-
-
Βλέπουμε όλη τη σειρά πετρελαίου της W123, καθώς και το πρώτο τουρμποντίζελ στην ιστορία των ιχ, το μαγαζί είχε γκάμα πετρελαίου όταν οι άλλοι είχαν τα τομπολίνια τους. Βλέπουμε Επίσης ότι οι ιπποδυνάμεις των κινητήρων έχουν πάει 2-3 φορές επάνω μετά από 45 χρόνια.
Για την ιστορία, η Πεμβέ ε12 δεν είχε καν πετρέλαια, ενώ η μεταγενέστερη ε28 είχε ένα 2.4 απλό με 63kw και ένα εξόχως προβληματικό και βραχύβιο 2.4T με 85kw.
Η σιτροέν Cx 2.5 56kw, 2.5T 71kw, 2.5T intercooler 90kw, τα δύο τελευταία στα έιτις, όταν σχεδόν δεν υπήρχε w123. Audi 100 2.0 63kw, volvo 244 2.0 50kw, 2.4 60kw.
Τα βάζω σε Kw, αφού έτσι είναι και τα w123. -
Για την 124 είναι ,όχι την 123.
-
Και συγκριτικό με Ιάπωνα.
Youtube Video -
@pgp737ng said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Μέχρι εκεί μπορούνε να φτάσουνε!!!
ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Βάζεις και ενα παλιό καλοριφέρ από την άλλη μερια της σούβλας και είναι σαν σύνχρονη BMW
-
O pgp μάλλον δεν έχει οδηγήσει BMW...
-
Για μένα η αγαπημένη σχεδιαστική γραμμή της Merc ήταν στην SL-class, την R129, πολύ "αντρικό" αυτοκίνητο. Mετά έγιναν πολύ soft, αν και αρχές 2000 όλες οι εταιρείες έπαθαν φετίχ με τα στρογγυλεμένα σχήματα αντί τις γωνίες.
-
@diego1960 said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Για μένα η αγαπημένη σχεδιαστική γραμμή της Merc ήταν στην SL-class, την R129, πολύ "αντρικό" αυτοκίνητο. Mετά έγιναν πολύ soft, αν και αρχές 2000 όλες οι εταιρείες έπαθαν φετίχ με τα στρογγυλεμένα σχήματα αντί τις γωνίες.
Μακράν η ομορφότερη SL και μια από τις ωραιότερες ΜΒ εβερ! Αγαπημένο αμάξι και απίστευτο όχι μόνο για την εποχή του αλλά ακόα και σήμερα. Για τις γωνίες συμφωνώ 100%.
-
Eψαχνα στο car σήμερα με βάση αυτό το τοπικ και βρήκα 2-3 τέτοιες αλλα γμτ θέλουν κάνα 20ρι χιλιάρικα και μιλάμε για αμάξια 30 ετών. Βέβαια είναι τετοια η ποιότητα που θα βγάλουν για πλάκα άλλα 10 αλλά οκ. Τα δίνεις; Όταν θα πληρώνεις τέλη με βάση κυβικά και θα καίει για πλάκα 20 λίτρα μέσα στην πόλη;
-
@diego1960 said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Eψαχνα στο car σήμερα με βάση αυτό το τοπικ και βρήκα 2-3 τέτοιες αλλα γμτ θέλουν κάνα 20ρι χιλιάρικα και μιλάμε για αμάξια 30 ετών. Βέβαια είναι τετοια η ποιότητα που θα βγάλουν για πλάκα άλλα 10 αλλά οκ. Τα δίνεις; Όταν θα πληρώνεις τέλη με βάση κυβικά και θα καίει για πλάκα 20 λίτρα μέσα στην πόλη;
To εχω σκεφτεί πολλές φορές. Αλλά τα κόστη χρήσης και συντήρησης είναι απαγγορευτικά. Μιλάμε για αμάξι των €100.000+, οπότε έχει και ανάλογη συντήρηση, ανταλλακτικά κλπ. Αλλά ειναι ένα από τα αυτοκινητιστικά μου όνειρα!
-
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το κόστος ανταλλακτικών των παλαιών αυτοκινήτων. Στην ουσία αν βρεις ανταλλακτικά, πολύ δύσκολα, πληρώνεις την αποθήκευση τόσων ετών που ανεβάζει τρέλα το κόστος τους.
Μετά κάποια ηλικία τα αυτοκίνητα δεν έχουν νόημα κτήσης και συντήρησης. Άλλο αν εμείς τα κρατάμε λόγω δέσμευσης του διαθέσιμου εισοδήματος μας σε βασικές ανάγκες!
-
Το μεγαλύτερο έξοδο είναι η συντήρηση
Το να αγοράσεις ενα υπεργαμάτο αμάξι παλιότερο των ονείρων σου είναι το εύκολο
και γω με την σειρά μου το εχω σκεφτεί. χαιρω πολύ, χαιρόπουλος
αλλά εγώ προσωπικά δεν αντέχω τέτοιο οικονομικό βάρος Αν ειναι να δουλεύω για ενα αυτοκίνητο δεν λέει οσο και υπέροχο να είναι
οσοι τυχεροι το αντέχουν οικονομικα χωρίς να τους πονάει το κόστος οκ
BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.