-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εγώ θα πω πως όντως ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει κενό χρόνο για να στήσει και βρει πελατεία. Αυτός ο χρόνος μειώνει την παραγωγικότητα του.
Οπότε δέχομαι να έχει μειωμένο φόρο, από έναν υπάλληλο που απλώς έχει συγκεκριμένη εργασία και έμμισθη σχέση.
Αλλά από αυτό το επίπεδο μέχρι το μηδέν φόρο και αγορές αυτοκινήτων δεκάδων χιλιάδων ευρώ υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Πότε είχε μικρότερο φόρο από τον μισθωτό ο ΕΕ ?
Ποτέ. Δεν είχε ποτέ επίδομα ανεργίας, μόλις σταμάταγε να πληρώνει τον ΕΦΚΑ έμενε ανασφάλιστος. Είχε τέλος επιτηδεύματος είχε φόρο από το πρώτο ευρώ και όλα καλά ?
Δηλαδή τον γμσε το κράτος για να δίνει πρόωρες συντάξεις και έπρεπε να σκύβει το κεφάλι ?
Πόσο άσχετοι είστε. Ρωτήστε κανένα λογιστή που ξέρουν την αγορά να σας πουν.
-
Το κατανοείς ότι ακόμα και με τα παραδείγματα σου που είναι πλασματικά υπέρ σου, με δέκα διαμερίσματα είναι στα 35Κ φόροι που δεν πληρώθηκαν; Στις 3 πολυκατοικίες τη δεκαετία είναι κακούργημα.
Άλλαξε το αφήγημα, δεν βγαίνει. Όλος ο κλάδος ακόμα και οι μικροί είναι για μέσα με αυτά που λες.
Αμα είναι τα 35 κ που λες ΕΣΥ στην δεκαετία κακούργημα, τότε γιατί δεν είστε μέσα όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ ?
Ξέρεις πόσα ιδιαίτερα κάνει ένας εκπαιδευτικός την δεκαετία ?
Βάλε 3 ώρες την ημέρα δηλαδή 15 ώρες την εβδομάδα επί 20 ευρώ έχουμε 300 ευρώ μαύρα την εβδομάδα, Χ 520 εβδομάδες πάμε 156000.
Βάλε και τους εκπαιδευτικούς μέσα.
Να δούμε λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους ? Εφοριακούς, πολεοδόμους, τελωνειακούς, ικατζήδες και όλους τους υπόλοιπους και λες ότι δεν είχαν όφελος ένα χιλιάρικο το μήνα ?
Ολοι μέσα λοιπόν.
Εχεις ξεφύγει εντελώς.
-
Γιατί δεν είναι θέμα κομμάτων. Αλλά νοοτροπίας κλάδων και γενιάς.
Υπάρχουν και τίμιοι εργαζόμενοι και να σου πω πως ίσως και λόγω του ότι όντως δεν μπορούν να φοροδιαφευγουν λόγω θέσεων εργαιας. Δεν σου λέω πως είναι άγιοι εκ φύσεως
Το αποτέλεσμα μετρα, δηλαδή πτωχεύσαμε σε κάθε επίπεδο.
Αυτούς που λες είναι φοροφυγαδες και δουλεύουν μαύρα, ΟΧΙ όμως σε επιεπδ κακουργηματος. Έχει διαφορα. ΤΕΡΑΣΡΙΑ διαφορα. Συγκεκριμένοι κλάδοι είναι οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή σε επίπεδο κακουργηματος
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Για τους γιατρούς πιάνετε πάλι τους μεγάλους και τσουβαλιάζετε όλους.
Κάνεις λάθος, δεν τσουβαλιάζω όλους τους γιατρούς. Απλά λέω παραδείγματα φοροδιαφυγής και πως μαζεύονται τα ποσά που σου φαίνονται περίεργα. Προφανώς και υπάρχουν και οι γιατροι που λες και ειναι πλειοψηφία. Όπως υπάρχει π.χ. και η παιδίατρός μας που έχει ραντεβού μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα κάθε μέρα, μιλάμε για τουλάχιστον 20 ραντεβού την ημέρα επί €50 ή €80. Για κάνε πράξεις. Και το πρωί στο νοσοκομείο κανονικά. Εξωντοτικό πρόγραμμα, εγώ δεν θα άντεχα π.χ.
Για τον εργολάβο, τα 80000 μαύρα με 20 % καθαρό κέρδος που είναι τώρα ο ΜΣΚΚ από 15 % που ήταν δίνει 16000 κέρδος και με 22 % δίνει 3420 φόρο. Αν του έκοψε 10 % για τα μαύρα ως έκπτωση είναι μέσα με τα μπούνια.
