-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
'Εχεις δίκιο τα 195/60/15 (185/65/15 σε πιο φτηνη έκδοση)που φοράει κανονικά είναι μια χαρά ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση.Επίσης είναι και πολύ άνετα χωρίς ίχνος 'χτυπήματος'.
Θα μπορούσα να πω για την 147(με αυτούς τους τροχούς) πως είναι ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ανάμεσα σε κράτημα και άνεση!Symfwnw apolyta.
Alla sigoura ta 16aria to kanoun poio omorfo.
Σωστός συμφωνώ και επαυξάνω.
** Προσοχή**Στις οδηγίες του αυτοκινήτου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τα μοντέλα που φορούν ζάντες 16 και 17 ιντσών δεν μπορούν να τοποθετηθούν αλυσίδες
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
'Εχεις δίκιο τα 195/60/15 (185/65/15 σε πιο φτηνη έκδοση)που φοράει κανονικά είναι μια χαρά ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση.Επίσης είναι και πολύ άνετα χωρίς ίχνος 'χτυπήματος'.
Θα μπορούσα να πω για την 147(με αυτούς τους τροχούς) πως είναι ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ανάμεσα σε κράτημα και άνεση!Έχεις δίκιο, κι εγώ με τα 15αρια την πήρα μετά από πολύ σκέψη και 4 test drive (2 με 15αρια και 2 με 16αρια). Όντως 'κοπανούσε' λίγο. Τώρα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Και δεν τα λέφτα, Άγη, 80.000 ήταν η διαφορά, αμελητέα για τα συνολικά που δίνεις.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Θα μπορούσα να πω για την 147(με αυτούς τους τροχούς) πως είναι ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ανάμεσα σε κράτημα και άνεση!Έχεις δίκιο, κι εγώ με τα 15αρια την πήρα μετά από πολύ σκέψη και 4 test drive (2 με 15αρια και 2 με 16αρια). Όντως 'κοπανούσε' λίγο. Τώρα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Και δεν τα λέφτα, Άγη, 80.000 ήταν η διαφορά, αμελητέα για τα συνολικά που δίνεις.
80000 einai 80000, kai to autokinito htan arketa akribo to start with.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχεις δίκιο, κι εγώ με τα 15αρια την πήρα μετά από πολύ σκέψη και 4 test drive (2 με 15αρια και 2 με 16αρια). Όντως 'κοπανούσε' λίγο. Τώρα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Και δεν τα λέφτα, Άγη, 80.000 ήταν η διαφορά, αμελητέα για τα συνολικά που δίνεις.
Αν θυμάμαι καλά σε άλλο post σου είχες γράψει πως σκέφτεσαι για πούλημα (λόγω οικογένειας-χώρων).
Για να σε μεταπείσω θα σου πω να αριθμήσεις τις φορές ανα έτος που θα γεμίσει το αυτοκίνητο τίγκα με ΟΛΗ την οικογένεια και τις αποσκευές.Αυτές δεν θα'ναι πάνω από 3-4 το πολύ.Αξίζει τον κόπο να την πουλήσεις(και να χάσεις αρκετά χρήματα) γι'αυτό το λόγο?
Στο κάτω-κάτω αγοράζεις τις όμορφες 'ντιζαινάτες' μπάρες της Alfa πετάς πάνω μία όμορφη αεροδυναμική μπαγκαζιέρα(που είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο ευρύχωρο πορτμπαγκαζ).Να σου πω πως φίλος μου με 2 παιδιά(2 και 4 ετών)έχει ακόμα ένα 106GTi(εντάξει όχι για πολύ ακόμα) .......είναι και το χρυσαφί...!
Εγώ μίλησα......ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ...!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά σε άλλο post σου είχες γράψει πως σκέφτεσαι για πούλημα (λόγω οικογένειας-χώρων).
Για να σε μεταπείσω θα σου πω να αριθμήσεις τις φορές ανα έτος που θα γεμίσει το αυτοκίνητο τίγκα με ΟΛΗ την οικογένεια και τις αποσκευές.Αυτές δεν θα'ναι πάνω από 3-4 το πολύ.Αξίζει τον κόπο να την πουλήσεις(και να χάσεις αρκετά χρήματα) γι'αυτό το λόγο?
