-
Αδίκως;
-
θα με φάτε ρε παιδιά... δεν σκότωσα κιολας!!
Ενα κοκκινο φαναρακι μόνο πέρασα που είχε πλήρη ορατότητα.Εσεις δλδ δεν περνάτε κόκκινα φανάρια;
Αλλα και πάλι σας είπα η διπλή γραμμή με χάλασε.. σε αδειο δρόμο;; ελεος
ας ηταν 170 μόνο για το φαναρι..
Θέλαν να με σκίσουν πάντως.. μου τη λέγαν συνέχεια και μέχρι και το ΚΤΕΟ ελένξαν..
-
Μια φορά έχω περάσει κόκκινο φανάρι στα 9 χρόνια που οδηγώ, κι αυτό γιατί δεν πρόλαβα να σταματήσω.
-
Με το αυτοκινητο οδηγω σαν Ελβετος με τη μηχανη οδηγω σαν Ελληνας.
Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μια φορά έχω περάσει κόκκινο φανάρι στα 9 χρόνια που οδηγώ, κι αυτό γιατί δεν πρόλαβα να σταματήσω.Μαζί σου!
Όχι deenoo, δεν περνάμε με κόκκινο, μπορεί να κάνουμε καμια άλλη ανωριμότητα, αλλά κόκκινα, μονοδρόμους κτλ, ΔΕΝ κάνουμε!
Και σου λέω, κανονικά έπρεπε να σου ρίξουν **και **τη ζώνη, τυχερός είσαι που τη γλίτωσες!
Πάντως, προσωπικά δεν έχω σπαστεί που το έκανες, γιατί το να συμβεί κάτι, άνθρωποι είμαστε, είναι φυσιολογικό. Αλλά με βιδώνει περισσότερο που ζητάς και τα ρέστα, θες να τη γλιτώσεις και μας το περνάς και για κάτι -και καλά- 'δεν τρέχει τίποτα μωρέ, όλοι το κάνουν, να, εγώ το κάνω 2-3 φορές τη μέρα...'
Να μη σου πω ότι σε λίγο θα επικρατήσει η άποψη ότι το έγραψες εδώ μέσα για να πουλήσεις μαγκιά και όχι για να μας ρωτήσεις αν γίνεται τίποτα 'καλύτερο'...
Για το λόγο αυτό λοιπόν, εγώ επιμένω στην αρχική μου άποψη, πήγαινε δικαστήριο και παρακαλώ να πέσεις σε κανέναν σοβαρό και συνειδητοποιημένο δικαστή, να του πεις τις σαχλαμάρες που λες και σε εμάς και να σε ισιώσει αυτός ωραία!!!
-
Κοκκινο με πληρη ορατοτητα εχω ενα σημείο που οχι απλως το παραβιαζω,αλλα αδιαφορω για το τι δειχνει ο σηματοδότης εκεινη την ωρα.
Υπαρχουν σηματοδότες και σηματοδότες,κοκκινα και κόκκινα κ.ο.κ. -
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Ενα κοκκινο φαναρακι μόνο πέρασα που είχε πλήρη ορατότητα.Εσεις δλδ δεν περνάτε κόκκινα φανάρια;
Θέλαν να με σκίσουν πάντως.. μου τη λέγαν συνέχεια και μέχρι και το ΚΤΕΟ ελένξαν..
Μα να ελέγξουν σε άνθρωπο που παρανόμησε αν αυτός και το αυτοκίνητό του πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορούν στο δρόμο Αίσχος
Έπρεπε να μείνουν στο δίπλωμα-άδεια-ασφάλεια. Πιστεύω ότι τότε θα ήσουν ικανοποιημένος ότι σου έκαναν σωστό έλεγχο.Σοβαρά τώρα. Αυτό που λες ότι ήθελαν να σε σκίσουν δεν ισχύει. Θα σε είχαν γράψει και για τη ζώνη. Και αν κατάλαβα καλά, δεν πάτησες απλά τη διαχωριστική γραμμή. Πρέπει να έκανες 'καλή' μανούβρα για να προσπεράσεις πάνω στο φανάρι και να στρίψεις κατευθείαν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κοκκινο με πληρη ορατοτητα εχω ενα σημείο που οχι απλως το παραβιαζω,αλλα αδιαφορω για το τι δειχνει ο σηματοδότης εκεινη την ωρα.
