra!
For more information, go to: http://www.fair.org/extra/subscribe.html .
Or call 1-800-847-3993.FAIR SHIRTS: Get your 'Don't Trust the Corporate Media' shirt today at
FAIR's online store: http://www.merchantamerica.com/fair/FAIR produces CounterSpin, a weekly radio show heard on over 130
stations in the U.S. and Canada. To find the CounterSpin station nearest you, visit http://www.fair.org/counterspin/stations.html .FAIR's INTERNSHIP PROGRAM: FAIR accepts internship applications for its
New York office on a rolling basis. For more information, see:
http://www.fair.org/internships.htmlFeel free to respond to FAIR ( fair@fair.org ). We can't reply to everything, but we will look at each message. We especially appreciate
documented examples of media bias or censorship. And please send copies of your email correspondence with media outlets, including any responses, to fair@fair.org .You can subscribe to FAIR-L at our web site: http://www.fair.org . Our
subscriber list is kept confidential.
FAIR
(212) 633-6700
http://www.fair.org/
E-mail: fair@fair.org -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έλα όμως που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι εφαρμόσιμο! Άσε που κάτι τέτοια e-mail πολλές φορές στέλνονται από spammers για να μαζεύουν τις e-mail διευθύνσεις των χρηστών του δικτύου, με σκοπό να τους ταράξουν μετά στις σκουπιδοδιαφημίσεις!Ειμαι τρομερά εναντιον του spamming και εγώ προσωπικά δεν προωθώ τέτοια email (για να μην μαζεύονται e-mail διευθύνσεις ), το συγκεκριμένο όμως είναι ιδέα κάποιου γνωστού μου και το παρέθεσα επειδή συμφωνώ με το περιεχόμενο του.
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Οσοι πιστοι λοιπον προσελθετε! Ας αρχισει μια minimum εκστρατεια και οπου βγαλει! Απο 20 εως 30 Μαρτιου ας μην καταναλωσουμε κανενα Αμερικανικο προιον. Το μεγιστο που μπορει να επιτευχθει ειναι τουλαχιστον 10.000.000 ανθρωποι να στερησουν απο Αμερικανικες εταιρειες απο 2.5 ευρω για 10 ημερες (λιγο λιγοτερο απο 250.000.000 ευρω!). Τo ελαχιστο ειναι η προσωπικη ικανοποιηση που μπορει να παρει κανεις απο μια τετοια κινηση. (2,5 ευρω = 1 coca-cola και 1 malrlboro)
Αντικαταστηστε λοιπον η καταργηστε τα Αμερικανικα προιοντα που καταναλωνετε. Στειλετε αυτο το mail σε οσον κοσμο μπορειτε. Νομιζω μπορει να αποκτησει νοημα.
Καταργηστε την coca-cola και την pepsi-cola.
Αντικαταστηστε Ηβη, Fanta, και προιοντα που εμφιαλωνονται απο pepsi , coca cola κλπ (θα εκπλαγειτε για το ποσα ειναι), με αντιστοιχα ελληνικα η ευρωπαικα. Πχ ΕΨΑ, Καμπος Χιου, η και Γαλλικα, Γερμανικα κλπ.
Αντικαταστειστε Marlboro, Camel κλπ με ευρωπαικα η ντοπια τσιγάρα, τα Kellog’s με Alpen. Αντικαταστειστε BP, SHELL κλπ με αντιστοιχες Ελληνικες εταιρειες. Και οι Βρεττανοι εχουν μεριδιο ευθυνης!
Αντικαταστειστε τα Wendys και τα MacDonalds με τα Goodys. Ειναι ουτως η αλλως καλυτερα και κομψοτερα!
Οι πιο σκληροπηρυνικοι, μην αγοράζετε General Electric, Kelvinator κλπ. Και τα Miele, Bosch, Siemens μπορουν να παγωσουν εξισου καλα! Η για τους ακομα σκληροτερους, αντικαταστειστε τελος παντων τα παλια σας Cherokee η τις παλιες σας Buick με μια BMW, Mercedes η Jaguar. Και αυτα τα αυτοκινητα θα σας πανε στην δουλεια σας αξιοπρεπως!!