Στο κάτω-κάτω αγοράζεις τις όμορφες 'ντιζαινάτες' μπάρες της Alfa πετάς πάνω μία όμορφη αεροδυναμική μπαγκαζιέρα(που είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο ευρύχωρο πορτμπαγκαζ).Να σου πω πως φίλος μου με 2 παιδιά(2 και 4 ετών)έχει ακόμα ένα 106GTi(εντάξει όχι για πολύ ακόμα) .......είναι και το χρυσαφί...!
Εγώ μίλησα......ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ...!
Δεν έχω πεί ότι το έχω αποφασίσει, μόνο το σκέφτομαι. Άλλωστε δεν το έχω ούτε χρόνο, θα χάσω σίγουρα χρήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το έχω απολαυσει ακόμη πολύ καλά με κάτι εγκυμοσύνες και γέννες.
Επίσης για συνάντηση φορουμαλφιστι είμαι μέσα.... -
Αχα βλεπω εβαλα φωτια στο topic. To συγκεκριμενο αυτοκινητο (οπως και ολες τις Alfa) δεν πρεπει να το πουλησεις αν δεν το χορτασεις. Καποιος που αγοραζει την 147 γνωριζει οι χωροι της ειναι λιγο προβληματικοι. Ομως μεταφερει τεσσερα ατομα (με λιγες αποσκευες) πολυ ανετα. Και βεβαια υπαρχει η (ακριβη δυστυχως) λυση των μπαρων οροφης-μπαγκαζιέρας που λυνει και αυτο το προβήμα. Οι 16αρες ζαντες (με το 55αρι προφιλ) οντως δεν ειναι οι καταλληλοτερες για τους ελληνικους δρομους, αλλα ειναι τοσο ομορφες οι ατιμες που νομιζω δεν τιθεται ζητημα επιλογης. Οταν πηγα να το παραγγειλω το πρωτο πραγμα που ειπα στον πωλητη ηταν θελω τις 16αρες της διλιτρης (και 80000 δεν ειναι τιποτα, ειναι σαν να αγοραζεις το εργο τεχνης ημιτελες, εγω το συμπληρωσα και με ηλιοροφη). Οσον αφορα τηνσυγκεντρωση των Alfisti δεν εχω δει ακομα αθροα συμμετοχη. Που ειστε ρε παιδια??? Μεχρι στιγμης εχω μετρησει 2 ή τρεις συμμετοχες. Αντε να μαζευτουμε περισσοτεροι,να βγουμε στον δρομο και να τους κουφανουμε ολους. Agisd υποψιαζομαι οτι μαλλον δεν θα μπορεσεις να συμμετασχεις ή μηπως μπορεις?
-
Εμένα πάντως οι 15άρες μου δίνουν την αίσθηση ότι το αμάξι θέλει να πάει παραπάνω αλλά δεν το αφήνουν τα ελαστικά. Προσωπικά μου φαίνεται ότι το 60άρι προφίλ λυγίζει αρκετά όσο κι αν παίζω με τον αέρα γι'αυτό και πήρα 16άρες τις οποίες και θα τοποθετήσω μέσα στην βδομάδα.
Όσο για συνάντηση εγώ είμαι μέσα αρκεί να γίνει από Λαμία και πάνω αφού μένω Θεσσαλονίκη. -
κόλαση η υπόθεση με τις αλυσίδες, ο απατεώνας ο πωλητής μου είχε πει πως οι 16άρες έπαιρναν αλυσίδες [άσε το πως θα μου τις πούλαγε με έκπτωση], μέχρι που το πήρα και διάβασα τα... μαντάτα στις οδηγίες. Το κακό είναι ότι ανεβαίνω σε χιονοδρομικά κέντρα κάθε βδομάδα και θα μου πάει ο κούκος αϊδόνι για spikes.
αλλά να προσθέσω, πως το αμάξι δεν θα το έπαιρνα χωρίς 16άρες. Όπως έλεγε τύπος σε review, '16' alloys for this car are a must'.
για συνάντηση, χμ, φαντάζομαι μπορώ κι εγώ, αλλά no pedal to the metal... δεν κάνει ακόμα
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
βεβαια υπαρχει η (ακριβη δυστυχως) λυση των μπαρων οροφης-μπαγκαζιέρας που λυνει και αυτο το προβήμα.230 ευρώ... άσε, ξενέρωσα με που το άκουσα [και 70 λέει το εξάρτημα του σκι... βρε όχι, δεν το 'χετε υπολογισμένο το 300άρι !]. Ρίχνουμε καθίσματα και πράγματα αγκαλιά... να μου λείπει το βύσινο.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
230 ευρώ...
