-
Κάμερα 600€;
-
@bassstarlet said in Νέο VW Tiguan (2024):
Κάμερα 600€;
Ναι, είναι η τιμή του προαιρετικού εξοπλισμού του παλιού μοντέλου. Φαίνεται και στον διαμορφωτή στο site.
-
@delorean said in Νέο VW Tiguan (2024):
@a-d-p said in Νέο VW Tiguan (2024):
Μια υποσημείωση.
Συνήθως οι τιμές των μεταχειρισμένων στο προηγούμενο μοντέλο πέφτουν αρκετά όταν αρχίσουν να πωλούνται πολλά μεταχειρισμένα από το νέο μοντέλο, όχι όταν αρχίσει να πωλείται καινούργιο το νέο μοντέλο.Μιλάμε για καινούριο από ο,τι όχι μείνει στοκαρισμενο και ατελωνιστο από την υπάρχουσα γενιά, κατά τα αλλά σωστός.
Ήταν αναφορά σε σχόλιο του @libitas παραπάνω
-
Ναι το αντιλήφθηκα. Συμφωνώ, η απαξίωση του νυν μοντέλου θα είναι περισσότερο αισθητή σε λίγα χρόνια, όταν αρχίσουν να πωλούνται μεταχειρισμένα της επερχόμενης γενιάς.
-
Τι στο καλό έχει αυτή η κάμερα και την πουλάνε 600€;
Ζoom 100x?
Μην έχει και την προωθημένη τεχνολογία του GPS του Auris (Mk2) που ζήταγε η τογιότα 700€; -
Τίποτα ιδιαίτερο. Μάλιστα δεν έχει και πολύ υψηλή ανάλυση. 340€+ΦΠΑ+εργασία. Ορισμένα την έχουν προεγκατεστημένη.
-
Προφανώς.
Ειρωνεύομαι. -
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
Τίποτα ιδιαίτερο. Μάλιστα δεν έχει και πολύ υψηλή ανάλυση. 340€+ΦΠΑ+εργασία. Ορισμένα την έχουν προεγκατεστημένη.
Στην αντιπροσωπία μου ανέφεραν το ίδιο 600 ευρώ για retrofit. Τώρα τί ποιοτητας κάμερα βάζουν δε γνωρίζω.
-
Καλημέρα. Βάζουν αυτή που προβλέπει η VW, τη "γνήσια" δηλαδή. Όχι κάποια aftermarket. Απλώς σε ένα review είχα δει ότι δεν έχει πολύ υψηλή ανάλυση και το σχολίαζε αρνητικά ο reviewer, νομίζω στο Carwow.
-
Καλημέρα. Βάζουν αυτή που προβλέπει η VW, τη "γνήσια" δηλαδή. Όχι κάποια aftermarket. Απλώς σε ένα review είχα δει ότι δεν έχει πολύ υψηλή ανάλυση και το σχολίαζε αρνητικά ο reviewer, νομίζω στο Carwow.
Καλημέρα, κι εγώ το σκέφτηκα ότι είναι λογικό να βάζουν το «εργοστασιακό» κομμάτι, δεν το γνώριζα όμως σίγουρα, ευχαριστω για την επιβεβαίωση.
-
Ναι, κι εγώ είχα αυτήν την απορία και το είχα ρωτήσει και ήταν κατηγορηματικοί στην αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι του λείπει, κατ'εμέ δε "νοείται" νέο αυτοκίνητο σήμερα χωρίς κάμερα. Έχει στάνταρ τους αισθητήρες μπρος πίσω αλλά η κάμερα νομίζω θα είναι χρήσιμη, δεδομένου του όγκου του.
-
Ναι, κι εγώ είχα αυτήν την απορία και το είχα ρωτήσει και ήταν κατηγορηματικοί στην αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι του λείπει, κατ'εμέ δε "νοείται" νέο αυτοκίνητο σήμερα χωρίς κάμερα. Έχει στάνταρ τους αισθητήρες μπρος πίσω αλλά η κάμερα νομίζω θα είναι χρήσιμη, δεδομένου του όγκου του.
Εννοείται λείπει-ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, θα έβαζε τον αγοραστή σε διαδικασία παραγγελιας δηλ Χ μηνες αναμονή. Σε επικοινωνία μου με άλλη αντιπροσωπεία της ευρύτερης περιοχής, ο πωλητής αεράτος μου ανέφερε ότι μου υπογράφει ότι δεν θα τη χρειαστώ λόγω αισθητήρων, εγω απλά δεν είπα τίποτα.
-
@delorean said in Νέο VW Tiguan (2024):
Εννοείται λείπει-ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, θα έβαζε τον αγοραστή σε διαδικασία παραγγελιας δηλ Χ μηνες αναμονή. Σε επικοινωνία μου με άλλη αντιπροσωπεία της ευρύτερης περιοχής, ο πωλητής αεράτος μου ανέφερε ότι μου υπογράφει ότι δεν θα τη χρειαστώ λόγω αισθητήρων, εγω απλά δεν είπα τίποτα.
