-
Μια και που το άλλο thread έχει καταληφθεί...
-
Το νέο τμήμα της Αττικής Οδού από τη λεωφόρο Μαραθώνος ως τη λεωφόρο Πεντέλης έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση! Τα έργα στο υπόλοιπο πλάτος του δρόμου είναι ακόμα στα χωματουργικά.
-
Στο σημείο αυτό το πρωί έσβησα τη μηχανή και περίμενα σχεδόν 5 λεπτά καθώς η κίνηση είχε σφηνώσει τελείως.
-
Τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την αύξηση στα διόδια. Ας τελειώσουν και τις δύο λωρίδες και μετά το συζητάμε.
-
Οι ανιχνευτές ραντάρ χτυπάνε σε όλο το μήκος της Αττικής οδού.
-
Τα ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στην Αττική οδό μου θυμίζουν αυτά που βρίσκεις στους αυτοκινητοδρόμους της Γαλλίας. Εκεί αν σταματήσετε στη βοηθητική λωρίδα για λίγη ώρα θα δείτε την οδική βοήθεια να έρχεται. Το ραντάρ επισημαίνει που είναι το σταματημένο αυτοκίνητο και ειδοποιεί το κέντρο.
-
-
-
Το νέο τμήμα της Αττικής Οδού από τη λεωφόρο Μαραθώνος ως τη λεωφόρο Πεντέλης έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση! Τα έργα στο υπόλοιπο πλάτος του δρόμου είναι ακόμα στα χωματουργικά.
-
Στο σημείο αυτό το πρωί έσβησα τη μηχανή και περίμενα σχεδόν 5 λεπτά καθώς η κίνηση είχε σφηνώσει τελείως.
-
Τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την αύξηση στα διόδια. Ας τελειώσουν και τις δύο λωρίδες και μετά το συζητάμε.
-
-
Τα ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στην Αττική οδό μου θυμίζουν αυτά που βρίσκεις στους αυτοκινητοδρόμους της Γαλλίας. Εκεί αν σταματήσετε στη βοηθητική λωρίδα για λίγη ώρα θα δείτε την οδική βοήθεια να έρχεται. Το ραντάρ επισημαίνει που είναι το σταματημένο αυτοκίνητο και ειδοποιεί το κέντρο.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω εκτός από αυτό για τα ραντάρ. Νομίζω οτι είναι καλό να παρακολουθείται η κίνηση και να απομακρύνονται έγκαιρα αυτοκίνητα που προκαλούν προβλήματα. Θεωρητικά και στην Περιφερειακή υπάρχει ένα σύστημα με κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας το οποίο όμως από όσο ξέρω δεν λειτουργεί
-
Είναι αλήθεια ή έχω την ψευδαίσθηση ότι η άσφαλτος της Αττικής Οδού είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από οποιαδήποτε άσφαλτο σε οποιονδήποτε άλλο αυτοκινητόδρομο ακόμα και στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου; Λέτε μετά από κανά δυο χρόνια να δούμε κι εκεί μπαλώματα;
-
Mπα, η Αττικη οδος δεν θα χρειαστει ποτε μπαλωμα γιατι απλουστατα με τις τιμες διοδιων που εχει δεν θα την παταει κανεις...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Mπα, η Αττικη οδος δεν θα χρειαστει ποτε μπαλωμα γιατι απλουστατα με τις τιμες διοδιων που εχει δεν θα την παταει κανεις...Και εκτός αυτού δεν θα δεις έργα ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΑΕΡΙΟ κλπ κλπ
-
Αν και ισως θα επρεπε να ανοιξω καινουργιο topic γι' αυτο το θεμα, πιστευω ειναι καλυτερα να μην γεμιζουμε το forum με topics με παραπλησιο θεμα.
Διοδια και αποστασεις στην Αττικη Οδο.
