-
βέβαια δεν έχει νόημα, αλλά 10 μέρες τώρα έχω παραλάβει ένα 147 1,6-120 ίππων και ήθελα να το γράψω. Νομίζω εδώ είναι η κατάλληλη στήλη. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με λίγα 'ίσως' στην ποιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού. Επιφυλάσσομαι επιδόσεων αφού του κάνω αρκετά χιλιόμετρα, μόλις 200 προς το παρόν.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
βέβαια δεν έχει νόημα, αλλά 10 μέρες τώρα έχω παραλάβει ένα 147 1,6-120 ίππων και ήθελα να το γράψω. Νομίζω εδώ είναι η κατάλληλη στήλη. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με λίγα 'ίσως' στην ποιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού. Επιφυλάσσομαι επιδόσεων αφού του κάνω αρκετά χιλιόμετρα, μόλις 200 προς το παρόν.Καλορίζικο και καλές οδηγικές απολάυσεις, γιατί θα τις έχεις.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
βέβαια δεν έχει νόημα, αλλά 10 μέρες τώρα έχω παραλάβει ένα 147 1,6-120 ίππων και ήθελα να το γράψω. Νομίζω εδώ είναι η κατάλληλη στήλη. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με λίγα 'ίσως' στην ποιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού. Επιφυλάσσομαι επιδόσεων αφού του κάνω αρκετά χιλιόμετρα, μόλις 200 προς το παρόν.ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ Η ALFA ΣΟΥ,ίσως η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία γι'αυτούς που ......νιώθουν
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς μιλώντας για την ποιότητα των εσωτερικών επενδύσεων. -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
βέβαια δεν έχει νόημα, αλλά 10 μέρες τώρα έχω παραλάβει ένα 147 1,6-120 ίππων και ήθελα να το γράψω. Νομίζω εδώ είναι η κατάλληλη στήλη. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με λίγα 'ίσως' στην ποιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού. Επιφυλάσσομαι επιδόσεων αφού του κάνω αρκετά χιλιόμετρα, μόλις 200 προς το παρόν.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ Η ALFA ΣΟΥ,ίσως η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία γι'αυτούς που ......νιώθουν
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς μιλώντας για την ποιότητα των εσωτερικών επενδύσεων.Μαλλον εννοει διαφορα μικρα προβληματα στην ποιοτητα συναρμολογησης των πλαστικων τα οποια εχουν ως συνεπεια αρκετα τριξιματα. Μεσα στα 18000 χιλιομετρα που εχω κανει μεχρι τωρα εχω δει καμποσα, που ειναι και τα μοναδικα προβληματα του (δικου μου) αυτοκινητου (147, 1,6 120ΗΡ)
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
βέβαια δεν έχει νόημα, αλλά 10 μέρες τώρα έχω παραλάβει ένα 147 1,6-120 ίππων και ήθελα να το γράψω. Νομίζω εδώ είναι η κατάλληλη στήλη. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με λίγα 'ίσως' στην ποιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού. Επιφυλάσσομαι επιδόσεων αφού του κάνω αρκετά χιλιόμετρα, μόλις 200 προς το παρόν.φιλε μου καλοριζικο το αμαξακι. το εχω ακουσει κ απο αλλους το θεμα των τριγμων απο τις τριπορτες στο πισω μερος το αυτοκινητου.
μην ανησυχεις ειναι κ αυτο στοιχειο του χαρακτηρα μιας αλφα.
τι να κανουμε δεν μπορουμε να ειμαστε τελειοι. τι να πουμε κ εμεις με τα παλιοτερα μοντελα? πιστευω ομως ο ηχος του κινητηρα σε κανει να μην ακους τιποτε αλλο -
Ευχαριστώ παιδιά, είμαι ενθουσιασμένος!
μόλις μπαίνεις το αμάξι σου επιβάλλει τους ρυθμούς του, αλλά προσπαθώ να το συνηθίσω ακόμα.είναι 5πορτη (λόγω πρακτικότητας κατ' εμέ)- άρα no problemo το κλείσιμο των θυρών, αλλά μπορείς να πιαστείς από πράγματα όπως η επένδυση στις πόρτες ή της οροφής. Νομίζω όμως ότι κι ο Θεοφράστου (με ένα καλό χτύπημα ), θα συμφωνούσε πως το ταμπλώ είναι άψογο !!