Υπαρχουν σηματοδότες και σηματοδότες,κοκκινα και κόκκινα κ.ο.κ.Ακριβως. Υπαρχουν φαναρια και φαναρια, διασταυρωσεις κ διασταυρωσεις. Εγω προσωπικα δεν περναω ποτε κοκκινο ΑΛΛΑ:
Στο σπιτι μου μονο υπαρχουν δυο διασταυρωσεις με απεριοριστη ορατοτητα προς ολες τις κατευθυνσεις, που αργα το βραδυ καθημερινων πολυ απλα ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Δηλαδη φτανεις στο φαναρι και ειδικα αμα εισαι απο τον μη κεντρικο δρομο, καθεσαι και περιμενεις κανα 3-4λεπτο στην μεση του πουθενα ενω ξερεις και βλεπεις πεντακαθαρα οτι δεν ερχεται τιποτα απο αποσταση εκατονταδων μετρων. Εγω προσωπικα δεν τα περναω, καθομαι και τα περιμενω, αλλα δεν σας κρυβω οτι νιωθω και ολιγον μλκς να καθομαι στην μεση της ερημιας να περασει το τρενο η ο κανενας. Καποιοι αλλοι τα περνανε, και αυτο χωρις να υπαρχει κανεις γυρω να γινει το οτιδηποτε (εδω δεν υπαρχει ψυχη να δει οτι περασες με κοκκινο, ποσο μαλλον να κινδυνεψει απο εσενα).
Αυτη η περιπτωση για μενα ειναι ακριβως ιδια με το να πηγαινεις με 140 στην απεριοριστη ευθεια-κατηφορα της ΑΟ και να σε γραψουν. Ειναι μεν παρανομια, αλλα ουδεμια διαφορα κανει στην ασφαλεια την δικια μου ή των αλλων.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπαρχουν σηματοδότες και σηματοδότες,κοκκινα και κόκκινα κ.ο.κ.Ακριβως. Υπαρχουν φαναρια και φαναρια, διασταυρωσεις κ διασταυρωσεις. Εγω προσωπικα δεν περναω ποτε κοκκινο ΑΛΛΑ:
Στο σπιτι μου μονο υπαρχουν δυο διασταυρωσεις με απεριοριστη ορατοτητα προς ολες τις κατευθυνσεις, που αργα το βραδυ καθημερινων πολυ απλα ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Δηλαδη φτανεις στο φαναρι και ειδικα αμα εισαι απο τον μη κεντρικο δρομο, καθεσαι και περιμενεις κανα 3-4λεπτο στην μεση του πουθενα ενω ξερεις και βλεπεις πεντακαθαρα οτι δεν ερχεται τιποτα απο αποσταση εκατονταδων μετρων. Εγω προσωπικα δεν τα περναω, καθομαι και τα περιμενω, αλλα δεν σας κρυβω οτι νιωθω και ολιγον μλκς να καθομαι στην μεση της ερημιας να περασει το τρενο η ο κανενας. Καποιοι αλλοι τα περνανε, και αυτο χωρις να υπαρχει κανεις γυρω να γινει το οτιδηποτε (εδω δεν υπαρχει ψυχη να δει οτι περασες με κοκκινο, ποσο μαλλον να κινδυνεψει απο εσενα).
Αυτη η περιπτωση για μενα ειναι ακριβως ιδια με το να πηγαινεις με 140 στην απεριοριστη ευθεια-κατηφορα της ΑΟ και να σε γραψουν. Ειναι μεν παρανομια, αλλα ουδεμια διαφορα κανει στην ασφαλεια την δικια μου ή των αλλων.