Πως γινεται η αρχη σε ολα αυτα;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAILΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Εαν αυτο το e-mail σταλει απο τον καθένα στον οποίο φτανει σε τουλαχιστον 5 παραλήπτες, τότε -θεωρητικα τουλαχιστον- σε 10 ημέρες θα έχει φτάσει στα χέρια 9.765.625 ανθρώπων. Και αυτο το τονιζω για να δειξω την δυναμικη που θα μπορουσε να εχει μια τετοια κινηση.
Υστερογραφα -και περισοτερο για να μην βιαστουν πολλοι αναλυτες -και μονον αναλυτες- να εντοπισουν τις πρακτικες η θεωρητικες η εννοιολογικες αντιφασεις η αδυναμιες του κειμενου η δυσκολιες εφαρμογης μιας τετοιας κινησης, θελω απλως να τονισω οτι ειναι μια προσωπικη αποφαση την οποια απλως κοινοποιω. Θεωρω οτι ειναι πολυ σημαντικοτερο και πιο ικανοποιητικο το να κανω αυτα που λεω παραπανω παρα το να τα συζηταω η να σπαω περιπτερα! '
Η ΗΒΗ ανήκει στην 3Ε γνωστή εταιρεία για τις πολύ φιλικές της σχέσεις
με την CocaCola.Τα McDonalds στην Ελλάδα έχουν το 60% των προϊόντων τους από
Ελληνικές Εταιρίες. Αν θέλεις να μην τα δίνεις στους Αμερικάνους με
τα McDonalds απλά δεν παίρνεις CocaCola και δεν αγοράζεις τα διάφορα
παγωτά και milkshake.H JAGUAR ανήκει στον όμιλο FORD! Η Merc είναι κατά 49% αμερικάνικη
πιά. (Daimler-Chrysler Group).Αλλά το καλύτερο από όλα είναι να πάψουμε να αγοράζουμε PC (γιατί
μέσα όλα είναι INTEL ή AMD ή TRASMETA). Να καταργήσουμε δε και το
FORUM γιατί χωρίς το hardware τι να το κάνω το software (ρε σεις
moderators σε LINUX δεν το τρέχετε...). Αλλά όμως να πετάξω από
το LINUX ότι το Αμερικανικόν.... και μετά να δω τη δουλεύει....Ασε γιατί και BMW να αγοράζεις απλά χρηματοδοτείς τον επόμενο βρώμικο
πόλεμο στη Γιουκοσλαβία. Αν πάρεις Renault τότε χρηματοδοτείς μία
ακόμα Ρουάντα αν δε αγοράσεις Ιρακινό Πετρέλαιο κρατάς στην εξουσία
ένα στυγνό Δικτάτορα δημιουργήμα της ΕΣΣΔ που μετά με την άνοδο
των μουλάδων στο ΙΡΑΝ απέκτησε στρατηγική σημασία για τους Αμερικάνους
και δεν διστάζει να σκοτώνει κάθε έναν που του αντιστέκεται στη χώρα
του. Ααα να μην ξεχάσω βέβαια και το γεγονός ότι στη κόντρα μας με
την Τουρκία η πιο εχθρική χώρα στις Ελληνικές Θέσεις (πέρα των
Βρεττανών) είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!! χώρα που λατρεύει τις πολιτικές λύσεις
όταν είναι να θιγούν τα συμφέροντα της αλλά δεν διστάζει να σκοτώσει
χιλιάδες Σερβους για την υποστήριξη των ομοιδεατών Κροάτων.Όσο δε για τους ΓΑΛΛΟΥΣ δεν ξεχνώ τα κομμένα χέρια των Ελλήνων
που σκαρφάλωναν στα πλοία τους έξω από τη Σμύρνη όταν οι ΚΟΥΡΔΟΙ
του Μουσταφά Ριζά (ο Κεμάλ Αττατούρκ) έσφαζαν και βίαζαν.Να αγοράσουμε μήπως Ιταλικά προϊοντά?? Να ξεχάσουμε δηλαδή
την εχθρική της στάση στο Βορειο-Ηπειρωτικό και τη κατάληψη της
Κέρκυρας μετά το 1922.Face-it. Δεν μπορείς να κάνεις εμπαργκό σε τίποτα γιατί τίποτα δεν
είναι καθαρό. Οι περισσότερες πολυεθνικές είναι αυτό ακριβώς. Είναι
πιθανό να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην Marlboro Ευρωπαϊκές