Προχθες θελοντας να επισκεφτω εναν φιλο μου στο Μαρουσι για να αποφυγω την κινηση της Κιφησιας (ή της Βεϊκου αν πηγαινα απο Γαλατσι) πηγα μεσω Εθνικης και στην συνεχεια Αττικης Οδου. Την Αττικη οδο την χρησιμοποιησα για 1 χλμ. περιπου. Ομως πληρωσα 1,8 ευρω (το ιδιο που πληρωσε καποιος ο οποιος πηγαινε στο αεροδρομιο). Σημερα διαβασα το ακολουθο αρθρο στο in.gr'Κοινό υπόμνημα οκτώ δημάρχων
Διόδια ανάλογα με τη διαδρομή στην Αττική οδό ζητούν οι δήμοι από το ΥΠΕΧΩΔΕ*Αθήνα: Χαμηλότερη τιμή διοδίων για μικρότερες διαδρομές στην Αττική Οδό ζητούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ με κοινή επιστολή τους οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ερυθραίας, Πεύκης και Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία την Τετάρτη, οι οκτώ δήμαρχοι αναφέρουν ότι με αυτή τη ρύθμιση ο νέος αυτοκινητόδρομος θα γίνει ελκυστικότρος για τους οδηγούς, και κατ' επέκταση θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία στο τοπικό οδικό δίκτυο, όπου αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα.
Το αίτημα για κλιμάκωση των διοδίων φαίνεται ότι ενστερνίζεται η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. Ωστόσο, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη σύμβαση της Αττικής Οδού, η κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από την κοινοπραξία να εξετάσει το ζήτημα.
Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, το πιθανότερο είναι η κλιμάκωση στην τιμή των διοδίων να τεθεί σε ισχύ μετά από την αποπεράτωση του έργου, που υπολογίζεται στα τέλη του έτους.*'
Μακαρι να υλοποιηθει το παραπανω σεναριο. Μηπως τελικα υπαρχουν και ανθρωποι που σκεφτονται λογικα σε αυτην την χωρα και με γνωμονα το συμφερον του πολιτη; Θα ηθελα να ακουσω αποψεις συνφορουμιστων!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
......................- Οι ανιχνευτές ραντάρ χτυπάνε σε όλο το μήκος της Αττικής οδού.- Τα ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στην Αττική οδό μου θυμίζουν αυτά που βρίσκεις στους αυτοκινητοδρόμους της Γαλλίας. Εκεί αν σταματήσετε στη βοηθητική λωρίδα για λίγη ώρα θα δείτε την οδική βοήθεια να έρχεται. Το ραντάρ επισημαίνει που είναι το σταματημένο αυτοκίνητο και ειδοποιεί το κέντρο.
μηπως εννοεις της καμερες κλειστου κυκλωματος τηλεορασης που χρησιμοποιουνται για την παρακολουθηση για λογους ασφαλειας των κλειστων αυτοκινητοδρομων τυπου ''αττικη οδος'' παγκοσμιως και οχι μονον;;;;;;;
τα ρανταρ δεν επισημαινουν τιποτα αλλο εκτος απο την ταχυτητα των κινουμενων οχηματων και εφ οσον αυτη ειναι μεγαλυτερη απο το πρωτοποθετημενο οριο που εχει επιλεξει ανα περιπτωση ο αρμοδιος [ η τροχαια στην συγκεκριμενη περιπτωση].
αυτα χωριζονται σε δυο κατηγοριες τα φορητα [τα γνωριζουμε απο τα μπλοκα τυπου πιστολιου η στηριζομενα σε βασεις στο εδαφος] τα οποια μπορει να εναι και φωτογραφικα [αυτα με τις βασεις εννοω].
