-
Η φωτό αποδεικνύει ότι η τρέλα πάει στα βουνά...
-
@criuser said in Dacia Duster 3rd gen (2024):
Η φωτό αποδεικνύει ότι η τρέλα πάει στα βουνά...
μπορει.
τα γαλλικα παλι οχι. -
Σωστά.
-
Ε να, στην τελευταία φωτογραφία, θαυμάζεις το vitara. Πράγματι ειναι κατσίκι
Αλλά το ερώτημα μου είναι το εξής. Είναι το μοναδικό τους αυτοκίνητο, το οποίο την επόμενη ημέρα θα πάνε στην δουλειά, και τα παιδιά στο σχολείο, ή υπάρχει και κάποιο άλλο;
-
@lap said in Dacia Duster 3rd gen (2024):
Ε να, στην τελευταία φωτογραφία, θαυμάζεις το vitara. Πράγματι ειναι κατσίκι
Αλλά το ερώτημα μου είναι το εξής. Είναι το μοναδικό τους αυτοκίνητο, το οποίο την επόμενη ημέρα θα πάνε στην δουλειά, και τα παιδιά στο σχολείο, ή υπάρχει και κάποιο άλλο;
το μοναδικο τους αμαξι. πλην εμου με το τζιβι. ολα ανεβηκαν εκειθε, ακομη και τα δικουνητα. αυτο που βλεπεις στη φωτο εκτος απο οργωμα στα βουνα εχει 200000+ km διασχιζοντας και την ευρωπη. εξυπηρετει μονιμο κατοικο χαλκουτσιου, λιγο συνταξιουχο αλλα και αρκετα εργαζομενο ακομη που πηγαινοερχεται τις μισες εβδομαδες του χρονου απο ρεντη-χαλκουτσι καθημερινα. οταν δεν παει ισπανια, ιρλανδια, ολλανδια κτλ.... αυτη την εποχη μολις επεστρεψε απο ελαιουργικες εργασιες κουβαλωντας σακια απο λεσβο.
-
Μωρέ μπράβο!!!!
Τόσο ανθεκτικό;
-
θηση πως ο γάτος μιλά για καταστάσεις που απαιτείται τετρακίνηση για κλισεις, για γωνίες προσεγγίσης κτλ
Ποιος θα βάλει το μοναδικό του όχημα που μάζεψε με κόπο τα λεφτά του σε τέτοιες καταστάσεις;
Έχω την αίσθηση ότι μιλάτε εκ του ασφαλούςΗ τεράστια διαφορά δικίνητου με τετρακίνητου ( μέσα σε πολλά άλλα) , είναι ότι το μεν πρώτο μπορεί να ανέβει μία σαθρή ανηφόρα, αλλά θέλει φόρα και να μη το κόψεις , αλλιώς συμπλεκτάρισμα. Εκεί ναι θα ταλαιπωρηθεί.
Παρένθεση, δε το καταλαβαίνω το εκ του ασφαλούς , μάλλον το γυρίσαμε σε ταξικές αναζητήσεις, οπότε δε το συνεχίζω .
Ένα duster στην προκειμένη , το οποίο περνάει καθημερινά τον Κηφισό σε ώρες αιχμής , με αλλαγές πρώτη - δευτέρα επί μία ώρα, γνώμη μου καταπονείται πολύ χειρότερα από το να κλειδώσει τετρακίνηση για να περάσει καμία λάσπη και διασχίσει ένα δασικό .
-
Μωρέ μπράβο!!!!
Τόσο ανθεκτικό;
απο το προηγουμενο σουκου στην οιτη που εχασα μια και ειμαι στα πιτς για ενα διμηνο με ενα θεματακι στο ενα ματι....
-
Μωρέ μπράβο!!!!
Τόσο ανθεκτικό;
Για τον κάτοχο πάει το ανθεκτικό.
Οχι για το αμάξι.
Γιατί και αυτός το συντηρεί.
-
Μωρέ μπράβο!!!!
Τόσο ανθεκτικό;
Για τον κάτοχο πάει το ανθεκτικό.
Οχι για το αμάξι.
Γιατί και αυτός το συντηρεί.
πως ακριβως το συντηρει πλην των προβλεπομενων σερβις?
για πες?
πηγε εστω και μια φορα εκτος προγραμματος? -
Οπως πρέπει.
-
Οπως πρέπει.