-
Ο χρήστης TROFEOS έγραψε:
φιλε μου καλοριζικο το αμαξακι. το εχω ακουσει κ απο αλλους το θεμα των τριγμων απο τις τριπορτες στο πισω μερος το αυτοκινητου.
τι να κανουμε δεν μπορουμε να ειμαστε τελειοι. τι να πουμε κ εμεις με τα παλιοτερα μοντελα? πιστευω ομως ο ηχος του κινητηρα σε κανει να μην ακους τιποτε αλλοΑχ αυτος ο ηχος ιδιαιτερα οταν 'U put the pedal to the metal' που λενε και οι Αμερικανοι και βλεπεις τις στροφες να σκαρφαλωνουν στην αγαπημενη τους περιοχη (εκει πανω απο τις 5000) ξεχνας ολα οσα σε εχουν στεναχωρησει. Υποψιαζομαι οτι στις παλιοτερες Alfa οι οποιες δεν ηταν 'γερμανοφιαγμενες' το συναισθημα αυτο θα ειναι πιο εντονο
-
αααχ, γιατί με κολάζετε... δεν κάνει να το πηγαίνω πάνω από τις 4000 ακόμα...
αλήθεια, με 5η στις 4000, δεν θα έπρεπε να πιάνει πάνω από 120km/h ;;
περίεργο...παραξενιά 2: γιατί πλέει με το ABS στις στροφές/λακούβες; φοβάμαι να το εμπιστευτώ. [βέβαια πλασάρει την ουρά μούρλια ]
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
αααχ, γιατί με κολάζετε... δεν κάνει να το πηγαίνω πάνω από τις 4000 ακόμα...αλήθεια, με 5η στις 4000, δεν θα έπρεπε να πιάνει πάνω από 120km/h ;;
περίεργο...παραξενιά 2: γιατί πλέει με το ABS στις στροφές/λακούβες; φοβάμαι να το εμπιστευτώ. [βέβαια πλασάρει την ουρά μούρλια ]
Δοκιμασε το πανω απο τις 4000 δεν προκειται να παθει τιποτα, αλλα δοκιμασε το απλως μην το κρατησεις ψηλα, δηλαδη επιταχυνε για να δεις πως παει πανω απο τις 4000 και μετα επεστρεψε σε στροφες 'στρωσιματος'. (Καλα σου μιλαει καποιος που οταν το εστρωνε φοβοταν να το ανεβασει πανω απο τις 3500). Επειδη το αμαξι ειναι αρκετα βαρυ και ο κινητηρας κλασσικος πολυστροφος το ευχαριστιεσαι οταν δουλευει ψηλα. Απο οτι εχω καταλαβει η τεταρτη ειναι αρκετα κοντη και η πεμπτη αρκετα μακρια, γι' αυτο βγαζει 120 χλμ με τεταρτη στις 4000. Αυτο ομως επιτρεπει στο αυτοκινητο να επιταχυνει με χαρακτηριστικη ανεση και με τριτη και με τεταρτη. Απο την αλλη η πρωτη και η δευτερα ειναι πολυ κοντες. Οταν το στρωσεις θα δεις οτι οι αγαπημενες του ταχυτητες ειναι μεταξυ 120 και 160-170 (κοντερισιες). Σε αυτες τις ταχυτητες επιταχυνει, επιβραδυνει, στριβει απο μονο του. Επισης θα δεις οτι τα 120 τα πιανεις χωρις να το καταλαβαινεις. Εχω πιασει σχεδον 210 (κοντερισια) με πεμπτη και και 6300 στροφες (με αρκετο θορυβο). Αυτο με το ABS δεν το εχω προσεξει, αυτο που εχει πολυ ενδιαφερον ειναι να βλεπεις να μπαινει το ASR με τριτη πανω στην στροφη (σε γλιστερα οδοστρωματα).