Δεν διάβασες προσεκτικά: 480Κ το διαμέρισμα, τα 200 άσπρα και τα 280 μαύρα! Άρα ο εργολάβος τσίμπησε 280.000 ΚΕΡΔΟΣ αφορολόγητο!! Για πες μου πόσοι έχουν 280.000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ εισόδημα?? Και μην μου πεις για ΜΣΚΚ και άλλα τέτοια, γιατί απλά τα δηλωμένα (άσπρα) ειναι το κόστος του, οπότε εμφανίζει ισα βάρκα ίσα νερά (ή και ζημιά) και όλα τα μαύρα ειναι το κέρδος, αφορολόγητο!
-
Και γιατί να μην είναι παπαριές ο δικός σου ισχυρισμός.
Αυτοί τουλάχιστον έχουν μια σχετική κατάρτιση και εξάγουν ένα συμπέρασμα. Εσύ τι έχεις;@@ κατάρτιση έχουν. Είναι στημένες ιστορίες για να πουλήσουν το αφήγημα τους.
Δεν λένε όλη την αλήθεια, αλλά ότι πουλάει.
Επίσης μιλάνε για εισόδημα, το οποίο προφανώς αν δηλωνόταν θα είχε έξοδα που ο βλάκας τα έδωσε μαύρα.
Αρα ο φόρος θα ήταν το 1/10 από αυτό που λένε.
Και το λένε για να καλύψουν τις μεγάλες μίζες.
Που βέβαια δεν έχουν έξοδα ούτε φόρο.
Ρε συ το κατανοείς ότι μιλάμε για φόρο οπότε ο τζίρος και οι δαπάνες υπολογίζονται;
Για εισόδημα λένε. Δηλαδή είχε εισπράξει 100 και δεν τα δήλωσε. Δεν είχε έξοδα που δεν δήλωσε ? Αλλά και μηδέν έξοδα να είχε, ο φόρος είναι 22, όχι το εισόδημα που βάζουν για τις εντυπώσεις.
Όχι, για φόρο. Το εισόδημα είναι πολλαπλάσια. Μιλάμε για καθαρό ποσό φόρου. 50-60 δις είναι τα μαύρα. 16 δις οι φόροι.
Είπαμε διαφωνούμε. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα.
Η φοροδιαφυγή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πάνω από 2-3 δις για τον κόσμο.
Υπάρχει και η φοροδιαφυγή των μεγάλων αυτών που κάνουν δουλειές με το κράτος και οι μίζες. Εκεί τα νούμερα είναι μεγάλα, οπότε εκεί ξεφεύγει το πράγμα. Αυτά πάνε να κρύψουν.
Οταν υπάλληλος ζητάει από επενδυτή 1 μύριο για να εγκρίνει μια επένδυση 8 εκ, προφανώς δεν τα παίρνει μόνος του, αλλά τα μοιράζονται, αλλά σκέψου από πόσους ζητάνε.
Αλλά εσείς τσιμπάτε για την μαρίδα για να κρύβονται οι καρχαρίες.
-
ειπαμε, σηκωθηκανε οι φοροφυγαδες να χτυπησουν τους νομιμους....
και το ριχνουνε στη γενικη κουβεντα 'ειναι πολλοι οι φοροι'
αμα δεν εχεις μαθει να μην πληρωνεις φορους θα ηξερες οτι αυτοι που βγαζουνε πολυ λιγοτερα απο οσα βγαζατε οι εργολαβοι απο ενα μονο διαμερισμα, ειναι ηδη στο 45% συντελεστη. και χωρις να βαλουμε τις ασφαλιστικες εισφορες- @fanis75 μια βεβαιωση των μικτων-καθαρων σου pls
κλεβετε δηλαδη για χαρη αυτων που τους τα παιρνουν? αυτα μας λετε? -
Αυτοί τουλάχιστον έχουν μια σχετική κατάρτιση και εξάγουν ένα συμπέρασμα. Εσύ τι έχεις;@@ κατάρτιση έχουν. Είναι στημένες ιστορίες για να πουλήσουν το αφήγημα τους.
Επίσης μιλάνε για εισόδημα, το οποίο προφανώς αν δηλωνόταν θα είχε έξοδα που ο βλάκας τα έδωσε μαύρα.
Ρε συ το κατανοείς ότι μιλάμε για φόρο οπότε ο τζίρος και οι δαπάνες υπολογίζονται;
Για εισόδημα λένε. Δηλαδή είχε εισπράξει 100 και δεν τα δήλωσε. Δεν είχε έξοδα που δεν δήλωσε ? Αλλά και μηδέν έξοδα να είχε, ο φόρος είναι 22, όχι το εισόδημα που βάζουν για τις εντυπώσεις.
