-
Ερχόμουν σήμερα το απόγευμα, ότι είχε σουρουπώσει, πρός Αθήνα απο την εθνική Αθήνας/Λαμίας. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε όλους αυτούς που πάνω στον αλατισμένο δρόμο της Μαλακάσας αποφάσισαν να δείξουν τόσο τα προσόντα τους όσο και τη βλακεία που τους δέρνει σαν οδηγοί (για να μην πώ τίποτα το χειρότερο). Kαι μάλιστα, από ότι αντιλήφθηκα, κάποιος απο αυτούς θα πρέπει να είχε πάρει μαζί του το προστατευτικό και να είχε τραβήξει για τα χωράφια πρός βοσκή. Τέλος πάντων, οι οδηγοί αυτοί είναι πάντα άξιοι της τύχης τους, μόνο που καμιά φορά παίρνουν και άλλους φουκαράδες στο λαιμό τους. Θα πώ για δύο αυτοκίνητα που έτσι μου τράβηξαμ την προσοχή. Το πρώτο ήταν κάπου πρίν τον Σείριο. Ηταν ένα BMW 2002 του 1982 ή 1985, με σπαστές τις πίσω ρόδες που πήγαινε σα βάρκα με πανιά. Ημουν όλο δεξιά με καμιά ενενηνταριά χιλιόμετρα, όταν το είδα πίσω μου και η πλάκα ήταν που μου πέταξε και τους προβολείς του, για να πάω που άραγε? Τέλος πάντων κάπου έκανε προσπέραση και τον είχα για κάμποσο μπροστά μου. Στο πίσω μέρος λοιπόν του αυτοκινήτου και μεταξύ των φαναριών αντί για την πινακίδα κυκλοφορίας, υπήρχε μιά μεγάλη πινακίδα. Το γεγονός δεν θα μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση άν αυτή η πινακίδα δεν είχε LED επάνω στα γράμματα για να φαίνεται καθαρά μέσα στο σκοτάδι η μεγαλόπρεπη λέξη - A L P I N A - Ε! και λοιπόν χέστικε η φοράδα στο αλλώνι. Τέλος πάντων έφυγε μπροστά, αφού όμως πρώτα μου είχε φτιάξει το κέφι. Εβαλα ενα CD των Beach Boys στο σύστημα και συνέχισα το δρόμο, όσπου κάπου μετά το φανάρι της Κιφησιάς, πέφτω στο δεύτερο ευτράπελο. Αυτή τη φορά ήταν ένα Ibiza. Φωτισμός Blue Eletric κάτω απο το αυτοκίνητο, έτσι για να βλέπει ο δρόμος, και στο ίδιο μέρος, δηλαδή εκεί που έπρεπε να βρίσκεται η πινακίδα κυκλοφορίας, μια άλλη πινακίδα που ουσιαστικά ένωνε τα δύο πίσω φανάρια. Αυτός μάλιστα είχε δε καταφέρει να την φωτείζει απο το πίσω μέρος της για να μπορούμε να διάβάζουμε άνετα οι πίσω απο αυτόν - Ι Β Ι Ζ Α - Και λοιπόν? Και γιατί IBIZA και όχι MALAGA? θα του ταίριαζε περισσότερο. Χαμογέλασα και έκοψα για να φύγει απο μπροστά μου. Α ρε Ελληνα απερίγραπτε!
-
χτες βράδυ στην παραλιακή κατά τις 20:30, στην τελευταία ευθεία προς πειραιά, πριν το φάληρο, χαμός από κίνηση και όταν επιτέους έφτασα στον τόπο του ατυχήματος το σκηνικό ήταν το εξής:
4 αυτοκίνητα στη σειρά.
το πρώτο απείραχτο χωρίς γρατζουνιά, από κάτω του σκύλος νεκρός.
τα άλλα 3 από πίσω φυσαρμόνικα εντελώς, κυριολεκτικά είχαν γίνει ένα.
συμπέρασμα: ο ασχετίλας οδηγός του πρώτου αντί να σανιδώσει γκάζι και να κόψει τιμόνι για να αποφύγει το σκύλο, πλακώθηκε στα φρένα και σταμάτησε καταμεσίς της παραλιακής, εκεί που όλοι τρέχουν.
ο αμέσως από πίσω κατάφερε να σταματήσει έγκαιρα ο καημένος, αλλά όχι και οι δύο τελευταίοι, που σφηνώθηκαν πάνω του.....
σχόλιο Νο1: το μπροστά αυτοκίνητο που σκότωσε το σκύλο ήταν φυσικά Μερσεντέ... (Ε klasse)
σχόλιο Νο2: έχετε παρατηρήσει ότι το πρόβλημα με το μποτιλιάρισμα σε τρακάρισμα πιο πολύ απ'όλα οφείλεται στους περίεργους που περνάνε με ΜΗΔΕΝ δίπλα από το τροχαίο προκειμένου να δουν τι συνέβη???έλεος πια...