και τα σταθερα που ειναι και φωτογραφικα και ειναι τοποθετημενα σε ειδικες υπερυψωμενες βασεις τυπου λεωφορειοδρομων η εθνικων οδων.φυσικα επειδη δεν εχω επισκευθει ακομα το νεο τμημα που παραδοθηκε προ ημερων στην κυκλοφορια επιφυλασσομαι μηπως και ειναι κατι νεο και δεν το γνωριζω.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
'Κοινό υπόμνημα οκτώ δημάρχων
Διόδια ανάλογα με τη διαδρομή στην Αττική οδό ζητούν οι δήμοι από το ΥΠΕΧΩΔΕΜακαρι να υλοποιηθει το παραπανω σεναριο. Μηπως τελικα υπαρχουν και ανθρωποι που σκεφτονται λογικα σε αυτην την χωρα και με γνωμονα το συμφερον του πολιτη; Θα ηθελα να ακουσω αποψεις συνφορουμιστων!
Η εύκολη απάντηση είναι 'πολύ σωστά, η τιμή των διοδίων πρέπει να είναι ανάλογη της απόστασης'. Εχω όμως ορισμένες απορίες:
ο Μήπως η Αττική Οδός δεν έχει σχεδιαστεί για να δέχεται αυτή τη 'μικρής απόστασης' κίνηση ? Υπενθυμίζω πως στα περισσότερα σημεία για τα οποία συζητάμε (μεταξύ Εθνικής και Γέρακα) έχει 2 λωρίδες + βοηθητική. Οπότε μήπως η τιμή των διοδίων είναι επίτηδες αυτή που είναι για να αποθαρρύνει αυτή την κίνηση, με αποτέλεσμα, αν λόγω των πολιτικών πιέσεων που αναφέρονται, η τιμή των διοδίων γίνει ανάλογη της απόστασης, πολύ γρήγορα να αχρηστευθεί ο ρόλος της ως περιφερειακή αρτηρία και καταλήξει ακόμα μία Μεσογείων ?
ο Οι δήμοι έχουν την υποδομή να δεχτούν την κίνηση εισόδου και εξόδου από την Αττική Οδό όταν συμβεί αυτό που ζητάνε ? Περιλαμβανομένης και της ουράς των αυτοκινήτων που θα περιμένουν στα διόδια ?
ο Οι δήμαρχοι που τα ζητάνε αυτά (πχ. του Αμαρουσίου), που ήταν και τι έκαναν όταν γέμισαν τους δήμους τους μονοδρομήσεις και απαγορεύσεις ?
Δεν θέλω να φανεί πως δεν μου φαίνεται λογικό τα διόδια ως συνάρτηση της απόστασης. Ομως δεν μου φαίνεται όσο προφανές φαίνεται στους δημάρχους...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Κοινό υπόμνημα οκτώ δημάρχων
Διόδια ανάλογα με τη διαδρομή στην Αττική οδό ζητούν οι δήμοι από το ΥΠΕΧΩΔΕΜακαρι να υλοποιηθει το παραπανω σεναριο. Μηπως τελικα υπαρχουν και ανθρωποι που σκεφτονται λογικα σε αυτην την χωρα και με γνωμονα το συμφερον του πολιτη; Θα ηθελα να ακουσω αποψεις συνφορουμιστων!
Η εύκολη απάντηση είναι 'πολύ σωστά, η τιμή των διοδίων πρέπει να είναι ανάλογη της απόστασης'. Εχω όμως ορισμένες απορίες:
ο Μήπως η Αττική Οδός δεν έχει σχεδιαστεί για να δέχεται αυτή τη 'μικρής απόστασης' κίνηση ? Υπενθυμίζω πως στα περισσότερα σημεία για τα οποία συζητάμε (μεταξύ Εθνικής και Γέρακα) έχει 2 λωρίδες + βοηθητική. Οπότε μήπως η τιμή των διοδίων είναι επίτηδες αυτή που είναι για να αποθαρρύνει αυτή την κίνηση, με αποτέλεσμα, αν λόγω των πολιτικών πιέσεων που αναφέρονται, η τιμή των διοδίων γίνει ανάλογη της απόστασης, πολύ γρήγορα να αχρηστευθεί ο ρόλος της ως περιφερειακή αρτηρία και καταλήξει ακόμα μία Μεσογείων ?