να μη νιωθεις μαλακας γιατι μια φορα να γινει η στραβη φτανει...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να μη νιωθεις μαλακας γιατι μια φορα να γινει η στραβη φτανει...
Ακριβως... και η στραβη, μια φορα θα γινει...
-
Παρόμοια φάση με φανάρι στο Ν. Κόσμο: αν τύχει και περάσει ένα ή δύο τραμ, μπορεί για την αριστερή στροφή να είναι κόκκινο για 5'-10', και να μην περνάει τίποτα. Εγώ περιμένω σαν μ@&(*& και οι άλλοι κορνάρουν από πίσω!
Για να επανέλθω λίγο στο on-topic της μπατσοσυμπεριφοράς... Πέτυχα χθες ένα γουρουνάκι που οδηγούσε κλούβα, στη διασταύρωση στο Χίλτον. Πήγε να περάσει με κόκκινο και να κάνει και αριστερή στροφή εκεί που απαγορευόταν. Και αυτό ενώ περνούσα εγώ από μπροστά του.
Χαράς στην υπομονή μου...
'Οινκ όινκ όινκ....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δέν είναι τόσο τραγική παράβαση. Και εγώ ειδικά όταν είμαι με το μηχανάκι σχεδόν ποτέ δεν περιμένω σε φανάρι στις δεξιές στροφές. Εννοείται πάντα προσέχω να μην περνάνε πεζοί. Σε κάποιες χώρες αυτό επιτρέπεται και απο το νόμο!
Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται και **είναι **τραγική παράβαση (άλλη μια περίπτωση χρήστη του forum που δικαιολογεί την παράβαση που τον εξυπηρετεί).
Τεσπα.. το οτι αν χάσω στι δίκη θα πληρώσω τα διπλά είναι σίγουρο;;
Μα, όχι! Εγώ λέω να πας στο δικαστήριο. Έχεις καλές πιθανότητες.
(Άντε μήπως και σε τσούξει αρκετά και κόψεις την κακή συνήθεια να περνάς με κόκκινο)
Άλλη μια περίπτωση χρήστη του φόρουμ που 'ρίχνει στην πυρά' έναν άλλο χρήστη.
-
Πάντως στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται η δεξιά στροφή με κόκκινο (εννοείται κατόπιν ελέγχου και χωρίς ουδεμία προτεραιότητα)
Ομως:
Αν, ο καθένας για τον εαυτό του, δεχόμαστε πως κάποιες παραβάσεις είναι θέσφατα και δεν τις κάνουμε ποτέ-ποτέ-ποτέ (πχ. παραβίαση σηματοδότη) ενώ για άλλες είμαστε ελαστικοί (πχ. παραβίαση ορίου ταχύτητας ή θέσης στο δρόμο (πχ. 'κόψιμο' στροφών σε επαρχιακούς δρόμους)), τότε για ποιό λόγο δεν δεχόμαστε αντίστοιχη αξιολόγηση από άλλους οδηγούς για διαφορετικό σετ παραβάσεων ?
Δηλαδή γιατί είμαστε εμείς σωστοί που πάμε με 160 στην ΑΟ και όχι αυτός που στρίβει δεξιά με κόκκινο ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται η δεξιά στροφή με κόκκινο (εννοείται κατόπιν ελέγχου και χωρίς ουδεμία προτεραιότητα)Άντε τα καταφέραμε γίναμε η 51η πολιτεία των Η.Π.Α..
Κανείς δε θέλει να φάει κανένα (Πιθανόν εσύ να θες να φας το κεφάλι σου περνώντας με κόκκινο αλλά αυτό είναι άλλο ελάχιστο θέμα. Μόνο μη φάς κανένα που δεν έχει ευθύνη και αυτό είναι πραγματικά θέμα και μάλιστα σοβαρό) απλά σχολιάζουμε ότι μας ανέφερες.
Αν νομίζεις ότι έχεις δίκιο κι ότι έκανες είναι σωστό, πολύ απλά αυτά που γράφεις μπορείς να πάς στο δικαστήριο και να τα υποστηρίξεις.