Η εμπειρια μου μεχρι τωρα μου λεει οτι η 147 δεν ειναι αυτοκινητο για κοντρες. Ειναι ενα αυτοκινητο που σου επιτρεπει να κινεισαι με υψηλες ωριαιες με ασφαλεια σε δρομους που το επιτρεπουν (αραγε υπαρχουν τετοιοι δρομοι στην Ελλαδα), υπο την προϋποθεση βεβαια οτι ξερεις τι κανεις, χωρις να σε αγχωνει καθολου. Αλλα και σε ορεινους φιδισιους δρομους δεν θα σε απογοητευσει, καθε αλλο μαλιστα θα το ευχαριστηθεις (δεδομενων των αναλογιων). Μονο που αν ενεργοποιησεις το trip computer και δεις την στιγμιαια καταναλωση θα παθεις εμφραγμα. Το ιδιο και μεσα στην πολη. (Παρεπιπτωντος τι διασταση ελαστικα φορας?)Ξερεις κανενας πως θα μπορουσε καποιος να παρει λιγο περισσοτερη και πιο γραμμικη ροπη και γυρω στα 15-20 αλογα παραπανω απο τον συγκεκριμενο κινητηρα??
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
φιλε μου καλοριζικο το αμαξακι. το εχω ακουσει κ απο αλλους το θεμα των τριγμων απο τις τριπορτες στο πισω μερος το αυτοκινητου.
τι να κανουμε δεν μπορουμε να ειμαστε τελειοι. τι να πουμε κ εμεις με τα παλιοτερα μοντελα? πιστευω ομως ο ηχος του κινητηρα σε κανει να μην ακους τιποτε αλλοΑχ αυτος ο ηχος ιδιαιτερα οταν 'U put the pedal to the metal' που λενε και οι Αμερικανοι και βλεπεις τις στροφες να σκαρφαλωνουν στην αγαπημενη τους περιοχη (εκει πανω απο τις 5000) ξεχνας ολα οσα σε εχουν στεναχωρησει. Υποψιαζομαι οτι στις παλιοτερες Alfa οι οποιες δεν ηταν 'γερμανοφιαγμενες' το συναισθημα αυτο θα ειναι πιο εντονο
οντως ο ηχος στις παλιες αλφα ειναι ακομα πιο εντονος κ αυτουσιος αφου δεν ειναι τοσο φιμωμενα αμαξια. στην 75 μου οταν το στροφομετρο περναει τις 4000 ξεχνας ολα τα αλλα κ εχεις μονο αυτια για να ακους. αλλωστε οπως ειναι γνωστο οι παλιοι κινητηρες ειχαν αλυσιδα για την κινηση των εκκεντροφορων, μεχρι την 155 8valve. οπως καταλαβαινετε ειναι κατι το ασυγκριτο
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
περίεργο...Den einai periergo, aplws oi sxeseis einai kontes afou o kinitiras den einai dynatos eidika xamila.
Alla den einai poly 8orybwdes ekei (kanei ena bombito alla oxi toso simantiko).
Pantws to aytokinito einai kala e3oplismeno, an kai to stereo einai ligo adynato (baroufa).
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
αααχ, γιατί με κολάζετε... δεν κάνει να το πηγαίνω πάνω από τις 4000 ακόμα...
