-
Καλησπέρα, γράφω εκ μέρους ενός φίλου που δεν ασχολείται πολύ με την αυτοκίνηση αλλά είναι σε διαδικασία ανέυρεσης καινούργιου για αντικατάσταση ενός παλαιού B segment supermini που έχει. Επειδή είναι μεγαλόσωμος, περίπου 1,90, κοίταζε B-SUV.
Το αυτοκίνητο πρέπει να καλύψει πληθώρα αναγκών, από μετακίνηση για δουλειά κάθε μέρα Γέρακα-Χολαργό με 20-30 λεπτά μέσω κινησης, καμιά εκδρομή, διαδρομές για supermarket κτλ. Πρακτικά να έχει καθημερινή χρήση και να μπορεί να τα κάνει όλα.
Το προφίλ του για μένα φωνάζει από μακριά υβριδικό. Έχει budget 23 χιλιάρικα μαξ. Προτιμά αυτόματο αν και δεν είχε ποτέ. Αν και εγώ είμαι φαν του group, δεν του προτείνω DSG λόγω χρήσης στην κίνηση. Δακτύλιο δεν χρειάζεται συχνά αλλά θα ήταν bonus να μπαίνει.
Από όσα έχει δει στο ίντερνετ, αυτά που του "γυάλισαν" μέχρι στιγμής είναι το Yaris Cross και το Kia Stonic. Δεν ξέρουμε όμως αν κλειδώνει η τιμή.Tι γνώμη έχετε; Ευχαριστώ.
-
@diego1960 said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Καλησπέρα, γράφω εκ μέρους ενός φίλου που δεν ασχολείται πολύ με την αυτοκίνηση αλλά είναι σε διαδικασία ανέυρεσης καινούργιου για αντικατάσταση ενός παλαιού B segment supermini που έχει. Επειδή είναι μεγαλόσωμος, περίπου 1,90, κοίταζε B-SUV.
Το αυτοκίνητο πρέπει να καλύψει πληθώρα αναγκών, από μετακίνηση για δουλειά κάθε μέρα Γέρακα-Χολαργό με 20-30 λεπτά μέσω κινησης, καμιά εκδρομή, διαδρομές για supermarket κτλ. Πρακτικά να έχει καθημερινή χρήση και να μπορεί να τα κάνει όλα.
Το προφίλ του για μένα φωνάζει από μακριά υβριδικό. Έχει budget 23 χιλιάρικα μαξ. Προτιμά αυτόματο αν και δεν είχε ποτέ. Αν και εγώ είμαι φαν του group, δεν του προτείνω DSG λόγω χρήσης στην κίνηση. Δακτύλιο δεν χρειάζεται συχνά αλλά θα ήταν bonus να μπαίνει.
Από όσα έχει δει στο ίντερνετ, αυτά που του "γυάλισαν" μέχρι στιγμής είναι το Yaris Cross και το Kia Stonic. Δεν ξέρουμε όμως αν κλειδώνει η τιμή.Tι γνώμη έχετε; Ευχαριστώ.
Να μπει να τα δει. Δεν ξέρω τι "νούμερο" είναι το 1.90, άλλοι είναι XL άλλοι 3XL..
Τι υπάρχει μέχρι 23.000 αυτόματο σε B suv; Δεν νομίζω ότι έχει πολλές επιλογές..
Γείτονας είναι! Αν μου πεις τι πήρε και τι χρώμα κάπου θα τον πετύχω γιατί κυκλοφορώ πολύ σε αυτές τις περιοχές!
Από τότε που έμαθα ότι το Bayon φτιάχνεται Τουρκία σταμάτησα να το σπρώχνω.. αλλά μπορεί να σας κάνει..
-
Σχετικά λεπτός είναι, δεν εχει θέμα με αυτό, έπαιζε μπάσκετ ερασιτεχνικά οπότε κρατιέται! Θα τα δει αλλά για να γλυτώσει πολλά πέρα-δώθε χωρίς λόγο το λέω επίσης.