εταιρίες ή σε European Brands να έχουν βάλει πόδι οι Αμερικανοί.....Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα
μας τάσσονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και αυτά και μόνον
έχουν σημασία. Αν για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της χώρας μου
πρέπει να σκοτώσω τότε θα το κάνω και με χαρά μου γιατί η ιστορία
με διδάσκει ότι κανείς ποτέ δεν έλαβε υπόψη τα δικά μας συμφέροντα
όποτε γιατί εμείς να ταχθούμε με τον οποιονδήποτε.Τώρα αν η στάση μας με την πλήρη μας υποταγή στο Ευρωπαϊκό
Διευθυντήριο (Γερμανία-Γαλλία) εξυπηρετεί τα μεσο-μακροπρόθεσμα
Ελληνικά Συμφέροντα αυτό θέλει ανάλυση. Αλλά μην ξεχνάμε ότι
στην Αμερική και στην Αυστραλία ζουν εκατομύρια Ελλήνες που με
τη σημερινή μας στάση τους εκθέτουμε ανεπανόρθωτα. Είναι βέβαιο
δε ότι η Αμερική θα τα ξαναβρεί με τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά
είναι ακόμα πιο βέβαιο ότι δεν θα μας ξεχάσει να μας επιστρέψει
τη 'χάρη'. Αυτό είναι η πολιτική. Τώρα κανείς δεν νομίζω να θέλει
πόλεμο ακόμα και τα γεράκια του Πενταγώνου αλλά έτσι η Κοντολίζα
νομίζει αυτά πράττει ο Μπους και δυστυχώς θα το πληρώσουν κάποιοι
αν και προσωπική μου γνώμη ένα φιλοδυτικό καθεστώς στο ΙΡΑΚ σε
μεσο-μακρόπροθεσμό ορίζοντα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο το
μέσο Ιρακινό από το καθεστώς του Στυγνού Δολοφόνου Εγκληματία
ΣΑΝΤΑΜ που τα τελευταία 10 χρόνια από την παράνομη εξαγωγή
πετρελαίου στη Τουρκία και μόνον αυτή έχει τσεπώσει 3.5 δις US$.Νομίζω ότι μία κοινωνία 2/3 (όπως κάποιοι λένε) είναι προτιμότερη
από μια κοινωνία του 1% (όπως είναι σήμερα το ΙΡΑΚ) αν και η
προθίστερα αναφερόμενη είναι χειρότερη από μια κοινωνία ισότητας
και του 100%.Δεν έχω στόχο να σε θίξω αλλά let's be realistic.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα
μας τάσσονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και αυτά και μόνον
έχουν σημασία. Αν για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της χώρας μου
πρέπει να σκοτώσω τότε θα το κάνω και με χαρά μου γιατί η ιστορία
με διδάσκει ότι κανείς ποτέ δεν έλαβε υπόψη τα δικά μας συμφέροντα
όποτε γιατί εμείς να ταχθούμε με τον οποιονδήποτε.παλι τη χασαμε τη μπαλα...
το κακο ειναι οτι αλλοι προωθουν αυτες τις ιδεες και αλλοι τις πληρωνουν -
Αγαπητέ christos.dimou νομίζω οτί καλό είναι να λαμβάνουμε το πνεύμα μιας τέτοιας επιστολής και όχι το γράμμα. Κανεις΄δεν είπε να κάνουμε μόνιμο εμπάργκο στα Αμερικάνικα προιόντα, άλλωστε έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις η διαπλοκή στις Βιομηχανίες έιναι παγκόσμιο γεγονός. Μπορείς όμως να κάνεις μία μικρή προσωπική αντίσταση για 10 μέρες σε κάτι που είναι καταφανες Αμερικάνικο όπως η Coca cola ή το Marlboro και να στερήσεις έστω 2,5 ευρώ από αυτές. Τώρα κανείς δεν είπε να βγεί κάποιος υπουργός και να το κάνει επίσημο ώστε να γίνει ζημιά στα ελληνικά συμφέροντα.