Δοκιμασε το πανω απο τις 4000 δεν προκειται να παθει τιποτα, αλλα δοκιμασε το απλως μην το κρατησεις ψηλα, δηλαδη επιταχυνε για να δεις πως παει πανω απο τις 4000 και μετα επεστρεψε σε στροφες 'στρωσιματος'. (Καλα σου μιλαει καποιος που οταν το εστρωνε φοβοταν να το ανεβασει πανω απο τις 3500). Επειδη το αμαξι ειναι αρκετα βαρυ και ο κινητηρας κλασσικος πολυστροφος το ευχαριστιεσαι οταν δουλευει ψηλα. Απο οτι εχω καταλαβει η τεταρτη ειναι αρκετα κοντη και η πεμπτη αρκετα μακρια, γι' αυτο βγαζει 120 χλμ με τεταρτη στις 4000. Αυτο ομως επιτρεπει στο αυτοκινητο να επιταχυνει με χαρακτηριστικη ανεση και με τριτη και με τεταρτη. Απο την αλλη η πρωτη και η δευτερα ειναι πολυ κοντες. Οταν το στρωσεις θα δεις οτι οι αγαπημενες του ταχυτητες ειναι μεταξυ 120 και 160-170 (κοντερισιες). Σε αυτες τις ταχυτητες επιταχυνει, επιβραδυνει, στριβει απο μονο του. Επισης θα δεις οτι τα 120 τα πιανεις χωρις να το καταλαβαινεις. Εχω πιασει σχεδον 210 (κοντερισια) με πεμπτη και και 6300 στροφες (με αρκετο θορυβο). Αυτο με το ABS δεν το εχω προσεξει, αυτο που εχει πολυ ενδιαφερον ειναι να βλεπεις να μπαινει το ASR με τριτη πανω στην στροφη (σε γλιστερα οδοστρωματα).
Η εμπειρια μου μεχρι τωρα μου λεει οτι η 147 δεν ειναι αυτοκινητο για κοντρες. Ειναι ενα αυτοκινητο που σου επιτρεπει να κινεισαι με υψηλες ωριαιες με ασφαλεια σε δρομους που το επιτρεπουν (αραγε υπαρχουν τετοιοι δρομοι στην Ελλαδα), υπο την προϋποθεση βεβαια οτι ξερεις τι κανεις, χωρις να σε αγχωνει καθολου. Αλλα και σε ορεινους φιδισιους δρομους δεν θα σε απογοητευσει, καθε αλλο μαλιστα θα το ευχαριστηθεις (δεδομενων των αναλογιων). Μονο που αν ενεργοποιησεις το trip computer και δεις την στιγμιαια καταναλωση θα παθεις εμφραγμα. Το ιδιο και μεσα στην πολη. (Παρεπιπτωντος τι διασταση ελαστικα φορας?)Ξερεις κανενας πως θα μπορουσε καποιος να παρει λιγο περισσοτερη και πιο γραμμικη ροπη και γυρω στα 15-20 αλογα παραπανω απο τον συγκεκριμενο κινητηρα??
Egw proswpika emeina efxaristimenos apo ta dynamika xaraktiristika tou autokinitou kai den paratirisa kanena problima me to ABS h to ASR kai to odigisa se bouna kai autokinitodromous. Eimai sigouros oti mporei na paei arketa grigora stous dromous thw Elladas, min 3exnamai oti exei poly kala frena (apo ta opoia emeina poly ikanopoiimenos) kai einai kala issoropimeno.
Twra gia ton kinitira, 8a se stenoxwrisw alla einai to apotelesma twn oikonomikwn syn8ikwn ths elladas. Parto apofasi to mono pou mporeis na kaneis einai na baleis ena filtro KN kai mai elef8eri e3atmisi. 8a pareis to poly 7-10 ippous parapanw kai ligi ropi stis mesaies strofes. Apo ekei kai pera den mporeis na kaneis apolytws tipote. O kinitiras 1.6 einai palios, alla den einai kai poly apogoiteytikos (einai apodekta dynatos alla kaiei poly benzini=palios). An 8eleis kalytero kinitira, alla3e to me mia 147 me ton JTS otan 8a einai dia8esimo. F8inotero 8a sou stoixisei anti na kaneis metatropes.
To megalytero meion einai to stereo pou einai megali ....
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Egw proswpika emeina efxaristimenos apo ta dynamika xaraktiristika tou autokinitou kai den paratirisa kanena problima me to ABS h to ASR kai to odigisa se bouna kai autokinitodromous. Eimai sigouros oti mporei na paei arketa grigora stous dromous thw Elladas, min 3exnamai oti exei poly kala frena (apo ta opoia emeina poly ikanopoiimenos) kai einai kala issoropimeno.Και εγω δεν εχω κανενα προβλημα με τα ηλεκτρονικα βοηθηματα του αυτοκινητου. Η αναφορα μου στο ΑSR ειχε ως σκοπο να δειξει τη θετικη του συνεισφορα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου, ενω ο συνδυασμος φρενων-ABS ειναι παραπανω απο ικανοποιητικος.
