-
lamprosdl wrote:
Δεν μπορεί να είναι αυτή η διάσταση. Και μάλιστασ αφού το πήρες μεταχειρισμένο μπορεί να την έκανε την παπαριά του ο προηγούμενος. Η διάσταση σου είναι σίγουρα 205/55/16. Ψάξε να βρεις ταμπελάκι με στοιχεία στις πόρτες η στο μάνουαλ .
Κι όμως η διάσταση 215/45/16 είναι η πλέον συνήθης σε Toledo και Rapid. Καλό είναι να μην μιλάς με τόση βεβαιότητα, όταν έχεις άγνοια...
Έχεις δίκιο στην διάσταση. Διάβασα λάθος το 2014 σε 2004 γιαυτό έβαλα και την αντίστοιχη παραπομπή. Όσο για το ύφος σου είναι αγενέστατο διότι κάνεις χαρακτηρισμούς ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει κάνει ένα λάθος στην ανάγνωση. Αλλά δεν είμαι ο μπαμπάς σου να σου μάθω τρόπους. Ότι πήρες , δίνεις....
-
Καλησπέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς σ'αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις ημέρες. Έχω ένα Seat Toledo του 2014, 1,6 ΤDI 105 PS. Το αγόρασα μεταχειρισμένο πέρυσι, διότι λόγω έλευσης παιδιού στην οικογένεια, ήθελα κάτι ευρύχωρο, πρακτικό και οικονομικό και το συγκεκριμένο ήταν εντός budget. Διαβάζοντας κριτικές τόσο στα ελληνικά όσο και σε βρετανικά σάιτ αξιολόγησης αυτοκινήτων το σημαντικότερο μείον του αυτοκινητου ήταν η σφιχτή ανάρτηση του και η οχι και τόσο άνετη βόλτα του εντός πόλης. Όντως η ανάρτηση είναι σφιχτή λόγω ημιάκαμπτου άξονα πίσω και χαμηλού προφίλ εργοστασιακών ελαστικών (215/45/2016) με αποτέλεσμα στους άθλιους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης να κοπανάει το αμάξι και γενικά να μην είναι πολύ ευχάριστη η βόλτα. Εθνική σε ταχύτητα όλα καλά, το αμάξι δεν έχει κλίσεις και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αλλά 80% της οδήγησης μου είναι εντός πόλης. Τώρα που λόγω της κατάστασης βρήκα χρόνο σκέφτομαι να αλλάξω τα αμορτισέρ σε κάτι πιο μαλακό σε αναζήτηση άνεσης. Το αμάξι έχει τα εργοστασιακά του ακόμη τα οποία, οπως με εμημερωσαν απο την αντιπροσωπεία,είναι Sachs. Υπάρχει κατι πιο μαλακό σε aftermarket από αυτά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Η καλύτερη λύση εργοστασιακές 16άρες από κάποιο μοντέλο που να ταιριάζει το καρέ. Συνήθως οι εργοστασιακές είναι σχετικά στενές (6,5άρες) και σηκώνουν και την διάσταση 185/55/16 που είναι ιδανική για οικονομία άνεση και εμφάνιση. Εγώ σε mitsubishi colt θα κάνω κάτι αντίστοιχο με τις εργοστασιακές 16άρες από 205/45/16 θα πάω σε 185/50/16. Οικονομία επιδόσεις άνεση εμφάνιση σε μία διάσταση.
-
Η καλύτερη λύση εργοστασιακές 16άρες από κάποιο μοντέλο που να ταιριάζει το καρέ. Συνήθως οι εργοστασιακές είναι σχετικά στενές (6,5άρες) και σηκώνουν και την διάσταση 185/55/16 που είναι ιδανική για οικονομία άνεση και εμφάνιση. Εγώ σε mitsubishi colt θα κάνω κάτι αντίστοιχο με τις εργοστασιακές 16άρες από 205/45/16 θα πάω σε 185/50/16. Οικονομία επιδόσεις άνεση εμφάνιση σε μία διάσταση.
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Και εγώ σε 50αρι προφίλ θα πάω μάλλον. 195/50/16 σε continental ecocontact6 (σχεδόν ίδια διάμετρο με τα ΟΕ 215/45/16 που έχει τώρα) που έχουν και μαλακη γόμα. 470 ευρώ. Ρώτησα επίσης την αντιπροσωπεία της SEAT εδώ για αμορτισέρ και για γνήσια μαμά μπρος πίσω και το κόστος βγαίνει 480 ευρω μαζι με εργασία ενώ για monroe original 310 ευρώ αντίστοιχα ( είμαι σίγουρος οτι θα βρώ και καλύτερη τιμή σε συνεργείο). Επ' ευκαιρία ρώτησα και για συνεμπλοκ το οποίο συνολικά έρχεται με εργασία, ευθυγράμμιση 180 ευρώ. Τα έβαλα κάτω και είμαι σε δίλημμα. Αν είναι να δώσω 1000+ για λάστιχα, αμορτισερ κλπ, γιατί να μη τα δώσω συν το αμάξι για να πάρω κάτι άλλο με πιο 'οικογενειακή' ανάρτηση; Σ αυτά τα λεφτά βρίσκω Astra j του 2013 εως 2015, c4 cactus η το χατσμπακ, παλιότερα insignia, passat, octavia, mondeo.... Δεν ξέρω... Όσο ασχολούμαι τόσο περισσότερο μπερδεύομαι.