Στο κάτω κάτω της γραφής σαν πολίτης αυτού του παγκοσμιοποιημένου χωριού θέλω να στείλω ένα μύνημα προς τη κυβερνησή μου (την Αμερικάνικη εννοώ ) Προσωπικά ούτε αντιαμερικάνος είμαι ούτε παρωπίδες έχω όμως δε μπορώ να τρώω ότι μου δίνουν γιατί έτσι θα παραθρασυνθούν στο τέλος και θα έρθει και η σειρά μου. Μη ξεχνάς οτι οι πιο πολλές αυτοκρατορίες έπεσαν από την αλαζονεία τους και από το κόστος συντήρησης του Imperium άρα το οικονομικό ανέκαθεν τους πονούσε όλους από τις Μυκήνες στους Ρωμαίους και τώρα στους Αμερικάνους. -
clipΝα θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να γίνει με το θέμα των
Σκοπίων για τα Ολλανδικά προϊόντα και λοιπά προϊόντα με αποτέλε-
σμα την απειλή της Ε.Ε. για πάγωμα των κονδυλίων του τότε Π.Σ.Το αποτέλεσμα είναι γνωστό με τα Σκόπια.
Σήμερα προσωπικά και πάλι δεν βλέπω γιατί να κάνω embargo στα
προϊόντα από USA. Μπορώ σιωπηρά αν θέλω να σκεφτώ αν και κατά
πόσον η κατανάλωση ορισμένων προϊόντων μου είναι απαραίτητη.Για το τσιγάρο και την Coke θα σου συνιστούσα να τα κόψεις (αίντε
την COKE μία φορά την εβδομάδα) γιατί κάνουν κακό και για την
CocaCola υπάρχει έρευνα που τη συνδέει με την ανδρική ανικανότητα. -
-
Τώρα κανείς δεν είπε να βγεί κάποιος υπουργός και να το κάνει επίσημο ώστε να γίνει ζημιά στα ελληνικά συμφέροντα.Επειδή μάλλον δεν το είδες στο ξαναδείχνω. Με τα σκόπια είχε βγεί ο Σαμαράς και πρότρεψε το κόσμο για εμπάργκο αν θυμάσαι.
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες έχω κόψει το κάπνισμα αρκετό καιρό και προτιμώ την πορτοκαλάδα της ΕΨΑ από τον Βόλο. (Α υπάρχει και ΕΨΑ cola με λεμόνι για όσους ενδιαφέρονται)
-
http://www.asxetos.gr/free/diafora/war.pps
powerpoint
-
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
http://www.asxetos.gr/free/diafora/war.ppspowerpoint
http://www.asxetos.gr/free/diafora/war.pps
ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ LINK, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. -
Συμφωνώ με Χρήστος Δήμου. Αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος συμφερόντων και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
-
«Είναι πολύ πιθανόν, πράγματι,
ο Σαντάμ Χουσεΐν να έχει βιολογικά και χημικά όπλα. Τα είχε όμως από το 1980, όταν οι ΗΠΑ τον προμήθευσαν με άνθρακα και όταν η τότε κυβέρνηση της Βρετανίας του έκτισε τα εργοστάσια παραγωγής αυτών των όπλων. Πώς έγινε λοιπόν ξαφνικά τόσο επείγον να επέμβουμε τώρα για να αφοπλίσουμε μια στρατιωτική μηχανή που είναι εκεί, 20 χρόνια τώρα και που και εμείς βοηθήσαμε να δημιουργηθεί; Λέγεται ότι το Ιράκ είχε, όχι μήνες, αλλά 12 ολόκληρα χρόνια για ν' αφοπλιστεί και ότι εξαντλήθηκε πια η υπομονή μας. Κι όμως, περισσότερα από 30 χρόνια πέρασαν από τότε που βγήκε το ψήφισμα 242 του ΟΗΕ, το οποίο καλούσε το Ισραήλ να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Δεν είχαμε εκδηλώσει τότε, με τη συστηματική άρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί, την ίδια ανυπομονησία που δείχνουμε τώρα».
Απόσπασμα από τη δήλωση-παραίτησης του Ρόμπιν Κουκ, προχθές, στη Βουλή των Κοινοτήτων, στο Ουεστμίνστερ. Ηταν, λένε, μια ομιλία που θα μείνει στην Ιστορία.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Απόσπασμα από τη δήλωση-παραίτησης του Ρόμπιν Κουκ, προχθές, στη Βουλή των Κοινοτήτων, στο Ουεστμίνστερ. Ηταν, λένε, μια ομιλία που θα μείνει στην Ιστορία.Οντως. Ηταν μια ομιλία που, όταν τη διαβάσει κανείς, τα υπόλοιπα δικά μας σχόλια περιττεύουν. Οχι κάποιος τυχαίος αλλά ο επί 4 χρόνια Υπουργός Εξωτερικών της Μεγ. Βρετανίας, λέει τα πράγματα με το όνομά τους και καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό των οπαδών του πολέμου.