Σπύρος
-
Ειδα χθες ενα Μαζντα απο αυτα τα μικρα, 121 νομιζω το λενε το μοντελο. Ηταν μαυρο, με φιμε τζανια, πανακριβες ζαντες αλλα αυτο που με κουφανε, ηταν στο πισω μερος οπου εγραφε 1.6V!!!
Δηλαδη για να καταλαβω, 1600αρι ηταν, 16βαλβιδο ηταν, η και τα δυο? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειδα χθες ενα Μαζντα απο αυτα τα μικρα, 121 νομιζω το λενε το μοντελο. Ηταν μαυρο, με φιμε τζανια, πανακριβες ζαντες αλλα αυτο που με κουφανε, ηταν στο πισω μερος οπου εγραφε 1.6V!!!
Δηλαδη για να καταλαβω, 1600αρι ηταν, 16βαλβιδο ηταν, η και τα δυο?Είναι το πρωτοποριακό μοντέλο που λειτουργεί με 1,6 Volt
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
συμπέρασμα: ο ασχετίλας οδηγός του πρώτου αντί να σανιδώσει γκάζι και να κόψει τιμόνι για να αποφύγει το σκύλο, πλακώθηκε στα φρένα και σταμάτησε καταμεσίς της παραλιακής, εκεί που όλοι τρέχουν.
οΣπύρος
Ρε παιδια να μην ειμαστε κακοι... Όταν οδηγεις αμεριμνος και σου πεταχτει κατι, η πιο συνηθισμενη αντιδραση ((οχι παντα σωστη) είναι ασυναισθητα να πατησεις φρενο και καποιες φορες και να κοψεις και το τιμονι...
Ας μην κατακρινουμε, δεν ειμαστε παντα οι σωστοί οδηγοι!!!
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Δηλαδη για να καταλαβω, 1600αρι ηταν, 16βαλβιδο ηταν, η και τα δυο?Είναι το πρωτοποριακό μοντέλο που λειτουργεί με 1,6 Volt
Ενας φίλος μου,έχει μία Yamaha Tenere πού στό πλάι γράφει 4-VLAVES (αντί γιά 4-VALVES)!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ενας φίλος μου,έχει μία Yamaha Tenere πού στό πλάι γράφει 4-VLAVES (αντί γιά 4-VALVES)!!! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ρε παιδια να μην ειμαστε κακοι... Όταν οδηγεις αμεριμνος και σου πεταχτει κατι, η πιο συνηθισμενη αντιδραση ((οχι παντα σωστη) είναι ασυναισθητα να πατησεις φρενο και καποιες φορες και να κοψεις και το τιμονι...
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει ότι δεν δικαιούσαι να οδηγείς 'αμέριμνος'.
Η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνη υπόθεση.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
οΣπύρος
α. δεν οδηγώ ποτέ αμέριμνος. Ζώα με 4 αλλά και με 2 πόδια υπάρχουν παντού.
β. δεν κατακρίνω. Θα κατέκρινα αν είχα στουκάρει εγώ για χάρη της ασχετοσύνης του Μερσεντέ. Απλά αναφέρω τι πιστεύω εγώ ότι είναι σωστό. Πίστεψέ με 2 φορές μου έχει τύχει, και τις 2 η αντίδρασή μου ήταν 'ΓΚΆΖΙ' και σώθηκα, ΚΑΙ εγώ ΚΑΙ οι γύρω μου.
Σπύρος
-
Νομίζω ότι υπερβάλλουμε λίγο! Δεν είναι πάντα εύκολο να αποφύγεις ένα εμπόδιο και μάλιστα σκυλι με τέρμα γκάζι και τιμονιά. Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι φταίνει οι κύριοι που δεν κρατούσαν αποστάσεις και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την σύγκρουση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
6:30 το πρωί, ανεβαίνω τον Κηφισό για να πάρω την Καβάλας προς Κόρινθο. Η εθνική έχει έξοδο δεξιά που σε ανεβάζει σε γέφυρα 2 (στενών) λωρίδων για να στρίψεις αριστερά στην Καβάλας. Ο δρόμος άδειος και παρότι ανέβηκα με αρκετά (>100) είπα να κρατηθώ δεξιά. Στρίβοντας όμως η γέφυρα, ακριβώς μπροστά μου στα 10 μέτρα ένας ασημί προφυλακτήρας (ολόκληρος!!!) έκλεινε όλη τη λωρίδα. Πώς δεν σκοτώθηκα στο βρεγμένο θάυμα είναι (νά ναι καλά τα καινούρια μου Pirelli+Kayaba...). To πέτυχε κανείς άλλος το....κελεπούρι?Σπύρος
Καλα αυτος που τον εχασε δεν πηρε χαμπαρι τιποτα ?
Και να σταματησεις να το μαζεψεις κινδυνευεις απο τους επομενους που ερχονται.Οποτε αφου τον πατησουν καμια δεκαρια ιδιωτικα,με πιθανη εως βεβαια ζημια,με την συμπραξη μερικων φορτηγων ο δρομος θα ειναι και παλι καθαρος. -
Δευτέρα 26/1, στον Αγ. Δημήτριο, μπροστά μου ένα Astra SW με μια μπλε λάμπα φθορισμού κρεμασμένη (και σε λειτουργία) εσωτερικά στην οροφή, πάνω από τον χώρο αποσκευών.