-
Κι εγώ περνάω μερικά φανάρια με κόκκινο... Φάτε με!
Είναι κανα 2 φανάρια που μετά τις 2-3 δε περνάει ψυχή και βλέπεις και πάρα πολύ μακρυά+έξτρα έλεγχος για κανέναν πεζό και τα λέμε.... Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις φαναριών (που αποτελούν το 99% που περνάω) περιμένω κανονικότατα και σταματάω και κανονικότατα και όχι έλα μωρέ και με λίγο πορτοκαλοκόκκινο...
edit: ξέχασα να πω πως όταν το κάνω αυτό (περνάω κόκκινο) δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στην περιοχή ούτε δίπλα-πίσω πουθενά (για τον φόβο των στρουμφακίων. )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται η δεξιά στροφή με κόκκινο (εννοείται κατόπιν ελέγχου και χωρίς ουδεμία προτεραιότητα)Ομως:
Αν, ο καθένας για τον εαυτό του, δεχόμαστε πως κάποιες παραβάσεις είναι θέσφατα και δεν τις κάνουμε ποτέ-ποτέ-ποτέ (πχ. παραβίαση σηματοδότη) ενώ για άλλες είμαστε ελαστικοί (πχ. παραβίαση ορίου ταχύτητας ή θέσης στο δρόμο (πχ. 'κόψιμο' στροφών σε επαρχιακούς δρόμους)), τότε για ποιό λόγο δεν δεχόμαστε αντίστοιχη αξιολόγηση από άλλους οδηγούς για διαφορετικό σετ παραβάσεων ?
Δηλαδή γιατί είμαστε εμείς σωστοί που πάμε με 160 στην ΑΟ και όχι αυτός που στρίβει δεξιά με κόκκινο ?
Νάσο, εμείς έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν και νοιώθω άβολα να σχολιάζω δημοσίευσή σου, αλλά ελπίζω να μου επιτρέπεις!
Έχεις δίκιο κατ' αρχήν σ' αυτό που λες! Αλλά ορισμένα πράγματα γίνονται για βελτίωση ορισμένων συνθηκών. Όταν θες να πας γρήγορα, πατάς τις διαχωριστικές, για να βρεις τη γραμμή σου. Ομοίως πατάς και στη βοηθητική στις κλειστές δεξιές, που επίσης απαγορεύεται, θεωρητικά. Αλλά το κάνεις για να οδηγήσεις πιο ΣΩΣΤΑ!!!
Το να περάσεις ένα φανάρι με κόκκινο όμως, τι σου προσφέρει; 15 δευτερόλεπτα πιο γρήγορης άφιξης στον προορισμό σου; Τα 160 στην Αττική απ΄όσο ακούω, δεν λένε και τίποτα φοβερό. Τα πιάνεις με σχετική ασφάλεια. Μπορεί να είναι το ίδιο με το κόκκινο όταν δεν έρχεται κανείς, αλλά τουλάχιστον το να οδηγείς γρήγορα είναι άποψη! Είναι φιλοσοφία και κανείς δεν θα πει ότι άδικα με έγραψαν που πήγαινα με 160. Μπορεί να τους το κουβεντιάσω εκείνη τη στιγμή, αλλά θα τους πω ότι καλά κάνουν που με γράφουν γιατί έτσι λέει το όριο, αν και δεν είναι τίποτα από πλευράς επικινδυνότητας. Και το κάνω συνειδητά, γνωρίζοντας ότι θα μου κόψουν τον κwλο. Αλλά σου λέω ξανά, είναι άποψη η γρήγορη οδήγηση! Το να περνάς με κόκκινο τι είναι; Αντίδραση στο κατεστημένο;
Γι' αυτό σας λέω, ο τύπος δεν χαλάστηκε για την 250-άρα, απλά ήρθε εδώ να μας πουλήσει μούρη, είναι γρήγορος και μάγκας που περνάει με κόκκινα κατά την κρίση του. Άλλωστε το είπε, αν ήταν τα 170 μόνο δεν θα τον πείραζε!