ο Οι δήμοι έχουν την υποδομή να δεχτούν την κίνηση εισόδου και εξόδου από την Αττική Οδό όταν συμβεί αυτό που ζητάνε ? Περιλαμβανομένης και της ουράς των αυτοκινήτων που θα περιμένουν στα διόδια ?
ο Οι δήμαρχοι που τα ζητάνε αυτά (πχ. του Αμαρουσίου), που ήταν και τι έκαναν όταν γέμισαν τους δήμους τους μονοδρομήσεις και απαγορεύσεις ?
Δεν θέλω να φανεί πως δεν μου φαίνεται λογικό τα διόδια ως συνάρτηση της απόστασης. Ομως δεν μου φαίνεται όσο προφανές φαίνεται στους δημάρχους...
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με ολα οσα αναφερεις και να προσθεσω μαλιστα μηπως οι δημαρχοι ολων αυτων των περιοχων θα επρεπε να κοιταξουν τα ναρκοπεδια που ονομαζουν δρομους (οποιος εχει προσπαθησει να παει Ηρακλειο, Μαρουσι κλπ απο την Κυμης ξερει πολυ καλα τι εννοω). Ο λογος που ξεκινησα αυτο το θεμα δεν ηταν για να αναδειξω την κατανοηση που δειχνουν ολοι αυτοι που αναφερονται στο αρθρο στις αναγκες του πολιτη αλλα για να δημιουργησω τον ακολουθο προβληματισμο (ισως θα επρεπε να ειμαι πιο παραστατικος οσον αφορα το υφος της ερωτησης): Το συγκεκριμενο προβλημα ειναι αμεσα αναγνωρισιμο απο οποιονδηποτε ανθρωπο με κοινη λογικη. Ομως υιοθετηθηκε η εσοδο-εισπρακτικη λυση ( ή αποτρεπτικη απο την χρηση του δρομου, οπως πολυ σωστα αναφερεις) λυση. Επισης μηπως η προταση των δημαρχων (η οποια ειναι καλοδεχουμενη) δεν εχει ως στοχο μονο την εξυπηρετηση του πολιτη, αλλα την παρουσιαση απο μερους τους εργου οσον αφορα την βελτιωση της ζωης των δημοτων τους; Ειμαι σιγουρος οτι θα μπορουσαν να ειχαν παρεμβει πριν αρχισουν να ισχυουν τα διοδια. Δεν το κανανε ομως (μηπως γιατι κανενας δεν θα το μαθαινε;). Και εντελει ποσο χρησιμος ειναι ενας αξιολογοτατος δρομος ο οποιος :
α) εχει πολυ ακριβα διοδια
β) σε αρκετα σημεια (και διορθωστε με αν κανω λαθος) δεν μπορει να υποστηριξει αυξημενη κινηση (ας θυμηθουμε τα μποτιλιαρισματα στον Κηφισο παρα το πλατος του δρομου)
γ) θα προκαλεσει μεγαλη επιβαρυνση στο παραπλευρο και καθετο δικτυο το οποιο σαφως δεν μπορει να τον υποστηριξειΔεν ειμαι μηδενιστης, απο αυτους που αποριπτουν τα παντα. Δεχομαι οτι η Αττικη Οδος μπορει να ανακουφισει την κυκλοφοριακη υποδομη του Λεκανοπεδιου και να αποτελεσει προτυπο?? για τους επομενους δρομους που θα κατασκευαστουν. Αναρωτιεμαι ομως γιατι ειναι τοσο δυσκολο σε αυτην την χωρα να παραδιδονται στον πολιτη ολοκληρωμενες λυσεις που θα βελτιωνουν την ζωη του χωρις 'ναι μεν αλλα'
-
να προσθέσω αυτό που βλέπω εγώ κάθε μέρα προσωπικά στην Μεταμόρφωση: απλά δεν υπάρχει ώρα που η έξοδος προς Εθνική να μην είναι φρακαρισμένη. Σκευτείτε πως αυτή η έξοδος χρησιμοποιείται από κάτοικους Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Πεύκης, (Ερυθραίας), κτλ για να γλιτώνουμε το 1,8 ευρώ και την ουρά στο ταμείο. Πιστεύω πως χρειάζεται η αναλογική χρέωση...