Θα του αναφέρω το Bayon, εμένα δε μου αρέσει αλλά μπορεί να του κάνει.Ευχαριστώ!
-
Ο φίλος έχει οικογένεια; Θα μεταφέρει κόσμο και στις πίσω θέσεις;
Μεγαλοσωμος και 1.9 θα δυσκολευτεί σε Γιαρις αν βάζει κόσμο πίσω. -
#mono_vitara
-
@gtsartsal Οικογένεια όχι αλλά είναι στα πλάνα 5ετίας φαντάζομαι. Λες να είναι στενά πίσω ε; Τώρα βολεύεται βέβαια με 20ετίας περίπου b-segment που φαντάζομαι είναι πιο στενό ακόμα.
@gatoz πρότεινα και το Vitara με τα 129 άλογα, GL+ έκδοση αλλά δε μπορώ να καταλάβω όπως τα γραφουν αν είναι αυτόματο ή χειροκίνητο σε αυτά τα λεφτά (γύρω στα 23 χιλιάρικα)
-
vitara και s-cross είναι οι καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά (+- 1.000)
-
@gtsartsal Οικογένεια όχι αλλά είναι στα πλάνα 5ετίας φαντάζομαι. Λες να είναι στενά πίσω ε; Τώρα βολεύεται βέβαια με 20ετίας περίπου b-segment που φαντάζομαι είναι πιο στενό ακόμα.
@gatoz πρότεινα και το Vitara με τα 129 άλογα, GL+ έκδοση αλλά δε μπορώ να καταλάβω όπως τα γραφουν αν είναι αυτόματο ή χειροκίνητο σε αυτά τα λεφτά (γύρω στα 23 χιλιάρικα)
χειροκινητο
αλλα αμαξαρα
και πολυ ευκολοδηγητο -
Το Vitara με τα 129 άλογα βγαίνει μόνο χειροκίνητο. Αυτόματο βγαίνει μόνο στην έκδοση με τον κινητήρα των 116 ίππων (1.5 ... S1-HEV 6AGS) με σαφως χειρότερες επιδόσεις από τον 1,4 με τα 129 άλογα και ξεκινάει από 25.580 € (1.5 GL+ S1-HEV 6AGS)
-
Eυχαριστώ! θα του τα μεταφέρω!
-
Σχετικά λεπτός είναι, δεν εχει θέμα με αυτό, έπαιζε μπάσκετ ερασιτεχνικά οπότε κρατιέται! Θα τα δει αλλά για να γλυτώσει πολλά πέρα-δώθε χωρίς λόγο το λέω επίσης.
Θα του αναφέρω το Bayon, εμένα δε μου αρέσει αλλά μπορεί να του κάνει.Ευχαριστώ!
Ούτε εμένα.. απλά είναι πολύ καλό value for money..αν είναι λεπτός δεν θα έχει σοβαρό θέμα. Το έχει πάρει φίλος μου το Stonic 1.90 πρώην μπασκετμπολίστας, απλά δεν είναι και πολύ suv αυτά τα Κορεάτικα επίσης να ξέρεις.
Πες του ότι είναι και Bayon από Τουρκία, μπορεί να ξενερώσει και αυτός! Χαχα
The European Union imports 458,769 passenger cars per year from Turkey, followed by China (435,080) and Japan (401,276)
-
@gatoz said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
#mono_vitara
Για κάποιους που χρειάζονται λίγο μεγαλύτερο, ισχύει το #mono_S-Cross ή όχι;
-
@nasosto said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
#mono_vitara
στην αναγκη πας και με τη χοντρη
-
Γέρακα - Χολαργό καθημερινά κ κίνηση συν δουλειές= YC. Θα είναι που θα είναι μέσα στο πηξιμο τουλάχιστον να το φάει οικονομικά κ χωρίς 1-2 νεκρά.