Τσάμπα συζητάμε, θα φτάσουμε να τσακωθούμε στο τέλος, για την πάρτη του.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν, ο καθένας για τον εαυτό του, δεχόμαστε πως κάποιες παραβάσεις είναι θέσφατα και δεν τις κάνουμε ποτέ-ποτέ-ποτέ (πχ. παραβίαση σηματοδότη) ενώ για άλλες είμαστε ελαστικοί (πχ. παραβίαση ορίου ταχύτητας ή θέσης στο δρόμο (πχ. 'κόψιμο' στροφών σε επαρχιακούς δρόμους)), τότε για ποιό λόγο δεν δεχόμαστε αντίστοιχη αξιολόγηση από άλλους οδηγούς για διαφορετικό σετ παραβάσεων ?Δηλαδή γιατί είμαστε εμείς σωστοί που πάμε με 160 στην ΑΟ και όχι αυτός που στρίβει δεξιά με κόκκινο ?
Πριν από 1,5 μήνα είχα γράψει αυτό:
...Αυτό που με ενοχλεί σε αυτό το νήμα είναι ότι υπάρχει μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η κίνηση με πάρα πολλά χιλιόμετρα ως δικαίωμα, και ιερή υποχρέωση όλων των υπολοίπων να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως τα πράγματα. **Η επιλεκτική εφαρμογή του ΚΟΚ ανάλογα με το τι μας συμφέρει είναι ασφαλώς πολύ βολική, αλλά δεν είναι σωστή.
**
Αν την ενστερνιστούμε, τότε θα πρέπει να δικαιολογούμε και αυτούς που συστηματικά παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες, ή ακόμα και αυτούς που πηγαίνουν αντίθετα στον μονόδρομο (και το λέω ειδικά για εσένα, φίλε Kacey, που έχεις εξαπολύσει μύδρους ενάντια σε αυτούς που έχουν την συγκεκριμένη συνήθεια) αφού ο KOK σαφέστατα γράφει ότι είναι υποχρέωση του οδηγού να κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει το ατύχημα, και σε τελική ανάλυση, δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε τους τροχονόμους και να υποδεικνύουμε στον κάθε οδηγό και αναβάτη πώς να κινηθεί. Αν είναι δικαίωμα σου να κινείσαι με 220 στον αυτοκινητόδρομο και δεν μου πέφτει λόγος, τότε είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινείται ανάποδα στον μονόδρομο, ή να περνάει με κόκκινο, και υποχρέωση μας να τον αφήσουμε να περάσει (και όχι να τον τρομοκρατήσουμε για «να μάθει»). Ούτε εμάς μας πέφτει λόγος. Διαφορετικά, καλά μας κάνουν όσοι πατάνε φρένο στην αριστερή. Και αυτοί το ίδιο κάνουν. Μας τρομοκρατούν για να μάθουμε να μην τρέχουμε...Πιστεύω ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, nass. Ο ΚΟΚ πρέπει να τηρείται χωρίς παρενθέσεις και προϋποθέσεις γιατί αν ο καθένας μας επιλέγει 1-2, ή ακόμα και περισσότερες παραβάσεις που τον εξυπηρετούν και τις θεωρεί ασήμαντες και ως εκ τούτου θεμιτές, τότε καταλήγουμε στο χάος.