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
να προσθέσω αυτό που βλέπω εγώ κάθε μέρα προσωπικά στην Μεταμόρφωση: απλά δεν υπάρχει ώρα που η έξοδος προς Εθνική να μην είναι φρακαρισμένη. Σκευτείτε πως αυτή η έξοδος χρησιμοποιείται από κάτοικους Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Πεύκης, (Ερυθραίας), κτλ για να γλιτώνουμε το 1,8 ευρώ και την ουρά στο ταμείο. Πιστεύω πως χρειάζεται η αναλογική χρέωση...H ουρά στη συγκεκριμένη διασταύρωση δεν υπήρχε πιο πριν; Υπήρχε. Όσες φορές έχω ανέβει η κίνηση είναι φριχτή. Η αναλογική χρέωση δεν θα γίνει, γιατί ο σκοπός της Αττικής οδού ΔΕΝ είναι η τοπική κυκλοφορία. Το πολύ-πολύ δύο χρεώσεις: Ελευσίνα-Μεταμόρφωση και Μεταμόρφωση-Κορωπί.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Το αίτημα για κλιμάκωση των διοδίων φαίνεται ότι ενστερνίζεται η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. Ωστόσο, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη σύμβαση της Αττικής Οδού, η κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από την κοινοπραξία να εξετάσει το ζήτημα.'Μακαρι να υλοποιηθει το παραπανω σεναριο. Μηπως τελικα υπαρχουν και ανθρωποι που σκεφτονται λογικα σε αυτην την χωρα και με γνωμονα το συμφερον του πολιτη; Θα ηθελα να ακουσω αποψεις συνφορουμιστων!
Δεν νομίζω... ΑΦΟΥ πρώτα υπέγραψαν συμβάσεις που δεν τους επιτρέπουν να έχουν έλεγχο, μετά λένε κάτι να αλλάξει...
΅Εμ! Πρώτα την παντρεύεσαι, και ΜΕΤΑ θυμάσαι να ζητήσεις προίκα; -
Αγαπητοί φίλοι,
το thread αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να προσθέσω τις εξής τεχνικοοικονομικές επισημάνσεις:
α) Εαν θέλει κανείς να πάρει e-pass για να διασχίζει τα διόδια με αυτοματοποιημένο τρόπο ας ξέρει ότι αυτό που διαφημίζει η Αττική Οδός ως 0,9 ευρώ ανά πέρασμα σε πάνω από πενήντα διαδρομές, θα πρέπει να διατυπωθεί ως έξης (και αυτή είναι η πραγματικότητα):
- 1,5 ευρώ/ πέρασμα από 1-30 διαδρομές/μήνα
- 1,2 ευρώ/ πέρασμα από 31-50 διαδρομές/μήνα
- 0,9 ευρώ/ πέρασμα από 50 διαδρομές και άνω/μήνα
Αυτό σημαίνει ότι εαν κάποιος εργάζεται στο Μαρκόπουλο επί 22 εργάσιμες/μήνα, θα κάνει συνολικά, 44 περάσματα σε ένα μήνα και επομένως θα πληρώσει:
- 1,5 ευρώ/ πέρασμα επί 30 διαδρομές = 45 ευρώ
συν - 1,2 ευρώ/ πέρασμα επί 14 διαδρομές = 16,8 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 61,8/μήνα (ή 1,41 ευρώ/πέρασμα)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καληνύχτα λοιπόν στο 0,9 ευρώ/πέρασμα. Πόσοι είναι αυτοί που θα περάσουν πάνω από 50 φορές τον μήνα τα διόδια της Αττικής ? Κι ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί που τα περνούν, ακόμα κι αυτοί κλιμακωτά θα χρεώνονται, σύμφωνα με τον πραπάνω τρόπο υπολογισμού.