...χωρίς το ΦΠΑ....
-
χαιρετω τους αλφιστες,και εγω ιδιοκτητης 147 120 με τις 15αρες ομως.με τα goodyear που εχει πανω απτη μαμα του και το 60αρι προφιλ το λαστιχο λυγιζει στα πλαινα πολυ ευκολα.εχω βρει 16αρες αλλα τις δικες μου δεν βλεπω να τις πουλαω...εκτος κιαν αλλα λαστιχα,πχ τα εχαλτο δεν παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα.γιωργο-αλφιστα τι λαστιχα εχεις εσυ?ρε τρελε παλι για λαμια εισαι???
κατα ταλλα περασα τα 30000χλμ και την περιοδο χαριτος...το ταμπλο τριζει πλεον κανονικοτατα,ετσι να μην ξεχνιομαστε και τι αμαξι εχουμε,και ο φαναρτζης μου δεν μου το βγαζει για να βαλει μαξιλαρακια,γιατι με τοσα ηλεκτρονικα λεει δεν θελει να βαλει χερι...
ekvus εσυ δεν με ειχες ρωτησει για σκι?σορυ για την καθυστερηση.στην τσερβινια σου προτεινω να πας.το κοστος για μια βδομαδα ειναι γυρω στα 500ευρω,αλλα ισως κατα τον μαρτιο να πεφτουν οι τιμες,ενω και το κρυο θα εχει πεσει αρκετα.επισης αν το ψαξεις(εγω δυστηχως δε ξερω)καλο θα ηταν να εμενεσ οχι στο χωριο της τσερωινια αλλα σε κανα χωριουδακι λιγο εξω οπου θα ναι φθηνοτερα.σημειωτεον οτι στην τσερβινια με 5ευρω καλυπτεσαι και με ασφαλεια!!!!!! -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
χαιρετω τους αλφιστες,και εγω ιδιοκτητης 147 120 με τις 15αρες ομως.με τα goodyear που εχει πανω απτη μαμα του και το 60αρι προφιλ το λαστιχο λυγιζει στα πλαινα πολυ ευκολα.εχω βρει 16αρες αλλα τις δικες μου δεν βλεπω να τις πουλαω...εκτος κιαν αλλα λαστιχα,πχ τα εχαλτο δεν παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα.γιωργο-αλφιστα τι λαστιχα εχεις εσυ?ρε τρελε παλι για λαμια εισαι???Bασικά οι 15άρες ήταν Firestone και μάλιστα Fuel Saver τρομάρα τους σε αυτοκίνητο 7εκατ. Ψιλομάπα μου φάνηκε το λάστιχο και αν θυμάμαι καλά προτελευταίο έβγαινε σε δοκιμές πρόσφυσης σε στεγνό των 4Τ ανάμεσα σε 8 λάστιχα αυτής της διάστασης. Στο βρεγμένο πήγαινε καλύτερα και έφτανε 3ο-4ο. Όπως και να΄χει εμένα δεν μου γέμιζε το μάτι. Να δω τώρα στις 16άρες τι θα βάλω.
Όσο για τη Λαμία το επαναλαμβάνουμε ευχαρίστως όταν γυρίσεις Ελλάδα. -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
κόλαση η υπόθεση με τις αλυσίδες, ο απατεώνας ο πωλητής μου είχε πει πως οι 16άρες έπαιρναν αλυσίδες [άσε το πως θα μου τις πούλαγε με έκπτωση], μέχρι που το πήρα και διάβασα τα... μαντάτα στις οδηγίες. Το κακό είναι ότι ανεβαίνω σε χιονοδρομικά κέντρα κάθε βδομάδα και θα μου πάει ο κούκος αϊδόνι για spikes.αλλά να προσθέσω, πως το αμάξι δεν θα το έπαιρνα χωρίς 16άρες. Όπως έλεγε τύπος σε review, '16' alloys for this car are a must'.