Όχι, για φόρο. Το εισόδημα είναι πολλαπλάσια. Μιλάμε για καθαρό ποσό φόρου. 50-60 δις είναι τα μαύρα. 16 δις οι φόροι.
Υπάρχει και η φοροδιαφυγή των μεγάλων αυτών που κάνουν δουλειές με το κράτος και οι μίζες. Εκεί τα νούμερα είναι μεγάλα, οπότε εκεί ξεφεύγει το πράγμα. Αυτά πάνε να κρύψουν.
Οταν υπάλληλος ζητάει από επενδυτή 1 μύριο για να εγκρίνει μια επένδυση 8 εκ, προφανώς δεν τα παίρνει μόνος του, αλλά τα μοιράζονται, αλλά σκέψου από πόσους ζητάνε.
ποια νουμερα δεν υπαρχουν?
πουλουσατε διαμερισματα και φαινοταν η μιση τιμη και αν?
ναι ή οχι -
Υπάρχουν και τίμιοι εργαζόμενοι και να σου πω πως ίσως και λόγω του ότι όντως δεν μπορούν να φοροδιαφευγουν λόγω θέσεων εργαιας. Δεν σου λέω πως είναι άγιοι εκ φύσεως
Αυτούς που λες είναι φοροφυγαδες και δουλεύουν μαύρα, ΟΧΙ όμως σε επιεπδ κακουργηματος. Έχει διαφορα. ΤΕΡΑΣΡΙΑ διαφορα. Συγκεκριμένοι κλάδοι είναι οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή σε επίπεδο κακουργηματος
Πόσοι από αυτούς είναι στο δημόσιο ?
Μιλάμε για δημοσίους που δεν είναι σε θέση ευθύνης, που δεν έχουν κομματικές άκρες, που δεν έχουν προσωπικές άκρες, που δεν έχουν επαφή με κοινό, που δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, που δεν έχουν παραμάγαζο, που δεν ποντάρουν στον πόνο του άλλου και τόσοι ακόμοι.
Με την λογική σου, παίζει αυτοί που δεν ανήκουν στους παραπάνω να είναι το 5 % των ΔΥ.
Το 95 % είναι για το κακούργημα που γράφεις γιατί στην δεκαετία παίρνουν πολλά, πάρα πολλά.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Για τους γιατρούς πιάνετε πάλι τους μεγάλους και τσουβαλιάζετε όλους.
Κάνεις λάθος, δεν τσουβαλιάζω όλους τους γιατρούς. Απλά λέω παραδείγματα φοροδιαφυγής και πως μαζεύονται τα ποσά που σου φαίνονται περίεργα. Προφανώς και υπάρχουν και οι γιατροι που λες και ειναι πλειοψηφία. Όπως υπάρχει π.χ. και η παιδίατρός μας που έχει ραντεβού μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα κάθε μέρα, μιλάμε για τουλάχιστον 20 ραντεβού την ημέρα επί €50 ή €80. Για κάνε πράξεις. Και το πρωί στο νοσοκομείο κανονικά. Εξωντοτικό πρόγραμμα, εγώ δεν θα άντεχα π.χ.
Για τον εργολάβο, τα 80000 μαύρα με 20 % καθαρό κέρδος που είναι τώρα ο ΜΣΚΚ από 15 % που ήταν δίνει 16000 κέρδος και με 22 % δίνει 3420 φόρο. Αν του έκοψε 10 % για τα μαύρα ως έκπτωση είναι μέσα με τα μπούνια.
Δεν διάβασες προσεκτικά: 480Κ το διαμέρισμα, τα 200 άσπρα και τα 280 μαύρα! Άρα ο εργολάβος τσίμπησε 280.000 ΚΕΡΔΟΣ αφορολόγητο!! Για πες μου πόσοι έχουν 280.000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ εισόδημα?? Και μην μου πεις για ΜΣΚΚ και άλλα τέτοια, γιατί απλά τα δηλωμένα (άσπρα) ειναι το κόστος του, οπότε εμφανίζει ισα βάρκα ίσα νερά (ή και ζημιά) και όλα τα μαύρα ειναι το κέρδος, αφορολόγητο!
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Τέτοια ποσά δεν έπαιζαν ποτέ παλιά.
Τώρα που μπορείς να δηλώσεις και κάτω από την αντικειμενική δεν ξέρω, αλλά μου φαίνονται εντελώς περίεργα και προφανώς και ο αγοραστής με τόσα μαύρα μου φαίνεται περίεργος.