Είναι μελετημένοι τελικά οι μάγκες που έφτιαξαν τον τρόπο υπολογισμού των διοδίων για το e-pass.
Όχι βέβαια ότι δεν είναι καλύτερο να πληρώνεις μεσοσταθμικά 1,41 έναντι 1,8 !!!β) Προς ενημέρωση όλων μας, και μετά από ενημέρωση συναδέλφου που πήγε και αυτός να πάρει το e-pass και συμπτωματικά έπεσε επάνω σε κάποιον υπεύθυνο της Αττικής Οδού σε κρίση ειλικρίνειας, η Αττική Οδός έχει το δικαίωμα από την σύμβαση που έκανε με το κράτος να αυξήσει οποτεδήποτε θελήσει τα διόδια από 1,8 σε 2,8 (το 2,8 είναι και το τελικό πλαφόν από την σύμβαση).
Σχόλια επί των παραπάνω ???
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,το thread αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να προσθέσω τις εξής τεχνικοοικονομικές επισημάνσεις:
α) Εαν θέλει κανείς να πάρει e-pass για να διασχίζει τα διόδια με αυτοματοποιημένο τρόπο ας ξέρει ότι αυτό που διαφημίζει η Αττική Οδός ως 0,9 ευρώ ανά πέρασμα σε πάνω από πενήντα διαδρομές, θα πρέπει να διατυπωθεί ως έξης (και αυτή είναι η πραγματικότητα):
- 1,5 ευρώ/ πέρασμα από 1-30 διαδρομές/μήνα
- 1,2 ευρώ/ πέρασμα από 31-50 διαδρομές/μήνα
- 0,9 ευρώ/ πέρασμα από 50 διαδρομές και άνω/μήνα
Αυτό σημαίνει ότι εαν κάποιος εργάζεται στο Μαρκόπουλο επί 22 εργάσιμες/μήνα, θα κάνει συνολικά, 44 περάσματα σε ένα μήνα και επομένως θα πληρώσει:
- 1,5 ευρώ/ πέρασμα επί 30 διαδρομές = 45 ευρώ
συν - 1,2 ευρώ/ πέρασμα επί 14 διαδρομές = 16,8 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 61,8/μήνα (ή 1,41 ευρώ/πέρασμα)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καληνύχτα λοιπόν στο 0,9 ευρώ/πέρασμα. Πόσοι είναι αυτοί που θα περάσουν πάνω από 50 φορές τον μήνα τα διόδια της Αττικής ? Κι ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί που τα περνούν, ακόμα κι αυτοί κλιμακωτά θα χρεώνονται, σύμφωνα με τον πραπάνω τρόπο υπολογισμού.
Είναι μελετημένοι τελικά οι μάγκες που έφτιαξαν τον τρόπο υπολογισμού των διοδίων για το e-pass.
Όχι βέβαια ότι δεν είναι καλύτερο να πληρώνεις μεσοσταθμικά 1,41 έναντι 1,8 !!!β) Προς ενημέρωση όλων μας, και μετά από ενημέρωση συναδέλφου που πήγε και αυτός να πάρει το e-pass και συμπτωματικά έπεσε επάνω σε κάποιον υπεύθυνο της Αττικής Οδού σε κρίση ειλικρίνειας, η Αττική Οδός έχει το δικαίωμα από την σύμβαση που έκανε με το κράτος να αυξήσει οποτεδήποτε θελήσει τα διόδια από 1,8 σε 2,8 (το 2,8 είναι και το τελικό πλαφόν από την σύμβαση).