-
lamprosdl wrote:
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Και εγώ σε 50αρι προφίλ θα πάω μάλλον. 195/50/16 σε continental ecocontact6 (σχεδόν ίδια διάμετρο με τα ΟΕ 215/45/16 που έχει τώρα) που έχουν και μαλακη γόμα. 470 ευρώ. Ρώτησα επίσης την αντιπροσωπεία της SEAT εδώ για αμορτισέρ και για γνήσια μαμά μπρος πίσω και το κόστος βγαίνει 480 ευρω μαζι με εργασία ενώ για monroe original 310 ευρώ αντίστοιχα ( είμαι σίγουρος οτι θα βρώ και καλύτερη τιμή σε συνεργείο). Επ' ευκαιρία ρώτησα και για συνεμπλοκ το οποίο συνολικά έρχεται με εργασία, ευθυγράμμιση 180 ευρώ. Τα έβαλα κάτω και είμαι σε δίλημμα. Αν είναι να δώσω 1000+ για λάστιχα, αμορτισερ κλπ, γιατί να μη τα δώσω συν το αμάξι για να πάρω κάτι άλλο με πιο 'οικογενειακή' ανάρτηση; Σ αυτά τα λεφτά βρίσκω Astra j του 2013 εως 2015, c4 cactus η το χατσμπακ, παλιότερα insignia, passat, octavia, mondeo.... Δεν ξέρω... Όσο ασχολούμαι τόσο περισσότερο μπερδεύομαι.
Δικαιολογημένη η αμφιβολία σου, αλλά ποιός σου υπογράφει ότι δεν θα χρειαστείς και σ' εκείνο (το 'καινούργιο') τα 1000+ για λάστιχα, αμορτισέρ κλπ, συν άλλα τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει το μεταχειρισμένο ενώ στο δικό σου ξέρεις αν χρειάζεται κάτι και τί.
-
harisma23 wrote:
Κι όμως η διάσταση 215/45/16 είναι η πλέον συνήθης σε Toledo και Rapid. Καλό είναι να μην μιλάς με τόση βεβαιότητα, όταν έχεις άγνοια...
Έχεις δίκιο στην διάσταση. Διάβασα λάθος το 2014 σε 2004 γιαυτό έβαλα και την αντίστοιχη παραπομπή. Όσο για το ύφος σου είναι αγενέστατο διότι κάνεις χαρακτηρισμούς ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει κάνει ένα λάθος στην ανάγνωση. Αλλά δεν είμαι ο μπαμπάς σου να σου μάθω τρόπους. Ότι πήρες , δίνεις....
Χαρακτηρισμούς δεν έκανα, γιατί δεν συνιστά χαρακτηρισμό το 'έχεις άγνοια'. Ούτε αγένεια έδειξα, γιατί απλώς δήλωσα το προφανές, ότι δηλαδή έδειξες άγνοια στο συγκεκριμένο θέμα.
Αντιθέτως εσύ με χαρακτήρισες αγενή, χωρίς να έχω προβεί σε καμία απολύτως αγένεια απέναντι σου. Λυπάμαι λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου για τους δικούς σου τρόπους, με τη διαφορά ότι εγώ έχω επιπλέον και δίκιο, εν αντιθέσει με σένα...
-
Λοιπόν παίδες έβαλα σήμερα τα kayaba ex... κάτι νομίζω στο corolla μου. Μην γελάσετε... Μιλάμε λες και οδηγώ άλλο αυτοκίνητο καμία σχέση αφού έτσι μου ρχεται να του ρίξω κάποια φραγκακια ακόμα και να το κρατήσω κάνα χρόνο ένα μισημισή και μετά να το χω για δεύτερο. Για δες χαρά μες στον κορωνοϊό.
-
Καλημέρα ,
Θέλω να αλλάξω αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος σε Peugeot 308 ,έχετε να μου προτείνετε κάποιον αξιόπιστο με ποιότητα στην εργασία του?
Ευχαριστώ, -
Καλημέρα ,
Θέλω να αλλάξω αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος σε Peugeot 308 ,έχετε να μου προτείνετε κάποιον αξιόπιστο με ποιότητα στην εργασία του?
Ευχαριστώ,Tον Δροσο στο Μενιδι. Δημοκρατιας 136. Πολυ καλος, λιγο φαρμακειο.
-
-
Πως το βλέπετε ; Πάει για άμεση αλλαγή ή να περιμένω να βγεί κι από την άλλη πλευρά; Ηλικία οχήματος 20 έτη.
Αλλάζεις και τα 2 και πας για ευθυγράμμιση μια και καλή. Φθηνά αναλώσιμα, φθηνή εργασία. Αλλά απαραίτητη η ευθυγράμμιση μετά την αλλαγή κάποιου. Οπότε κρίμα να την πληρώσεις δύο φορές .