Σίγουρα ταξιδακια θα κάνει με κάποιους περιορισμούς προφανώς.
Αν δεν είχε τόσο πόλη θα έλεγα Vitara. -
@chrisk6 said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Γέρακα - Χολαργό καθημερινά κ κίνηση συν δουλειές= YC. Θα είναι που θα είναι μέσα στο πηξιμο τουλάχιστον να το φάει οικονομικά κ χωρίς 1-2 νεκρά.
Αν δεν είχε τόσο πόλη θα έλεγα Vitara.Σιγά την απόσταση.. πόσα χλμ να κάνει τον χρόνο; 15χλμ είναι πηγαινελα! 3300χλμ είναι αυτά το χρόνο το πολύ....τα πολλά χλμ συνήθως είναι στα ταξίδια, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος..
-
B SUV με 23.000€ υπάρχουν μερικά. Εαν θέλει και αυτόματο μόνο 1 υπάρχει αυτή την στιγμή. Είχα αντίστοιχο "πρόβλημα" επιλογής πέρσι με budget ομως €20.000, τα έχω γράψει αλλού.
@dublin said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
τα πολλά χλμ συνήθως είναι στα ταξίδια, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος..
Εξαρτάται, εμένα π.χ από τα 12-13.000χλμ τον χρόνο τα 11.000 είναι στον Αστικό Ιστό. Η γυναίκα μου κάνει το 99% των χλμ της εντός Αττικής.
-
@nasosto said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
#mono_vitara
Μάλλον όχι, ξεφεύγει πολύ. Το αυτόματο S-Cross ξεκινάει από τις 29.000+, η μόνη προσιτή είναι η βασική χειροκίνητη έκδοση με 22.880. Η αμέσως επόμενη πάει 25.080
-
Αν δεν είχε τόσο πόλη θα έλεγα Vitara.Σιγά την απόσταση.. πόσα χλμ να κάνει τον χρόνο; 15χλμ είναι πηγαινελα! 3300χλμ είναι αυτά το χρόνο το πολύ....τα πολλά χλμ συνήθως είναι στα ταξίδια, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος..
Όσα κ να κάνει αν είναι μέσα στην πόλη κ την κίνηση γιατί να μην είναι υβριδικό κ αυτόματο?
Κ μόνο στην ιδέα να είμαι εντός πόλης με αμάξι κ χειροκίνητο εγώ βγάζω σπυριά.
Άσε που ταξιδεύει κ το YC. -
Ευχαριστώ παιδιά, και εγώ νομίζω οτι με τη χρήση που θα κάνει, "φωνάζει" Yaris Cross. Θα του πω να δεί και αυτό και το Vitara βέβαια αν και άλλη κατηγορία και χειροκίνητο. Θεωρώ και εγώ οτι αστικό ιστό θα το χρησιμοποιεί κατά 99% και ταξίδι σπάνια.
-
Όσα κ να κάνει αν είναι μέσα στην πόλη κ την κίνηση γιατί να μην είναι υβριδικό κ αυτόματο?
Κ μόνο στην ιδέα να είμαι εντός πόλης με αμάξι κ χειροκίνητο εγώ βγάζω σπυριά.
Άσε που ταξιδεύει κ το YC.Με ένα Stonic 18.500 που το παίρνει σχετικά άμεσα κάνει τη δουλειά του και τα ρέστα τσιτζιμπρικια..αν βάλεις μόνο τις επίσημες άδειες, το πολύ να κάνει 3.300χλμ..ο άνθρωπος, να είναι καλά, δεν θα κάνει 5ψήφιο νούμερο χιλιομέτρων τον χρόνο. Άλλωστε Χολαργαρα τα σπάει και όλοι πάνε Chilagos για τεκιλες και ένα φοβερό με κεφτεδάκια και λιωμένα τυριά πάνω και πατάτες!
Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.