Σχόλια επί των παραπάνω ???
Φιλικά,
Δύο σχόλια μια που πήρα χτές το e-pass.
Πρώτον : Εκτός απο την χρέωση είναι για μένα βασικό πλεονέκτημα το να μην περιμένω. Χτές το πρωί στα διόδια της Μεταμόρφωσης είχε φτιαχτεί μια αρκετά μεγάλη ουρα (κάλυπτε περίπου το μισό μήκος της εισόδου στην Αττική Οδό). Με το e-pass περνάς απο την αποκλειστική λωρίδα και τελείωσες.
Δεύτερον: To e-pass δεν συναρτάται με ένα αποκλειστικά αυτοκίνητο. Άρα θεωρητικά, μπορείς να πάς στη δουλειά σου και να το δώσεις σε ένα συνάδελφο που θέλει μετά αυτός να μπεί στην Αττική Οδό και μετα να στο φέρει και ούτω καθ'εξής.Άρα μπορείς να περάσεις (θεωρητικά πάλι) τις 50 διαδρομές.Αυτό που δεν ξέρω (αλλά θα είχε πλάκα να το δοκιμάσει κάποιος) είναι το εξής σενάριο:
Περνάς τα διόδια, σταματάς στην άκρη, βγάζεις το e-pass απο τ'αμάξι και το δίνεις στον κολλητό σου που σε ακολουθεί!! Αυτός στον επόμενο και πάει λέγοντας. Μόνο που φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα με πιάνουν τα γέλια!!
-
Για να μην κάνω quote το μήνυμα και τρώω χώρο μπαίνω κατευθείαν στο θέμα του e-pass.
Το έχει φίλος μου, και από όσο κατάλαβα πληρώνεις κάτι για να το πάρεις. Δεν κατάλαβα αν πληρώνεις εφάπαξ, ή μηνιαίο πάγιο.
-Όμως μπορείς να το βάλεις στα έξοδά σου και να μην φορολογηθείς για το ποσόν αυτό, αφού στο τέλος του μήνα έρχεται λογαριασμός, σε αντίθεση με την απόδειξη.
-Επίσης γλιτώνεις αρκετά σε βενζίνη στο σταμάτα - ξεκίνα και περίμενε στην ουρά για τα διόδια. Αυτά τα λεφτά απλούστατα τα ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ.
-ΔΕΝ μπορείς να σταματήσεις και να το δώσεις στο πίσω αμάξι, αφού τότε θα έχει καταγράψει δύο εισόδους χωρίς ενδιάμεση έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, άρα άτοπο, άρα θα σου κόψουν τα οπίσθια φαντάζομαι!
-Αν το δανείσεις σε φίλο σου, που θα ξέρεις πόσες φορές πέρασε αυτός από τα διόδια για να του ζητήσεις τα αντίστοιχα λεφτά; Ή θα του κάνεις χάρισμα την κούρσα; Τότε θα σου έρθει ακριβά το e-pass...
Γενικά τέτοια συστήματα βολεύουν αν χρησιμοποιείς συχνά τον αυτοκινητόδρομο, και θα έχουν μεγαλύτερο νόημα αν δουλέψουν με κοινό λογαριασμό σε όλα τα διόδια της Ελλάδος, και από εκεί να παίρνει κάθε αυτοκινητόδρομος όσα του αντιστοιχούν. Έστσι γίνεται στην Ιταλία, και πολλοί φορτηγατζήδες είχαν τέτοιο σύστημα και κέρδιζαν αρκετό χρόνο σε σχέση με εμάς τους υπόλοιπους.