Α και μονο επώνυμο μπαλάκι ,ούτε κατά διανοια κινεζικο. Είναι από τους πιο κρίσιμους συνδέσμους.
-
Καλά σαφώς αν πεις ότι θα αλλάξεις αλλάζεις και τα δύο, το θέμα είναι αν χρήζει άμεσης αντικατάστασης ή όχι. Από τη στιγμή όμως που άνοιξε νομίζω ότι καλό είναι να γίνει η αλλαγή.
Το αν είναι φθηνό αναλώσιμο ή όχι βέβαια πάντα εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Eγώ για τα επάνω θέλω 45€ έκαστο.
-
Εχω μια 4αδα bilstein b6 απο το μερσεντες.Ακομη και το μηκος να ταιριαζει με αυτα του golf ,ουτε σαν σκεψη μην τα βαλω πανω σωστα?
Τα δυο τα μπροστινα μετα απο τρελα χιλιομετρα κ οντας στην αποθηκη,πατωντας τα,διαπιστωσα οτι στην αρχη της διαδρομης ειναι 'νεκρα'.Τι βλαβη σημαινει αυτο?Ανακυκλωση ή γινονται λειτουργικα ευκολα κ ανεξοδα?Στην υπολοιπη διαδρομη δουλευουν αψογα,μονο στο πρωτο 0,5-1cm απο πληρες ανοιγμα το κανουν.Λαδια δεν εχασαν.Μπερδευομαι με το θεμα επισκευη,ακουω 20-30€ στο αμορτισερ,αλλα ακουω και 4-5 κατοσταρικα κομπλε,τι παιζει τελικα?
-
έχετε για τα αμορτισέρ Japko?
αξίζουν ή όχι;
για νορμάλ χρήση μιλάμε πάντα.. -
έχετε για τα αμορτισέρ Japko?
αξίζουν ή όχι;
για νορμάλ χρήση μιλάμε πάντα..Να προτιμας καταξιωμενους κατασκευαστες ανταλλακτικων, τα περισσοτερα λεφτα που δινεις τα παιρνεις πισω.
-
Πότε αλλάζουμε αμορτισέρ ; Πέρασα ΚΤΕΟ πρόσφατα αυτοκίνητο του 2006 με 163.000 χλμ και τους είπα να κοιτάξουν όλο το σύστημα διεύθυνσης (αμορτισέρ, σινεμπλοκ, μπαλάκια, αντιστρεπτική κλπ). Οι μετρήσεις είναι 78-79 μπροστά και 77-76 πίσω οπότε μου είπαν στο ΚΤΕΟ και στην αντιπροσωπεία πως δεν χρειάζεται αμορτισέρ. Βρήκα τα παρακάτω στο site της Koni και πράγματι δεν παρουσιάζουν τέτοια σημάδια ή συμπεριφορά στο δρόμο.
-
Σε τι αμάξι και που έχουν γίνει τα 163.000 χλμ?
-
Σε Suzuki Νέο Grand Vitara 4πορτο (η 3η έκδοση δηλαδή) στην Αθήνα από κέντρο προς Πεντέλη με χρήση Αττικής Οδού για εργασία και μια φορά στους δύο μήνες ταξίδια 300χλμ εθνική οδό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και λίγο χωματόδρομο για τα χωράφια και 4χ4 κίνηση μόνο εντός χωραφιών σε εύκολες καταστάσεις. Τους είπα να τα αλλάξω και μου είπαν φύλαξε τα λεφτά για αργότερα ! Πόσο αργότερα στα 200.000χλμ ή όταν κλείσουν 20ετία ;
-
Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των suv. Τα εξαρτήματα ειδικά της ανάρτησης είναι πιο ποιοτικά από κανονικά οχήματα.
Και γω tucson του 2006 έχω με 265.000 χλμ. Προληπτικά τα αλλάξα 100.000 τα μαμά και στα 250.000 ξανά χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα. Καθαρά για δική μου σιγουριά. Γενικά όμως συνεμπλοκ μπαλακια ακρομπαρα είναι αφθαρτα. Και το έχω πάει παντού το αμάξι.
Και σενα το βιταρα της εποχής εκείνης ηταν από τα τελευταία καλά με έμφαση στο εκτός δρόμου με ότι συνεπάγεται αυτό για την αντοχή των υλικών
-
cson Ποιά μάρκα έβαλες τις δύο φορές που άλλαξες αμορτισέρ και αν είδες διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο π.χ στροφές, απορρόφηση κραδασμών κλπ ; Έχεις άποψη αν αξίζει να πηγαίνει κανείς στα μοντέλα της Koni π.χ. Koni Heavy Track ή https://www.rellasamortiser.gr/el/suzuki-grand-vitara-2006-2014/62436--suzuki-grand-vitara-koni-special-active-2006-2014-8645-1174-8245-1175.html?cid=512 ή δεν αξίζουν τα διπλά λεφτά για την συνήθη χρήση του αυτοκινήτου που κάνουμε σε σχέση με τα KYB Excel-G ;
-
Υπαρχει αμορτισερ με υδραυλικο bumb stop στην αγορα, στα προτυπα της citroen;
Περί Αναρτήσεων