Στο 99% των περιπτώσεων δεν θα χρειαστεί, οι αισθητήρες κάνουν καλή δουλειά, η κάμερα είναι περισσότερο για επιβεβαίωση και αν θέλεις να πλησιάζεις πίσω στο "χιλιοστό". Το Βασικό είναι να έχει αισθητήρες. Αν έχετε συνηθίσει να έχετε κάμερα, αλλάζει το θέμα, αν πάλι δεν είχατε ποτέ, δεν θα σας λείψει
-
@A-d-P Δεν έχω συνηθίσει με κάμερα, μόνο με πίσω αισθητήρες. Αλλά τη θέλω, ακόμη και για ασφάλεια. Τι να πω, ίσως πάλι να βασίζομαι στον ήχο των αισθητήρων. Το T-Roc την έχει;
@DeLorean Κι εμένα μου είχαν δώσει την ίδια απάντηση σε μια άλλη αντιπροσωπεία, ότι έχει καλούς αισθητήρες μπρος-πίσως με οπτική ένδειξη και δε χρειάζεται η κάμερα. Ok, καλοδεχούμενοι και χρήσιμοι οι αισθητήρες και μάλιστα οι μπροστά, που η πλειονότητα των αυτοκινήτων δε διαθέτει μπροστά αισθητήρες, τουλάχιστον στις απλές εκδόσεις. Αλλά η κάμερα είναι το κάτι παραπάνω.
-
@A-d-P Δεν έχω συνηθίσει με κάμερα, μόνο με πίσω αισθητήρες. Αλλά τη θέλω, ακόμη και για ασφάλεια. Τι να πω, ίσως πάλι να βασίζομαι στον ήχο των αισθητήρων. Το T-Roc την έχει;
@DeLorean Κι εμένα μου είχαν δώσει την ίδια απάντηση σε μια άλλη αντιπροσωπεία, ότι έχει καλούς αισθητήρες μπρος-πίσως με οπτική ένδειξη και δε χρειάζεται η κάμερα. Ok, καλοδεχούμενοι και χρήσιμοι οι αισθητήρες και μάλιστα οι μπροστά, που η πλειονότητα των αυτοκινήτων δε διαθέτει μπροστά αισθητήρες, τουλάχιστον στις απλές εκδόσεις. Αλλά η κάμερα είναι το κάτι παραπάνω.
Δεν έχει κάμερα και δεν θα έβαζα παραγγελία μόνο για την κάμερα, ήθελα ετοιμοπαραδοτο και πλήρωσα επιπλέον 2000+€ γιατί είχε μόνο με φώτα led plus και 18αρες ζάντες.
Και σε μένα το ίδιο είπαν οι πωλητές για τους αισθητήρες και ότι η κάμερα μπαίνει μετέπειτα σχετικά εύκολα. Τιμή δεν ρώτησα.
Συμφωνώ ότι η κάμερα είναι το κάτι παραπάνω και καλό είναι να υπάρχει. Αλλά το βασικότερο είναι οι αισθητήρες, για μένα η κάμερα είναι συμπληρωματική. πχ. πολλές φορές χτυπούν οι αισθητήρες επειδή έχει κάποια χόρτα πίσω, εκεί χρειάζεται η κάμερα.
Προσωπική άποψη, βάση της μικρής εμπειρίας μου (μια εβδομάδα μόνο) με αυτοκίνητο που είχε κάμερα. Καλύτερα να μας πούνε αυτοί που χρησιμοποιούν χρόνια. -
Στο 99% των περιπτώσεων δεν θα χρειαστεί, οι αισθητήρες κάνουν καλή δουλειά, η κάμερα είναι περισσότερο για επιβεβαίωση και αν θέλεις να πλησιάζεις πίσω στο "χιλιοστό". Το Βασικό είναι να έχει αισθητήρες. Αν έχετε συνηθίσει να έχετε κάμερα, αλλάζει το θέμα, αν πάλι δεν είχατε ποτέ, δεν θα σας λείψει
Όχι η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ σε δικό μου αυτοκίνητο, βεβαια όποτε έχω οδηγήσει και υπηρχε, τη βρήκα χρησιμότατη, έχεις καλύτερη εικόνα συμπληρωματικά με τους αισθητήρες. Ίσως είναι και ψυχολογικό, άλλος όγκος σε σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει. Πάντως γενικώς βρισκόμαστε on the same page που λένε.
-
με την καμερα φτανεις σε αποσταση εκατοστου. Με αισθητηρες εισαι "στο περιπου". Προφανως καλυτερα να εχεις αισθητηρες απο το να μην εχεις
-
Καμία τιμή και έκδοση εμαθε κανείς; Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι διαθέσιμο (κοίταξα Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία κ.α και το έχουν με.τιμες και εκδόσεις). Εδώ πως και αργεί; Μήπως περιμένουν να διώξουν το στοκ;
-
Είναι πολύ πιθανό να περιμένουν να φύγει το στοκ. Αυτό όμως είναι μια απλή υπόθεση. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Αρχές του έτους είχα ρωτήσει πότε θα έρθει το νέο μοντέλο και μου είχαν πει Μάρτιο. Όπως φαίνεται πάμε Απρίλιο αλλά όχι αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί εδώ, το στοκ μπορεί να πωλείται παράλληλα με το νέο.
-
Είναι πολύ πιθανό να περιμένουν να φύγει το στοκ. Αυτό όμως είναι μια απλή υπόθεση. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Αρχές του έτους είχα ρωτήσει πότε θα έρθει το νέο μοντέλο και μου είχαν πει Μάρτιο. Όπως φαίνεται πάμε Απρίλιο αλλά όχι αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί εδώ, το στοκ μπορεί να πωλείται παράλληλα με το νέο.
Παντως απο οσο εχω δει το διαμορφωτη σε χωρες οπως Γερμανια , Ιταλια , Ισπανια οι τιμες δεν διαφερουν και πολυ μεταξυ τους , οποτε μην αναμενουμε καμια τρομερη εκπληξη για την Ελλαδα .Η Life θα κυμανθει απο 39.000-39.500-40.000 απο 36.500 που ειχε το προηγουμενο μοντελο.
VW Tiguan 2024