Να 'ναι καλά ο κ. Ρόμπιν Κουκ, όχι μόνο διότι αποδεικνύεται κύριος (να τον έβλεπαν λίγο κάποιοι δικοί μας πολιτικοί...) αλλά και γιατί μας γλυτώνει στο Forum από επαναλαμβανόμενες συζητήσεις.
ΙΜΗΟ, case closed.
Το αρχικό κείμενο εδώ
Και η προσπάθειά μου για μετάφραση (δικές μου παρατηρήσεις πάνω στη μετάφραση σε italics
Αυτή είναι η πρώτη φορά σε 20 χρόνια που απευθύνομαι στη Βουλή από τα πίσω έδρανα. Πρέπει να ομολογήσω πως είχα ξεχάσει πόσο καλύτερη είναι η θέα από εδώ.
Τα πιο θαυμάσια και ουσιαστικά από τα 20 ήταν τα 2 προηγούμενα, κατά τα οποία είχα το τεράστιο προνόμιο να υπηρετήσω τη Βουλή ως Κυβερνητικός Σύνδεσμος (δικός μου όρος, είναι ο βουλευτής - υπουργός εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, βλ. σχετικά και http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/a-z_of_parliament/h-l/82508.stm. Σημειωτέον πως, σε περίπτωση απουσίας του πρωθυπουργού από τη Βουλή, τον αναπληρώνει), και τα οποία ήταν ακόμα πιο θαυμάσια, κ. Πρόεδρε της Βουλής, από την ευκαιρία να συνεργαστώ στενά μαζί σας.
Συχνά χρειαζόταν, ως Κυβερνητικός Σύνδεσμος, να απαντώ σε κατηγορίες μέσω μιας δήλωσης η οποία ακολουθούσε μια συνέντευξη τύπου. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορώ να πω με πλήρη σιγουριά, πως δεν δόθηκε καμία συνέντευξη τύπου πριν από αυτή τη δήλωση. Διάλεξα να απευθυνθώ στη Βουλή πρώτα, σχετικά με το γιατί δεν μπορώ να υποστηρίξω έναν πόλεμο χωρίς διεθνή συμφωνία ή εσωτερική (εννοεί, εντός της Μεγ. Βρετανίας) υποστήριξη.
Ο παρών Πρωθυπουργός είναι ο πλέον επιτυχημένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στον καιρό μου. Ελπίζω πως θα συνεχίσει να είναι ο ηγέτης του Κόμματος μας, και πως θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένος. Δεν συμμερίζομαι και δεν θα διευκολύνω αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κρίση για να τον παραμερίσουν. Επικροτώ τις ηρωικές του προσπάθειες στο να επιτευχθεί δεύτερη απόφαση (από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ).
Δε νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος να εργαστεί καλύτερα από τον Υπουργό Εξωτερικών με στόχο την επίτευξη δεύτερης απόφασης στο Σ.Α.
Αλλά η ένταση και μόνο των προσπαθειών αυτών υπογραμμίζει πόσο σημαντικό ήταν να επιτύχουν.
Τώρα που απέτυχαν, δεν μπορούμε να υποκριθούμε πως το να φτάσουμε σε δεύτερη απόφαση δεν είχε σημασία.
Η Γαλλία δέχθηκε τις πρόσφατες ημέρες πλήθος σχολίων. Δεν είναι μόνο η Γαλλία που ζητά περισσότερο χρόνο για επιθεωρήσεις. Και η Γερμανία. Και η Ρωσία. Στην πραγματικότητα, δεν επιτύχαμε ποτέ ούτε καν το ελάχιστο δυνατό (συναίνεση, στο ΣΑ) για να 'περάσει' μια δεύτερη απόφαση.
Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε πως ο βαθμός διεθνούς εχθρότητας (νομίζω εννοεί, προς τις ΗΠΑ και τη Μεγ. Βρετανία) είναι το αποτέλεσμα του Προέδρου Σιράκ.