και εγω το συντηρω οπως πρεπει
αλλα ειναι στο παρκιν ακινητοποιημενο και παλι -
Εσύ το καταστρέφεις όπως δεν πρέπει..
-
@civil357 said in Dacia Duster 3rd gen (2024):
θηση πως ο γάτος μιλά για καταστάσεις που απαιτείται τετρακίνηση για κλισεις, για γωνίες προσεγγίσης κτλ
Ποιος θα βάλει το μοναδικό του όχημα που μάζεψε με κόπο τα λεφτά του σε τέτοιες καταστάσεις;
Έχω την αίσθηση ότι μιλάτε εκ του ασφαλούςΗ τεράστια διαφορά δικίνητου με τετρακίνητου ( μέσα σε πολλά άλλα) , είναι ότι το μεν πρώτο μπορεί να ανέβει μία σαθρή ανηφόρα, αλλά θέλει φόρα και να μη το κόψεις , αλλιώς συμπλεκτάρισμα. Εκεί ναι θα ταλαιπωρηθεί.
Παρένθεση, δε το καταλαβαίνω το εκ του ασφαλούς , μάλλον το γυρίσαμε σε ταξικές αναζητήσεις, οπότε δε το συνεχίζω .
Ένα duster στην προκειμένη , το οποίο περνάει καθημερινά τον Κηφισό σε ώρες αιχμής , με αλλαγές πρώτη - δευτέρα επί μία ώρα, γνώμη μου καταπονείται πολύ χειρότερα από το να κλειδώσει τετρακίνηση για να περάσει καμία λάσπη και διασχίσει ένα δασικό .
Στο πρώτο έχει μια λογική αυτό που λες.... Δεν το είχα σκεφτεί. Σωστός!
Το εκ του ασφαλούς είναι προφανές, τις κουμπάρες θα παίζουμε;;; Έχεις και έχουν πολλοί από τους βουνησιους μεγάλη άνεση είτε κληρονομική είτε προσωπική λόγω επιτυχίας. Έχουν όμως άνεση, δεν είναι του μεροκάματου και του πόσο πήγε η ΔΕΗ;; Για αυτό ρωτώ αν μπορεί να ακολουθήσει και ένας μεροκαματιαρης
Στο τρίτο ούτως ή άλλως και ένα βιταρα για καθημερινό το ίδιο θα τραβήξει, εγώ εστιάζω περισσότερο στο κιβωτό, στην μετάδοση, την ανάρτηση, τις βασεις ανάρτησης και μετέπειτα το πλαίσιο που δέχεται τόσες καταπονήσεις.
Αυτά είναι πολύ ακριβά ως αβαρία
-
γυρε για να τελειωνει η ιστορια με τα παραλογα εξοδα του οφ ροαντινγ
εστω οτι παιρνεις ενα παλιο κατσικι, το σουλουπωνεις και βγαινεις βουνο
αυτο σημαινει 10000 για ολα απο αγορα μεχρι φτιαξιματα, 150 τελη, 250 ασφαλεια (με κυκλοφορια το μισο χρονο 1.6), 150 σερβις και αναλωσιμα και 500 για βενζινες για τις βολτες.
σε μια δεκαετια που μπορεις να βγαινεις βουνο με αυτο, σου κοστιζει 2000 το χρονο και να το πεταξεις μετα.
οχι, δεν ειναι ακριβο χομπι.
για να 'φτιαξεις' ενα βιτ για εκτος, υποθετω και ενα ντουστ, χρειαζεσαι 300 για ψηλωματα, 300 για ποδιες, 500 για λαστιχα (που θα τα εχεις και για καθημερινη χρηση) και καθε 4 χρονια 300 για αμορτισερ. στα βιτ δεν εχεις καποια αλλη φθορα. ε, δεν το λες και τεραστιο κοστος. -
Περαστικά τε γατε, τι έπαθε το μάτι σου;;;;;
Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!
-
Στο πρώτο έχει μια λογική αυτό που λες.... Δεν το είχα σκεφτεί. Σωστός!