Γενικά τα τελευταία χρόνια έχουμε γεμίσει στις ΙΚΕ και είναι και πολλοί ξένοι με αχυρανθρώπους και μπορεί να παίζουν περίεργα πράγματα.
Πριν την κρίση που ξέρω δεν υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, γιατί έπρεπε να είσαι πάνω από την αντικειμενική που δεν είχε διαφορά πάνω από 30 % από την εμπορική, άρα η διαφορά ήταν 10-20 % του τιμήματος το πολύ.
-
Ο υδραυλικός δεν έχει έξοδα ?
Προφανώς και έχει, τα οποία καλύπτει με τα δηλωμένα. Και τα 100Κ που βγάζει δεν τα λέω εγώ, ο ίδιος μου το λέει! Dεν λέω λοιπόν τι βλέπω ή τι νομίζω αλλά τι μου λέει. Δεν λέω λοιπόν για τζίρο 100.000 που περιλαμβάνει και εξαρτήματα, αλλά για την αμοιβή του ως υπηρεσίες που προσφέρει, οχι τζίρο.
Και για τις τιμές που λες, εμένα π.χ. δεν μου λεει €100 για ΧΨΖ, μου λέει: πάρε τα πράγματα που θες, εγώ θέλω €80 να στα βάλω. Αρα τα 80€ ειναι δικά του, καθαρά. Ναι θα πληρώσει βενζινη (βοηθό δεν έχει) και σέρβις στο αμάξι. Εδώ ρε συ μου έφερε Θερμοσίφωνα (νόμπελ) χωρίς απόδειξη να γλυτώσω το ΦΠΑ....πως το έκανε δεν ξέρω...χαχα!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ποια νουμερα δεν υπαρχουν?
πουλουσατε διαμερισματα και φαινοταν η μιση τιμη και αν?
ναι ή οχιΟχι βέβαια. Η αντικειμενική δεν ήταν ποτέ λιγότερη από το 70 % της εμπορικής. Τουλάχιστον εκεί που ξέρω. Τώρα αν σε κάποιες περιοχές ήταν λιγότερο δεν ξέρω. Γενικά θυμάμαι ότι στην Β' Πειραιά είχαν επίτηδες χαμηλές αντικειμενικές αξίες κάπου στα 900 -1000 ευρώ αλλά και πάλι πάνω από 1200-1500 δεν πούλαγαν εκεί.
-
Μιλάμε για δημοσίους που δεν είναι σε θέση ευθύνης, που δεν έχουν κομματικές άκρες, που δεν έχουν προσωπικές άκρες, που δεν έχουν επαφή με κοινό, που δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, που δεν έχουν παραμάγαζο, που δεν ποντάρουν στον πόνο του άλλου και τόσοι ακόμοι.
Με την λογική σου, παίζει αυτοί που δεν ανήκουν στους παραπάνω να είναι το 5 % των ΔΥ.
Το 95 % είναι για το κακούργημα που γράφεις γιατί στην δεκαετία παίρνουν πολλά, πάρα πολλά.
Το κακούργημα είναι από 100Κ και άνω. Εάν βρεθεί δάσκαλος με μαύρα που ο αναλογικός φόρος αντιστοιχεί σε 100Κ προφανώς θα πάει για κακούργημα. Θεωρώ ανθρωπίνως αδύνατον να συμβεί διότι δεν φτάνουν τα 24ωρα.
Στο λέω υπεύθυνα πως υπήρχαν και υπάρχουν τέτοιοι ΔΥ. Στην νεότερη εποχή ίσως και λιγότεροι. Αλλά στο υπογράφω πως υπήρχαν και υπάλληλοι με τεράστια θέση ευθύνης που δεν μπορούσαν ούτε σκαραβαίο να αγοράσουν.
Επίσης το ίδιο συμβαίνει σε θπαλληλικες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Γενικά δεν είναι όπως φαντάζεσαι.
Αυτά που λες, τα έχεις εφεύρει κατά ένα μεγάλο ποσοστό για να δικαιολογήσεις πιθανόν κάτι και από το λέγε λέγε το πιστέψεις.
-
Να μας πείτε και οι κατήγοροι τι ποσοστό του τζίρου σας είναι ο φόρος που πληρώνετε ?
Γιατί πετάτε τον μεγαλύτερο συντελεστή των μισθωτών, ενώ εσείς έχετε τα δάχτυλα του ενός χεριού...
-
Το κακούργημα είναι από 100Κ και άνω. Εάν βρεθεί δάσκαλος με μαύρα που ο αναλογικός φόρος αντιστοιχεί σε 100Κ προφανώς θα πάει για κακούργημα. Θεωρώ ανθρωπίνως αδύνατον να συμβεί διότι δεν φτάνουν τα 24ωρα.