για συνάντηση, χμ, φαντάζομαι μπορώ κι εγώ, αλλά no pedal to the metal... δεν κάνει ακόμα
Εχεις δικιο για τις αλυσιδες, οντως αυτο γραφει στο εγχειριδιο του αυτοκινητου. Αναφερεται ομως σε αλυσιδες της Alfa και οχι σε αυτες του εμπορίου. Θα μου πεις ποια η διαφορα; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Τελος παντων εγω πηρα αλυσιδες του εμποριου απο ενα φιλο βενζινα (για να μπορω να τις επιστρεψω αν δεν κανουν ) και τις δοκιμασα. Μπαινουν λιγο δυσκολα, αλλα μπαινουν. Βεβαια δεν τις εχω δοκιμασει σε χιονια (δεν εχει χρειαστει ακομα) Οταν τις εβαλα εκανα λιγα μετρα προς-πισω σε χαλικι και δεν ειδα κανενα προβλημα. Αν περιμενεις μεχρι την ΣΚ που μαλλον θα τις χρησιμοποιησω, θα εχεις πιο οριστικα συμπερασματα.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
βεβαια υπαρχει η (ακριβη δυστυχως) λυση των μπαρων οροφης-μπαγκαζιέρας που λυνει και αυτο το προβήμα.
230 ευρώ... άσε, ξενέρωσα με που το άκουσα [και 70 λέει το εξάρτημα του σκι... βρε όχι, δεν το 'χετε υπολογισμένο το 300άρι !]. Ρίχνουμε καθίσματα και πράγματα αγκαλιά... να μου λείπει το βύσινο.
Σε προηγουμενο post αναφερω τις επισημες τιμες (SPICAR). Ναι τα ριχνουμε τα καθισματα, αλλα τι γινεται αν εισαι 1.92 (οπως εγω) και εχεις ψιλομεγαλα σκι ή αν θελεις να παρεις και δυο φιλους (ή φιλες ) μαζι σου??
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Εμένα πάντως οι 15άρες μου δίνουν την αίσθηση ότι το αμάξι θέλει να πάει παραπάνω αλλά δεν το αφήνουν τα ελαστικά. Προσωπικά μου φαίνεται ότι το 60άρι προφίλ λυγίζει αρκετά όσο κι αν παίζω με τον αέρα γι'αυτό και πήρα 16άρες τις οποίες και θα τοποθετήσω μέσα στην βδομάδα.
Όσο για συνάντηση εγώ είμαι μέσα αρκεί να γίνει από Λαμία και πάνω αφού μένω Θεσσαλονίκη.Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα οι 16αρες με τα 205αρια λαστιχα (μεγαλυτερο πλατος και βαρος) μαλλον αρνητικη επιδραση εχουν στις επιδοσεις (και στην καταλωση ). Οντως τα λαστιχα που βαζει η Alfa (σε αυτοκινητο των 7+ εκατομμυριων) ειναι επιεικως απαραδεκτα.
O 147GR εγραψε για τριξιματα (για να μην ξεχνιομαστε). Το πηγα σημερα για το service των 20000 και τους αφησα μια αξιοπρεπη λιστα απο τριξιματα to be fixed . Τους ειπα 'κρατηστε το παραπανω αλλα δεν θελω να ξαναερθω γι' αυτο το λογο εδω' -
Τι να πούνε και μερικοί εδω μέσα με 17αρες και 3ποντο χαμήλωμα;
Δεν ξέρω τι λέτε για χάσιμο στις επιδόσεις, αλλά σε στροφιλίκια το αυτοκίνητο γ@μ@ει & δ3ρνει...
Στη πίστα Μεγάρων δε, έχουν φρικάρει αυτοκίνητα των 200 ίππων. -
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Τι να πούνε και μερικοί εδω μέσα με 17αρες και 3ποντο χαμήλωμα; :oops:
Δεν ξέρω τι λέτε για χάσιμο στις επιδόσεις, αλλά σε στροφιλίκια το αυτοκίνητο γ@μ@ει & δ3ρνει...
Στη πίστα Μεγάρων δε, έχουν φρικάρει αυτοκίνητα των 200 ίππων.Φιλε αγριεμενο σε βλεπω. Το προβλημα ειναι οτι οι ελληνικοι δρομοι απεχουν πολυ απο την πιστα των Μεγαρων (Αληθεια ποσο στοιχιζει η χρηση της πιστας). Οταν λες εχουν φρικαρει αυτοκινητα των 200 ιππων εννοεις σε χρονους ή κρατηματα?