Ο ένας θα θεωρεί ότι είναι ασφαλές να τρέχεις με 200 στην εθνική οδό, ο άλλος ότι δεν πειράζει να κινείσαι ανάποδα σε μονόδρομο, ο τρίτος ότι δεν χάθηκε ο κόσμος να περνάς με κόκκινο, ο τέταρτος ότι δεν ενοχλείς κανένα με το να παρκάρεις πάνω σε ράμπες αναπήρων (υπάρχουν ανάπηροι στην Αθήνα; ), ο πέμπτος ότι δεν πειράζει να το αφήσεις για δύο 'λεπτούλια» πάνω σε γωνία κλείνοντας την κίνηση των λεωφορείων, και ο έκτος ότι δεν θα πεθάνει κανείς αν κλείσεις ένα ιδιωτικό γκαράζ για 15 λεπτά μέχρι να κάνεις την δουλειά σου. Η λίστα με τις παραβάσεις που μπορεί να κάνουμε επειδή θεωρούμε ότι δεν «πειράζει» είναι ατελείωτη. Και όσο κάποιοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να θεωρούν την παραβίαση κάποιων νόμων ασήμαντη, τόσο η καθημερινότητα όλων μας θα γίνεται δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη.
Having said that…Ούτε εγώ θα μπορούσαν να υποστηρίξω ότι είμαι 100% νόμιμος καθώς παραβιάζω τα όρια ταχύτητας. Αλλά από αυτό μέχρι το να χρησιμοποιώ το forum για να ζητήσω συμβουλές αποφυγής προστίμου τώρα που με πιάσανε (και να γράφω το «δράμα» μου σε ένα νήμα που υπάρχει για να καυτηριάζει τα στραβά της αστυνομίας) υπάρχει μεγάλη απόσταση.
-
Κατ' αρχήν συμφωνώ με τους συμφορουμίστες που κάνουν έκκληση για νομιμοφροσύνη, από την οπτική γωνία του Σωκράτη.
Ωστόσο, σε μία πολιτικά φιλελεύθερη και ορθολογική Πολιτεία, οι νόμοι πρέπει να κρίνονται και να βελτιώνονται. Αν οι νόμοι είναι παράλογοι, παρωχημένοι, εκτός πραγματικότητας και εκτός φιλελευθέρου πνεύματος της κοινωνίας/Πολιτείας, μοιραία θα απαξιωθούν και δεν θα τηρηθούν, συμπαρασύροντας στην ανυποληψία ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο που αποτελεί την Πολιτεία... Δεν ξέρω αν αυτό σας θυμίζει κάτι.
Τούτων λεχθέντων, άποψή μου είναι πως ο ΚΟΚ έχει συνταχθεί από ανθρώπους που δεν ξέρουν να οδηγούν και φέρουν εχθρικά συμπλέγματα (Αρσακειώτισσας δασκάλας ή βλαχοενωμοτάρχου) προς το αυτοκίνητο. Γι' αυτό και χρήζει ριζικής αναθεώρησης.
Ειδικά τα όρια ταχύτητας και δη σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους, είναι μέτρο εγγενώς ολοκληρωτικό, καταχρηστικό και προκρούστειο. Εννοείται ότι δεν προάγει την οδική ασφάλεια. Προάγει όμως τις δημόσιες εισπράξεις, καθώς και τη δημοφιλή μισαλλοδοξία της θειάτσας και του βλαχόμπατσου κατά εκείνων που γνωρίζουν να κουμαντάρουν τα διαβολικά μηχανήματα και να τα πηγαίνουν με τις ταχύτητες για τις οποίες φτιάχθηκαν.ΥΓ: Έχετε συνειδητοποιήσει ότι αν (πχ) ο ΣΧ με Μπρέρα συλληφθεί στην ΑΟ με 141χλμ/ω χάνει το δίπλωμά του από την αξύριστη θεούσα Πολιτεία μας;
-
Νομίζω πως εχω δημιουργήσει μια αναστάτωση στο φορουμ...
Για να εξηγουμε δεν ανέφερα το περιστατικό που περασα φαναρι με προσπέραση για να πενευτω ούτε να κάνω το μάγκα. Αν ήθελα να κανω τέτοιο πράμα θα ανέφερα και την κλήση που έφαγα για επικίνδυνους ελιγμους προς επιδειξη ικανοτητοσ κτλ κτλ με ενα χειροφρενο που τραβηξα πάλι μπροστα απο περιπολικο χωρις να το δω..Εκει πηρα 167ευρω και 7 ποντους και το βουλωσα. Ενοειτε το πληρωσα την αλλη μέρα κιολας γιατι ναι εκανα μαλακια.