Η πραγματικότητα είναι πως ζητείται από τη Βρετανία να εμπλακεί σε ένα πόλεμο χωρίς συμφωνία κανενός από τα διεθνή σώματα των οποίων είμαστε ηγετικά μέλη - ούτε του ΝΑΤΟ, ούτε της ΕΕ, και τώρα, ούτε του ΣΑ
Το να καταλήξουμε σε μια τέτοια αδύναμη διπλωματική θέση είναι πολύ σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας.
Μόλις πριν ενός έτους, εμείς και οι ΗΠΑ είμασταν μέρος μιας συμμαχίας εναντίον της τρομοκρατίας, η οποία ήταν ευρύτερη και συνθετότερη από οτιδήποτε θα είχα ποτέ φανταστεί δυνατόν.
Η Ιστορία θα μείνει έκθαμβη μπροστά στους κακούς διπλωματικούς χειρισμούς που οδήγησαν τόσο γρήγορα στη διάλυση αυτής της πανίσχυρης συμμαχίας.
Οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν να πάνε μόνες τους, αλλά η Βρετανία δεν είναι υπερδύναμη.
Τα συμφέροντά μας υπηρετούνται καλύτερα, όχι μέσω μονομερούς δράσης, αλλά μέσω πολύπλευρης συμφωνίας και μιας παγκόσμιας τάξης που κυβερνάται από κανόνες.
Κι όμως, σήμερα, οι διεθνείς συμπράξεις που είναι οι πλέον σημαντικές για εμάς έχουν αδυνατίσει: η ΕΕ είναι διχασμένη. Το ΣΑ είναι σε αδιέξοδο.
Αυτές είναι βαριές απώλειες πολέμου σε έναν πόλεμο όπου δεν έχει ριχτεί ακόμα ούτε μια βολή.
Ακουσα κάποιους παραλληλισμούς ανάμεσα στη στρατιωτική δράση σε αυτή την περίπτωση και στη στρατιωτική δράση που ασκήσαμε στο Κόσοβο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την πολύπλευρη υποστήριξη που είχαμε για τη δράση μας στο Κόσοβο. Υποστηριζόταν από το ΝΑΤΟ. Υποστηριζόταν απο την ΕΕ. Υποστηριζόταν από κάθε έναν από τους 7 γείτονες της περιοχής (εννοεί στα Βαλκάνια). Η Γαλλία και η Γερμανία ήταν ενεργοί σύμμαχοί μας.
Ακριβώς επειδή δεν έχουμε καμία τέτοια υποστήριξη στην προκείμενη περίπτωση, ήταν τόσο σημαντικό να επιτύχουμε συμφωνία στο ΣΑ, ως την τελευταία ευκαιρία να επιδειχθεί διεθνής συμφωνία.
Η νομική βάση για τη δράση μας στο Κόσοβο ήταν η ανάγκη να απαντήσουμε σε μια επείγουσα και πιεστική ανθρωπιστική κρίση.
Η δυσκολία μας αυτή τη φορά για επίτευξη υποστήριξης, είναι πως ούτε η διεθνής κοινότητα, ούτε ο Βρετανικός λαός, έχουν πειστεί πως υπάρχει επείγουσα και πιεστική ανάγκη για αυτή τη στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ.
Το 'κατώφλι πολέμου' πρέπει πάντα να τίθεται ψηλά.
Κανείς από εμάς δεν μπορεί να προβλέψει τους θανάτους πολιτών από τον επερχόμενο βομβαρδισμό του Ιράκ, αν και η προειδοποίηση των ΗΠΑ, πως οι βομβαρδισμοί 'θα ταράξουν και θα συγκλονίσουν', κάνει πιθανό το ό,τι οι απώλειες θα ανέρχονται τουλάχιστον σε χιλιάδες.
Είμαι σίγουρος πως οι Βρετανοί στρατιώτες θα επιδείξουν επαγγελματικότητα και θάρρος. Ελπίζω πως όλοι θα επιστρέψουν.