Το εκ του ασφαλούς είναι προφανές, τις κουμπάρες θα παίζουμε;;; Έχεις και έχουν πολλοί από τους βουνησιους μεγάλη άνεση είτε κληρονομική είτε προσωπική λόγω επιτυχίας. Έχουν όμως άνεση, δεν είναι του μεροκάματου και του πόσο πήγε η ΔΕΗ;; Για αυτό ρωτώ αν μπορεί να ακολουθήσει και ένας μεροκαματιαρης
Στο τρίτο ούτως άλλος και ένα βιταρα για καθημερινό το ίδιο θα τραβήξει, εγώ εστιάζω περισσότερο στο κιβωτό, στην μετάδοση, την ανάρτηση, τις β;
Ασεις ανάρτησης και μετέπειτα το πλαίσιο που δέχεται τόσες καταπονήσεις.Το μόνο που μπορεί να πάθουν είναι η πιο συχνή αλλαγή δίσκου, μιλάω για δύσκολες καταστάσεις με συνεχές συμπλεκτάρισμα. Προφανώς και σε μία βόλτα δε θα λιώνεις συμπλέκτη συνέχεια αλλιώς, πήρες λάθος αυτοκίνητο, έπρεπε να πάρεις με κοντά. Τα αυτόματα δεν έχουν, όπως καταλαβαίνεις τέτοια θέματα.
Αναρτήσεις και λοιπά , τίποτα δε θα πάθουν , πέφτεις με 90 χλμ σε συνεχόμενες λακούβες και ορύγματα των επαρχιακών (τι πιο σύνηθες) ,σκέψου την αναλογία. Τα αμορτισέρ αν το αποφασίσεις να το πας πιο σοβαρά υπάρχουν και εξειδικευμένα , όπως παρόμοια αν αποφασίσεις να κάνεις το ¨καθημερινό" σου όχημα πιο στριφτερό.
Μετάδοση , σχεδόν όλα έχουν προστασία υπερθέρμανσης, κανένα δε φτάνει από τα σοβαρά συστήματα σε τέτοιες καταστάσεις εύκολα.
Πλαίσιο ;;; εδώ διαφημίζουν 5αστερα οχήματα...
-
@gatoz said in Dacia Duster 3rd gen (2024):
γυρε για να τελειωνει η ιστορια με τα παραλογα εξοδα του οφ ροαντινγ
εστω οτι παιρνεις ενα παλιο κατσικι, το σουλουπωνεις και βγαινεις βουνο
αυτο σημαινει 10000 για ολα απο αγορα μεχρι φτιαξιματα, 150 τελη, 250 ασφαλεια (με κυκλοφορια το μισο χρονο 1.6), 150 σερβις και αναλωσιμα και 500 για βενζινες για τις βολτες.
σε μια δεκαετια που μπορεις να βγαινεις βουνο με αυτο, σου κοστιζει 2000 το χρονο και να το πεταξεις μετα.
οχι, δεν ειναι ακριβο χομπι.
για να 'φτιαξεις' ενα βιτ για εκτος, υποθετω και ενα ντουστ, χρειαζεσαι 300 για ψηλωματα, 300 για ποδιες, 500 για λαστιχα (που θα τα εχεις και για καθημερινη χρηση) και καθε 4 χρονια 300 για αμορτισερ. στα βιτ δεν εχεις καποια αλλη φθορα. ε, δεν το λες και τεραστιο κοστος.Για καινούργιο όχημα μιλώ.
Τι να πω, μου κάνει εντύπωση ότι κρατάνε τόσο πολύ. Ως τώρα η εμπειρία μου στα αυτοκίνητα είναι ότι είναι αρκετά πιο ευαίσθητα. Και αν δεν έχω φάει ατελείωτες ώρες σε συνεργεία από μικρός. Από την άλλη εγώ θεωρώ ένα όχημα ότι είναι ικανό να κινηθεί όταν είναι ΑΨΟΓΟ. Ίσως φταίει και αυτό.
-
Πλαίσιο ;;; εδώ διαφημίζουν 5αστερα οχήματα...
Να σταθώ σε αυτό...
Το πλαίσιο και ειδικά γύρω από τις βάσεις αμορτισέρ είναι κάτι άλλο από τις ζώνες παραμόρφωσης και το κλωβό ασφαλείας των επιβατών.Μπορεί και ένα απλό αυτοκίνητο να πιάσει 5 αστέρια και γύρω από τις βάσεις αμορτισέρ να παρουσιάζει μικρότερη ακαμψία
-
εν τω μεταξύ είστε στο θέμα του duster 3 ....
Dacia Duster 3rd gen (2024)