Επίσης ο λόγος που η Αττική Οδός δεν πήγε (ακόμα) τα διόδια στα 2,8 ευρώ είναι πως αν το κάνει τόσο γρήγορα θα μαζευτεί ΠΟΛΥΣ εξαγριωμένος κόσμος και η περιοχή θα γίνει όπως στην προ χωματουργικών μορφή της!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για να μην κάνω quote το μήνυμα και τρώω χώρο μπαίνω κατευθείαν στο θέμα του e-pass.Το έχει φίλος μου, και από όσο κατάλαβα πληρώνεις κάτι για να το πάρεις. Δεν κατάλαβα αν πληρώνεις εφάπαξ, ή μηνιαίο πάγιο.
Εχεις δίκιο κι εγώ φταίω που δεν το ανέφερα. Το e-pass είναι συνδρομητικό με κόστος συνδρομης 3 Ευρώ το μήνα
->Επίσης γλιτώνεις αρκετά σε βενζίνη στο σταμάτα - ξεκίνα και περίμενε στην ουρά για τα διόδια. Αυτά τα λεφτά απλούστατα τα ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ.
Ακριβώς..Εφόσον βέβαια δεν το παρουν πολλοί οπότε θα σχηματίζεται ουρα κι εκεί.
->-ΔΕΝ μπορείς να σταματήσεις και να το δώσεις στο πίσω αμάξι, αφού τότε θα έχει καταγράψει δύο εισόδους χωρίς ενδιάμεση έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, άρα άτοπο, άρα θα σου κόψουν τα οπίσθια φαντάζομαι! .
Μα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμφανής τρόπος να καταγράψει την έξοδο σου..καταγράφει μόνο την είσοδο απ'οτι κατάλαβα.Η είσοδος γίνεται απο ειδικής λωρίδα και στις εξόδους δεν είναι πουθενά εμφανής η τοποθέτηση καταγραφικού
-->Αν το δανείσεις σε φίλο σου, που θα ξέρεις πόσες φορές πέρασε αυτός από τα διόδια για να του ζητήσεις τα αντίστοιχα λεφτά; Ή θα του κάνεις χάρισμα την κούρσα; Τότε θα σου έρθει ακριβά το e-pass....
Άλλο ένα που ξέχασα..καθώς είναι συνδρομητικό στο τέλος του μήνα σου έρχεται ταχυδρομικά αναλυτική κατάσταση, όπως μου είπαν. Άρα μπορείς να κάνεις ένα απολογισμό των διελεύσεων. Αφού δώ την πρώτη κατάσταση θα ξέρω και περισσότερα
-
Με μηνιαίο πάγιο 3 ευρώ, αν κάνεις 44 περάσματα που είπαμε πριν (έστω 60, 2 τη μέρα), τότε έχεις 5 λεπτά επιπλέον στο κάθε πέρασμα, από το πρώτο κιόλας πέρασμα... Κακό...
Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει καταγραφικό εξόδου, αφο΄ύ όπου και να βγείς τα ίδια πληρώνεις!! Πάντως στην Ιταλία που το έχουν πάρα πολλοί, ακόμα και στο μονίμως με κίνηση Μιλάνο δεν χρειάζεται να σταματήσεις... Απλά τα φορτηγά έεκοβαν στα 30-40 χ.α.ώ....
Στο τέλος του μήνα σου έρχεται αναλυτική κλατάσταση, αλλά για να θυμάσαι σε ποιον φίλο σου αντιστοιχεί το κάθε πέρασμα, πρέπει και εσύ να κρατάς αναλυτική κατάσταση πότε το δάνεισες και που... Εκτός αν το δώσεις στον υπάλληλό σου, στον οποίο θα έδινες ούτως ή άλλως τα χρήματα, οπότε και το περνάς στην εταιρεία.
Βολεύει, αλλά επαγγελματίες μόνο... Ταξιτζήδες, μεταφορείς, και όσους τους συμφέρει να δώσουν 3 ευρώ το μήνα, αλλά να τα βάλουν στα έξοδά τους.
-
Σήμερα το πρωί πέρασα μισή ώρα ακίνητος, στο στενό μετά το Γέρακα.
Ωραία.
ΠΡ
Αττική Οδός