-
@vagkirk said in BMW 1 Series F70 (2024):
@dstou said in BMW 1 Series F70 (2024):
Αλλά υπάρχει αντίλογος και σε αυτό: πες ότι πληρώνω και μιας που δεν έχετε 1500 πετρέλαιο, έχετε φουλ υβρίδιο? -> Όχι
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος για φουλ υβριδικά ακόμη και για PHEV κατά την άποψη μου.
Έπρεπε η στρατηγική των Ευρωπαίων να μοιραστεί ανάμεσα σε μικρά , καλά και φθηνά ηλεκτρικά με πραγματική αυτονομία στα 250 χλμ και με διπλή επιδότηση αν κατασκευάζονται σε Ευρωπαϊκή χώρα, και από την άλλη σε διλιτρες ντιζελαρες mild hybrid για οικονομικά μεγάλα ταξίδια και περιαστικές μετακινήσεις με μ.ο 3-5 L/100km
Εγώ προσωπικά ποντάρω πως το μέλλον είναι στον 2.0 ΤDI του VAG , και στα μικρά κινέζικοα ηλεκτρικά όπως το Dolphin και ένα άλλο πιο μικρό που έχει η BYD και δεν το έχει φέρει ακόμη Ευρώπη.
Συμφωνώ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί και με το θέμα των τρελών φορολογήσεων στα 2-λιτρα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες.
Η υλοποίηση του 2.0 TDI mhb που έδειξαν στην AUDI, κατά την γνώμη μου ήταν πολύ καλή και ας μην είναι Full Hybrid. -
Η ουσία του σχολίου μου είναι ότι το 120 καίει. Και καίει γιατί δεν έχει κάποια προηγμένη τεχνολογία πάνω του, όπως ο υβριδισμός. Και δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, για εδώ μιλάω, μιας που τα 2.000 κυβικά (πετρέλαιο) είναι κΑμμένΑ και το 1.500 πετρέλαιο είναι κΟμμένΟ
Ουσιαστικά η πεμβέ αυτή τη στιγμή με αυτό το μοντέλο παίζει καθυστερήσεις. Είναι ένα συμβατικό ιχ, πιθανό το τελευταίο της σειράς του, το επόμενο της σειράς 1 θα είναι μάλλον ηλεκτρικό.
όσο η πεμβέ δε βρίσκει ουσία στο να επενδύσει σε υβριδικά τώρα, τόσο εγώ (ο οποίος έχει καλομάθει με τα 5λ/100 του υβριδικού μου) δε βλέπω λόγο να καίω διψήφια λίτρα στην Αθήνα.
Bad the lies, το μοντέλο έχει κατά βάση τεχνολογία 20ετίας πάνω του (Αυτό ερμηνεύει εν μέρει και την τιμή του).
Να θυμίσω ότι το εν λόγω αυτοκίνητο αρκετοί (οι περισσότεροι), στις παλιότερες εκδόσεις του, το χρησιμοποιούσαν κατα βάση για μέσα στην πόλη. Τώρα, με 10 και 11 λίτρα εδωμέσα, και χωρίς εναλλακτική, θα το σκεφτούν ξανά.
Και εδώ φαίνονται επίσης τα μετέωρα βήματα του μαγαζιού. Στην απλή του έκδοση, και με 170 άλογα πλέον, το αμάξι έχει αγριέψει αρκετά, στα ψηλά πατώματα, 135ι δηλαδή, έχει ηρεμήσει, έστω και λίγο. Πόσες φορές έχετε δει νεώτερη πεμβέ με λιγότερη αλογοδύναμη και ροπή από αυτή που αντικαθιστά; καμία φορά, ή έστω σπάνια. -
Αν οι vw, audi, bmw έβγαζαν ένα υβριδικό τύπου Toyota με παρόμοια συμπεριφορά και τιμή. Αλλά και με τα ίδια μεινεκτήματα. Να ανεβάζει στροφές μόνος του ο θερμικός και να σκούζει όλη την ώρα, να πατινάρει το κιβώτιο, να έκαναν οικονομία στα υλικά και στην ηχομόνωση για να κρατήσουν χαμηλά την τιμή.
Πόσο κράξιμο θα έτρωγαν από τους υποψήφιους αγοραστές? Φαντάζομαι πολύ. Γενικά στην ευρωπαική αγορά αναφέρομαι, όχι μόνο για Ελλάδα.
Δεν απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό η Toyota και οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Toyota παίζει μεταξύ Dacia και Citroen. Γιατί κανείς δε λέει τι αμαξάρα είναι το Sandero που βγαίνει τόσα χρόνια πρώτο σε πωλήσεις, αλλά αντίθετα λέει το αμαξάρες είναι τα Toyota με βάση τις πωλήσεις?
Νομίζω η χαμηλή κατανάλωση ειδικά στη πόλη έχει γίνει εμμονή στην Ελλάδα και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
-
@andya3 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Αν οι vw, audi, bmw έβγαζαν ένα υβριδικό τύπου Toyota με παρόμοια συμπεριφορά και τιμή. Αλλά και με τα ίδια μεινεκτήματα. Να ανεβάζει στροφές μόνος του ο θερμικός και να σκούζει όλη την ώρα, να πατινάρει το κιβώτιο, να έκαναν οικονομία στα υλικά και στην ηχομόνωση για να κρατήσουν χαμηλά την τιμή.
Πόσο κράξιμο θα έτρωγαν από τους υποψήφιους αγοραστές? Φαντάζομαι πολύ. Γενικά στην ευρωπαική αγορά αναφέρομαι, όχι μόνο για Ελλάδα.
Δεν απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό η Toyota και οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Toyota παίζει μεταξύ Dacia και Citroen. Γιατί κανείς δε λέει τι αμαξάρα είναι το Sandero που βγαίνει τόσα χρόνια πρώτο σε πωλήσεις, αλλά αντίθετα λέει το αμαξάρες είναι τα Toyota με βάση τις πωλήσεις?
Νομίζω η χαμηλή κατανάλωση ειδικά στη πόλη έχει γίνει εμμονή στην Ελλάδα και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
Καμία εμμονή
Όποιος έχει hev και θερμικό στην οικογένεια, εφόσον το χρησιμοποιεί για μετάβαση στην δουλειά, δεν διανοείται να επιλέξει το θερμικό, είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά εν έτει 2024 οι μισοί να κινούνται με 4λ. σε αστική χρήση, άλλοι με ακόμη μικρότερο κόστος (ηλεκτρικά) και όσοι αγοράζουν αυτοκίνητο θερμικό να βλέπουν 10λ σε συνθήκες κίνησης που είναι καθημερινό και μόνιμο πρόβλημα σε όλους τους δρόμους της Αθήνας.
Εάν κάποιος έχει αγοράσει αυτοκίνητο για τις εκδρομές δηλαδή 5 Σ.Κ. τον χρόνο + θερινές διακοπές, χωρίς να απαιτήσεις για μετάβαση στην δουλειά εννοείται ότι αγοράζει και volvo x90 3.2 του 2010 με κατανάλωση 15-20λ.
Οι ευρωπαϊκές ποτέ δεν θα μπορούσαν να αναπτύξουν αξιόπιστο hev, εάν λάβουμε υπόψη ότι η vw κατάφερε μετά από 10+ χρόνια να καταστήσει αξιόπιστο σχετικά τον tsi, οπότε το hev θα τους έπαιρνε 3 δεκαετίες.
BMW 1 Series F70 (2024)