Ελπίζω πως ο Σαντάμ, ακόμα και τώρα, θα εγκαταλείψει τη Βαγδάτη και θα αποτρέψει τον πόλεμο, αλλά δεν είναι σωστό να υποστηρίζει κανείς πως μόνο αυτοί που υποστηρίζουν τον πόλεμο υποστηρίζουν τα στρατεύματά μας. Είναι εντελώς εύλογο να υποστηρίζει κανείς τα στρατεύματά μας, ενώ ταυτόχρονα αναζητά μια λύση εναλλακτική της σύγκρουσης, που δεν θα θέσει τα στρατεύματα αυτά σε κίνδυνο.
Ούτε είναι δίκαιο να κατηγορεί κανείς αυτούς που ζητούν μεγαλύτερο χρόνο για τις επιθεωρήσεις, ότι δεν έχουνε εναλλακτική στρατηγική.
Επί 4 χρόνια ως Υπουργός Εξωτερικών ήμουν εν μέρει υπεύθυνος για τη Δυτική στρατηγική της απομόνωσης (εννοεί, ως προς το Ιράκ).
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, αυτή η στρατηγική κατέστρεψε περισσότερα όπλα από όσα στον πόλεμο του Κόλπου, διέλυσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιρακ και σταμάτησε τα προγράμματα πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς του Σαντάμ.
Η στρατιωτική δύναμη του Ιράκ είναι τώρα λιγότερη από το μισό από όσο ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου. Ειρωνικά, είναι επειδή οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιρακ είναι τόσο αδύναμες, που προχωρούμε στην εισβολή σε αυτό. Μερικοί υπέρμαχοι της σύγκρουσης υποστηρίζουν πως οι δυνάμεις του Σαντάμ είναι τόσο αδύναμες, με τόσο χαμηλό ηθικό, και τόσο κακά εξοπλισμένες, που ο πόλεμος θα τελειώσει εντός ολίγων ημερών.
Δεν μπορούμε να βασίσουμε τη στρατιωτική μας στρατηγική στην υπόθεση πως ο Σαντάμ είναι αδύναμος και ταυτόχρονα να δικαιολογούμε προληπτική δράση, υποστηρίζοντας πως είναι απειλή.
Το Ιράκ πιθανότατα δεν έχει όπλα μαζικής καταστροφής, με την κοινή έννοια του όρου -δηλαδή μία αξιόπιστη συσκευή δυνάμενη να στραφεί κατά μιας πόλης - στρατηγικού στόχου.
Πιθανότατα έχει βιολογικές τοξίνες και χημικά όπλα πεδίου μάχης, αλλά από το 1980, όταν εταιρίες των ΗΠΑ πούλησαν στο Σαντάμ άνθρακα και μετά η Βρετανική Κυβέρνηση ενέκρινε εργοστάσια χημικών και πυρομαχικών.
Γιατί είναι τώρα τόσο επείγον να αφοπλιστεί με στρατιωτική δράση ένα στρατιωτικό δυναμικό που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, και το οποίο εμείς βοηθήσαμε να δημιουργηθεί ?
Γιατί πρέπει να καταφύγουμε στον πόλεμο αυτή την εβδομάδα, τη στιγμή που η φιλοδοξία του Σαντάμ να ολοκληρώσει το εξοπλιστικό του πρόγραμμα εμποδίζεται από την παρουσία των επιθεωρητών του ΟΗΕ ?
Μόλις προ 2 εβδομάδων, ο Χανς Μπλιξ είπε στο ΣΑ πως οι κύριες ενέργειες αφοπλισμού θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν εντός μηνών.
Ακουσα να λέγεται πως το Ιράκ δεν είχε μόνο μήνες αλλά 12 χρόνια στα οποία θα μπορούσε να είχα αφοπλιστεί, και πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Και όμως, πάνε πάνω από 30 χρόνια που η απόφαση 242 του ΣΑ καλούσε το Ισραήλ να αποσυρθεί από τα Κατεχόμενα.
Δεν εκφράζουμε την ίδια ανυπομονησία με τη διαρκή άρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί.
Καλωσορίζω την ισχυρή προσωπική δέσμευση που ο Πρωθυπουργός έχει λάβει για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά ο θετικός ρόλος της Βρετανίας στη Μέση Ανατολή δεν επανορθώνει την ισχυρή αίσθηση αδικίας στο Μουσουλμανικό κόσμο, ως προς τους διαφορετικούς κανόνες για τους συμμάχους των ΗΠΑ απ΄ ό,τι για τον υπόλοιπο κόσμο.