Στο λέω υπεύθυνα πως υπήρχαν και υπάρχουν τέτοιοι ΔΥ. Στην νεότερη εποχή ίσως και λιγότεροι. Αλλά στο υπογράφω πως υπήρχαν και υπάλληλοι με τεράστια θέση ευθύνης που δεν μπορούσαν ούτε σκαραβαίο να αγοράσουν.
Επίσης το ίδιο συμβαίνει σε θπαλληλικες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Γενικά δεν είναι όπως φαντάζεσαι.
Αυτά που λες, τα έχεις εφεύρει κατά ένα μεγάλο ποσοστό για να δικαιολογήσεις πιθανόν κάτι και από το λέγε λέγε το πιστέψεις.
Καλά ας μας πουν όσοι είναι γονείς τι δίνουν για ιδιαίτερα την ώρα και ας το βάλουμε στην χρονιά να δούμε.
Και βέβαια ο εκπαιδευτικός έχει πληρωμένη ασφάλιση και φόρο από το σχολείο, άρα ότι βγάζει το απόγευμα είναι καθαρό κέρδος.
-
Να μας πείτε και οι κατήγοροι τι ποσοστό του τζίρου σας είναι ο φόρος που πληρώνετε ?
Γιατί πετάτε τον μεγαλύτερο συντελεστή των μισθωτών, ενώ εσείς έχετε τα δάχτυλα του ενός χεριού...
δεν θες να ξερεις
εαν ηθελες ΓΕΜΗ
ειναι δημοσιευμενα -
Δεν αμφιβάλω. Σωστό. Παρανομο αλλά πλημμέλημα. Το γεγονός πως κάνει ιδιαίτερα είναι διότι ο μισθός δεν του φτάνει και αυτό διότι κάποιο που μετά ένα οριακό επίπεδο απλώς πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας και δεν υπάρχουν έσοδα για να πληρωθεί όπως του αναλογεί
Ποιος εκπαιδευτικός θα άφησε την οικογένεια του και θα τρέχει για μαύρα εάν μπορεί να επιβιώσει από τον μισθό με άνεση;
-
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Τέτοια ποσά δεν έπαιζαν ποτέ παλιά.
Πως δεν υπάρχει, να σου πω και που και ποιος ειναι ο κατασκευαστής (τον ξέρεις). Ο αγοραστής ειναι γνωστός με μαύρα, από κοντά μπορώ να σου πω.
Αυτό το λές αυθαίρετα, γιατί δεν σε βολεύει! Φυσικά και ειναι, μετρημένα και αποδεδειγμένα. Μόνο το Νάμος ειναι στα 10 μύρια! Για 2-3δις δεν θα κάναμε έτσι, αλλά ειναι 10 φορές πάνω ο χαμένος φόρος.
Πότε είχε μικρότερο φόρο από τον μισθωτό ο ΕΕ ?
Πάντα, αφού ειναι 22%. Ο μισθωτός φτάνει το 44% και δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε €1 έξοδα (είχα υπάρξει και Ε/Ε).
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
αμα δεν εχεις μαθει να μην πληρωνεις φορους θα ηξερες οτι αυτοι που βγαζουνε πολυ λιγοτερα απο οσα βγαζατε οι εργολαβοι απο ενα μονο διαμερισμα, ειναι ηδη στο 45% συντελεστη. και χωρις να βαλουμε τις ασφαλιστικες εισφορες- @fanis75 μια βεβαιωση των μικτων-καθαρων σου pls
Δεν ειναι για δημόσια χρήση...χαχα! Αλλά καθαρά λαμβάνω το 1/3 περίπου από το συνολικό κόστος στον εργοδότη μου....και ο κρούζερ κλαίγεται επειδή πληρώνει 40% στο κράτος αντί για 75% που πληρώνω εγώ...χαχα!
-
@criuser πρώτος μισθός στο δημόσιο που ρώτησα φιλαράκι.
Με σχετικό διδακτορικό..... 1100€/ μήνα επί 12 μήνες.
Όσο μονάχα οι καφέδες με πελάτες κάποιων κλάδων
-
Αστυνομικοί, όχι από αυτούς που χτυπάνε χωρίς λόγο, από αυτούς με υψηλές αξίες και σεβασμό που τρέχουν απέναντι στον κάθε τρελό και παλαβό του κόσμου αυτού χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους..
900 ευρώ/μηνα -
Εργολάβοι....δεκάδες χιλιάδες ευρώ....μαύρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3