-
Σε χρόνους.
Η χρήση της πίστας κοστίζει 55 ευρώ για όλη την ημέρα.
Σαφώς και δεν έχουν σχέση αλλά με λίγη προσοχή αποφεύγεις τους 'δράκους'. Βέβαια αγχώνεσαι λιγάκι, αλλά μεχρι στιγμής (μετα απο 1 χρόνο) όλα βαίνουν καλώς. -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Εχεις δικιο για τις αλυσιδες, οντως αυτο γραφει στο εγχειριδιο του αυτοκινητου. Αναφερεται ομως σε αλυσιδες της Alfa και οχι σε αυτες του εμπορίου. Θα μου πεις ποια η διαφορα; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Τελος παντων εγω πηρα αλυσιδες του εμποριου απο ενα φιλο βενζινα (για να μπορω να τις επιστρεψω αν δεν κανουν ) και τις δοκιμασα. Μπαινουν λιγο δυσκολα, αλλα μπαινουν. Βεβαια δεν τις εχω δοκιμασει σε χιονια (δεν εχει χρειαστει ακομα) Οταν τις εβαλα εκανα λιγα μετρα προς-πισω σε χαλικι και δεν ειδα κανενα προβλημα. Αν περιμενεις μεχρι την ΣΚ που μαλλον θα τις χρησιμοποιησω, θα εχεις πιο οριστικα συμπερασματα.
hey!
άμα μου έχεις τέτοια απάντηση με σώζεις... 400+ ευρούλια κάνουν τα spikes
πάντως λίγο περίεργο μου φαίνεται να χωράνε αλυσίδες, ακόμη και αυτές των 9mm, αφού το (ψαλίδι??) της ανάρτησης αφήνει χώρο όσο το μικρό μου δάκτυλο με το λάστιχο... ενώ μπορεί να πάθει ζημιά και το σύστημα διεύθυνσης στο ζύγισμα.ξέρω για τους χώρους, 1.88 γομάρι είμαι κι εγώ, αλλά η σανίδα είναι μικρή και τα βολεύω μαζί με κανά άτομο και τα πράγματά μας. Χα, ας καταφέρω να ανέβω βουνό μετά τόσες μέρες [δεν λέει να το κόψει και λίγο ο καιρός] κι ας πάω με το λεωφορείο. Χωρίς αλυσίδες πάντως, δεν πας πουθενά με αυτή την περίοδο.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
[hey!άμα μου έχεις τέτοια απάντηση με σώζεις... 400+ ευρούλια κάνουν τα spikes
πάντως λίγο περίεργο μου φαίνεται να χωράνε αλυσίδες, ακόμη και αυτές των 9mm, αφού το (ψαλίδι??) της ανάρτησης αφήνει χώρο όσο το μικρό μου δάκτυλο με το λάστιχο... ενώ μπορεί να πάθει ζημιά και το σύστημα διεύθυνσης στο ζύγισμα.ξέρω για τους χώρους, 1.88 γομάρι είμαι κι εγώ, αλλά η σανίδα είναι μικρή και τα βολεύω μαζί με κανά άτομο και τα πράγματά μας. Χα, ας καταφέρω να ανέβω βουνό μετά τόσες μέρες [δεν λέει να το κόψει και λίγο ο καιρός] κι ας πάω με το λεωφορείο. Χωρίς αλυσίδες πάντως, δεν πας πουθενά με αυτή την περίοδο.
GMAK bad news. Μολις ρωτησα τεχνικο της Alfa για τις αλυσιδες και μου ειπε οτι ναι μεν μπαινουν αλλα η αποσταση απο το ψαλιδι ειναι τοσο μικρη που η χρηση τους ειναι μαλλον επικινδυνη. Γαμωτο . Κατι μου λεει οτι τα χειμωνιατικα ελαστικα ειναι η μονη λυση. Απο την αλλη θα πρεπει να εχω τις αλυσιδες στο πορτμπαγκαζ γιατι σιγουρα θα υπαρχει καποιος ηλιθιος μπατσος ο οποιος δεν καταλαβαινει απο χειμωνιατικα λαστιχα και αλλες τετοιες 'δικαιολογιες'. Επειδη μαλλον το εχεις ψαξει, τι προτεινεις (για λαστιχα);
Alfa Romeo