Και τωρα μαλακια εκανα αλλα φανταστείτε τη θέση μου με 7+14 ποντους ετσι;; είχα τρελαθεί.
Παντως με αυτα που λέτε με πείσατε και μάλλον παω να την πληρώσω αρκει να βρω το χρήμα πάντως.
Τωρα γενικα που λέτε για τα φανάρια υπαρχει στο πανόραμα(θεσ/νικη) φανάρι έξω απο σχολείο. Ποιος ο λόγος σταματήσεις όταν το σχολείο είναι κλειστο η έστω το βραδυ. Δε λεω να περάσεις με χίλια αλλα έιναι καπως περίεργο να περιμένεις το τιποτα.. Ισως και να λέω ακυρα πράματα τώρα αλλα είμαι ακόμα μικρός..
-
adis4gr κ karabouzouklis
Μιλαμε για περιπτωσεις που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ειναι ανθρωπινως ΑΔΥΝΑΤΟΝ, να γινει στραβη. Μιλαμε για καποιες διασταυρωσεις που μπορεις να δεις οτι δεν ερχεται κανεις, απο πουθενα, για εκατονταδες μετρα, και που εκεινες τις ωρες εχουν μηδενικη κινηση. Εκτος απο περιπτωση που παει να περασει UFO που ηρθε απο πανω σου και για αυτο δεν το ειδες, δεν παιζει να γινει το οτιδηποτε.
και φυσικα εννοω να σταματησεις, να ελεγξεις σωστα και μετα να περασεις, οχι να περασεις αερα. Και δεν ειναι τα 15 δευτερολεπτα που θα κερδισεις, αλλα το ανουσιο του να περιμενει ('νιωθω σαν μλκς που καθεται και περιμενει το τρολλευ'). Παρ'ολα αυτα για καποιον λογο εγω δεν τα περναω. Αλλα καταλαβαινω αυτον που δεν θα κατσει να περιμενει.
Διαφωνω καθετα με την αποψη οτι τον ΚΟΚ πρεπει να τον εφαρμοζουμε τυφλα χωρις παρεκλισσεις και σε ολες του τις διαταξεις. Εχω πολλες φορες εκφρασει την αποψη οτι ακριβως επειδη ο ΚΟΚ ειναι αποτελεσμα (και συνολο) συμβιβασμων (πχ το οριο ταχυτητας ειναι τοσο για να κινουνται ασφαλως τοσο τα σαραβαλα οσο κ τα supercars, σε τελειες συνθηκες ή σε καταποντισμο, κ.ο.κ), τοτε στην εφαρμογη του ΚΟΚ πρεπει να κραταμε και μια κριτικη σταση και να διακρινουμε μεταξυ των παραβασεων που πραγματικα εχουν σημασια και αυτων που ενδιαφερουν μονο το λογιστηριο του κρατους και ουδεμια διαφορα κανουν στην μετακινηση μας. Παραλογο ειναι?
Το να πας με καποια χαω παραπανω απο το οριο με ενα καλο αυτοκινητο σε τελειες συνθηκες, για μενα ειναι απολυτως ασφαλες απο την στιγμη που ενα ρημαδι θεωρειται ασφαλες να οδηγειται με καποια χαω παρακατω σε καταποντισμο. Αντιστοιχα, το να μην περιμενεις ενα φαναρι να γινει πρασινο οταν γυρω σου δεν υπαρχει κανεις και μπορεις να εισαι σιγουρος για αυτο αφου εχεις ελεγξει τι (ΔΕΝ) κινειται, ειναι απολυτως αποδεκτο και ασφαλες. Το να παρκαρεις σε ραμπα αναπηρων, να αφησεις το αυτοκινητο σου μες την μεση και αλλες τετοιου ειδους παραβασεις δεν ειναι το ιδιο γιατι αυτες ενοχλουν εξ΄ίσου, ανεξαρτητως συνθηκων.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα