-
Κανένα ξέπλυμα. Απλώς έχετε μάθει να λέτε ανακρίβειες χωρίς αντίλογο.
Όταν σας παρουσιάζω όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια για αυτά που λέτε τα βλέπετε ως ξέπλυμα.Εδώ ο άλλος έλεγε πως το ΠΑΣΟΚ έκλεισε την Όπελ. Ναι έκλεισε επί πασοκ, δεν μας λεει όμως για τις νέες οδηγίες προς τα κράτη μέλη το 1985 της τότε εοκ για τα προαπαιτούμενα στην γραμμή παραγωγής και τον ποιοτικό έλεγχο που στην ουσία έκλεινε τις μικρές γραμμές συναρμολόγησης στις περιφέρειες της ΕΟΚ. Λεπτομέρειες
Έλεγες για τα δάνεια. Ναι πήραν δάνεια, τα οποία ήταν προαπαιτούμενα για να αποδεσμευτούν κονδύλια για την σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή. Λεπτομέρειες
Κτλ κτλ.Έλεγες πως έδινε αυξήσεις για πελατειακές σχέσεις από το 81 και μετά. Στην πραγματικότητα έδωσαν μονάχα μια φορά υψηλότερα από την παραγωγικότητα και τον πληθωρισμό κατά κάποιο σημαντικό ποσοστό στα χαμηλά εισοδήματα και αγροτικό κλάδο. Μετά όλη τη δεκαετία του 80 οι αυξήσεις ακολουθούσαν πληθωρισμό και παραγωγικότητα. Λεπτομέρειες
Έκαναν και υπερβολές και κακή διαχείριση σε κάποια θέματα, μέχρι και λαμογιες. Ναι και αυτό ειναι αλήθεια.
Αλλά αυτή η ισοπέδωση των πάντων και μη ανάδειξη οικονομικων καταστραφων των άλλων αναδεικνύει κατά εμέ επιτηδευμένη προπαγάνδα.
Και όταν δω προπαγάνδα, τρελαίνομαι.
-
@a-d-p said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Όλοι βάλαμε το λιθαράκι μας
Κάποιοι παλιοί θυμούνται την χαρά της "νίκης" όταν πήρε πίσω την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο Σημίτης. Φυσικά, οι μειώσεις της εποχής ήταν χάδι σε σχέση με αυτές που έγιναν μετά από καθυστέρηση πολλών ετών και αφού είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού.Την χαριστική βολή έδωσε, τι ειρωνεία , ο ΣΥΡΙΖΑ (Κατρουγκαλος).
Το πιο σωστό που έχω ακούσει για τις συντάξεις, από πολιτικό, ήταν η φράση της τότε Γ.Γ. ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, αν η οικονομία μπορεί να στηρίξει σύνταξη 200-250€, τότε αυτήν πρέπει να δώσει.
https://www.kathimerini.gr/opinion/717600/i-lysi-t-giannitsi/
Το άρθρο είναι του Νοεμβρίου του 2009 - 28/11/2009- λίγες μέρες μετά τις νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ εκλογές της 4/10/2009, που εκλέχτηκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν και δεν θα πειραχτούν οι εισφορές, οι συντάξεις και τα όρια συνταξιοδότησης.
Ετσι για να θυμόμαστε...
-
Μαδομνι και στο νήμα των διακοπών.
Ξεπερνάτε τον εαυτό σας ρε πια έλεος! -
Μαδομνι;
-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@antonmone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Κληρονόμοι
Μην με θυμώνεις γιατί αντί για 2300 σύνταξη που θα έπρεπε να πάρω με τις εισφορές 40 χρόνων, μόλις θα περάσω τα 1000 και αυτό γιατί τα φάγατε οι πασόκοι που τους βγάζατε στην σύνταξη στα 32 με 50 χρόνια τους, με 15 έως 25 χρόνια "εργασίας"...
Την ίδια τακτική ακολούθησε βέβαια και η νδ, γιατί τα ψηφαλάκια πολλά και αριστερά χειροκροτούσε με μανία....
Οπότε άσε το κληρονόμοι και κάνε κανένα οδικό ταξίδι μαζί με τον ντετόλ τώρα που μπορείς λόγω ηλικίας...
Από την άλλη πάντως μία παρέα 2 ζευγαριών με 2-4 οδηγούς την βγάζει χαλαρά την διαδρομή...
Και είναι πολύ φτηνότερα από αεροπλάνο και ενοικίαση αυτοκινήτου.
Καλά τα λες εκτός από το αεροπλάνο που είναι κατά πολύ φθηνότερο παντού εκτός από τις λίγες μέρες της αλλαγής του χρόνου.Ακομα και ενοικίαση να βάλεις πάλι είναι πολύ φθηνότερα και φυσικά γρηγορότερα.
Προσωπικα θεωρώ τέλεια φάση το οδικό ταξίδι στην Ευρώπη και περιμένω να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά να ξεκινήσουμε!Το αεροπλάνο είναι φτηνότερο μόνο στην περίπτωση που είσαι 18-30 και ταξιδεύεις μόνος σου.
Πριν 15-20 χρόνια η Ετζίαν είχε δωρεάν την βαλίτσα των 25 κιλών, δωρεάν την επιλογή θέσης, δωρεάν φαγητό.
Βάλε αυτά λοιπόν τότε που με 120-150 ευρώ πήγαινες Μόναχο για παράδειγμα, οπότε 3 άτομα μας έβγαζε 450 ευρώ και άλλα 300 ευρώ η ενοικίαση από μεγάλη εταιρεία με τα πάντα όλα μέσα ένα αυτοκίνητο C κατηγορίας τουλάχιστον, συν κάποια μεταφορικά κάπου στα 850 ευρώ ήταν όλα μέσα.
Αν πήγαινες από Ιταλία, είχες κάπου 650-700 το πέρασμα για Ανκόνα σε τρίκλινη εξωτερική και άλλα 100-150 καύσιμα.
Τότε η Βαλκανική οδός δεν υπήρχε ακόμα σαν αυτοκινητόδρομος μέσω Σκοπίων - Βελιγραδίου.
Τώρα το αεροπλάνο θέλει 150-200, η βαλίτσα 50+50, η θέση 2310 = 60, το φαγητό για 3 άτομα, 2 διαδρομές άλλα 100 ευρώ, οπότε πάμε από 700 έως 850.
Η ενοικίαση με πλήρη ασφάλεια θέλει για μία εβδομάδα πάνω από 400, άρα το 1000 το έχουμε περάσει χαλαρά.Το πλοίο θέλει 900 μόνο του, πάμε στα ίδια με το αμάξι με καύσιμα και διόδια.
Η Βαλκανική οδός με μία διανυκτέρευση στην Νις, ή στην Σόφια φτάνει στα 500 ευρώ μέχρι Λιουμπλιάνα ή Βουδαπέστη.
Αν τώρα πάμε αντί για οικογένεια 3-4 ατόμων, πάμε σε 2 ζευγάρια που θα οδηγούν σχεδόν όλοι, άρα αντέχουν παραπάνω, θα βγει το ταξίδι ανά ζευγάρι στα 300-350 ευρώ.
Ωραία όλα αυτά που γράφεις αλλά έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο και τα Κονκόρντ με τους αδελφούς Ράιτ.Τα αεροπορικά με ελάχιστο προγραμματισμό είναι φθηνά και δεν μιλάω για τους ελάχιστους τυχερούς που μπορούν να ταξιδέψουν μεσοβδόμαδα αλλά σε ΚΣ.
Η μόνη περίοδος που είναι ακριβά είναι το δεκαήμερο Χριστούγεννα Πρωτοχρονιάς, εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Ειδικα η Aegean δίνει και φαγητό στις πτήσεις εξωτερικού,από εκεί και πέρα αν κάποιος προβληματίζεται για το φαγητό για το 2-4 ωρο του ταξιδιού και δεν μπορεί να φάει όλον τον Γρηγόρη 30 λεπτά πριν μπει στο τέρμιναλ,τότε καλύτερα να ταξιδεύει Χάσια-Μανδρα ή Στενή Ευβοίας.
Τρία άτομα Λονδίνο με Aegean 276 ευρώ με επιστροφή!!!!
Σχεδόν τα ίδια θες πήγαινε έλα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη!!!Οντως συμφέρουν τα ροουντριπ.
Αυτό με τα 18 -30 δεν το κατάλαβα αλλά δεν χρειάζεται με αφήνουν και ταξιδεύω μια χαρά φθηνά ακόμα και λίγο πριν τα 50.Στον αντίλογο -λέμε τώρα- που κάποιος δεν γουστάρει τον ελάχιστο προγραμματισμό ή θέλει ακόμα πιο φθηνά ,υπάρχει αεροπορική που με 500 ευρώ εφάπαξ μπορείς να ταξιδεύεις όσο και κυρίως όποτε γουστάρεις στην Ευρώπη για έναν ολόκληρο χρόνο με μόνο 9!!!! ευρώ εισητηριο!Ναι εννιά ευρώ μόνο το ξαναγράφω.
Τέλος καλά τα υποθετικά νουμερα που παραθέτεις αλλά με 3 ταξίδια το 24 και 4 ήδη κλεισμένα για το 25 ,θα προτιμήσω να δώσω περισσότερο βάση σε αυτά που πλήρωσα από την τσέπη μου ,έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια!
-
Για τους τύπους και μόνο ,η Aegean χρεώνει 6 ευρώ τη θέση στον φθηνό ναυλο και Wizz ότι της λείπει από 4 εως 15 ευρώ με μια μέση συνηθισμένη τιμή τα 7.
-
Εγώ έκανα σύγκριση στις τιμές πριν 20 χρόνια και στις παροχές και στο σήμερα, όπως και στις βαλκανικές υποδομές...
Τώρα αν εννοείς ελάχιστο προγραμματισμό το ταξίδι που έκανε κάποιος από το φόρουμ την περασμένη εβδομάδα και το είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο, τρομάζω να σκεφτώ ποιος είναι ο μέγιστος προγραμματισμός..
Κάτι σαν τα 5ετη προγράμματα της ΕΣΣΔ μου θυμίζει...
Οσο για τα ταξίδια καλά κάνεις και πηγαίνεις.
Είναι αναμνήσεις που θα σου χρειαστούν στο μέλλον, όταν οι υποχρεώσεις θα σου περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο.
Από την άλλη εγώ ψιλοσκέπτομαι τα γκρούπ.
Είδα διαφήμιση αεροπορική με ετζίαν 4 μέρες 3 νύχτες Βουδαπέστη με 319 ευρώ το άτομο...
-
Εγώ έκανα σύγκριση στις τιμές πριν 20 χρόνια και στις παροχές και στο σήμερα, όπως και στις βαλκανικές υποδομές...
Τώρα αν εννοείς ελάχιστο προγραμματισμό το ταξίδι που έκανε κάποιος από το φόρουμ την περασμένη εβδομάδα και το είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο, τρομάζω να σκεφτώ ποιος είναι ο μέγιστος προγραμματισμός..
Είναι αναμνήσεις που θα σου χρειαστούν στο μέλλον, όταν οι υποχρεώσεις θα σου περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο.
Είδα διαφήμιση αεροπορική με ετζίαν 4 μέρες 3 νύχτες Βουδαπέστη με 319 ευρώ το άτομο...
Είμαι γάιδαρος,χρόνια πολλά για χθες!!!
-
Καλά δεν πειράζει.
Ευχαριστώ και σου χαιδεύω τα μεγάλα σου αυτιά...
-
5 παιδιά,βαρέα και ανθυγιεινά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ,πόσες υποχρεώσεις πια;;;;;
Πολύ καλά θα κάνεις με τα γκρουπ,εγώ δεν μπορω τα κοινά προγράμματα.
Ελάχιστος προγραμματισμός είναι από ένα μήνα εως πεντάμηνο.Η Aegean πχ τέλος Αυγούστου βγάζει πάρα πολύ καλές προσφορές για να ταξιδέψεις σε ένα εύρος από μήνα εως οχτάμηνο οπότε θέλεις!
Η Wizz που έχω ταξιδέψει αρκετά έχει λιγότερο καλές αλλά πιο συχνές προσφορές.
Ολα αυτά που σου λέω δεν είναι γιατί δεν μου αρέσουν τα οδικά ταξίδια.Το αντίθετο απλά η ηλικία των μικρών δεν μου το επιτρέπουν ακόμα.
Απλά σίγουρα δεν είναι πιο οικονομικά εκτός αν μιλάμε για καταστάσεις σαν τη δική μου με μεγάλες οικογένειες που και πάλι ίσως είναι μια η άλλη απλά κερδίζεις την εμπειρία και τη φάση! -
Έχετε ξεχάσει ποτέ κάποιο πίσω τα Χριστούγεννα μόνο του στο σπίτι;
-
Ενα νούμερο ακριβείας επειδή λέγαμε για τουρισμό.Το διήμερο της Πρωτοχρονιάς το ξενοδοχείο είχε 700 άτομα στο ρεβεγιόν. Από σήμερα μείναμε 60!!!
-
Καλοκαιρινές τιμές , το Ηγουμενίτσα - Ανκόνα , 2 άτομα με καμπίνα πήγαινε- έλα θέλεις πλέον αρκετά πάνω από 1.000€. Το Ηγουμενίτσα - Μπάρι θα σου βγεί λιγότερα κάπου στα 600€+ , αλλά για να βγείς ψηλά , θέλεις σχεδόν 8 ώρες οδήγησης , οπότε πιθανόν να θέλεις να κοιμηθείς κάπου.
Για εμένα από Ιταλία συμφέρει το Μπάρι καθώς είναι 8 ώρες καράβι , μπαίνεις μεσάνυχτα -βγαίνεις 8-9 η ώρα, Ιταλία , συνήθως έχει λιγότερο κόσμο οπότε ξαπλάρεις και κατάστρωμα ( άρα γλυτώνεις πολλά από καμπίνα) και εφόσον έχεις μέρες κάνεις και μία ή δύο διανυκτερεύσεις Ιταλία από το να χρυσοπληρώνεις τη κλειστοφοβική καμπίνα του 16ωρου προς Ανκόνα. Πρίντεζι δεν έχω κάνει καθώς τα έχει αποκλειστικά ο σκυλοπνίχτης Ιταλός επενδυτής. Είναι λίγο πιο φθηνά πάντως.
Από Βαλκάνια, το Θεσσαλονίκη - Λιουμπλιάνα , βγαίνει σε 10-12 ώρες (χωρίς τυχών καθυστερήσεις σε σύνορα) , με διόδια - βινιέτες κάπου στα 40 €, μετά είναι οι βενζίνες σου. Συμφέρει. Διανυκτερεύσεις και Νις και Νόβι σαντ με κανένα 50ευρω, αν θέλεις να το κόψεις, σε πολύ πολύ καλά ξενοδοχεία , επίσης υπάρχουν και αξιοπρεπέστατα καταλύματα παρακείμενα της Εθνικής.
Προσωπικά, όποτε έχω κάνει την άσκηση , αεροπλάνο - ενοικίαση ( φουλ ασφάλεια) , εμένα βγαίνει πιο ακριβά ( έστω και λίγο), παίζει ρόλο ότι θέλω πολλές μέρες ενοικίαση και ότι τα κλείνω τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι η εβδομαδιαία ενοικίαση πιθανότατα να βγαίνει πιο οικονομικά από το καράβι. Ρόλο παίζει και που θα πάς και πόσες μέρες θα σπαταλήσεις και πόσο θέλεις να "ταλαιπωρηθείς¨ , θεωρώ ότι η ακτίνα μέχρι νότια Γερμανία - Ν. Γαλλία , Ουγγαρία και λοιπά βγαίνει και με το δικό σου , από εκεί και πάνω μάλλον θέλει ενοικίαση. -
Civil σωστά τα λες μάλλον αλλά για εμάς η μαγική λέξη Θεσσαλονίκη σημαίνει 250+++ σε βενζίνες και διόδια!
Επιμένω ότι το αεροπλάνο με τους ελάχιστους όρους που έγραψα συμφέρει ειδικά για τουριστικούς προορισμούς!
Έγραψα ήδη τιμές για Αγγλία,θα επανέλθω με τιμές από άλλες χώρες. -
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Καλοκαιρινές τιμές , το Ηγουμενίτσα - Ανκόνα , 2 άτομα με καμπίνα πήγαινε- έλα θέλεις πλέον αρκετά πάνω από 1.000€. Το Ηγουμενίτσα - Μπάρι θα σου βγεί λιγότερα κάπου στα 600€+ , αλλά για να βγείς ψηλά , θέλεις σχεδόν 8 ώρες οδήγησης , οπότε πιθανόν να θέλεις να κοιμηθείς κάπου.
Για εμένα από Ιταλία συμφέρει το Μπάρι καθώς είναι 8 ώρες καράβι , μπαίνεις μεσάνυχτα -βγαίνεις 8-9 η ώρα, Ιταλία , συνήθως έχει λιγότερο κόσμο οπότε ξαπλάρεις και κατάστρωμα ( άρα γλυτώνεις πολλά από καμπίνα) και εφόσον έχεις μέρες κάνεις και μία ή δύο διανυκτερεύσεις Ιταλία από το να χρυσοπληρώνεις τη κλειστοφοβική καμπίνα του 16ωρου προς Ανκόνα. Πρίντεζι δεν έχω κάνει καθώς τα έχει αποκλειστικά ο σκυλοπνίχτης Ιταλός επενδυτής. Είναι λίγο πιο φθηνά πάντως.
Από Βαλκάνια, το Θεσσαλονίκη - Λιουμπλιάνα , βγαίνει σε 10-12 ώρες (χωρίς τυχών καθυστερήσεις σε σύνορα) , με διόδια - βινιέτες κάπου στα 40 €, μετά είναι οι βενζίνες σου. Συμφέρει. Διανυκτερεύσεις και Νις και Νόβι σαντ με κανένα 50ευρω, αν θέλεις να το κόψεις, σε πολύ πολύ καλά ξενοδοχεία , επίσης υπάρχουν και αξιοπρεπέστατα καταλύματα παρακείμενα της Εθνικής.
Προσωπικά, όποτε έχω κάνει την άσκηση , αεροπλάνο - ενοικίαση ( φουλ ασφάλεια) , εμένα βγαίνει πιο ακριβά ( έστω και λίγο), παίζει ρόλο ότι θέλω πολλές μέρες ενοικίαση και ότι τα κλείνω τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι η εβδομαδιαία ενοικίαση πιθανότατα να βγαίνει πιο οικονομικά από το καράβι. Ρόλο παίζει και που θα πάς και πόσες μέρες θα σπαταλήσεις και πόσο θέλεις να "ταλαιπωρηθείς¨ , θεωρώ ότι η ακτίνα μέχρι νότια Γερμανία - Ν. Γαλλία , Ουγγαρία και λοιπά βγαίνει και με το δικό σου , από εκεί και πάνω μάλλον θέλει ενοικίαση.Γιατί την Ανκόνα ποιος νομίζεις ότι την έχει ?
Οι Μινωικές δικές του και στην ΑΝΕΚ κύριος μέτοχος...
Για μένα η καλύτερη λύση αν δεν σε πειράζει να οδηγείς είναι η Βαλκανική. Μετά το αεροπλάνο ενοικίαση και η Ιταλία μόνο αν πας Ιταλία, όπου συμφέρει το Μπρίντεζι καθώς έχει και ημερήσια.
Θεωρώ ότι υπάρχει επενδυτική ευκαιρία στο Μπρίντεζι με την επαναφορά των ταχυπλόων που θα κάνουν 3.30 ώρες.
Μόνο καλοκαίρι βέβαια και μόνο ΙΧ. Επίσης θα μπορούσε να είχε και μία συνεργασία με τα ιταλικά τρένα.
-
Civil σωστά τα λες μάλλον αλλά για εμάς η μαγική λέξη Θεσσαλονίκη σημαίνει 250+++ σε βενζίνες και διόδια!
Επιμένω ότι το αεροπλάνο με τους ελάχιστους όρους που έγραψα συμφέρει ειδικά για τουριστικούς προορισμούς!
Έγραψα ήδη τιμές για Αγγλία,θα επανέλθω με τιμές από άλλες χώρες.Πόθεν τα 250 ? 70-75 τα διόδια και 1000 χλμ με 8 - 9 ευρώ το ντίζελ είμαστε κάπου 150-160.
Βέβαια με απλή βενζίνη πάμε στα 200 όντως...
Προφανώς για Αγγλία είναι μακριά το οδικό κομμάτι.