Twra gia ton kinitira, 8a se stenoxwrisw alla einai to apotelesma twn oikonomikwn syn8ikwn ths elladas. Parto apofasi to mono pou mporeis na kaneis einai na baleis ena filtro KN kai mai elef8eri e3atmisi. 8a pareis to poly 7-10 ippous parapanw kai ligi ropi stis mesaies strofes. Apo ekei kai pera den mporeis na kaneis apolytws tipote. O kinitiras 1.6 einai palios, alla den einai kai poly apogoiteytikos (einai apodekta dynatos alla kaiei poly benzini=palios). An 8eleis kalytero kinitira, alla3e to me mia 147 me ton JTS otan 8a einai dia8esimo. F8inotero 8a sou stoixisei anti na kaneis metatropes.
To megalytero meion einai to stereo pou einai megali ....
Ηλπιζα να μην ελαμβανα αυτην την απαντηση. Αυτες τις μετατροπες ειχα σκεφτει και εγω και αναρωτιομουνα αν υπηρχε κατι καλυτερο. Οταν αναφερεσαι στην οικονομικη κατασταση τι εννοεις?
Εννοεις 1,6 JTS? Ο αντιστοιχος 2λιτρος της 156 δεν εχει εισπραξει και τα καλυτερα σχολια.
Γιατι αραγε η Alfa δεν βγαζει εναν μικρομεσαιο κινητηρα με υπερτροφοδοτηση (βλεπε VW 1.8T ή ο 1,6Τ του BMW MiniCooper)? Ειναι προβλημα know how? Μην ξεχναμε οτι καταργησε το 2,0Τ γιατι δεν καλυπτε τα ορια εκπομπης ρυπων.
Αραγε ειναι δυνατον να αλλαχτει το ηχοσυστημα? -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Ηλπιζα να μην ελαμβανα αυτην την απαντηση. Αυτες τις μετατροπες ειχα σκεφτει και εγω και αναρωτιομουνα αν υπηρχε κατι καλυτερο. Οταν αναφερεσαι στην οικονομικη κατασταση τι εννοεις?
Εννοεις 1,6 JTS? Ο αντιστοιχος 2λιτρος της 156 δεν εχει εισπραξει και τα καλυτερα σχολια.
Γιατι αραγε η Alfa δεν βγαζει εναν μικρομεσαιο κινητηρα με υπερτροφοδοτηση (βλεπε VW 1.8T ή ο 1,6Τ του BMW MiniCooper)? Ειναι προβλημα know how? Μην ξεχναμε οτι καταργησε το 2,0Τ γιατι δεν καλυπτε τα ορια εκπομπης ρυπων.
Αραγε ειναι δυνατον να αλλαχτει το ηχοσυστημα?Ennow ton 2.0 JTS (pou kai aytos den einai kalos se sxesi me tous allous pou exoun turbo alla einai poly kalyteros apo ton 1.6 fantazomai). Ama meineis sta 1.6 pote den 8a exeis arketi isxy.
Nai einai problima know how h perissotero budget. Isxys xwris mikri katanalwsi kai ligous ripous den exei noima simera (e3ou kai o JTS).
Einai dynaton na baleis enisxyti kai na alla3eis ta hxeia (o jomor sto alfaowner to exei kanei), kostos 500-600 euro xwris tin topo8etisi.
-
λοιπόν θα μπορούσα να είχα πάει για τον 2λιτρο, αφού τεκμήριο και κόστος δεν ήταν πρόβλημα. Μάλλον χαλάστηκα από τα προβλήματα στο selespeed, εντυπώσεις που διάβασα για τον συγκεκριμένο 2λιτρο αλλά και οι επιδόσεις, ακόμη και με χειροκίνητο. Τελικά για 24k+ μάλλον θα πήγαινα αλλού [λέγε με corolla ts] αλλά δεν τρελλαινόμουν από την ιδέα του μόνιμου esp, μέτριο look, χοντροκοπιά μου φαινότανε...