Πώς; Γιατί;
*Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι μπορεί να μεταφέρει κρέατα.......
-
Τι είδα!
Αυτοκίνητο που ΟΛΟ το παρμπρίζ εκτός από ένα μικρό μέρος στην πλευρά του οδηγού είχε διάφορα κουκλάκια κρεμασμένα!
Μιλάμε δηλαδή ότι ο οδηγός είχε χώρο να δει περίπου 40χ40 χωρίς υπερβολή!Δυστυχώς δεν είχα την μηχανή μαζί μου!
-
Να μη ξεχασουμε και τους τεμπεληδες του χιονια που ο μονος χωρος πανω στ'αυτοκινητο χωρις χιονι ηταν οσος καθαριζε ο μπροστινος καθαριστηρας (και σε μερικους και ο πισω, αν ειχαν).
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Να μη ξεχασουμε και τους τεμπεληδες του χιονια που ο μονος χωρος πανω στ'αυτοκινητο χωρις χιονι ηταν οσος καθαριζε ο μπροστινος καθαριστηρας (και σε μερικους και ο πισω, αν ειχαν).πολλοί το κάνουν και για μόστρα...
Σπύρος
-
Κοντα στους Αγ. Αναργυρους: Ηλικιωμενος οδηγουσε (νομιζω Πεζο 406) και ειχε κολησει τα σηματα τελων κυκλοφοριας (03, 04) στο παρμπριζ ακριβως μπροστα στα ματια του!!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κοντα στους Αγ. Αναργυρους: Ηλικιωμενος οδηγουσε (νομιζω Πεζο 406) και ειχε κολησει τα σηματα τελων κυκλοφοριας (03, 04) στο παρμπριζ ακριβως μπροστα στα ματια του!!!!!Το έκανε για να σημαδεύει ευκολότερα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κοντα στους Αγ. Αναργυρους: Ηλικιωμενος οδηγουσε (νομιζω Πεζο 406) και ειχε κολησει τα σηματα τελων κυκλοφοριας (03, 04) στο παρμπριζ ακριβως μπροστα στα ματια του!!!!!
Το έκανε για να σημαδεύει ευκολότερα.
Η του ειχε χαλασει το σκιαδιο.
Καλα πεστε μου,ενας οικειος του ,ενας φιλος του δεν του ειπε μια κουβεντα ?Κανεις δεν βρεθηκε ? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κοντα στους Αγ. Αναργυρους: Ηλικιωμενος οδηγουσε (νομιζω Πεζο 406) και ειχε κολησει τα σηματα τελων κυκλοφοριας (03, 04) στο παρμπριζ ακριβως μπροστα στα ματια του!!!!!Και που να τα βάλει; Στα πλάγια;
Δε θέλουμε παρωπίδες κύριοι! -
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...
Sorry για το ύφος αλλά πριν 10 λεπτά έγινε το παρακάτω και κάπου πρέπει να ξεσπάσω και εγώ...
Περπατάω στην οδό Ιθάκης και αντιλαμβάνομαι ότι ένα μηχανάκι, επειδή βιάζεται απίστευτα πολύ προφανώς, έχει ανέβει στο πεζοδρόμιο.
Πηγαίνει πίσω μου και κορνάρει για να κάνω άκρη και να περάσει.
Τίποτα εγώ...μέχρι που πετάει την ατάκα : Άντε ρε ψηλέ, κάνε στην άκρη να περάσουμε...Τελείωσε...αυτό ήταν!
Σταματάω απότομα, σαφέστατα επίτηδες, (Πείτε με βλάκα ή ανώριμο...) και ο καθρέφτης του με χτυπάει όχι τόσο δυνατά για να με χτυπήσει ευτυχώς, αλλά έφτανε για να χάσει την ισορροπία του και να πέσει πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο...
Γυρνάει και λέει ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ?
Από εκεί και πέρα ο διάλογος δεν μπορεί να μεταφερθεί στο forum λόγω των γνωστών ρημάτων και επιθέτων...
Το μόνο που μπορώ να μεταφέρω είναι η άλλη ατάκα ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!!!
Φεύγοντας (πάνω στο πεζοδρόμιο) είπε διάφορα άλλα που σε κάνουν να εύχεσαι να μην είχε μηχανάκι ώστε να μπορούσες να τον προλάβεις...
Είναι η περίπτωση που λες ...Να είχα έναν μάρτυρα και πολύ χρόνο να τρέχω για μηνύσεις και δικαστήρια έτσι για το γαμώτο...
Και ξαναλέω στο πιο διαχρονικό topic ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Και τι έπρεπε να κάνω μετά τον ωραίο διάλογο?
Να τον αφήσω να πάει στο καλόμ όπως έκανα να πάρω στοιχεία ή να τον κυνηγάω στο πεζοδρόμιο και να του σπάσω το κεφάλι του μαλάκα?
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!