Ούτε υποβοηθείται η αξιοπιστία μας από την εμφάνιση των συμμάχων μας στην Ουάσινγκτον να ενδιαφέρονται λιγότερο για τον αφοπλισμό από την αλλαγή του καθεστώτος του Ιράκ.
Αυτό εξηγεί γιατί οποιαδήποτε ένδειξη προόδου των επιθεωρήσεων αντιμετωπίζεται από την Ουάσινγκτον όχι με ικανοποίηση αλλά με επιφύλαξη: μειώνει τη δικαιολογία για τον πόλεμο.
Αυτό που με προβληματίζει τις προηγούμενες εβδομάδες είναι η υποψία πως αν οι εκλογές στη Φλόριδα είχαν καταλήξει απο την άλλη πλευρά και ο Αλ Γκορ είχε εκλεγεί, δεν θα χρειαζόταν τώρα να στείλουμε Βρετανικά στρατεύματα.
Οσο περισσότερο υπηρετώ εδώ (στη Βουλή), τόσο μεγαλύτερο σεβασμό έχω για την κοινή λογική και τη συλλογική σοφία του Βρετανικού λαού. Ως προς το Ιράκ, πιστεύω πως το κλίμα που κυριαρχεί στους Βρετανούς στέκει: δεν αμφιβάλλουν πως ο Σαντάμ είναι ένας βάρβαρος δικτάτορας, αλλά δεν έχουν πεισθεί πως είναι ένας σαφής και υπαρκτός κίνδυνος για τη Βρετανία.
Θέλουν να δωθεί μια ευκαιρία στις επιθεωρήσεις, και υποπτεύονται πως ωθούνται υπερβολικά γρήγορα σε σύγκρουση από μια κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα δικά της σχέδια.
Πάνω απ΄ όλα, δεν αισθάνονται άνετα με το να εμπλακεί η Βρετανία σε μια στρατιωτική περιπέτεια χωρίς μια ευρύτερη διεθνή συμμαχία και ενάντια στην εχθρότητα πολλών από τους παραδοσιακούς μας συμμάχους.
Από την αρχή της παρούσας κρίσης, έχω επιμείνει, ως Κυβερνητικός Σύνδεσμος, στο δικαίωμα της Βουλής να ψηφίσει για το αν η Βρετανία πρέπει να πάει στον πόλεμο.
Αποτελεί προσφιλές σχόλιο των αναλυτών, το ό,τι αυτή η Βουλή δεν καταλαμβάνει πλέον κεντρικό ρόλο στη Βρετανική πολιτική σκηνή.
Τίποτε δεν θα μπορούσε να δείξει καλύτερα πως σφάλουν, από να σταματήσει η Βουλή την αποστολή στρατευμάτων σε ένα πόλεμο που δεν έχει ούτε διεθνή συμφωνία ούτε εσωτερική υποστήριξη.
Σκοπεύω να ενωθώ αύριο το βράδυ με αυτούς που θα ψηφίσουν ενάντια σε στρατιωτική δράση τώρα. Για το λόγο αυτό, και μόνο για αυτό, και με βαριά καρδιά, παραιτούμαι από την κυβέρνηση.
-
Έγραψε...
-
Ο χρήστης filandos έγραψε:
Έγραψε...τι έγραψες;
(ή έπεσες θύμα του κουκ....)
-
Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι στο μοναδικό θέμα που δεν έχει ποστάρει ο Γαβριήλ είναι σε αυτό εδώ που δημιουργήθηκε από τον Kouk ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο .
Εχει γίνει ένα ολόκληρο forum σαλάτα, 5 θέματα έχουν ανοιχτεί΄είτε για τη συμπεριφορά του είτε για το πόλεμο και στο μόνο αρμόδιο για αυτά θέμα δεν έχει γίνει ούτε ένα ποστ από εκείνον, στα πλαστικά καρύδια το θεωρούσε πιο αρμόδιο να μας πει για την 'απελευθέρωση του Ιρακ'.
Επειδή κάπου σε αυτό τον χαμό είδα και τον ορισμό της λέξης προβοκάτσια και προβοκάρω σημαίνει ότι προκαλώ ώστε να δικαιολογήσω επερχόμενη ένταση και αντίποινα
ΓΕΝΙΚΩΣ!!!