Πάντως,γιατί το χειροκίνητο να δίνει τις ίδιες (σχεδόν) επιταχύνσεις με το selespeed; πέφτω από τα σύννεφα, αφού το επιβεβαιώνουν και οι 4Τ. Ισως δεν τραβάει αρκετά νωρίς από χαμηλά, πάντως 9sec σια τα 0-100 είναι λίγα. Να τη δούμε και με τον JTS.ekvus, φοράει τα 205/55 R16 . Λογικά φταίει που αφήνω το ASR ανοικτό στις στροφές και εισπράττω αυτήν την 'ασάφεια'. Βέβαια προέρχομαι από ένα 'ξερό' Renault 19 σεντάν, και ένα αυτοκίνητο με φρένα και σταθερότητα προκαλεί... δέος. Είδωμεν, θα γράψω εμπειρίες όταν γνωρίσω το αυτοκίνητο περισσότερο.
Πάντως δεν βιάζομαι, μου λείπουν... 2500 km μέχρι να το στρώσω -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
λοιπόν θα μπορούσα να είχα πάει για τον 2λιτρο, αφού τεκμήριο και κόστος δεν ήταν πρόβλημα. Μάλλον χαλάστηκα από τα προβλήματα στο selespeed, εντυπώσεις που διάβασα για τον συγκεκριμένο 2λιτρο αλλά και οι επιδόσεις, ακόμη και με χειροκίνητο. Τελικά για 24k+ μάλλον θα πήγαινα αλλού [λέγε με corolla ts] αλλά δεν τρελλαινόμουν από την ιδέα του μόνιμου esp, μέτριο look, χοντροκοπιά μου φαινότανε...
Πάντως,γιατί το χειροκίνητο να δίνει τις ίδιες (σχεδόν) επιταχύνσεις με το selespeed; πέφτω από τα σύννεφα, αφού το επιβεβαιώνουν και οι 4Τ. Ισως δεν τραβάει αρκετά νωρίς από χαμηλά, πάντως 9sec σια τα 0-100 είναι λίγα. Να τη δούμε και με τον JTS.Μην περιμενεις και πολλα απο τον JTS. Στην 156 δεν ενθουσιασε (σε σχεση με τον ανταγωνισμο, δες προσφατο τευχος των 4τ, δεν θυμαμαι ποιο). Βεβαια με ενα μικρο τουρμπισμα ισως αλλαξουν τα πραγματα, ιδωμεν.
ekvus, φοράει τα 205/55 R16 . Λογικά φταίει που αφήνω το ASR ανοικτό στις στροφές και εισπράττω αυτήν την 'ασάφεια'. Βέβαια προέρχομαι από ένα 'ξερό' Renault 19 σεντάν, και ένα αυτοκίνητο με φρένα και σταθερότητα προκαλεί... δέος. Είδωμεν, θα γράψω εμπειρίες όταν γνωρίσω το αυτοκίνητο περισσότερο.
Πάντως δεν βιάζομαι, μου λείπουν... 2500 km μέχρι να το στρώσω :lol:Και εγω τα ιδια φοραω. Στην αρχη ειχα τρομαξει λιγο, ο συνδυασμος αναρτησεων και προφιλ δεν μου φαινοταν ο ιδανικος για τους αθηναϊκους καροδρομους. Ελεγξε την πιεση των ελαστικων, μειωσε την λιγο σε σχεση με αυτην που προτεινει ο κατασκευαστης, γιατι το αμαξι κοπαναει αρκετα στις ανωμαλιες. Παιξε λιγο με τις πιεσεις μεχρι να βρεις αυτην που σε ικανοποιει.
Οτι απορια εχεις, fell free to ask. Επισης ωραια θα ηταν να κανουμε καμια συγκεντρωση οι Alfistes του forum να ανταλλαξουμε εμπειριες, αποψεις, ιδεες. Σκεφτειτε ενα κονβοι απο Alfa να παρελαυνει. Διαβασα κατι αντιστοιχο στο topic του Octavia και ζηλεψα. -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
[Σκεφτειτε ενα κονβοι απο Alfa να παρελαυνει. Διαβασα κατι αντιστοιχο στο topic του Octavia και ζηλεψα.Εγω μέσα είμαι θα πάρω την 147 της κοπέλας μου και θα σας ακολουθήσω!!
Θα με πάρετε μαζί σας?Οπως έχω ακούσει απο Alfisti'από τότε που κυκλοφόρησε και βγήκε στο δρόμο η 147 ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!!!'
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Πάντως,γιατί το χειροκίνητο να δίνει τις ίδιες (σχεδόν) επιταχύνσεις με το selespeed; πέφτω από τα σύννεφα, αφού το επιβεβαιώνουν και οι 4Τ. Ισως δεν τραβάει αρκετά νωρίς από χαμηλά, πάντως 9sec σια τα 0-100 είναι λίγα. Να τη δούμε και με τον JTS.Μην περιμενεις και πολλα απο τον JTS. Στην 156 δεν ενθουσιασε (σε σχεση με τον ανταγωνισμο, δες προσφατο τευχος των 4τ, δεν θυμαμαι ποιο). Βεβαια με ενα μικρο τουρμπισμα ισως αλλαξουν τα πραγματα, ιδωμεν.
ekvus, φοράει τα 205/55 R16 . Λογικά φταίει που αφήνω το ASR ανοικτό στις στροφές και εισπράττω αυτήν την 'ασάφεια'. Βέβαια προέρχομαι από ένα 'ξερό' Renault 19 σεντάν, και ένα αυτοκίνητο με φρένα και σταθερότητα προκαλεί... δέος. Είδωμεν, θα γράψω εμπειρίες όταν γνωρίσω το αυτοκίνητο περισσότερο.
Πάντως δεν βιάζομαι, μου λείπουν... 2500 km μέχρι να το στρώσωΚαι εγω τα ιδια φοραω. Στην αρχη ειχα τρομαξει λιγο, ο συνδυασμος αναρτησεων και προφιλ δεν μου φαινοταν ο ιδανικος για τους αθηναϊκους καροδρομους. Ελεγξε την πιεση των ελαστικων, μειωσε την λιγο σε σχεση με αυτην που προτεινει ο κατασκευαστης, γιατι το αμαξι κοπαναει αρκετα στις ανωμαλιες. Παιξε λιγο με τις πιεσεις μεχρι να βρεις αυτην που σε ικανοποιει.
Οτι απορια εχεις, fell free to ask. Επισης ωραια θα ηταν να κανουμε καμια συγκεντρωση οι Alfistes του forum να ανταλλαξουμε εμπειριες, αποψεις, ιδεες. Σκεφτειτε ενα κονβοι απο Alfa να παρελαυνει. Διαβασα κατι αντιστοιχο στο topic του Octavia και ζηλεψα.Emeis tin peirame me 15aria lastixa. Einai waste of money gia ena autokinito 1.6 stis syn8ikes tis Elladas na pareis 16aria (alla look prwto, ee?) IMHO.
To Jetta mou exei 16ares me 205/55/16 kai eimai poly eyxaristimenos, alla gia tin 147 den 8a plhrwna e3tra gi'ayta.
-
'Εχεις δίκιο τα 195/60/15 (185/65/15 σε πιο φτηνη έκδοση)που φοράει κανονικά είναι μια χαρά ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση.Επίσης είναι και πολύ άνετα χωρίς ίχνος 'χτυπήματος'.
Θα μπορούσα να πω για την 147(με αυτούς τους τροχούς) πως είναι ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ανάμεσα σε κράτημα και άνεση! -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
'Εχεις δίκιο τα 195/60/15 (185/65/15 σε πιο φτηνη έκδοση)που φοράει κανονικά είναι μια χαρά ακόμα και στην γρήγορη οδήγηση.Επίσης είναι και πολύ άνετα χωρίς ίχνος 'χτυπήματος'.
Θα μπορούσα να πω για την 147(με αυτούς τους τροχούς) πως είναι ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ανάμεσα σε κράτημα και άνεση!Symfwnw apolyta.
Alla sigoura ta 16aria to kanoun poio omorfo.
Alfa Romeo