-
Έγραψα ήδη τιμές για Αγγλία,θα επανέλθω με τιμές από άλλες χώρες.Φίλε έχεις δίκιο , η αντίστοιχη δική σου πρόταση όμως, με το αεροπλάνο , σημαίνει για εμένα 200 € τουλάχιστον έξτρα για να προσεγγίσω το Ελ. Βενιζέλος, χωρίς να υπολογίσω πάρκινγκ μέσα.
Πάντως συμφωνούμε. στην εβδομαδιαία εξόρμηση στο εξωτερικό κατά 99% συμφέρει το αεροπλάνο , από εκεί και πάνω αρχίζει να αλλάζει. Μιλάω πάντα για να νοικιάσεις αυτοκίνητο εκεί και να αρχίσεις το road trip και ότι η δική μου η σύζυγος κάνει μετακόμιση στις διακοπές.
-
Έγραψα ήδη τιμές για Αγγλία,θα επανέλθω με τιμές από άλλες χώρες.Πόθεν τα 250 ? 70-75 τα διόδια και 1000 χλμ με 8 - 9 ευρώ το ντίζελ είμαστε κάπου 150-160.
Βέβαια με απλή βενζίνη πάμε στα 200 όντως...
Προφανώς για Αγγλία είναι μακριά το οδικό κομμάτι.
Σταματα ,θυμίζεις τον Βέγγο στο θα σε κάνω βασίλισσα! με την κούκλα Νίκη Λιναρδου
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Έγραψα ήδη τιμές για Αγγλία,θα επανέλθω με τιμές από άλλες χώρες.Φίλε έχεις δίκιο , η αντίστοιχη δική σου πρόταση όμως, με το αεροπλάνο , σημαίνει για εμένα 200 € τουλάχιστον έξτρα για να προσεγγίσω το Ελ. Βενιζέλος, χωρίς να υπολογίσω πάρκινγκ μέσα.
Πάντως συμφωνούμε. στην εβδομαδιαία εξόρμηση στο εξωτερικό κατά 99% συμφέρει το αεροπλάνο , από εκεί και πάνω αρχίζει να αλλάζει. Μιλάω πάντα για να νοικιάσεις αυτοκίνητο εκεί και να αρχίσεις το road trip και ότι η δική μου η σύζυγος κάνει μετακόμιση στις διακοπές.
Ναι εννοείται αυτό που λες.
Θα γράψω σε λίγο τιμη για Βουδαπέστη σε λίγο αεροπορικώς.
Αν γνωρίζεις τα διόδια στο εξωτερικό γράψε μια τι ούλα κατά προσέγγιση να δούμε τις διαφορές Πιστεύω ύω θα είναι τεράστιες!
Τωρα για το θέμα της ενοικίασης κακώς το βάζουμε μέσα στους υπολογισμούς κατά την γνώμη μου αφού μιλάμε για κόστος πήγαινε έλα.
Όμως ακόμα και αν το συμπεριλάβουμε είναι σχεδόν σίγουρος ότι πάλι θα κερδίζει το αεροπλάνο.
Θα επανέλθω με τιμές.
Δ -
Αν γνωρίζεις τα διόδια στο εξωτερικό γράψε μια τι ούλα κατά προσέγγιση να δούμε τις διαφορές
Ιταλία όπως και άλλες χώρες ( πχ Σερβία) , έχουν το σύστημα με την κάρτα εισόδου εξόδου. Δε θυμάμαι τιμές , αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που ακούγαμε παλιά το θα ξεπλυθείς στα διόδια στο εξωτερικό. Θές ότι είσαι και διακοπές και δε τα σκέφτεσαι ; δε ξέρω....
700 χιλιόμετρα σερί σε ιταλικό αυτοκινητόδρομο , ενώ το ¨φοβόμουν¨ ( για αυτό και το θυμάμαι), βγήκε τελικά κάπου στα 35 € (κάπου εκεί...) . Τα Βαλκάνια οι τιμές είναι κάπου εκεί που έγραψα.
Πάντως προσπαθώ τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη διανυκτέρευσης να τις κάνω εκτός αυτοκινητοδρόμων ή όσο λιγότερο χρειάζεται , εφόσον βγαίνει το πρόγραμμα. Έχει άλλη χάρη ο επαρχιακός στο road trip...
Που θα παμε διακοπες 2024 ;